Преглед на мрежовите решения 2016 г.


Мрежови решения

Посети сайта

8.9


Оценка на AWA

Мрежови решения

Едно от най-старите имена в бранша, Network Solutions, стартира като консултантска фирма през 1979 г., а през 1993 г. става първият регистратор на домейни. През 2005 г. те започнаха да предлагат и други продукти, включително уеб хостинг. Въпреки това те все още получават 45% от печалбата си от бизнеса с регистрация на домейни. През 2011 г. мрежовите решения бяха придобити от Web.com, но продължават да работят под името Network Solutions.

Преглед

Network Solutions предлага споделени хостинг, управлявани WordPress и VPS планове. Опциите за Linux и Windows са налични за споделения хостинг; VPS е само за Linux. Има три споделени плана, Essential, Professional и Premium, за Linux и три подобни планове за Windows. Всеки пакет от мрежови решения се предлага с достъп до съветник, който ще помогне при настройката на сигурността и прехвърлянето на файлове за вашия сайт. Пакетът Essential е за индивидуален или малък бизнес. Повечето потребители най-вероятно ще изберат пакета за професионален хостинг поради неговите функции и ценообразуване в среден клас. Premium с неограничената си честотна лента, съхранение и имейл акаунти ще бъде изборът за по-големи фирми или такива с много трафик.

Има два VPS пакета – един подходящ за малки или за начинаещи уебсайтове, а един струва два пъти повече, но предназначен за сайтове с голям трафик. Няма специални опции за сървър, така че ако се нуждаете от собствен сървър, мрежовите решения не са за вас.

Network Solutions има един управляван план за WordPress, който е базиран на Linux. Управляваният WordPress обикновено струва повече от споделения хостинг с повечето уеб хостинг компании и Network Solutions не е изключение. Въпреки това, с по-високата цена идва допълнителна сигурност, автоматично ежедневно архивиране, помощ при настройка, експертна поддръжка на WordPress и оптимизирани сървъри за по-бързо зареждане и време за реакция. Те ще направят всички необходими актуализации за WordPress и разрешени приставки, освобождавайки ви да се съсредоточите върху съдържанието си. Network Solutions също така предоставя безплатен SSL сертификат за първия срок на услугата.

Network Solutions предлага много повече продукти в допълнение към уеб хостинг. Те предлагат хостинг само за електронна поща, опция за онлайн магазин за електронна търговия, SSL сертификати, маркетингови и SEO услуги, дизайн на уебсайтове, премия за поддръжка и други, за месечни такси Мрежовите решения бяха в центъра на спора относно практиките му в областта на домейна през 2008 и 2009 г. Въпреки че е обичайна практика регистраторите на домейни да използват домейни, регистрирани с тях като паркирани страници, докато собственикът не ги насочи към активен уебсайт, през 2008 г. Network Solutions започнаха да пускат реклами на неактивни поддомейни, превръщайки ги в паркирани страници, запълнени с реклами – без разрешение от собственика на домейна. В края на 2009 г. те започнаха да публикуват ежедневни списъци на извършените търсения за домейни в полето за търсене на домейн в уебсайта им. Те също започнаха да поставят задръжки за домейни, търсени на техния сайт, като по този начин ефективно не позволяваха на някой да регистрира домейна другаде, след като го намери на разположение в търсенето. Веднага след като мрежовите решения отмениха имената след четири дни, „дегустаторите на домейни“, които имаха абонаменти за мрежови решения за услугата, ще бъдат незабавно уведомени, за да могат да купят домейните и да ги предложат за продажба на по-висока цена. Макар че тези практики изглежда са спрели, все още има много оплаквания за това как Network Solutions обработва заявките за трансфер на домейни.

Network Solutions се предлага с гаранция от 99,99% време за работа за Linux и 99,9% за планове за Windows, както и индустриална стандартна 30-дневна гаранция за връщане на парите. Както при повечето конкуренти, възстановяването не включва такси за домейн или трети страни.

Със своята гама от планове и предлагане на продукти, Network Solution има пакет, подходящ за всички, от индивидуалния личен блогър до малкия и средния бизнес. По-големите фирми или сайтовете с много голям трафик ще трябва да търсят другаде, тъй като няма специален сървърен план.

