Малък оранжев преглед 2016 г.


Малък портокал

Посети сайта

8.9


Оценка на AWA

Малък портокал

Основан в Атланта преди повече от десетилетие, Small Orange (ASO) предлага различни уеб хостинг услуги както на отделни потребители, така и на малки фирми. Понастоящем фирмата е със седалище в Остин, Тексас, и има жизнена работна сила от 80 души. Прочетете нашето ревю на малък портокал по-долу.

Професионалисти

 • 90-дневна гаранция за връщане на парите
 • Поддръжка на Node.js и Ghost Blogging Platform
 • Широка гама от хостинг планове
 • Без скрити такси

Против

 • Поддръжката по телефона се нуждае от подобрение

Преглед

 • Уеб сайт: www.asmallorange.com
 • Централно управление: Атланта, Джорджия
 • Година на основаване: 2003
 • Категории: Уеб хостинг
 • Услуги: Споделен, VPS, хостинг за управление на WordPress, хостинг в облак
 • Гарантирано връщане на парите: 30 дни

Основан в Атланта преди повече от десетилетие, Small Orange (ASO) предлага различни уеб хостинг услуги както на отделни потребители, така и на малки фирми. Понастоящем фирмата е със седалище в Остин, Тексас, и има жизнена работна сила от 80 души.

Малък оранжев предоставя няколко достъпни специализирани сървъра, виртуален частен сървър (VPS) и споделени планове за сървъри, които ще се харесат както на отделните потребители, така и на малкия бизнес. Независимо от това, на фирмата липсват няколко функции и спецификации, открити в InMotion хостинг, AWA, най-високата оценка на уеб хостинг услугата.

Положително, фирмата има един от най-бързите сървъри сред доставчиците на споделен хостинг, така че всеки път, когато клиентите посещават вашия уебсайт, той се представя оптимално. За да приспособи най-малкия бизнес уебсайт към най-бързо развиващия се бизнес, ASO предлага планове на различни цени, подходящи за портфейла.

Честен уеб-домакин

Малък портокал е един от най-реномираните доставчици на уеб хостинг, тъй като винаги продава това, което те могат да предоставят преди всичко. С други думи, вашият уебсайт винаги ще се представя оптимално по всяко време, както е обещано, за разлика от услугите на уеб хостинг на други недобросъвестни компании.

Тази уеб хостинг фирма не прави предположения, що се отнася до използването на сървъра на техните клиенти и ресурсите, които имат, както някои други хостинг фирми. Вместо това те се уверяват, че има достъпни адекватни ресурси за всеки клиент, дори когато всички ги използват максимално.

Компанията, посветена на преминаването в зелено

Малък портокал е посветен на това да стане зелено, като съответства на 150% от тяхното използване на енергия с сертификати за възобновяема енергия. Фирмата също насърчава служителите си да работят от дома си по начин да намалят енергията. Въпреки че всички тези усилия не са свързани с техните уеб хостинг планове, създава добро усещане да знаете, че работите с фирма, която е посветена на намаляване на използването на енергия и насърчаване на по-екологична среда.

Долната линия

Лесен за използване и достъпен, A Small Orange е надеждна хостинг фирма за тези, които не изискват силно натоварен сървър. Все пак на уеб хоста му липсват някои от функциите, открити в неговата конкуренция.

Основни функции

 • 99,9% гаранция за ненавременна работа
 • Свързващи устройства на твърдо състояние
 • Неограничени домейни
 • 24/7/365 Поддръжка на клиенти
 • Неограничени имейл акаунти
 • Хардуер за сървър на Enterprise Class
 • Филтриране на спам и вируси
 • Автоматично отговарящи
 • WordPress оптимизирани сървъри
 • Ежедневно архивиране
 • Weebly Website Builder
 • Защитени с парола директории

бързи връзки

Присъда на експертите в бранша за малък портокал

Уеб хостингОтзивите на експертите не казват, че „Моят уебсайт е свален!“, Овкусява ги, може би тъй като те просто са тествали услугата за кратко време, а не за дълъг период от време, като A Small Клиентите на Orange имат.

