14 Vegla Asnjë Freelancer i suksesshëm nuk mund të jetojë pa

Ekonomia globale e pavarur po përjeton rritje e madhe për shkak të aftësisë së tij për të ofruar një alternative fleksibile, të përshtatshme, për të mos përmendur një alternative alternative fitimprurëse për një rutinë monotone nëntë deri në pesë punë.


Industria e pavarur u lejon njerëzve që të marrin përsipër dhe drejtojnë karrierat e tyre ndërsa vendosin për natyrën dhe numrin e projekteve që ndërmarrin, klientelën e tyre, kur të punojnë dhe si të paguhen.

Tregu i pavarur vetëm në SH.B.A. punëson mbi 53 milion punëtorë dmth një mahnitëse 34% e forcës totale të punës kombëtare dhe kontribuon afro 715 miliardë dollarë në të ardhura për ekonominë amerikane.

Përveç madhësisë së tregut; puna e pavarur tani gëzon gjithashtu një status të ngritur profesional, si dhe apel me rreth 80% jo të pavarur të pavarur të gatshëm për të marrë përsipër projekte të pavarura përveç punëve të tyre parësore.

Vegla për Freelancer

Mjetet që kombinojnë talentin me biznesin:

Rritja eksponenciale në industrinë e pavarur ka nxitur zhvillimin e një bollëk mjetesh dhe aplikimesh që rrisin efikasitetin e projekteve të pavarura.

Aty ku për përkthyes të pavarur bota është kanavacë e tyre, shfrytëzimi i plotë i mundësive në dispozicion kërkon një qasje të disiplinuar dhe, prandaj, ne shohim që bërja e kërcimit nga të qenit një freelancer i rregullt në një profesionist të pavarur të suksesshëm kërkon përdorimin e mjeteve të krijuara posaçërisht për të trajtuar jashtëzakonisht të jashtëzakonshme punimet legale që janë karakteristike për projektet e pavarura. Kjo bëhet më e rëndësishme pasi që si një punë e pavarur e gjithë jetesa juaj varet nga sa me efikasitet i përfundoni projektet tuaja.

Pra, le t’i hedhim një vështrim mjeteve absolute të domosdoshme për të qenë një freelancer i suksesshëm:

1. Wunderlist

Gjërat e para së pari, organizohuni me Wunderlist; një program ndër-platform dhe intuitiv i listës për të bërë. Ndërfaqja është minimaliste por tërheqëse, dhe përdorshmëria është po aq e lehtë sa të shkruash në letër. Ajo ofron një seri të plotë karakteristikash që sigurojnë që kurrë të mos harroni një detyrë të rëndësishme.

Ai gjithashtu ka një përzgjedhje të larmishme të aplikacioneve celular dhe desktop dhe mbështet bashkëpunimin midis dy ose më shumë personave. Sidoqoftë, ai nuk ofron kujtime të bazuara në vendndodhje dhe gjuha për shkak të përcaktimit të datës nuk përfshin afate të përsëritura.

Çmimi:
Plani Pro: 4,99 dollarë në muaj
Plani i Biznesit: 4,99 $ për përdorues / në muaj

2. valë

Një gjë me të cilën luftojnë shumica e pavarur është menaxhimi profesional i çështjeve të parave që shkaktojnë pasiguri, si dhe humbje të parave. Vala është krijuar për tu kujdesur për pavarur të pavarur dhe biznese të vogla që kanë nëntë punonjës ose më pak.

Ajo siguron një seri të gjerë karakteristikash, përfshirë kontabilitetin, kontabilitetin, gjenerimin dhe shpërndarjen e faturave, pranimin e pagesave përmes kartave të kreditit, etj. Tani aktualisht po shërben mbi 25 milion përdorues në të gjithë globin dhe për një arsye të mirë. Ajo ka një ndërfaqe të thjeshtë, është e lehtë për t’u përdorur dhe është e organizuar logjikisht, megjithatë, ajo nuk ofron mundësinë e kryerjes së kontabilitetit të bazuar në para dhe një përmbledhje të plotë të ekuilibrave..

Çmimi:
Pa pagese.

3. Bidsketch

Për të qenë i suksesshëm si një profesionist i pavarur, është e rëndësishme të qëndroni larg nga turma duke i dhënë një profesionist të ndjehen të propozojnë dokumente që i ndani me klientët. Bidsketch ofron propozime të projektit të markës brenda disa minutave të cilat bazohen në një tarifë të ripërdorshme, modele si dhe përmbajtje. Këto propozime janë plotësisht të personalizueshme dhe përfshijnë veçori të shtuara si sugjerime për tarifa dhe nënshkrim elektronik.