Основни функции

бързи връзки

надеждност & Uptime

Мрежовите решения гарантират 99,99% време за работа за своите Linux сървъри и 99,9% продължителност на работа за Windows – въпреки че Общите условия не посочват каква, ако има такава, компенсация би имала, ако тази продължителност не е спазена. Не е ясно къде се намират техните центрове за данни, различни от тези в Северна Америка. Техните сървъри са изработени от ножове на HP и IBM, а центровете за данни имат излишък на мощност и охлаждане, плюс дизелови резервни копия. Те също се наблюдават на място, за да се гарантира надеждността и сигурността. Тестване на сайт, хостван на мрежови решения, даде средно време – 3.21 за малък сайт, само по-бързо от 52% от всички тествани сайтове.

Характеристика & Инструменти

Забележка: Network Solutions има някои „неограничени“ функции в няколко от своите пакети. Трябва да осъзнаете, че „неограничен“ не е това, което може би смятате, че е. В действителност това означава, че това, което хостинг компания чувства, е „разумна употреба“. Те си запазват правото да преустановят, начисляват такси за натрупване или автоматично да актуализират плана си до следващото ниво.

ОсобеностПреглед
Контролен панелNetwork Solutions използва патентен контролен панел. Той е по-малко мощен от индустриалния стандарт cPanel, но ще свърши работата, след като сте свикнали с това как работи. Те предоставят уроци на уебсайта си, за да ви преведат през функциите. Навигацията може да бъде разочароваща, тъй като са необходими много повече кликвания, за да се получат същите резултати, които cPanel предоставя с едно щракване.
Множество домейниСподелените планове позволяват до 100 домейна.
Безплатен домейнNetwork Solutions е регистратор на домейни. Те ще осигурят безплатна регистрация на домейни за първата година с годишен план. Въпреки това, цената за подновяване на .com домейн в Network Solutions е 34,99 долара – почти три пъти по-висока от таксата от огромното мнозинство регистратори на домейни. Можете да намалите това до $ 9,99, ако сте закупили домейна за 100 години – въпреки че той не може да бъде възстановен, ако бъде отменен преди това. Те също така изискват план за защита на изтичане на домейн от 9,99 долара с всеки домейн, регистриран чрез тях.
Безплатен домейнSite5 е необичаен регистратор на домейни, тъй като трябва да имате хостинг акаунт при тях, за да закупите домейни. Те покриват повечето от основните TLD и можете да търсите и закупите домейн от Site5 при касата. Site5 предлага безплатна година за регистрация на домейни за споделени планове и те ще мигрират вашия уебсайт от друг хост безплатно.
Поддръжка на база данниNetwork Solutions поддържа от 25 до неограничен брой MySQL бази данни за Linux плановете, в зависимост от нивото. Плановете за Windows имат от 2 до 5 MS SQL бази данни. Управлението на базата данни се извършва чрез phpMyAdmin, който се предоставя в плановете.
Дисково пространствоДисковото пространство на мрежовите решения ще варира според избрания план и ниво. За споделения хостинг има ограничения: Essential разполага с 300 GB, Professional позволява 500 GB, а Premium’ssis неограничен. Планът на WordPress има неограничено място за съхранение, а двата VPS плана имат 10 GB и 50 GB всеки.
BandwidthШирочината на честотната лента отново зависи от плана и степента. Плановете за VPS позволяват 500 GB и 2TB честотна лента на месец, управляваният WordPress има неограничена честотна лента и всичките три споделени плана също са неограничени..
Резервни копия на данниУправляваните акаунти в WordPress се архивират от Network Solutions ежедневно. Споделените хостинг сайтове се архивират ежедневно и се съхраняват в продължение на 7 дни. Можете да получите достъп до резервните копия чрез диспечера на акаунти и можете също да създадете ръчно архивиране там.
Инсталиране на приложения с едно щракване Network Solutions има инсталатор с едно кликване за около тридесет приложения, наречен „Open Source“, който ви позволява да инсталирате приложения като WordPress, блогове, форуми и уикита. Въпреки това може да отнеме седем или осем кликвания през диспечера на акаунти, за да стигнете до инсталатора с едно щракване.
Имейл акаунтиNetwork Solutions поставя лимити от 1000 имейл акаунта на основния споделен план и 2 500 на професионалния. Планът Premium може да има неограничен брой имейл акаунти, въпреки че съхранението на имейли е ограничено до 1 GB за трите нива. И трите имат неограничено препращане по имейл.
Хостинг сигурностSSL сертификатите могат да бъдат закупени за мрежови решения за споделените планове. Управляваният сайт на WordPress включва един SSL сертификат за първия срок на услуга. Управляваният план на WordPress има допълнителна сигурност за предотвратяване на DDoS атаки и осигурява сканиране за злонамерен софтуер и го премахва автоматично.
Уебсайт строителNetworks Solutions предлага ограничена шаблонна основа, влачене и пускане
взаимосвързани строител на уебсайтове безплатно със своите споделени планове. Срещу допълнителна такса се предлага версия с повече функции и шаблони.
Защита от злонамерен софтуер и спамВсички планове имат спам и антивирусна защита, осигурена от Symantec Brightmail Anti-Spam. За допълнителна защита SiteLock се предлага срещу месечна такса.
Колички за пазаруванеNetwork Solutions предлага план за електронна търговия, който има персонализируема витрина, контрол на инвентара, каталог на продуктите, обработка на плащания и други, срещу месечна такса. Те също така предоставят услуга, която наричат ​​„Jumpstart“, в която за еднократна такса персоналът за поддръжка ще настрои вашия сайт и работи, конфигурира опциите за плащане и ще установи доставката и таксите за всяка държава. Той е ограничен до 25 продукта, но можете сами да добавите още след като сайтът е създаден. Има инсталация с едно кликване за Magento и WordPress.
Поддръжка на езици за програмиранеNetwork Solutions поддържа повечето езици за програмиране, работещи на Linux, включително CGI, PHP, Ruby on Rails, Perl, Python и SSI. Windows сървърите поддържат ASP.
Статистика на сайтаСтатистиката на сайта е достъпна чрез Мениджъра на акаунти с AWStats. Сайтовете на WordPress също могат да използват приставки за статистически данни.
Допълнителни функции и инструментиSpaceManager е функция от 2 GB онлайн съхранение и споделяне на файлове, която се предлага с всеки хостинг план. Кредит от 50 долара се предоставя за маркетинговите услуги на Network Solutions и има безплатна 60-дневна пробна версия на програмата за маркетинг по имейл. Срещу договорена такса Network Solutions прави дизайн по поръчка, който преминава от планиране до онлайн. Срещу допълнителна месечна такса goMobi е на разположение за създаване на мобилни уебсайтове – въпреки че има едномесечна безплатна пробна версия.
Партньорска и реселърска програмаВ допълнение към реселърска програма, Network Solutions предлага партньорска програма за клиентите. Партньорската програма обхваща повечето продукти, достъпни в NetNwork Solutions.


