БигЦоммерце вс. Магенто: Коју еЦоммерце платформу треба да одаберете?

Иако су Бигцоммерце и Магенто прилично различити, обојица се снажно прате у заједници трговина на мрежи.


Бигцоммерце су основала два Аустралаца као Интерспире Схоппинг Царт 2003. године и трансформисала се у Бигцоммерце 2009. године. Са 50.000+ трговаца данас и четири милијарде долара продаје, можете закључити њихову популарност у простору е-трговине..

БигЦоммерце вс. Магенто

Цулвер Цити, Вариан, Инц., са седиштем у Калифорнији, Магенто је развио 2008. Магенто има готово 30% тржишног удела међу својим конкурентима, са 150.000 трговаца, укључујући малопродајне продаваче, и око 50 милијарди УСД бруто робе у промету по године.

Као озбиљан власник продавнице који је спреман продавати робу и услуге путем интернета, постоји више опција за дизајн вашег веб сајта за е-трговину него икада раније, а Бигцоммерце или Магенто можда две које желите да размотрите.

Contents

Главне разлике између обе платформе

БигЦоммерце Бигцоммерце спада у класу еЦоммерце платформи која нуди хост-засновано решење за подешавање и управљање веб страницом ваше продавнице. Направљен је за почетнике који желе брзо и лако успоставити продавницу, управљати производима и промовисати свој бренд. Нуди неке могућности прилагођавања. Модел одређивања цена за ову врсту платформе заснован је на месечној претплати и количини продаје.

Магенто Магенто је робустан систем за управљање садржајем који се налази у домаћинству (ЦМС) који омогућава вама (или вашем искусном програмеру) да помоћу отвореног кода користите веб локацију. Израђен је за искусне програмере или програмере који желе високу флексибилност дизајна. Бесплатно преузимате софтвер и додајете апликације за стварање окружења за куповину, или можете инвестирати у скупљи план предузећа који је осмишљен за огромне количине продаје.

За кога се препоручује свака платформа

БигЦоммерце Платформа Бигцоммерце дизајнирана је за велике компаније које продају робу и услуге на мрежи. Већина почетника може научити како да подесите и управљате продавницом на Бигцоммерце-у.

Магенто Магенто платформа дизајнирана је за још веће трговине е-трговине, са скалабилношћу која може да прими било који обим пословања. Апелира на напредне кориснике са техничким вештинама за ХТМЛ програмирање.

Неколико фактора које треба узети у обзир при избору савршене платформе: величина и потенцијал раста вашег предузећа, ниво ваше вештине, време и труд који желите да уложите у њега и сама платформа.

У овом свеобухватном поређењу, погледаћемо и Бигцоммерце и Магенто у погледу:

Упоредите подешавање продавнице

Постављање и постављање

Упоређивање инсталације на мрежи

Већина корисника који преузму пројекат дизајнирања веб локације за е-трговину желе искуство компатибилно са њиховим сетом вештина и резултатом који укључује све што им је потребно (или потребе њиховог клијента) за успешно продајно решење. Инсталација и подешавање за Бигцоммерце и Магенто су различити, али резултати дају једнако робусну интернетску трговину и позитивна искуства са купцима..

Почетак

БигЦоммерце Код ове платформе за е-трговину, није потребна инсталација. Пријављујете се за налог на веб локацији Бигцоммерце помоћу корисничког имена и нове лозинке. Тада ће се од вас тражити да одаберете предложак за мобилне уређаје и започнете изградњу веб локације помоћу уређивача на екрану. Морате да се претплатите на име домена за своју веб локацију, било од треће стране или од БигЦоммерцеа.

Компанија наводи на својој веб локацији да препоручују употребу компаније треће стране ако вам је потребно „прослеђивање или приватност домена у будућности“. Веб хостинг је укључен у Бигцоммерце планове цена.

Магенто Ова платформа е-трговине захтева да се претплатите са трећом страном за име домена и веб хостинг за почетак (еХост, иПаге, Веб.цом итд.), А затим можете бесплатно преузети софтвер Магенто и инсталирати га на свој рачун хостован. На Магенто-у имате неколико опција за мобилне шаблоне и тада је поступак израде веб локације испочетка (осим ако не инвестирате у Ентерприсе план).

Сторе Сетуп

Бигцоммерце

БигЦоммерце

 • Једноставност интерфејса. Направљен ради једноставности, Бигцоммерце интерфејс нуди мени контролне табле за подешавање и уређивање екранских продавница, укључујући пуно уграђених улаза и могућност додатака.
 • Алатке за повлачење и испуштање. Ова платформа нуди делимични интерфејс повлачења и падања.
 • Уређивање компоненти (премештање, промена величине и измена). Уређивање ваших страница у великој се мјери темељи на предлошку који одаберете, а многе предлошке можете уређивати.
 • Архитектура сајта / навигација. Архитектура сајта и опције за навигацију поново се у великој мери базирају на шаблону Бигцоммерце који сте одабрали.
 • Приступ ХТМЛ / ЦСС коду. Имате ограничен приступ ХТМЛ / ЦСС коду за одређена прилагођавања.

