Топ 5 рецензија софтвера за куповину у е-трговини у 2016

Дакле, имате изванредан производ или услугу и требате га продати. И не само да је продајете, већ пронађите најефикаснији могући начин. Како ћете то учинити??


Па, једна од кључних компоненти успеха овде је одабир праве корпе за куповину или еЦоммерце софтверска платформа. Наравно, производ и ваша маркетиншка стратегија су такође битни. Али све ће бити бескорисно ако не будете у могућности да свој производ или услугу представите у најбољем светлу.

Пет најбољих колица за куповину

У овом чланку сазнаћете све што требате знати о доступним врстама софтвера за е-трговину, научити савете како да одаберете праву корпу за куповину за своје потребе, као и открити најпопуларније колица са најбољим домаћинима софтвер за е-трговину отвореног кода и најпопуларнији додатак за е-трговину за ВордПресс.

Помоћу овог чланка смањићете време потребно да пронађете најефикаснији начин продаје свог производа. Како? Знат ћете тачно на шта треба пазити након што прочитате овај пост, зато уронимо право у њега.

ВРСТЕ СОФТВЕРА ТРГОВИНА КОШНИЦАМА ЕЦОММЕРЦЕ

Па шта је тачно софтвер еЦоммерце способан? Омогућава вам да лако управљате својим производима (додајете их и уклањате их), обрачунавате порезе и прилично је срж сваке интернет продавнице.

Софтвер за е-трговину пружа интерфејс прилагођен кориснику и олакшава контролу функционисања радње, чак и људима без дубоке техничке позадине.

Ево четири најпопуларније врсте софтвера за е-трговину. Мало касније ћемо ући у детаљније детаље неких одређених софтверских производа, па наставите читати.

 • 1. Софтвер за е-трговину са властитим хостом. Овим софтвером за е-трговину улажете свој новац у почетну куповину производа – у услуге хардвера и инсталације. Омогућава много већу флексибилност и омогућава да сами ажурирате и управљате целим системом.
 • 2. Софтвер као услуга (СааС) е-трговина. СааС решења базирана су на технологији облака. Такође су познати и као „домаћин“. Са овом врстом софтвера за е-трговину, плаћате претплату на услугу коју вам добављачи испоручују из њиховог центра података. Иако је приступачнији, недостаје му количина слободе коју нуди самоорганизовани софтвер за е-трговину. Пружаоци услуга и даље ажурирају своје производе, доносе нове функције и баве се решавањем проблема.
 • 3. Опен Соурце еЦоммерце софтвер. Опен Соурце еЦоммерце платформе омогућују корисницима да инсталирају, управљају и конфигуришу потребни софтвер на властитим серверима. Измена кода програма је могућа. Међутим, захтева одређен ниво техничког знања и стручности у развоју. Омогућује огроман број додатака и додатака за проширење функционалности, а сам софтвер је бесплатан.
 • 4. Додатак или додатак. Ова врста делује као савршена алтернатива за оне који већ поседују платформу за блогање или веб локацију засновану на ВордПресс-у која допушта додатке. Додаци и додаци практично претварају вашу веб локацију у интернетску трговину у само неколико кликова. Постоји широк избор додатака, укључујући оба додатка која требате да купите и оне који су потпуно бесплатни.

Савети за одабир праве корпе за куповину

Избор кошарице одређује на који ће се начин кретати продаја. Изаберите онај који одговара вама и вашим потребама, и ускоро ћете видети колико брзо ћете приступити успеху.

Међутим, ако одаберете онај који не задовољава ваше захтеве, мораћете да се суочите са потешкоћама и требате да потрошите више времена да исправе своје грешке.

25 описаних савета ће вам помоћи да избегнете грешке и да одаберете колица која ће бити најбоља за вас.

 • 1

  Врста софтвера за е-трговину – Пре него што почнете да тражите софтвер за е-трговину, одлучите који тип желите. На пример, ако сте постојећи ВордПресс корисник, онда је ВордПресс додатак за е-трговину (нпр. ВооЦоммерце) одлична опција.

 • 2

  Компатибилност – Проверите компатибилност. Ваша корпа за куповину треба да функционише са расположивим хардвером, оперативним системом и са софтвером за веб сервер.

