Kako spremeniti svoj blog v e-trgovino Emporium

Če ste bloger, obstaja velika verjetnost, da ste že vložili veliko truda v ustvarjanje svoje publike.


Če objavljate redno in je vaša vsebina koristna, zabavna, informativna ali vpogledna, potem verjetno že imate naslednje, kar je popoln položaj pri uvajanju v podjetje za e-trgovino..

Ne glede na to, ali želite prodati digitalne ali fizične izdelke in storitve – tukaj lahko pretvorite svoje bralce v svoje bodoče stranke.

Spremenite svoj blog v platformo za e-trgovino za prodajo izdelkov.

Ker poznate svoj ciljni trg, ste že korak naprej. Lahko raziščete, kakšni so ljudje, ki berejo vaš blog, in vrste izdelkov in storitev, ki jih lahko ponudite, ki bi jim bili všeč.

Ostanite zvesti svoji publiki

Bodite zvesti svojim sledilcem in jim postrezite izdelke in storitve, ki jih resnično potrebujejo.

Prva in najbolj očitna možnost za zaslužkom svojega spletnega dnevnika je prodaja izdelkov, ki so povezani z vašo nišo, ne glede na to, ali gre za okras doma, za kuhanje, tehnologijo, hišne ljubljenčke ali kaj drugega.

Začnite z razmišljanjem o tem, kakšno trgovino želite voditi in katere izdelke ali storitve želite prodati, saj boste s tem obvestili, katera rešitev e-trgovine je najboljša možnost za vas in kako na koncu želite voditi svojo trgovino.

Pametno trkajte po svoji niši in občinstvu postavljajte vprašanja o tem, katere vrste izdelkov želijo videti in zakaj. Prodaja na spletu je neverjetno tržno vodena – za uspeh se naslonite na svoje znanje o občinstvu.

Eksperimentirajte in poglejte, kaj deluje

Zabavno je, da lahko prodate skoraj vse – ob predpostavki, da je to seveda zakonito in ustreza bralstvu vašega spletnega dnevnika. (Na primer, videti bi bilo nekoliko nenavadno, če bi se na blogu s pregledovanjem knjige začel ukvarjati s prodajo nakita ali kave).

Uporabite domišljijo in poskusite biti iznajdljivi s svojim novim izdelkom ali ponudbo storitev – ne osredotočajte se le na “očitne” predmete, ki jih lahko ljudje dobijo z velikih trgovskih mest.

 • Odločite se za izdelek ali storitev, ki natančno predstavlja vas in vašo posebnost – nekaj, kar vas in vaše občinstvo navduši. Pojdite na poglobljeno strokovno znanje in specializacijo na površnih prodajnih parcelah.
 • Ko gre za izdelke, ki jih kupujejo, je morda to, da jih kupite pri veletrgovcu ali pa boste morda želeli ustvariti svoje izdelke, če je to vaša stvar. Ne dovolite, da vas pomanjkanje sredstev ali prostora ustavi – lahko začnite pošiljati kapljice o izjemnem proračunu v nekaj dneh.
 • Vredno je pogledati, kaj drugi podobni blogerji prodajajo po spletu, da bi vam pomagali pri ustvarjanju idej.
 • In ne bojte se eksperimentirati – preizkusite nekaj stvari in poglejte, kaj je priljubljeno in kaj ne bo pomagalo izboljšati ponudbe izdelkov.

Poiščite pravo rešitev

Pomembna je izbira prave rešitve e-trgovine. Razmislite o tem, kako želite sprejemati naročila in prejemati plačila na enostaven način za vas in vaše stranke.

Lahko se odločite za platformo za e-trgovino s polno storitvijo, ki je v celoti izdelana s podporo za stranke ali pa preprosto dodate razširitev e-trgovine na obstoječe spletno mesto, ki vam omogoča, da funkcije e-trgovine strateško umestite po svojem blogu, ne da bi spremenili, kako je videti. Tukaj je tisto, kar ameriško združenje za spletne skrbnike šteje za najboljše programske platforme za e-trgovino.

Ko se boste odločili, razmislite o uporabniški izkušnji vsake platforme in o tem, ali bo postopek nakupa čim bolj brezhiben za vaše stranke. Dobra uporabniška izkušnja bo na koncu povečala vašo stopnjo konverzije in zvestobo kupcev.

Pokažite, da ste vredni zaupanja

Morate dobiti svoje kupci, ki vam zaupajo – vložite čas in denar v kakovostno vsebino, oblikovanje in uporabniško izkušnjo, da se bodo ljudje vračali.

 • Če želite, da se vaša e-trgovina zdi bolj zaupanja vredna, potem razmislite o pristopu k tej Trgovine Google Trusted program. Trgovine, ki dosledno zagotavljajo visoko raven storitev za stranke, so nagrajene z značko, s katero bodo kupci vedeli, da ste preverjena in zanesljiva spletna prodajalna – in ki jim bo ponudila 1000 USD življenjske zaščite.
 • Prikažite signale zaupanja v svoji trgovini, zlasti na straneh blagajne, s katerimi boste ustvarili zaupanje in verodostojnost.
 • Imejte podrobne pogoje & pogoje in dostavo ter vrača informacije na vašo spletno stran in vedno olajšajo stik z vami.

Olajšajte plačila

Ponudba več možnosti plačila je dober način, da vzbudite zaupanje pri svojih strankah, ko se pridejo odjaviti.

Nastavitev trgovine s prodajalno PayPal prehod za plačila je to nujno, saj je to eden najbolj priljubljenih varnih načinov spletnega plačila. Ponuja lahko tudi uporabne funkcije nakupovanja za vaše spletno mesto, na primer gumbe za nakup zdaj in poenostavljene možnosti nakupa.

Poleg tega svojim strankam omogočite varno plačevanje s kartico, ki ni PayPal, in zagotovite, da boste imeli funkcijo, da lahko preprosto kupujejo, ne glede na to, katero napravo uporabljajo.

Natančno določite tehnične stvari

Vodenje trgovine z e-trgovino se razlikuje od vodenja spletnega dnevnika – morda boste morali svojemu spletnemu mestu zagotoviti splošno tehnično nadgradnjo.

 • Poglejte trenutnega ponudnika gostovanja. Ali nameravate v svoj WordPress blog namestiti vtičnik WooCommerce? Morda boste morali vložiti v zmogljivejšo rešitev za gostovanje WordPress, kot je WP Engine, da se vaše spletno mesto ne upočasni (pregled WPEngine tukaj).
 • Poiščite URL-je spletnega mesta z orodjem za SEO, kot je Kričeča žaba da bi odpravili morebitne težave z indeksiranjem.
 • Velika trgovina z izdelki, ki prihajajo in so na zalogi? Vedno preusmerite posamezne strani izdelkov nazaj na ustrezne strani kategorij, da ne bi izgubili prodaje zaradi nadležnih 404 strani.

Ste že kdaj poskušali svoj blog pretvoriti v trgovino za e-trgovino? Katerih lekcij ste se naučili na poti? Sporočite nam v komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map