InMotion Hosting vs. Arvixe: Host Web Mana Yang Harus Anda Gunakan?

Walaupun membuat keputusan mengenai penyedia perkhidmatan hosting web tidak begitu mempesonakan untuk membuat laman web, ia memberikan asas bagi pengalaman penonton laman web anda mengenai kehadiran web anda. Tanpa laman web yang pantas dan boleh dipercayai, orang tidak akan cukup sabar untuk menunggu atau mengunjungi laman web anda.


Kami melihat di sini di InMotion Hosting dan Arvixe, dua perkhidmatan hosting web yang popular, dan mengemukakan soalan bagi pihak anda. Ulasan kami memberi anda maklumat untuk membantu memutuskan mana, jika salah satu dari penyedia hosting ini, menawarkan anda ciri dan harga yang anda perlukan.

Dilancarkan pada tahun 2001, InMotion telah memperoleh reputasi yang kukuh sebagai penyedia hosting web berkualiti tinggi untuk perniagaan yang ingin mempunyai kehadiran web. InMotion telah memperoleh penyenaraiannya sebagai Penyedia Hosting CNET Bertauliah dan penilaian A + dari Better Business Bureau.

Arvixe telah berniaga sejak tahun 2003 dan telah berkembang dengan pesat sejak tahun 2009. Arvixe juga sesuai untuk penonton perniagaan dan juga mendapat reputasi yang kukuh untuk hosting blog. EIG membeli Arvixe pada tahun 2014 dan menambahkannya ke dalam syarikat hosting webnya yang stabil.

Bandingkan prestasi InMotion dan Arvixe

Contents

Masa dan Kebolehpercayaan

Monitor masa

Waktu tamat. Masa dan kebolehpercayaan harus menjadi salah satu masalah pertama anda ketika memutuskan perkhidmatan hosting web. InMotion dan Arvixe bertanggung jawab terhadap masa operasi standard industri sebanyak 99.9%, dan kedua-duanya mencapai tahap yang konsisten, menurut syarikat pemantau bebas. InMotion menggunakan alat Pengurusan Sistem Proaktif yang unik untuk mengesan pelayan mereka tetapi tidak menerbitkan hasilnya; Statistik masa aktif Arvixe masuk lebih dari 99.9%.

Persembahan. InMotion dan Arvixe mempunyai pelayan Solid State Drive yang meningkatkan kelajuan pemprosesan dan tersedia di semua rancangan hosting mereka. Juga, InMotion mempunyai Zon Kelajuan Maksimum yang memilih pusat data terdekat untuk laman web anda, dan Smart Routing yang mengurangkan masa muat laman web anda.

Arvixe menggunakan sistem CloudFlare yang menyimpan kandungan statik untuk penggunaan kemudian, mengurangkan jumlah pemprosesan yang diperlukan.

Kebolehpercayaan. Salah satu aspek kebolehpercayaan perkhidmatan hosting web adalah mereka menggunakan beberapa pelayan untuk menyimpan laman web mereka. Pusat data InMotion berada di pantai timur dan barat Amerika Syarikat dan syarikat itu mempunyai rancangan untuk membina pusat di Eropah, Asia, dan Amerika Selatan.

Pusat data di seluruh dunia membawa laman web dekat dengan tempat majoriti penonton mereka berada. Arvixe mempunyai pelayan di Amerika Syarikat, Hong Kong, dan Eropah (Amsterdam). Langkah tambahan standard untuk memastikan kebolehpercayaan yang diambil oleh InMotion dan Arvixe termasuk kuasa dan penyejukan berlebihan dan pemantauan di lokasi.

Pendapat mengenai InMotion dan Arvixe Performance

InMotion memimpin di sini untuk penilaian prestasinya, walaupun hanya dengan sedikit kelebihan.