 • 3

  Увоз података – Потражите могућност увоза података. Ово је посебно важно ако поседујете велику базу производа. Ако то учините, сигурно ће вам требати лак начин за пренос свих тих података.

 • 4

  Скалабилност – Размотрите потенцијал за раст. Ако намеравате да проширите своје пословање, обавезно одаберите софтвер који ће вам помоћи да остварите своје циљеве. На примјер, да ли барем један од цјеновних планова омогућава неограничене производе.

 • 5

  Приоритетне карактеристике – Одлучите које главне карактеристике ваша кошарица мора да има. То ће вам олакшати сужавање претраге.

 • 6

  Прорачун пореза на промет и трошкова испоруке – Могућност извршавања свих потребних калкулација значајно побољшава корисничко искуство. Тако да је боље имати ову функцију, уместо да е-поштом шаљете трошкове слања међународним купцима.

 • 7

  Различити начини плаћања – Ваша кошарица треба да подржава различите начине плаћања. Морате својим клијентима пружити слободу избора и укључити што више доступних начина плаћања.

 • 8

  Међународни купци – Ако желите продати купцима широм света, потражите софтвер који подржава различите језике, прихвата било које валуте и пружа могућност међународне испоруке и пореза.

 • 9

  Сигурност – Изаберите сигурну корпу за куповину која је у складу са ПЦИ ДСС (Стандардима сигурности података платне картице) и има ССЛ (Сецуре Соцкетс Лаиер) сертификате.

 • 10

  Прилагођавање – Ако ваш софтвер за е-трговину има скуп унапред направљених предложака и алата за њихово прилагођавање, биће вам много лакше да креирате сопствену продавницу.

 • 11

  Промене цена – Морате бити у могућности да привучете купце нудећи им посебне промоције и попусте за одређене куповине. Дакле, могућност брзе промене цене производа је такође плус.

 • 12

  Упозорења о производу и напуштање опоравка колица – потражите могућност коришћења упозорења, попут упозоравања купаца када је производ на складишту сада доступан или упозоравања када су напустили кошару и охрабрили га да га доврши, као ово може помоћи повећању ваше продаје.

 • 13

  Аналитика и извештавање – Да бисте могли да побољшате свој учинак и повећате количину продаје, важно је имати приступ статистичким подацима. Уверите се да ваш софтвер може да генерише детаљне извештаје о активностима корисника у вашој мрежној продавници.

 • 14

  Виртуелна корпа – Још једна ствар која ће побољшати корисничко искуство ваше продавнице је виртуелна колица. Омогућује вашим купцима могућност да наставе куповину око своје продавнице и изврше наруџбу на самом крају након што пронађу све што им је потребно.

 • 15

  Оптимизација за мобилне уређаје – Уверите се да је мобилно прилагођено како не бисте изгубили купце који су корисници мобилних уређаја.

 • 16

  Брзо време учитавања – Проверите време утовара како бисте били сигурни да се довољно брзо учитава. Према Киссметрицс, „47% потрошача очекује да се веб страница учита за 2 секунде или мање“, тако да можете изгубити купце ако је преспор.

 • 17

  Једноставност употребе – Софтвер који је једноставан за употребу и који нема стрму кривуљу учења је посебно важан ако немате знање о кодирању.

 • 18

  Ниво подршке – Сазнајте колико подршке софтвер нуди, јер морате знати да можете потражити помоћ ако вам је потребна, посебно ако нисте упознати са софтвером за е-трговину..

 • 19

  Ресурси – Потражите софтвер који нуди широк спектар корисних ресурса које можете сами користити за решавање проблема.

 • 20

  Алати – Потражите уграђене алате који ће вам помоћи у развоју пословања (нпр. Алати за аналитику, СЕО алати, маркетиншки алати итд.).

 • 21

  Подешавање – Одлучите колико ћете времена морати да потрошите на подешавање. Ако желите брзо, лако постављање без стреса, избегавајте софтвер са сложеним и дуготрајним подешавањима.

 • 22

  Апликација за мобилне уређаје – Ако желите могућност да лако управљате својом мрежном продавницом било где у било ком тренутку, потражите софтвер који укључује мобилну апликацију како бисте могли да управљате њом у ходу.

 • 23

  Буџет – Пре него што почнете да тражите софтвер за е-трговину, обавезно одлучите колико новца желите да потрошите сваког месеца. На пример, ако имате мало предузеће, пословни софтвер за е-трговину можда није најбољи за вас.

