Primerjava kvadratkovnega prostora in Wix-a: Katerega ustvarjalca spletnih strani izbrati?

Kmalu potem, ko se odločite za začetek prvega spletnega mesta, lahko ugotovite, da je izbira pravega oblikovalca spletnih strani pomembnejša in zahtevnejša, kot ste mislili.


S toliko možnostmi, ki so na prvi pogled verjetno enake, je težko izbrati, katero izbrati. Ne želite izbrati napačnega, zapravljati čas za izdelavo svojega spletnega mesta in na koncu ugotoviti, da morate preiti na drugega ustvarjalca spletnega mesta. Torej, odložite nekaj časa, da najprej natančno preučite vse možnosti.

Če ste obtičali in poskušali izbirati med Wixom in Squarespaceom, ste na pravem mestu. Vemo, da je raziskovanje in primerjava vaših možnosti lahko zelo dolgočasno in dolgotrajno, zato smo za vas naredili veliko dela.

Primerjava kvadrata in Wix-a

V tej objavi boste našli vse, kar morate vedeti o Squarespaceu in Wixu, da se odločite. Začnite od začetka ali skočite na odseke, ki so za vas najpomembnejši.

1. Splošni pregled Squarespace in Wix

Da bi vam predstavili, kaj vam lahko ustvari in ne more ponuditi vsak proizvajalec spletnih strani, je tu na kratko primerjava prednosti in slabosti za Squarespace in Wix:

Squarespace Builder spletnih strani

PREDNOSTISLABOSTI
Zelo profesionalne, kakovostne predloge

Napredna platforma za bloganje

Na voljo dobri načrti za e-trgovino

Vgrajena nadzorna plošča za analitiko

Odzivni modeli za mobilno optimizacijo

Prosta različica ni na voljo

Ni tako enostavno prilagoditi kot nekateri drugi ustvarjalci spletnih strani

Nizko število razpoložljivih predlog

Samo ena stopnja navigacije

Nima integracije samo s PayPalom – Stripe

Wix Builder spletnih strani

PREDNOSTISLABOSTI
Enostaven, intuitiven vmesnik

Tehnično ali oblikovno znanje ni potrebno

Veliko število profesionalno zasnovanih predlog, med katerimi lahko izbirate

Ločen pogled za optimizacijo mobilnih naprav

Obsežen trg aplikacij za dodano funkcionalnost

Iz izbrane predloge ni mogoče preiti

Ni dostopa do izvorne kode

Možnosti omejenih platform za bloganje

Slaba funkcionalnost e-trgovine

Kaj je najboljši del Squarespace in Wix?

Uporaba Squarespace ima veliko odličnih prednosti, kot so načrti za e-trgovino in napredna platforma za bloganje, zato je težko pomisliti le na en razlog, zakaj bi ga morali uporabljati. Toda če bi ga morali zožiti na njegovo najboljšo lastnost, izstopa ena: sodobne predloge Squarespace.

Večina ljudi se strinja, da je izbira visokokakovostnih modelov šablon Squarespace pomemben del tega, zakaj so ga izbrali pred drugimi graditelji spletnih strani, ker lahko ustvarite čudovito, profesionalno in odzivno spletno mesto tudi brez tehničnega ali oblikovalskega znanja.

Odlična lastnost je tudi Wixovih predlog predlog, najboljši del Wixa pa je, da je tako enostaven za uporabo. To je preprost ustvarjalec spletnih strani s povleci in spusti, ki ga je lažje prilagoditi kot Squarespace in za njegovo uporabo ne potrebujete nobenega tehničnega ali oblikovalskega znanja.

Kako torej veste, katere prednosti je bolje imeti? Kvadratura ali Wixova? No, vse je odvisno od tega, kaj iščete v ustvarjalcu spletnega mesta.

Na primer, ljudje, ki so novi pri ustvarjanju spletnih mest in želijo preprosto in enostavno uporabo, imajo raje Wix. In posamezniki, ki želijo s profesionalno spletno stranjo ustanoviti majhno spletno trgovino, imajo raje Squarespace.

Kako enostavno je uporabljati Squarespace in Wix?

Graditelj spletnega mesta Squarespace omogoča ustvarjanje profesionalnega spletnega mesta brez kakršnega koli tehničnega znanja, vendar to ni najlažji graditelj spletnih mest. Glavna težava je, da čeprav vam ni treba vedeti, kako kodirati, če le uporabite predloge takšne, kot so, boste morali vedeti, kako kodirati, če želite karkoli prilagoditi..

