Shopify Pricing: Primerjajte in izberite najboljši načrt za vašo spletno trgovino

Medtem ko se trg programske opreme za e-trgovino lahko počuti nekoliko natrpan, je ena od prednosti ta, da so podjetja prisiljena cenovno ceno svojih izdelkov. Tudi industrijski velikan Shopify ni izjema.


To je dobra novica za stranke, ki iščejo resnično zmogljivo programsko opremo za ustvarjanje in shranjevanje vsebin, pakirano v enem cenovno ugodnem paketu.

Shopify Načrti cen

Primerjava načrtov cen Shopify

Shopify ponuja več različnih načrtov cen, ki so zasnovani za potrebe podjetij različnih velikosti.
Morda je najpomembneje, da ponujajo brezplačno 14-dnevno preizkušnjo. Za prijavo ne potrebujete niti kreditne kartice. To je danes med programskimi podjetji običajna praksa.

Torej, bodite pozorni na vsak izdelek, ki vam ne omogoča, da ga najprej preizkusite. Če vam prodajalec ne dovoli leteti, preden kupite, ni prepričan v kakovost rešitve, ki jo ponuja.

Po izteku 14-dnevnega preizkusa lahko izberete ustrezen načrt cen, ki ustreza vašemu proračunu in podjetju.

Shopify Lite – 9 USD / mesec

Tudi s tem poceni načrtom z golimi kostmi boste še vedno uživali v moči Shopifyja. Omogoča vam prodajo na Facebooku in dodajanje gumbov za nakup na katero koli obstoječo spletno stran. Spletno mesto lahko hitro zaslužite in začnete s prodajo.

Shopify Light Plan Solution za prodajo na Facebooku

Lastnosti

 • Ustvarite privlačne vitrine izdelkov na Facebooku
 • Na katero koli spletno mesto dodajte gumbe za nakup
 • Sprejmite kreditne kartice na sejmih in drugih prireditvah
 • Ustvarite račune in račune strankam
 • Samodejne posodobitve
 • Viri za trženje
 • 24/7 podpora strankam prek e-pošte ali klepeta v živo
 • Neomejeno seznamov izdelkov

Omejitve

Glavna omejitev Shopify Lite je, da vam ne omogoča izdelave samostojnega spletnega mesta iz nič. Zares je zasnovan za tiste, ki že imajo spletno mesto in ne želijo preklopiti. To si lahko predstavljate kot podobno dodajanju gumba PayPal na svoje spletno mesto.

Shopify Načrti

Osnovni Shopify – 29 USD na mesec

Naslednji korak je Basic Shopify. Ta različica vam omogoča ustvarjanje lastnega spletnega mesta, ki je v celoti gostovano. Na voljo je z vsemi orodji, ki jih boste potrebovali za začetek novega posla. Pravzaprav je zasnovana in cenovno upoštevana pri podjetnikih. Tu je nekaj poudarkov:

Lastnosti

 • Dva računa osebja. Z njimi se lahko omeji dostop do določenih informacij in so uporabni pri upravljanju vašega spletnega mesta.
 • Neomejeno izdelkov in prostora za shranjevanje
 • SSL potrdilo za varnost in varna plačila
 • Blog
 • Sposobnost ustvarjanja popustnih kod
 • Ročno ustvarjanje naročil

Možnosti za podporo strankam

Velik del uspešnosti Shopifyja lahko pripišemo njihovi odlični storitvi za stranke. Lahko se obrnete na podporo 24/7. Pri osnovnem načrtu imate na voljo številne možnosti, ko se obrnete na pomoč, vključno z:

 • Telefon
 • E-naslov
 • Klepet v živo
 • Twitter
 • Facebook

Pazite tudi na njihovo bazo znanja, razdelek s pogostimi vprašanji in vaje. Možnosti so, da boste lahko odgovorili na svoje vprašanje. Redno objavljajo informativne članke in zdijo se vedno željni izboljšati uporabniško izkušnjo.

Pokličite pristojbine

Poleg mesečne pristojbine je pri uporabi Shopify še nekaj stroškov.

