Moonfruit Review 2016 г.


Moonfruit

Посети сайта

8.9


Оценка на AWA

Moonfruit

Moonfruit. Въпреки че може да не сте чували някак смешното звучащо име, според техния уебсайт, те са номер едно домакин на създателя на уебсайтове във Великобритания. Около над 15 години, Moonfruit предлага създател на уебсайт в традиционен стил, който помага на потребители без опит в кодирането да създадат професионално изглеждащ уебсайт, който да се управлява. Прочетете нашия преглед на Moonfruit по-долу.

Професионалисти

 • Солидна гама от теми
 • Гети изображения на разположение за по-високи планове
 • File Manager с партидни качвания
 • Познато чувство
 • Електронна търговия с безплатен план

Против

 • Не е толкова лесно, колкото другите създатели на уебсайтове
 • Редакторът се чувства остарял
 • Липса на вградени джаджи
 • Ограничена интеграция на социалните медии
 • Не е толкова лесно, колкото другите създатели на уебсайтове

Преглед

 • Уеб сайт: www.moonfruit.com
 • Централно управление: Лондон, Обединеното кралство
 • Година на основаване: 1999
 • Изградени сайтове: 5000000+
 • Категория: Софтуер за уебсайтове
 • Безплатен пробен период: 14 дни
 • Гарантирано връщане на парите: 14 дни

Moonfruit е любопитният създател на уебсайтове, който може да се хареса на вашето чувство за носталгия. Макар да се позиционира като друг пълноправен създател на уебсайтове, в него липсва модерното докосване на цялостни платформи като Wix и Squarespace.

Редакторът ще ви напомня за по-старите настолни приложения на Windows, което е просто перфектно, ако това е, което се чувствате най-удобно. Той не съдържа всички звънци на пълна библиотека с джунджурии или всеобхватни социални медии и SEO интеграции, но ако няма да ги използвате, защо тогава да ги използвате?

За кого ще бъде полезен Moonfruit?

Moonfruit е идеален за хора, които са удобни за използване на по-стари инструменти и приложения за дизайн в стил Windows, поради естеството на редактора.

Това може да бъде платформа за обмисляне дали управлявате малък бизнес или искате да отворите малък онлайн магазин. Може да бъде полезно и за дизайнери, фотографи и художници, или за тези, които искат да създадат уникална страница за събития.

Кой трябва да избягва Moonfruit?

Ако си представяте, че на уебсайта ви ще има превъртане в Instagram, някои мелодии за изтегляне, които вашите клиенти могат да купят, или други модерни функции, които хората могат да очакват тези дни, тогава нямате късмет. Не изглежда, че Moonfruit скоро ще въвежда такива функции.

Ако нямате много време за изграждане на уебсайта си, Moonfruit може да бъде коригиран, за да коригира. И ако искате модерен вид и усещане, когато използвате своя строител, потърсете и другаде.

Колко мащабируеми са уебсайтовете на Moonfruit?

Когато за първи път си създадете безплатен уебсайт на Moonfruit, ще имате един сайт с 20MB място за съхранение, с който можете да играете, ограничена честотна лента, пет страници и магазин с до 10 артикула. Най-високото ниво на ценовите планове на Moonfruit разпределя до 20 сайта, неограничен брой страници и честотна лента, 10 GB място за съхранение и до 1000 артикула във вашия магазин.

Тъй като Moonfruit с CDN е домакин на уебсайтовете, ще трябва да разчитате на техните услуги, ако очаквате сериозен подем в трафика.

Каква е репутацията на Moonfruit?

Клиентите на Moonfruit изглежда са или от едната страна на оградата, или от другата: обичат своя сайт и предоставените услуги, или го мразят и намират обслужването на клиентите, опитвайки се да поправят проблемите си бавно. От това, което прочетохме, тези, които имат проблеми, вероятно не четат инструкции правилно или се опитват да правят неща, които редакторът просто не е в състояние.

Друго съображение, което трябва да се вземе предвид, е престоят, претърпян от Moonfruit през последната година или повече. Уебсайтовете на потребителите може да са офлайн за един ден, докато Moonfruit се занимава с технически проблеми. DDOS атака през декември 2015 г. остави някои потребители без сайтовете си до три дни.

Има ли гаранция за връщане на парите с Moonfruit?

Там е сигурно. Можете да създадете уебсайта си с 15-дневна безплатна пробна версия (която е безкрайно разширяваща се, освен за досадните изскачащи менюта, които ви помолят да надстроите плана си), а всички платени планове идват с 14-дневна гаранция за връщане на парите.

