29 stvari, o katerih je treba razmisliti, preden zgradite odlično spletno stran

Zapleteno je, vendar ni zapleteno. Kako je to način, da povzamem tisto, kar spada v izdelavo spletnega mesta? Tehnični vidiki gradnje spletnih strani so se zahvaljujoč tehnologiji in inovacijam olajšali. Še vedno je vaša ovira načrtovanje.


Nova spletna mesta se pogosto preveč zapletejo, preden sploh začnejo. Gradbeniki pristopijo k temu, misleč, da morajo biti vse stvari vsem ljudem. To ni tako. Ljudje hočejo manj, ne več. Pred izdelavo spletnega mesta morate upoštevati 29 stvari.

Naučite se prihodnosti spletnega oblikovanja pri strokovnjakih

Contents

1. Namen vaše spletne strani

Mešanje in uskladitev naredi več škode kot koristi. Zmagovalna spletna mesta so izdelana in tržena s posebnim poudarkom.
Naj bo preprosto. Izberite med tremi strateškimi možnostmi:

 • 1. Prodaja izdelkov in storitev. Spletno mesto za e-trgovino lahko prinese prihodke in dobiček, vendar je za njegovo ustvarjanje in zagon pogosto potreben velik proračun.
 • 2. Ustvari potencialne potenciale. To vrsto spletnega mesta lahko razvijete in tržite za manj denarja. Ne varčujte s tem, kar boste potrebovali za pripravo kvalificiranih potencialnih strank.
 • 3. Vzpostavite poverilnice. To so najmanj drage za gradnjo. Uporabite ga za ustvarjanje zavedanja, vendar ne pozabite, da ga ne morete uporabljati za prodajo stvari ali ustvarjanje potencialnih strank.

2. Določitev ciljne skupine

Obstaja samo en način za ustvarjanje uspešnega spletnega mesta ali bloga. Morate biti najboljši pri svojem delu v obstoječi panogi.
Če niste najboljši na svetu na svojem trgu, se natančneje lotite njegove opredelitve. V kateri niši ste boljši (ali bi lahko postali boljši) kot katerikoli drug tekmovalec?
Če želite najti to nišo, postavite ta tri vprašanja:

 • 1. Ali ima vaš trg nujno bolečino ali iracionalno strast?
 • 2. Ali obstaja dokaz, da si prizadevajo rešiti to bolečino ali strast?
 • 3. Ali imate zanjo edinstveno rešitev?

Potrjen odgovor na vsa tri vprašanja pomeni, da ste določil svojo ciljno publiko.

3. Raziskovanje konkurentov

Preden sploh začnete s tem prizadevanjem, se prepričajte, da razumete, zakaj je ključnega pomena. Ti hočeš konkurenčne raziskave tako lahko počnete tisto, kar vaši konkurenti ne počnejo.
Vaš ciljni trg ste opredelili v prejšnjem koraku. Čas je, da vidimo, kako jih druga spletna mesta privlačijo. Uporabite ta orodja.

 • Alexa: Ta storitev vam bo pomagala analizirati promet v konkurenčni trgovini e-trgovine. Alexa vam bo podelila svetovno uvrstitev v prometu in vpogled v občinstvo. Plačali boste za nekatera napredna poročila.
 • SEO knjiga: Orodje za primerjanje podobnosti strani: Uporabite to storitev za primerjavo naslovov strani, metapodatkov in običajnih stavkov konkurentov.
 • Orodje za ključne besede Google AdWords: Ne preskočite te storitve. Uporabite ga za analizo ključnih besed in količino prometa, ki ga ustvarijo te ključne besede. Z njim lahko ocenite, koliko vaša konkurenca plačuje za klik na oglase.
 • DomainTools: Whois: Vse, kar potrebujete, je URL konkurenta. Prejeli boste izčrpen zapis te domene.
 • SpyFu: Ta plačljiva storitev vam omogoča, da vidite, kateri AdWords in ključne besede delujejo za vaše tekmece. Napakam, ki so jih naredili, se lahko izognete. Kot da bi morali vsi vaši konkurenti za vas opraviti tržno testiranje za 79 dolarjev mesečno.

