17 brezplačnih orodij za hitro testiranje spletnega mesta za izboljšanje uspešnosti vašega spletnega mesta

Kot spletni skrbnik je morda najpomembnejši statistični podatek, ki odraža nestrpnost povprečnega uporabnika interneta: čas nalaganja vašega spletnega mesta. Manj kot nekaj sekund dobite vse.


Dejansko če se naloži katera od vaših spletnih strani več kot tri sekunde, verjetno izgubite podjetje, ker bo večina ljudi preprosto pritisnila gumb nazaj ali zaprla zavihek.

Ker ustvarja negativen vtis o vašem spletnem mestu, se mnogi od teh uporabnikov verjetno ne bodo trudili vračati.

Hitrost spletnega mesta ima pomemben vpliv tudi na uvrstitvi iskalnih spletnih mest na vaši spletni strani, pri čemer Google kot čas svojega uvrstitve pri iskanju uporablja spletne strani. (Več o tem lahko preberete v Googlovih besedah tukaj.)

Če bo vaše spletno mesto trajalo dlje kot običajno, bo gigant iskalnikov hitreje uvrstil spletne strani pred vašo spletno stran. In kot verjetno ugibate, to pomeni, da nimate koristi od spletne prisotnosti, s katero ste se tako zelo trudili vzpostaviti!

Zato je splošna uspešnost in sposobnost hitrega upodabljanja vašega spletnega mesta nujna ne le zaradi njegove uporabnosti, temveč tudi zaradi njegove uspešnosti. Čeprav imate to v mislih, je dobro, da uporabite orodja za testiranje hitrosti, da dobite boljšo sliko o morebitnih težavah s hitrostjo spletnega mesta..

Orodja za testiranje vas bodo seznanila s hitrostjo vašega spletnega mesta, pa tudi podrobne podatke in poročila o tem, kako lahko dejansko rešite te težave. Hudiča, svobodni so, zakaj ne bi?

1. Google PageSpeed ​​Insights

Razvil Google, PageSpeed ​​vpogled v stran je brezplačno orodje, ki omogoča analizo uspešnosti spletnega mesta tako na namiznih kot mobilnih napravah. Vašo stran oceni z oceno med 0 in 100 točkami. Višja ocena, po možnosti nad 85, je pokazatelj, da je stran izjemno uspešna.

Vendar vse, kar je nižje od tega, pomeni, da je še prostora za izboljšave. Čeprav vam podatki PageSpeed ​​Insights dejansko ne bodo zagotovili natančnega časa nalaganja strani, ustvari približno 30 različnih predlogov o tem, kako lahko to stran pospešite hitreje.

2. Spletna stran

Še eno brezplačno spletno orodje, Spletna stran omogoča izvajanje preprostih testov za določitev natančnih časov nalaganja vaših spletnih strani. Vendar pa lahko izvedete tudi bolj prilagojen test s konfiguracijo naprednih nastavitev, kjer najdete možnosti za blokiranje vsebine, blokiranje videoposnetkov, transakcije v več korakih in več.

Ko zaženete test, izberite »Hitrost strani« in prejeli boste splošno oceno in popoln seznam nekaj predlogov za izboljšanje hitrosti spletnega mesta. Še ena značilnost, ki jo je vredno omeniti, je možnost izbire več lokacij in različnih brskalnikov, preden začnete test.

3. GTmetrix

Z GTmetrix, svojim obiskovalcem lahko zagotovite učinkovitejšo, hitrejšo in na splošno izboljšano uporabniško izkušnjo. Brezplačno spletno orodje ne samo da prikazuje hitrost vaših spletnih strani, ampak tudi analizira različne načine za izboljšanje hitrosti in učinkovitosti vašega spletnega mesta. Prav tako si lahko ogledate oceno YSlow vaše spletne strani.

Lahko se prijavite za brezplačen račun, če želite dobiti dostop do nekaterih funkcij orodja, ki so dovolj za večino vaših potreb po hitrostnem testiranju. Odlična funkcija je možnost sledenja zgodovini poročil za do pet različnih spletnih mest. Toda za dostop do naprednih funkcij morate plačati. Plačani načrti se začnejo pri 15 USD na mesec, kar je ugodno glede na rezultate, ki jih dobite.

4. Pingdom

Pingdom je odlična storitev za nadzor spletnih strani, omrežja in strežnika, ki uporabnikom omogoča izvajanje brezplačnih hitrostnih testov. Prikaže čas nalaganja vašega spletnega mesta in vam nudi številna poročila, na primer ocene uspešnosti, ki temeljijo na različnih pomembnih dejavnikih, in razčlenitev trajanja vsakega predmeta na vaši strani (na primer knjižnice, slike in tabele za JavaScript) obremenitev.