Seveda obstajajo vadbe za začetnike, ki vam lahko pomagajo, če pa izdelava spletnega mesta vključuje veliko prilagajanja in če se po brezplačnem preskusu še vedno trudite uporabljati Squarespace, je verjetno bolje, da preklopite na nekaj lažjega, kot je Wix.

Wixovo spletno mesto je eden najpreprostejših spletnih programov za izdelavo spletnega mesta in je neverjetno enostaven za uporabo. Ne bo trajalo dolgo, da se naučite osnov, tako da boste lahko v nobenem trenutku ustvarili spletno mesto profesionalnega izgleda. Za uporabo preprostega vmesnika povleci in spusti ne potrebujete nobenega tehničnega znanja.

Če želite nekaj bolj naprednega, potem morda raje Squarespace. Glede na enostavnost uporabe pa je Wix očitno boljša možnost.

Kdo naj uporablja Squarespace in Wix?

Squarespace je odlična možnost za komercialna podjetja, tako mala kot velika zasebna spletna mesta, in mala podjetja, ki želijo spletno trgovino. Posebej je uporaben za strani dogodkov, restavracije in ustvarjalce (npr. Fotografi, umetniki, oblikovalci, glasbeniki itd.). Platforma za bloganje je znana po tem, da je druga najboljša po WordPressu, zato je odlična možnost tudi za blogerje. Ni za srednje velika ali velika podjetja, ki iščejo zelo prilagodljivo platformo.

Wix je odlična možnost za začetnike, samostojne strokovnjake in mala podjetja. Posebej je uporaben za ustvarjalce, ki želijo ustvariti spletni portfelj, hobiste in mala podjetja, ki ne potrebujejo spletne trgovine. Seveda lahko Wix še vedno uporabljate za ustvarjanje spletne trgovine, vendar iz njega ne boste dobili toliko, kot bi to storili s Squarespaceom, ki ima bolj napredne načrte za e-trgovino..

Kako obsežni sta Squarespace in Wix?

Vsi načrti Squarespace vključujejo neomejeno pasovno širino in shranjevanje. Če želite prodati digitalne izdelke (npr. E-knjige, zvočne datoteke itd.), Je omejitev velikosti datoteke 300 MB, zvočne datoteke pa omejene na 160 MB, nalaganje datotek pa na 20 MB. Vaše spletno mesto je omejeno na 20 strani v osebnem načrtu ali na 1000 strani na vseh ostalih načrtih. Če nameravate na svojem spletnem mestu dodati veliko količino informacij, Squarespace priporoča uporabo spletnega dnevnika namesto strani.

Za razliko od Squarespace Wix ne vključuje neomejenega prostora za shranjevanje, saj največji znesek ponuja 20 GB v načrtu e-trgovine in načrtu VIP; vendar vsebujejo neomejene strani v vseh Premium načrtih. Vključuje tudi neomejeno pasovno širino, vendar samo za Neomejen načrt in VIP načrt.

Kakšno vrsto ugleda imajo kvadrat in prostor Wix?

Tako Squarespace kot Wix imata ugled in večinoma pozitivne ocene v poslovni skupnosti in med uporabniki, vendar sta znana po različnih stvareh. Medtem ko je Squarespace pridobil sloves zaradi svoje osupljive zasnove in krivulje učenja, ki jo uporabniki doživljajo že na začetku, je Wix pridobil ugled, da so vaši podatki varni in da so neverjetno enostavni za uporabo.

Imata kvadrat in Wix jamstvo za vračilo denarja?

Preden se odločite za načrt, preizkusite 14-dnevno brezplačno preskusno različico, ker Squarespace nima garancije za vračilo denarja. Predvidevajo, da vam bo brezplačna preizkusna različica dala dovolj časa, da jo preizkusite in se odločite, ali jo želite še naprej uporabljati ali ne.

Za razliko od Squarespace ima Wix garancijo za vračilo denarja za vse premium načrte. Če vas skrbi, da ne boste imeli dovolj časa, da bi ga najprej preizkusili, je Wix morda boljša možnost, saj v brezplačnem načrtu Wixa ni časovne omejitve. Če pa ste se odločili za uporabo Squarespace-a, poskrbite za čim boljši brezplačni preskus.

Naj osvojijo kakršne koli nagrade?