И така, какво харесват експертите в „Малък портокал“?

 • Евтини планове да започнете
 • Лесен за използване контролен панел
 • Предлага добра политика за възстановяване при анулиране
 • Без скрити такси за разлика от много други хостинг компании
 • Бързи SSD сървъри

И техните негативи?

 • Техният инцидент от декември 2015 г. (със значителен престой в целия съвет) беше необясним
 • Без телефонна поддръжка за клиенти
 • Чатът на живо може да бъде ограничен

Въпреки че експертите са по-малко срамежливи към „Малък портокал“, техните негативи съвпадат с това, което казват клиентите на хостинг услугата. И ако не можете бързо да накарате някого в обслужването на клиентите, когато уебсайтът ви попадне, ще бъдете доста раздразнен.

Положителни отзиви от потребители и отзиви за малък портокал

За да бъда честен, с губи време за работа на своите уебсайтове, клиентите вероятно няма да възприемат реалните предимства на „Малък портокал“. Най-важната част от сайта е, че той е наличен! Но изкопахме няколко неща, които клиентите като че ли харесват.

 • Бърз хостинг
  Въпреки че има прекъсвания, когато A Small Orange работи, той работи добре и бързо.
 • Лесен за използване cPanel
  Хостинг интерфейсът е лесен и чист за използване.

Въпреки че има някои клиенти, които не са имали проблеми с платформата, мнозинството се насочва към интернет, за да се оплаче от тях.

Отрицателни отзиви и оплаквания от потребители на малък портокал

Малък портокал напоследък страда от някои доста отвратителни отзиви от клиенти – като цяло около областите на работа и поддръжка.

 • Стремете се да осигурите продължителност, която клиентите изискват
  За съжаление, клиентите (колективно) се оплакват от неприемливо количество прекъсвания и удължават такива. Изглежда, че са изтрили и всички оплаквания от страницата си във Facebook – лошо обслужване и информация на клиентите?
 • Няма налична поддръжка по телефона
  Въпреки че имат функция за чат на живо, ако искате да се свържете с някого по телефона, това вече не е опция
 • Поддръжката не е технически компетентна за бързото решаване на проблеми
  Въпреки че поддръжката може да бъде в състояние лесно да реши малки проблеми, за по-технически въпроси можете да очаквате да изчакате дълго време, докато те се опитват да намерят решението за вас..
 • Част от групата EIG
  Заедно с Arvixe, HostGator и BlueHost, те са по същество една и съща компания и всички услуги са отказали.

надеждност & Uptime

Малък оранжев има едно от най-добрите времена и време за реакция на сървъра от всички уеб хостове, които изследвахме. Времето, за което споделеният сървър (и вашият блог) започва и работи е това, което се нарича ъптайм, докато времето за реакция е колко бързо сървърът отнема да зарежда съдържание, когато посети блога ви.

Статистиката за времето и времето за реакция обикновено се проследява от Cloud Spectator и тя аплодира ASO за скоростта и стабилността на своите сървъри. ASO е високо ценен, тъй като не гарантира безгранично съхранение и честотна лента. Въпреки това, това ви кара да изберете пакет за уеб хостинг въз основа на това, което уебсайтът ви наистина консумира.

Подобно на Arvixe и GoDaddy, ASO предоставя 99,9% гаранция за продължаване, което означава, че ще ви платят за допълнителен престой.

Време за изпълнение / време за реакция: 99,9% време за работа и 549 ms време за реакция. Това е там, заедно с добре известни уеб хостинг доставчици.

За да предостави висококачествено обслужване, тази уважавана уеб хостинг фирма поддържа два различни сървъра в САЩ в Мичиган, Диърборн, Тексас и Далас. И двата центъра за данни се гордеят с високоефективни мрежи, неутрални за носители.

Центровете за данни се състоят от масив от функции за защита, включително биометричен достъп и достъп до клавиатура, проверки на физически идентификатори; пълно наблюдение за видеонаблюдение, което се подкрепя от цифрово записване на файл; и денонощни техници за поддръжка на място.