 • 24

  Бесплатна пробна верзија – Ако постоји бесплатна пробна верзија, бесплатна верзија или демо верзија, покушајте прво пре него што донесете одлуку. Ово вам може дати бољу представу да ли је софтвер одговара вама.

 • 25

  Повратне информације од корисника и стручњака – Прочитајте рецензије софтвера пре него што донесете одлуку. Сазнајте шта кажу корисници и стручњаци, посебно о свим проблемима на које наилазе јер ћете можда наићи на исте проблеме.

Колица са најбољим домаћинима

Схопифи

Основан 2004. године, Схопифи сада покреће преко 300 000 мрежних продавница. Корисници су упорно сврставали Схопифи као један од најпопуларнијих колица за домаћинство.

Схопифи веб локација

Главне карактеристике.

 • Укључује скуп функција е-трговине за помоћ у стварању професионалне продавнице.
 • Укључује алате, извештаје и аналитичке податке трговца.
 • Интегрише се са Гоогле аналитиком и пружа извештаје о производима.
 • Интегрише се с преко 70 гатеваи-ова плаћања – можете прихватити кредитне картице, ПаиПал плаћања и аутоматизацију продаје.
 • Омогућује вам креирање купона, кодова за попуст и прилагођених поклон картица.
 • Омогућује вам слање е-порука како бисте подсетили људе да ли су напустили своју кошарицу.
 • Интегрише се с друштвеним мрежама.
 • Укључује уграђену корпу за мобилну трговину.
 • Садржи велико тржиште апликација.
 • Да ли је ПЦИ ДСС компатибилан и има ССЛ сертификат.

Дизајн.

Схопифи нуди значајан скуп од преко 1.000 чистих и функционалних тема које су прилагођене мобилним уређајима и прилагодљиве, укључујући теме које су креирали светски познати дизајнери попут Хаппи Цог, Пикел Унион и Цлеарлефт. Омогућује вам избор између бесплатних и плаћених тема које могу удовољити већини потреба корисника.

Ако пронађете тему која вам се свиђа, али није баш онаква какву желите, можете ангажовати Схопифи стручњака за дизајн да је прилагоди за вас или чак креирате потпуно нови прилагођени дизајн само за вас.

Цене.

Прво испробајте Схопифијево 14-дневно бесплатно пробно време да бисте боље схватили да ли је оно право за вас или не.

Схопифи-ови планови цена крећу се од 29 УСД месечно за основни план и до 299 УСД месечно за Премиум план. Стандардни план кошта 79 долара месечно. Једногодишња и двогодишња претплата уштедеће вам 10% и 20%.

Основни план је најприкладнији за нова предузећа која тек почињу, али Стандардни или Премиум план могу бити боља опција ако намеравате додатно да развијате своје пословање..

Постоји и Схопифи Лите план који вам омогућава да своје производе продајете на Фацебооку за само 9 долара месечно. А ту је и Схопифи Плус, који је СааС еЦоммерце платформа за трговце велике количине. То је сјајна опција за велика предузећа која траже решења за ниво предузећа.

Такође можете да купите додатне функције, као што је Малопродајни пакет, који може да надогради ваш Схопифи ПОС (Поинт Оф Сале) за 40 УСД месечно.

Прос & Цонс.

Прос:

 • Једноставан за употребу, пријатељско сучеље.
 • Неограничена пропусност, складиштење датотека и производа.
 • Широк спектар бесплатних предложака.
 • Уграђени маркетиншки алати.
 • Једноставна интеграција ПаиПал-а.
 • Подржава апликације трећих страна за проширење функционалности.
 • Интегрише се са ВордПресс, Вик и Скуареспаце.
 • Изврсна 24/7 корисничка подршка.
 • Сви планови укључују бесплатан ССЛ сертификат.

Против:

 • Недостаје слобода прилагођавања.
 • Не подржава више језика.
 • Нативни систем плаћања је ограничен да ради само са одређеним земљама.
 • Накнаде за трансакције за приступнике плаћања треће стране.
 • Могу бити проблема са исправним приказом слика. Понекад, да бисте то избегли, боље је да их претходно обрежете.

Кориснички сервис.