Магенто

Магенто

 • Једноставност интерфејса. Магенто није у класи лаких еЦоммерце платформи, осим ако нисте искусни као програмер.
 • Превуците и испустите алате. Магенто није едитор за превлачење и испуштање, већ програм заснован на коду у којем можете да сместите садржај и елементе на стилове.
 • Уређивање компоненти (премештање, промена величине и измена). Уређивање компоненти врши се путем надзорне плоче и / или кода.
 • Архитектура сајта / навигација. Иако се изглед и навигација могу заснивати на шаблону у Магенту, они се могу мењати помоћу кода.
 • Приступ ХТМЛ / ЦСС коду. Магенто је опен соурце ХТМЛ / ЦСС платформа заснована на коду.

Интеграција са еБаи-ом и Амазоном

БигЦоммерце Са овом платформом добијате уграђени додатак за еБаи. Продавница апликација Бигцоммерце нуди десетине канала за куповину. Да бисте се интегрисали у Амазон, мораћете да изаберете производ треће стране као што је Цоннецтор фор Бигцоммерце, ЦханнелУнити или СолидЦоммерце. Очекујте да платите било који од ових додатака које одаберете.

Магенто У једном тренутку Магенто је био у власништву еБаи-а, тако да је ова интеграција доступна или можете посетити Магенто Маркетплаце да одаберете међу стотинама других канала за куповину, укључујући Амазон. Не постоји ограничење, осим трошкова и потребе за програмирањем.

Језичка подршка

БигЦоммерце На овој платформи своју продавницу можете учинити вишејезичном помоћу апликације која се зове Трансифек Ливе заједно са ЈаваСцрипт исјечком. Овај процес ће можда захтевати нека додатна истраживања. Такође можете да додате језичке опције као што је Гоогле Транслате.

Магенто Овај програм се преузима са неким језичким опцијама, а можете да додате неке језичке алате за подршку више продавница и многих језика. За овај задатак ће бити потребно неколико корака и неки код.

Резервне копије и извоз сајтова

БигЦоммерце Ако требате да извозите производе, Бигцоммерце нуди „брзи увоз / извоз производа“ на свим плановима цена заједно са редовним копирањем. Када је у питању извоз целокупне веб локације, постоје мешовите критике, јер ове врсте е-цоммерце платформи нису предвиђене за то.

Магенто Будући да овај систем управљања садржајем (ЦМС) користи отворени код, имате изузетну флексибилност за извоз података било где у било које сврхе. То морате знати или схватити. Магенто подржава уграђени алат за прављење сигурносних копија за конфигурацију.

Мишљење о инсталацији и подешавању

Почетак на било којој од ових платформи е-трговине је лак дио. Бигцоммерце је већ на хостованој платформи, тако да све што требате је налог. Магенто захтева преузимање и инсталацију пошто га хостујете на свом серверу.

Обе платформе управљају интеграцијом апликација и канала, вишејезичним опцијама са неком додатном конфигурацијом, прављењем резервних копија и извесним извозом. Ако желите чаробњака за подешавање који вас пита заједно са интуитивним пољима за подешавање ваше продавнице, имаћете лакше време у Бигцоммерцеу.

Подешавање продавнице више укључује Магенто ако вам је потребна пуна функционалност и могућност прилагођавања кода. Бигцоммерце је погодан за продају малих и већих продаја, док је Магенто фантастично решење за велику е-трговину..

Упоредите једноставност употребе

Лакоћа коришћења

Како лако се користи интерфејс

Упоређивање једноставности коришћења ове две платформе е-трговине са најбољим перформансама има много везе са вашим нивоом вештина. Првенствено мислимо на једноставност коришћења везано за почетак рада, изградњу продавнице, додавање производа, маркетинга и СЕО-а и дугорочно одржавање веб локације..

БигЦоммерце Почетници и корисници средњег нивоа ће се добро снаћи у Бигцоммерцеу и сматраће их прилично комплицираним. Бигцоммерце нуди корисне шаблоне, уџбеник, савете за алат и полу-интерактивни интерфејс и контролни панел који ће вам помоћи да направите продавницу.

Одељак за управљање производима је подељен на практичним картицама. Што више техничких вештина имате, то боље. Ако можете да управљате њима, имате неки приступ ХТМЛ-у за прилагођавање прилагођавања. Измене веб локације нису лако извршити на мобилном уређају. Постоје многи ресурси за подршку, укључујући водиче за помоћ, а корисничка услуга је одлична у плаћеним плановима. Бигцоммерце је релативно лаган за нове и средње кориснике.

