15 legjobb blogplatform az új blog létrehozásához

A folyamatban lévő sírások ellenére, hogy a blogok lassan hallanak olyan új kommunikációs módszerekkel, mint a közösségi média, továbbra is sok ember élvez saját blogot, vagy váltani szeretne egy jobb internetes platformon..


Valójában nem lehet jobb idő a blog elkészítésére, mint most! Csakúgy, mint a régi jó e-mailek, a blogok élnek és jól működnek. Az egyik legnépszerűbb online tevékenység statusa nem változott, annak ellenére, hogy a tények eloszlatották azt a nézetet, hogy a blogolás napjai számozottak. Tehát biztonságos azt mondani, hogy a blogolás, valamilyen formában, hosszú ideje nem megy sehova.

Melyik blogplatformot kell azonban használni? Mivel ma számos szolgáltatás elérhető a saját blog elindításához és kezeléséhez, nagyon ijesztő lehet az Ön számára legjobban megfelelő platform kiválasztása. De ne aggódj; kutattuk és az alábbiakban felsoroltuk (nem sorrendben) a 15 legjobb blogplatformot:

1. Szellem

Ha minimalista vagy, a Ghost az álmaid valóra válása! A tiszta és tiszta felületen egyszerűen beléphet, és bármilyen használt eszközön elkezdhet írni. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy a platform nem hatékony. Van egy teljes piac, látványos témákkal a blogjához, és számos csapat-együttműködési eszköz.

A split-screen Markdown szintaxis funkció különösen érdekes. Ez kiküszöböli a folyamatos oda-vissza ugrás szükségességét, ellentétben sok más platformon odakint. Ha van saját szerver, ingyenesen tárolhatja a blogját. Ha azonban nem, a tervek havi 8 dollártól kezdődnek, és havi 200 dollárig terjednek.

2. MarketPress

Typepad
Az egyik legkorábbi blogplatform az interneten, a Typepad már több mint egy évtizede működik. Ha szeretne egy gyönyörű blogot felállítani, anélkül, hogy a kódolás, a tárhely vagy bármilyen más műszaki anyag kezelése fejfájást okozna, ez a platform csak az Ön számára készült. De ha szereti a programozást, testreszabhatja a CSS-t az Ön igényei szerint.

Könnyedén írhat hozzászólásokat a mobil eszközön, az asztalon és akár e-mailekkel is! Ezen felül csatlakozhat annak társult programjához, vagy hirdetéseket futtathat blogja bevételéhez, amit a legtöbb más blogplatform nem kínál. Ha bármilyen segítségre van szüksége az út mentén, a nagyszerű ügyfélszolgálati csapat felkínálta Önt. A tervek ésszerű havi 8,95 dollárral kezdődnek.

3. WordPress

Nem titok: a WordPress a mai világ legnépszerűbb blogplatformja! A WordPress önmagában a világhálón található webhelyek kb. 25% -át birtokolja. A legnépszerűbb webhelyek több mint 48 százaléka a WordPress-t használja tartalomkezelő rendszerként. Be kell vallania, ezek néhány nagyon lenyűgöző szám!

Hihetetlenül egyszerű ezzel a platformal a tartalom írása, feladása és kezelése. Személyre szabhatja blogját számos szerkeszthető témával és több ezer bővítménnyel, amelyek lehetővé teszik, hogy szinte bármit megtehessen. Kétféle WordPress verzió közül választhat, amelyek mindegyike különféle:

WordPress.org – Ingyenesen használható, és lehetővé teszi a saját blog tárolását.
WordPress.com – ingyenes az alapvető blogküldés, de ha ennél többet keres, akkor a prémium tervek évente 99 dollárral kezdődnek..

4. Horgony

Az Anchor egy szuper egyszerű blogplatform is az egyik leggyorsabb. A platform használatának megkezdéséhez töltse le és telepítse a szerverre. A program könnyű, tehát a hely határozottan nem jelent problémát. Ideális a haladó bloggerek számára, mivel mivel a platform optimális kihasználásához meg kell ismernie a Markdown-ot és a HTML-t.

Találhat néhány drag and drop funkciót is, amelyek hasznosak lesznek. Ez lehetővé teszi az információk, különösen a képek, probléma nélküli hozzáadását. Az Anchornak egy hatalmas nyílt forráskódú közössége is van a GitHub-on, amelynek tagjai aktívan megosztják egymás munkáját, hogy másoknak segítsenek. Ingyenesen letöltheti a platformot, de 5 dollárt is adományozhat, ha nagylelkű hangulatban van.