Схопифи има тим за подршку који је доступан 24 сата дневно. Можете их назвати, написати е-пошту или разговарати с њима у ливе цхат-у. Ако вам је потребна помоћ у одређеном подручју, имате приступ разним Схопифи стручњацима, укључујући стручњаке за постављање, стручњаке за дизајн, стручњаке за веб програмере, маркетинг стручњаке и стручњаке за фотографије..

Схопифи има библиотеку ресурса за оне који желе сами да реше проблеме. Садржи колекцију корисничких водича и туторијала, подкастове, пословну енциклопедију, базу ФАК-а и форум за дискусију, као и избор видео снимака, студија случаја, е-књига и вебинара на њиховом “Универзитету за е-трговину.”

Такође можете пронаћи Схопифи сусрете и догађаје којима ћете присуствовати путем њиховог „Универзитета за е-трговину“.

БигЦоммерце

Основан 2009. године, БигЦоммерце сада покреће око 100 000 интернетских продавница и има просечно време искориштавања од 99,99%. Њени трговци расту 28% годишње, што је скоро дупло више од просека у индустрији, а БигЦоммерце Ентерприсе продаје преко милион долара годишње.

Веб сајт компаније БигЦоммерце

Корисници су упорно сврставали БигЦоммерце као један од најпопуларнијих колица за домаћинство. Између осталих награда, добитник је награде Голд Стевие за компанију године 2014.

Главне карактеристике.

 • Омогућује вам продају дигиталне и физичке робе, подјелу на категорије и кориштење властитих цијена отпреме.
 • Интегрише се са ПаиПал-ом и бројним гатеваи-има плаћања.
 • Пружа могућности оптимизације за претраживаче и пуну функцију управљања садржајем.
 • Може аутоматски слати е-поруке како би их подсетио да су напустили кошару.
 • Омогућава вам да креирате рачуне који вашем особљу дају дозволу за обављање одређених задатака (нпр. Само ваш продајни тим може мењати цене производа итд.).
 • Омогућује корисницима да подешавају ЦСС и ХТМЛ.
 • Садржи велико тржиште апликација.
 • Пружа могућност креирања поклон картица и купона подразумевано.
 • Је ПЦИ ДСС компатибилан и има расположив ССЛ.

Дизајн.

БигЦоммерце нуди избор 7 бесплатних и готово 80 плаћених предложака тема. Цене за плаћене предлоге крећу се од 145 до 235 долара. Међутим, већина њих креће се од 170 до 195 долара.

Можете бирати између различитих тема за различите индустрије, са категоријама које ће вам помоћи да пронађете најбољу. Као што је раније поменуто, БигЦоммерце вам омогућава да измените ХТМЛ и ЦСС кодове да би ваша продавница изгледала јединствено.

БигЦоммерце је такође прилагођен мобилним уређајима, јер укључује уграђену мобилну продавницу, као и респонзивне теме које ће се аутоматски прилагодити било којој величини екрана – радним површинама, лаптоп рачунарима, таблетима и мобилним телефонима.

Цене.

БигЦоммерце нуди четири плана цена са различитим сетом функција. Сваки план цена такође има годишњи лимит продаје. Ако прекорачите ту границу, БигЦоммерце ће тражити да пређете на други план цена. Једногодишња претплата уштедеће 10%.

 • БигЦоммерце Стандард. 29,95 УСД месечно са ограничењем продаје од 50 000 УСД годишње.
 • БигЦоммерце Плус. 79,95 УСД месечно са 125 000 УСД годишњим ограничењем продаје. Овај план и стандардни план дизајнирани су за нова и брзо растућа предузећа.
 • БигЦоммерце Про. 199,95 УСД месечно са ограничењем продаје од 1.000.000 УСД годишње. Овај план је осмишљен за велика предузећа.
 • БигЦоммерце Ентерприсе. Овај план је прилагођен вашем послу. Цена за њу варира и зависи од потреба вашег пословања. Дизајниран је за успостављене мрежне продавнице са високом продајом и напредним потребама.

Ако нисте сигурни који план да одаберете, прво испробајте њихово 15-дневно бесплатно пробно тестирање и сазнајте да ли има све што вам је потребно.

Прос & Цонс.

