GoDaddy vs. Arvixe: Host Web Mana Yang Harus Anda Pilih?

Sekiranya anda memutuskan untuk memulakan laman web, anda mungkin akan sedikit bingung dengan semua syarikat hosting web yang berbeza dan semua rancangan yang ada di luar sana. Perbandingan satu-satu antara GoDaddy dan Arvixe ada di sini untuk membantu anda menyelesaikan kekacauan dan mencari syarikat hosting web yang sesuai untuk anda.


GoDaddy adalah syarikat besar dengan hampir 13 juta pelanggan. Arvixe mungkin tidak begitu terkenal seperti beberapa syarikat hosting lain, tetapi berkembang pesat – dari segi ukuran dan reputasinya. Kedua-dua GoDaddy dan Arvixe menyediakan hosting bersama, WordPress terkelola, VPS, dan rancangan pelayan khusus. Kedua-dua GoDaddy dan Arvixe menawarkan pilihan Linux dan Windows untuk rancangan mereka.

GoDaddy telah memenangi banyak anugerah “terbaik”, termasuk dinobatkan sebagai Fortune 100 “Syarikat Terbaik untuk Bekerja” pada tahun 2012. GoDaddy juga telah mendapat pengiktirafan untuk kempen iklannya yang kontroversial. Arvixe telah memenangi banyak anugerah – termasuk “Editor’s Choice” PCMag pada tahun 2015, dan merupakan salah satu syarikat 500 yang paling pesat berkembang di Amerika.

GoDaddy bermula pada tahun 1997 sebagai Jomax Technologies dan dijenamakan semula sebagai Go Daddy pada tahun 1999. Pada tahun 2006, jenama itu berubah menjadi GoDaddy (kedua-dua nama itu bergabung). Kumpulan pelaburan swasta memiliki GoDaddy, bagaimanapun, pengasasnya, Bob Parsons, tetap menjadi pemegang saham individu terbesar. Arvixe dibeli oleh Endurance International Group (EIG) pada tahun 2014. EIG memiliki banyak syarikat hosting web, dan walaupun laman web EIG mempunyai beberapa persamaan, mereka beroperasi dengan nama mereka sendiri.

Bandingkan prestasi GoDaddy dan Arvixe

Contents

Masa dan Kebolehpercayaan

Monitor masa

Waktu tamat. Apabila pelayan tidak aktif, anda kehilangan penonton dan pelanggan. Jaminan masa tamat tidak bermaksud laman web anda akan sentiasa aktif, tetapi ini menunjukkan betapa pentingnya hos web memberikan masa operasi. GoDaddy menjamin masa operasi sekurang-kurangnya 99.9%. Sekiranya laman web jatuh .1% atau lebih dari 99.9% dalam satu bulan, anda akan dikreditkan 5% dari kos hosting bulan itu. Arvixe mempunyai jaminan 99.9% yang sama, dengan bayaran balik bulan percuma jika jatuh di bawah peratusan tersebut.

Persembahan. GoDaddy menggunakan pemproses Core i7 dalam rancangan bersama, dan Xeons dalam VPS dan rancangan khusus. Arvixe menggunakan Xeons terkini, dan menyimpan data pelanggan pada 15K menyerang sepuluh pemacu. Pangkalan data dan pelayan e-mel Arvixe ada di penyimpanan SSD.

Ujian di laman GoDaddy menghasilkan masa muat 2.91s, lebih cepat daripada 56% laman web yang diuji dengan Pingdom. Laman web Arvixe yang setanding mempunyai masa muat 1.05s%, lebih cepat daripada 89% laman web yang diuji.

Kebolehpercayaan. GoDaddy memiliki pusat data yang dimilikinya di Phoenix, Arizona, dan menyewa dua pusat Arizona lain di Mesa dan Scottsdale. GoDaddy mempunyai pusat data lain di Chicago, Los Angeles, dan Ashburn, Virginia. Keperluan antarabangsa dipenuhi dengan pusat Eropah di Amsterdam dan pusat Asia yang terletak di Singapura. Pusat data dikuasakan dan disejukkan dengan kelebihan dan cadangan diesel.

