7 excel·lents objectius de màrqueting en mitjans socials

El primer pas per a qualsevol estratègia de màrqueting, inclòs el màrqueting en xarxes socials, és definir els seus objectius. Què espereu per sortir de la vostra estratègia de màrqueting en xarxes socials? Tots els negocis difereixen, però aquí hi ha alguns objectius que les empreses solen assolir.


Nota: podeu triar més d’un objectiu per al vostre estratègia de màrqueting en xarxes socials. La clau és identificar quin objectiu intentes assolir amb cada campanya de xarxes socials que engeguis.

OBJECTIU 1: crear consciència de marca entre els vostres clients

El primer objectiu del màrqueting en xarxes socials és simplement donar a conèixer als vostres clients ideals que la vostra marca existeix. A les xarxes socials, hi ha una gran quantitat de maneres de fer-ho. A continuació, es detallen algunes maneres basades en xarxes socials més importants. Més endavant parlarem de més tàctiques i altres xarxes socials al pas 2.

Encès Twitter, podeu comunicar-vos amb qualsevol, independentment de si us segueixin. Per tant, podeu trobar els vostres clients ideals i iniciar converses amb ells enviant-los missatges públics amb el seu nom d’usuari @. Poden ser relacionats amb els negocis o simplement divertits. Cap dels dos notarà la vostra marca.

Estratègia de màrqueting en mitjans socials

També podeu utilitzar els anuncis de Twitter per obtenir el vostre contingut, productes i serveis davant dels vostres clients ideals.

Encès Facebook, podeu comunicar-vos amb els vostres clients ideals fent-vos fan de la seva pàgina i comentant les seves publicacions mitjançant la vostra pàgina de Facebook.

No voldríeu anunciar els vostres productes o serveis en aquest moment, sinó contribuir simplement a converses valuoses. També podeu utilitzar perfils personals de coneguts membres de la vostra empresa per unir-vos a grups en què els vostres clients ideals es dediquen i començar a participar amb ells. Finalment, també podeu utilitzar Facebook Ads per obtenir el vostre contingut, productes i serveis davant dels vostres clients ideals.

Com fer publicitat a LinkedIn

Encès LinkedIn, podeu comunicar-vos amb els vostres clients ideals mitjançant l’ús de perfils personals connectant-vos directament, a través de comptes Premium i InMails, o bé col·laborant amb ells en grups de LinkedIn. També podeu utilitzar anuncis de LinkedIn per obtenir el vostre contingut, productes i serveis davant dels vostres clients ideals.

Com veieu, la creació de consciència sobre la vostra marca davant del vostre client ideal es pot fer fàcilment a través de les xarxes socials. I tenint en compte que els vostres clients són empreses que ja estan a les xarxes socials que intenten generar consciència davant dels seus clients ideals, no tindreu cap problema per trobar-los i crear consciència per a vosaltres mateixos..

OBJECTIU 2: establir la vostra marca com a líder de pensament a la vostra indústria

Un altre dels objectius que va un pas més enllà de la sensibilització per a la vostra marca és establir la seva marca com a líder líder en la seva indústria. Diguem que el vostre programari de marca social de marca. La vostra marca voldria ser reconeguda com a líder en la indústria de les xarxes socials. Per fer-ho, voldreu crear contingut valuós en diversos formats.

En funció de la vostra indústria particular i dels vostres clients ideals, aquests formats poden incloure publicacions de blocs, llibres electrònics, llibres blancs, vídeos, seminaris, podcasts, eines, programes educatius i fins i tot certificacions. L’objectiu de tot aquest contingut seria demostrar el coneixement i l’expertesa de la vostra marca en el vostre sector.

Recursos de màrqueting de contingut per a xarxes socials

Per descomptat, crear tot aquest contingut és una cosa. Assegurar-se que el contingut arriba al vostre client ideal és un altre. Aquí és on entren en joc les xarxes socials. Les xarxes de xarxes socials tenen un paper important a l’hora d’assegurar-se que pugueu arribar als vostres clients ideals amb el contingut valuós que us estableix com a líder pensant.

La majoria estratègies de distribució de contingut de xarxes socials consisteix en una combinació de compartir el contingut orgànicament amb la xarxa de la marca i crear anuncis orientats que garanteixin que el contingut arribi als clients ideals de la marca. Segons el tipus de contingut, el contingut també es pot utilitzar com una forma de promoure no només el vostre estatus com a líder líder en la vostra indústria, sinó que també us ajudarà a generar oportunitats.