Ciri-ciri InMotion dan Arvixe

Bandingkan Ciri Utama

Ciri-ciri utama dibandingkan

Nota: Ciri-ciri perkhidmatan web hosting sering kali membezakannya daripada pesaingnya. Kami melihat ciri terpenting dan membandingkan apa yang ditawarkan InMotion dan Arvixe.

Kedua-dua Arvixe dan InMotion adalah syarikat yang peka terhadap eko. Arvixe menaja penanaman pokok untuk mengimbangi jejak karbonnya dan menggunakan penyejuk udara luar di pusat datanya dan bukannya penyaman udara. Pusat teknologi hijau pertama InMotion berpusat di California, di mana menggunakan sistem penyejukan canggih.

Pendaftaran Domain. Pendaftaran dan pengurusan nama domain serupa untuk InMotion dan Arvixe. Kedua-dua syarikat menjual nama domain dan membolehkan anda memindahkan dalam domain yang sudah anda miliki. InMotion memberi anda nama domain percuma selama satu tahun apabila anda mendaftar kontrak hosting web selama satu tahun atau lebih lama. Sebaliknya, Arvixe menawarkan nama domain percuma selama anda menggunakan perkhidmatannya.

Pembina Laman Web. RVSiteBuilder yang disediakan oleh Arvixe mungkin tidak terlalu terkenal, tetapi dilengkapi dengan 500 templat yang berbeza, penyunting gambar dan keupayaan drag-and-drop untuk menjadikan laman web anda mudah. Dan percuma.

Pembina laman web Premium percuma InMotion dilengkapi dengan lebih banyak ciri, termasuk beberapa yang senang dilihat oleh pembangun laman web yang lebih maju, seperti membenarkan pengguna mendaftar di laman web ini. Walau bagaimanapun, penampilan halaman yang sudah siap dengan pembangun laman web Premium tidak terlalu menarik.

Pangkalan Data. InMotion dan Arvixe menawarkan Pangkalan Data SQL dengan semua rancangan mereka. InMotion mempunyai pangkalan data MySQL tanpa had untuk rancangan teratasnya, Pro; Arvixe menyediakan pangkalan data MySQL5 dan Postgre SQL tanpa had dengan semua rancangan PersonalClass dan BusinessClassnya.

Hosting WordPress. Hosting WordPress Terurus boleh didapati melalui InMotion dan Arvixe.

Hosting WordPress yang dikendalikan InMotion memenangi anugerah Pilihan Anggota AWA untuk perkhidmatan ini. Anda boleh memasang WordPress terlebih dahulu semasa membeli sebarang rancangan hosting. Hosting WordPress yang dikendalikan InMotion menangani semua kemas kini dan pembaikan keselamatan WordPress untuk anda, jadi anda hanya perlu risau tentang kandungan WordPress anda. BoldGrid adalah alat percuma InMotion yang membolehkan anda membina laman WP anda dengan cepat dan mudah.

Hosting WordPress yang dikendalikan dengan Arvixe dilengkapi dengan WordPress yang telah dipasang dan yang telah dikonfigurasi sebelumnya – semua kerja teknikal telah dilakukan untuk anda. Anda mempunyai simpanan data dan pemindahan bulanan tanpa had, tetapi anda hanya dapat memiliki 6 laman web WordPress yang diuruskan. InMotion membolehkan anda laman web tanpa had.

Dengan kedua-dua penyedia perkhidmatan, kos hosting WP yang dikendalikan termasuk dalam rancangan biasa mereka.

Penyelesaian eCommerce. Arvixe Hosting dan InMotion mendekati eCommerce secara berbeza.

Arvixe mempunyai pautan di laman webnya dengan beberapa nama teratas dalam penyelesaian eCommerce, termasuk Magento dan OpenCart. Arvixe mendakwa bahawa sekiranya perisian eCommerce ada, mereka boleh menghoskannya.