И двата центъра за данни използват Arbor Networks Peak Flow DDoS за откриване и имат многодомни, високопроизводителни IP адреси, управлявани висококачествени мрежи.

Характеристика & Инструменти

ASO предлага няколко отлични функции, а хостинг пакетите идват с автоматично инсталиране на скриптове, SSD-управлявана хостинг среда и ежедневни архиви, неограничен POP3, MySQL, поддомейни, препращащи имейли, списъци за изпращане на съобщения и FTP акаунти, което е оферта, която не много хостинг сайтове имат.

ОсобеностПреглед
Ширина на лентата и пространство на дискаSmall Orange предлагат ограничена честотна лента и дисково пространство и варират в зависимост от различни хостинг планове. Това обаче е изненада за много, тъй като различни хостинг сайтове предлагат неограничена честотна лента и дисково пространство с всички свои хостинг пакети.

Въпреки, че можете да избирате от налични пакети хостинг пакети, трябва да надстроите до VPS или специален хостинг план, ако превишите лимита на дисковото си пространство, което може да бъде доста смущаващо за няколко души.

Контролен панелASO предоставя на всички свои клиенти cPanel (и WHM, ако е приложимо) за Linux, най-популярния контролен панел. Трябва обаче да проверите двойно цената на лиценза, преди да се регистрирате, тъй като това не е задължително безплатно от по-стабилните планове. ASO не поддържа Windows. Контролният панел ви позволява да управлявате различни аспекти, свързани с вашия уеб сайт от едно място. Например, можете да инсталирате приложения като WordPress или Joomla, да наблюдавате колко честотна лента и съхранение използвате, и да поставяте нови файлове към вашия уебсайт. ASO има няколко чисти допълнителни функции за cPanel likeR1Soft архивиране на достъп, сигурност на SiteLock, Cloudflare инсталиране с едно щракване, Page Speed ​​Optimizer, PHP селектор, както и техния Ghost Installer (чрез Softaculous). С доста активната си клиентска зона за таксуване и поддръжка, ASO ви предлага достъп до широката им база от знания и видео уроци.
Уебсайт строителСобствениците на малки фирми получават плавен преход от създаване на уебсайт към хостинг на уебсайтове с помощта на вградения в ASO вграден създател на уебсайтове за малък бизнес под името Weebly. Можете да създадете безплатно един уебсайт, като използвате вградения инструмент, както и да създадете толкова уеб страници, колкото желаете. Weebly има многобройни шаблони и инструмент за влачене и пускане, който ви позволява бързо да създадете професионално изглеждащ уебсайт. Можете да спестите пари, като използвате вградения инструмент на ASO, тъй като ако използвате Weebly отделно, те таксуват за услугите си, ако имате своя домейн. ASO предоставя дизайнерски услуги за еднократна цена от $ 800 или $ 1100 в съответствие със сложността на вашия уебсайт за тези, които искат професионалист да проектира своя уебсайт. Те ще използват WordPress или друга система за управление на съдържанието, за да създадат сайта.
Уебсайтове на WordPressЛогично се поддържа и WordPress. От секцията Softalicious за приложения от CPanel можете да инсталирате системата за управление на съдържанието (CMS). След като го инсталирате, можете да използвате WordPress за създаване на слайдшоу, страници, публикации и друго съдържание. WordPress захранва над 24% от цялата мрежа, така че не е изненадващо, че много хостинг сайтове осигуряват оптимизирани управлявани планове за хостинг на WordPress. За съжаление, A Small Orange не предлага управляван WP хостинг. Ако вашият малък бизнес има WordPress сайт, който получава масов трафик и е централен за бизнеса, тогава силно препоръчваме да използвате управляван WP хостинг. Управляваните домакини на WP се грижат за техническата среда на WordPress за вас. Например, хостът извършва актуализации на WP софтуера за вас, стартирайте вашия сайт на оптимизирани за WP сървъри, дайте платформа за тестване на промените във вашия WP сайт и ежедневно архивиране. Нашият най-добър избор за управляван WP хостинг е WP Engine.