Omogoča tudi izvajanje testov z več lokacij in sledenje zgodovini uspešnosti, kar je koristno. Če pa želite, da nadzira uspešnost, čas delovanja in hitrost vašega spletnega mesta 24/7, morate kupiti mesečni načrt, ki se začne pri 13,95 USD na mesec.

5. Pokažite počasi

Pokaži počasi, spletna različica odprtokodnega strežniškega programa, ki ima isto ime in skozi čas spremlja številne meritve uspešnosti spletnega mesta. Ko dodate svoj URL, programska oprema javno spremlja vaše spletno mesto, tako da redno zajema rezultate štirih najbolj priljubljenih orodij za hitro testiranje, ki vključujejo Dynatrace, YSlow, WebPagetest in PageSpeed ​​Insights.

Rezultati so v grafih, s pomočjo katerih lahko razumete, kako različne spremembe vašega spletnega mesta vplivajo na njegovo uspešnost. Če želite uporabiti to orodje, se morate registrirati. Če želite, da spletno mesto ohranja meritve zasebne, morate orodje prenesti in namestiti na svoje strežnike.

6. Neustar

Medtem ko vam druga orodja omogočajo izbiro na več lokacijah, preden začnete test, Neustar ima nekoliko drugačen pristop. Po predložitvi URL-ja orodje preizkusi hitrost vašega spletnega mesta na štirih različnih lokacijah hkrati. To vam omogoča, da vidite točen čas, ki traja, da se vaše spletno mesto naloži na lokacijah, kot je San Francisco; Washington DC; Dublin; in Singapurju.

Ustrezni časi nalaganja so v grafikonu, zato morate identificirati datoteke, ki jih potrebujete za optimizacijo, da izboljšate čas nalaganja spletnega mesta. Na voljo imate tudi možnost izvoza rezultatov v PDF, ki ga lahko prenesete in si ogledate pozneje.

7. Učinek obremenitve

Učinek obremenitve je brezplačno spletno orodje za testiranje uspešnosti in nalaganje za vaše mobilne aplikacije, spletne aplikacije in spletna mesta. Zagotavlja dovolj podatkov o zmožnosti vašega spletnega mesta za upravljanje prometa na spletnem mestu. Prav tako lahko v grafikonu prikaže različne meritve, kot so “zahteva na sekundo” in “čas nalaganja vrste vsebine”.

Teste lahko izvajate celo z do 10 različnih lokacij hkrati, na zahtevo pa lahko dodate več lokacij. Čeprav lahko do večine funkcij dostopate z brezplačno preskusno različico, se morate naročiti na enega od premijskih načrtov, če želite nekaj bolj naprednega. Načrti se začnejo pri 89 USD / mesec.

8. Počasi

Razvil Yahoo, Počasi je brezplačni vtičnik za vaš brskalnik. Na voljo je za različne priljubljene brskalnike, kot so Opera, Firefox, Chrome in Safari. Orodje skoraj takoj analizira vsako spletno stran, ki jo obiščete. Čeprav vam ne zagotavlja natančnih časov nalaganja strani, vam daje do 20 različnih ocen uspešnosti na podlagi Yahoojevega nabora pravil za visokozmogljiva spletna mesta.

Vendar to še ni vse. Prav tako prikazuje statistične podatke o strani, povzema sestavne dele strani, ponuja orodja za analizo uspešnosti in ponuja različne predloge in nasvete, s katerimi boste izboljšali uspešnost in hitrost spletnega mesta..

9. Analizator spletnih strani

Morda eno najstarejših orodij za testiranje hitrosti (njegova prva različica je bila izdana leta 2003), Analiza spletnih strani lahko uporabnikom pomagajo izboljšati uspešnost svojega spletnega mesta. Ko vnesete URL, vam bo zmogljivo orodje pripravilo opisno analizo vašega spletnega mesta tako, da bo izračunalo in povzelo vsak element vaše spletne strani.

Orodje upošteva te značilnosti in nato ponudi dragocene nasvete, kako izboljšati čas nalaganja vašega spletnega mesta. V svoja priporočila vključuje tudi najboljše tehnike in prakse za optimizacijo spletnih mest.

10.Shoda strani

PageScoring je še eno preprosto orodje, ki naloži vneseni URL in podrobno prikaže trajanje vsakega dela vsebine. Prikaže ne samo celotni čas, ampak tudi številne druge postopke prenosa, ki se pojavijo, ko nekdo zahteva spletno mesto prek spletnega brskalnika, vključno s časom prenosa, iskanjem domene, velikostjo strani, časom povezave in več.

PageScoring je eno najučinkovitejših orodij pri merjenju uspešnosti vašega spletnega mesta v realnem času, saj uporabnikom omogoča preprosto in preprosto razumevanje poročila o uspešnosti z minimalističnim dizajnom.