Squarespace je leta 2015 prejel nagrade Innovation By Design Awards za spletno oblikovanje, številna podjetja pa so ga leta 2015 poimenovala kot eno najboljših podjetij, v katerem je sodelovalo v NYC. Na 18. letnih Webby Awards v naslednjih kategorijah: štiri storitve & Aplikacije, Best Visual Design – Estetsko spletno mesto, Spletne storitve & Prijave (ljudski glas), najboljša domača / dobrodošla stran (ljudski glas).

2. Razpoložljivi modeli in predloge

Tu je kratek pregled nad Oblikovne funkcije in predloge kvadratnega prostora:

 • Več kot 40 predlog in več kot 20 postavitev naslovnic
 • Odzivni modeli za mobilno optimizacijo
 • Kadar želite, lahko preklopite na drugo predlogo in hkrati delate na več modelih

Galerija vzorčnih vzorcev kvadratkov

Predloge Squarespace niso le lepe, profesionalne in odzivne, temveč so tudi prilagojene posebnim potrebam. Na voljo so tri različne vrste: predloge spletnega mesta, predloge za shranjevanje in postavitve naslovnic.

Predloge spletnega mesta Squarespace se osredotočajo najprej na predstavitev vašega podjetja ali ideje in drugič na predstavitev vaših izdelkov. Predloge trgovin so zasnovane posebej za spletne trgovine, vendar lahko med predlogi spletnega mesta izberete tudi predloge za trgovino. Če imate načrt za naslovno stran, lahko izbirate med več kot 20 postavitvami, zasnovanimi posebej za naslovne strani.

Tu je kratek pregled nad Wixove oblikovalske funkcije in predloge:

 • Več kot 510 predlog, med katerimi lahko izbirate
 • Predloge niso odzivne, vendar ima Wix ločeno stran za urejanje mobilnih naprav
 • Ko izberete eno, ne morete preklopiti na drugo predlogo

Galerija vzorčnih vzorcev Wix

Wix ponuja široko paleto profesionalnih predlog za različne panoge, s kategorijami in podkategorijami, ki vam bodo pomagale najti pravo. Če na primer kliknete kategorijo Poslovanje, lahko izberete eno od naslednjih podkategorij: Svetovanje & Coaching, storitve & Vzdrževanje, oglaševanje & Marketing, avtomobilizem & Avtomobili, nepremičnine, finance & Zakon, tehnologija & Aplikacije in domače živali & Živali.

Kaj je za vas boljše?

Torej, kaj je bolje? Oblike in predloge kvadratnega prostora ali predloge Wix-a?

No, primerjajmo jih. Prvič, Wix ima na voljo veliko več predlog kot Squarespace, zato boste morda imeli več možnosti, da najdete popolno predlogo pri Wixu. Kljub temu, da ni toliko možnosti, je osupljive predloge Squarespace težko prezreti. Medtem ko Wix zmaga po količini, Squarespace zmaga v kakovosti.

Drugič, lahko imate odzivne zasnove, ki so samodejno optimizirani za mobilne naprave, če uporabljate Squarespace, medtem ko ne morete, če uporabljate Wix, čeprav lahko uporabite Wixovo ločeno stran za urejanje mobilnih naprav. Torej, vprašajte se: Ali želite porabiti manj časa za optimizacijo mobilnih naprav ali želite napredne možnosti urejanja mobilnih naprav, ki vam omogočajo večji nadzor nad tem, kar vidijo vaše stranke?

Tretjič, Squarespace vam omogoča spreminjanje predlog, tako da lahko preizkusite, katera deluje najbolje. Ampak, Wix tega ne dovoljuje. Na žalost, če spremenite predloge na Wixu, boste izgubili vso vsebino in morali začeti znova.

Wix in Squarespace imata svoje prednosti, vendar če iščete najboljše kakovostne oblikovne funkcije in predloge, ki bodo izstopale iz množice, potem uporabite Squarespace.

3. Cene

Tu je kratek pregled različnih načrtov, ki so na voljo za Squarespace in Wix:

Pregled Squarespace-a in načrtov Wix-a

Kvadratni prostor:

 • Brez brezplačne različice (samo 14-dnevna brezplačna preskusna različica)
 • Načrt za naslovno stran
 • Spletne strani – osebni načrt in poslovni načrt
 • Spletne trgovine – Osnovni načrt e-trgovine in Napredni načrt e-trgovine

Wix:

 • Brezplačni načrt
 • Premium načrti – Povežite domenski načrt, kombinirani načrt, neomejen načrt, načrt e-trgovine, načrt VIP

Cene kvadrata

Preden se odločite, morate upoštevati ceno, zato si podrobneje oglejmo vsak načrt.