4. Raziskovanje strategije zaslužka

Ali je dohodek eden izmed uspešnih ukrepov za vaše spletno mesto? Upoštevajte eno od teh treh strategij:

 • 1. Stran s članstvom. Obiskovalci se registrirajo za dostop do vaše vsebine. Kupujejo posebne izdelke ali storitve.
 • 2. Naročnine ali plačilni zid. Obiskovalci plačujejo ponavljajočo se pristojbino, ki jim omogoča dostop do vse vsebine, dokler se njihova naročnina ne izteče.
 • 3. Prodaja vsebine. Mora imeti vrednost in biti pomemben. Še vedno lahko na svojem spletnem mestu prodajate izdelke, čeprav nimate svojih. Postanite podružnica za izdelke druge blagovne znamke. Za vsako opravljeno prodajo zaslužite provizijo. Če šele začnete s zaslužkom svojega spletnega mesta, je ta možnost morda prava za vas. Partnerske programe je enostavno najti. Začnite iskanje z osnovno temo vašega spletnega mesta, ki ji sledi besedilo “podružnični program.”

5. Določitev proračuna

Določitev realnega proračuna se začne s predstavitvijo, kaj želite, da spletno mesto počne. Poglejte tri glavna področja:

 • Oblikovanje. Koliko prilagoditve želite? Ali bo običajna WordPress tema delovala? Ali potrebujete oblikovanje po meri od vsega zgoraj? Tu bodo verjetno ključni gonilniki proračuna grafične potrebe.
 • Vsebina. Koliko edinstvene vsebine boste potrebovali? Vsebina je kopiranje.
 • Funkcionalnost. Zastavite si ta vprašanja, da določite stroške za delovanje svojega spletnega mesta:

Ali potrebujete več kot osnovni kontaktni obrazec?
Ali želite ponuditi prenose?
Ali želite slediti potencialnim strankam iz obrazcev?
Ali boste potrebovali e-poslovanje, in če je odgovor, kakšne vrste plačil?
Ali želite optimizirati svoje spletno mesto za iskalnike (SEO)?
Ali boste potrebovali W3C ali drugo skladnost?

Na ta dodaten seznam osnovnih komponent in stroškov spletnega mesta dodajte postavke vrstic proračuna s teh treh področij:

 • Ime domene – 10 USD / leto
 • Gostovanje – 10 do 100 dolarjev na leto (odvisno od prometa in storitev gostovanja)
 • Čas spletnega načrtovanja, oblikovanja in razvoja – 60 ur in več
 • Nadaljevanje vzdrževanja spletnih strani – 500 USD letno in več
 • Trženje spletnega mesta – 750 USD na mesec in več

Skupni znesek teh stroškov vam bo dal splošno predstavo o tem, koliko bo stalo ustvarjanje in vzdrževanje vašega spletnega mesta. Imeli boste svoj proračun.

6. Registracija domene

Pridobivanje imena domene vključuje registracijo imena pri organizaciji, imenovani ICANN. Za to uporabite registratorja domen. Plačali jim boste registracijsko ceno, ki za to ime stane od 10 do 35 dolarjev.
Registrar, ki ga izberete, je stvar osebne izbire. Vprašajte ljudi, ki jih poznate, za priporočila. Prepričajte se, da je akreditiran pri ICANN.

Registrarji svoj denar zaračunavajo z zaračunavanjem storitev z dodano vrednostjo. Vzemite si čas, da razumete, kaj se ponuja Ugledni registrarji:

 • Nikoli ne skrivajte pristojbin.
 • Omogoči vam neposreden dostop do vaših whois zapisov, registrskih ključavnic in pooblastitvenih kod.
 • Navedite skupne nastavitve DNS, kot so zapisi imen gostiteljev, izmenjevalniki pošte in strežniki imen.
 • Ponudite brezplačno Whois storitev zasebnosti.
 • Nikoli ne prodajajte svojih podatkov tretji osebi.
 • Če imate tehnične težave, so na voljo po telefonu.

7. Spletno gostovanje

Zamislite spletno gostovanje kot oddajo svojega spletnega mesta. Če vaša storitev gostovanja ne deluje dobro, se izkušnja odraža na vas. Lahko celo pomeni izgubljeni dohodek. Pred nekaj leti se je spletna stran Amazon zaradi težav s spletnim gostovanjem zmanjšala za 40 minut. Ocenjujejo, da bi jih to stalo več kot 4,7 milijona dolarjev izgubljene prodaje.
Nobeno podjetje za gostovanje ne more zagotoviti 100-odstotnega podaljšanja, vendar bi moralo v povprečju ponuditi vsaj 99-odstotno podaljšanje.

