7 Qëllime të shkëlqyera të marketingut në media sociale për t’u përpjekur për të

Hapi i parë për çdo strategji të marketingut, përfshirë marketingun në media sociale, është të përcaktoni qëllimet tuaja. Whatfarë prisni të dilni nga strategjia juaj e marketingut në mediat sociale? Do biznes do të ndryshojë, por këtu janë disa synime që kompanitë zakonisht përpiqen.


Shënim: Ju mund të zgjidhni më shumë se një qëllim për qëllimin tuaj strategjia e marketingut në mediat sociale. Theelësi është të përcaktoni se çfarë qëllimi po përpiqeni të arrini me secilën fushatë të mediave sociale që ju filloni.

Qëllimi 1: Ndërtimi i vetëdijes për markën midis klientëve tuaj

Qëllimi i parë i marketingut në median sociale është thjesht të tregoni klientët tuaj ideal që marka juaj të ekzistojë. Në mediat sociale, ekziston një mori mënyra se si mund ta bëni këtë. Këtu janë disa mënyra të bazuara në rrjetet kryesore sociale. Ne do të diskutojmë më shumë taktika dhe rrjete të tjera sociale më vonë në Hapin 2.

Cicëroj, mund të komunikoni me këdo, pavarësisht nëse ata po ju ndjekin. Prandaj, ju mund të gjeni klientët tuaj ideal dhe të filloni biseda me ta duke dërguar mesazhe publike tek ata duke përdorur emrin e tyre @usus. Ato mund të jenë të lidhura me biznesin ose thjesht thjesht argëtuese. Ose do të vërehet marka juaj.

Strategjia e marketingut në mediat sociale

Ju gjithashtu mund të përdorni Reklama në Twitter për të marrë përmbajtjen tuaj, produktet dhe shërbimet tuaja përpara klientëve tuaj idealë.

Facebook, ju mund të komunikoni me klientët tuaj ideal duke u bërë tifoz i faqes së tyre dhe duke komentuar postimet e tyre duke përdorur faqen tuaj në Facebook.

Ju nuk do të dëshironit të reklamoni produktet ose shërbimet tuaja në këtë pikë, por thjesht kontribuoni në biseda të vlefshme. Ju gjithashtu mund të përdorni profile personale të anëtarëve të njohur të kompanisë suaj për t’u bashkuar me grupet ku klientët tuaj ideal janë duke u angazhuar dhe të fillojnë të përfshihen me ta atje. Më në fund, mund të përdorni edhe Reklama në Facebook për të marrë përmbajtjen, produktet dhe shërbimet tuaja përpara klientëve tuaj idealë.

Si të reklamoni në LinkedIn

LinkedIn, ju mund të komunikoni me klientët tuaj ideal duke përdorur profile personale duke u lidhur direkt me ta, përmes llogarive Premium dhe InMails, ose duke u angazhuar me ta në grupet e LinkedIn. Ju gjithashtu mund të përdorni Ads LinkedIn për të marrë përmbajtjen, produktet dhe shërbimet tuaja para klientëve tuaj idealë.

Siç mund ta shihni, ndërtimi i vetëdijes për markën tuaj përpara klientit tuaj ideal mund të bëhet lehtësisht përmes mediave sociale. Dhe duke marrë parasysh që klientët tuaj janë biznese që janë tashmë në media sociale duke u përpjekur të ndërtojnë vetëdijen për veten e tyre para klientëve të tyre idealë, nuk do të keni asnjë problem t’i gjeni ato dhe të ndërtoni vetëdije për veten tuaj.

Qëllimi 2: Vendosja e markës tuaj si një udhëheqës i mendimit në industrinë tuaj

Një qëllim tjetër që shkon një hap përtej ngritjes së vetëdijes për markën tuaj është krijimi i markës tuaj si një udhëheqës mendimi në industrinë tuaj. Le të themi se programi juaj i mediave sociale në markë. Marka juaj do të dëshironte të njihej si një udhëheqës mendimi në industrinë e mediave sociale. Për ta bërë atë, ju do të dëshironit të krijoni përmbajtje të vlefshme në një larmi formatesh.