Cene kreditnih kartic in provizije: Z osnovnim načrtom boste plačali 2,9-odstotno ceno kreditne kartice plus 30 ₵ pristojbine za vsak spletni nakup. Osebno kupnine znašajo 2,7%, doplačilo pa pade. Če se odločite za uporabo zunanjega plačilnega prehoda, obstaja 2,0% transakcijska provizija.

Mesečne cene: Shopify Basic po ceni 29 USD na mesec po konkurenčnih cenah. Ugotovili boste, da je večina drugih glavnih igralcev na istem igrišču. Vendar je Shopify ena le peščica, ki po tej ceni ponuja neomejene izdelke in skladiščenje.

Možnosti varčevanja po pogodbi: Če želite prihraniti denar, lahko plačate leto ali dve vnaprej. Nakup letnega načrta in prihranite 10% ali 20% na dvoletnem načrtu.

Dodatni stroški

Ne pozabite, da boste morali kupiti tudi ime domene. To je letna pristojbina, ki običajno znaša približno 10 USD.

Trgovina Shopify omogoča domeno po meri

Morda boste tudi ugotovili, da želite svojo trgovino razširiti z nakupom določenih aplikacij. Čeprav to zagotovo ni potrebno, vam občasno pridejo v poštev. Cene se razlikujejo od enkratne pristojbine do mesečne naročnine.

Kdo je osnovni načrt najboljši za?

Če šele začnete svoje podjetje, vam osnovni načrt ponuja več kot dovolj za pomoč. Ko vaše podjetje raste, boste morda želeli nadgraditi. V nasprotnem primeru Shopify Basic zagotavlja robustno in močno orodje. Med zagonom in prodajo trgovine ne bi smeli naleteti na resnične omejitve.

Shopify – 79 USD / mesec

The Shopify načrt je namenjena rastočim podjetjem, ki potrebujejo prostor za širitev. Na voljo je tudi nekaj naprednejših funkcij e-trgovine, ki bodo pomagale pri odnosih s strankami in upravljanju poslovanja.

Lastnosti:

Vse funkcije Shopify Basic, plus

 • Sposobnost ustvarjanja, prodaje in sprejemanja darilnih kartic
 • Strokovna poročila
 • Zapuščeno obnovitev vozička

Možnosti za podporo strankam

Pomoč strankam je na voljo prek:

 • Telefon
 • E-naslov
 • Klepet v živo
 • Twitter
 • Facebook

Omogočite kanale za podporo strankam

Pristojbine

Cene kreditnih kartic in provizije: Za spletne transakcije bodo kupcem Shopify zaračunane 2,6% + 30 rate cene kreditne kartice. Če se nakupi opravijo osebno, ta stopnja pade na 2,4% + 0 ₵. Če uporabljate Shopify plačila, vam ni treba skrbeti za stroške transakcij. Vendar pa prehodi tretjih oseb prihajajo z 1,0-odstotno pristojbino za transakcije.

Mesečne cene: Za večino uveljavljenih podjetij je 79 USD nominalna pristojbina. To še posebej velja, če upoštevamo, koliko lahko naredite s tem načrtom. Ponuja več kot dovolj za podporo poliranega, profesionalnega in rastočega podjetja.

Možnosti varčevanja po pogodbi: Če želite prihraniti denar, lahko plačate leto ali dve vnaprej. Nakup letnega načrta in prihranite 10% ali 20% na dvoletnem načrtu.

Dodatni stroški: Možnost dodatnih stroškov je enaka za vse načrte Shopify. Za popolno funkcionalnost trgovine vam ne bo treba kupovati aplikacij. Vendar boste morda ugotovili, da bodo nekatere aplikacije koristne za vaše podjetje.

Cene aplikacij se zelo razlikujejo. Bodite prepričani, da svoje raziskave, tako da boste našli najboljšo ponudbo, da ustrezajo vašim potrebam.
Končno ne pozabite na ceno imena domene. Običajno bo domena stala približno 10 USD na leto.