Arvixe memenuhi permintaan global dengan pusat data di Dallas, Texas, Amsterdam, dan Hong Kong. Pusat data sepenuhnya berlebihan dan dipantau di lokasi untuk keselamatan dan kebolehpercayaan.

Pendapat mengenai Persembahan GoDaddy dan Arvixe

Arvixe mempunyai jaminan masa operasi yang lebih baik, dan masa muat dan tindak balas yang lebih cepat dalam ujian.

Ciri-ciri GoDaddy dan Arvixe

Bandingkan Ciri Utama

Ciri-ciri utama dibandingkan

Nota: “Tidak terhad” dan “tidak terukur” adalah istilah pemasaran yang sering digunakan oleh syarikat hosting web. Bertentangan dengan apa yang anda percayai, itu tidak bermaksud “semua yang anda boleh gunakan.” Sebaliknya, ini merujuk pada apa yang dianggap oleh syarikat hosting sebagai penggunaan yang wajar.

Pendaftaran Domain. Walaupun kedua-dua hos adalah pendaftar domain, GoDaddy adalah pendaftar terbesar di dunia dengan lebih 60 juta domain di bawah pengurusan. GoDaddy menawarkan satu tahun pendaftaran domain percuma untuk tempoh awal apabila jangka masa itu adalah 12 bulan atau lebih lama. Arvixe menawarkan domain percuma selama anda mempunyai rancangan dengan mereka, dan ia menawarkan pemindahan percuma jika anda sudah memiliki domain.

Pembina Laman Web. GoDaddy mempunyai antara muka drag-and-drop dengan Pembangun Laman Webnya, bermula dengan harga promo $ 1 sebulan. Arvixe menyediakan RvSiteBuilder, yang menampilkan editor WSYWIG dan lebih daripada 600 templat web.

Pangkalan Data. Bergantung pada rancangan yang dipilih, GoDaddy menawarkan dari 10 hingga pangkalan data MySQL tanpa had. Arvixe menawarkan pangkalan data MySQL dan PostgreSQL tanpa had.

Akaun E-mel. GoDaddy menawarkan 100 hingga 1,000 akaun dengan storan 100 MB hingga 1 GB, bergantung pada rancangan anda. Arvixe menyediakan akaun e-mel dan penghantaran e-mel tanpa had untuk semua rancangannya.

Hosting WordPress. Kedua-dua GoDaddy dan Arvixe menawarkan rancangan WordPress yang diuruskan. Pelan WordPress yang dikendalikan mempunyai syarikat hosting membuat sandaran dan kemas kini di laman web anda, yang membolehkan anda memberi tumpuan kepada perkara penting – kandungan laman web anda.

GoDaddyGoDaddy mempunyai empat rancangan WordPress. Asas, yang terhad kepada satu laman web, 25,000 pelawat setiap bulan, dan 10 GB storan SSD; Deluxe, dengan satu laman web, 100,000 pelawat, dan storan 15 GB; Muktamad, dengan dua laman web, 400,000 pelawat, dan storan SSD 30 GB; dan Pembangun, dengan sehingga 5 laman web, 800,000 pelawat, dan storan SSD 50 GB. Semua hadir dengan domain percuma semasa memesan jangka masa tahunan. Pelan Ultimate merangkumi SiteLock percuma.

ArvixeArvixe menawarkan dua rancangan WordPress yang dikongsi – Personal Class dan Personal Class Pro. Sekiranya laman web anda berkembang, hosting mereka akan lebih besar daripada pelayan yang dikongsi, VPS, Dedicated, dan Cloud, bergantung pada keperluan anda. Mereka mempunyai ruang dan lebar jalur yang tidak terhad, dan sokongan sembang dan telefon 24/7 untuk hosting WordPress mereka.

Penyelesaian eCommerce. Kedua-duanya GoDaddy dan Arvixe menawarkan keranjang belanja percuma, seperti Magneto, ZenCart, PrestaShop, dan lain-lain, melalui panel kawalan. Arvixe menyokong banyak pilihan e-dagang percuma dan komersial, banyak dengan sokongan 24/7 dan pemasangan automatik.

