14 verktyg Ingen framgångsrik frilansare kan leva utan

Den globala frilansekonomin upplever enorm tillväxt på grund av dess förmåga att tillhandahålla ett flexibelt, bekvämt, för att inte nämna ekonomiskt lukrativt alternativ till en monoton nio till fem arbetsrutin.


Frilansbranschen tillåter människor att ta hand om och styra sina egna karriärer när de får bestämma arten och antalet projekt de utför, deras kundkrets, när de ska arbeta och hur de ska få betalt.

Frilansmarknaden i USA sysselsätter bara över 53 miljoner arbetare dvs en svindlande 34% av den totala nationella arbetskraften och bidrar med nästan 715 miljarder USD i resultat till den amerikanska ekonomin.

Förutom marknadsstorlek; frilansarbete har nu också en högre yrkesstatus samt vädjar med cirka 80% icke-frilansare som är villiga att ta på sig frilansprojekt utöver deras primära jobb.

Verktyg för frilansare

Verktyg som kombinerar talang med företag:

Den exponentiella tillväxten inom frilansbranschen har initierat utvecklingen av en mängd verktyg och applikationer som ökar effektiviteten i frilansprojekt.

Där för frilansare världen är deras duk, för att dra full nytta av tillgängliga möjligheter krävs ett disciplinerat tillvägagångssätt, och därför ser vi att det att göra hoppet från att vara en vanlig frilansare till en framgångsrik frilansproffs kräver användning av verktyg specifikt utformade för att hantera det enorma benarbete som är karakteristiskt för frilansprojekt. Detta blir mer avgörande eftersom hela ditt försörjning som frilansare beror på hur effektivt du slutför dina projekt.

Så låt oss titta på de absoluta måste-ha verktygen för att vara en framgångsrik frilansare:

1. Wunderlist

Första saker först, ordna med Wunderlist; en plattformad och intuitiv uppgiftslista-app. Gränssnittet är minimalistiskt men ändå fängslande, och användbarheten är lika sömlös som att skriva på papper. Det erbjuder en grundlig uppsättning funktioner som säkerställer att du aldrig glömmer en viktig uppgift.

Den har också ett varierat urval av mobil- och stationära applikationer och stöder samarbete mellan två eller flera personer. Den erbjuder dock inte platsbaserade påminnelser och språket på grund av datuminställningen innehåller inte upprepade tidsfrister.

Pris:
Pro-plan: $ 4,99 per månad
Affärsplan: $ 4,99 per användare / per månad

2. Vinka

En sak som de flesta frilansare kämpar med är den professionella hanteringen av pengar som orsakar osäkerhet och pengaravfall. Wave har utformats för att tillgodose enskilda frilansare och småföretag med nio anställda eller mindre.

Det ger en omfattande uppsättning funktioner inklusive bokföring, bokföring, generering och distribution av fakturor, mottagande av betalningar via kreditkort osv. Det tjänar för närvarande över 25 miljoner användare över hela världen och av en god anledning. Det har ett enkelt gränssnitt, är lättanvänt och är logiskt organiserat, men det ger inte möjligheten att göra kontantbaserad redovisning och en helhetsöversikt över saldon.

Pris:
Free-of-avgiften.

3. Bidsketch

För att vara framgångsrik som frilansande professionell är det viktigt att sticker ut från mängden genom att ge en professionell känsla för förslagsdokument som du delar med kunderna. Bidsketch erbjuder varumärkesprojektförslag inom några minuter som är baserade på en återanvändbar avgift, design såväl som innehåll. Dessa förslag är noggrant anpassningsbara och innehåller extra funktioner som avgiftsförslag och elektronisk signatur.

Pris:
Freelancer-plan: $ 29 per månad
Studioplan: 79 dollar per månad
Byråplan: 149 $ per månad

4. Minterapp

Ett av de mest tillgängliga verktygen, Minterapp tillåter solo-frilansare såväl som frilansande företag att effektivt spåra tid och generera professionella fakturor. Du kan lägga till uppgifter som måste slutföras och utse ansvar till specifika användare tillsammans med tim- eller avdelningsbetalningssatser.

Minterapp kommer kontinuerligt att hålla reda på projektets framsteg och generera fakturor baserat på antalet använda timmar. Det är molnbaserat, så det kan nås var som helst och tillåter mottagande av betalningar via säkra betalningsalternativ som PayPal, Stripe, etc..

Pris:
Enkel plan: $ 9,95 per månad
Affärsplan: $ 29,95 per månad
Enterprise Plan: 59,95 $ per månad

5. TextExpander

Frilansare måste ofta jonglera flera projekt samtidigt. Detta innebär vanligtvis delning av mer eller mindre liknande e-postmeddelanden med klienter som besitter en stor tid. Det är här TextExpander spelar sin roll. Det förprogrammerar korta förkortningar som automatiskt sätter in såväl text som bilder, CSS när du uppmanas med enkla genvägar.
Det sparar också tid genom att automatiskt korrigera skrivfel och infoga nödvändiga formulär för varje projekt. Emellertid är dess enda nackdel att det erbjuder ett gränssnitt för alla affärer.

Pris:
$ 1,66 per månad

6. Öppet kontor

För frilansare som skriver för att leva är OpenOffice ett kraftfullt alternativ till Microsoft Office. Den finner sitt tilltalande för frilansare på grund av en mängd funktioner inklusive enkel export av dokument som broschyrer, e-böcker, guider etc. till pdf.

Pris:
Free-of-avgiften.