Vaš ponudnik spletnega gostovanja bi moral biti sposoben doseči rast prometa. Lahko začnete s skupnim strežnikom in potem, ko pridobite oprijem, preklopite na namenske strežnike.

Če imate tehnične težave, želite hiter odziv in podporo. Poiščite najboljšega ponudnika spletnega gostovanja, ki ponuja 24-urno dostopnost. Preverite ozadje. Poglejte povratne informacije strank. Vprašajte, če ne razumete ničesar v sporazumu o ravni storitev.

Dobiš tisto, kar plačaš. Najnižji ponudnik spletnega gostitelja morda ni najboljša izbira.

8. Uporaba odprtokodnih sistemov za upravljanje vsebine (CMS)

Nekatere največje spletne strani na svetu delujejo na sistemih za upravljanje vsebine. To je računalniška aplikacija, ki omogoča objavljanje in vzdrževanje vsebine iz osrednjega vmesnika.
Glavni namen vašega spletnega mesta bo določil, ali potrebujete CMS. Bo ekipa prispevala vsebino na spletnem mestu? CMS sistemi omogočajo sodelovanje in upravljanje delovnega toka. Tu je top 4 najbolj priljubljenih, ki jih ocenjuje Google.

 • WordPress. Skoraj četrtina vseh spletnih strani na internetu deluje v tem CMS-ju. Skoraj katero koli spletno mesto lahko uporablja WordPress CMS. Odprtokodne teme olajšajo vključevanje drugih funkcionalnosti. Za razširitev funkcij obstaja veliko vtičnikov.
 • Joomla. Ta odprtokodna platforma CMS temelji na PHP in za shranjevanje vsebine uporablja bazo podatkov MySQL. Tako kot WordPress obstaja tudi na tisoče predlog za prilagojeno uporabo.
 • Magento. Ta platforma najbolje deluje na spletnih mestih za e-trgovino. Magento uporablja baze podatkov Zend PHP in MySQL. Mnogi graditelji spletnih mest uporabljajo Magento, ker ustvarja spletna mesta za mobilne naprave.
 • Drupal. Ta CMS je prilagodljiv in ga raje uporabljajo ljudje, ki želijo spletna mesta po meri. To je varno in zanesljivo za Belo hišo in NASA. Slaba stran je, da ni tako uporabniku prijazen kot WordPress ali Joomla.

9. Raziskovanje gostujočih gradnikov spletnih mest

Na trgu je veliko graditeljev spletnih strani. Lahko se preveč odločimo. Oceno osredotočite na to, katera od njih je najbolj primerna za vaše potrebe glede na:

 • Kakšen videz, občutek in lastnosti želite.
 • Koliko časa, truda in denarja imate.
 • Ali eksperimentirate ali želite nekaj trajnega.

Tukaj je nekaj najboljših izbir graditeljev spletnih strani:

Pojdite na presenetljivo, če želite ustvariti brezplačno spletno mesto. Osupljivo ustvarja čudovita, preprosta spletna mesta. Nadgradite na plačljivo različico, da odstranite oglaševanje. Brezplačno ustvarite spletno mesto na spletnem dnevniku v WordPressu. V obeh primerih bo vaše spletno mesto sprejelo poddomeno. Za sicer brezplačno spletno mesto je to majhna cena.

Če šele začnete prodajati na svojem spletnem mestu, se odločite za Weebly ali SquareSpace. Weebly je cenejši, vendar predloge niso dobro zasnovane. Kvadratni prostor stane več, vendar predloge vzbujajo prefinjenost in razkošje.

Če ste resni glede svoje spletne trgovine, raziščite Shopify. Je razširljiv in podpira rast.

10. Spletni dizajn po meri predloge spletnega mesta

Spletno mesto po meri je razvito od začetka. Vaše edinstvene specifikacije določajo arhitekturo informacij, grafiko, funkcije in skrbniško podporo. Ali imate dobro uveljavljene smernice za blagovno znamko, ki odražajo, kdo ste kot podjetje? Rešitev po meri je za vas.