Препоръчваме да изградите вашия сайт изцяло в този период. Moonfruit липсва някои функции – които може да не осъзнаете, че искате, докато не е късно – ако решите да изграждате сайта си бавно.

Основни функции

 • Гъвкав и лесен за използване интерфейс
 • Персонализиран код
 • Приятелски за мобилни устройства
 • Вградени инструменти за електронна търговия
 • PayPal Widget Mobile Checkout
 • Защита с парола за всяка страница
 • Интегрирайте магазин във Facebook
 • 62 Шаблони
 • Файлов мениджър за управление на съдържанието
 • Персонализирано име на домейн
 • Персонализирани HTML фрагменти
 • Интегриране на акаунти в Google Analytics и уеб администратори

Присъда на експертите в бранша за Moonfruit

Уебсайт BuilderOverall, експертите дават на Moonfruit справедлива оценка. Програмата има някои ясни ограничения, но за точния човек тя може да бъде достъпно средство. Moonfruit предлага евтини ценови планове, силен инструмент за блогове и други удобни за потребителя инструменти, които улесняват изграждането на уебсайт. За критиците основният проблем с Moonfruit е, че той просто не е бил в крак с времето или с неговите конкуренти.

Експертите коментират, че интерфейсът се чувства остарял и може да бъде бъги. В програмата липсват и инструменти за отчитане. Това може да бъде голям недостатък за предприятията, които искат да създадат сайт и да развият своята марка. Ограничените инструменти за редактиране на снимки също могат да доведат до любителски изглеждащи уебсайтове.

Moonfruit изпълнява своите обещания, но експертите бързо отбелязват, че има по-модерни алтернативи, които предлагат допълнителни функции за сравнителна цена. Moonfruit е солиден избор, но може би не най-добрият избор.

 • http://www.pcmag.com/article2/0,2817,29017,00.asp
 • http://www.sitebuilderreport.com/website-builders/review/moonfruit
 • 20 април 2016 г.

Положителни отзиви от потребители и отзиви за Moonfruit

За всеки отрицателен отзив на потребителите относно Moonfruit има поне две изключително положителни отзиви. Докато някои хора, напълно разочаровани и дори ядосани от обслужването на клиентите, голяма част от тях бяха доволни от качеството и бързината на получената услуга. Повечето потребители съобщават, че проблемите им се решават бързо.

Доволните клиенти също намериха създателя на уебсайт лесен за използване и супер приятелски настроен за начинаещи с малко или почти никакъв опит в дизайна. Потребителите коментираха, че програмата е интуитивна, работи безпроблемно и е лесна за използване. Moonfruit не идва с много звънци, които могат да бъдат идеални за начинаещи, които не искат да се затъват в твърде много функции. Клиентите, които също търсеха просто и ясно, бяха доволни от Moonfruit.

 • https://www.trustpilot.com/review/moonfruit.com
 • http://www.sitejabber.com/reviews/www.moonfruit.com

Отрицателни отзиви на потребителите и оплаквания от Moonfruit

Може би е най-добре винаги да се пази от всичко, което се рекламира като безплатно. Въпреки че потребителите на Moonfruit имат някои положителни неща за реалния строител на уебсайтове, те са по-малко от доволни от практиките за фактуриране и липсата на обслужване на клиенти. Изглежда, че „безплатно“ идва с прикачени някои низове. Според потребителите, Moonfruit не предлага точно таксуване и разрешаването на нежелани такси може да създаде истинско главоболие.

Онези, които почувстваха, че са били несправедливо таксувани или необяснимо отказан достъп до сайта им, започнаха да придобиват усещането, че цялата настройка е измама, предназначена да им вземе парите. Има достатъчно оплаквания, които повтарят същите проблеми, за да предизвикат безпокойство. Уверете се, че не бъдете заслепени от думата „безплатно“.

 • https://www.trustpilot.com/review/moonfruit.com

Дизайн & персонализиране

Стартирането на вашия уебсайт с Moonfruit ще изисква доста щракване, за да се запознаете с редактора. Всеки елемент, който вмъквате или избирате от шаблона, може да бъде преместен навсякъде по мода на плъзгане и пускане, преоразмерен, променен шрифт, добавени връзки и т.н., и т.н., и т.н..

Самият този редактор ще предизвика спомени от по-стари дизайнерски програми или текстови редактори. Удобно усещане, но ще се чудите защо не са се опитали малко да го модернизират. Навигацията между различните части на вашия уебсайт, например, страници в блогове, магазин, обикновени страници и анализи е сравнително лесна за задействане.