Vsi načrti.

Vsi načrti Squarespace vključujejo neomejeno pasovno širino in shranjevanje, brezplačno domeno po meri (z letnim nakupom), spletno mesto, optimizirano za mobilne naprave, zmogljivo analitiko spletnega mesta in 24/7 podporo uporabnikom.

Načrt za naslovno stran. Od 3 $ / mesec.

Načrt stranske strani kvadratnega prostora je primeren za tiste, ki želijo preprosto preprosto domačo stran. Vsebuje eno stran s prilagodljivo postavitvijo, dva prispevalca (vključno z lastnikom spletnega mesta), vgrajeno mobilno zasnovo in brezplačno domeno po meri za eno leto.

Podrobnosti o načrtu zakrivanja kvadratkovnega prostora

Osebni načrt. 12 USD na mesec ali 16 USD na mesec.

Osebni načrt Squarespace je odlična možnost za tiste, ki želijo majhno spletno mesto in potrebujejo več od tistega, kar lahko ponudi načrt za naslovno stran. S tem načrtom lahko dodate 20 strani, galerije in bloge. Imate dostop do predloge spletnega mesta in postavitve naslovnic. Lahko sprejmete tudi donacije in prodajate neomejene izdelke s 3-odstotno pristojbino za prodajne transakcije.

Poslovni načrt. 18 USD na mesec ali 26 USD na mesec.

Če se želite najprej osredotočiti na svojo idejo ali posel in drugič na predstavitev svojih izdelkov, potem je poslovni načrt Squarespace za vas. Za podjetja je boljši od osebnega načrta, vendar je enostavnejši od načrtov za e-trgovino. Dodate lahko neomejene strani, galerije in bloge ter imate prispevke. Prav tako lahko prodajate neomejene izdelke z 2-odstotno pristojbino za prodajne transakcije, prav tako pa imate dostop do platforme za razvijalce, 100 USD dobroimetja v programu Google AdWords in Googlovega brezplačnega profesionalnega e-poštnega naslova..

Podrobnosti poslovnega načrta v kvadratu

Osnovni načrt e-trgovine. 26 USD na mesec ali 30 USD na mesec.

Osnovni načrt e-trgovine podjetja Squarespace vključuje vse v poslovnem načrtu, razen njega, vključuje zmogljivo analitiko trgovine, tiskanje etiket prek Shipstation, integrirano računovodstvo prek Xero in brez transakcijskih stroškov. Omogoča vam tudi dostop do naprednih možnosti zalog, naročil, davkov in popustov. Ta načrt je odlična možnost za tiste, ki načrtujejo rast svojega posla.

Napredni načrt e-trgovine. 40 USD na mesec ali 46 USD na mesec.

Pri večjih spletnih trgovinah boste morda želeli nadgraditi ta načrt. Poleg vsega v osnovnem načrtu e-trgovine v Squarespaceu Napredni načrt e-trgovine vključuje samodejno obnovitev blagajniških blagajn in pošiljanje prevoznikov v realnem času..

Wixove cene

Zdaj pa si poglejmo podrobneje vsak načrt Wix-a.

Podrobnosti o načrtih cen Wix

Vsi načrti.

Vsi načrti Wixa vključujejo neomejeno število strani in dostop do urejevalnika za mobilne naprave. Vsi premium načrti Wixa vključujejo Google Analytics, brezplačno gostovanje, premijsko podporo, povezavo z domeno, prilagojeno favicon in urejanje mobilnih naprav.

Brezplačni načrt.

Brezplačni načrt Wix-a je odlična možnost, če želite preizkusiti Wix, preden nadaljujete ali če želite samo osebno spletno mesto, vendar ne toliko, če želite profesionalno poslovno spletno mesto, saj Wix prikazuje oglase blagovnih znamk na vašem spletnem mestu, vaš URL pa je tudi Wix-blagovna znamka. Imate neomejeno število strani in popoln dostop do urejevalnika in predloge Wix, vendar je omejitev prostora za shranjevanje 500 MB, omejitev pasovne širine pa 1 GB.