5. Postach.io

Használtál már az Evernote-ot? Ha szereti, amit a digitális munkaterület kínál, valószínűleg ugyanúgy fogja érezni a Postach.io-t. A platform hibátlanul működik az Evernote munkafolyamatával. A blogbejegyzések létrehozása könnyebb, mint valaha. Csak jelölje meg a bejegyzést „közzétett” -ként, és a blogjában megjelenik.

A platform számos választható témát kínál, amelyek szerkeszthetők egy GitHub-fiókkal. Mindezt teljesen ingyenesen megteheti, de előfizetnie kell egy tervet (évi 24,99 dollár vagy 49,99 dollár évente) további lehetőségekhez és funkciókhoz, amelyek segítenek a legtermékenyebbeknél lenni..

6. Csavar

A Bolt egy nyílt forrású tartalomkezelő rendszer, amely ingyenesen használható mind a kereskedelmi, mind a személyes webhelyek számára. A platform ideális azoknak a bloggereknek, akik szeretik a csodálatos felületet, amellyel együtt dolgozhatnak, miközben a webhely hátterével játszanak. Miután letöltötte a Boltot, és feltöltötte a platformot a szervereire, szinte bármit megváltoztathat. Valójában a fejlesztő álmainak CMS-e, nem az?

Az írás elején a platform teljes mértékben reagál, amit még a legnagyobb blogplatformok sem kínálnak jelenleg. Ha van GitHub-fiókja, ingyenesen letöltheti más közösség tagjainak munkáját. A Bolt a szerkesztést is egyszerűvé teszi és egyszerűvé teszi a szerkesztők számára!

7. Tumblr

Ha olyan blogot szeretne létrehozni, ahol könnyedén és gyorsan megoszthatja videóit, linkeit, képeit vagy akár véletlenszerű gondolatait, a Tumblr remek lehetőség. A platform használata egyszerű, amely lehetővé teszi, hogy könnyedén megismerkedjen a blogolási feladatokkal. A közösségi média alkotóelemei segítségével kitárolhatja tartalmát a tömegek felé, ha több millió Tumblr-felhasználóval kapcsolatba lép.

Ha olyan platformot keres, amelyet integrálhat a meglévő üzleti vagy személyes webhelyére, akkor a Tumblr nem biztos, hogy a legjobb választás. Ha önálló blogot szeretne felállítani, akkor ez a platform érdemes felvetni. Számos prémium sablon áll rendelkezésre, és ami a legjobb, a Tumblr teljesen ingyenes.

8. Hexo

Ha hirdetést szeretne generálni vállalkozása számára, akkor valószínűleg szüksége van egy fejlettebb blogplatformra. A Hexo ideális erre a célra, de az Ön részéről jó kódolási ismeretekre van szükség. A legtöbb munkát a Markdown-n kell elvégeznie, és mivel a Node.js hatalmazza a platformot, kihasználhatja a nagy sebességű generációs sebességeket, amelyek lehetővé teszik több száz fájl létrehozását másodpercek alatt.

A Hexo használatának további plusza az aktív közösség. A tagok aktívan megosztják pluginjaikat és témáikat a GitHub-on, amelyet ingyenesen letölthet, ha van fiókja. Ha ez az, amit keresel, akkor miért nem próbálja ki a Hexót? Ezen felül, mivel a platform ingyenes, valójában nincs mit vesztenie.

9. Svbtle

Egy olyan blogplatform, amely a tétel talán a legkisebb, csaknem bárki használhatja az Svbtle-t. Menedzsment szakasza kiváló, mert a fejlesztők megértették a bloggerek működését. A jobb oldalon megtalálja az összes közzétett hozzászólást, a bal oldalon pedig felsorolhatja az ötleteket, amikor jönnek, és végül elkezdi dolgozni velük.

Ami az írást illeti, a platform felülete teljesen üres, így az írás során koncentrálhat. A Markdown kezeli a tartalom formázását! A témák változatossága azonban kiábrándító. Ennek ellenére, ha egyszerűbb módot szeretne elérni blogszerzési tevékenységeire, akkor érdemes kipróbálni az Svbtle-t, mivel havi 6 dollárba kerül..

10. Négyzet

Noha a Squarespace jobban ismert, mint egyablakos webhely-készítő, a platform olyan blogolási funkciókat és képességeket kínál, amelyek a legnagyobb blogplatformok számára is pénzüket nyújthatják. Lenyűgöző csapat-együttműködési rendszerrel, vonzó témák széles skálájával, tárhelyével, valamint elemzéssel rendelkezik.

Ha bármilyen segítségre van szüksége az út mentén, a 24 órás ügyfélszolgálat hasznosnak bizonyul. A társaság ingyenes 14 napos próbaverziót is kínál, amely lehetővé teszi a platform használatát és annak eldöntését, hogy megfelel-e az Ön igényeinek. Közösségi kapcsolatban maradhat is. Nagy teljesítményű eszközökkel importálhat, publikálhat, vagy szinkronizálhat különféle közösségi médiahálózatokból. A tervek havi 8 dollártól kezdődnek.