Уеб приложенияA Small Orange предлага ненадмината селекция от уеб приложения, които ще персонализират вашия уебсайт. Ако искате да стартирате блог, изберете WordPress или някое от другите налични блог приложения и го инсталирайте с едно натискане на бутон. Ако се интересувате от получаване на някакъв CMS софтуер, искате календар или форум на вашия сайт или мислите да хоствате някои онлайн игри, ASO ви обхвана. Съществуват и различни инструменти, предназначени точно за уебсайтове за електронна търговия и други, предназначени за образователни сайтове. Можете да създавате уики и инструменти за проучване – възможностите са безкрайни. Какъвто и тип сайт да възнамерявате да стартирате, съвсем очевидно е, че ASO предоставя повече от няколко приложения, които биха могли значително да го увеличат.
Решение за електронна търговияАко планирате да предлагате продукти или услуги, Малък портокал ви обхвана. Тази хостинг фирма осигурява базирани на Linux планове за хостинг на бизнес (Startup, Small Business и Enterprise), които включват безплатен слой със защитен сокет (SSL сертификат), индустрията на разплащателни карти (PCI) и специализирано съответствие на IP адресите за защита на транзакциите.
Функции за сигурностХостинг плановете идват с няколко функции за сигурност. Дори и с най-основния план, вие сте сигурни, че ще намерите защитени с парола директории, защита от гореща връзка / пиявица и IP блокиране. За още по-голяма сигурност трябва да изберете SiteLock (ще струва $ 20 годишно). SiteLock обикновено извършва ежедневно сканиране на злонамерен софтуер, автоматично премахване на зловреден софтуер, мониторинг на промяна на файлове и други в зависимост от избрания хостинг пакет.
Неограничени адреси по имейлМалък оранжев позволява на собствениците на уебсайтове да създават неограничен брой имейл адреси, свързани с всеки хост от тях. Това е ценна характеристика, особено за бизнеса, тъй като след това на всеки служител може да му бъде предоставен личният имейл. Тази хостинг фирма ви позволява също да имате редовен имейл, което е ценно, ако някой се случи с имейл адреса във вашия домейн, който не присъства. Помага да се уверите, че получавате всички съобщения, които се изпращат на вашия уебсайт.
90 дневна гаранция за връщане на паритеТой е сред най-дългите в бранша, което позволява достатъчно време за проверка на услугата. Не забравяйте, че домейните не са включени в тази оферта, така че стандартната цена на домейна ще бъде приспадната, ако възстановите сумата, след като се възползвате от безплатния домейн. Много от индустрията правят това.
Напълно мащабируемПросто надстройте и понижете по желание.
Два месеца безплатноПолучавате безплатен домейн, както и два месеца безплатен хостинг, ако плащате за година напред
Неограничено всичко останалоНеограничените FTP акаунти, поддомейни, списъци за изпращане на имейли, имейли, препращащи имейли и бази данни се доставят стандартно
Ежедневно архивиранеСилно се препоръчва да извършвате своите резервни копия извън сайта, въпреки че се правят автоматични ежедневни архиви
Ruby on RailsЗа разлика от много хостинг уебсайтове, които използват cPanel плъгин за Ruby, те използват Passenger за своя Ruby, така че той винаги е в крак с последния инсталиран Gem
Призрачен блог хостингТе са едни от малкото споделени хостинг доставчици, които имат инсталиран Node.js. По този начин може да се инсталира новата Ghost Blogging платформа..

планове & Ценообразуване

Споделените хостинг планове на Small Orange улесняват намирането на опция, която отговаря на вашия бюджет и нужди. Освен това, това е реномирана хостинг фирма, която не ви препродава с нищо, а предлага действително неограничен хостинг.

Малък оранжев разделя хостинга си на пет вида планове: хибриден / посветен, облачен VPS, бизнес, дистрибутор и споделен. Тази фирма предлага само хостинг базиран на Linux.