Прос:

 • Један од најједноставнијих за употребу, са градитељем продавница са којим неко без вештина за веб развој може лако да се носи.
 • Сви планови укључују неограничене производе, складиштење датотека, пропусност и рачуне особља.
 • Аутоматизиране е-поруке и маркетиншке функције.
 • Аналитика и извештавање дизајнирани посебно за е-трговину.
 • Уграђени блог.
 • Нема накнада за трансакције.
 • Ниже накнаде за трансакције ПаиПал-а.
 • Изврсна 24/7 корисничка подршка.

Против:

 • Годишње ограничење продаје са неопходном надоградњом на скупљи план цена.
 • Недостатак мобилних апликација које вам омогућавају да управљате својом продавницом у покрету.
 • Мање бесплатних шаблона у односу на конкуренте и мало веће цене.
 • Прилично тешка прилагодба. Иако можете исправити његове кодове, морате имати одређени ниво стручности. И нема толико додатака за избор.

Кориснички сервис.

БигЦоммерце је имао неколико проблема повезаних са службом за кориснике, али чини се да су сада сви пропали. Омогућава 24/7 подршку путем телефона, е-поште и разговора уживо.

Поред тога, има портал за подршку који укључује чланке о поступцима и решавању проблема, водиче, видео записе са њиховог „БигЦоммерце Универзитета“, форум заједнице и партнерско тржиште где можете потражити помоћ стручњака ако вам је потребна (нпр. Дизајнери , веб програмери, консултанти за е-трговину, агенције за маркетиншке услуге итд.).

Волусион

Волусион је основан 1999. године и сада има преко 21 милијарду долара трговачке продаје, а више од 40.000 интернет продавница користи софтвер Волусион. Корисници су Волутион доследно сврставали као један од најпопуларнијих колица за куповину, а он је освојио награду Стевие за 2011. годину за тим за линијску помоћ корисницима..

Веб локација Волусион

Главне карактеристике.

 • Омогућава вам да наведете неограничену количину производа са Премиум планом.
 • Можете да креирате адресе е-поште компаније са именом вашег домена.
 • Ради са више валута и има уграђену функцију израчунавања пореза.
 • Подржава скуп мобилних уређаја којима управља ваша продавница, укључујући таблете паметних телефона и паметне сатове.
 • Пружа сет алата за СЕО, маркетинг и РМА (Ретурнед Мерцхандисе Аутхоризатион).
 • Омогућује вам слање е-порука како бисте подсетили људе да ли су напустили своју кошарицу.
 • Омогућава вам креирање кодова купона и поклон картица.
 • Интегрише се са еБаиом, Амазоном и Фацебоок-ом.
 • Укључује тржиште трговаца, широко тржиште апликација.
 • Да ли је ПЦИ ДСС компатибилан и има ССЛ сертификате.

Дизајн.

Волутион има широк избор предложака дизајна, подељених у следеће категорије: дом и башта, спорт и напољу, одећа и додаци, храна, хоби, здравље и лепота, ауто и индустријска индустрија, и електроника.

Нуди више од 80 бесплатних предложака, од којих је преко 20 мобилно прилагођено. Постоји око 277 плаћених образаца са цијенама од 50 до готово 900 долара. Ту је и уграђени уређивач шаблона, где можете да прилагодите ЦСС и ХТМЛ. Иако има и графички уређивач, недостаје му функционалности.

Ако желите прилагођени дизајн, можете да купите један од прилагођених пакета веб дизајна. Стартер пакет кошта 4000 долара; Гровтх пакет кошта 5300 УСД, а Адванцед пакет кошта 6500 УСД. Сви укључују брзи дизајн почетних страница, прилагодљиви дизајн шаблона, дизајнирање УИ тема, изглед категорија и технички СЕО.

Цене.

Волусион има бесплатно 14-дневно пробно време како би својим купцима пружио прилику да тестирају платформу. На располагању су и саветници за е-трговину, са којима ће вам помоћи да одлучите који је прави план за вас.

Обезбеђује четири плана цена са месечним плаћањима и нуди попуст од 10% ако се одлучите за куповину једногодишње претплате. Ако купујете више продавница са Волусион-ом, добијате и 10% попуста на сваку додатну трговину.

