Weebly vs. Squarespace 2020: Kakšna je razlika med najboljšimi graditelji spletnih strani?

Leta 2020 lahko vsakdo izdela spletno mesto – in ga izdela sam. Nekoč kraljestvo namenskih programerjev je spletna mesta zdaj v dosegu malih podjetij, izvajalcev in hobijev.


Danes si ogledujemo dve največji imeni, ki sta zasedali prostor za izdelavo spletnih strani DIY – Weebly in Squarespace. Obe sta zmogljivi platformi z možnostjo izdelave čudovitega spletnega mesta s samo nekaj ur vrednim delom.

Squarespace v zvezi s svojo privlačnostjo do kupcev v zadnjih letih napreduje. Po podatkih Builtwith njihov skupni tržni delež v spletu znaša 0,9%, medtem ko Weebly napaja nekoliko pod 0,3%. Oba sta bila predstavljena približno istočasno – Weebly leta 2006 in Squarespace leta 2004.

Weebly je morda nekoliko bolj znan, vendar je ena stvar zagotovo, in to je, da obe rasteta. Weebly je v letu 2018 kupilo podjetje za e-trgovino Square in zdi se, da bo razvoj spletne trgovine tudi njihov glavni poudarek v prihodnosti.

Torej, to je vse dobro in pravite, ampak kako mi to pomaga izbrati, katero naj uporabim? Kako se razlikujejo? In kar je za moje okoliščine tisto pravo?

Danes si bomo ogledali podobnosti in razlike med obema, da bi videli, katera je v kakšnih okoliščinah bolj primerna. Greva čez

 • Načrti & Cenitev
 • Enostavnost uporabe
 • Oblikovanje in prilagajanje
 • Ključne funkcije
 • Uporabniška podpora
 • Ključne razlike
 • Katera platforma je prava za vas?

Torej, brez nadaljnjega oboževanja, naj se zataknemo vanj??

Primerjajte načrte in cene spletnega graditelja

Primerjajte načrte & Cenitev

Primerjava načrtov cen

Koliko ste pripravljeni plačati za svoje spletno mesto? 0 USD? 50 dolarjev? 100 dolarjev? 200 dolarjev? Nimamo vseh virov na svetu, s katerimi bi lahko delovali – zato navsezadnje gradimo lastno spletno mesto! Oglejte si, koliko šiška za hrbtom dobite tako z Weeblyom kot s kvadratom.

Weebly

Weebly

Obstaja pet glavnih možnosti, ki jih morate izbrati pri Weeblyju, z nekaterimi načrti, osredotočenimi na običajna spletna mesta, drugi pa na e-trgovino..

Prosti aka Limited. Vaš osnovni brezplačni račun vam omogoča graditelja Weebly, storitev gostovanja, neomejeno število spletnih strani, shranjevanje v vrednosti 500 MB ter podporo za klepet in e-pošto. Na voljo je z Weebly oglaševanjem na vašem spletnem mestu.

Povežite – 5 USD / mesec. Glavna razlika v brezplačnem načrtu je dejstvo, da lahko na svoje spletno mesto Weebly povežete ime domene. Vse ostalo je enako kot v prostem načrtu.

Pro – 12 USD / mesec. Pro račun dodaja podporo za telefon in HD video & avdio predvajalniki, strani, zaščitene z geslom, funkcija iskanja po spletnem mestu, do 100 članov, in v osnovnih trgovinah za e-trgovino do 25 izdelkov.

Poslovanje – 25 dolarjev / mesec. Z izbiro podjetja boste pridobili tudi registracijo članov, varnost SSL in za svoj e-trgovalni paket neomejeno izdelkov 0% plačilo transakcije od Weeblyja, lastno domeno za plačilo, skupaj z možnostjo prodaje digitalnega blaga, upravljanja zalog, pošiljanja kalkulator in možnost dodajanja kuponov.

Business Plus – 38 USD / mesec. Ta načrt v vašo spletno trgovino doda samodejna opuščena e-poštna sporočila in kalkulator hitrosti dostave v realnem času.
Kvadratni prostor

Kvadratni prostor

Kvadratni prostor nima prostega načrta, vendar lahko izbira med štirimi drugimi načrti. Vsi načrti imajo domeno po meri, neomejeno pasovno širino, pa tudi shrambo, vgrajene statistike spletnega mesta in 24/7 podporo uporabnikom.

Osebno – 12 USD / mesec. Izbirate lahko med 110 predloge spletnega mesta. Nastavite lahko blog in galerije ter do dva avtorja spletnih mest.