Малък портокал разбира какво искат клиентите. Те са откровени относно месечните цени на пакетите, вместо да показват по-ниски цени на годишния план на своята първа страница. След като ви уведомят за месечните си разходи, те предлагат два месеца безплатен и безплатен домейн, ако се абонирате за цяла година.

Въпреки че идеята е същата (подпишете договор, за да платите по-малко), тя се чувства по-малко като наказание, когато домакинът е предварително за цените си, за да започне с.

Поддръжка на клиенти

Поддръжката на клиенти е една област, която пуска малък оранжев. Сякаш прекарват по-голямата част от времето си в работа върху всеки друг аспект на бизнеса, който не са имали шанс да включат непрекъсната поддръжка на клиенти.

Не е ясно размерът на екипа за техническа поддръжка на Small Orange, тъй като почти целият му персонал работи от вкъщи. Тази хостинг фирма няма собствен персонал, който да работи в обсега на своите сървъри, както другите хостинг компании.

Няколко клиенти се представиха и твърдят, че не са получили достатъчно съвети или отговори на някои от най-техническите въпроси.

Поддръжката се предоставя чрез билет и имейл 24/7 през цялата година. Въпреки че няма телефонна поддръжка, поддръжката за чат на живо се предоставя, но само в делнични дни. Тогава отново това е възможно, тъй като те нямат вътрешен персонал като другите доставчици.

Въпреки че има поддръжка на клиенти, ASO обезкуражава хората да използват този поддържащ инструмент, за да получат техническа помощ.

Лесно използване

Въпреки че уебсайтът е чудесно добре проектиран, той е лесен за използване, тъй като можете лесно да получите достъп до всичко от началната страница. Можете да изберете пакети или „да намерите вашия перфектен план“, в който са изброени всички пакети, които се предлагат. Уебсайтът е обикновен прост и невероятен и по този начин няма претрупване и ненужно съдържание и изображения.

Ако се премествате от друг уеб хост, Малък оранжев вероятно предоставя познат интерфейс. Подобно на много хостинг фирми, те използват cPanel, графичен интерфейс, който улеснява нещата, що се отнася до процеса на хостинг. Те имат и най-пълните и добре написани речници и ръководства, които сме виждали от уеб хост.

Въпреки че повечето планове идват с CPanel, винаги трябва да проверите това преди да закупите, тъй като изглежда, че някои планове не включват cPanel. CPanel е отличен инструмент за контролен панел за начинаещи и опитни потребители и просто прави управлението на вашия сайт и хостинг без стрес.

заключение

Ще харесате един малък портокал, ако скоростта на вашия уебсайт е вашето основно притеснение. Той има най-бързо време и време за реакция на сървъра. ASO не гарантира неограничени ресурси, поради което честотната лента на вашия сайт и дисковото пространство са ограничени, за да се избегне претоварване. Ето защо уебсайтовете му могат да бъдат достъпни бързо. ASO има набор от хостинг планове, които имат различни цени, за да отговарят на вашите желания и финансов план.

Единственият му провал е, че той няма същото ниво на защита, което другите хостове предоставят и не предлага 24/4/365 поддръжка за обаждане. Ще бъдете по-добре с хост като Arvixe или GoDaddy, ако искате да имате постоянен достъп до поддръжка по телефона или да управлявате бизнес за електронна търговия.

Малък портокал улеснява създаването на уебсайт, подходящ за лична употреба или за малкия бизнес, и също е на разумни цени. Въпреки това, на уеб хоста липсват функции (като управляван WordPress, базирани на Windows сървъри), които се предоставят от Dreamhost, Arvixe и Liquid Web (избор на редактора за хостинг на ниво Enterprise).

Ако имате действителни амбиции за уебсайт от висок клас, това са услугите, които да използвате като основа. Малък портокал е за тези с по-скромни нужди.

сравнение

Малък портокал

89

InMotion хостинг

96

SiteGround

95

Ipage

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me