Oglejte si prednosti in slabosti, da odprete spletno mesto za e-trgovino

Če ste nakupovali za najboljšo platformo za e-trgovino, ki bo napajala vašo trgovino, verjetno še vedno naletite na Shopify. Je vodilni v panogi in dosledno uvrščen med tri najboljše platforme.


Čeprav je Shopify zagotovo impresivno orodje, bo morda več možnosti za rešitev vaših potreb. Preberite več o prednostih in slabostih programske opreme za e-trgovino, da boste lahko sprejeli najboljšo odločitev o nakupu.

Omogočite prednosti in slabosti ustvarjalca trgovine za e-trgovino

SHOPIFY PROS

Ni zanikati, da ima platforma Shopify eCommerce dolg seznam prednosti. Tu je le nekaj poudarkov.

Rešitev na ključ: Shopify je že pripravljen. Ni vam treba skrbeti za vlaganje časa in denarja v postopek namestitve. Ko se prijavite, lahko začnete načrtovati in graditi svojo trgovino.

Hitra in enostavna namestitev pomeni tudi, da lahko začnete prodati in zaslužiti čim prej. Za izdelavo spletnega mesta vam ne bo treba porabiti mesecev ali celo let.

Pomembne vgrajene funkcije

Gostovanje: Shopify uporablja svoje zmogljive strežnike za zagon vaše trgovine. To pomeni tudi, da se spopadajo s kakršnimi koli tehničnimi težavami. Ni vam treba skrbeti za zagon in odpravljanje težav z lastnimi strežniki. Za začetnike je to velikanski plus.

Varnost: Shopify je PCI DSS. To pomeni, da izpolnjujejo industrijske standarde za varnost kreditnih in debetnih kartic. Vaše stranke se lahko počutijo samozavestne, da so njihove finančne informacije zaščitene.

Shopify je združljiv s standardom PCI DSS

Poleg tega vaša trgovina ponuja brezplačno SSL potrdilo. Ta plast zaščite deluje pri šifriranju občutljivih podatkov. Drug način je, da zaščitite podatke o kupcih. Nekateri graditelji spletnih strani e-trgovine bodo kupili potrdilo in plačali, da ga namestite.

SEO: S Shopifyjem je enostavno biti SEO strokovnjak. Njihove vgrajene funkcije omogočajo e-trgovina SEO praktično brez predsodkov. Program samodejno ustvari spletno mesto, se integrira z vsemi dodatnimi analitičnimi programi in vam omogoča posodobitev meta opisov in oznak. Vse, kar morate storiti, je, da izpolnite praznine in vaše spletno mesto se bo zagnalo kot prijazno iskalnikom.

Poiščite podrobnosti o zaslonu za SEO na spletni strani

Enostavna uporaba vmesnika: Visoke ocene za preprosto uporabo presegajo oblikovne značilnosti. Čeprav je urejevalnik odličen za začetnike, je to tudi ostalo na nadzorni plošči. Vsakdo zlahka najde svojo pot. Organizacija ima smisel, namestitev pa je vizualno privlačna in jasno označena.

Trgovina z aplikacijami: Trgovina z aplikacijami Shopify ima na tisoče dodatkov, ki jih lahko uporabite za razširitev funkcij spletnega mesta. Medtem ko nekateri od njih zahtevajo enkratno naročnino ali mesečno naročnino, jih je veliko popolnoma brezplačnih. Ker se nove aplikacije stalno dodajajo, ni omejitev, kaj lahko počnete.

Shopify App Store

Shopify POS App: Shopify presega spletno prodajo. Z aplikacijo POS lahko izdelke enostavno prodajate na prireditvah v živo. Odnesite svoje izdelke na trge, sejme, pop-up prostore in druga srečanja. Aplikacija olajša opravljanje transakcij med letenjem.

Hitrost: Hitri časi nalaganja so pomembni iz več razlogov.