Në varësi të industrisë tuaj të veçantë dhe klientëve idealë, këto formate mund të përfshijnë postime në blog, eBooks, letra të bardha, video, webinar, podcast, mjete, programe arsimore dhe madje edhe çertifikime. Qëllimi i gjithë asaj përmbajtje do të ishte të demonstroni njohuritë dhe ekspertizën e markës tuaj në industrinë tuaj.

Burimet e përmbajtjes së marketingut për mediat sociale

Sigurisht, krijimi i gjithë asaj përmbajtjeje është një gjë. Sigurimi se përmbajtja arrin klientin tuaj ideal është një tjetër. Këtu hyn në lojë media sociale. Rrjetet e mediave sociale luajnë një rol të madh në sigurimin që mund të arrini tek klientët tuaj ideal me përmbajtjen e vlefshme që ju vendos si udhëheqës i mendimit.

strategjitë e shpërndarjes së përmbajtjes së mediave sociale përfshijnë një përzierje të ndarjes së përmbajtjes në mënyrë organike me rrjetin e markës, si dhe krijimin e reklamave të synuara që sigurojnë që përmbajtja të arrijë klientët idealë të markës. Në varësi të llojit të përmbajtjes, përmbajtja mund të përdoret gjithashtu si një mënyrë për të rritur jo vetëm statusin tuaj si një udhëheqës i menduar në industrinë tuaj, por edhe t’ju ndihmojë të gjeneroni drejtime.

Për shembull, nuk jep vetëm një letër të bardhë të lirë. Bëni që klienti juaj ideal t’ju japë adresën e tyre të postës elektronike në këmbim të tij, duke lidhur çdo promovim të marketingut në mediat sociale për atë letër të bardhë në një faqe zbarkimi të krijuar posaçërisht për atë letër të bardhë.

Prodhimi kryesor për marketing në mediat sociale

Nëse keni krijuar një përmbajtje të shkëlqyeshme, është një fitore për ju dhe udhëheqësin tuaj të ri.

Qëllimi 3: Gjenerimi i Trafikut në Uebfaqen tuaj

Pavarësisht se çfarë bën biznesi juaj, ka të ngjarë që nuk mund ta bëni atë pa trafik në faqen tuaj të internetit. Marketingu i mediave sociale është një mënyrë e shkëlqyeshme për në fund të fundit drejtoni trafikun në faqen tuaj të internetit. Për fillestarët, pothuajse çdo rrjet social lejon të paktën një vend ku mund të shtoni një lidhje në faqen tuaj, nëse jo më shumë. Profilet personale, faqet e biznesit – ata pothuajse të gjithë ofrojnë të paktën një fushë lidhjeje në internet. Disa ofrojnë fusha që nuk janë qartë për lidhje në internet, por mund të përdoren për to.

Pas lidhjeve në profilet tuaja, ju keni azhurnimet e statusit me lidhje përsëri në përmbajtjen tuaj ose promovime të tanishme dhe fushatat e reklamave në mediat sociale me lidhje prapa në përmbajtjen tuaj ose promovimet aktuale.

Atëherë, nëse jeni me të vërtetë me fat, do të gjeni diskutime përkatëse ku njerëzit bëjnë pyetje për të cilat mund t’u përgjigjen me një lidhje të kthyer në faqen tuaj të internetit. Sigurisht, ndonjëherë ju mund të mos merrni lidhjen, por nëse keni një markë lehtësisht të dallueshme, vetëm një përmendje është mjaft e mirë. Ose mund të keni fat dhe të merrni ndonjë fjalë të shkëlqyeshme të marketingut nga përdoruesit tuaj!

Fjala e gojës në Twitter

Shtë e rëndësishme të jesh në vëzhgim për këto lloj përmendimesh dhe të them falënderime kur është e mundur, në mënyrë që njerëzit të duan të vazhdojnë të përhapin fjalën në lidhje me biznesin tënd.

Qëllimi 4: Prodhimi i drejtuesve për ekipin tuaj të shitjeve

Në fillim, marketingu në media sociale kishte të bënte me ndërtimin e audiencës dhe inkurajimin e angazhimit. Por më pas, bizneset që fillojnë të flasin ROI. Ata donin të shihnin numrat që mund të përdorin për t’i bërë aktivitetet e marketingut në mediat sociale të barabarta me vlerën e dollarit.