Sandaran. GoDaddy mempunyai rancangan cadangan dan pemulihan laman web dengan bayaran bulanan dengan rancangan bersama, dan sandaran harian percuma di WordPress, VPS, dan rancangan khusus. Arvixe mengambil sandaran snapshot pelayannya setiap hari. Arvixe mengesyorkan pelanggan membuat sandaran mereka sendiri dan menyimpannya di luar laman web (yang merupakan nasihat yang baik tanpa mengira sebarang rancangan).

Keselamatan Hosting. GoDaddy melakukan imbasan dan bertindak secara proaktif terhadap ancaman DDoS, dan ia memberikan apa yang disebutnya “CageFS.” CageFS membolehkan anda mengatur hak istimewa pengguna untuk membatasi akses ke kandungan. GoDaddy menyediakan SpamAssasin, dan juga BoxTrapper, untuk penapisan e-mel. Arvixe mengimbas dan bertindak secara proaktif terhadap ancaman DDoS, serta mempunyai perlindungan kekerasan. Arvixe menyediakan penapisan SpamAssassin dan Spamhaus.

GoDaddy menyediakan SSL kongsi percuma untuk rancangannya, dengan peringkat teratas mendapat SSL Peribadi percuma. Arvixe digunakan untuk menyediakan SSL bersama untuk rancangan bersama Linuxnya, namun, pada akhir tahun 2015, SSL bersama tidak lagi tersedia untuk rancangan bersama Linux atau Windows PersonalClass. SSL peribadi boleh dibeli. Pelan Arvixe BusinessClass mempunyai SSL percuma selagi anda mempunyai rancangan dengan Arvixe.

GoDaddy dan Arvixe sama-sama menawarkan pelayan Windows atau Linux.

Panel kawalan. Arvixe menggunakan cPanel standard industri. GoDaddy menggunakan cPanel, tetapi telah melakukan beberapa penyesuaian, yang mungkin membuatnya tidak biasa bagi pengguna cPanel biasa.

Tambahan. Selain hosting rancangan, GoDaddy juga menawarkan SEO, pemasaran dalam talian, dan perkhidmatan reka bentuk dengan biaya tambahan. Kedua-dua GoDaddy dan Arvixe mempunyai rancangan penjual semula dan program afiliasi. Arvixe memberikan kredit iklan $ 100 kepada Bing / Yahoo dan $ 100 di Google AdWords.

Pendapat mengenai Ciri Utama GoDaddy dan Arvixe

Kedua-dua syarikat hosting mempunyai banyak persamaan – kedua-duanya menggunakan cPanel, kedua-duanya mempunyai pelayan Linux dan Windows, dan kedua-duanya mempunyai pilihan keselamatan yang baik. GoDaddy dianggap sebagai peneraju industri dalam pendaftaran domain, tetapi lebar jalur, pangkalan data, dan ciri e-mel Arvixe untuk rancangannya memberikan kelebihan.

Bandingkan rancangan hosting web dan harga GoDaddy dan Arvixe

Pelan Hosting & Harga

Pelan harga dibandingkan

Nota: Harga untuk syarikat web hosting adalah sasaran bergerak. Untuk terus berdaya saing, promosi khas diberikan sepanjang tahun. Harga di sini adalah apa yang ditawarkan pada masa perbandingan ini. Anda harus perhatikan bahawa harga promosi biasanya hanya baik untuk jangka masa perkhidmatan pertama, jadi mendaftar untuk jangka masa panjang bermaksud penjimatan yang lebih tinggi. Biasanya, mendaftar untuk jangka masa yang lebih lama, tanpa mengira promosi yang berterusan, bermakna kemungkinan besar akan berlaku penurunan harga.

GoDaddy. GoDaddy menawarkan tiga rancangan bersama Linux, dan tiga rancangan bersama Windows – dengan dua pilihan mempunyai ciri serupa. Economy membenarkan satu laman web, lebar jalur tanpa had, dan storan 100 GB, dengan harga $ 3,99. Deluxe, dengan harga $ 4,99 sebulan, dan Ultimate, pada $ 7,99 sebulan, menawarkan laman web tanpa had, lebar jalur tanpa had, dan storan tanpa had. Semua rancangan dilengkapi dengan tahun pendaftaran domain percuma pada rancangan tahunan. Akaun e-mel masing-masing terhad kepada 100, 500, dan 1000. Pelan Ultimate menambah sijil SSL percuma selama satu tahun.