Rešitve, prilagojene po meri, potrebujejo mesece za uvajanje. To morda ne bo izvedljivo, če želite začeti takoj ali če imate omejen proračun. Spletna stran za predloge lahko ponudi dobro alternativo.

Če šele začenjate, morda ne boste potrebovali določenih delov spletnega mesta. Vnaprej izdelano spletno mesto na osnovi šablon je odlična izbira. Predloge v nasprotju s svojimi kolegi po meri vključujejo samo osnovne funkcije. Nekatera prilagoditev je možna.

Če cenite vpliv močne spletne identitete, bo vaša blagovna znamka imela več koristi od spletnega oblikovanja po meri. Načrti po meri so lahko dragi za merjenje. Večino predlog je mogoče preprosto prilagoditi.

11. Čist dizajn

Drzni, čisti modeli pritegnejo pozornost in uporabnikom olajšajo brskanje. Bold daje izjavo. Zamašena spletna mesta uporabnike odklonijo, preden boste imeli priložnost povedati, kaj vse počnete. Preprost čisti dizajn prav tako pomaga, da prave stvari izstopajo.

Čisti dizajn sledi preprostemu načelu: manj je več. Izogibajte se uporabi preveč informacij, predstavljenih na različne načine. Povejte, kaj morate povedati – vendar povejte dobro.

 • Uporabite bel prostor. Osredotočite se na ključne elemente in odstranite preostale. Beli prostor uporabniku olajša prebavo vsebine.
 • Zberite vse svoje ideje v eno ali dve grafiki na stran. Slike morajo imeti močan vizualni vpliv, ne glede na to, ali gre za barvo ali sporočilo, ki ga pošljejo.
 • Igrajte se s kontrasti. Lahko vam pomaga opozoriti na informacije. Če uporabite čisti prostor za čist dizajn, dodajte kontrast.

12. Izbira barvne sheme

Ali vaša blagovna znamka že obstaja? Svoje že imate barvna shema. Če ne gre, imate več možnosti.
Barva vpliva na psihologijo. S tem vodičem se odločite, katera glavna barva bo delovala za vas.

Nato sledite pravilu 60-30-10. Deluje za notranje in modne oblikovalce, prav tako pa tudi pri spletnem oblikovanju. Izberite tri različne barve in jih uporabite v razmerjih 60%, 30% in 10%.

 • 60% bo glavna barva vašega spletnega mesta in nastavila bo ton.
 • 30% naj bi bilo v nasprotju s 60%, da bi ustvarili presenetljiv učinek.
 • 10% je vaša poudarjena barva. Dopolni bodisi primarno bodisi sekundarno barvo.

Bodite nevtralna barva 60% ali 30%. Tako dobite največ možnosti izbire za drugi dve barvi.

13. Razvoj identitete blagovne znamke

Pomislite identiteta blagovne znamke kot nabor vrednot in idej, ki jih želite povezati z vašim spletnim mestom. Oblikovanje vam lahko pomaga izraziti te ideje.

Kakovost vaše vsebine odraža vašo blagovno znamko. Vložite v dobro grafiko in fotografijo. Ne varčujte z dobrim pisanjem.

Ali pisave odražajo osebnost vaše blagovne znamke? Izberite največ tri sloge pisav. Postali bodo povezani z vašo blagovno znamko.

Vaša identiteta ni trenutna stvar. Sčasoma se razvija. Ampak nočeš se od nje oddaljiti, ko je na mestu. Ustvarite vodnik za slog, da boste spremljali vse svoje odločitve glede barv in dizajna. Upoštevajte ga vsakič, ko ustvarite novo vsebino.

14. Spletna tipografija

Večina informacij, ki jih najdemo v spletu, je besedilo, zato je pomembno razumeti, kako je predstavljena.
Za tipografijo stoji celotna znanost. Zlasti za spletna mesta. Pisave se na zaslonih obnašajo drugače kot na papirju. Več o tem si preberite tukaj.

Tukaj je nekaj tipografija najboljših praks:

 • Za naslove uporabite enako razmerje med serifnimi in sans-serif pisavami.
 • Uporabite več pisav sans-serif v kopiji telesa.
 • Omejite vrstice besedila na 84 znakov.
 • Uporabite odzivno tipografijo.

