14 Алати Без успешног фрееланцера не може живети без

Глобална фрееланце економија доживљава огроман раст захваљујући својој способности да пружи флексибилну, погодну, а да не спомињемо финанцијски уносну алтернативу монотоној рутини од девет до пет.


Слободна индустрија омогућава људима да преузму контролу и управљају сопственим каријерама док сами одлучују о природи и броју пројеката које предузимају, о својој клијентели, када треба радити и како бити плаћен.

Само тржиште слободних посла у САД-у запошљава више 53 милиона радника тј. запањујућих 34% укупне националне радне снаге и доприноси скоро 715 милијарди УСД зараде америчкој економији.

Поред величине тржишта; фрееланце посао сада такође има и повишен професионални статус као и привлачност са око 80% нон-фрееланцера који су спремни да преузму фрееланце пројекти поред њихових примарних послова.

Алати за фрееланцере

Алати који комбинују таленат са бизнисом:

Експоненцијални раст слободне индустрије подстакао је развој мноштва алата и апликација који повећавају ефикасност фрееланце пројеката.

Где је за фрееланцере свет њихово платно, у потпуности искористити расположиве могућности захтева дисциплинован приступ и, зато, видимо да прављење скока од редовног фрееланцера до успешног фрееланцера захтева употребу алата посебно дизајнираних да се баве огромним. ногу која је карактеристична за фрееланце пројекте. То постаје важније јер као слободан посао цео ваш животни век зависи од тога колико ефикасно довршите своје пројекте.

Дакле, погледајмо апсолутне алате који су обавезни за успешног фрееланцера:

1. Вундерлист

Прво се организујте са Вундерлистом; апликација на више платформи и интуитивна листа обавеза. Интерфејс је минималистички, али задивљујуће, а употребљивост је неприметна као и писање на папиру. Нуди темељит сет функција које осигуравају да никад не заборавите важан задатак.

Такође поседује разноврстан избор апликација за мобилне уређаје и десктоп рачунаре и подржава сарадњу између две или више особа. Међутим, не нуди подсетнике засноване на локацији и језик због подешавања датума не садржи поновљене рокове.

Цена:
Про план: 4,99 УСД месечно
Пословни план: 4,99 УСД по кориснику / месечно

2. Талас

Једна ствар са којом се већина фрееланцера бори је професионално управљање новчаним стварима које изазивају несигурност и расипање новца. Ваве је осмишљен да задовољи поједине слободњаке и мала предузећа која имају девет или мање запослених.

Омогућава свеобухватан скуп функција укључујући књиговодство, рачуноводство, генерисање и дистрибуцију рачуна, примање плаћања путем кредитних картица итд. Тренутно опслужује преко 25 милиона корисника широм света и са добрим разлогом. Има једноставан интерфејс, једноставан је за употребу и логично је организован, али не нуди опцију вођења рачуноводства заснованог на готовини и холистички преглед стања.

Цена:
Бесплатно.

3. Бидскетцх

Да бисте били успешни као слободни професионалци, важно је да се истакнете из гомиле пружајући професионалцу осећај да предложи документе које делите са клијентима. Бидскетцх нуди брендиране предлоге пројеката за неколико минута који се заснивају на накнади за вишекратну употребу, дизајну као и садржају. Ови приједлози су темељно прилагодљиви и садрже додатне функције попут приједлога накнада и електронског потписа.

Цена:
План фрееланцера: 29 УСД месечно
Студио план: 79 долара месечно
План агенције: 149 УСД месечно

4. Минтерапп

Минтерапп, један од најлакших алата који је доступан, омогућава самосталним фрееланцерима као и самосталним предузећима да ефикасно прате време и генеришу професионалне рачуне. Можете додати задатке које је потребно испунити и одредити одговорност за одређене кориснике, заједно са сатницама или одељењима.

Минтерапп ће стално пратити напредак пројекта и стварати рачуне на основу броја кориштених сати. Он је заснован у облаку, па му се може приступити било где и омогућава пријем плаћања путем сигурних опција плаћања попут ПаиПал-а, Стрипе-а, итд..

Цена:
Једноставан план: 9,95 УСД месечно
Пословни план: 29,95 УСД месечно
Ентерприсе план: 59,95 УСД месечно

5. ТектЕкпандер

Од фрееланцера се често тражи да жонглирају више пројеката истовремено. То обично укључује дељење више или мање сличних мејлова са клијентима који заузимају велику количину времена. Овде ТектЕкпандер игра своју улогу. Предпрограмира кратке скраћенице које аутоматски убацују текст као и слике, ЦСС када то затраже једноставне пречице.
Уједно штеди вријеме аутоматским исправљањем грешака при типкању и уметањем потребних образаца за сваки пројекат. Међутим, његова једина мана је то што нуди потпуно пословни интерфејс.

Цена:
1,66 УСД месечно

6. ОпенОффице

За фрееланцере који пишу за живот, ОпенОффице је алтернатива Мицрософт Оффице-у упакована у струју. Своје привлачности за слободњаке проналази захваљујући низу функција, укључујући једноставан извоз докумената попут памфлета, е-књига, водича итд. У пдф.

Цена:
Бесплатно.

7. Дропбок

Дропбок је савршен за синхронизацију датотека на веб платформи и њихово сређивање по пројекту тако да вам не треба стално да претражујете документе. Нуди интернетску сарадњу с документима у стварном времену и пружа тај непроцјењив приступ датотекама које сте грешком обрисали. Његов трошак једино је брига, јер некима може бити превише. Решење је савршено за фрееланцере који управљају малим тимом сопствених и малих предузећа.

