14 verktøy Ingen vellykket frilanser kan leve uten

Den globale frilansøkonomien opplever enorm vekst på grunn av sin evne til å tilby et fleksibelt, praktisk, for ikke å nevne økonomisk lukrativt alternativ til en ensformig ni til fem arbeidsrutine.


Frilansbransjen lar folk ta ansvar for og styre sine egne karrierer når de får bestemme arten og antall prosjekter de påtar seg, deres klientell, når de skal jobbe og hvordan de skal få betalt.

Frilansmarkedet i USA alene sysselsetter over 53 millioner arbeidere dvs. svimlende 34% av den totale nasjonale arbeidsstyrken og bidrar med nesten 715 milliarder dollar i inntekter til den amerikanske økonomien.

I tillegg til markedsstørrelse; frilansarbeid har nå også en høy yrkesstatus og appellerer med rundt 80% ikke-frilansere som er villige til å ta på seg frilansprosjekter i tillegg til sine primære jobber.

Verktøy for frilansere

Verktøy som kombinerer talent med virksomhet:

Den eksponentielle veksten i frilansbransjen har ført til utvikling av en mengde verktøy og applikasjoner som øker effektiviteten til frilansprosjekter..

Hvor for frilansere verden er deres lerret, krever det en disiplinert tilnærming å dra full nytte av tilgjengelige muligheter, og derfor ser vi at det å gjøre spranget fra å være en vanlig frilanser til en vellykket frilansmann krever bruk av verktøy spesielt utviklet for å håndtere det enorme legwork som er karakteristisk for frilansprosjekter. Dette blir mer avgjørende, ettersom hele levebrødet ditt som freelancer avhenger av hvor effektivt du fullfører prosjektene dine.

Så la oss se på de absolutte må-ha verktøyene for å være en vellykket frilanser:

1. Wunderlist

Første ting først, bli organisert med Wunderlist; en tverrplattform og intuitiv oppgaveliste-app. Grensesnittet er minimalistisk, men likevel fengende, og brukervennligheten er like sømløs som å skrive på papir. Det tilbyr et grundig sett med funksjoner som sikrer at du aldri glemmer en viktig oppgave.

Den har også et mangfoldig utvalg av mobile og stasjonære applikasjoner og støtter samarbeid mellom to eller flere personer. Den tilbyr imidlertid ikke stedsbaserte påminnelser, og språket på grunn av datoinnstillingen inneholder ikke gjentatte frister.

Pris:
Pro-plan: $ 4.99 per måned
Forretningsplan: $ 4.99 per bruker / per måned

2. Bølge

En ting som de fleste frilansere sliter med, er den profesjonelle styringen av pengesaker som forårsaker usikkerhet og pengesvinn. Wave er designet for å imøtekomme individuelle frilansere og små bedrifter som har ni ansatte eller mindre.

Det gir et omfattende sett med funksjoner, inkludert bokføring, regnskap, generering og distribusjon av fakturaer, mottak av betaling via kredittkort osv. Det tjener for tiden over 25 millioner brukere over hele kloden og med en god grunn. Den har et enkelt grensesnitt, er lett å bruke og er logisk organisert, men det gir ikke muligheten til å føre kontantbasert regnskap og en helhetlig oversikt over saldo.

Pris:
Gratis.

3. Bidsketch

For å være vellykket som frilans profesjonell, er det viktig å skille seg ut fra mengden ved å gi et profesjonelt preg på forslagsdokumenter du deler med klienter. Bidsketch tilbyr merkevareprosjekter i løpet av minutter som er basert på en gjenbrukbar avgift, design så vel som innhold. Disse forslagene kan tilpasses grundig og inkluderer tilleggsfunksjoner som gebyrforslag og elektronisk signatur.