Posel – 18 USD / mesec. Tukaj imate na voljo neomejene prispevke spletnih mest in zdaj imate dostop do platforme za razvijalce Squarespace in vseh marketinških funkcij (kot so vrstica za sporočila in pojavna sporočila). Prav tako prejmete Googlov poklicni e-poštni račun in prejmete 100 USD dobroimetja v programu AdWords. Za e-trgovino vam je zdaj dovoljeno prodajati neomejene izdelke, vendar s 3-odstotno prodajno pristojbino.

Osnovna e-trgovina – 26 USD / mesec. S osnovnim načrtom e-trgovine Squarespace prejmete isto kot poslovni načrt, skupaj z odstranjevanjem pristojbin za transakcije. Vsebuje tudi deset predlog za e-trgovino in nadaljnje meritve e-trgovine. Obstajajo računi strank za večkratne kupce, možnost prodaje na Instagramu, tiskanje nalepk s ShipStationom, pa tudi računovodske možnosti z Xero – vendar se boste morali prejeti na njihove storitve, da jih prejmete.

Napredno e-trgovanje – 40 USD na mesec. Načrt naprednega e-trgovanja vsebuje tudi vse v osnovnem načrtu, skupaj z opuščeno obnovitvijo vozička in stroški pošiljanja v realnem času.

Kot vidite, sta si obe platformi – ko gre za ceno in kaj dobite za vaš dolar – relativno podobni. Če želite brezplačno spletno mesto, je vaša edina možnost, da greste z Weeblyom.

Kako enostavno uporabljati BlueHost proti DreamHost

Enostavnost uporabe

Kako enostaven za uporabo vmesnika

Veste, zakaj je bil iPhone tako uspešen? Ker je bila programska oprema, ki jo je nadela Apple, tako enostavna za uporabo, da bi jo lahko uporabljal kdor koli. Ljudje so ga imeli radi, ker se ni zdelo, kot da bi se ga morali naučiti. Kateri graditelj spletnih strani je bolj intuitiven in enostaven za uporabo? Weebly ali kvadrat?

Weebly

Weebly

Vetrov je vsekakor lahek za uporabo. Pri nastavitvi imate na izbiro široko paleto predlog, kjer izberete tudi barvo in temo pisave za svoje spletno mesto. Vmesnik za graditelje je zelo dobro organiziran in intuitiven, tako da se ne boste lovili spraševanja, kako v vragu narediti preprosto operacijo.

To je čisto urejevalnik »Kaj vidite, kaj dobite« (WYSIWYG), kar pomeni, da se bo kadar koli v osrednjem oknu spremenilo, tako se bo prikazalo na vašem dejanskem spletnem mestu. Prav tako se vleče in spušča, tako da elemente preprosto postavite tam, kjer jih želite.

Neverjetno preprosto je, po nekaj minutah boste lahko krmarili z lahkoto. Postopek gradnje je hiter in neboleč, zato se osredotočite na samo vsebino.

Kvadratni prostor

Kvadratni prostor

Trgovskega prostora ni tako enostavno obesiti kot Weebly – toda na koncu boste prišli s potrpežljivostjo. Ko izberete predlogo, boste lahko dodali elemente in prilagajanje z ne preveč težavami. Vendar je najbolje, da se natančno držite oblikovanja šablon (vsaj za začetek!), Ali se boste morda zgrozili..

Prav tako je urejevalnik WYSIWYG, s katerim je preprosto videti, kako bodo elementi delovali na vašem spletnem mestu v živo. Je povleci in spusti. Vendar pa ima nenavaden način „solzne kaplje“, da dodate elemente, kar je na trenutke lahko nekoliko moteče.

Weebly je brez dvoma lažje obesiti kot Squarespace. Če so to najpomembnejše lastnosti za vas, potem je to tisti graditelj, ki bi ga morali izbrati. Kvadrat ni nikakor težaven; je le manj intuitiven.

Primerjajte razpoložljive možnosti oblikovanja in prilagoditve

Oblikovanje in prilagajanje

Primerjava oblikovanja in prilagoditve

Kako mora prilagoditev potekati na vaši strani? Ali ga bo vaša šablona razrezala? Preverite, kako sta oblikovanje in prilagoditev sestavljena pri naših dveh tekmecih.

Weebly

Weebly

Weebly ima na voljo 40 predlog, ki jih lahko izberete ob prijavi. Precej so privlačne, vendar so nekatere od njih videti nekoliko z datumom in veliko jih je v oblikovanju zelo podobnih. Načrtov, ki jih lahko naredite tudi vi, ni veliko prilagajanja modelov, razen običajnih sprememb barv in pisave.

Spletna mesta izgledajo dobro, vendar zagotovo nikogar ne bi “vau”. Če rečem, lahko teme po meri kupite pri ponudnikih tretjih oseb, če želite nekaj več, in lahko uredite temo HTML in kodo CSS, če jo želite tudi spremeniti.

