7 kitűnő közösségi média marketing célkitűzés

Bármely marketingstratégia, beleértve a közösségi média marketingét, első lépése a célok meghatározása. Mire számíthat ki a közösségi média marketingstratégiájából? Minden üzlet különbözik, de itt van néhány olyan cél, amelyre a vállalatok általában törekednek.


Megjegyzés: Több célt is választhat a saját céljaira szociális média marketing stratégia. A kulcsa annak meghatározása, hogy milyen célt próbál elérni az egyes elindított közösségi médiakampányokkal.

1. CÉL: Márkatudatosság növelése az ügyfelek körében

A közösségi média marketingének első célja az, hogy egyszerűen tudatja az ideális vásárlóinak a márkád létezését. A közösségi médiában számosféle módon meg lehet csinálni. Íme néhány módszer, amely a legfontosabb közösségi hálózatokon alapul. A taktikákat és más közösségi hálózatokat később, a 2. lépésben tárgyaljuk.

Tovább Twitter, bárkivel kommunikálhat, függetlenül attól, hogy követ téged. Ezért megtalálhatja ideális ügyfeleit, és beszélgetéseket kezdhet velük, ha nyilvános üzeneteket külde nekik a @ felhasználónév használatával. Lehetnek üzleti kapcsolatban, vagy egyszerűen csak szórakoztatóak. Mindkét észreveszi a márkáját.

Közösségi média marketing stratégia

A Twitter hirdetéseket arra is felhasználhatja, hogy tartalmait, termékeit és szolgáltatásait ideális ügyfelei elé állítsa.

Tovább Facebook, akkor kommunikálhat ideális ügyfeleivel, ha rajongói lesznek az oldaluknak, és kommentálhatja üzenetüket a Facebook oldalukon keresztül.

Ezen a ponton nem akarja reklámozni termékeit vagy szolgáltatásait, hanem csak hozzá kell járulnia az értékes beszélgetésekhez. Használhatja a vállalata ismert tagjainak személyes profiljait, hogy csatlakozzon azokhoz a csoportokhoz, ahol ideális ügyfelei részt vesznek, és ott kezdje el velük foglalkozni. Végül a Facebook hirdetéseket is felhasználhatja arra, hogy tartalmait, termékeit és szolgáltatásait ideális ügyfelei elé állítsa.

Hogyan lehet hirdetni a LinkedIn-en

Tovább LinkedIn, kommunikálhat az ideális ügyfelekkel személyes profilok használatával, közvetlenül kapcsolatba lépve velük, prémium fiókok és InMails segítségével, vagy kapcsolatba lépve velük a LinkedIn csoportokban. A LinkedIn hirdetéseket is felhasználhatja arra, hogy tartalmait, termékeit és szolgáltatásait ideális ügyfelei elé állítsa.

Mint láthatja, a márkájának tudatosítása az ideális vevője előtt a közösségi médián keresztül egyszerűen megtehető. És figyelembe véve, hogy ügyfelei olyan vállalkozások, amelyek már a közösségi médián keresztül próbálják megismertetni magukat ideális ügyfeleik előtt, akkor nincs gondod megtalálni őket és felépíteni maguknak a tudatosságot..

2. CÉL: Márkájának megalapozása az iparág gondolatvezetőjeként

Egy másik cél, amely egy lépéssel meghaladja a márkájának ismertségét, az, hogy a márkát az iparág gondolatvezetőjévé tegye. Tegyük fel, hogy a márka közösségi médiaszoftvere. Márkád azt akarja, hogy felismerjék a szociális média iparág gondolatvezetőjévé. Ehhez értékes tartalmat szeretne létrehozni különféle formátumokban.

Az iparágtól és az ideális vásárlóktól függően ezek a formátumok tartalmazhatnak blogbejegyzéseket, e-könyveket, fehér könyveket, videókat, webes szemináriumokat, podcastokat, eszközöket, oktatási programokat és még igazolásokat is. Az összes tartalom célja az lenne, hogy bemutassa márkád ismereteit és szakértelmét az iparában.

A közösségi média tartalommarketing-forrásai

Természetesen az összes ilyen tartalom létrehozása egy dolog. Másik annak biztosítása, hogy a tartalom eléri az ideális ügyfelet. A közösségi média itt játszik szerepet. A közösségi média hálózata óriási szerepet játszik abban, hogy biztosan elérje ideális ügyfeleit az értékes tartalommal, amely gondolatvezetővé teszi.

A legtöbb közösségi médiatartalom-terjesztési stratégiák magában foglalja a tartalom szerves megosztását a márka hálózatával, valamint olyan célzott hirdetések létrehozását, amelyek biztosítják, hogy a tartalom eléri a márka ideális ügyfeleit. A tartalom típusától függően a tartalom arra is felhasználható, hogy nemcsak javítsa az iparág gondolatvezetője státusát, hanem elősegítse az ügyfelek létrehozását is..

Például, ne csak adjon ki egy ingyenes fehér könyvet. Tegye ideális ügyfelet az e-mail címének cseréjéért azáltal, hogy összekapcsolja az adott fehér papírra vonatkozó közösségi média marketing promócióit egy kifejezetten az adott fehér papírra tervezett céloldallal..