15. Lastnosti in funkcionalnost

To lahko spremenite v seznam 10 najboljših. Prepričajte se, da vaše spletno mesto počne naslednje:

 • 1. Odziven. Zaslon mora izravnati velikost zaslona.
 • 2. Enostaven za uporabo. Ne navihajte se pametno. Naj bo preprosto in očitno.
 • 3. Vsebino redno posodabljajte. Eden od preprostih načinov za to je blog.
 • 4. Najdite najpomembnejše elemente vsake strani nad drsenjem.
 • 5. Uporabite svinčene magnete. Želiš e-poštni naslov, zato obiskovalcem daj nekaj za to.
 • 6. Optimizirajte za hitrost. Vaši obiskovalci ne bodo čakali, da se počasi naložijo strani. Google vas bo kaznoval tudi z nižjo uvrstitvijo.
 • 7. Uporabite CMS, da prihranite čas in hitreje gradite vsebino.
 • 8. Izkoristite analitiko. Uporaba podatkov o vašem spletnem mestu je edini način, da ga lahko izboljšate.
 • 9. Vodite svoje obiskovalce. Ne domnevaj, da vedo, kaj storiti. Če želite, da kliknejo ali se pomaknejo, jih obvestite.
 • 10. Vključite socialne medije. Ta spletna mesta so tako močna kot Google. Ne morete si privoščiti, da jih ne vključite na svoje spletno mesto.

16. Struktura mesta

The struktura vaše spletne strani pomaga obiskovalcem sprejeti ukrepe za nakup izdelkov ali storitev, ki jih ponujate. Olajšajte jim jih. To naredite tako, da ustvarite jasno strukturo spletnega mesta, ki je enostavna za krmarjenje. Sledi hierarhiji vsebin, obiskovalcem pa se zdi naravno in intuitivno.

Tu je nekaj najboljših praks, ki jih morate upoštevati:

 • Bližje kot ste domači strani, tematike bi morale biti bolj splošne. V delih glave vašega spletnega mesta je treba naslikati široko sliko. Uporabite jih za začetek pogovora in privabljanje obiskovalcev.
 • Poglavja morajo biti v skladu z vašimi osnovnimi ponudbami, izdelki in storitvami.
 • Začnite z označevanjem odsekov. Prizadevajte si, da jih izboljšate skozi celoten razvoj vašega spletnega mesta. Preizkusite in spremenite, da spodbudite naravni tok. Izvedite raziskave ključnih besed za optimalne oznake.
 • Uporabite analitiko pri iskanju spletnega mesta, da vidite, kaj ljudje iščejo. Te predmete naredite dostopne, da jih uporabniki ne bi morali iskati.
 • Vsebine ne prekrivajte. Odvečnost škoduje uporabniški izkušnji. Iskalniki vas bodo za to kaznovali tudi vi.
 • Imena razdelkov in pretok spletnega mesta morajo biti jasni in smiselni za vse. Ne samo ti.

17. Navigacija in uporabnost

To je kritično. The oblikovanje navigacije na spletnem mestu ima velik vpliv na uspeh ali neuspeh. Vpliva na uvrstitev na promet in iskalnike. Vpliva na pretvorbe in prijaznost do uporabnika.

 • Uporabite standardno navpično ali vodoravno navigacijo. Gledalcem je že znano. Ne želite jih zamenjati.
 • Ne spuščajte se s spustnimi meniji. Najbolje pomagajo uporabnikom pri izbiri z velikega seznama.
 • Navigacije po domači strani ne preobremenjujte Obiskovalce je zmede in škodi vašemu SEO.
 • Uporabite besedilne povezave namesto gumbov. So bolj prijazne pri iskanju in se hitreje nalagajo.

18. Odziven spletni dizajn

To je ena najpomembnejših stvari, ki jo morate vključiti na svoje spletno mesto.

Odziven spletni dizajn omogoča, da se postavitve spletnih strani spremenijo za zaslon z njegovo uporabo. Na širokem zaslonu računalnika je prikazano veliko stolpcev. Z mobilno napravo ni tako. Odziven dizajn bo to popravil.