 • 1. Iskalniki nagrajujejo spletna mesta s hitrejšimi časi nalaganja. Počasni strežniki lahko dejansko negativno vplivajo na vašo uvrstitev.
 • 2. Spletni kupci so nestrpni. Ne traja veliko, da potencialna stranka zapusti vašo stran. Čakati na vašem spletnem mestu jih lahko odženejo.
 • 3. Izgleda neprofesionalno. Imate samo eno priložnost ob dobrem prvem vtisu. Počasno spletno mesto ne bo vzbudilo zaupanja v vaše spletno mesto.

Pomoč strankam: Kot stranka Shopify imate 24-urni dostop do podpore strankam. Z njimi se lahko obrnete na:

 • Telefon
 • E-naslov
 • Klepet v živo
 • Twitter
 • Facebook

Prikažite odlične možnosti za podporo strankam.

Kot lastnik podjetja boste imeli tudi dostop do različnih CRM orodij. Te lahko uporabite za ustvarjanje prijetne nakupovalne izkušnje in urejanje naročil. Vse te funkcije so vgrajene in pripravljene za uporabo od prvega dne.

Bistvena orodja za trženje: Ko imate spletno mesto, je čas, da začnete tržiti svoje izdelke. Shopify omogoča enostavno optimizacijo vaših strani z zemljevidi zemljevidov, metaoznakami, opisi in integracijo družbenih medijev. Druga orodja za trženje vključujejo:

 • Spremljanje in poročanje strank
 • Sposobnost ustvarjanja promocij in ponudbe popustov
 • Predloge za glasilo in e-pošto
 • Zmogljivosti spletnega dnevnika
 • Odziven dizajn za mobilne naprave
 • Obsežna trgovina z aplikacijami

Imate vse, kar potrebujete za izvedbo celovite marketinške kampanje. Vsa dodatna orodja lahko dodate prek trgovine z aplikacijami. Obstaja veliko brezplačnih in po ugodnih cenah možnosti.

Oblikovanje

Trgovina predloge Shopify

Eden največjih stroškov za zagon spletne trgovine je najem razvijalca za oblikovanje vaše spletne strani. Urne tarife se lahko začnejo pri 100 USD in presežejo 200 dolarjev. Ne bo trajalo dolgo, da zberete zajetne račune. Tako oblikovanje po meri izstopa iz cenovnega razreda veliko zagonov.

Na srečo pri Shopifyju ne boste potrebovali profesionalnega razvijalca. Vsakdo lahko ustvari spletno mesto. Urejevalnik WYSIWYG olajša prilagoditev strani. Za spremembe ni treba vedeti, kako kodirati.
Če imate težave, se lahko obrnete na podporo strankam ali uporabite njihova orodja za vire. Zagotavljajo:

 • Obsežne strani z vprašanji
 • Forum skupnosti
 • Baza znanja
 • Univerza za gradnjo spletnih strani.

Platforma je kot nalašč za začetnike, vendar dovolj vsestranska za bolj izkušene podjetnike.

Odzivno oblikovanje spletnih strani

Prikažite odzivne predloge.

Večina kupcev uporablja svoje mobilne naprave za brskanje in nakupe. Če vaše spletno mesto ne reagira, se boste borili za pretvorbo prodaje. Shopify ponuja teme z odzivnim dizajnom, tako da bo vaše spletno mesto videti dobro na telefonih, tablicah in prenosnikih. Kupci si lahko preprosto ogledajo vaše izdelke in plačajo kjer koli že so.

Veliko brezplačnih tem

Platforme ECommerce se precej razlikujejo po tem, koliko brezplačnih tem ponujajo. Shopify pade na sredino območja v tej kategoriji. Trenutno lahko izbirate med 10 brezplačnimi temami. Premium teme se gibljejo v ceni od 80 do 150 dolarjev. Čeprav 10 morda ne zveni veliko, je kakovost njihovih brezplačnih tem precej nad konkurenco.