Въпреки че няма толкова много елементи, които можете да добавите, всеки от тях е доста разширим и може да бъде преместен навсякъде на страницата.

Ето някои дизайнерски характеристики на платформата:

ОсобеностПреглед
Шаблони на уебсайтовеMoonfruit предлага на всички потребители, независимо дали са на безплатен план или план от най-високо ниво, 62 шаблона за избор. Въпреки че 62 шаблона не изглеждат много страшно, разнообразието между всеки е съвсем правилно, за разлика от някои други сайтове.

Шаблоните може да не са най-актуалните в модата на уебсайта, но те са професионални и чисти и са повече от адекватни за създаване на уебсайт, който не изглежда не на място през 2016 г..

Дума на предупреждение: не можете просто да превключвате шаблони, след като сте избрали такъв – ще трябва да рестартирате отново от нулата, ако решите, че искате нещо различно.

Интерфейс за създаване на уебсайтИнтерфейсът за създаване на уебсайт е датиран и няма два начина за това. Въпреки че е добре обмислен и разполага с всичко необходимо на едно място, ако го сравнявате с някои от другите създатели на уебсайтове на пазара, ще останете разочаровани.

В самия редактор ще се покаже текущата ви страница в средата, лента за действие в горната част за цялостно управление на сайта, друга лента по протежение на лявата страна за контрол на текущата страница и плаваща кутия за контрол на елементите (ако имате има избран елемент).

Персонализиране на стила на страницатаВсеки елемент на страницата е напълно адаптивен и може да бъде преместен навсякъде. Това може да ви изнерви, когато се опитвате да направите нещата „просто така“. Функцията „Page Master“ ви дава възможност да редактирате текущата тема и през страниците.
Навигация в сайтаНавигацията в сайта се улеснява чрез меню от падащото меню в горната лява част на редактора, точно под лентата за действие в горната част. В това меню всяка страница е посочена и може да бъде избрана за редактиране.
Управление на съдържаниетоMoonfruit има удобен файлов мениджър, в който можете да качвате файлове и да ги изтегляте, за да ги поставяте на страници.
Снимки и галерииЗа съжаление, можете да качвате изображения само от вашата локална машина и не сте в състояние да ги редактирате в Moonfruit, ще трябва да решите всичко това предварително. Не можете да ги изтеглите от Facebook и т.н..

Строителят има основна джаджа за галерията, която е просто един ред изображения. В зависимост от вашата ситуация, това може да е несъответствие във връзка с оценката на платформата.

Изграждане на мобилни сайтовеВъпреки че дизайнът ще се побере на мобилни телефони, ще трябва да имате скрипка в Mobile Editor, за да намерите най-добрия вид на вашия сайт на мобилни устройства. Няма никъде в близост до толкова възможности за дизайн, колкото версията за редактиране на работния плот, но е лесен за достъп чрез горното меню.
Интеграция в социалното споделянеНяма вградена джаджа за споделяне. Възможно е вместо това да можете да използвате персонализиран HTML елемент, за да създадете бутони за споделяне.
Дизайн услугиНе се предлагат вътрешни дизайнерски услуги.

Характеристика & Инструменти

Moonfruit може да не разполага с толкова пълна гама от вградени функции, колкото предлагат други строители на уебсайтове. Вижте какво имат по-долу.