планове & Ценообразуване

Ценообразуването е движеща се цел, тъй като хостващите компании непрекъснато променят цените и предлагат промоции поради силната конкуренция в бранша. Мрежовите решения не помагат на объркващия ви уебсайт, който на пръв поглед предоставя различни цени в зависимост от страницата, на която сте. Изброените тук цени са актуални към момента на този преглед и освен ако не е посочено друго, са за месечни планове. Като цяло могат да се получат по-добри цени при по-дълги условия на обслужване. Всъщност, когато поръчвате план, пазарската количка на Network Solutions ще бъде по подразбиране до едногодишен срок на обслужване и последващо ценообразуване.

Трите споделени плана са промоционални на цена с Essential хостинг на $ 9,96 на месец, Професионалист
Хостинг от $ 13,29, а професионалният хостинг ниво – $ 29,13 на месец. Подновяването след промоционалното ценообразуване е при редовното ценообразуване, което в момента съответно е $ 15.95, $ 23.95 и $ 41.95. Премиумният слой е най-подходящ за по-големи сайтове, тъй като има неограничена честотна лента, съхранение, бази данни и имейл и FTP акаунти. Essential е подходящ за малки сайтове или лични блогове. Професионален, с 500 GB място за съхранение, 50 FTP акаунта, 2500 имейл акаунта и неограничена честотна лента, е много подходящ за малки и средни предприятия. И трите идват безплатна регистрация на omain за една година. И трите плана поддържат също стрийминг и автоматично архивиране на база данни.

Двата VPS плана се предлагат на промоционалната цена от $ 40 и $ 80 на месец. Отново след промото, текущото ценообразуване е $ 55 и $ 95. По-малкият VPS Essential слой позволява 10 GB място за съхранение, 10 домейна, 50 имейл кутии и 500 GB честотна лента. VPS Professional позволява 50 GB място за съхранение, 100 домейна, 200 имейл акаунта и 2 TB честотна лента. И двата VPS плана се предлагат със специален IP адрес, контролния панел на Plesk, едногодишната безплатна регистрация на домейни и са базирани на Linux.