11. DareBoost

DareBoost je relativno novo orodje in ponuja več kot 100 različnih kontrolnih točk pri analizi hitrosti vašega spletnega mesta. Nato vaše spletno mesto oceni z oceno med 0 in 100. Orodje lahko uporabite za testiranje uspešnosti spletnega mesta na namizju in mobilnem telefonu, odkrilo pa bo težave s kakovostjo in časom nalaganja na do 10 različnih lokacijah (odvisno od tega, na katerih lokacijah ti izbiraš).

Rezultati so v poročilu, po katerem se bodo vaše prednostne naloge razdelile. Poročilo lahko celo izvozite v PDF in primerjate uspešnost svojega spletnega mesta z drugimi. Razen kot priporočila za izboljšanje hitrosti vašega spletnega mesta, orodje ponuja tudi kakovost kode, dostopnost in nasvete za SEO.

12. Varive Pagespeed Optimizacija

Razvil in vzdrževal Patrick Sexton, Optimizacija različnih strani uporabnikom omogoča testiranje spletnih strani glede pogostih težav s hitrostjo. Poročila priloženega URL-ja se razdelijo na pet različnih razdelkov, vključno s „uporabljenimi storitvami“, „shemo virov“, „Najdene težave s hitrostjo strani“ in „uporabo JavaScript“.

To orodje razlaga, kaj lahko na spletnem mestu popravite z bolj grafičnim pristopom, vsebuje pa tudi dokumentacijo o tem, kako lahko optimizirate svoje spletno mesto z informativnimi vadnicami o uporabi predpomnilnika brskalnika, odlaganju kritične poti upodabljanja in še več.

13. OctaGate SiteTimer

Ta je preprosto, a uporabno orodje, ki omogoča posameznim uporabnikom ali lastnikom spletnih strani, da spremljajo trajanje, ki ga uporabniki potrebujejo za nalaganje ene (ali več) strani vašega spletnega mesta. Ko navedete URL, ki ga želite preizkusiti, bo rezultate predstavil v črtnem grafu, ki vsebuje vse elemente na strani in vsebuje dragocene informacije, kot so začetni časi prenosa in njihovo trajanje.

Če želite odkriti predmete s počasnim nalaganjem strani, OctaGate SiteTimer vam lahko pomagajo, da jih lažje prepoznate. Nato lahko določene predmete optimizirate, da izboljšate hitrost vašega spletnega mesta.

14. KeyCDN

KeyCDN je lahko in neverjetno hitro orodje za testiranje hitrosti, ki ponuja podrobne informacije o uspešnosti vašega spletnega mesta. Izbirate lahko med 10 različnimi lokacijami po vsem svetu, lahko pa tudi odločite, da bodo vaši rezultati javni ali zasebni. Orodje omogoča tudi vizualni predogled spletnega mesta in razčlenitev slapov, kar vam omogoča, da hitro vidite časi nalaganja, PPTP zahteve in celotno velikost spletnega mesta.

15. Dotcom-monitor

Z dotcom-monitor, na voljo imate sedem različnih spletnih brskalnikov in 23 različnih lokacij, preden začnete test hitrosti. Pri tem orodju je edinstveno, da vam omogoča, da hkrati izvajate vse geografske teste. To pa prihrani čas, saj večina drugih orodij omogoča samo izvajanje preizkusa posamezno na lokacijo.

Ugotovitve testa so v poročilu, ki ga spletno mesto deli na pet različnih odsekov, vključno z »uspešnostjo«, »napakami«, »povzetkom«, »gostiteljem« in »tabelo slapov«.

16. WebToolHub

Eno bolj osnovnih orodij za testiranje hitrosti, WebToolHub omogoča preverjanje vašega spletnega mesta glede težav z nalaganjem in ponuja dragocene vpoglede, kot so povprečna hitrost, velikost strani, hitrost prenosa in čas nalaganja v tabeli.

17. Zoomph

Z Zoomph, lahko na spletnem mestu analizirate več kot 400 pogostih vzrokov za počasno nalaganje. Prebral bo vašo spletno stran in predstavil podatke v zvezi z njeno uspešnostjo. Če pa želite dostopati do drugih funkcij, kot sta spremljanje in poročanje, se morate prijaviti na preskusni račun.

Nazaj k tebi

Kot lahko vidite, obstaja cela vrsta spletnih orodij za testiranje hitrosti, med katerimi lahko izbirate, pri čemer ima vsak svoj nabor funkcij. Redno testiranje spletnega mesta vam lahko znatno pomaga pri reševanju težav, povezanih s hitrostjo. Vendar morate poskrbeti, da boste vedno uporabljali prava orodja!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map