 • Мини план кошта 15 долара месечно. Овај план укључује 100 производа, 1 ГБ опсега и интернетску подршку.
 • Плус план кошта 35 долара месечно. Овај план укључује 1.000 производа, 3 ГБ опсега и интернетску и телефонску подршку.
 • Про план кошта 75 долара месечно. Овај план укључује 10.000 производа, 10 ГБ опсега и приоритетну подршку.
 • Премиум план кошта 135 УСД месечно. Овај план укључује неограничене производе, 35 ГБ опсега, приоритетну подршку и наменски менаџер налога.

Про и Премиум планови укључују „План лојалности купаца“ и „Договор дана“ који вам омогућавају да својим купцима пружите попусте и промовишете лојалност марки..

Прос & Цонс.

Прос:

 • Сви планови цена укључују неограничен простор за складиштење, као и одговарајуће шаблоне, мобилну трговину, Фацебоок продавницу, аутоматске пореске стопе.
 • Бесплатна мобилна апликација Волусион која омогућава лако управљање продавницом у покрету.
 • Брзо и лако подешавање.
 • 99,99% гаранције за продужење рада.
 • Без накнада за трансакције, без обзира на план цена.
 • Аутоматске дневне сигурносне копије и аутоматска ажурирања платформе.
 • Нуди низ функција е-трговине, маркетинга и СЕО алата.
 • Има одговарајућу техничку подршку.
 • Интегрише се са трећим добављачима услуга отпреме.

Против:

 • Сви планови за цене имају ограничену пропусност са просечном накнадом од 7 долара по ГБ.
 • Нема уграђену платформу за блогање.
 • Не подржава више језика и предлаже ручно превођење страница.
 • Не подржава прилагођавање е-поште. То је технички могуће, али само подешавањем кода.

Кориснички сервис.

Сви планови цена који почињу од Плус плана нуде личну подршку 24/7. Можете му приступити путем телефона, ливе цхат или е-маила, а такође можете контактирати Волутион на Твиттеру и Фацебоок-у. Про и Премиум планови такође имају приоритетну подршку са бржим временом одзива.

Имате приступ бројним ресурсима, укључујући базу знања, блог увида у е-трговину компаније Волутион, изјаве корисника, видео туторијале, често постављана питања, водиче, вебинари и дев вики.

Такође можете да потражите помоћ од сертификованих Волутион стручњака из различитих области, као што су графички дизајн, веб дизајн, маркетиншке услуге, подешавање и управљање продавницама, уплоад производа и миграција у продавницу.

Најбољи софтвер за е-продају са отвореним кодом

Магенто

Магенто, лансиран 2007. године, је најбоља платформа е-трговине са отвореним кодом са преко 50 милијарди УСД бруто обима робе на тој платформи годишње. Покреће преко 250 000 мрежних продавница. Корисници су Магенто доследно рангирали као најбољи софтвер за е-продају са отвореним кодом.

Веб локација Магенто

Главне карактеристике.

 • Магенто и трећи добављачи нуде широк избор тема за прилагођавање ваше продавнице.
 • Има функцију виртуелне колица са плаћањем и слањем робе.
 • Ради са ПаиПал-ом, Симпле Паи-ом, Амазон Паиментс-ом, Гоогле Цхецкоут-ом и другим приступницима плаћања.
 • Прати информације о тренутним наруџбама и пружа историју куповине, омогућавајући купцима да спремају производе на листу жеља.
 • Има откривање прегледача и аутоматски прилагођава страницу за одређени уређај.
 • Има сет алата за управљање производима, маркетинг и СЕО. Такође вам може пружити аналитику и извештаје.

Дизајн.

Пуно је места на којима можете пронаћи унапред припремљене шаблоне дизајна за своју Магенто интернет продавницу. То су продавнице независних добављача.

Има пуно тога за избор, укључујући огроман избор бесплатних предложака. Цене за плаћене предлоге варирају од продавнице до продавнице. Наравно, такође можете креирати властити дизајн од нуле.

Цене.

Заједничко издање Магенто софтвера доступно је бесплатно.

Међутим, постоји и Ентерприсе Едитион софтвера. Садржи отворену архитектуру, потпуну прилагодбу, имплементацију сервера и приступ цертифицираним програмерима и партнерима, који могу помоћи у постављању продавнице. Све ово можете добити за 17.900 долара годишње основним пакетом.

Ту је и Ентерприсе Цлоуд Едитион који је платформа као услуга, као и пакет за управљање комерцијалним налозима, који вам омогућава управљање омницханнел операцијама.