Një nga mënyrat për ta bërë këtë është të vendosni gjeneratën e plumbit si qëllim. Nëse mund të krijoni një epërsi nga media sociale për ekipin tuaj të shitjeve, ekipi juaj i shitjeve mund të gjurmojë përfundimisht atë që çon në mënyrë që nëse plumbi shndërrohet në shitje, do të dini nëse marketingu juaj në median sociale po gjeneron ROI.

Siç e përmendëm edhe më parë, një pjesë e qëllimit për të vendosur markën tuaj si një udhëheqës i menduar në industrinë tuaj gjithashtu mund të shkrihet në gjeneratën e plumbit duke krijuar përmbajtje të vlefshme që njerëzit mund të hyjnë duke ndarë informacionin e tyre me ju. Por disa rrjete të mediave sociale kanë shkuar më tej për të ndihmuar markat të arrijnë gjenerimin e plumbit.

Për shembull, Facebook ka një formë gjenerimi të plumbit celular që markat mund të përdorin për të kapur drejtime nga përdoruesit mobil të aplikacionit Facebook. Përdoruesi fillon duke shtypur në reklamë.

Reklama BMW USA në celularin Facebook
BMW USA formularin e gjenerimit kryeson në Facebook celular

Pastaj ata ndajnë informacionin e tyre me markën, pa lënë aplikacionin në Facebook.

Twitter ka një mundësi të ngjashme për reklama, por e tyre është në dispozicion si për përdoruesit e desktopit ashtu edhe për përdoruesit celular.

Reklama në Twitter për të marrë informacionin e përdoruesve

Një klikim në butonin e thirrjes për veprim do t’i lejojë përdoruesit të Twitterit të paraqesin emrin dhe adresën e postës elektronike të lidhur me llogarinë Twitter në të cilën janë regjistruar aktualisht pa pasur nevojë të lënë Twitter. Të dy opsionet nga Facebook dhe Twitter duhet t’ju ndihmojnë të ktheni reklamat sociale në çon sepse keni më pak shanse t’i humbni ato midis klikimit nga reklama në faqen tuaj të uljes.

Qëllimi 5: Shndërrimi i trafikut të mediave sociale në shitje në faqen tuaj të internetit

Në gypat tipikë, shumica e bizneseve do të përpiqen të bëjnë shndërrojnë trafikun nga marketingu i mediave sociale në drejtime, dhe pastaj shndërroni ato drejtime në shitje. Por kjo nuk do të thotë gjithmonë se nuk mund ta shndërroni trafikun e mediave sociale drejtpërdrejt në shitje. Shtë vetëm çështje e llojit të trafikut të mediave sociale që po përpiqeni të konvertoni.

Reklama në Facebook për mobilje

Nëse qëllimi juaj është të shndërroni trafikun e mediave sociale në shitje, patjetër që do të dëshironi të përqendroheni në rrjetet sociale që lejojnë reklamimin e reklamave – konkretisht, Facebook dhe Twitter. Reklamimi i reklamave do t’ju lejojë të krijoni reklama te njerëzit që kanë vizituar faqet e produkteve dhe shërbimeve tuaja. Në thelb, këto reklama do t’i kujtojnë njerëzit për produktet dhe shërbimet tuaja, dhe shpresojmë që ri-angazhoni ato sa duhet t’i shndërrojnë ato në blerës.

A ishte ajo reklama në Facebook gjëja e parë që e çoi personin në faqen tuaj të internetit? Jo. Por a ishte gjëja që i bëri ata të blenë? Nëse do të ishte fushata e fundit ku ata klikuan para blerjes së tyre, atëherë në mënyrë efektive, po.

Reklamimi i reklamave nuk është e vetmja mënyrë për të shkuar. Facebook gjithashtu u ofron pronarëve të faqeve në kategori të zgjedhura mundësinë e vendosjes së dyqaneve në faqet e tyre në mënyrë që ata të mund të shesin produkte fizike në faqen e tyre. Kostoja e vetme për markën është tarifa e përpunimit të kartës së kreditit.

Vendosja e një dyqani në faqen e Facebook

Nëse nuk keni një skedar Shop, ju gjithashtu mund të promovoni produktet dhe shërbimet tuaja duke shtypur një postim rreth tyre në krye të murit tuaj në Facebook ose profil në Twitter. Ose paraqitini ato në foton tuaj të mbuluar. Shumë mënyra të mundshme për të çuar vizitorët nga profili juaj shoqëror të jenë të interesuar të bëjnë një blerje në faqen tuaj të internetit.

