14 Инструменти Без успешен фрилансер не може да живее без

Глобалната икономика на свободна практика преживява огромен растеж благодарение на способността си да предоставя гъвкава, удобна, да не говорим за финансово изгодна алтернатива на монотонната работна рутина от девет до пет.


Индустрията на свободна практика позволява на хората да поемат отговорност и да ръководят собствените си кариери, докато стигнат до решаването на естеството и броя на проектите, които предприемат, тяхната клиентела, кога да работят и как да получат заплащане.

Пазарът на свободна практика в САЩ работи само над 53 милиона работници т.е. потресаващи 34% от общата работна сила в страната и допринасят близо 715 милиарда щатски долара за икономиката на САЩ.

В допълнение към размера на пазара; работата на свободна практика сега също се радва на повишен професионален статус, както и на апел с около 80% не-фрийлансъри, желаещи да поемат проекти на свободна практика в допълнение към основната им работа.

Инструменти за фрийлансъри

Инструменти, които съчетават таланта с бизнеса:

Експоненциалният растеж на индустрията на свободна практика стимулира развитието на множество инструменти и приложения, които повишават ефективността на проектите на свободна практика.

Където за фрийлансъри светът е тяхното платно, пълноценното използване на наличните възможности изисква дисциплиниран подход и следователно виждаме, че да се направи скок от редовния фрийлансър до успешен професионалист на свободна практика изисква използването на инструменти, специално създадени за справяне с огромното крака, характерна за проекти на свободна практика. Това става по-решаващо, тъй като като фрийлансър целият ви поминък зависи от това колко ефективно завършвате проектите си.

Така че, нека да разгледаме абсолютните задължителни инструменти за успешен фрийлансър:

1. Wunderlist

Първо първо, организирайте се с Wunderlist; приложение за крос-платформа и интуитивно списък със задачи. Интерфейсът е минималистичен, но завладяващ, а използваемостта е толкова безпроблемна, колкото писането на хартия. Той предлага задълбочен набор от функции, които гарантират, че никога не забравяте важна задача.

Той също така разполага с разнообразен избор от мобилни и настолни приложения и поддържа сътрудничество между двама или повече души. Той обаче не предлага напомняния, базирани на местоположението, и езикът поради настройката на дата не включва повтарящи се срокове.

Цена:
Про план: 4,99 долара на месец
Бизнес план: $ 4,99 на потребител / на месец

2. Вълна

Едно нещо, с което се борят повечето фрийлансъри е професионалното управление на паричните въпроси, което причинява несигурност, както и разхищаване на пари. Wave е проектиран да обслужва индивидуални фрилансери и малки предприятия с девет служители или по-малко.

Той предоставя пълен набор от функции, включващи счетоводство, счетоводство, генериране и разпространение на фактури, получаване на плащания чрез кредитни карти и др. В момента обслужва над 25 милиона потребители по целия свят и по основателна причина. Той има опростен интерфейс, лесен за използване и логически организиран, но не предлага възможност за водене на касово счетоводство и цялостен преглед на балансите.

Цена:
Безплатно.

3. Bidsketch

За да бъдете успешен като професионалист на свободна практика, е важно да се откроите от тълпата, като давате на професионалистите да предлагат документи, които споделяте с клиенти. Bidsketch предлага маркови проектни предложения за броени минути, които се основават на такса за многократна употреба, дизайн и съдържание. Тези предложения са напълно адаптивни и включват добавени функции като предложения за такси и електронен подпис.

Цена:
План на фрилансера: $ 29 на месец
Студио план: 79 долара на месец
План на агенцията: 149 долара на месец

4. Minterapp

Един от най-лесните налични инструменти, Minterapp позволява на соло-фрийлансъри, както и на фирми на свободна практика ефективно да проследяват времето и да генерират професионални фактури. Можете да добавите задачи, които трябва да бъдат изпълнени, и да посочите отговорност към конкретни потребители, заедно с почасови или ведомствени тарифи за плащане.

Minterapp постоянно ще следи напредъка на проекта и ще генерира фактури въз основа на броя на използваните часове. Той е базиран на облак, така че до него можете да получите достъп навсякъде и позволява получаването на плащания чрез сигурни опции за плащане като PayPal, Stripe и т.н..

Цена:
Прост план: $ 9,95 на месец
Бизнес план: $ 29.95 на месец
Предприемачески план: $ 59,95 на месец

5. TextExpander

Често се изисква от фрийлансъри да жонглират няколко проекта едновременно. Това обикновено включва споделяне на повече или по-малко подобни имейли с клиенти, заемащи голямо количество време. Това е мястото, където TextExpander играе своята роля. Предварително програмира кратки съкращения, които автоматично вмъкват текст, както и изображения, CSS, когато бъдете подканени от лесни клавишни комбинации.
Освен това спестява време чрез автоматично коригиране на грешки при въвеждане и въвеждане на необходимите формуляри за всеки проект. Единственият му недостатък обаче е, че предлага изцяло бизнес интерфейс.

Цена:
1,66 долара на месец

6. OpenOffice

За фрийлансъри, които пишат за прехрана, OpenOffice е алтернатива на Microsoft Office. Той намира своята привлекателност за фрийлансъри благодарение на редица функции, включително лесен износ на документи като памфлети, електронни книги, ръководства и др. В pdf.

Цена:
Безплатно.

7. Dropbox

Dropbox е идеален за синхронизиране на файлове към уеб платформа и сортирането им по проект, така че да не е необходимо да се връщате напред и назад в търсене на документи. Той предлага онлайн сътрудничество за документи в реално време и осигурява безценен достъп до файлове, които сте изтрили по погрешка. Цената му е единственият проблем, тъй като за някои може да е твърде много. Решението е идеално за фрийлансъри, които управляват малък екип от свои собствени и малки предприятия.