Povežite načrt domene. 4 USD / mesec za 2 leti, 4,50 USD / mesec letno ali 7 USD na mesec.

Načrt domene Connect je najbolj osnovni premijski načrt Wixa. Razlika med tem načrtom in prostim načrtom je v tem, da vam ta omogoča prenos vaše trenutne domene na Wix.

Combo načrt. 8 USD / mesec za 2 leti, 8,50 USD / mesec letno ali 12 USD mesečno.

Wix priporoča načrt kombiniranja za osebne projekte in ne za podjetja. Vključuje vse v načrtu Connect Domain, skupaj s pasovno širino 2 GB, 3 GB pomnilnika in brezplačno domeno za eno leto. Odstrani tudi oglase Wix.

Neomejen načrt. 11,50 USD / mesec za dve leti, 12,50 USD / mesec letno ali 16 USD na mesec.

Kot pravi Wix, je Neomejen načrt kot nalašč za podjetnike in samostojne strokovnjake, ki ne potrebujejo spletne trgovine. Poleg vsega v načrtu Combo vključuje še 10 GB pomnilnika in neomejeno pasovno širino. Vključuje tudi dve odlični poslovni aplikaciji: aplikacijo Builder obrazca (vrednost 48 USD) in aplikacijo za povečanje strani (vrednost 60 USD).

Načrt e-trgovine. 15 USD na mesec za 2 leti, 16,50 USD na mesec ali 20 USD na mesec.

Načrt za e-trgovino Wix vključuje vse v Neomejenem načrtu, pa tudi 10 GB pasovne širine, 20 GB prostora za shranjevanje in spletne trgovine. To je najboljši načrt za mala podjetja.

VIP načrt. 23 USD na mesec za 2 leti, 24,50 USD na mesec ali 30 USD na mesec.

To je končni načrt. Wixov VIP načrt vključuje vse v načrtu za e-trgovino, pa tudi neomejeno pasovno širino, 20 e-poštnih oglaševalskih akcij na mesec in strokovni pregled spletnega mesta.

Kaj je za vas boljše?

Kateri od njih ponuja boljše načrte? Kvadratni prostor ali Wix?

Odgovor na to se bo razlikoval glede na to, kaj posebej želite storiti s svojim spletnim mestom. Primerjajmo pa najpomembnejše točke.

Prvič, očitna razlika je v tem, da ima Wix prost načrt, kvadratni prostor pa ne; vendar to ne pomeni nujno, da je Wix boljša možnost. Razen če je vaše spletno mesto samo za osebno uporabo, Wix-ov brezplačni načrt ni odlična izbira, saj bodo njegovi blagovni oglasi škodili vašemu profesionalnemu poslovnemu spletnemu mestu. Na drugi strani je kvadratni prostor brez oglasov.

Drugič, obstaja dejanska razlika v ceni. Če iščete najcenejšo možnost, se morda zdi, da je Wix najboljša možnost. Kljub temu da Squarespace stane več, ima odlične funkcije, ki so vredne dodatnih stroškov.

Na primer, če primerjamo poslovni načrt Squarespace (18 USD na mesec letno) z Wixovim VIP načrtom (letno 24,50 USD na mesec), je načrt Squarespace dejansko cenejši in vključuje tudi več prednosti.

Tretjič, Squarespace vam ponuja več pasovne širine in prostora za shranjevanje kot Wix. Medtem ko vsi načrti Squarespace vključujejo neomejeno pasovno širino in shranjevanje, Wix ponuja samo neomejeno pasovno širino in samo na neomejenem načrtu in VIP načrtu. To morda ni najboljša možnost, če nameravate razvijati svoje podjetje.

Na podlagi teh točk se zdi, da je Squarespace najboljša možnost, če želite profesionalno spletno mesto s potencialom rasti. Ampak, spet, vse je odvisno od tega, kaj potrebujete. Na primer, morda imate raje Wix, če potrebujete preprost načrt za osebni projekt in ne potrebujete neomejene pasovne širine in prostora za shranjevanje.

Ne glede na to, ali ste izbrali Wix ali Squarespace, je bolje, da prej ugotovite, ali se želite zavezati ali ne, in se ga držite. Tako je bolj stroškovno učinkovito.