7. Dropbox

Dropbox är perfekt för att synkronisera filer till en webbplattform och sortera dem projektmässigt så att du inte behöver gå fram och tillbaka för att söka efter dokument. Det erbjuder online-dokumentsamarbete i realtid och ger ovärderlig tillgång till filer som du raderade av misstag. Kostnaden är den enda angelägenheten eftersom det kan vara för mycket för vissa. Lösningen är perfekt för frilansare som hanterar ett litet team av egna och små företag.

Pris:
$ 9,99 per månad

8. Mindmeister

MindMeister är ett mind-mapping verktyg som är idealiskt för kreativa projekt. Det gör att såväl individer som team kan presentera sina tankar på ett visuellt sätt och dela dem med teammedlemmar för en mer samverkande tankeprocess. Det som skiljer MindMeister från gratis sinnekartläggningsverktyg är att det bara använder en webbläsare för att fungera.

Den är dock inte utrustad med en användarmanualtillverkning är tvetydig för nya användare och tillåter inte specifikation av länktyper. MindMeister kan också användas som ett enkelt projekthanteringsverktyg eftersom användare kan konvertera idéer till uppgifter som kan kopplas till en tidsfrist, en anställd och en prioriterad nivå. När projektet fortskrider kan uppgifternas status enkelt övervakas.

Pris:
Personlig plan: $ 6 per månad
Professionell plan: 10 $ per månad
Affärsplan: 15 $ per månad

9. Evernote

Kreativitet är bröd och smör från frilansande proffs och kan utlösa när som helst under dagen. I ett sådant fall fungerar Evernote som en plattform för att snabbt notera idéer, fånga bilder, mediefiler etc. och omedelbart säkra dem på en webbaserad plattform så att de lätt kan hämtas från vilken plats som helst.

Den fria versionen begränsar användarna att fungera med endast två planer, medan mellanplanen saknar framträdande funktioner och den professionella planen kan vara för dyr för enskilda frilansare.

Pris:
Grundläggande plan: gratis
Plusplan: 34,99 per år
Premiumplan: 69,99 per år

10. Hootsuite

Frilansbranschen är en växande och mycket konkurrenskraftig industri där antalet förvärvade projekt är direkt proportionellt mot den synlighet du tycker om framför din kundkrets. Och där bättre är att marknadsföra dina förmågor och presentera din portfölj än via sociala medieplattformar som är de absolut effektivaste marknadsföringskanalerna i vår ålder.

Hootsuite är det mest använda sociala mediehanteringsverktyget som för närvarande betjänar över 10 miljoner användare över hela världen och erbjuder en enda lättanvänd instrumentpanel som samtidigt kan övervaka kampanjer på sociala medier över flera nätverk.

Pris:
Grundläggande plan: gratis
Pro-plan: $ 8,99 per månad
Affärsplan: Anpassade priser

11. Slak

Frilansmarknaden utökar din räckvidd till världens längsta hörn, så att frilansare kan arbeta med teammedlemmar och kunder från hela världen. För att tillhandahålla ett enkelt och pålitligt kommunikationsmedium erbjuder Slack en innovativ gruppmeddelanden-app som gör det möjligt för användare att skapa dedikerade utrymmen via vilka frilansare kan kommunicera med internationella team såväl som klienter.

Även om det saknar användbara funktioner som kalendrar, uppgiftshantering och samarbetsbestämmelser, är det en av de mest populära kommunikationsapparna som äger användbarhet och regler för att dela filer samt delta i gruppdiskussioner..

Pris:
Grundläggande plan: gratis
Standardplan: 8 $ per månad
Plusplan: 15 $ per månad

12. Mozy

Frilansare hanterar flera klienter och projekt och måste därför arbeta med flera dokument åt gången. En sak de absolut inte har råd med är att förlora ett dokument eftersom det skulle leda till slöseri med användbara timmar med hårt arbete.

Mozy är en omfattande molnbaserad säkerhetslösning som passar såväl individer som företag. Det tillåter frilansare att arbeta på flera enheter och all information säkerhetskopieras automatiskt på ett moln. Det är lite på den dyra sidan och saknar fildelningsalternativ.

Pris:
Månadsplan: Börjar från $ 13 per månad
1-årsplan: Börjar från $ 158 per år
2-årsplan: Börjar från $ 293 per år

13. Adobe Sign

Ett enkelt men väsentligt krav från frilansare är Adobe Sign som gör det möjligt för dem att elektroniskt signera och dela dokument med klienter utan att behöva göra den konventionella övningen med utskriftsskyltar. På grund av snabb funktionalitet ökar Adobe Sign effektiviteten i signaturprocessen upp till 80%.

Pris:
Individuellt paket: $ 9,99 per månad
Affärspaket: Börjar på $ 30 per månad
Enterprise-paket: Anpassade priser

14. Dashlane

Sist men absolut inte minst, kan hantera flera applikationer och inloggningar vara svårt och kräver tid att komma ihåg ditt lösenord varje gång du måste använda en applikation kan vara både utmattande och tidskrävande.
Dashline erbjuder lösenordshantering, e-plånbok och auto-refill-funktioner, så det enda lösenordet du måste komma ihåg är huvudlösenordet som används för att komma åt Dashline. Standardinställningen för lösenordsproduktion bör dock säkras.

Pris:
Grundpaket: Gratis
Premiumpaket: 39.99 $ per år

Börja som en proffs!

Många börjar frilansa med lite eller inget tekniskt stöd bara för att senare återgå till sina steg och återuppfinna sin arbetsprocess med hjälp av verktyg. Eftersom det finns massor av högkvalitativa applikationer som är gratis, är det tillrådligt att frilansare startar sitt företag genom att använda dessa användbara verktyg som kommer att öka deras effektivitet och professionalism, vilket banar vägen för framgång.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map