Цена:
$ 9,99 на месец

8. MindMeister

MindMeister е инструмент за картиране на ума, идеален за творчески проекти. Тя позволява на хора, както и екипи да представят мислите си визуално и да ги споделят с членове на екипа за по-съвместен мисловен процес. Това, което отличава MindMeister освен безплатни инструменти за картиране на ума, е, че той използва само уеб браузър, за да функционира.

Въпреки това, той не е оборудван с ръководство за употреба, което е нееднозначно за новите потребители и не позволява уточняване на типовете връзки. MindMeister може да се използва и като прост инструмент за управление на проекти, тъй като потребителите могат да конвертират идеи в задачи, които могат да бъдат съчетани със срок, правоприемник и ниво на приоритет. С напредването на проекта състоянието на задачата може лесно да се следи.

Цена:
Личен план: 6 долара на месец
Професионален план: 10 долара на месец
Бизнес план: 15 долара на месец

9. Evernote

Творчеството е хлябът и маслото на професионалисти на свободна практика и могат да се задействат по всяко време през деня. В такъв случай Evernote действа като платформа за бързо записване на идеи, заснемане на изображения, мултимедийни файлове и др. И незабавно осигуряване на тях към уеб-базирана платформа, така че те да бъдат лесно извлечени от всяко място.

Безплатната версия ограничава потребителите да работят само с две устройства, като има предвид, че планът за средната степен няма изявени характеристики и професионалният план може да е твърде скъп за отделните фрийлансъри.

Цена:
Основен план: Безплатен
Плюс план: 34,99 на година
Премиум план: 69,99 годишно

10. Hootsuite

Индустрията на свободна практика е нарастваща и силно конкурентоспособна, при която броят на придобити проекти е пряко пропорционален на видимостта, на която се наслаждавате пред клиентите си. И къде по-добре да пускате на пазара своите способности и да представяте своето портфолио, отколкото чрез платформи за социални медии, които са най-ефективните маркетингови канали на нашата епоха.

Hootsuite е най-използваният инструмент за управление на социални медии, който в момента обслужва над 10 милиона потребители по целия свят и предлага единствен лесен за използване табло за управление, способен едновременно да наблюдава кампании в социални медии в множество мрежи.

Цена:
Основен план: Безплатен
Про план: 8,99 долара на месец
Бизнес план: Персонализирани цени

11. застой

Пазарът на свободна практика разширява обхвата ви до най-отдалечените краища на света, като позволява на фрийлансърите да работят с членове на екипа, както и с клиенти от цял ​​свят. За да осигури лесна и надеждна комуникационна медия, Slack предлага иновативно приложение за групови съобщения, което позволява на потребителите да създават специални пространства, чрез които фрийлансъри могат да комуникират с международни екипи, както и с клиенти.

Въпреки че му липсват полезни функции като календари, управление на задачи и разпоредби за съвместна работа, тя е сред най-популярните комуникационни приложения, притежаващи своята използваемост и правила за споделяне на файлове, както и ангажиране в групови дискусии.

Цена:
Основен план: Безплатен
Стандартен план: 8 долара на месец
Плюс план: 15 долара на месец

12. Mozy

Фрилансерите се занимават с множество клиенти и проекти и следователно трябва да работят върху множество документи наведнъж. Едно нещо, което абсолютно не могат да си позволят, е да загубят документ, тъй като това би довело до загуба на полезни часове упорит труд.

Mozy е цялостно облачно базирано резервно решение, подходящо както за хора, така и за фирми. Тя позволява на фрийлансъри да работят на множество устройства и цялата информация се архивира автоматично в облак. Малко е от скъпата страна и липсват опции за споделяне на файлове.

Цена:
Месечен план: Започва от 13 долара на месец
1 годишен план: Започва от 158 долара годишно
2-годишен план: Започва от 293 долара годишно

13. Adobe Sign

Просто, но съществено изискване на фрийлансърите е Adobe Sign, който им позволява да подписват по електронен път и да споделят документи с клиенти, без да се налага да правят конвенционалните упражнения за сканиране на печат. Благодарение на бързата функционалност Adobe Sign увеличава ефективността на процеса на подписване до 80%.

Цена:
Индивидуален пакет: $ 9,99 на месец
Бизнес пакет: Започва от 30 долара на месец
Пакет за предприятия: Персонализирани цени

14. Dashlane

Не на последно място, но най-вече не на последно място, управлението на множество приложения и влизания може да бъде сложно и да изисква време за извикване на паролата ви всеки път, когато трябва да използвате приложение, може да бъде както изтощително, така и отнемащо време.
Dashline предлага управление на паролата, e-портфейл и функции за автоматично презареждане, така че единствената парола, която трябва да запомните, е главната парола, използвана за достъп до Dashline. Предоставянето на парола по подразбиране обаче трябва да бъде по-сигурно.

Цена:
Основен пакет: Безплатен
Премиум пакет: 39,99 долара годишно

Започнете като професионалист!

Много хора започват на свободна практика с малко или никаква технологична поддръжка, само за да следват по-късно своите стъпки и да измислят своя работен процес с помощта на инструменти. Тъй като има много висококачествени приложения, които са безплатни, препоръчително е фрийлансърите да започнат своето предприятие, като използват тези полезни инструменти, които ще повишат тяхната ефективност и професионализъм, проправяйки пътя към успеха.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map