4. Priljubljenost

Če želite določiti priljubljenost Wix in Squarespace, poglejmo številke:

Pregled spletnih mest Squarespace in Wix

Kvadratni prostor:

 • Podjetje Squarespace je bilo ustanovljeno leta 2003
 • Gostilo je več kot 500.000 spletnih mest
 • Ima več kot milijon plačljivih strank

Wix:

 • Wix je bil ustanovljen leta 2006
 • Ima več kot 87 milijonov uporabnikov
 • Ima 2,12 milijona plačljivih strank

Pomembno je razmisliti tudi o tem, kaj si uporabniki mislijo o Wixu in Squarespaceu, zato je tukaj pregled najpogostejših točk, ki jih porajajo:

Mnenja o kvadratu in Wixu

Kvadratni prostor:

 • Uživali smo v uporabi zmogljivega urejevalnika Squarespace za ustvarjanje privlačnih in zapletenih spletnih mest
 • Cenimo, kako so naložene slike v trenutku spremenjene v velikost in kako razvijalci imajo dostop do CSS in HTML
 • Lažje ga je uporabljati s prejšnjimi izkušnjami, vendar ni prijazno začetnikom
 • Dali smo večinoma pozitivne ocene, ne pa popolne zaradi slabe storitve za stranke in preveč napak
 • Priporočam drugim predvsem zaradi teh funkcij: močna orodja za e-trgovino, ne potrebujejo nobenega znanja o kodiranju, čudovit dizajn in predloge, prožna in prilagodljiva – za katero koli poslovno vrsto ali velikost

Wix:

 • Ljubil je neverjetno enostaven urejevalnik povleci in spusti
 • Uživali v ustvarjanju privlačnih spletnih strani brez vedenja o kodiranju
 • Uživali v odlični podpori strankam, oblikovnim zmožnostim in funkcijam za obdelavo plačil
 • Kritiki so se mu zdeli tako prijazni do uporabnika, da so ga opisali kot zabavno za uporabo
 • Pritožbe so bile redke, vse do spremembe novega urejevalnika, ki je počasna in frustrirajoča za uporabo

Kaj je za vas boljše?

Priljubljenost ne pomeni nujno, da je nekaj boljšega, vendar vam lahko pomaga pri odločitvi. Upoštevajte le, da številke morda niso natančne, saj se vedno spreminjajo. Upoštevajte tudi, da je v 87 milijonih uporabnikov Wixa vključenih tistih, ki so se prijavili na brezplačni načrt in tisti, ki ga ne uporabljajo aktivno.

Tako Wix kot Squarespace sta od začetka pridobila precej priljubljenosti in pozitivnih povratnih informacij. Čeprav so pritožbe redke, je pomembno razmisliti o negativnih povratnih informacijah, saj lahko na koncu naletite na iste težave, kot jih imajo drugi.

Glavna vprašanja, ki jih imajo ljudje s Squarespaceom, so ta, da ni prijazen začetnikom in podpora strankam ni najboljša. Ti dve težavi skupaj ne vzbujata veliko zaupanja pri začetnikih, saj se lahko znajdejo v težavah z uporabo Squarespacea in ne najdejo pomoči, ki jo potrebujejo, ko jo potrebujejo.

Glavne težave, ki so jih imeli uporabniki z Wixom, se nanašajo na spremembo novega urejevalnika, ki so jo uporabniki razlikovali od uporabe starega urejevalca, da je počasna in težavna. Toda čeprav so bili do tega kritični tudi strokovnjaki, verjamejo, da se bo Wix lotil teh vprašanj.

Glede na te točke in pozitivne povratne informacije uporabnikov se zdi, da je Squarespace bolj priljubljen pri tistih, ki že imajo nekaj tehničnih izkušenj in ne potrebujejo veliko pomoči, medtem ko se zdi, da je Wix bolj priljubljen pri tistih, ki želijo enostavnejše in lažja platforma.

Če ste začetnik, boste najverjetneje raje Wix s svojim preprostim vmesnikom. In če imate znanje o kodiranju ali drugo izkušnjo z gradnjo spletnega mesta, boste najverjetneje raje Squarespace z njegovimi naprednejšimi možnostmi.