Kdo je Shopify načrt najboljši za?

Načrt Shopify je najbolj primeren za uveljavljena podjetja, ki so usmerjena v rast. Načrt vsebuje vse funkcije, ki jih boste morali hitro razširiti in prilagoditi spreminjajočim se potrebam.

Napredno Shopify – 299 USD / mesec

Čeprav napredna različica Shopifyja ni povsem neomejena, se zelo približa. Tu so dodatne funkcije, ki so priložene načrtu cen Advanced Shopify:

Lastnosti:

Vse funkcije Shopifyja, plus

 • 15 računov osebja
 • Napredni ustvarjalec poročil
 • Prevoz pošiljateljev v realnem času

Možnosti za podporo strankam

Tako kot pri vseh načrtih Shopify tudi stranke uživajo vrhunsko servisno podporo. Poiščete lahko po zbirki znanja ali se obrnete neposredno na predstavnika. Forumi skupnosti so prav tako zelo aktivni in koristni. In končno, ne pozabite izkoristiti njihove univerze za e-trgovino. Ta brezplačna storitev vam bo pomagala izboljšati vaše spletno mesto in vaše tržne strategije.

Obrnite se na podporo strankam prek:

 • Telefon
 • E-naslov
 • Klepet v živo
 • Twitter
 • Facebook

Pristojbine

Cene kreditnih kartic in provizije: Z Advanced Shopify boste plačali kreditno kartico v višini 2,4% + 30 ₵ za spletne nakupe. Za vse osebne nakupe se plača 2,2% + 0 ₵. Kot vedno ni plačil za transakcije, ko uporabljate Shopify Payments. Za zunanja plačilna vrata bodite pripravljeni plačati 0,5-odstotno pristojbino za transakcije.

Mesečne cene: Advanced Shopify stane 299 dolarjev na mesec. Jasno je načrt, namenjen že uveljavljenim podjetjem, ki potrebujejo prilagodljivo rešitev.

Možnosti varčevanja po pogodbi: Prihranite denar s plačilom za celo leto vnaprej. Shopify ponuja 10-odstotni popust pri enoletnem načrtu. To je prihranek več kot 350 dolarjev. Če kupite dvoletni načrt, lahko z 20-odstotnim popustom prihranite skoraj 1500 dolarjev.

Dodatni stroški: Ne glede na to, ali kupujete domensko ime prek Shopifyja ali drugega ponudnika, kot je BlueHost, lahko pričakujete, da boste plačevali približno 10 USD na leto.

Morda boste želeli dodati programe, ko razširite svoje spletno mesto in potrebujete bolj posebne funkcije. Upoštevajte, da so cene aplikacij lahko enkratna pristojbina ali mesečna naročnina. Pred vlaganjem v aplikacijo se prepričajte, da opravite svoje raziskave.

Kdo je Advanced Shopify načrt Best for?

Advanced Shopify je najbolj primeren za velika podjetja, ki potrebujejo prilagodljivo rešitev, ki se lahko hitro prilagodi svojemu podjetju. Namenjen je rasti vašega podjetja in vam ponuja orodja, ki jih boste potrebovali za širitev.

Shopify Plus

Shopify Plus je podjetniška programska rešitev za trgovine z veliko količino transakcij. Nekatere največje svetovne znamke uporabljajo Shopify Plus za napajanje svojih spletnih trgovin. Na voljo je z neomejeno prodajo, izdelki in pasovno širino.

Shopify Plus načrt

Glavni cilj je zagotoviti cenovno ugodno rešitev, ki podjetjem omogoča, da se osredotočijo na lansiranje izdelkov in usmerjanje na nove trge. Močna orodja olajšajo upravljanje trgovine in zmanjšajo stroške IT. Namenska podpora 24/7 vam bo pomagala tudi hitreje zagnati trgovino

Shopify Plus Omejitve in zahteve

Shopify Plus ne predstavlja nobenih pravih omejitev. Za začetek boste morali se obrnite na Shopify. Za vas bodo ustvarili načrt po meri, skupaj z individualiziranimi cenami.