InMotion dilengkapi dengan pelbagai ciri eCommerce bersepadu. Anda boleh memasukkan eStore ke laman web anda menggunakan pembina web Premium dan boleh memuat turun PrestaShop atau OpenCart sebagai troli belanja. Meningkatkan kedai anda lebih jauh, atau menggunakan pilihan pembayaran lain, memerlukan pemalam.

Sandaran. Nasihat kami – dan juga berasal dari beberapa perkhidmatan hosting web – adalah membuat cadangan tetap anda, walaupun perkhidmatan hosting web anda menyediakan ini sebagai ciri untuk anda.

Oleh itu, InMotion dan Arvixe menyediakan beberapa perkhidmatan sandaran untuk anda.

Dengan InMotion, anda menerima salinan sandaran automatik untuk akaun yang 10 GB dan kurang – dan perkhidmatan ini percuma.

Arvixe juga menyediakan perkhidmatan sandaran harian percuma, walaupun anda harus membayar untuk memulihkan laman web anda jika memerlukan lebih dari 10 GB ruang. Laman web yang melebihi 20 GB sama sekali tidak disandarkan.

Keselamatan Hosting. Perkhidmatan keselamatan adalah titik penjualan kedua-dua syarikat hosting web ini.

Keselamatan disediakan di InMotion dengan pelbagai bayaran bulanan. E-mel anda selamat dengan perisian McAfee Spam dan perlindungan virus, dan sijil SSL menjaga setiap data sensitif yang dimasukkan ke dalam laman web anda. Pengguna WordPress mempunyai pemalam Sucuri Security percuma untuk memastikan laman web WordPress mereka selamat.

Arvixe menyediakan SpamAssassin untuk melindungi kotak e-mel anda daripada spam dan menggunakan 6Scan setiap hari untuk memeriksa laman web dan mengkaji laporan senarai hitam. Anda juga boleh menyekat akses ke bahagian laman web anda dengan kata laluan.

Panel kawalan. Standard industri dan sangat dikaji semula, cPanel digunakan oleh InMotion dan Arvixe untuk pilihan hosting Linux mereka. Pakej kelas perniagaan InMotion mempunyai cPanel 11 tanpa tema atau penjenamaan yang diperibadikan untuk penampilan yang bersih. Arvixe juga tidak mempunyai jenama cPanel sehingga akan langsung dikenali oleh pengguna. Dengan Windows yang menjadi pilihan Arvixe, panel kawalannya adalah DotNetPanel dan bukannya panel Plesk yang lebih biasa.

Pendapat mengenai InMotion dan Arvixe Ciri Utama

InMotion dan Arvixe hampir sama dengan ciri dalam perbandingan ini. Arvixe menjadi pilihan utama, sesuai dengan ciri, dengan domain percuma seumur hidup dan had laman web yang lebih tinggi.

Bandingkan rancangan web hosting dan harga InMotion dan Arvixe

Pelan Hosting & Harga

Pelan harga dibandingkan

Nota: Adalah sukar untuk mengetahui kos sebenar web hosting. Terdapat kos promosi, sangat diskaun, tetapi biasanya untuk kontrak jangka panjang dua atau tiga tahun.

Kemudian ada kos bulanan sehingga harganya melonjak setelah tempoh awal.

Kemudian ada pembangun laman web, sijil SSL, sandaran, dan lain-lain yang perlu dipertimbangkan dan ini mungkin atau mungkin tidak percuma.

Dan perhatikan kos pembaharuan nama domain anda yang kadang-kadang sangat tinggi selepas tahun pertama!

Dalam gerakan. InMotion mempunyai tiga rancangan hosting web Linux, semuanya dilengkapi dengan pelayan SSD percuma, ruang cakera tanpa had dan pemindahan bulanan, domain percuma, sandaran data percuma dan kemampuan untuk memilih pusat data yang dihoskan di laman web anda..