Магенто Програмери и напредни корисници ће Магенто сматрати управљивим и помало једноставним за коришћење. Почетници неће. Једном када се преузме софтвер Магенто, потребно је мало времена и напора да подесите целу продавницу користећи конфигурациону страницу, на основу ваших способности. Морате бити у могућности да креирате и мењате ХТМЛ / ЦСС код, а потребно је време да бисте разумели меније, опције и слојеве и где да пронађете поставке које тражите.

Магенто нуди виши степен прилагођавања дизајна и неограничен продајни капацитет уз обилну криву учења. Стално одржавање захтева и техничко знање, али постоји добра подршка. Магенто је умерен до тежак, направљен за програмере и програмере.

Мишљење о лакоћи употребе

Једноставност употребе зависи од нивоа искуства које донесете на пројекту. Бигцоммерце је осмишљен тако да буде лакши, користећи интуитивнију контролну таблу и интернетску помоћ. Магенто је сан напредног кодера, са могућностима за прављење продавнице од почетка и прилагођавање жељеним спецификацијама.

Упоредите доступне опције дизајна и прилагођавања

Веб дизајн и прилагођавање

Поређење дизајна и прилагођавања

Могућност дизајнирања и даљњег прилагођавања ваше веб локације неопходна је за велике бродоре.

Да ли сте корисник који се први пут труди да научи алате на путу или сте технички дизајниран дизајнер? Да ли запошљавате дизајнера? Нека од ограничења долазе у облику ваших могућности, трошкова и онога што вам платформа омогућава. Упоредимо могућности веб дизајна и прилагођавања на ове две платформе:

Предлошци веб локација

БигЦоммерце Бићете у могућности да одаберете између 42 предлошка тема, од којих је 16 бесплатно. За е-трговину, ви желите да одаберете тему која се прилагођава мобилним уређајима и прилагођава се било којем уређају. Плаћаћете више за боље предлоге за Бигцоммерце (између 129 и 250 долара), али они су погоднији за продају и нуде се у различитим бојама и стиловима који се подударају са вашим брендом. Предлошци нису баш тако модерни као што би то неки корисници желели.

Магенто Направите тему шаблона, пронађите је која је подељена на Магенто тржишту тема или је купите од треће стране. Очекујте да платите између 50 и 100 долара.

Са толико опција за обезбеђивање шаблона, нема ограничења у боји и стиловима ако сте довољно вешти да модификујете код. Постоје и неке унапред дизајниране опције у Магенто Цоннецт Сторе или на ТхемеФорест. Магенто пружа нека правила о шаблону на њиховој веб локацији које нећете желети да игноришете.

Прилагодба дизајна

БигЦоммерце Свидјет ће вам се помоћна плоча и текст на екрану за прилагођавање страница ваше трговине. Чаробњак ће вас упутити кроз дизајнерске функције и елементе странице. Само одређени предлошци Бигцоммерцеа нуде прилагођавање, а ви морате потрошити неко време да пронађете елементе странице који су вам потребни. Имате неки приступ ХТМЛ / ЦСС коду за прилагођени дизајн и можете персонализовати своје странице тако да укључују ваше брендирање.

Магенто Немојте осим корисног чаробњака да дизајнирате вашу веб локацију, али Магенто користи контролну таблу. Теме и странице су потпуно прилагодљиве, али морате знати нешто или две о томе како да користите мени на надзорној табли да бисте прилагодили и прилагодили свој садржај. Нема краја ономе што можете да урадите ако сте изабрали тему која се може уређивати и ако следите нека правила заснована на коду.

Услуге прилагођеног дизајна

БигЦоммерце Ова платформа служи за израду странице е-трговине са упутама на екрану и ресурсима за подршку веб локацијама. Бигцоммерце није дизајнерска фирма у којој је веб локација створена за вас, али план предузећа на вишем ценовном нивоу долази са додатним нивоом подршке.

Магенто Магенто је платформа за е-трговину направљена за изградњу веб локације од нуле или добијање помоћи од стране спољног програмера. Интернет заједница подршке је прилично обимна, али треба времена да се пронађу чланци, видео снимци и постови који ће вас водити кроз поступак. Магенто ће вероватно бити технички изазов за не-програмере.

Мишљење о Веб дизајну и прилагодби

Обје ове популарне платформе за е-трговину нуде широк спектар могућности веб дизајна и прилагођавања, укључујући мобилне предлошке и приступ ХТМЛ / ЦСС коду, али начин на који управљате страницама је разлика између лаког и напредног..
ХТМЛ / ЦСС кодирање није обавезно на Бигцоммерцеу, али је неопходно на Магенто. За власнике мањих предузећа на Бигцоммерцеу ћете пронаћи пуно флексибилних опција прилагођавања за продају од средњег до високог нивоа.