Pris:
Frilanserplan: $ 29 per måned
Studioplan: $ 79 per måned
Byråplan: $ 149 per måned

4. Minterapp

Et av de mest tilgjengelige verktøyene tilgjengelig, Minterapp lar solo-frilansere så vel som frilansbedrifter effektivt spore tid og generere profesjonelle fakturaer. Du kan legge til oppgaver som må fullføres og utpeke ansvar til bestemte brukere sammen med betalingstimer per time eller avdeling.

Minterapp vil kontinuerlig følge med på prosjektets fremdrift og generere fakturaer basert på antall timer brukt. Det er skybasert, så det kan nås hvor som helst og tillater mottak av betalinger via sikre betalingsalternativer som PayPal, Stripe, osv..

Pris:
Enkel plan: $ 9,95 per måned
Forretningsplan: $ 29,95 per måned
Enterprise Plan: $ 59,95 per måned

5. TextExpander

Frilansere er ofte pålagt å sjonglere flere prosjekter samtidig. Dette innebærer vanligvis deling av mer eller mindre lignende e-postmeldinger med klienter som bruker mye tid. Det er her TextExpander spiller sin rolle. Den forhåndsprogrammerer korte forkortelser som automatisk setter inn tekst så vel som bilder, CSS når du blir bedt om det med enkle snarveier.
Det sparer også tid ved automatisk å korrigere skrivefeil og sette inn nødvendige skjemaer for hvert prosjekt. Imidlertid er den eneste ulempen at det tilbyr et grensesnitt for alle virksomheter.

Pris:
1,66 dollar per måned

6. Åpent kontor

For frilansere som skriver for livets opphold, er OpenOffice et kraftfullt alternativ til Microsoft Office. Den finner sin appell for frilansere på grunn av en rekke funksjoner, inkludert enkel eksport av dokumenter som brosjyrer, e-bøker, guider osv. Til pdf.

Pris:
Gratis.

7. Dropbox

Dropbox er perfekt for å synkronisere filer til en nettplattform og sortere dem prosjektmessig slik at du ikke trenger å gå frem og tilbake for å søke etter dokumenter. Det tilbyr dokumentbasert samarbeid i sanntid og gir uvurderlig tilgang til filer du slettet ved en feiltakelse. Kostnadene er den eneste bekymringssaken, da det kan være for mye for noen. Løsningen er perfekt for frilansere som styrer et lite team av egne og små bedrifter.

Pris:
$ 9,99 per måned

8. Mindmeister

MindMeister er et tankekartverktøy som er ideelt for kreative prosjekter. Det lar enkeltpersoner så vel som team presentere tankene sine på en visuell måte og dele dem med teammedlemmer for en mer samarbeidende tankeprosess. Det som skiller MindMeister fra gratis tankekartleggingsverktøy, er at den bruker en nettleser til å fungere.

Imidlertid er den ikke utstyrt med en bruksanvisning som er tvetydig for nye brukere og tillater ikke spesifikasjon av koblingstyper. MindMeister kan også brukes som et enkelt prosjektstyringsverktøy ettersom brukerne kan konvertere ideer til oppgaver som kan kobles til en tidsfrist, en ansatt og et prioritert nivå. Når prosjektet skrider frem, kan oppgavens status enkelt overvåkes.

Pris:
Personlig plan: $ 6 per måned
Profesjonell plan: $ 10 per måned
Forretningsplan: $ 15 per måned

9. Evernote

Kreativitet er brød og smør fra frilansfolk og kan utløse når som helst på dagen. I et slikt tilfelle fungerer Evernote som en plattform for raskt å slå sammen ideer, ta bilder, mediefiler, etc. og umiddelbart sikre dem på en nettbasert plattform slik at de lett kan hentes fra et hvilket som helst sted.

Den gratis versjonen begrenser brukerne til å fungere ved å bruke bare to planer, mens midt mellom planen mangler fremtredende funksjoner, og den profesjonelle planen kan være for dyr for individuelle frilansere..