Pelan Pelancaran adalah rancangan untuk pemula laman web dengan dua laman web; harganya $ 5.99 sebulan dengan kontrak dua tahun. Perniagaan kecil harus melihat rancangan Power yang berharga $ 7.99 setiap bulan; anda boleh memiliki sehingga 6 laman web, dan ia sudah siap untuk e-Dagang. Rancangan peringkat teratas, Pro, adalah untuk pemaju dan perniagaan yang sedang berkembang; dengan harga $ 13.99 sebulan, anda mendapat jumlah laman web dan sokongan peringkat Pro tanpa had.

InMotion menawarkan hosting VPS berasaskan Linux dengan pilihan 3 rancangan mulai dari harga dari $ 30 sebulan hingga $ 75, semuanya di pelayan SSD. Semua rancangan dilengkapi dengan domain percuma.

Arvixe. Arvixe menawarkan hosting Linux dan hosting Windows. Perkhidmatan web hostingnya dibahagikan kepada PersonalClass dan BusinessClass, masing-masing mempunyai dua rancangan untuk hosting Linux dan Windows. Semua rancangan mempunyai ruang cakera tanpa had dan pemindahan bulanan.

Dua rancangan PersonalClass Linux adalah PersonalClass pada $ 4 sebulan dan PersonalClass Pro pada $ 7 sebulan, untuk kontrak dua tahun. Perbezaan antara kedua rancangan tersebut adalah jumlah laman web: 6 dengan PersonalClass dan Unlimited dengan rancangan Pro.

Kedua-dua rancangan Windows PersonalClass sedikit lebih mahal, masing-masing pada $ 5 dan $ 8 setiap bulan. Seperti sebelumnya, rancangan Pro mempunyai laman web tanpa had, dan kumpulan aplikasi khusus di sini, dan rancangan biasa mempunyai enam laman web dan kumpulan aplikasi khusus.

Pelan BusinessClass juga dipecah menjadi BusinessClass ($ 22 sebulan untuk Linux dan $ 27 untuk Windows) dan BusinessClass Pro ($ 35 setiap bulan untuk Linux dan $ 40 untuk Windows) dengan laman web yang sama dan had kumpulan aplikasi khusus untuk rancangan PersonalClass.

BusinessClass merancang untuk meningkatkan kebolehpercayaan dan masa operasi dengan mengurangkan jumlah pengguna di setiap pelayan. Setiap rancangan BusinessClass dilengkapi dengan sijil SSL percuma seumur hidup dan alamat IP khusus.

Arvixe menawarkan hosting web VPS dalam dua rancangan, VPSClass dan VPSClass Pro, yang berbeza dengan ruang cakera dan memori. Hosting Linux dan Windows VPS tersedia. Hosting khusus juga terdapat dalam pilihan Linux dan Windows dan pilihan tunggal atau berbilang pelayan.

Jaminan wang dikembalikan. InMotion dan Arvixe kedua-duanya mempunyai polisi mengembalikan wang. InMotion mempunyai jaminan pulangan wang 90 hari tanpa syarat yang mengagumkan. Anda mendapat semua wang anda kembali – tidak ada bayaran balik separa di sini. Dasar Arvixe tidak begitu murah hati, tetapi masih lebih baik daripada kebanyakan penyedia perkhidmatan lain – tempoh pengembalian dana penuh 60 hari, tidak ada pertanyaan yang diajukan.

Pendapat mengenai Harga Perancangan Hosting

Arvixe menang dengan meyakinkan di sini kerana rancangannya yang lebih murah apabila anda menggunakan kupon diskaun yang murah hati dan untuk pelbagai rancangan hosting Linux dan Windows yang lengkap

Betapa senang digunakan InMotion dan Arvixe

Kemudahan penggunaan

Betapa senang menggunakan antara muka

Panel kawalan. Panel kawalan Arvixe adalah cPlanel standard industri biasa. Antara muka yang sangat dihormati membolehkan anda mengakses semua ciri yang anda perlukan untuk menguruskan laman web anda. Anda boleh mengakses semua laman web anda dari antara muka yang satu ini.