Ако вам је потребна е-трговина предузећа са очекивањем милијарде продаје, желеће вам је могућност да се на сваки начин прилагодите Магенту.

Ако имате дизајнерско искуство или можете добити помоћ од програмера, Магенто је направљен за раст, скалабилност и успех. Обе су невероватне платформе са пуно ресурса које ће вам помоћи на путу.

Упоредите могућности плаћања и плаћања

Кључне карактеристике одјављивања, плаћања и отпреме

Провјера софтвера, плаћања и отпрема

Када започнете са својим послом, хватање потенцијалних клијената и промовисање свог бренда, искуство купаца значи много. Беспрекорне функције куповине, плаћања и отпреме најмање су неопходне. Било која од ових платформи може урадити посао, али подешавање, управљање трговином и интеграције апликација потпуно су различити:

Обрада плаћања

БигЦоммерце Ова платформа нуди оно што називају унапред интегрисане опције плаћања које укључују ПаиПал, Скуаре и Стрипе, са посебним ценама на плаћене планове. Такође можете додати додатке за друге гатеваи-ове плаћања, али трошкови настају на основу оператора које одаберете. Постоје снижене накнаде за трансакције када користите задате Бигцоммерце уграђене операторе.

Магенто Посетите Магенто Маркетплаце да изаберете између десетак бесплатних или плаћених решења за приступ (или проширења) плаћања. Многе од ових апликација су оцењене и садрже оцену популарности за вашу рецензију. Бесплатна решења за плаћање укључују Скрилл (са 20+ начина плаћања) ВорлдПаи Ектенсион, еПаи и још много тога.

Додаци и додаци за корпу за куповину

БигЦоммерце Добићете прилично солидне карактеристике колица за куповину са решењем за хост компаније Бигцоммерце и подразумеваним предлошцима, што вам може уштедети трошкове преузимања апликација и додатака. Добијате купце, попусте, извештавање, опције плаћања и још много тога.

Додаци и додаци су такође опција, а многи од њих су бесплатни. Једини проблем је што морате да претражите продавницу апликација Бигцоммерце по категоријама, а то вам може потрајати неко време да бисте пронашли оно што тражите.

Магенто Изаберите из стотина тема за програмере, додатака, додатака и додатака за колица на тржници Магенто. Они укључују преузимања на хостовану веб локацију ради додатних трошкова и обично укључују неко кодирање. Изградите колица за куповину која се поклапа са вашим предузећем и пронађите све што вам је потребно: решења за малопродају, правила цена, алате за отпрему, промоције, дијагностику и још много тога.

Управљање поруџбином и залихама

БигЦоммерце Изаберите из великог броја уграђених опција управљања залихама на екрану Производ, картица Инвентар. Пратите залихе, ажурирајте ниво залиха и покрените извештаје. Имате неке могућности прилагођавања. Такође можете да додате апликације за управљање поруџбинама и залихама попут Салесфорце, РеадиТоСхип, МинМак ограничења наруџбе и још много тога из продавнице апликација Бигцоммерце, по релативно ниској цени.

Магенто Тржиште Магенто садржи десетине алтернатива за управљање поруџбинама, а неке су бесплатне. Ова проширења укључују МагПлеасуре, СхиппингЕаси, Амасти и још много тога. Можете уградити ЕРП апликације да би вам помогли у куповини, залихама и логистици или проверили стање производа у реалном времену.

Напуштена колица

БигЦоммерце Као складиштар, наћи ћете напуштене податке о колицима изузетно потребан алат за досезање потенцијалних купаца и завођење на њих да поново посете вашу веб локацију. Подаци о напуштању колица су укључени у сва три плана цена за највиши ниво Бигцоммерце-а. Користите Напуштен Савер Царт за аутоматизацију обавештења и укључивање купона купаца у више одговора на е-пошту. Такође можете да платите за придружене апликације.

Магенто Имат ћете пуно могућности за преузимање података о напуштању кошарице и можете додати додатке према потреби за напредно извјештавање. Тржиште Магенто нуди вриједне алате за напуштање колица за праћење и извјештавање о подацима купаца и аутоматизацију одговора купаца. Постоје бесплатне или плаћене опције које можете одабрати између укључивања Обавијести о напуштеним кошарицама, Моје напуштене колица, Листрак рјешења за малопродају и још много тога.