Çmimi:
Plani Freelancer: 29 dollarë në muaj
Plani i Studio: 79 dollarë në muaj
Plani i Agjencisë: 149 dollarë në muaj

4. Minterapp

Një nga mjetet më të dobishme në dispozicion, Minterapp lejon solo-pavarur, si dhe biznese të pavarura të ndjekin me efikasitet kohën dhe të gjenerojnë fatura profesionale. Ju mund të shtoni detyra që duhet të përfundojnë dhe të caktoni përgjegjësi për përdoruesit e veçantë, së bashku me tarifat e pagesave për orë ose departamente.

Minterapp do të mbajë shënime të vazhdueshme të projektit dhe do të gjenerojë fatura në bazë të numrit të orëve të përdorura. Isshtë me bazë cloud, kështu që mund të arrihet kudo dhe lejon pranimin e pagesave përmes opsioneve të sigurta të pagesës si PayPal, Stripe, etj..

Çmimi:
Plani i thjeshtë: 9,95 dollarë në muaj
Plani i biznesit: 29,95 dollarë në muaj
Plani i ndërmarrjes: 59,95 $ në muaj

5. TextExpander

Freelancer u kërkohet shpesh që të bëjnë disa projekte në të njëjtën kohë. Kjo zakonisht përfshin ndarjen e më shumë ose më pak email-eve të ngjashme me klientët që zënë një sasi të madhe kohe. Kjo është ajo ku TextExpander luan rolin e saj. Para-programon shkurtime të shkurtra që automatikisht futin tekst, si dhe imazhe, CSS kur nxitet nga shkurtesat e thjeshta.
Gjithashtu kursen kohë duke korrigjuar automatikisht gabimet e shtypjes dhe futjen e formave të kërkuara për secilin projekt. Sidoqoftë, pengesa e vetme është që ajo ofron një ndërfaqe gjithëpërfshirëse.

Çmimi:
1.66 dollarë në muaj

6. Zyrë e hapur

Për profesionistët e pavarur që shkruajnë për të jetuar, OpenOffice është një alternative e mbushur me energji për Microsoft Office. Ai gjen apelin e saj për pavarësit e pavarur për shkak të një numri karakteristikash, duke përfshirë eksportimin e lehtë të dokumenteve, siç janë pamfletet, librat elektronikë, udhëzuesit, etj. Në pdf.

Çmimi:
Pa pagese.

7. Dropbox

Dropbox është i përkryer për sinkronizimin e skedarëve në një platformë në internet dhe renditjen e tyre të projektit në mënyrë që të mos keni nevojë të ktheheni mbrapa dhe të kërkoni për dokumente. Ajo ofron bashkëpunim dokumenti në kohë reale dhe siguron atë qasje të paçmueshme në skedarë që i keni fshirë gabimisht. Kostoja e saj është e vetmja çështje shqetësuese pasi mund të jetë e tepërt për disa. Zgjidhja është perfekte për profesionistët e pavarur që menaxhojnë një ekip të vogël të biznesit të tyre dhe të vegjël.

Çmimi:
9,99 dollarë në muaj

8. MindMeister

MindMeister është një mjet hartografie mendje ideale për projekte krijuese. Ai lejon individët si dhe ekipet të paraqesin mendimet e tyre në mënyrë vizuale dhe t’i ndajnë ato me anëtarët e ekipit për një proces mendimi më bashkëpunues. Ajo që e veçon MindMeister larg nga mjetet e hartës së mendjes së lirë është që përdor një shfletues të thjeshtë për të funksionuar.

Sidoqoftë, ai nuk është i pajisur me një manual përdorimi që bërja është e paqartë për përdoruesit e rinj dhe nuk lejon specifikimin e llojeve të lidhjeve. MindMeister gjithashtu mund të përdoret si një mjet i thjeshtë për menaxhimin e projektit pasi përdoruesit mund të shndërrojnë idetë në detyra që mund të shoqërohen me një afat, një caktues dhe një nivel përparësie. Ndërsa projekti përparon, statusi i detyrës mund të monitorohet lehtë.

Çmimi:
Plani Personal: 6 dollarë në muaj
Plani profesional: 10 dollarë në muaj
Plani i biznesit: 15 dollarë në muaj

9. Evernote

Kreativiteti është buka dhe gjalpi i profesionistëve të pavarur dhe mund të nxisë në çdo kohë gjatë ditës. Në një rast të tillë, Evernote vepron si një platformë për nxitjen e shpejtë të ideve, kapjen e imazheve, skedarët e mediave, etj. Dhe menjëherë sigurimin e tyre në një platformë të bazuar në ueb në mënyrë që ata të tërhiqen me lehtësi nga çdo vend.

Versioni falas i kufizon përdoruesit të funksionojnë duke përdorur vetëm dy ide, ndërsa, planit të nivelit të mesëm i mungojnë veçoritë e spikatura dhe plani profesional mund të jetë shumë i shtrenjtë për pavarësit individualë.