Izbirate lahko med odzivnimi in običajnimi temami, kjer lahko spremenite pogled mobilnega telefona, ko izberete navadno temo. Odzivne teme se prilagodijo za mobilne naprave.

Kvadratni prostor

Kvadratni prostor

V kvadratu je na voljo približno 110 tem. Vsak je zelo gladek in profesionalnega videza, vsak pa se zelo razlikuje od naslednjega. Očitno so vložili veliko časa in razmišljali, da bi ustvarili te predloge.

Obstaja ogromno možnosti za oblikovanje, s katerimi zagotovite, da tudi vaša predloga ne bo videti podobno kot katero koli drugo spletno mesto Squarespace. Pravzaprav ni samo več možnosti kot Weebly, veliko več je možnosti kot večina graditeljev spletnih mest (z izjemo Wixa). Različne strani znotraj tem izgledajo in se obnašajo drugače, zato se zdi, kot da je bilo vse oblikovano zelo previdno.

Vsaka predloga je popolnoma optimizirana za mobilne naprave (odzivna), tako da se vam ni treba zmešati z drugim urejevalnikom. Kodo CSS lahko uredite, vendar Squarespace priporoča le to za barve, pisave in ozadja. Prav tako lahko dodate elemente HTML in JavaScript.

Kvadratni prostor ga resnično prikaže, ko gre za profesionalno, sodobno stran, ki jo lahko prilagodite po svojih željah. Če sta oblikovanje in lepota tisto, kar si želite na spletnem mestu, potem v tem krogu zmaga Squarespace, Weebly pa vleče noge. Oglejte si več podrobnosti na Pregled kvadrata na spletnem mestu WebsiteToolTester

Primerjajte ključne lastnosti

Primerjajte ključne lastnosti

Primerjane ključne lastnosti

Ali mora vaše spletno mesto opravljati določene funkcije? Predvajate videoposnetke, vam dajete statistiko spletnega mesta, posredujete blog? Če statične informacije in slike niso samo tam, boste morali preveriti obe skupini funkcij.

Weebly

Weebly

 • Domena po meri. Z vsakim načrtom dobite domeno po meri, razen brezplačne različice.
 • SEO (optimizacija iskalnikov). Sposobnost spreminjanja naslovov strani in dodajanja meta opisov.
 • Gradnja trgovine za e-trgovino. Napredna platforma za e-trgovino v primerjavi z drugimi ustvarjalci spletnih strani, vključno s prilagodljivimi možnostmi dostave, kuponi in digitalnimi prenosi.
 • Dodajanje bloga. Vključuje odličen motor za bloganje, ki je zelo prilagodljiv s krmiljenjem postavitve, načrtovanimi objavami in upravljanjem komentarjev.
 • Integracije aplikacij. Na voljo je veliko brezplačnih in plačljivih programov, ki jih lahko dodate na spletno mesto Weebly iz svoje knjižnice. Sem spadajo Schedulista za spletne rezervacije, LiveChat in Socialni viri za vire kanalov za vaše družbene medije.
 • Varnostne kopije in izvoz strani. Lahko izvozite samo .zip varnostno kopijo datoteke na svojem spletnem mestu, vendar je ne obnovite.

Kvadratni prostor

Kvadratni prostor

 • Domena po meri. Vsak načrt ima domeno po meri.
 • SEO (optimizacija iskalnikov). Squarespace ponuja urejanje naslovov strani, metaopisov in spreminjanje naslovov URL.
 • Gradnja trgovine za e-trgovino. Paket e-trgovine v Squarespaceu je močan. Lahko nastavite e-poštna sporočila za potrditev naročila, dodate digitalno blago in svoje spletno mesto partnerja z drugimi sistemi e-trgovine, kot je Xero. Edina (manjša) slaba stran je, da sta Stripe in Paypal edina plačilna vrata, ki jih lahko izbirate.
 • Dodajanje bloga. Platforma za bloganje v Squarespaceu je precej napredna in ponuja možnosti za razporejanje objav.
 • Integracije aplikacij. Obstajajo moduli aplikacij, imenovani “bloki”, ki jih lahko dodate v OpenTable. V nasprotnem primeru boste morali dodati kodo HTML. Ni trgovin z aplikacijami, kot jih ima Weebly.
 • Varnostne kopije in izvoz strani. Squarespace ima funkcijo, ki jo mnogi graditelji spletnih mest nimajo – izvoz! Svoj blog Squarespace lahko izvozite neposredno v WordPress, če potrebujete bolj razširljivo platformo. Vendar to ne deluje pri običajni vsebini. Lahko tudi uvažate bloge z WordPress, Tumblr in drugih platform za bloganje.

Če imate veliko različnih aplikacij, je med njimi Weebly odlična platforma. Če mislite, da boste kdaj preselili spletno mesto kam drugam, boste morda izbrali Squarespace. Razen tega so nabori funkcij za obe platformi skoraj enaki.