Per exemple, no doneu només un llibre blanc gratuït. Feu que el vostre client ideal us doni la seva adreça de correu electrònic a canvi d’enllaçar-hi totes les promocions de màrqueting de xarxes socials d’aquest llibre blanc a una pàgina de destinació dissenyada específicament per a aquest llibre blanc..

Generació capdavantera per a màrqueting en xarxes socials

Si heu creat contingut excel·lent, és una victòria avantatjosa tant per a vosaltres com per al vostre nou avantatge.

OBJECTIU 3: generar trànsit al vostre lloc web

No importa el que faci el vostre negoci, és possible que no ho pugueu fer sense trànsit al vostre lloc web. El màrqueting en xarxes socials és una bona manera de fer-ho en definitiva condueix el trànsit al vostre lloc web. Per començar, gairebé totes les xarxes socials permeten almenys un lloc on afegir un enllaç al vostre lloc web, si no més. Perfils personals, pàgines d’empresa: gairebé tots ofereixen almenys un camp d’enllaç de llocs web. Alguns ofereixen camps que òbviament no són enllaços de llocs web, però que es poden utilitzar per a ells.

Després dels enllaços als vostres perfils, teniu les actualitzacions d’estat amb enllaços al vostre contingut o promocions actuals i campanyes d’anuncis en xarxes socials amb enllaços al vostre contingut o promocions actuals.

Aleshores, si teniu molta sort, trobareu debats rellevants en què la gent faci preguntes a les quals podeu respondre un enllaç al vostre lloc web. Per descomptat, de vegades no podeu obtenir l’enllaç, però si teniu una marca fàcilment recognoscible, només n’hi ha una menció. O podeu tenir sort i aconseguir una bona paraula comercialitzadora per part dels usuaris!

Boca a boca a Twitter

És important estar pendent d’aquest tipus de mencions i dir-los gràcies, quan sigui possible, perquè la gent vulgui continuar parlant sobre el vostre negoci.

OBJECTIU 4: Generació d’avantatges per al vostre equip de vendes

Al principi, el màrqueting en xarxes socials es referia a construir públics i fomentar el compromís. Però llavors, les empreses comencen a parlar del ROI. Volien veure números que podrien utilitzar per fer que les activitats de màrqueting en xarxes socials equivalessin al valor en dòlars.

Una de les maneres de fer-ho és establir com a objectiu la generació de plom. Si podeu generar un avantatge a partir de les xarxes socials per al vostre equip de vendes, el vostre equip de vendes pot fer un seguiment d’aquest producte, de manera que si el resultat és una venda, sabreu si el vostre màrqueting de xarxes socials genera un ROI..

Com esmentàvem anteriorment, una part de l’objectiu d’establir la vostra marca com a líder en la vostra indústria també es pot fusionar en la generació de plom creant contingut valuós que la gent pugui obtenir compartint la informació amb vosaltres. Però algunes xarxes de mitjans socials han anat més enllà per ajudar les marques a assolir la generació de plom.

Facebook, per exemple, té un formulari de generació de ploms mòbils que les marques poden utilitzar per capturar clients conduïts d’usuaris mòbils de l’aplicació Facebook. L’usuari comença tocant l’anunci.

Anunci BMW USA al mòbil de Facebook
Formulari de generació líder BMW USA al mòbil de Facebook

Després comparteixen la seva informació amb la marca sense sortir de l’aplicació Facebook.

Twitter té una opció d’anunci similar, però la seva està disponible tant per a usuaris d’escriptori com per a mòbils.

L’anunci de Twitter per obtenir informació d’usuaris

Un clic sobre el botó de crida a l’acció permetrà a l’usuari de Twitter enviar el nom i l’adreça de correu electrònic associats al compte de Twitter en el qual estan connectats sense haver de sortir de Twitter. Les dues opcions de Facebook i Twitter us han d’ajudar a convertir els anuncis socials en avantatges perquè teniu menys possibilitats de perdre’ls entre el clic de l’anunci a la pàgina de destinació..

OBJECTIU 5: convertir el trànsit de xarxes socials en vendes del vostre lloc web

Als embuts típics, la majoria de les empreses ho intentaran convertir el trànsit de màrqueting de xarxes socials en oportunitats, i, a continuació, convertiu els avantatges en vendes. Però això no significa sempre que no pugueu convertir el trànsit de xarxes socials directament en vendes. Es tracta només del tipus de trànsit de xarxes socials que intenteu convertir.