Arvixe. Arvixe menawarkan empat rancangan bersama – dua di PersonalClass dan dua di BusinessClass. Anda mempunyai pilihan untuk memilih pusat data A.S., Eropah, atau Asia semasa pembayaran. Kedua-dua Peribadi dan Perniagaan menawarkan ruang, lebar jalur, e-mel dan pangkalan data tanpa had. PersonalClass ($ 4 per bulan) dan BusinessClass ($ 22 sebulan) berbeza dengan versi Pro, PersonalClassPro ($ 7 sebulan) dan BusinessClassPro ($ 35 sebulan), kerana tahap Pro mempunyai laman web yang tidak terhad, sementara tingkatan bukan Pro sahaja membenarkan enam. Perbezaan antara PersonalClass dan BusinessClass adalah bahawa BusinessClass mempunyai lebih sedikit pengguna di pelayan – pada dasarnya ia dikongsi hosting dengan ciri VPS. Pilihan ASP menggunakan beberapa dolar lebih banyak untuk setiap rancangan dan peringkat. Pelan bersama Arvixe menyediakan pangkalan data MySQL dan PostgreSQL tanpa had. Juga, rancangan BusinessClass mempunyai sijil SSL percuma selama laman web ini dihoskan dengan Arvixe.

Kedua-duanya menawarkan hosting WordPress yang diuruskan. GoDaddy menawarkan empat rancangan. Laman web dibenarkan dari 1 laman web di peringkat terendah hingga 5 di peringkat tertinggi. GoDaddy menghadkan jumlah pelawat setiap bulan berdasarkan rancangan anda, dan jumlah penyimpanan SSD berbeza mengikut rancangan. Harga GoDaddy adalah $ 3.99, $ 4.49, $ 7.99, dan $ 13.99 sebulan. Arvixe menawarkan rancangan PersonalClass WordPress dengan harga $ 4 sebulan, dan rancangan PersonalClassPro dengan harga $ 7 sebulan. Lebar jalur yang tidak terhad, storan yang tidak terhad, dan sebilangan besar pangkalan data disertakan dengan dua rancangan tersebut. Pelan PersonalClassPro membenarkan jumlah laman web yang tidak terhad. Pelan WordPress Arvixe dengan mudah ditingkatkan, walaupun harga naik untuk WordPress di VSP atau pelayan khusus.

GoDaddy menawarkan lebih banyak rancangan VPS, dengan lima rancangan untuk Linux dan lima untuk Windows – rancangan Windows berharga sekitar $ 10 sebulan lebih. Pelan GoDaddy menawarkan lebar jalur tanpa had dan storan 40 GB hingga 250 GB (bergantung pada peringkat). Arvixe menawarkan dua rancangan masing-masing di Linux dan ASP (Windows). Arvixe berharga lebih kurang $ 30 atau lebih tinggi. Walau bagaimanapun, GoDaddy mengehadkan bilangan laman web menjadi 3. Arvixe lebar jalur tidak terhad, dan bilangan laman web yang tidak terhad dibenarkan – ditambah sijil SSL percuma selama anda mempunyai rancangan tersebut. GoDaddy menawarkan 5 rancangan khusus untuk Linux dan 5 untuk Windows. Rancangan Windows GoDaddy berjalan sekitar $ 30 lebih banyak daripada rancangan Linuxnya. Rancangan GoDaddy mempunyai lebar jalur yang tidak terhad. Arvixe’s menyediakan enam rancangan pemproses tunggal, dengan rancangan unggulan setanding yang sedikit lebih tinggi daripada GoDaddy. Arvixe juga menawarkan dua rancangan khusus multi-pemproses yang mengagumkan – walaupun pada harga lebih dari $ 350 sebulan.

GoDaddy menawarkan kredit pemasaran yang berbeza bergantung pada lokasi anda. Arvixe menyediakan pemasaran percuma dengan kredit $ 100 untuk Bing / Yahoo dan $ 100 untuk Google AdWords. Kedua-duanya menjual nama domain. GoDaddy menyediakan satu tahun pendaftaran percuma untuk pendaftaran baru, sementara Arvixe memberikan pendaftaran domain percuma selagi anda menyimpan rancangan anda.