5. Glavne funkcije in podpora strankam

Če želite predstaviti razliko med glavnimi funkcijami Squarespace-a in Wix-a, tukaj je hiter pregled:

Glavne značilnosti gradnikov spletnih strani

KvadratWIX
 • Sodobne predloge
 • Urejevalnik stilov
 • Vgrajena mobilna spletna mesta
 • Spreminjanje predlog
 • Prilagodljive postavitve vsebine
 • Upravitelj slik
 • CDN vključen
 • Odziven nalagalec slik
 • Integracija slik Getty
 • Image SEO
 • Bloki galerije
 • Video v galerijah
 • Zvočne zbirke
 • Družbeno povezano
 • Enostaven uvoz
 • Po meri urejevalnik WYSIWYG
 • Samodejno odzivni modeli
 • Celozaslonsko urejanje
 • Zbiranje podatkov uporabnikov
 • Nadzor spletnega mesta
 • Intuitivni urejevalnik povleci in spusti
 • Mobilno prijazno
 • Brezplačno gostovanje
 • Domena po meri
 • Več kot 500 predlog oblikovalcev
 • Več kot 40 edinstvenih galerij
 • Parallax 3D učinki
 • Neomejeno število spletnih strani
 • HTML vdelati kodo
 • Facebook aplikacije
 • Prilagojeni Google Mailbox
 • Zasebne in zaščitene spletne strani

Primerjava funkcij Wixa in Squarespacea ter podpore strankam

KvadratWIX
Nastavitev – Pridobitev spletnega mesta Squarespace je preprosta. Morate dodati le svoje ime in e-poštni naslov.Nastavitev – Pridobivanje spletnega mesta Wix je tudi preprosto. Uporabite lahko svoj e-poštni naslov ali socialni račun (Facebook ali Google).
Ime domene po meri – Vsi načrti prvo leto vključujejo brezplačno domeno po meri.Ime domene po meri – na voljo samo z načrti Premium.
Varnost spletnega mesta – PCI in SSL omogočeni. Vsi podatki so shranjeni na varnih strežnikih Squarespace.Varnost spletnega mesta – PCI in SSL omogočeni. Spletna mesta so shranjena na varnih strežnikih Wixa. TRUSTe certificirano. Skladno z EU in ameriško-švicarskim okvirom varnega pristana.
Optimizacija mobilnih naprav – Predloge so samodejno odzivne in delujejo na kateri koli mobilni napravi.Optimizacija za mobilne naprave – samodejno ne optimizira za mobilne naprave, vendar ima namensko stran za urejanje mobilnih naprav.
SEO – SEO-prijazen. Na voljo sta označevanje in XHTML. URL vsake strani lahko prilagodite.SEO – Omejeno SEO. Lahko optimizirate naslove strani, meta opise in oznake alt.
Integracija prehodnih prehodov – samo prehodni plačilni prehod Stripe.Vključitev v prehod – PayPal, WebMoney, Skrill, Authorize.Net, PayU Latam (samo za Latinsko Ameriko) ali možnost plačila brez povezave.
Integracija socialnih medijev – združuje se s široko paleto možnosti socialnih medijev.Integracija socialnih medijev – Ima socialno vrstico in različne aplikacije.
e-trgovina – Vsi načrti vključujejo spletno trgovino in omogočajo prodajo neomejenih izdelkov. Načrti za spletna mesta imajo plačilo za prodajne transakcije, vendar načrti za e-trgovino nimajo.e-trgovina – načrt e-trgovine vključuje spletno trgovino; vendar ne priporočamo uporabe Wixa, če želite prodajati prek spleta. Glavna težava je, da obstaja samo ena možnost enotne cene dostave. Če še vedno želite uporabljati Wix, poskusite z dodatkom, kot je Ecwid, povečati funkcionalnost.
Blog – Blogerska platforma je dokaj obsežna. Lahko načrtujete objave in uvažate vsebino spletnega dnevnika iz Bloggerja, Tumblr-ja, Squarespace 5 in WordPress-a.Blog – Blogerska platforma je osnovna in ni prijazna do SEO. Objave lahko razporejate, vsebine spletnega dnevnika pa ne morete uvoziti.
Spletno gostovanje – vsi načrti vključujejo popolnoma upravljano gostovanje v oblaku.Spletno gostovanje – na svojih strežnikih gostuje tudi Wix.
Aplikacije in pripomočki – Uporabni bloki za stvari, kot so OpenTable in BandsInTown. Za vse drugo, kar ni vključeno, lahko dodate svojo kodo. Uporabite lahko tudi dodatne funkcije, kot so pripomočki za galerijo in pripomočki za socialne medije.Aplikacije in pripomočki – Trg Wix App ima več kot 260 aplikacij in pripomočkov.
Globina plovbe – samo ena stopnja globine.Globina plovbe – Največ dve ravni.
Unovčevanje – dodajte Google AdSense, AdWords, uverture ali oglasne pasice.Unovčevanje – dodajte Google AdSense, oglasne pasice ali povezave.
Orodje za glasilo – povezati se morate z računom MailChimp.Orodje za glasilo – Uporabite lahko Wixovo ShoutOut.
Obrazec za stike – na voljo prilagodljiv ustvarjalec obrazcev za stike.Obrazec za stike – na voljo je preprost oblikovalec obrazcev za stike.
Forum – Forum z zvokom lahko dodate prek kode HTML.Forum – Uporabite lahko aplikacijo.
Urejevalnik HTML – na voljo je blok urejevalnika kode HTML.Urejevalnik HTML – Uporabite lahko aplikacijo.
Zaščita gesla – vsako stran spletnega mesta lahko zaščitite z individualnim geslom.Zaščita gesla – vsako stran spletnega mesta lahko zaščitite tudi z individualnim geslom.
Prostor za shranjevanje – Neomejeno za vse načrte.Prostor za shranjevanje – 500 MB do 20 GB, odvisno od tega, kakšen načrt imate.
Statistika obiskovalcev – Uporabite aplikacijo Squarespace Analytics ali nastavite Google Analytics.Statistika obiskovalcev – aplikacija Spletna statistika je na voljo v Brezplačnem načrtu. Google Analytics je na voljo v Premium načrtih.
Več jezikov – V urejevalnik lahko vnesete vse jezike, vendar je vmesnik samo v angleščini.Več jezikov – Besedilo na spletnem mestu je mogoče vnesti v vse jezike, ki ustrezajo UTF8. Urejevalnik je na voljo v 15 jezikih.
Podpora strankam – Brez telefonske podpore. Podpora po e-pošti je na voljo z enournim preobratom. Klepet v živo je na voljo 24/7, včasih pa so dolge čakalne vrste. Obsežna baza znanja, navodila, video vaje in Q&Na voljo je tudi odsek. Enkrat na mesec se z ekipo v NYC-ju odvijajo delavnice ena na ena.Podpora strankam – Brez klepeta v živo. Na voljo je obsežna baza znanja, navodila, video vaje, forumi in center za pomoč 24 ur na dan. Telefonska podpora je na voljo od ponedeljka do petka med 6. in 17. uro po pacifiškem standardnem času. VIP načrt vam omogoča dostop do VIP ekipe, ki bo sprejela vaše klice.