Çmimi:
Plani Themelor: Falas
Plani Plus: 34,99 në vit
Plani Premium: 69,99 në vit

10. HootSuite

Industria e pavarur është një rritje dhe shumë konkurruese, ku numri i projekteve të fituara është drejtpërdrejt proporcionale me dukshmërinë që ju pëlqeni përpara klientelës suaj. Dhe ku është më mirë të tregtoni aftësitë tuaja dhe të paraqisni portofolin tuaj sesa përmes platformave të mediave sociale që janë deri tani kanalet më të efektshme të marketingut të epokës sonë.

Hootsuite është mjeti më i përdorur për menaxhimin e mediave sociale që aktualisht po shërben mbi 10 milion përdorues në të gjithë botën dhe ofron një dashboard të vetëm për t’u përdorur i aftë për të monitoruar njëkohësisht fushatat e mediave sociale nëpër rrjete të shumta.

Çmimi:
Plani Themelor: Falas
Plani Pro: 8,99 dollarë në muaj
Plani i Biznesit: Normat e personalizuara

11. xhoko

Tregu i pavarur zgjeron shtrirjen tuaj në skajet më të largëta të botës, duke ju mundësuar freelancer të punojnë me anëtarët e ekipit, si dhe me klientë nga e gjithë bota. Për të siguruar një media të thjeshtë dhe të besueshme të komunikimit, Slack ofron një program inovues të mesazheve në grup që u mundëson përdoruesve të krijojnë hapësira të dedikuara përmes të cilave freelancer mund të komunikojnë me ekipe ndërkombëtare si dhe klientë.

Megjithëse i mungojnë karakteristika të dobishme si kalendarët, menaxhimi i detyrave dhe dispozitat bashkëpunuese, është ndër aplikacionet më të njohura të komunikimit që zotërojnë përdorueshmërinë dhe rregullat e shkëmbimit të skedarëve, si dhe përfshirjen në diskutime në grup.

Çmimi:
Plani Themelor: Falas
Plani Standard: 8 dollarë në muaj
Plani Plus: 15 dollarë në muaj

12. Mozy

Freelancer mund të merren me klientë dhe projekte të shumta, kështu që duhet të punojnë në dokumente të shumta në një kohë. Një gjë që ata absolutisht nuk mund ta përballojnë është të humbasësh një dokument pasi kjo do të çonte në harxhimin e orëve të dobishme të punës së palodhur.

Mozy është një zgjidhje gjithëpërfshirëse rezervë me bazë cloud të përshtatshme për individët, si dhe bizneset. Kjo i lejon freelancer të punojnë në pajisje të shumta dhe të gjitha informacionet rezervohen automatikisht në një re. Isshtë pak në anën e shtrenjtë dhe nuk ka mundësi për ndarjen e skedarëve.

Çmimi:
Plani Mujor: Fillon nga 13 dollarë në muaj
Plani 1 vjeçar: Fillon nga 158 dollarë në vit
Plani 2 vjeçar: Fillon nga 293 dollarë në vit

13. Shenjë Adobe

Një kërkesë e thjeshtë por thelbësore e pavarur është Adobe Sign që u lejon atyre të nënshkruajnë elektronikisht dhe të ndajnë dokumente me klientët pa pasur nevojë të bëjnë stërvitjen konvencionale të skanimit të shtypur. Për shkak të funksionimit të shpejtë, Adobe Sign rrit efikasitetin e procesit të nënshkrimit deri në 80%.

Çmimi:
Paketa individuale: 9,99 dollarë në muaj
Paketa e Biznesit: Fillon me 30 dollarë në muaj
Paketa e ndërmarrjes: Normat e personalizuara

14. Dashlane

E fundit, por me siguri jo më pak e rëndësishmja, administrimi i shumëfishtë i aplikacioneve dhe hyrjeve mund të jetë i ndërlikuar dhe kërkon kohë të rikujtoni fjalëkalimin tuaj sa herë që duhet të përdorni një aplikacion mund të jetë edhe rraskapitës, si dhe kërkon kohë.
Dashline ofron funksione të administrimit të fjalëkalimeve, e-portofolit dhe rimbushjes automatike, kështu që e vetmja fjalëkalim që duhet të mbani mend është fjalëkalimi master që përdoret për të hyrë në Dashline. Sidoqoftë, sigurimi i paracaktuar për krijimin e fjalëkalimeve duhet të bëhet më i sigurt.

Çmimi:
Paketa Themelore: Falas
Paketa Premium: 39,99 dollarë në vit

Filloni si një Pro!

Shumë njerëz fillojnë të pavarur me pak ose aspak mbështetje teknologjike vetëm për të rikthyer më vonë hapat e tyre dhe për të ri-shpikur procesin e tyre të punës duke përdorur mjete. Meqenëse ka mjaft aplikacione me cilësi të lartë që janë pa pagesë, këshillohet që freelancer të fillojnë ndërmarrjen e tyre duke përdorur këto mjete të dobishme që do të rrisin efikasitetin dhe profesionalizmin e tyre, duke i hapur rrugën suksesit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map