Цертификација платних картица (ПЦИ)

БигЦоммерце Као и друге платформе за е-трговину у овој класи, Бигцоммерце је компатибилан са ПЦИ системом – што значи да испуњавају захтеве за сигурном обрадом кредитних картица, а који су подељени на страници центра за подршку. Подаци о клијентима се не чувају или не деле.

Магенто Магенто-ова ПЦИ усклађеност се ослања на интегрисане операторе плаћања на два различита начина: Директна пошта и Хостед, оба пролазе кроз приступницу плаћања. Подаци се чувају изван послужитеља Магенто, тако да се информације о клијентима не похрањују или дијеле. Постоје и многе апликације које подржавају ПЦИ усаглашеност.

Калкулатори пореза и отпреме

БигЦоммерце Под управитељем отпреме на контролној табли налазе се понуде за испоруку у стварном времену за различите начине отпреме, укључујући ФедЕк, УПС и међународне компаније. Бигцоммерце нуди инклузивна порезна подешавања, а ви добијате пореске извештаје и друге повезане функције. Прикладни видео снимци описују како поставити ове функције.

Магенто Аутоматизирани порез и достава могу се постићи путем једног од многих додатака на Магенто Маркетплаце-у, а затим их можете конфигурирати за купчеву корпу за куповину. Изаберите између апликација попут СвипеЗоом Глобал Паимент анд Схиппинг, Премиус Симпле Схиппинг и још много тога.

Праћење пошиљке

БигЦоммерце Рачунајте на стандардно праћење пошиљака под ставком Цхецкоут Сеттингс (Поставке на благајни), Ордер Сеттингс (Поставке наруџбе) у Бигцоммерцеу. Међу осталим подешавањима је 12 обавештења путем е-поште о клијентима која се могу одабрати на основу различитих статуса наруџбе. Затим користите Бигцоммерце Аналитицс за извештавање о наруџбама.

Магенто Ова платформа обједињује многе апликације које нуде праћење наруџби и отпреме. На тржници Магенто потражите праћење пошиљки и потражите бесплатне и високо рангиране бесплатне опције попут Пацкпина, статуса наруџбе & Праћење отпреме помоћу компаније Плумроцкет, АфтерСхип и још много тога. Постоји пуно плаћених опција са више функција.

ПОС способности

БигЦоммерце Можете се мало поуздати у уграђени систем продаје (ПОС) који се интегрише са Скуаре, ПаиПал и Стрипе или можете инсталирати друге додатке. Бигцоммерце захтева налог код оператора за синхронизацију инвентара производа између платформе и оператера.

Магенто Изаберете ПОС проширење за Магенто попут продајног места (ПОС) или миПОС Виртуал и можете их прилагодити резултатима. Много је опција које се плаћају, али неке су и скупе. Те се апликације често учитавају додатним алаткама за управљање ПОС-ом, анализом продаје и могућностима извештавања.

Мишљење о могућностима одјаве, плаћања и отпреме

Обе платформе ћете наћи робусне за ове обавезне функције е-трговине. У Бигцоммерце-у ће процес бити интуитивнији, али још увек треба времена да се научи и конфигурише. На Магенту планирајте да проведете неко време преузимајући праве апликације.

Не постоји ограничење броја додатака и додатака које можете да купите, посебно на Магенто. Бигцоммерце излази из кутије са многим додацима, али Магенто ће вам дати још више опција и можете их прилагодити.

Одлучујући фактор може бити у продаји коју очекујете за ваше пословање. За продају средње и велике величине, Бигцоммерце је једноставан и са пуним значајкама. Магенто је можда пожељан за велику е-трговину на дуже стазе.

Упоредите маркетиншке карактеристике

Маркетиншке карактеристике

Дигитални маркетинг

Карактеристике маркетинга и предвиђања за вашу интернетску трговину су критичније и достижније него икад раније. Када размотрите моћ друштвених медија, блогања, промоције клијената и аналитике, могућност да досегнете своје потенцијалне купце је готово сигурна. Да видимо како се добро ове две платформе међусобно супротстављају:

СЕО

БигЦоммерце Овај производ добија одличне критике за уграђене СЕО алате и апликације које вам помажу да достигнете потенцијалне купце. Иако можете да оптимизирате свој садржај уз помоћ Бигцоммерце Водича за СЕО, постоје опције за измене метаподатака, линкове за претрагу, странице производа, описи слика и још много тога. Можете да платите више за ХТТПС функцију за унапређење поверења купаца / СЕО у Бигцоммерце Про плану.

Магенто Ова платформа омогућава већу контролу у вези са СЕО-ом ако имате техничко искуство. Преузмите бесплатне или плаћене апликације са Магенто Маркетплацеа, као што су ЦреареСЕО, Слојевита навигација СЕО или Категорија УРЛ-а БЕСПЛАТНО, а затим модификујте код да бисте повећали резултате претраживача. Моћи ћете да уређујете метаподатке са администраторског панела, а Магенто се може интегрисати са својим ВордПресс блогом за више СЕО предности.