Odziven dizajn je dober za vaše obiskovalce in tudi za vas. Tudi Google vam je bolj všeč. Google višje uvršča na spletna mesta, izdelana za podporo za več naprav.

19. Poziv k dejanju

A poziv na dejanje (CTA) je gumb ali povezava na vašem spletnem mestu. Potencialne stranke silijo v vodstvo. Ljudje vodijo do vsebine, ki jo želijo videti.
CTA morajo biti:

 • Vizualno. Zanimiva ponudba uporablja grafiko.
 • Kratek. Naj bo največ pet besed.
 • Akcijsko usmerjen. Začnite z glagolom.
 • V kontrastni barvi. Naj izstopa.
 • Dovolj velika, da se vidi od daleč. Treba je opozoriti.
 • Enostaven za razumevanje in jasno. Kaj bo obiskovalec dobil, če klikne vašo CTA?

20. Zmogljivost in hitrost

Hitrost hitrosti nalaganja strani poveča zavezanost obiskovalcev. Povečuje zadrževanje in povečuje prodajo. Takojšen odziv spletnega mesta vodi do višjih stopenj pretvorbe. Ena sekunda zamude pri nalaganju strani zmanjša zadovoljstvo kupcev za 16%.
Tukaj je nekaj, kar lahko storite za izboljšanje zmogljivosti in povečanje hitrosti:

 • vse slike s pravilno obliko, velikostjo in stiskanjem.
 • Optimizirajte kodo CSS. Manj vrstic kode pomeni manj ciklov obdelave. Povečuje učinkovito dostavo datotek spletnega mesta na brskalnike, ki zahtevajo.
 • Uporabite čim manj vtičnikov. Degradirajo delovanje.
 • Optimizirajte baze podatkov.
 • Izkoristite spletno predpomnjenje s programsko opremo, če ponudnik ne ponuja predpomnjenja na strani strežnika.
 • Uporabljajte omrežja za pošiljanje vsebin (CDN). To bo povečalo vašo uspešnost in uvrstitev strani.

21. Blog na spletnem mestu

Blog prinese več obiskovalcev vaše spletne strani. Vsaka objava bloga je še ena indeksirana stran na vašem spletnem mestu. To je še ena priložnost za prikaz v spletnih iskalnikih.

Blogi so najljubša stvar za skupno rabo na družbenih medijih. To je za vas večja izpostavljenost.
Vaš blog pomaga, da ste vi ali vaše podjetje ustanovili kot organ. Koristne vsebine pritegnejo več strank.

22. Izvirna vsebina

Ustvarjanje izvirne vsebine je zamudno in drago. Navadite se pritoževati zaradi tega, vendar nikoli ne prenehajte. Tukaj je razlog.

Iskalniki razvrstijo vaše spletno mesto glede na ustreznost vsebine na vašem spletnem mestu. Zato je tako pomembno, da na svoje spletne strani postavite izvirno vsebino. Če svoje vsebine ne posodobite, bodo uporabniki izgubili zanimanje za vaše spletno mesto. Svojo vsebino redno spreminjajte ali izboljšujte. Pajki iskalnika bodo pogosteje brskali po vaši vsebini. Rezultati iskanja se bodo izboljšali.

23. Optimizacija iskalnikov (SEO)

Google in drugi iskalniki ne objavljajo svojih algoritmov. Nemogoče je natančno vedeti kako optimizirati svojo spletno stran za njih. Kljub temu je tukaj nekaj, kar lahko storite, da povečate prepoznavnost.

 • Na svojem spletnem mestu uporabite edinstveno, kakovostno in ustrezno vsebino.
 • Preverite svoje metapodatke. Prepričajte se, da ustreza vašim ključnim besedam.
 • V URL strani vključite ključne besede.
 • Izogibajte se podvojeni vsebini. Google bo znižal vašo uvrstitev.
 • Nikoli ne nehajte dodajati nove vsebine.

24. Integracija socialnih medijev

Družbeni mediji in vaše spletno mesto bi morali sodelovati pri promociji vaše spletne blagovne znamke.

Svojo vsebino lahko delite z gumbi v skupni rabi. Pomagajo vam povečati ozaveščenost o svoji vsebini. Izboljša tudi uporabniško izkušnjo. Obiskovalci želijo deliti.