Shopify predloge spletnega mesta

Pomaga tudi, da so brezplačne teme Shopify dobro zasnovane in enostavno prilagojene. WYSIWYG urejevalnik vam omogoča preproste spremembe povleci-n-spusti. Prav tako lahko dostopate do kode teme in prilagodite podrobnosti prek HTML ali CSS. Prilagodite velikost, zamenjajte barve in dodajte slike z lahkoto.

Dodatki

Druga prednost programske opreme Shopify je, da svojo trgovino z aplikacijami nenehno širijo. Če ne najdete določenega orodja ali aplikacije, obstaja velika verjetnost, da bo kmalu na voljo. Nenehno iščejo načine za izboljšanje in zadovoljevanje potreb strank.

Shopify fleksibilna programska platforma bo še naprej rasla z vami in na spreminjajočem se trgu. Trenutno lahko izbirate na tisoče vtičnikov in ta številka iz dneva v dan raste.

Shopify je poenostavil tudi postopek integracije. Ko kupite ali prenesete aplikacijo, jo je mogoče takoj zagnati. Običajno ni več nobene postavitve. Razširitev funkcionalnosti vaše trgovine traja le nekaj klikov.

SHOPIFY CONS

Cenitev

Morda ste opazili, da je na trgu kar nekaj brezplačnih samoplačniških možnosti: Magento, Zen Cart, PrestaShop. Medtem ko lahko oznaka Free zveni privlačno, je ulov. Če želite uporabljati te nakupovalne vozičke, morate tekoče kodirati. V nasprotnem primeru boste morali najeti razvijalca, ki bo zasnoval vašo trgovino. V tem primeru “brezplačni” stroški hitro izginejo.

Poleg tega lahko možnosti, ki jih gostijo sami, prihajajo tudi s skritimi pristojbinami. Morda boste morali doplačati za plačilni prehod, varnostna potrdila in druge funkcije, ki so vgrajene v Shopify.

V bistvu so samoplačniške možnosti najboljše za tiste s tehničnim znanjem. Če ste začetnik, potem je Shopify še vedno velika vrednost. Mesečno naročnino je dobro, da lahko hitro oblikujete svoje spletno mesto.

Težave pri prilagajanju

Nekateri uporabniki se pritožujejo, da je teme Shopify težko prilagoditi. Shopify je izumil svoj kodni jezik, imenovan Tekočina. Če ste navajeni na druge jezike, se bo učila krivulja.

Navzočnost je v tem, da niste zaklenjeni v uporabo tekočine. Uporabniki še vedno lahko uporabljajo HTML, CSS in JavaScript za spremembe. Težave bodo lahko imeli samo tisti, ki se zanašajo na PHP.

Marketinška orodja so zelo osnovna

Drugi pogost očitek je, da so vgrajena orodja za trženje preveč osnovna. To je trd argument, da se držijo. Shopify spletna mesta so vgrajena z vsemi potrebnimi orodji. Če pride do vrzeli, morate samo obiskati trgovino z aplikacijami. Vsak uporabnik ima neomejen dostop do najboljših orodij za trženje.

Organizacija

Pri imenih kategorij se je Shopify odločil za zanimivo izbiro. Lahko so zmedene in otežujejo navigacijo po mestu. To odvzame uporabniško izkušnjo in ustvari nepotrebno krivuljo učenja. Čeprav je ta prevara zlahka premagana, je še vedno moteča.

Migracije

Če se odločite za zamenjavo platform, Shopify ne olajša selitve. Čeprav je to običajna praksa, lahko to pomeni tudi izgubo nekaterih podatkov vaše trgovine. Najboljše, na kar se lahko nadejate, je izvoz vašega spletnega mesta CSV. To je dober razlog, da si vzamete čas za izbiro platforme za e-trgovino. Izkoristite vsa brezplačna preskušanja, da vam ne bo treba skrbeti, da bi se selili po cesti.