GoDaddy dan Arvixe menawarkan jaminan pengembalian wang. GoDaddy menawarkan jaminan standard 30 hari untuk syarat tahunan dan ke atas. Untuk rancangan bulanan, bayaran balik penuh GoDaddy terhad kepada 48 jam dan dinilai semula selepas itu. Arvixe menawarkan jaminan 60 hari yang lebih lama. Sekiranya anda mempunyai pendaftaran domain percuma di Arvixe atau GoDaddy, mereka akan menahan yuran pendaftaran domain dari bayaran balik, dan anda akan menyimpan nama domain.

Pendapat mengenai Harga Perancangan Hosting

Untuk hosting bersama, Arvixe memiliki kelebihan dengan ciri “tidak terhad”, dengan harga yang serupa dengan, atau lebih rendah, daripada GoDaddy. Arvixe memiliki keunggulan dalam VPS dengan ciri “tidak terhad” di sana juga. Pelan khusus GoDaddy berharga lebih rendah, walaupun jika anda memerlukan pelayan yang serius (dengan harga yang jauh lebih tinggi), Arvixe sekali lagi menjadi pilihan anda berdua.

Betapa mudahnya menggunakan GoDaddy dan Arvixe

Kemudahan penggunaan

Betapa senang menggunakan antara muka

Panel kawalan. Kedua-dua GoDaddy dan Arvixe menggunakan cPanel, walaupun GoDaddy sedikit mengubah suai antara muka. Antara muka grafik cPanel yang mesra pengguna adalah standard industri, dan ia mempunyai sebahagian besar ciri yang diperlukan untuk mentadbir laman web anda melalui ikon yang mudah dikenali. GoDaddy menyediakan Plex standard industri dengan rancangan Windowsnya, Arvixe menggunakan WebSitePanel.

Pemasang sekali klik. GoDaddy menyediakan pemasangan aplikasi satu klik ke ratusan aplikasi melalui panel kawalannya. Arvixe menyediakan pemasangan aplikasi satu klik ke ratusan aplikasi melalui Softaculous. Kedua-duanya mempunyai pemasangan WordPress satu klik.

Navigasi Laman Web. Kedua-dua laman web GoDaddy dan Arvixe memberikan maklumat yang anda perlukan. GoDaddy menawarkan lebih banyak produk selain hosting, jadi sedikit membingungkan untuk menavigasi, dan halamannya memerlukan banyak tatal. Arvixe’s tidak rapi dan tepat. Carta perbandingan yang mudah dibaca di Arvixe dengan jelas menunjukkan perbezaan tahap anda.

Pendapat mengenai Kemudahan Penggunaan

Yang satu ini dapat dianggap sebagai ikatan kerana mereka berdua menggunakan cPanel dan kedua-duanya menyediakan banyak aplikasi dengan pemasangan satu klik. Arvixe mungkin sedikit mengangguk, kerana laman web yang lebih mudah dilayari.

Sokongan GoDaddy dan Arvixe

Sokongan Teknikal dan Pelanggan

Sokongan pengguna dibandingkan

GoDaddy harus dianggap tidak lebih baik daripada rata-rata, berdasarkan ulasan pelanggan. Arvixe berada dalam keadaan yang sama. Sejak pembelian EIG, penilaian perkhidmatan pelanggan menderita Arvixe. PCMag telah menamakan Arvixe sebagai Pilihan Editor pada tahun 2015, tetapi pada awal 2016, ia menurunkan penilaiannya kerana sokongan pelanggan yang buruk dan masa menunggu yang lama.

GoDaddy dan Arvixe mempunyai e-mel dan sembang langsung 24/7. Telefon GoDaddy adalah 24/7, sementara sokongan telefon Arvixe terhad pada waktu pejabat. Kedua-duanya mempunyai asas pengetahuan yang luas dengan tutorial. GoDaddy menyediakan artikel bermaklumat selain blognya di “GoDaddy Garage.” Arvixe mempunyai blog yang aktif.

Pendapat mengenai Sokongan Pengguna

Arvixe mungkin mendapat kelebihan di sini untuk perkhidmatan pelanggan kerana GoDaddy dianggap rata-rata, atau sedikit di atas. Namun, baru-baru ini waktu operasi dan perkhidmatan pelanggan Arvixe ketinggalan, dan masa menunggu pelanggan terlalu lama.