Vezető generáció a közösségi média marketingéhez

Ha nagyszerű tartalmat hozott létre, akkor mind az Ön, mind az új vezetése számára nyereséges.

3. CÉL: Forgalom generálása a webhelyére

Nem számít, mit csinál a vállalkozása, valószínűleg nem tudja megtenni a webhelyére történő forgalom nélkül. A közösségi média marketing egy nagyszerű módja annak, hogy végül elérjük a forgalom növelése a webhelyére. A kezdőknek szinte minden közösségi hálózat lehetővé teszi legalább egy olyan helyet, ahol még egy linket felvehet webhelyére. Személyes profilok, üzleti oldalak – szinte mindegyik legalább egy webhely-linkmezőt kínál. Néhány ajánlatmező, amely nyilvánvalóan nem a webhely hivatkozásaira vonatkozik, de használható ezekre.

A profilodban szereplő linkek után állapotfrissítéseket kap a linkeivel a tartalomhoz vagy az aktuális promóciókhoz, valamint a közösségi média hirdetési kampányaihoz, a linkeket pedig a tartalmához vagy az aktuális promóciókhoz.

Akkor, ha igazán szerencséd van, releváns beszélgetéseket talál, ahol az emberek olyan kérdéseket tesznek fel, amelyekre a webhelyére mutató hivatkozással lehet válaszolni. Természetesen előfordulhat, hogy nem kapja meg a linket, de ha könnyen felismerhető márkája van, akkor csak a megemlítés elég jó. Vagy szerencséd lesz, és nagyszerű szóbeszédet szerezhet a felhasználóitól!

Szájról szájra a Twitteren

Fontos, hogy odafigyeljen az ilyen jellegű említésekre, és köszönetet mondjon, amikor csak lehetséges, hogy az emberek továbbra is elterjesszék a szót az Ön vállalkozásáról.

4. CÉL: Ólomteremtés az értékesítési csapat számára

A közösségi média marketingje kezdetben a közönség felépítéséről és az elkötelezettség ösztönzéséről szólott. De aztán a vállalkozások megkezdik a megtérülést. Látni kívánták azokat a számokat, amelyeket felhasználhatnak arra, hogy a közösségi média marketingtevékenységei egyenértékűek legyenek a dollár értékével.

Ennek egyik módja a vezetésgenerálás céljának kitűzése. Ha előadhat vezetést a közösségi médiából az értékesítési csapat számára, akkor az értékesítési csapat végül nyomon tudja követni azt, így ha az ügylet eladássá válik, akkor tudni fogja, hogy a közösségi média marketingje megtérül-e..

Mint már korábban említettük, a márkád mint az iparág gondolatvezetőjének kialakításának célja részét képezheti az ólomgenerációnak is, ha értékes tartalmat hoz létre, amelybe az emberek bejuthatnak, ha információikat megosztják veled. Bizonyos közösségi médiahálózatok azonban tovább haladtak annak érdekében, hogy elősegítsék a márkák vezető generációjának elérését.

Például a Facebooknak van egy mobil lead-generációs formája, amelyet a márkák felhasználhatnak a Facebook-alkalmazás mobil használóinak vezetőinek rögzítésére. A felhasználó először megérinti a hirdetést.

BMW USA hirdetés a Facebook mobiltelefonján
A BMW USA vezető generációs formája a Facebook mobilon

Ezután megosztják információikat a márkával anélkül, hogy elhagynák a Facebook alkalmazást.

A Twitter hasonló hirdetési opcióval rendelkezik, ám az asztali és a mobil felhasználók számára is elérhető.

A Twitter hirdetés a felhasználók számára információt nyújt

A cselekvésre ösztönző gomb egy kattintása lehetővé teszi, hogy a Twitter felhasználó elküldje a Twitter-fiókhoz társított nevet és e-mail címet, amelybe jelenleg be vannak jelentkezve, anélkül, hogy el kellene hagynia a Twittert. A Facebook és a Twitter mindkét opciójának elő kell segítenie a közösségi hirdetések átváltását potenciális ügyfelekké, mivel kevesebb esélye van arra, hogy elveszítsék őket a hirdetésre kattintás és a céloldal között..

5. CÉL: A közösségi média forgalmának átalakítása értékesítésre az Ön webhelyén

A tipikus tölcsérekben a legtöbb vállalkozás megpróbálja konvertálja a forgalmat a közösségi média marketingjéből potenciális ügyfelekké, majd ezeket az ügyleteket értékesítésre konvertálja. De ez nem mindig azt jelenti, hogy a közösségi média forgalmát nem tudja közvetlenül értékesítésre konvertálni. Ez csak a közösségi média forgalmának kérdése, amelyet megpróbálsz átalakítani.