Kdo je Shopify Best For?

Shopify je pravzaprav zelo primeren za večino ljudi tam, ki želijo zagnati spletno trgovino. Zadovoljuje veliko večino ljudi, ki ne poznajo kode. To pomeni velik prihranek pri načrtovanju in razvoju prodajalne. V bistvu lahko vsakdo zgradi in zažene trgovino v nekaj urah.

Shopify ima tudi enega najboljših načrtov za cene na trgu. Po potrebi lahko nadgradite in nadgradite. Tudi osnovni načrt ima vse funkcije, ki jih boste potrebovali in dostop do trgovine z aplikacijami. Čeprav obstajajo pristojbine za kreditne kartice, so te standardne.

Shopify alternative

Čeprav je Shopify odlična platforma, ki nagovarja množično občinstvo, obstajajo tudi druge možnosti. Volusion, BigCommerce in Magento so pogosto uvrščeni na vrh s Shopifyjem. In z dobrim razlogom. Vse te platforme se potegujejo za delež na istem trgu. Vsi se zelo trudijo, da bi zaslužili vaše podjetje.

Vendar se na koncu programska platforma Shopify še vedno izkaže iz več razlogov:

 • 1. Najboljše teme. Čeprav imajo drugi veliki igralci več tem, so Shopifyjeve teme bolje oblikovane in bolj profesionalno videti. Seveda, to je povsem stvar mnenja in osebnega okusa. Če se želite prepričati sami, uporabite brezplačne preizkuse, da si ogledate nekaj.
 • 2. Super uporabniku prijazen. Magento je odprtokodni program, ki bo zahteval nekaj tehničnega znanja. BigCommerce in Volusion ponujajo urejevalnike za povleci in spusti, vendar Shopify prejme visoke ocene za preprosto uporabo.
 • 3. Neomejene funkcije. S Shopifyjem vam nikoli ni treba skrbeti za prekomerno delovanje. Dodate lahko čim več izdelkov in uživate v neomejenem pomnilniku in pasovni širini. Za nadgrajeni paket ni treba plačati.
 • 4. Služba za stranke. Shopify postavlja standard za odlično storitev za stranke. Uporabniki imajo dolg seznam načinov, kako doseči zastopnika 24/7. Na drugih platformah boste za neposreden dostop plačali več.
 • 5. Nenehne posodobitve. Če pogledate Googlove trende, Shopify še naprej pridobiva oprijem. Tudi njeni konkurenti se ne spogledujejo. Veliko tega je posledica zavezanosti podjetja Shopify za izboljšanje njegovih lastnosti. Shopify se še naprej prilagaja trgu in po potrebi dodaja nove funkcije. Ne bo vam treba skrbeti, da bo zastaral.

Shopify sicer izstopa kot najboljša izbira za začetnike brez izkušenj s kodiranjem, vendar to še ne pomeni, da je najboljša možnost za vse. Če imate izkušnje s kodiranjem, boste morda ugotovili, da je Magento lažje prilagodljiv. Ali pa boste morda našli popolno temo na BigCommerce.

Shopify ima množično privlačnost, vendar je vedno v vašem interesu, da nakupujete, preden se lotite platforme.

Zaključek: Prosim odtehtajo slabosti?

Brez dvoma. Pravzaprav mnogi nasprotovanja, ki jih uporabniki omenjajo, v resnici ne oprijemajo. Morebitne pomanjkljivosti bodo vplivale le na zelo majhen del uporabnikov.

Povprečnemu človeku nikoli ni bilo lažje oblikovati in zagnati spletne trgovine. To je odlična novica za podjetnike po vsem svetu.

Pri tehničnem znanju ali proračunu ni več velikih ovir. Za približno 30 dolarjev na mesec lahko vsakdo, ki ima računalnik, ustvari profesionalno spletno mesto s storitvijo Shopify. Čas je, da sami napadete in Shopify je velik del tega gibanja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me