Блоггинг

БигЦоммерце Добићете читаву страницу блога са било којим од Бигцоммерце планова цена. Подразумевани блог није опсежан, али можете посетити продавницу апликација Бигцоммерце и одлучити се за више посвећену платформу за блогање, ако желите. Блоггер или ВордПресс укључује обиље прилагођавања, подршку за више језика и аутоматске функције за покретање саобраћаја.

Магенто Магенто Блог проширење омогућава вам постављање и комуникацију на самостално направљеној страници блога. Иако не постоји блог са Магенто преузимање, на тржишту Магенто постоји много опција.

Блогање је критични дио садржаја маркетинга. Блог Магенто – Цоммунити Едитион је бесплатно проширење или га можда желите преузети. Размислите о бесплатном бољем блогу. Такође можете да се интегришете са блогом вишег ценовног места за ВордПресс, али очекујете да платите више.

Уграђене опције промоције

БигЦоммерце Искористите Бигцоммерце промоције окренуте купцима, укључујући кодове купона, попусте, скупне цене и друге понуде. Бигцоммерце нуди неке опције у менију Маркетинг за подршку лојалности купаца. Ако не пронађете све што вам је потребно, продавница апликација је са стотинама бесплатних или плаћених опција, као што су Промотион Бар, Аффилиате, Упселл и десетине других.

Магенто Нећете пронаћи уграђене промоције, али Магенто Маркетплаце укључује сваку промоцију која вам је потребна за стварање лојалности купаца. Пронађите купоне, понуде и попусте уз проширење Магенто више купона међу толико много других.

Лепота у Магенто-у је што можете да приступите административној табли и утврдите правила како желите да промоције функционишу. Постоје стотине додатака за сваку врсту поклона, купона, посла, огласа, даривања и још много тога. Размислите о овим бесплатним апликацијама: Друштвене промоције, НектПромоте и Промоција за промоцију, да напоменете неколико.

Статистика и аналитика веб локација

БигЦоммерце Сви планови цена Бигцоммерце-а укључују аналитику и статистику која ће вам помоћи да развијате своје пословање или можете додати спољни алат за аналитику. Бигцоммерце се ослања на Јирафе за интерне алате за извештавање, статистику посетилаца, трендове наруџби и податке маркетиншке стратегије. Ако нисте задовољни, посетите продавницу апликација и преузмите Гоогле Аналитицс, један од најпопуларнијих алата на тржишту.

Магенто Алат за администрацију на контролној табли Магенто-а укључује додавање Гоогле Аналитике или можете погледати Магенто Маркетплаце да бисте изабрали аналитичку апликацију по избору, од којих су многе бесплатне. Требат ће вам неки алати за праћење е-трговине, препознавање трендова куповине купаца, преглед трансакција и зараде, управљање комуникацијом с клијентима и још много тога.

Мишљење о маркетиншким карактеристикама

Као витални аспект е-трговине, обе ове платформе нуде сваку опцију за продуктиван маркетинг и предвиђање. То је једна од функција које ове платформе морају да нуде како би предузећа могла бити конкурентна.

Разлике између ових платформи у погледу маркетинга поново се своде на „једноставне и интуитивне“ или „напредне и свеобухватне“. Ако желите да поставите брзу и једноставну продавницу, свидеће вам се уграђена функционалност компаније Бигцоммерце. Ако желите да контролишете сваку функцију и имате програмске способности, Магенто је прилагодљивији.

Упоредите планове и цене

Упоредите планове & Цене

Упоређени планови цена

Цене између Бигцоммерце-а и Магенто-а нису баш упоредиве. Помоћу Бигцоммерце-а бирате између структурираних планова цена који дефинишу функције које добијате. На Магенту бесплатно преузимате софтвер и развијате своју веб локацију са трошковним додацима и додацима или можете одабрати додатни план е-трговине по значајној цени.

Што је ваше предузеће веће, то је већа вероватноћа да ћете платити за разне функције на било којој платформи.

Трошкови подешавања

БигЦоммерце Започињете са једним од четири плана поштених цена, који се наплаћују месечно. Ови планови се заснивају на вашој продаји годишње. Ако се одлучите за плаћање годишње, можете уштедјети 10%. Очекујте да ћете платити накнаде треће стране за приступнике плаћања, канале за куповину, називе домена итд. Подразумевани приступници Бигцоммерце-а имају 2,9% плус 30 центи по трансакцији на најниже плаћеном плану, уз уштеду трошкова..

