14 Tools waar geen succesvolle freelancer zonder kan leven

De wereldwijde freelance-economie beleeft enorme groei vanwege zijn vermogen om een ​​flexibel, handig en niet te vergeten financieel lucratief alternatief te bieden voor een eentonige negen tot vijf werkroutine.


De freelance-industrie stelt mensen in staat om hun eigen loopbaan te leiden en te sturen terwijl ze de aard en het aantal projecten dat ze ondernemen, hun klantenkring, wanneer ze moeten werken en hoe ze betaald kunnen worden kunnen bepalen..

Alleen al op de freelancemarkt in de Verenigde Staten werken meer dan 53 miljoen arbeiders d.w.z. maar liefst 34% van de totale nationale beroepsbevolking en draagt ​​bijna 715 miljard USD aan inkomsten bij aan de Amerikaanse economie.

Naast marktomvang; freelance werk geniet nu ook een hoge professionele status en aantrekkingskracht met ongeveer 80% niet-freelancers die bereid zijn om het op zich te nemen freelance projecten naast hun primaire baan.

Tools voor freelancers

Tools die talent combineren met zaken:

De exponentiële groei in de freelance-industrie heeft geleid tot de ontwikkeling van een overvloed aan tools en applicaties die de efficiëntie van freelance-projecten verhogen.

Waar voor freelancers de wereld hun canvas is, om optimaal gebruik te maken van de beschikbare kansen, is een gedisciplineerde aanpak vereist en daarom zien we dat het maken van de sprong van een gewone freelancer naar een succesvolle freelance professional het gebruik vereist van tools die speciaal zijn ontworpen om met de enorme beenwerk dat kenmerkend is voor freelance projecten. Dit wordt belangrijker omdat je als freelancer je hele levensonderhoud afhangt van hoe efficiënt je je projecten voltooit.

Laten we dus eens kijken naar de absolute must-have tools om een ​​succesvolle freelancer te zijn:

1. Wunderlist

Begin eerst met Wunderlist; een platformonafhankelijke en intuïtieve takenlijst-app. De interface is minimalistisch en toch boeiend en de bruikbaarheid is net zo naadloos als schrijven op papier. Het biedt een uitgebreide set functies die ervoor zorgen dat u een belangrijke taak nooit vergeet.

Het heeft ook een gevarieerde selectie van mobiele en desktop-applicaties en ondersteunt samenwerking tussen twee of meer mensen. Het biedt echter geen locatiegebaseerde herinneringen en de taal vanwege de datuminstelling bevat geen herhaalde deadlines.

Prijs:
Pro-abonnement: $ 4,99 per maand
Businessplan: $ 4,99 per gebruiker / per maand

2. Golf

Een ding waar de meeste freelancers mee worstelen, is het professionele beheer van geldzaken, wat zowel onzekerheid als geldverspilling veroorzaakt. Wave is ontworpen om tegemoet te komen aan individuele freelancers en kleine bedrijven met negen werknemers of minder.

Het biedt een uitgebreide reeks functies, waaronder boekhouding, boekhouding, genereren en distributie van facturen, ontvangst van betalingen via creditcards, enz. Het bedient momenteel meer dan 25 miljoen gebruikers over de hele wereld en met een goede reden. Het heeft een eenvoudige interface, is gemakkelijk te gebruiken en is logisch georganiseerd, maar het biedt niet de mogelijkheid om op contanten gebaseerde boekhouding uit te voeren en een holistisch overzicht van saldi.

Prijs:
Gratis.

3. Bidsketch

Om succesvol te zijn als freelance professional, is het belangrijk om je te onderscheiden van de massa door een professioneel gevoel te geven aan offertedocumenten die je deelt met klanten. Bidsketch biedt binnen enkele minuten merkprojectvoorstellen die zijn gebaseerd op een herbruikbare vergoeding, ontwerpen en inhoud. Deze voorstellen zijn volledig aanpasbaar en bevatten extra functies zoals suggesties voor tarieven en elektronische handtekening.