Pemula dalam reka bentuk web akan mendapati cPanel InMotion mudah dipelajari dan digunakan. Skrip pemasangan Softaculous 1-klik boleh diakses melalui panel kawalan, bersama dengan semua alat dan perkhidmatan penting yang lain.

Pemasang sekali klik. InMotion mempunyai pemasangan 1 klik untuk lebih dari 310 aplikasi di perpustakaannya, walaupun aplikasi Google mengambil 3 langkah yang dipimpin oleh Wizard untuk dipasang. Arvixe menggunakan perpustakaan Softaculous yang mempunyai lebih dari 100 aplikasi untuk hosting Linux dan Windows, semuanya dipasang dengan 1 klik.

Navigasi Laman Web. Sangat mudah untuk mencari maklumat dan rancangan serta harga di laman web Arvixe. Terdapat halaman berasingan untuk rancangan Kelas Peribadi dan Perniagaan, bersama dengan jadual semua ciri mereka, dengan tab individu untuk Linux dan Windows Hosting. Laman web InMotion juga menunjukkan semua maklumat yang anda perlukan dengan jelas; rancangan dan struktur harga serta jadual perbandingan ciri masing-masing ada di laman web hosting web.

Pendapat mengenai Kemudahan Penggunaan

Sekali lagi, ia adalah panggilan dekat di sini, tetapi InMotion terus maju untuk jumlah aplikasi 1-klik yang tersedia.

Sokongan InMotion dan Arvixe

Sokongan Teknikal dan Pelanggan

Sokongan pengguna dibandingkan

Tidak pernah memandang rendah kepentingan pasukan sokongan teknikal yang mudah dicapai dan berpengetahuan. Keramahan dan kesediaan untuk tetap bersama anda sehingga masalah anda diselesaikan juga tidak menyakitkan.

Menurut ulasan pelanggan, InMotion Hosting unggul di sokongan pelanggan. Semua staf sokongan berpusat di Amerika Syarikat dan mempunyai pengalaman sekurang-kurangnya empat tahun sebagai kakitangan perkhidmatan pelanggan.

Sentuhan yang menarik adalah bahawa, setelah mendaftar untuk hosting web, anda menerima panggilan telefon dari pakar akaun baru yang membantu dengan sebarang pertanyaan yang berkaitan dengan pakej dan harga. Pasukan sokongan pelanggan InMotion tersedia melalui e-mel, telefon, dan sembang langsung.

Kakitangan teknikal dan sokongan pelanggan Arvixe juga berpusat di AS, dan sokongan telefon tersedia 24/7. Namun, kami tidak dapat menemui nombor telefon di laman web. Anda juga menghubungi mereka melalui e-mel dan sembang langsung.

Dengan bayaran bulanan, anda boleh membeli Priority Support yang memberi anda akses kepada sekumpulan penasihat teknikal elit pada bila-bila masa siang atau malam. Ulasan terbaru melaporkan bahawa kualiti sokongan pelanggan telah merosot. Kemas kini terbaru di halaman sokongan adalah enam bulan sebelum masa menulis ulasan ini.

Pendapat mengenai Sokongan Pengguna

InMotion hadir dengan jelas untuk perkhidmatan dan sokongan pelanggan dan teknikalnya yang berterusan. Selain itu, kami mempunyai nombor telefonnya.

Ulasan pengguna tentang InMotion dan Arvixe

Ulasan Pengguna

Ulasan pengguna dibandingkan

Nota: Walaupun ulasan pakar memberitahu anda lebih banyak mengenai aspek teknikal penyedia hosting web, ulasan pelanggan memberitahu anda bagaimana rasanya menggunakan perkhidmatan ini dari hari ke hari. Pelanggan sering bersemangat dengan kisah mereka tentang pengalaman buruk dan baik yang mereka ada, jadi ambil ulasan mereka berdasarkan nilai.