Магенто Магенто одлучите бесплатно преузети и платити за додатке и додатке. Очекујте да платите накнаде трећих страна за оператере плаћања, друге канале за куповину, име домена треће стране и хостинг. Имате могућност плаћања у Магенто-овом Ентерприсе е-цоммерце рјешењу као и за велику годишњу накнаду.

Месечни планови одређивања цена

Бигцоммерце

Бигцоммерце

Стандардно. Примајте све потребне компоненте за продају, неограничени опсег и неограничене производе за продају до 50.000 долара годишње. $ 29,95 / месечно

Плус. Примите карактеристике стандардног плана, напуштене информације о кошарици и групе купаца / правила цена за продају до 125.000 УСД годишње. $ 79,95 / месечно

Про. Годишње добијајте значајке плана плана, СЕО, надгледање превара и Гоогле продавнице за до 3 тисуће поруџбина. $ 199,95 / хр

Ентерприсе. Обратите се компанији да бисте утврдили цене за прилагођени сет функција и 1 милион УСД или више продаје годишње.

Магенто

Магенто

Заједница (ЦЕ). Преузмите и инсталирајте Магенто и кодирајте своју малу или средњу веб локацију за е-трговину. Бесплатно преузимање.

Предузеће (ЕЕ). Опсежно, свеобухватно решење за е-трговину за озбиљне трговце на којима се очекује милионска продаја. 18.000 УСД годишње

Бесплатна суђења

БигЦоммерце Можете се пријавити за 15-дневно бесплатно пробно време без кредитне картице и тестирати га.

Магенто Не нуди се бесплатна пробна верзија јер је преузимање Магенто-а бесплатно.

Текући трошкови

БигЦоммерце Накнаде за име домена готово увек су у току. Накнада за угоститељство уграђена је у цјеновне планове. Превозници и канали за куповину представљају сталне накнаде засноване на продаји производа или их можете уштедјети на подразумеваним гатеваи-има плаћања Бигцоммерце-а..

Магенто Назив домена и накнаде за хостинг готово увек су у току. Као и код преносника и трговачких канала, очекујте да ћете платити сталне таксе на основу продаје производа.

Главне разлике у плану цијена које треба тражити

БигЦоммерце Ова платформа нуди планове цена на основу долара продаје у првом, другом и четвртом плану цена. План трећег нивоа заснован је на броју обављених поруџбина (према табели са ценама на веб локацијама). С обзиром на лако подешавање, скупове функција и уграђене улоге, месечна цена компаније Бигцоммерце прилично је прихватљива.

Магенто Ова платформа нуди шансу за постављање и продају готово бесплатно ако имате сет вештина за изградњу сајта. И даље морате да интегришете додатке за куповину и додатке за продају, а они коштају појединачно. Ако улажете у Ентерприсе еЦоммерце план, цена је висока, али добијате оно што вам је потребно за велику продају.

Мишљење о плановима цена

Платформа е-трговине коју одаберете мора бити компатибилна с вашим пословним потребама и дугорочним циљевима. Као почетник, можда желите скалабилно решење које започиње по малој цени, а можете уложити више колико требате.

Обје ове платформе нуде ту флексибилност, али на врло различите начине. Што се тиче цене, ваше решење на средњем нивоу еЦоммерце платформе своди се на два: нека вас Бигцоммерце води у подешавању ваше трговине, улажите у додатке ако су вам потребни и плаћајте месечну накнаду или самостално направите бесплатно са трошковима за додатке заједно са кривуљом учења у Магенту.

Поређење корисничке подршке

Техничка и корисничка подршка

Упоређивање корисничке подршке

Корисничка подршка значајно се разликује за ове двије платформе е-трговине јер се налазе у различитим властитим класама.

У платформи за е-трговину која је домаћин, већина подршке углавном је уграђена у платформу. Добијате приручне чаробњаке, корак по корак, помоћ у уређивачу и дијалог на екрану.

Са самостојећом платформом за самостално уградњу има више изазова. И Бигцоммерце и Магенто имају одличне опције за корисничку подршку. Ево неких разлика:

БигЦоммерце Бираћете из великог броја корисних ресурса, укључујући видео снимке на веб локацији и подршку путем телефона уживо. Портал за подршку укључује е-пошту, чет уживо и телефон. На Универзитету Бигцоммерце, корисници воле наставне видео записе о многим темама. Ентерприсе план долази са консултантским тимом и додатном подршком.

Магенто У овој бесплатној платформи немате подршку путем телефона, али постоје различите могућности подршке. На мрежи постоје форуми за кориснике, нешто документације и стотине ИоуТубе видео снимака. Претплатите се на ценовник Ентерприсе Едитион за додатну подршку.