Цена:
9,99 УСД месечно

8. МиндМеистер

МиндМеистер је алат за мапирање ума идеалан за креативне пројекте. Омогућује појединцима као и тимовима да визуелно представе своје мисли и размене их са члановима тима ради више размишљања у сарадњи. Оно што МиндМеистер разликује од бесплатних алата за мапирање ума је да он користи само веб претраживач.

Међутим, није опремљено корисничким приручником, израда је нејасна за нове кориснике и не дозвољава спецификацију типова веза. МиндМеистер се такође може користити као једноставан алат за управљање пројектима јер корисници могу претварати идеје у задатке који се могу спојити са роком, приматељем и нивоом приоритета. Како пројекат напредује, статус задатка се може лако надгледати.

Цена:
Лични план: 6 УСД месечно
Професионални план: 10 УСД месечно
Пословни план: 15 УСД месечно

9. Еверноте

Креативност је хлеб и маслац професионалних професионалаца и може се покренути било када током дана. У таквој инстанци, Еверноте делује као платформа за брзо записивање идеја, снимање слика, медијских датотека итд. И тренутно њихово учвршћивање на веб платформи тако да их се лако може преузети са било које локације.

Бесплатна верзија ограничава кориснике да користе само два уређаја, док, средњорочни план нема истакнуте карактеристике, а професионални план може бити прескуп за поједине фрееланцере.

Цена:
Основни план: Бесплатно
Плус план: 34,99 годишње
Премиум план: 69,99 годишње

10. Хоотсуите

Слободна индустрија је растућа и веома конкурентна, где је број стечених пројеката директно пропорционалан видљивости у којој уживате испред своје клијентеле. А где је боље да пласирате своје способности и представите свој портфељ него преко платформи друштвених медија који су далеко најефикаснији маркетиншки канал нашег доба.

Хоотсуите је најкоришћенији алат за управљање друштвеним медијима који тренутно опслужује преко 10 милиона корисника широм света и нуди јединствену контролну табли која се лако користе и која може истовремено да надгледа кампање на друштвеним мрежама кроз више мрежа.

Цена:
Основни план: Бесплатно
Про план: 8,99 УСД месечно
Бизнис план: Прилагођене цене

11. Слацк

Тржиште фрееланцера проширује ваш домет до најудаљенијих крајева света, омогућавајући фрееланцерима да раде са члановима тима и клијентима широм света. Да би омогућио једноставан и поуздан комуникацијски медиј, Слацк нуди иновативну апликацију за групно размењивање порука која омогућава корисницима да створе наменске просторе преко којих фрееланцери могу комуницирати са међународним тимовима као и са клијентима.

Иако му недостају корисне функције попут календара, управљања задацима и одредби о сарадњи, она је једна од најпопуларнијих комуникационих апликација која поседује своју употребљивост и правила дељења датотека као и укључивање у групне расправе.

Цена:
Основни план: Бесплатно
Стандардни план: 8 УСД месечно
Плус план: 15 УСД месечно

12. Мози

Слободњаци имају посла са више клијената и пројеката и стога морају радити на више докумената истовремено. Једна ствар коју си апсолутно не могу приуштити јесте да изгубе документ јер би то довело до губитка корисних сати напорног рада.

Мози је свеобухватно резервно решење засновано на облаку и прилагођено је како појединцима, тако и предузећима. То омогућава фрееланцерима да раде на више уређаја и све се информације аутоматски сигурносно копирају у облаку. То је мало на скупој страни и недостају му опције дељења датотека.

Цена:
Месечни план: почиње од 13 долара месечно
Годишњи план: почиње од 158 долара годишње
Двогодишњи план: Почиње од 293 долара годишње

13. Адобе Сигн

Једноставан, али суштински захтев фрееланцера је Адобе Сигн који им омогућава да електронски потпишу и размењују документе са клијентима, а да не морају да раде конвенционалну вежбу скенирања натписа. Захваљујући брзој функционалности, Адобе Сигн повећава ефикасност процеса потписа до 80%.

Цена:
Појединачни пакет: 9,99 УСД месечно
Пословни пакет: почиње од 30 долара месечно
Ентерприсе Пацкаге: Прилагођене цене

14. Дасхлане

И последње, али свакако не најмање битно, управљање више апликација и пријава може бити напорно и захтевати време да се позовете лозинку сваки пут када морате да користите апликацију може бити и исцрпљујуће и дуготрајно..
Дасхлине нуди управљање лозинком, е-новчаник и функције аутоматског пуњења, тако да је једина лозинка коју морате запамтити је главна лозинка која се користи за приступ Дасхлине-у. Међутим, подразумевана одредба генерисања лозинке требало би да буде сигурнија.

Цена:
Основни пакет: Бесплатно
Премиум пакет: 39,99 УСД годишње

Почните као професионалац!

Многи људи започињу фрееланцинг са мало или нимало технолошке подршке само да би касније повукли своје кораке и поново измислили свој радни процес користећи алате. Будући да постоји доста висококвалитетних апликација које су бесплатне, препоручљиво је да фрееланцери покрену своје предузеће користећи ове корисне алате који ће повећати њихову ефикасност и професионалност, утварајући пут ка успеху.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map