Prijs:
Freelancerplan: $ 29 per maand
Studio-abonnement: $ 79 per maand
Agency Plan: $ 149 per maand

4. Minterapp

Een van de handigste tools die beschikbaar zijn, Minterapp stelt zowel freelancers als freelancers in staat om de tijd efficiënt bij te houden en professionele facturen te genereren. U kunt taken toevoegen die moeten worden voltooid en de verantwoordelijkheid aan specifieke gebruikers toewijzen, samen met uur- of afdelingsbetaaltarieven.

Minterapp houdt continu de voortgang van het project bij en genereert facturen op basis van het aantal gebruikte uren. Het is cloudgebaseerd, dus het is overal toegankelijk en maakt de ontvangst van betalingen mogelijk via beveiligde betalingsopties zoals PayPal, Stripe, enz..

Prijs:
Eenvoudig plan: $ 9,95 per maand
Bedrijfsplan: $ 29,95 per maand
Enterprise-abonnement: $ 59,95 per maand

5. TextExpander

Freelancers moeten vaak meerdere projecten tegelijk combineren. Dit omvat meestal het delen van min of meer vergelijkbare e-mails met klanten die veel tijd in beslag nemen. Hier speelt TextExpander zijn rol. Het voorprogrammeert korte afkortingen die automatisch zowel tekst als afbeeldingen, CSS invoegen wanneer daarom wordt gevraagd door eenvoudige snelkoppelingen.
Het bespaart ook tijd door automatisch typefouten te corrigeren en de vereiste formulieren voor elk project in te voegen. Het enige nadeel is echter dat het een zakelijke interface biedt.

Prijs:
$ 1,66 per maand

6. Open kantoor

Voor freelancers die voor de kost schrijven, is OpenOffice een krachtig alternatief voor Microsoft Office. Het vindt zijn aantrekkingskracht voor freelancers dankzij een reeks functies, waaronder het eenvoudig exporteren van documenten zoals pamfletten, e-books, gidsen, enz. Naar pdf.

Prijs:
Gratis.

7. Dropbox

Dropbox is perfect om bestanden te synchroniseren met een webplatform en ze projectmatig te sorteren, zodat je niet steeds heen en weer hoeft te zoeken naar documenten. Het biedt realtime online samenwerking aan documenten en biedt die onschatbare toegang tot bestanden die u per ongeluk hebt verwijderd. De kosten zijn het enige punt van zorg, omdat het voor sommigen te hoog kan zijn. De oplossing is perfect voor freelancers die een klein team van hun eigen en kleine bedrijven beheren.

Prijs:
$ 9,99 per maand

8. MindMeister

MindMeister is een mindmapping-tool die ideaal is voor creatieve projecten. Het stelt individuen en teams in staat om hun gedachten op een visuele manier te presenteren en ze te delen met teamleden voor een meer gezamenlijk denkproces. Wat MindMeister onderscheidt van gratis mindmapping-tools, is dat het slechts een webbrowser gebruikt om te functioneren.

Het is echter niet uitgerust met een gebruikershandleiding, waardoor het dubbelzinnig is voor nieuwe gebruikers en geen specificatie van linktypen toestaat. MindMeister kan ook worden gebruikt als een eenvoudig hulpmiddel voor projectbeheer, aangezien gebruikers ideeën kunnen omzetten in taken die kunnen worden gekoppeld aan een deadline, een toegewezen persoon en een prioriteitsniveau. Naarmate het project vordert, kan de status van de taak eenvoudig worden bewaakt.

Prijs:
Persoonlijk plan: $ 6 per maand
Professioneel plan: $ 10 per maand
Bedrijfsplan: $ 15 per maand

9. Evernote

Creativiteit is het brood en de boter van freelance professionals en kan op elk moment van de dag worden geactiveerd. In zo’n geval fungeert Evernote als een platform om snel ideeën op te schrijven, afbeeldingen, mediabestanden enz. Vast te leggen en ze onmiddellijk op een webgebaseerd platform te beveiligen, zodat ze gemakkelijk vanaf elke locatie kunnen worden opgehaald.

De gratis versie beperkt gebruikers om te werken met slechts twee apparaten, terwijl het mid-tier-plan opvallende kenmerken mist en het professionele plan mogelijk te duur is voor individuele freelancers.