Kdo je Shopify Plus načrt najboljše za?

LA Lakers in Dodocase sta dve stranki Shopify Plus. Oba se ponašata s prepoznavnimi blagovnimi znamkami in mednarodnim dosegom. So tudi trgovci z veliko količino z edinstvenimi potrebami. Shopify Plus je idealen za obravnavo njihovih potreb.

Shopify cene v primerjavi z njihovimi največjimi konkurenti

Magento

Magento je še eno veliko ime na programskih platformah eCommerce. Velika razlika je v tem, da je Magneto CE storitev odprtega koda. To pomeni, da je tehnično brezplačen. Ljudje z vsega sveta prostovoljno prispevajo k izgradnji programa z ustvarjanjem dodatkov in aplikacij.

Žal brezplačno prihaja z veliko strunami. Za eno boste morali zagotoviti gostovanje na svojem strežniku. Poleg tega boste morali biti zelo izkušeni, ko gre za kodiranje. Če je katera od teh zahtev preveč tehnična, da bi jo lahko obravnavali, boste morali koga najeti. Takrat se stroški res začnejo seštevati.

Oblikovalci in razvijalci običajno zaračunavajo v razponu od 100 do 250 dolarjev na uro. Če spletno mesto ustvarjate iz nič, se lahko ure hitro seštevajo. Prav tako niso vsi dodatki brezplačni. Cene za razširitve se lahko začnejo pri 99 ₵ in segajo do 8000 dolarjev.

Magento ponuja tudi zelo omejeno storitev za stranke. Brskate lahko po forumih skupnosti. Vendar se boste morali v večini primerov posvetovati z osebo, ki je postavila vaše spletno mesto. To pomeni več oseb-ur za odpravljanje težav.

Če povzamem, tukaj je le nekaj dodatnih stroškov:

 • Varnost
 • Domena
 • Gostovanje
 • Stroški oblikovalcev
 • Pristojbine za razvijalce
 • IT podpora
 • Dodatki in razširitve

Kot lahko vidite, vam lahko “brezplačni” stroški Magneta hitro uidejo.

Kdo je najboljši Magento?

Kljub zajetnim zagonskim stroškom Magento ponuja resnično pozitivne pozitivne rezultate. Gre za prefinjen in razširljiv program, ki vam omogoča, da svoje spletno mesto popolnoma prilagodite. Kljub temu pa je cena najbolj primerna za bolj uveljavljena podjetja. Magneto ima lahko korist od uspešnih podjetij s širokim občinstvom in na stotine izdelkov.

BigCommerce

Kar zadeva načrte cen in razpoložljivih funkcij, BigCommerce najbolj spominja na Shopify. Njihov standardni načrt je 29,95 USD na mesec. Kot Shopify ponuja:

 • Namestitev z enim klikom
 • Brezplačne teme
 • 15-dnevna brezplačna preizkusna različica – kreditna kartica ni potrebna
 • Gostovanje
 • Varnost
 • Neomejeno shranjevanje in pasovna širina
 • Hitri časi nalaganja
 • Samodejne posodobitve
 • 10% popust, če kupite enoletno naročnino vnaprej

Kdo je BigCommerce Best For?

Na koncu pa BigCommerce in Shopify tekmujeta za isto občinstvo. Oba sta primerna za podjetnike, ki začenjajo svojo prvo spletno stran. Izbira se lahko spusti na osebne želje. Morda boste ugotovili, da je tema, ki vam je najbolj všeč, na voljo samo na Shopify. Ali morda ena posebnost, ki je značilna za BigCommerce.

Na srečo oba ponujata brezplačne preizkušnje. Vzemite jih oboje, preden se dokončno odločite.

Volzija

Volusion je še ena vrhunska platforma. Za samo 15 $ na mesec za mini načrt lahko to izgleda veliko. Vendar pa prihaja z veliko omejitvami. Dodate lahko le do 100 izdelkov, zgornja meja pasovne širine pa je 1 GB. Prav tako boste imeli dostop le do spletne podpore.