Прос & Цонс.

Прос:

 • Једна од најочитијих предности је бесплатна доступност софтвера Цоммунити Едитион са потпуним низом функција и функција.
 • Потпуно је скалабилан и може задовољити све, од власника средњих предузећа до великих продавца.
 • Флексибилан је и омогућава вам да креирате продавнице са потпуно јединственим дизајном и функцијама.
 • Може аутоматски да интегрише мобилну верзију за вашу продавницу.
 • Омогућава сет алата за СЕО.

Против:

 • Иако је сам софтвер бесплатан, још увек постоје платиране предлошке дизајна, додатака итд. Да бисте се изборили са решавањем проблема, мораћете да платите стручњацима за њихову помоћ.
 • Понекад продавнице са седиштем у Магенту трпе због спорог времена утовара.
 • Да бисте максимално искористили овај софтвер, пожељније је искуство кодирања.
 • Да би се исправно покренуло, продавници која се темељи на Магенту потребан је наменски сервер, што значи додатну потрошњу.
 • Има споро време реакције за подршку.

Кориснички сервис.

Они који користе Цоммунити Едитион софтвера немају исту подршку коју имају власници Ентерприсе Едитион, као што су подршка 24 сата дневно, приступ тиму менаџера налога и консултаната и додатне функције подршке.

Другим речима, сами сте и потребно је да се удружите са искусним програмерима у случају да требате да решавате проблеме са продавницом.

Међутим, форум је и даље доступан и ту можете да разговарате и пронађете решења за своје проблеме.

На интернету су доступне и документације и опће информације које вам помажу да се носите са потешкоћама.

Такође можете приступити библиотеци ресурса Магенто, која укључује корисне видео снимке, веинаре и публикације о овим областима: управљање поруџбинама, маркетинг и роба, међународно ширење, искуство корисника, перформансе и скалабилност, иновације у малопродаји, флексибилност пословања, мобилна архитектура и технологија , као и сигурност, исплате и преваре.

Најпопуларнији додатак за е-трговину за ВордПресс

ВооЦоммерце

ВооЦоммерце је покренута 2011. године и сада је најпопуларнији додатак за еЦоммерце ВордПресс са 17.098.047 преузимања широм света. Корисници доследно рангирају ВооЦоммерце као најпопуларнији додатак за еЦоммерце ВордПресс-а, а тренутно он покреће преко 37% свих мрежних продавница.

Веб локација ВооЦоммерце

Главне карактеристике.

 • Потпуно је прилагођен мобилним уређајима, како трговцима, тако и купцима.
 • Омогућава вам продају физичких производа заједно са дигиталним.
 • Омогућава геолокацију за олакшавање израчуна испоруке и пореза.
 • Има управљање залихама које ће вам помоћи да пратите ниво залиха и управљате налозима.
 • Пружа могућност омогућавања прегледа купаца.
 • Нуди аналитичке функције, као и СЕО алате.
 • Има преко 300 бесплатних и плаћених додатака.
 • Омогућава вам премјештање постојећих података с друге еЦоммерце платформе на ВооЦоммерце.

Дизајн.

Генерално гледано, ВооЦоммерце нема задани дизајн.

Међутим, одлично функционира са свим доступним темама ВордПресс-а. Постоје и прилагођене теме развијене посебно за додатак. Неки од њих су бесплатни, а други се крећу у ценама од 39 до 139 долара. Имају комплетну прилагодбу и подржавају читав низ функција додатака.

На пример, можете бесплатно преузети платформу Сторефронт, што вам омогућава приступ ВордПресс темама које нуде бешавне интеграције са ВооЦоммерце.

Постоје и визуелни уређивачи и могућност подешавања ЦСС-а и ХТМЛ-а ако желите прилагодити дизајн.

Цене.

Додатак ВооЦоммерце можете бесплатно преузети. Нема накнада за трансакције, а складиштење и пропусни опсег зависе од хостинга ваше веб локације.

Трошкови могу да укључују одржавање ВордПресс веб локације, прилагођене теме, додатне додатке за веб локацију за проширење функционалности, додатне гатеваи-ове плаћања итд. Имајте на уму да, иако је ВооЦоммерце бесплатан за преузимање, вероватно ћете морати да потрошите више да имате све функције које желите да бисте могли да изградите и развијате своју веб продавницу.