Ulasan Negatif untuk InMotion dan Arvixe

Dalam gerakan. Tidak banyak negatif mengenai InMotion. Beberapa pengguna menyuarakan kebimbangan mengenai jumlah laman web dan pangkalan data yang terhad yang dapat mereka hoskan di InMotion. Pelanggan lain tidak terlalu gembira dengan templat pembangun laman web yang kelihatan bertarikh.

Hosting Arvixe. Sejak akhir tahun 2015, (mengenai waktu pembelian oleh EIG) aduan mengenai Arvixe telah meningkat dan banyak pusat di sekitar sokongan pelanggan yang buruk, Pengguna juga melaporkan bahawa waktu henti meningkat, dengan laman web naik dan turun seperti yoyos.

Ulasan Positif untuk InMotion dan Arvixe

Dalam gerakan. Pelanggan memuji InMotion untuk perkhidmatan pelanggannya yang luar biasa, kemudahan penggunaannya dan sandaran data percuma. Kepantasan pemprosesannya yang pantas, disebabkan oleh pelayan SSD, juga menjadi pilihan.

Hosting Arvixe. Pelanggan berpuas hati dengan kos rancangan hosting di Arvixe, terutama ketika kupon diskaun dikenakan.

Pendapat Ulasan Pengguna

InMotion Hosting tetap menjadi perkhidmatan hosting web kegemaran dengan pelanggannya, dengan ulasan yang baik secara konsisten melebihi cerita negatif. Sejak dibeli oleh EIG, reputasi Arvixe yang sangat baik sebelumnya telah mendapat perhatian daripada pelanggannya.

Kesimpulan mengenai perbandingan InMotion dan Arvixe

Hosting mana yang terbaik untuk anda?

Memilih platform Terbaik

Kedua-dua syarikat hosting ini mempunyai kelebihan dan kekurangan.

Sebab untuk Memilih InMotion Hosting berbanding Arvixe:

 • Sandaran data percuma
 • Jaminan wang dikembalikan 90 hari
 • Kelajuan tinggi
 • Lebih 300 aplikasi
 • WordPress yang telah dipasang sebelumnya
 • Pemasangan Google Apps dengan mudah

Sebab untuk Memilih Arvixe berbanding InMotion

 • Domain percuma selama bersama Arvixe
 • Pemindahan data bulanan tanpa had
 • Pelayan berasaskan Linux dan Windows
 • Kos yang sangat rendah apabila menggunakan kupon diskaun

Di atas kertas, ini adalah panggilan rapat antara InMotion dan Arvixe, tetapi persembahan terbaru dari setiap penyedia hosting web telah menjadikan InMotion pilihan kami. Tempoh pengembalian wang 90 hari InMotion membolehkan anda menggunakannya untuk ujian penuh sehingga pemilik laman web pemula dapat merasa selamat. Terdapat banyak aplikasi 1 klik dan WordPress yang sudah dipasang sebelumnya juga memudahkan penggunaannya. Arvixe memang menyediakan hosting Windows dan rancangan perniagaan, jadi pemilik eCommerce yang berpengalaman harus melihat ciri-ciri ini.

InMotion dan Arvixe adalah pilihan yang baik sebagai penyedia hosting web untuk perniagaan, tetapi mungkin

anda memerlukan laman web peribadi. SiteGround mungkin mempunyai jawapan untuk anda dan kemudahan adalah kuncinya kerana ia adalah pusat sehenti untuk semua keperluan pembinaan laman web anda. Banyak aplikasi tersedia melalui pemasangan 1 klik, dan pembangun laman web mudah digunakan.

Adakah anda mempunyai pertanyaan mengenai InMotion atau Arvixe? Adakah anda mempunyai pengalaman dengan salah satu penyedia ini atau adakah anda berminat dengan penyedia perkhidmatan yang sama sekali berbeza? Tinggalkan komen anda dan beritahu kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map