Anunci de Facebook per a mobles

Si el vostre objectiu és convertir el trànsit de xarxes socials en vendes, definitivament voldreu centrar-vos en xarxes socials que permetin retargeting d’anuncis (concretament, Facebook i Twitter. Els anuncis de retargeting us permetran crear anuncis a persones que ja han visitat les vostres pàgines de productes i serveis. Essencialment, aquests anuncis recordaran als usuaris els vostres productes i serveis i, esperem, tornar-los a implicar prou per convertir-los en compradors.

Va ser aquest anunci de Facebook el primer que va conduir la persona al vostre lloc web? No, però va ser el que va fer que compraven? Si va ser la darrera campanya a la qual van fer clic abans de comprar, i efectivament, sí.

Els anuncis de retargeting tampoc són l’única manera de seguir. Facebook també ofereix als propietaris de pàgines de categories selectives l’opció d’establir botigues a les seves pàgines perquè puguin vendre productes físics a la seva pàgina. L’únic cost per a la marca és la taxa de processament de la targeta de crèdit.

Configuració d'una botiga a la pàgina de Facebook

Si no teniu la pestanya Botiga, també podeu promocionar els vostres productes i serveis fent clic a una publicació sobre la part superior de la paret a Facebook o al perfil de Twitter. O bé apareix a la fotografia de portada. Hi ha moltes maneres possibles d’aconseguir que els visitants del vostre perfil social estiguin interessats en realitzar una compra al vostre lloc web.

OBJECTIU 6: Gestió de preguntes pre-venda i atenció al client postvenda

De vegades, no sempre es tracta de fer la venda, sinó de fer l’experiència. El màrqueting de xarxes socials pot ajudar una marca a crear un gran experiència per als seus clients. Les empreses B2B, en particular, volen estar preparades per respondre a les preguntes prèvies i posteriors a la venda dels seus clients, ja que els seus clients són empreses que ja estan acostumades a gestionar l’assistència al client en les xarxes socials.

No només això, sinó que les empreses esperaran una resposta gairebé immediata. És per això que l’ús del màrqueting en xarxes socials per crear una gran experiència del client durant tot el viatge del client i més enllà és un objectiu que totes les empreses haurien d’esforçar per aconseguir.

Interacció d’atenció al client de Toyota a Facebook

La gran clau és el fet de ser conscient que el suport pre-venda i postvenda pot haver de passar en diverses xarxes socials. Un cop més, tot dependrà de la vostra indústria, de la indústria dels vostres clients i de les plataformes socials que més estiguin còmodes.

En alguns casos, pot tenir sentit per a la vostra marca crear un compte separat específicament per a consultes d’assistència. Però, independentment de si ho fa, és imprescindible estar al punt de cerca de preguntes i comentaris en qualsevol lloc i en qualsevol moment. A Facebook, podrien publicar-se a publicacions del vostre mur o fer comentaris sobre les vostres darreres publicacions. A Twitter, podrien estar a les piulades esmentant el vostre nom d’usuari o simplement esmentar el vostre producte. En altres xarxes, podrien incloure un grup de comentaris o comentaris sobre la vostra marca o producte. És per això que el següent objectiu és tan important.

OBJECTIU 7: escoltar la Gestió de la Reputació de Marques

Gairebé totes les marques, ja siguis B2B o B2C, haurien d’utilitzar les xarxes socials per escoltar i escoltar gestió de la reputació. No és que la gent sigui necessàriament una cosa que estigui sentint malament tot el temps. De fet, moltes marques es capitalitzen per prendre les coses bones que el seu públic de mitjans de comunicació diu sobre ells i fa servir aquestes proves com a prova social per vendre els seus productes i serveis..

Al costat del flipside, també podeu estar al final de la recepció d’un intercanvi de xarxes socials. Quan això succeeix, és possible que no es mencioneu o que es marquin específicament a la publicació. Però si és públic, voldreu escoltar-los per respondre positivament.

Gestió de la reputació de marca a Twitter

De la mateixa manera que un representant d’atenció al client ho faria amb un client enutjat dins d’una botiga, el seu treball serà intentar difondre la situació. Reconèixer el problema, disculpar-se i oferir-se a les coses bé. Encara que no pugueu ajudar la persona en qüestió, heu demostrat excel·lents habilitats d’atenció al client i això pot recórrer un llarg camí amb futurs clients potencials que també puguin supervisar la situació. O bé, podeu tornar a convertir la mala experiència del client en una bona.

Si podeu assolir un d’aquests objectius amb el vostre màrqueting de xarxes socials, segur que sentiu els avantatges que els mitjans socials poden proporcionar per a la vostra empresa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map