Facebook hirdetés a bútorokról

Ha a cél az, hogy a közösségi média forgalmát átalakítsák eladásokká, akkor határozottan a közösségi hálózatokra koncentrál, amelyek lehetővé teszik a hirdetések későbbi célzásának megteremtését – különösen a Facebookot és a Twitter-t. A hirdetések újracímkézése lehetővé teszi, hogy hirdetéseket hozzon létre olyan emberek számára, akik már meglátogatták az Ön termék- és szolgáltatásoldalait. Ezek a hirdetések lényegében emlékeztetik az embereket termékeire és szolgáltatásaira, és remélhetőleg annyira újra bevonják őket, hogy vásárlókká váljanak.

Ez volt a Facebook hirdetés az első, ami a személyt az Ön webhelyére vezette? Nem. De éppen ez okozta a vásárlást? Ha ez volt az utolsó kampány, amelyre kattintottak a vásárlás előtt, akkor ténylegesen, igen.

A hirdetések újracélzása szintén nem az egyetlen út. A Facebook bizonyos kategóriákban az oldaltulajdonosoknak lehetőséget kínál arra is, hogy üzleteket hozzanak létre az oldalakon, hogy fizikai termékeket értékesítsenek az oldalon. A márka egyetlen költsége a hitelkártya-feldolgozási díj.

Bolt létrehozása a Facebook oldalon

Ha még nincs Shop-fül, akkor termékeit és szolgáltatásait reklámozhatja azáltal is, hogy róluk közzétesz egy üzenetet a fal tetején a Facebookon vagy a Twitter-profilon. Vagy szerepeltesse őket a borítófotóban. Rengeteg lehetséges módja annak, hogy a közösségi profilból érkező látogatókat érdeklődjön a weboldalon történő vásárlás iránt.

6. CÉL: Értékesítés előtti kérdések kezelése és az értékesítés utáni ügyfélszolgálat

Időnként nem mindig az eladásról szól, hanem inkább az élményről. A közösségi média marketing segíthet egy márkának a nagyszerű tapasztalat ügyfeleik számára. Különösen a B2B vállalkozások akarnak készen állni arra, hogy válaszolhassanak az ügyfeleknek történő eladás előtti és utáni kérdésekre, mivel ügyfeleik olyan vállalkozások, akik már szoktak kezelni az ügyfélszolgálatot a közösségi médiában..

Nem csak ezt, de a vállalkozások szinte azonnali választ fognak várni. Ez az oka annak, hogy a közösségi média marketing segítségével nagyszerű vevői élményt teremtsen az ügyfél teljes utazása során és azon túl is, amelyet minden vállalkozásnak törekednie kell.

A Toyota ügyfélszolgálati interakciója a Facebookon

A legfontosabb tudatában van annak, hogy az értékesítés előtti és az értékesítés utáni támogatásoknak valószínűleg több társadalmi hálózaton kell történnie. Ez ismét az iparától, az ügyfelek iparától és attól a társadalmi platformtól függ, amelyet a legkényelmesebben használnak.

Bizonyos esetekben ésszerű lehet, ha márkája külön fiókot hoz létre, amely kifejezetten támogatási kérdésekre szolgál. De függetlenül attól, hogy megteszi-e, feltétlenül mindenhol megkeresnie kell a kérdéseket és megjegyzéseket. A Facebookon a falra látogató hozzászólásokban vagy a legújabb hozzászólásaikban megjegyzésekben lehetnek. A Twitteren olyan tweetek lehetnek, amelyek megemlítik a felhasználónevét, vagy csak megemlítik a terméket. Más hálózatokon belül lehet a márka vagy termék megjegyzésláncában vagy csoportjában. Ezért olyan fontos a következő cél.

7. CÉL: A márka hírnév-kezelésének figyelése

Szinte minden márkának, legyen az B2B vagy B2C, a közösségi médiát kell hallgatnia és meghallgatnia jó hírnév menedzsment. Nem az, hogy az emberek szükségszerűen mindig rossz dolgokat fognak mondani rólad. Valójában sok márka kihasználja azokat a jó dolgokat, amelyeket a közösségi média közönsége róluk mond, és ezeket a dolgokat társadalmi bizonyítékként használja termékek és szolgáltatások eladására..

A flipside-en is el lehet jutni a hullámzó közösségi média fogadó végén. Amikor ez megtörténik, akkor lehet, hogy nincs-e kifejezetten megemlítve vagy megcímkézve a postában. De ha nyilvános, akkor figyelni kell arra, hogy pozitív választ tudjon adni.

Márkahírnév-menedzsment a Twitter-en

Csakúgy, mint egy ügyfélszolgálati képviselő egy dühös vevővel egy üzletben, az Ön feladata az lesz, hogy megpróbálja eloszlatni a helyzetet. Felismeri a problémát, bocsánatot kér, és felajánlja, hogy a dolgok rendben vannak. Még ha nem is tud segíteni a szóban forgó személyt, éppen bemutatta a kiváló ügyfélszolgálati készségeket, és ez hosszú utat eredményezhet a potenciális jövőbeli ügyfeleknél, akik szintén figyelemmel kísérhetik a helyzetet. Vagy előfordulhat, hogy az ügyfél rossz tapasztalatai ismét jókivá válnak.

Ha ezen célok egyikét is elérheti a közösségi média marketingjével, akkor biztosan érezteti azokat az előnyöket, amelyeket a közösségi média nyújthat vállalkozása számára.!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map