Прос & Цонс.

Прос:

 • Сам додатак је бесплатан.
 • Комплетна скалабилност.
 • Мобилно прилагођено.
 • Благајна на лицу мјеста и могућност креирања кодова купона као заданих карактеристика.
 • Широк спектар проширења и додатака за избор.
 • Разне теме и за веб локацију и за додатак.
 • Бесплатна ВооЦоммерце иОС апликација која вам омогућава да лако будете у току са својом продавницом на вашем иПхоне-у.
 • Беспрекорна интеграција са ВордПресс-ом, што га чини одличном опцијом за постојеће ВордПресс кориснике.

Против:

 • Недостају неке виталне особине. Проширења су доступна, али морат ћете их платити, што значи додатну потрошњу.
 • Ради само са ВордПресс-ом.
 • Не функционише тако добро са неким прилагођеним темама или чак са подразумеваним ВордПресс темама.
 • Тешко је ажурирати ако користите тему која није Воо.
 • Ограничена корисничка подршка.

Кориснички сервис.

Лична подршка је прилично ограничена. Иако можете да пошаљете карту за помоћ и сачекате да вас контактира представник ВооЦоммерце-а.

Постоји одељак са ФАК-ом, база знања, ВордПресс и ВооЦоммерце заједница, туторијали, како треба, друге документације и мноштво видео записа. Све ове алтернативе могу вам помоћи да сами решите своје проблеме.

Ако тражите стручну помоћ, можете пронаћи верификованог ВооЕкперта који је специјализован за одређено подручје за које вам је потребна помоћ.

Закључак: Која колица су боља за вас?

Дакле, ту га имате.

Да бисте одабрали кошару која је најприкладнија за вас, морате знати тачно шта желите постићи одређеним софтвером. И да ли је у стању да испуни ваша очекивања или не.

Упоредите расположиве опције, проверите све предности и недостатке сваког решења и донесите своју одлуку на основу информација које сте сакупили. Те врсте информисаних одлука имају тенденцију да доведу до успеха и постигну циљеве које сте поставили.

Неколико коначних савета који ће вам олакшати претрагу правог софтвера су ево главних питања која бисте требали да поставите себи:

 • Колики је твој буџет?
 • Који су ваши пословни циљеви и које су функције софтвера за е-трговину које су вам потребне да бисте им помогли да постигнете те циљеве? Другим речима, које карактеристике имају предност над другима?
 • Коју врсту софтвера за е-трговину желите? Самопослужени, СааС или софтвер за е-трговину отвореног кода? Или би вам бољи додатак или додатак?
 • Колико је софтвер скалабилан? Ако имате мало предузеће, да ли ће вам то помоћи да проширите посао? Ако имате велико предузеће са великом продајом, нуди ли софтвер решењу предузећа са напредним функцијама?
 • Колико сте времена спремни потрошити на учење употребе софтвера, подешавање ваше интернетске продавнице и управљање њиме? А колико сте времена и новца спремни потрошити на тренинг свог тима ако их треба обучити?
 • Колико знања о кодирању имате ви и ваши запосленици? Да ли треба да потражите софтвер једноставан за употребу за који није потребно никакво знање кодирања?
 • Да ли сте свесни предности и недостатака?
 • Шта корисници и стручњаци кажу о софтверу? Који су главни проблеми са којима су се сусрели и да ли ће ометати раст вашег пословања?
 • Колико вам је потребна подршка? На пример, је ли доступна 24/7 подршка? Да ли постоје ливе цхат, е-пошта и телефонска подршка? Постоје ли ресурси које можете сами да решите?
 • Да ли сте испробали бесплатну пробну верзију, бесплатну верзију или демо верзију? Другим речима, да ли сте прво урадили сва своја истраживања и тестирали? Боље је да сада одвојите време за доношење исправне одлуке, а не да журите са њом да бисте касније сазнали да не испуњава све ваше захтеве и да морате да губите више времена мењајући се на други.
 • Јесте ли испробали више од једног бесплатног суђења? Важно је да размотрите све своје могућности, зато испробајте неколико својих најбољих избора да бисте сазнали који од њих вам најбоље одговара.

Поделите своја мишљења о овом чланку. Која колица су вам била најкориснија и која одговарају вашим потребама? Зашто? Слободно оставите своје коментаре.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map