6. Sklep in priporočila

Če ste to objavo prebrali od začetka do konca, ste verjetno že bolj nagnjeni k Wixu ali Squarespaceu, a tu so naša končna priporočila:

Squarespace priporočamo ljudem, ki želijo ustvariti osupljiva spletna mesta, ki ne potrebujejo veliko prilagajanja, posebej za portfelje, strani dogodkov, umetnike, oblikovalce in mala podjetja. Načrti za e-trgovanje so precej dragi, toda če želite preprosto, po ugodni ceni profesionalno spletno mesto, potem je načrt za naslovnice ali osebni načrt odlična možnost.

Wix priporočamo ljudem, ki želijo ustvariti svoje prvo spletno mesto, vendar nimajo tehničnega ali oblikovalskega znanja. Izberite Wix, če želite, da je ustvarjalec spletnih strani tako enostaven za uporabo, da bo bolj zabaven kot frustrirajoč. Če iščete nekaj naprednejšega ali z več orodji za e-trgovino, poskusite s Squarespace ali preverite druge možnosti.

Toda kot vedno trdimo, je izbira ustvarjalca spletnega mesta pomembna odločitev in vse je odvisno od vaših posebnih potreb. Torej, uporabite to objavo kot vodnik, vendar ne jemljite le besede za to. Mogoče bi vas zanimalo, če boste prebrali primerjavo orodja za gradnjo spletnih mest Squarespace in programske opreme WordPress.

Priporočamo, da pred sprejetjem odločitev preizkusite brezplačno preskusno različico Squarespace in Wixev brezplačni načrt. Raziskujte, eksperimentirajte in ugotovite, katera je prava za vas.

Upamo, da ste našli to objavo koristno in veliko sreče pri gradnji spletnega mesta!

Ali imate raje Wix ali Squarespace? Imate še kakšne razloge, da izberete enega za drugim? Radi bi jih slišali, zato jih prosimo, da jih delite v spodnjih komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map