ОсобеностПреглед
НастройвамПотребителско име, имейл, парола – вие сте готови да започнете! След като изберете вашия шаблон, ще ви отнеме известно време, за да настроите първоначалния си сайт. Moonfruit е малко по-сложен, за да започнете с това, отколкото да кажем например Weebly.
Уеб дизайнПромяна на цветове, шрифтове, позиции, връзки и фонове. Всички традиционни елементи, които очаквате в редактора.
Персонализирано име на домейнОт вас вече имате персонализирано име на домейн, свързването му е лесно и достъпно за всички планове. Ако вече нямате такъв, получавате един със стандартния план, два с план плюс и три с план Max
Дълбочина на навигациятаЕдно ниво само за навигация.
Приспособления и приложенияНяма много джаджи извън стандартния диапазон (текст, заглавия, формуляри, връзки, HTML фрагмент, изображение, меню, вмъкване на файл). Има джаджа за чатано чатанго, Google Maps, Soundcloud, слайдшоу на Photosnack, емисия в Twitter и видео от Vimeo или YouTube. Има няколко вградени магазинни и блог джаджи, но за всичко останало ще ви е необходим някакъв персонализиран HTML код.
ОсигуряванетоОсвен да стартирате онлайн магазин, ако искате монетизирани банери, те ще трябва да бъдат добавени чрез фрагмента на HTML фрагмент.
Статистика за посетителитеМожете лесно да свържете акаунт в Google Analytics и акаунт за уеб администратори на Google към вашия сайт.
Снимка, видео и аудиоПредлагат се много основни опции за снимки, ако искате звук, той ще трябва да бъде чрез джаджа Soundcloud и за видео, има джаджи Vimeo и YouTube.
BloggingОсновна платформа за блогове идва стандартно с редактора. Нямате възможност да планирате публикации или нещо фантастично.
Google MapsНалична е джаджа за Google Maps
HTML редакторНе можете да редактирате общата страница, но можете да добавите персонализирани HTML фрагменти.
Интеграция на социалните медииВградена е само джаджа за захранване в Twitter. Всички останали приставки за социални медии ще изискват персонализирани HTML фрагменти. Има възможност за създаване на Facebook магазин за вашия онлайн магазин. Това е. Това е значителен недостатък по наше мнение.
Форми и проучванияМожете лесно да добавите формуляр чрез редактора. Само с основен формуляр (име, имейл, съобщение) се предлага с плановете Free и Lite.
Място за съхранениеЗа разлика от някои други редактори, тук нямате неограничен вариант за съхранение. Имате 20MB на разположение за безплатен план, 500MB за Lite план, 1 GB със стандартния план, 5 GB за план Plus и 10 GB за план Max.
Инструмент за бюлетинНяма вграден инструмент за бюлетин. Ще трябва да добавите в персонализиран HTML джаджа, като MailChimp.
форумНяма вградена опция за добавяне на форум.
Електронна търговия / Онлайн магазинИма онлайн магазин, който се предлага с всеки план. Можете да добавите между 10 и 1000 елемента, в зависимост от плана, който сте избрали. Наличните възможности за управление на вашия онлайн магазин не са толкова изчерпателни, колкото биха искали много хора. Онлайн магазинът се препоръчва за тези, които се нуждаят само от основни функции и функции за управление.
Интеграция на шлюзЕдинственият наличен шлюз за плащания е PayPal.
SEO приятелскиИма възможност за редактиране на мета-маркери на страницата и кратко ръководство за SEO, но това е всичко.
Ограничен достъп до сайта (защита на паролата)Защитата с парола е достъпна на всяка страница. Само администраторите на сайта ще имат достъп, ако са избрани.
Google® AnalyticsСвържете лесно сайта си Moonfruit с профила си в Google Analytics.
Сигурност на уебсайтовеОт вас се изисква да спазвате правилни процедури за безопасност в интернет по отношение на паролите и т.н. Транзакциите с PayPal са сигурни.
Няколко езикаMoonfruit се предлага и на френски.
Мобилна оптимизацияСайтовете са донякъде оптимизирани за мобилни устройства, но вероятно ще са необходими допълнителни промени чрез редактора на мобилни устройства.
CDN технологияMoonfruit сега използва CDN (мрежа за доставка на съдържание) за по-бърза употреба за своите клиенти в САЩ.

планове & Ценообразуване

Когато започнете с Moonfruit, ще бъдете автоматично подписани за 15-дневната им безплатна пробна версия. Това, което не ви казват, е, че това изпитание може да бъде разширено и разширено завинаги като част от безплатния им план.

Всеки план има достъп до редактора, 62 шаблона, функционалност на блога и онлайн магазин. Ценовите точки са сравнително сравними с другите строители на уебсайтове.

Безплатен план

Безплатният план се предлага на потребителите, стига да актуализират своите уебсайтове, поне на всеки шест месеца. Потребителите получават 20 MB съхранение, 1 GB честотна лента, пет страници и десет артикула в своя онлайн магазин. Няма да имате достъп до обслужване на клиенти (освен да разглеждате ръководствата и таблата на общността), а на вашия сайт има реклама на Moonfruit. Адресът на вашия уебсайт ще изглежда като username.moonfruit.com.

Литерен план
4.50 щ.д. / месец годишно, 6 щ.д. на месец

Планът Lite ще ви набие до 10 GB честотна лента и 500MB памет. Ще можете да продавате до 20 продукта в магазина си, а рекламите на Moonfruit ще изчезнат от вашия сайт. Можете да свържете име на домейн до вашия сайт сега или да закупите такова (срещу заплащане) чрез Moonfruit. Сега ще имате достъп и до имейл поддръжката на Moonfruit.