Primerjava podpore strankam

Tehnična in uporabniška podpora

Primerjava uporabniške podpore

Nekateri potrebujejo veliko pomoči, nekateri pa ne. V katero kategorijo spadate? In kako vam je všeč, da prejmete svojo podporo?

Weebly

Weebly

Weebly ponuja:

 • Telefonska podpora
 • Podpora po e-pošti
 • Klepet v živo
 • Baza znanja
 • Video vadnice

Kvadratni prostor

Kvadratni prostor

Kvadratni prostor ima:

 • Podpora po e-pošti z enournim preobratom
 • Klepet v živo
 • Baza znanja
 • Kakovostne video vadnice

Kot vidite, sta obe platformi primerljivi, saj ponujata široko paleto podpore. Na splošno je podpora za Squarespace veliko hitrejša in odgovori so bolj blizu rešitvi kot Weebly.

Ključne razlike med kvadratkom & Weebly

Ključne razlike med platformami

Ta dva različna oblikovalca spletnih strani sta skoraj enaka na vseh področjih, ne le koliko prostora v spletu zasedajo in koliko naložbenih dolarjev prejmejo!

Ključne razlike, ki jih vidimo, so:

 • Kvadratni prostor nima prostega načrta
 • Weebly je manj prilagodljiv kot Squarespace
 • V kvadratu lahko izbirate več tem
 • Weebly ponuja telefonsko podporo za svoje stranke (Pro načrt in višje)
 • Weebly ima na voljo večjo ponudbo spletnih mest
 • Squarespace ima namensko platformo za razvijalce
 • Squarespace ponuja Xero in ShipStation integracijo za e-trgovinske načrte
 • Zdi se, da se Weevje osredotoča predvsem na e-trgovino, potem ko ga je prevzel Square

Priporočila o uporabi gradnikov spletnih mest

Priporočila

Squarespace in Weebly sta zelo robustni platformi za izdelavo spletnih strani, ki lahko v minimalnem času ustvarijo profesionalne spletne strani. Oba imata zelo solidne načrte za e-trgovino, ki jih bodo mala podjetja lahko izkoristila. Oboje je lahko pametna izbira za osebne strani, bloge, hobiste, portfelje in mala podjetja.

Katera je torej priporočena platforma? No, vse je odvisno od tega, kaj iščete.

Weebly

Weebly

Weebly je najboljša izbira, če želite brezplačno spletno mesto – v resnici je to edina izbira tukaj!

Odličen je tudi za tiste, ki nimajo nobenega tehničnega znanja in samo želijo spletno stran splesti čim lažje – vsekakor je enostavnejši za uporabo kot Squarespace.

Če vam je resnično všeč telefonska podpora, potem je Weebly tudi vaša najboljša stava.

Kvadratni prostor

Kvadratni prostor

Squarespace je tisti, ki ga lahko izberete, če želite bolj oblikovalski videz svojega spletnega mesta. Funkcije in predloge se osredotočajo na lep, funkcionalen dizajn, kjer je interakcija elementov ključna.

To je tudi pametna izbira, ko ne veste, kako veliko bo vaše podjetje raslo. Mnoga podjetja, ki se začnejo s programom Squarespace in rastejo zunaj okvira platforme, uspešno preidejo na WordPress.

Sklep o primerjavi

Katera platforma je primerna za vas – kvadrat ali Weebly?

Izbira najboljše platforme

Ko se vse to spusti – in če ne iščete posebne funkcije pri ustvarjalcu spletnega mesta, se morate vprašati, ko izbirate med Weeblyjem in Squarespaceom:

Ali želim platformo, ki je enostavnejša za uporabo, ali želim platformo, ki mi bo zagotovila bolj oblikovalsko spletno mesto?

Če je vaš odgovor prvi, vam bo verjetno bolj všeč Weebly, in če je drugi, potem boste verjetno raje Squarespace.

Morda boste radi primerjali tudi nekatere druge graditelje spletnih mest za primerjavo, na primer Squarespace vs. Wix, ki ima podoben Prosti načrt za konkurenco Weebly-u in prej omenjeni WordPress vs. Squarespace, za tiste, ki potrebujejo zelo prilagojeno spletno mesto.

Izbiralec spletnega mesta, ki ga izberete, je izredno osebna izbira, zato se prepričajte, da je pravi za vas. Preizkusite brezplačni načrt Weebly ali začnite s 14-dnevno brezplačno preskusno različico Squarespace, da jih prilagodite sami.

Kakšna vprašanja ali razmišljanja o tem, katera programska platforma se vam zdi boljša? Mogoče smo pogrešali novo funkcijo v vaši najljubši platformi? Bodite prepričani, da nam to sporočite v spodnjih komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map