Мишљење о корисничкој подршци

Мрежа мрежне подршке прилично је опсежна и за Бигцоммерце и за Магенто. Користите њихове веб странице или Гоогле готово за било шта. Када платите у њиховим плановима, добијате повећане могућности подршке. Интернетски ресурси су подједнако корисни. Потребно вам је стрпљење и вријеме да све уредите, пронађете тему за коју вам је потребна помоћ и тада смислите како да је примијените.

Поређење корисничке подршке

Кориснички прегледи

Позитивне критике

БигЦоммерце Оно што корисници воле у ​​Бигцоммерце-у су уграђене СЕО функције, мрежни видео снимци, форум за подршку веб локацији, опција за наплату на једној страници и једноставност коришћења за подешавање и управљање продавницом е-трговине. Остали позитивни садржаји укључују маркетинг, ХТМЛ / ЦСС контролу, продају мобилних уређаја, компатибилност са спољним апликацијама и опције за варијације производа.

Нови корисници сматрају да је Бигцоммерце разумно интуитиван, а искуство куповине такође је високо. Бигцоммерце (попут конкуренције, Схопифи платформа) добија општу оцену између 4 и пет звездица у својој класи. Бигцоммерце је популарна еЦоммерце платформа која је домаћин лако почетницима.

Магенто Заједница техничких корисника воли Магентов капацитет за напредно прилагођавање коришћењем бесплатног софтвера отвореног кода. Тржиште Магенто је невероватно за претраживање и оцењивање апликација које можете преузети, а постоји много бесплатних опција. Корисници воле СЕО опције, више веб локација и могућности подешавања домена и помоћ у подешавању бројних језика.

Остале позитивне вредности укључују фактор скалабилности. Напредни корисници сматрају овај ЦМС плус за изградњу сајта за е-трговину и дају укупно између 3 и пет звездица. Магенто је високо рангирана самопласирана платформа и захтева искуство програмирања, савршено за напредно прилагођавање у софистицираној продавници.

Негативне критике

БигЦоммерце Док Бигцоммерце нуди готово све што вам је потребно у продавници, корисници се жале на недостатак живе корисничке подршке и проналажење решења за њихове проблеме. Предлошци нису тако модерни и атрактивни као неке друге платформе попут Схопифија. Прилагодбе су помало збуњујуће за почетнике, а предлошци нису тако флексибилни као што би корисници желели у погледу измена.

Док неки корисници сматрају да је ХТМЛ / ЦСС кодирање позитивно, ово се такође појављује као негативно за некодере и почетнике. Вишејезичне опције захтевају мало посла. Не постоји поље за претрагу одређених апликација или предмета у продавници апликација Бигцоммерце (као што сте добили на Магенто Маркетплацеу).

Магенто Почетници без искуства у програмирању жале се на Магенто, али то није почетничка платформа. Корисници су пријавили спорије време учитавања, а неки нису очекивали да ће платити за стално хостинг, имена домена и пролазну накнаду за плаћање.

Бесплатно није био потпуно бесплатан након свих додатака и апликација за прављење успешне странице. Било им је фрустрирајуће радити без живе подршке. У заједници корисника било је забрињавајуће да се Магенто мора ослонити на треће стране за приступ ПЦИ усаглашености. Магенто треба више времена и труда да изради.

Закључак о поређењу

Која је платформа погодна за вас: БигЦоммерце или Магенто?

Избор најбоље платформе

Поређење између Бигцоммерцеа и Магенто-а је занимљиво јер ове две платформе не спадају у исту класу. Међутим, исходи могу бити исти.

Разлози за избор једне платформе преко друге

Разлог избора између ове две популарне платформе за е-трговину требао би бити јасан ако сте прочитали до сада.

Бигцоммерце је хостирана, вођена лако управљана платформа е-трговине намењена малим и великим предузећима, а почетници имају на уму. Магенто је еЦоммерце платформа са властитим домаћинима намењена великим корпорацијама, а програмери имају на уму.

Модели цена су потпуно различити, али оба нуде алтернативе са ниским и високим ценама и скалабилност. Набавите продавницу са свим потребним за продају својих производа и услуга, али одлучите колико времена, труда и новца желите да посветите.

Ово упоређивање треба да учини вашу одлуку прилично јасном на основу ваших пословних потреба, скупова вештина и жеље да изградите веб локацију у односу на проналазак програмера који ће то учинити уместо вас. Величина ваше продавнице и очекивани раст такође могу играти улогу.

Бигцоммерце нуди појединцима могућност да брзо поставе продавницу и продају производе путем интернета. Ако имате знање или ресурсе који ће вам помоћи, Магенто је неограничен.

Желимо да чујемо ваше мишљење. Ако имате лична искуства или питања у вези са Бигцоммерцеом или Магентом, пошаљите их. Како се ове платформе мењају и побољшавају, тако се мењају и наши погледи.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map