Qëllimi 6: Menaxhimi i pyetjeve para shitjes dhe mbështetja e klientit pas shitjes

Ndonjëherë, nuk është gjithmonë për të bërë shitje, por përkundrazi, për të bërë përvojën. Marketingu i mediave sociale mund të ndihmojë një markë të krijojë një përvojë e shkëlqyeshme për klientët e tyre. Bizneset në veçanti B2B do të duan të jenë të gatshëm për t’iu përgjigjur pyetjeve para dhe pas shitjes për klientët e tyre pasi klientët e tyre janë biznese që tashmë janë mësuar të merren me mbështetjen e klientëve në median sociale.

Jo vetëm kaq, por bizneset do të presin gati përgjigje të menjëhershme. Kjo është arsyeja pse përdorimi i marketingut në median sociale për të krijuar një përvojë të shkëlqyer të klientit gjatë gjithë udhëtimit të klientit dhe më gjerë është një qëllim që çdo biznes duhet të përpiqet të arrijë.

Ndërveprimi i shërbimit të klientëve Toyota në Facebook

Keyelësi i madh është të jesh i vetëdijshëm që mbështetja para-shitjes dhe mbështetja pas shitjes mund të duhet të ndodhin në rrjete të shumta sociale. Përsëri, gjithçka do të varet nga industria juaj, industria e klientëve tuaj dhe platformat sociale që ata janë më të rehatshme duke përdorur.

Në disa raste, mund të ketë kuptim që marka juaj të krijojë një llogari të veçantë posaçërisht për pyetjet e mbështetjes. Por, pavarësisht nëse e bëni këtë, është e domosdoshme të kërkoni kujdes për pyetje dhe komente kudo, në çdo kohë. Në Facebook, ata mund të jenë në postimet e vizitorëve në murin tuaj ose në komente për postimet tuaja të fundit. Në Twitter, ata mund të jenë në tweet duke përmendur emrin tuaj të përdoruesit ose thjesht duke përmendur produktin tuaj. Në rrjetet e tjera, ata mund të jenë në një fije komenti ose grupi në lidhje me markën ose produktin tuaj. Cila është arsyeja pse qëllimi tjetër është kaq i rëndësishëm.

Qëllimi 7: Të dëgjuarit për menaxhimin e reputacionit të markave

Pothuajse çdo markë, qoftë B2B apo B2C, duhet të përdorë mediat sociale për të dëgjuar dhe menaxhimi i reputacionit. Nuk është se njerëzit do të thonë domosdoshmërisht gjëra të këqija për ju gjatë gjithë kohës. Në fakt, shumë marka kapitalizojnë marrjen e gjërave të mira që audienca e tyre në media sociale thotë për to dhe i përdor ato gjëra si provë sociale për të shitur produktet dhe shërbimet e tyre.

Në anën tjetër, ju gjithashtu mund të jeni në përfundimin e marrjes në skenë të një media sociale. Kur kjo të ndodhë, ju mund ose mund të mos përmendeni posaçërisht ose të etiketoheni në postim. Por nëse është publike, do të dëshironi të dëgjoni në mënyrë që të mund të bëni një përgjigje pozitive.

Menaxhimi i reputacionit të markës në Twitter

Ashtu si një përfaqësues i shërbimit të klientit do të bënte me një klient të zemëruar brenda një dyqani, puna juaj do të jetë të përpiqeni të përhapni situatën. Pranoni problemin, kërkoni falje dhe ofroni për t’i bërë gjërat në rregull. Edhe nëse nuk mund ta ndihmoni personin në fjalë, sapo keni demonstruar aftësi të shkëlqyera të shërbimit ndaj klientit, dhe kjo mund të kalojë në një rrugë të gjatë me klientët e ardhshëm të mundshëm, të cilët gjithashtu mund të monitorojnë situatën. Ose mund ta shndërroni përsëri përvojën e keqe të një klienti.

Nëse mund të arrini madje njërën nga këto qëllime me marketingun tuaj në mediat sociale, atëherë jeni të sigurt që do të ndiheni përfitimet që mediat sociale mund të japin për biznesin tuaj!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map