Стандартен план
9 щ.д. / месец годишно, 12 щ.д. на месец

В стандартния план вече можете да имате неограничени страници, 20 GB честотна лента и 1 GB памет. Ще имате възможност да имате до 50 артикула във вашия онлайн магазин. Имате достъп до Form Builder и библиотеката на Getty Images. Ще получите кредит от Google AdWords на стойност 75 британски лири, за да изградите вашия бизнес и едно име на домейн също, ако се регистрирате за годишния план.

Плюс план
15 долара на месец годишно, 20 долара в месец месечно

Вече имате възможност да добавите до 10 различни уебсайтове. Ще получите всичко в стандартния план плюс неограничена честотна лента, 5 GB хранилище и до 150 артикула във вашия онлайн магазин. За тези, които пазаруват годишно, ще получите кредит от AdWords и до 2 имена на домейни. Поддръжка по телефона е налична и в план Plus.

Макс план
26,25 щ.д. / месец годишно, 35 щ.д. на месец

За съществена инвестиция в платформата, планът Plus ви предоставя всичко в плана Plus с 20 различни уебсайта, с 10 GB хранилище и до 1000 артикула във вашия онлайн магазин. Освен това ще имате възможност да имате три различни имена на домейни, ако се регистрирате за годишния план.

Поддръжка на клиенти

Поддръжката, предоставена чрез Moonfruit, зависи от плана, който сте избрали да изпълните. Те не са достъпни 24/7, така че очаквайте да изчакате малко време за отговор. Вижте кои опции са предоставени по-долу.

 • телефон
  Поддръжка по телефона се предлага за потребителите на плановете Plus и Max.
 • Поддръжка на имейл
  Имейлът за поддръжка се доставя на Lite, Standard, Plus и Max планове. Времето за отговор варира, въпреки че обикновено е в рамките на един ден.
 • Чат
  Без чат функционалност.
 • Знание
  Онлайн базата от знания е достъпна чрез поддръжката на Moonfruit.
 • Видео уроци
  Добре, налична е гама от видео уроци.
 • Форум за поддръжка
  Наличен е форум на общността.
 • Допълнителни опции
  Бърз отговор на клиентите чрез официални акаунти в Twitter и Facebook.

Лесно използване

Колко лесен за употреба е Moonfruit? Бихме казали, че е около средата на диапазона. Отнема малко време, за да свикнеш, но в крайна сметка ще стигнеш до там. Той е с плъзгане и пускане, а елементите с възможност за кликване са интуитивни за всеки, който има фон на Windows.

Ако не се нуждаете от много джаджи – например за социални медии или реклама – най-вероятно няма да е необходимо да добавяте персонализирани HTML елементи. Персонализираните HTML елементи са място, където начинаещите започват да губят надежда, тъй като се изисква кодиране!

Ако сте пълен начинаещ или малко технофоб – може да сте преуморени от редактора. Той предлага оформление на дизайна, характерно за традиционните текстообработващи и дизайнерски приложения. Няма да е толкова лесно да научите, ако не сте запознати с подобни видове приложения.

За другите трябва да се чувствате сравнително у дома, след като играете около 15 минути. След няколко часа ще можете да създадете и публикувате уебсайт с професионален облик.

Помощ се предлага чрез видео уроци и форуми за тези, които се борят с редактора и проектират своята страница.

заключение

Moonfruit може да помогне на потребителите да създадат професионално изглеждащи уебсайтове за няколко кратки часа, при условие че имат базови компютърни познания. Плановете му са сравними с други създатели на уебсайтове и можете да създадете личен или бизнес сайт, който върши работата, която искате – стига да сте само след сравнително основни и стандартни функции.

Въпросът се крие в защобихте избрали Moonfruit за един от неговите конкуренти. Редакторът и наличните приспособления изглежда сякаш са на около пет години зад някои от другите създатели на уебсайтове наоколо. И когато те са с еднаква цена, трябва да разгледате какви ползи предлага Moonfruit.

Разбира се, има много персонализиране на всяка страница, но и други редактори предлагат това. Ако харесвате стария редактор на дизайн, Moonfruit може да бъде подходяща платформа за избор. Ако търсите безплатен онлайн магазин (с до 10 продукта) и нямате нищо против да рекламирате на страницата си, тогава планът за безплатни може да се окаже точно във вашата алея.

Ако проверявате Moonfruit, препоръчваме да разгледате и конкуренцията – защото смятаме, че вероятно ще ги козят.

сравнение

Moonfruit

89

Wix

96

Weebly

95

Squarespace

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map