Prijs:
Basisplan: gratis
Plusplan: 34,99 per jaar
Premium-abonnement: 69,99 per jaar

10. Hootsuite

De freelance-industrie is een groeiende en zeer competitieve waarin het aantal verworven projecten recht evenredig is met de zichtbaarheid die u geniet voor uw klanten. En waar kunt u uw capaciteiten beter presenteren en uw portfolio presenteren dan via sociale mediaplatforms die verreweg de meest efficiënte marketingkanalen van onze tijd zijn.

Hootsuite is de meest gebruikte tool voor het beheren van sociale media die momenteel meer dan 10 miljoen gebruikers wereldwijd bedient en biedt één eenvoudig te gebruiken dashboard dat tegelijkertijd social-mediacampagnes over meerdere netwerken kan volgen.

Prijs:
Basisplan: gratis
Pro-abonnement: $ 8,99 per maand
Businessplan: tarieven op maat

11. Slap

De freelancemarkt vergroot uw bereik naar de verste uithoeken van de wereld, waardoor freelancers kunnen werken met teamleden en klanten van over de hele wereld. Om een ​​gemakkelijke en betrouwbare communicatiemedia te bieden, biedt Slack een innovatieve groepsberichten-app waarmee gebruikers speciale ruimtes kunnen creëren waarmee freelancers kunnen communiceren met internationale teams en klanten.

Hoewel het geen handige functies heeft zoals kalenders, taakbeheer en samenwerkingsvoorzieningen, is het een van de meest populaire communicatie-apps die zijn gebruiksvriendelijkheid en regels voor het delen van bestanden bezitten en deelnemen aan groepsgesprekken.

Prijs:
Basisplan: gratis
Standaardabonnement: $ 8 per maand
Plusplan: $ 15 per maand

12. Mozy

Freelancers hebben te maken met meerdere klanten en projecten en moeten daarom aan meerdere documenten tegelijk werken. Een ding dat ze zich absoluut niet kunnen veroorloven, is een document kwijtraken, omdat dit zou leiden tot verspilling van nuttige uren hard werken.

Mozy is een uitgebreide cloudgebaseerde back-upoplossing die geschikt is voor zowel particulieren als bedrijven. Het stelt freelancers in staat om op meerdere apparaten te werken en van alle informatie wordt automatisch een back-up gemaakt in een cloud. Het is een beetje aan de dure kant en mist opties voor het delen van bestanden.

Prijs:
Maandelijks plan: start vanaf $ 13 per maand
1-jaarabonnement: start vanaf $ 158 per jaar
2-jarig plan: start vanaf $ 293 per jaar

13. Adobe Sign

Een eenvoudige maar essentiële vereiste van freelancers is Adobe Sign, waarmee ze documenten elektronisch kunnen ondertekenen en delen met klanten zonder dat ze de conventionele print-sign-scan-oefening hoeven te doen. Dankzij de snelle functionaliteit verhoogt Adobe Sign de efficiëntie van het ondertekeningsproces tot 80%.

Prijs:
Individueel pakket: $ 9,99 per maand
Zakelijk pakket: begint bij $ 30 per maand
Enterprise-pakket: aangepaste tarieven

14. Dashlane

Last but not least, het beheren van meerdere applicaties en logins kan lastig zijn en het kost tijd om uw wachtwoord te onthouden elke keer dat u een applicatie moet gebruiken, kan zowel vermoeiend als tijdrovend zijn.
Dashline biedt functies voor wachtwoordbeheer, e-wallet en automatisch aanvullen, dus het enige wachtwoord dat u moet onthouden, is het hoofdwachtwoord dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot Dashline. De voorziening voor het standaard genereren van wachtwoorden moet echter veiliger worden gemaakt.

Prijs:
Basispakket: gratis
Premium-pakket: $ 39,99 per jaar

Begin als een professional!

Veel mensen beginnen freelancen met weinig of geen technologische ondersteuning om later hun stappen terug te vinden en hun werkproces opnieuw uit te vinden met behulp van tools. Aangezien er tal van gratis toepassingen van hoge kwaliteit zijn, is het raadzaam dat freelancers hun onderneming starten door gebruik te maken van deze handige tools die hun efficiëntie en professionaliteit zullen vergroten en de weg zullen effenen voor succes.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map