Докато Network Solutions предлага дори по-ниски промоционални цени в пъти, редовното ценообразуване е по-близо до ценообразуването на първокласни хостове, отколкото бюджетните ценови хостове. Подобно на други компании за хостинг на много продукти, мрежовите решения ще се опитат да натискат добавки и продажби при всяка възможност.

Мрежовите решения имат по-специално две политики за такси, които получават множество оплаквания. Те ще подновят автоматично хостинга или регистрацията на вашия домейн по подразбиране и ще извършат плащането по-рано три месеца. Ако обаче не подновите автоматично своя домейн и той изтече, мрежовите решения могат да наложат такса за обратно изкупуване в размер на 299 долара, за да поднови домейна вместо вас. Другата такса се отнася до гаранцията за връщане на пари. През 2015 г. FTC твърди, че Network Solutions заблуждава клиентите, като задържа до 30% от възстановяването на суми като такси за анулиране – без да посочва никъде това да бъде направено. Мрежовите решения се уредиха с FTC и се съгласиха да предоставят тази информация преди получаване на информация за фактуриране на клиента. По време на този преглед има такси за анулиране.

Поддръжка на клиенти

Рецензиите не трябва да се използват като основен решаващ фактор при избора на хост, но големият брой коментари по тази конкретна тема за Network Solutions предизвиква притеснения. Трудно е да се намери уеб хост, който да има повече отрицателни отзиви относно поддръжката на клиенти, отколкото мрежовите решения. Времето за изчакване и бавните отговори на заявките са често срещани оплаквания. Много клиенти казват, че обслужващият персонал е дружелюбен и симпатичен, но те са твърде ограничени в услугата, която могат да предоставят. Клиентите приключват да се прехвърлят от човек на човек, за да разрешат проблемите. Много от оплакванията на клиентите относно обслужването и поддръжката на клиентите започнаха по времето на изкупуването на web.com и вероятно са свързани с големия брой съкращения и значителното съкращаване на web.com. Network Solutions предлага опция за премиум поддръжка за допълнителни $ 15,99 на месец. Той предлага шестдесет минути срещи 1 на 1, достъп до персонал на експертно ниво, дистанционно влизане и отстраняване на проблеми, консултации и създаване на акаунт..

Мрежови решения има посочени телефонни номера за повечето услуги и продукти, които предоставят, а повечето са достъпни 24/7. Мрежови решения “ блог насочва към компанията майка, web.com. Има ЧЗВ, или база от знания, която също насочва към web.com. На уебсайта им има страница, наречена „Labs”, Която предоставя някои общи уеб инструменти и джаджи, които са безплатни. За съжаление, в мрежовите решения няма чат на живо.

Лесно използване

Уебсайтът на Network Solutions има цялата информация на своя уебсайт, която ви е необходима, за да направите своя избор, но може да бъде объркващо да се движите. Ценовото планиране е трудно за дешифриране. Изненадващо, уебсайтът също ще изчака, въпреки че не е имало вход от какъвто и да е вид. Това може да накара някой да се замисли дали мрежовите решения имат проблеми с честотната лента. Network Solutions има собствен персонализиран контролен панел, Account Manager. Той може да върши работата, която трябва да свърши, той не е толкова удобен или лесен за навигация, колкото стандартният cPanel за индустрията. Ако не се базирате на cPanel, това също може да затрудни вашия сайт за прехвърляне, ако решите да промените хостове по-късно.

заключение

Network Solutions се описва най-добре като средна уеб хостинг компания. Определено не е с най-високи цени, нито има някъде близо до цените за хостинг на бюджета. Подобно на репутацията на друг основен регистратор на домейни, общото усещане е, че Network Solutions се концентрира повече върху регистрацията на домейни, отколкото хостинга. Времето за реакция и зареждане на тестваните сайтове е малко над средното. В миналото си е имал някои съмнителни практики и получава по-голямата част от отрицателните отзиви за поддръжка на клиенти. Въпреки това, тъй като предлага редица продукти в допълнение към хостинга и поради факта, че Network Solutions има услуги по проектиране и изграждане на сайтове, може да е сайт за начинаещ или бизнес от малък до среден бизнес. Ако имате нужда от ASP за вашия сайт, Network Solutions също е една от малкото хостинг компании, които предлагат планове на Windows за споделен хостинг.

сравнение

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map