Ulasan pengguna tentang GoDaddy dan Arvixe

Ulasan Pengguna

Ulasan pengguna dibandingkan

Nota: Ulasan sering dibeli – sama ada secara langsung, atau sebagai insentif dalam hosting kredit. Malah ulasan yang sah umumnya dari pelanggan yang bersemangat, jadi kebanyakan ulasan mempunyai kecenderungan positif atau negatif yang kuat. Walau bagaimanapun, jika sesuatu terus muncul, positif atau negatif, ia harus disiasat.

Ulasan Negatif untuk GoDaddy dan Arvixe

GoDaddy. Sebilangan besar ulasan negatif mengenai GoDaddy berkaitan dengan sokongan pelanggannya yang lemah, sekatan ketat terhadap beberapa rancangan, dan waktu henti yang menjengkelkan.

Arvixe. Ulasan negatif terkini mengenai Arvixe berkaitan dengan perkhidmatan pelanggan yang buruk dan masa menunggu yang lama.

Ulasan Positif untuk GoDaddy dan Arvixe

GoDaddy. Ulasan positif dari pelanggan GoDaddy memberi komen mengenai perkhidmatan pendaftaran domainnya, dan harganya.

Arvixe. Arvixe dinilai tinggi oleh pelanggannya kerana mempunyai begitu banyak ciri yang tersedia dengan harga bajet tersebut. Pelanggan Windows menulis tentang gembira dapat mencari hosting dengan harga yang berpatutan.

Pendapat Ulasan Pengguna

Ulasan cenderung menunjukkan bahawa GoDaddy berkonsentrasi untuk menjadi pendaftar domain, dan hosting adalah pemikiran semula. Walaupun Arvixe mendapat beberapa keluhan negatif sekarang mengenai perkhidmatan pelanggan, namun secara umum masih dianggap sangat baik oleh para pelanggannya.

Kesimpulan mengenai perbandingan GoDaddy dan Arvixe

Hosting mana yang terbaik untuk anda?

Memilih platform Terbaik

Terdapat ciri positif dan negatif mengenai kedua-dua syarikat hosting ini.

Sebab untuk memilih Arvixe daripada GoDaddy:

 • Domain percuma selama rancangan dihoskan
 • Ciri-ciri yang lebih terhad dalam rancangan
 • Jaminan wang yang lebih lama

Sebab untuk memilih GoDaddy berbanding Arvixe:

 • Menjual pelbagai produk web selain hosting
 • Lebih banyak peringkat untuk lebih banyak pilihan dalam rancangan
 • Telefon percuma 24/7

GoDaddy mungkin paling sesuai untuk pemula, kerana semua yang berkaitan dengan web, dari nama domain hingga SSL, pemasaran, dan perkhidmatan SEO, dan pembukuan dalam talian, dapat diperoleh dari satu laman web. Arvixe adalah pilihan menarik bagi mereka yang menginginkan “segalanya tanpa had” dengan harga bajet. Perniagaan kecil akan mendapati lebar jalur dan storan yang tidak terhad menarik. Perniagaan yang memerlukan VPS atau pelayan khusus akan menjadikan GoDaddy pilihan yang menarik juga – walaupun mereka yang memerlukan pengkomputeran serius mungkin ingin melihat rancangan khusus pemproses ganda Arvixe.

Terdapat banyak pilihan lain untuk diperiksa semasa mencari hos web. Salah satu yang harus ada di radar anda adalah InMotion Hosting, kerana rancangan WordPress yang dikendalikan dengan baik. Ia menawarkan salah satu jaminan pengembalian wang terbaik dalam industri – jaminan pulangan wang 90 hari, berbanding jaminan GoDaddy 30 hari, dan jaminan 60 hari dari Arvixe. Sekiranya anda tidak keberatan mengambil langkah kecil dalam penetapan harga dari harga hosting anggaran untuk mendapatkan fitur premium dan masa memuat dan respons yang cepat, SiteGround adalah syarikat hosting yang harus anda pertimbangkan.

Adakah anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai GoDaddy atau Arvixe? Apa pengalaman anda dengan hosting web? Tinggalkan komen anda dan beritahu kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map