Dodajte samo družbena omrežja, ki so vam pomembna. Povečali boste verjetnost skupne rabe vsebine. Gumbe za družabne dele delite na vrh, dno ali vzdolž strani strani.

Večina uporabnikov se raje prijavi na spletno mesto s socialno prijavo. Povečali boste konverzije in obdržali registracijo spletnega mesta. Skrajša postopek registracije. To poveča stopnjo pogovorov.

25. Učinkovita varnost mesta

Elektronski tatovi so nevidni in hitri. Želijo si podatke o strankah in podatke o kreditni kartici. Imate zakonsko obveznost varovanja teh podatkov pred krajo. Prijaviti morate kršitve varnosti na svojem spletnem mestu.

 • Bodite na tekočem s hekerskimi grožnjami.
 • Nadzor dostopa in varnost omrežja naj bosta čim tesnejša.
 • Namestite požarni zid spletne aplikacije in skrijte skrbniške strani iz iskalnikov.
 • Za prenos osebnih podatkov uporabnikov uporabite šifriran protokol SSL.

26. Sledenje in analitika

Kako vaši obiskovalci uporabljajo vaše spletno mesto? Edini način vedeti je, da jih spremljamo in analiziramo podatke.

Google Analytics je standard v orodjih za spletno analitiko za podjetja poljubne velikosti. Najboljše od vsega je brezplačno. Google Analytics je eno najmočnejših in najmočnejših orodij za analitiko, ki je na voljo. Pomagal vam bo razumeti, kaj obiskovalci počnejo na vašem spletnem mestu.

Druga plačana orodja, kot je CrazyEgg, ponujajo več vpogleda. Kaj boste uporabili zunaj storitve Google Analytics, bo odvisno od vašega proračuna.

27. Obsežen zemljevid spletnega mesta

To ni za vaše gledalce. Toda celovit zemljevid strani je za nekoga prav tako pomemben.
Zemljevidi spletnih mest zagotavljajo dragocene informacije iskalnikom. Ne pomaga pri uvrstitvi, ampak iskalni iskalniki vedo, kaj se uvrstiti na prvo mesto.

Vaše spletno mesto mora imeti XML zemljevid spletnega mesta če je vaše spletno mesto novo in želite, da vas iskalniki odkrijejo.

28. Sestavljanje slik

Uporaba napačnih slik lahko zmanjša bralstvo. Spodaj je opisano, kako slike in besedilo delujejo kot partnerstvo:

 • Sliko postavite nad naslov. Lahko poveča bralstvo članka za kar 10%.
 • Ljudje preberejo napise pod slikami v povprečju 300% več od same kopije telesa.
 • Slike brez jasnega pomena so izguba prostora. Poskrbite, da bo privlačen za vaše ciljno občinstvo. Slike morajo podčrtati najpomembnejši vidik vaše teme.
 • Očitne fotografije so veliki izklopi za obiskovalce spletnih strani.
 • Študije kažejo, da gledalci spletnih mest ne marajo posnetkov množice. Prav tako niso všeč obrazom, povečanim nad dejansko velikostjo.

29. Vzdrževanje spletnih strani

Dobivate redno vzdrževanje svojega avtomobila. To potrebuje tudi vaše spletno mesto. Čas za načrtovanje vzdrževanja je še preden začnete. Ustvarite kontrolni seznam, ki vključuje:

 • Redno varnostno kopiranje.
 • Posodobitve programske opreme, zlasti če uporabljate CMS rešitev.
 • Preverite prekinjene povezave.
 • Popravite obrazce, da delujejo tako, kot bi morali.
 • Preglejte in rešite težave z e-poštnimi sporočili, poslanimi s spletnega strežnika.
 • Odstranite neželene račune in komentarje.
 • Preverite hitrost nalaganja spletnega mesta.
 • Preglejte vidnost iskanja.

Vzemite si čas, da to storite pravilno

Seveda si želite, da se vaše spletno mesto zažene in zažene čim prej! Vse to načrtovanje se zdi, kot da bo stvari le upočasnilo. Res je. Vsaka od teh 29 stvari, ki jih je treba upoštevati, predstavlja tedne ali celo mesece načrtovanja.

Čas je dobro porabljen. Upoštevajte, da je to osnova vašega spletnega mesta. Velike stvari so zgrajene na trdnih temeljih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map