Tudi novorojenci bodo verjetno želeli nadgraditi na Plus načrt za 35 dolarjev na mesec. Funkcije programa Plus vključujejo:

 • Neomejeno shranjevanje
 • 1.000 izdelkov
 • 3 GB pasovne širine
 • Telefonska podpora
 • Glasila
 • CRM
 • Zapuščeno obnovitev vozička

Upoštevajte, da večina načrtov v območju 30 USD prihaja z neomejeno pasovno širino.

Daleč največji očitek proti Volusionu so njihove cenovne prakse. Medtem ko oglašujejo mesečne cene naročnine, v njih niso navedene vse skrite pristojbine. Tukaj je kratek seznam cen, ki jih lahko pričakujete:

 • SSL potrdilo – 149 USD
 • Namestitev SSL potrdila (ne morete ga namestiti sami) – 99 USD
 • Nova domena – 11,99 USD
 • Prekrivne pasovne širine – 7 USD na GB
 • Pristojbine za obdelavo plačil tretjih oseb – 2,0-3,0% na transakcijo
 • Pristojbina za storitev PCI 1,83 do 3 USD na mesec
 • Odstranjevanje povezave »Powered by Volusion« – 25 USD
 • Odstopna pristojbina – 99 USD
 • Mesečna pristojbina za izjave – 10 USD

Upoštevajte, da se cene premijskih tem in dodatkov sploh ne omenjajo. Volusion je trdna platforma, vendar njihova cena ni pregledna ali konkurenčna.

Kdo je Volusion Best For?

Na kratko: izkušeni koderji, ki se zavedajo dodatnih stroškov. Platforma ne omogoča urejevalnika WYSIWYG. Za prilagoditev spletnega mesta boste morali poznati določeno količino kode. Tudi takrat morda ni vredno cene. Nepričakovane pristojbine se lahko hitro seštejejo. V primerjavi z Volusionom je Shopify boljša izbira za večino ljudi.

Shopify Načrti FAQs

 • Ali lahko kadar koli nadgradim ali zmanjšam načrt?
 • Ja! Svoj načrt lahko kadar koli spremenite. Ne glede na to, ali želite zmanjšati stroške ali nadgraditi za več zmogljivosti, lahko prosto menjate načrte.
 • Ali lahko kadar koli prekličem naročnino? Kakšne so kazni?
 • Trgovino lahko zaprete ali zaustavite. Če se odločite za premor, bo trgovina še vedno na voljo, vendar kupci ne bodo mogli kupovati. Zmanjšali bodo tudi obratovalne stroške. Shopify bo shranjeval vašo trgovino v živo in premoral 14 USD na mesec.
 • Prav tako je enostavno zapreti trgovino. Vse skupaj traja nekaj klikov in lahko prekličete svoj račun. Za zaprtje ali začasno zaustavitev trgovine ni nobenih kazni.
 • Ali moram za brezplačno preskusno različico vnesti podatke o kreditni kartici?
 • Ne. Brezplačno preskusno različico lahko začnete v samo nekaj minutah, ne da bi morali vnesti podatke o plačilu.
 • Kako dobim račun?
 • Shopify bo samodejno bremenil vašo kreditno kartico vsakih 30 dni. Prejeli boste račun, vendar vam ne bo treba ukrepati. Vaš račun bo vseboval vašo mesečno pristojbino, skupaj s pristojbinami za transakcije in aplikacije.

Sklep o cenah Shopify

Shopify je daleč najbolj priljubljena platforma e-trgovine z gostovanjem. Ponuja zanesljivo rešitev in cenovno ugodne načrte. Tudi prvi podjetniki lahko izkoristijo moč podjetja Shopify za primerno ceno.

Izbira pravega načrta je odvisna od tega, kje ste s podjetjem in kako hitro želite rasti. Dobra novica je, da lahko nadgradite in nadgradite načrte po potrebi. Enostavno ni veliko platform, ki ponujajo enako kombinacijo stroškov, vsestranskosti in prilagodljivosti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map