11. Silvrback

A Silvrback valami újat hoz az asztalra: A platform könnyedén integrálja a blog elejét és hátulját. Ez azt jelenti, hogy a felhasználói felület bármelyik témájának kiválasztásakor nemcsak arra vonatkozna, amit az olvasók látnak, hanem arra is, amit az írás közben lát. Noha a változás nem valami csodálatos, hatékonyan gerjeszti azt az érzést, hogy blogjához írsz.

Végül is nem minden blogger írhatja meg a legjobbat egy unalmas szövegszerkesztő programmal. Ha Ön ebbe a csoportba tartozik, akkor fontolóra kell vennie ezt a platformot. A Silvrback kínál néhány egyéb funkciót is, például e-mail előfizetést, amely automatikusan elküldi a legújabb hozzászólásokat, és testreszabható szerzői biolapot. A tervek évi 29,99 dollártól indulnak, és évi 49,99 dollárig terjednek.

12. Dropplets

A Dropplets egy másik, a Markdownon alapuló blogplatform. A platformot a felsorolás többi részétől elválasztja az ellenőrzés szintje, amelyet a blog különböző szempontjaira ad. A Dropplets használatakor azonban szüksége lesz egy szerverre a blog tárolására. Ez azt is jelenti, hogy ingyenesen használhatja ezt a platformot.

A szoftver emellett prémium sablonok széles skáláját kínálja, amelyek közül választhat, amelyek segítségével blogodnak elegáns, elegáns és vonzó megjelenést biztosíthat. Valójában testreszabhatja a sablonokat. Ha Ön fejlesztő vagy tervező, akkor a Dropplets segítségével saját sablonokat is létrehozhat és használhat.

13. Postagon

A Postagon egy egyszerű és tiszta platform ideális azoknak a bloggereknek, akik egyszerűen és gyorsan szeretnének blogot létrehozni. Számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek dicséretes írási és olvasási élményt nyújtanak. A platform lehetővé teszi e-mailben történő feladást, sőt e-mail előfizetőinek és kommentálásának kezelését is.

A témákkal kapcsolatos testreszabás hiánya azonban talán a Postagon legnagyobb hátránya. Csak egy alapértelmezett téma áll rendelkezésre, és nincs semmilyen opció a fejlett testreszabáshoz. Az ingyenes próbaverzió azonban lehetőséget ad arra, hogy tesztelje a platformot, hogy kiderüljön, megfelel-e az Ön igényeinek.

14. Posthaven

Egy másik egyszerű blogplatform, a Posthaven számos olyan funkciót kínál, mint például több szerző, jelszóval biztosított privát webhelyek, e-mail előfizetések, automatikus postázás a Twitter / Facebook-ra, valamint kommentálás. Lehetséges, hogy leglátványosabb tulajdonsága az, hogy e-mailben küldhet dokumentumokat, fényképeket, videókat és zenét.

A platformon van néhány hatalmas kínálat is a folyamatban, beleértve az automatikus közzétételt olyan szolgáltatásokra, mint az App.net, a könyvjelzőtáblát és a CSS / HTML testreszabást. A Posthaven havonta ésszerűen 5 dollárért használható fel, és „a végére áll, hogy örökké tartson”, ahogy az a webhelyen szól. Itt átlépheti a teljes ígéretüket.

15. Közepes

A Medium egy olyan blogplatform, amely ötvözi a blogolást a szociális újságírással. Ez nem csak egy ideális hely a tartalom gyorsabb megismeréséhez a szélesebb közönség számára, hanem rendkívül hasznos a releváns keresés elősegítésében is, és új cikkeket jelentenek más bloggerek különböző témákban. A platformot különösen szeretik azért, mert a rendetlenség nélküli tartalomra és az írásra összpontosít.

Ennek ellenére a testreszabási lehetőségek hiánya a platform használatának egyik hátránya. Ha ez nem jelent problémát, és csak tartalomban gazdag blogbejegyzéseket szeretne írni, akkor készítsen közepes képet. Nem is említve, hogy mások (hasonló érdeklődésűek) gyorsan felfedezik a blogjait, és ki tudna a Földön ezt szem előtt tartani? A tervek negyedévben 75 dollárral kezdődnek.

És ezzel elérjük a poszt végét. Ez a 15 legjobb blogplatform, amelyeket figyelembe vehet a blog elindításához. A végső döntés meghozatala előtt feltétlenül vegye figyelembe az összes fontos tényezőt, például az árazási terveket és szolgáltatásokat, így elérheti a kívánt blogszerzési sikert..
Van még olyan blogplatform, amelyet használni szeretne? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map