Pris:
Grunnleggende plan: gratis
Plussplan: 34,99 per år
Premium Plan: 69,99 per år

10. Hootsuite

Frilansbransjen er en voksende og meget konkurransedyktig virksomhet der antall anskaffede prosjekter er direkte proporsjonale med synligheten du liker foran kundekretsen. Og hvor det er bedre å markedsføre dine evner og presentere porteføljen din enn via sosiale medieplattformer som er de desidert mest effektive markedsføringskanalene i vår tidsalder.

Hootsuite er det mest brukte sosiale mediehåndteringsverktøyet som for tiden betjener over 10 millioner brukere over hele verden og tilbyr et enkelt brukervennlig dashbord som samtidig kan overvåke kampanjer på sosiale medier i flere nettverk.

Pris:
Grunnleggende plan: gratis
Pro-plan: $ 8.99 per måned
Forretningsplan: Tilpassede priser

11. Slack

Frilansmarkedet utvider rekkevidden til de fjerneste hjørnene i verden, slik at frilansere kan jobbe med teammedlemmer så vel som kunder fra hele verden. For å gi et enkelt og pålitelig kommunikasjonsmedium tilbyr Slack en innovativ gruppe-meldingsapp som gjør det mulig for brukere å lage dedikerte mellomrom som frilansere kan kommunisere med internasjonale team så vel som klienter.

Selv om det mangler nyttige funksjoner som kalendere, oppgaveledelse og samarbeidsbestemmelser, er det blant de mest populære kommunikasjonsappene som har brukbarhet og regler for deling av filer, samt å delta i gruppediskusjoner..

Pris:
Grunnleggende plan: gratis
Standardplan: $ 8 per måned
Plussplan: $ 15 per måned

12. Mozy

Frilansere takler flere klienter og prosjekter og må derfor jobbe med flere dokumenter om gangen. En ting de absolutt ikke har råd til, er å miste et dokument, da det vil føre til sløsing med nyttige timer med hardt arbeid.

Mozy er en omfattende skybasert backup-løsning som passer både for enkeltpersoner og bedrifter. Det gjør at frilansere kan jobbe på flere enheter, og all informasjon blir automatisk sikkerhetskopiert på en sky. Det er litt på den dyre siden og mangler fildelingsalternativer.

Pris:
Månedlig plan: starter fra $ 13 per måned
1 års plan: starter fra $ 158 per år
2 års plan: starter fra $ 293 per år

1. 3. Adobe Sign

Et enkelt, men essensielt krav fra frilansere er Adobe Sign som lar dem elektronisk signere og dele dokumenter med klienter uten å måtte utføre den konvensjonelle utskriften for skanning-skanning. På grunn av rask funksjonalitet øker Adobe Sign effektiviteten til signaturprosessen opp til 80%.

Pris:
Individuell pakke: $ 9.99 per måned
Forretningspakke: Begynner $ 30 per måned
Enterprise-pakke: Tilpassede priser

14. Dashlane

Sist, men absolutt ikke minst, kan det være vanskelig å administrere flere applikasjoner og pålogginger og kreve tid å huske passordet ditt hver gang du må bruke et program kan være både utmattende og tidkrevende.
Dashline tilbyr passordbehandling, e-lommebok og automatisk påfyllingsfunksjoner, så det eneste passordet du må huske er hovedpassordet som brukes til å få tilgang til Dashline. Imidlertid bør standard generering av passord være sikrere.

Pris:
Grunnpakke: Gratis
Premium-pakke: $ 39.99 per år

Begynn som en proff!

Mange mennesker begynner med freelancing med liten eller ingen teknologisk støtte bare for senere å gå tilbake til trinnene og finne opp arbeidsprosessen på nytt ved å bruke verktøy. Siden det er mange applikasjoner av høy kvalitet som er gratis, anbefales det at frilansere starter bedriften ved å benytte seg av disse nyttige verktøyene som vil øke effektiviteten og profesjonaliteten deres, og baner vei for suksess.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map