BigCommerce vs. Magento: Katero platformo za e-trgovino izbrati?

Medtem ko sta Bigcommerce in Magento precej različna, imata oba močno zasledovanje v skupnosti spletnih trgovin.


Bigcommerce sta dva Avstralca ustanovila kot Interspire Shopping Cart leta 2003 in se spremenila v Bigcommerce leta 2009. S 50.000+ trgovcev danes in 4 milijardami USD prodaje lahko sklenete njihovo priljubljenost v prostoru e-trgovine..

BigCommerce proti Magentu

V mestu Culver City, Kalifornija, Varian, Inc., je Magento razvil leta 2008. Magento ima skoraj 30% tržnega deleža med svojimi konkurenti, s 150.000 trgovci, vključno z nekaterimi trgovci z velikimi imeni, in približno 50 milijard ameriških dolarjev bruto blaga na transakcijo na leto.

Kot resen lastnik trgovine, ki je pripravljen prodajati blago in storitve na spletu, obstaja več možnosti za oblikovanje vašega spletnega mesta za e-trgovino kot kdaj koli prej, Bigcommerce ali Magento pa morda dve, ki jih želite razmisliti.

Contents

Glavne razlike med obema platformama

BigCommerce Bigcommerce spada v razred platform e-trgovanja, ki ponuja gostovanje na osnovi predloge za postavitev in upravljanje spletnega mesta trgovine. Izdelana je za novince, ki želijo hitro in enostavno postaviti trgovino, upravljati izdelke in promovirati svojo blagovno znamko. Ponuja nekaj možnosti prilagajanja. Model določanja cen za to vrsto platforme temelji na mesečni naročnini in količini prodaje.

Magento Magento je močan, samostojen sistem za upravljanje vsebin (CMS), ki vam (ali vašemu izkušenemu razvijalcu) omogoča, da za izdelavo spletnega mesta uporabite odprtokodno kodo. Izdelano je za izkušene programerje ali razvijalce, ki želijo visoko prilagodljivost oblikovanja. Prosto prenesete programsko opremo in dodate aplikacije za ustvarjanje nakupovalnega okolja ali pa investirate v dražji načrt podjetja, zasnovan za ogromen obseg prodaje.

Za koga je priporočljiva vsaka platforma

BigCommerce Platforma Bigcommerce je zasnovana za velika podjetja, ki prodajajo blago in storitve na spletu. Večina novih uporabnikov se lahko nauči, kako nastaviti in upravljati trgovino na Bigcommerceu.

Magento Platforma Magento je zasnovana za še večje prodajalne e-trgovine, s prilagodljivostjo, da lahko prilagodi poljuben obseg poslovanja. Apelira na napredne uporabnike s tehničnimi znanji za programiranje HTML.

Glede izbire popolne platforme je treba upoštevati nekaj dejavnikov: velikost in potencial za rast vašega podjetja, stopnja usposobljenosti, čas in trud, ki ga želite vložiti v to, in sama platforma.

V tej obsežni primerjavi si bomo ogledali tako Bigcommerce kot Magento v smislu:

Primerjajte nastavitev trgovine

Namestitev in shranjevanje

Primerjava namestitve spletne trgovine

Večina uporabnikov, ki prevzamejo projekt oblikovanja spletnega mesta za e-trgovino, želijo izkušnjo, ki je združljiva z njihovim naborom spretnosti in rezultatom, ki vključuje vse, kar potrebujejo (ali njihove stranke potrebujejo) za uspešno prodajno rešitev. Namestitev in nastavitev za Bigcommerce in Magento sta različna, vendar rezultati zagotavljajo enako robustno spletno trgovino in pozitivne izkušnje s strankami.

Uvod

BigCommerce S to platformo za e-trgovino ni potrebna namestitev. Na račun na spletnem mestu Bigcommerce se prijavite z uporabniškim imenom in novim geslom. Nato boste pozvani, da izberete predlogo za mobilne naprave in začnete graditi spletno mesto s pomočjo urejevalnika na zaslonu. Za domensko ime svojega spletnega mesta se morate naročiti bodisi od tretje osebe ali od BigCommerce.

Podjetje na svojem spletnem mestu navaja, da priporočajo uporabo tretjega podjetja, če boste v prihodnosti potrebovali “posredovanje ali zasebnost domene.” Spletno gostovanje je vključeno v cenovne načrte Bigcommerce.

Magento Ta platforma za e-trgovino zahteva, da se naročite pri tretji osebi tako za ime domene kot za spletno gostovanje, da začnete z (eHost, iPage, Web.com itd.), Nato pa lahko brezplačno prenesete programsko opremo Magento in jo namestite na svoj gostovan račun. Na Magentu imate več možnosti predloge za mobilne predloge, nato pa je postopek izdelava spletnega mesta iz nič (razen če investirate v načrt podjetja).

Store Setup

Bigcommerce

BigCommerce

 • Enostavnost vmesnika. Narejen za preprostost, vmesnik Bigcommerce ponuja meni na nadzorni plošči za nastavitev in urejanje zaslonske trgovine, vključno z veliko vgrajenimi možnostmi in možnostjo dodatkov.
 • Orodja za povleci in spusti. Ta platforma ponuja vmesnik za delno povleci in spusti.
 • Urejanje komponent (premikanje, spreminjanje velikosti in urejanje). Urejanje strani v veliki meri temelji na predlogi, ki jo izberete, in številne predloge so ureljive.
 • Arhitektura strani / navigacija. Arhitektura spletnega mesta in možnosti navigacije spet temeljijo na predlogi Bigcommerce, ki jo izberete.
 • Dostop do kode HTML / CSS. Za nekatere prilagoditve imate omejen dostop do kode HTML / CSS.

Magento

Magento

 • Enostavnost vmesnika. Magento ni v razredu lahkih platform za e-trgovino, razen če ste izkušeni kot razvijalec.
 • Orodja za povleci in spusti. Magento ni urejevalnik povleci in spusti, temveč program, ki temelji na kodi, kjer lahko vsebino in elemente premestite na sloge.
 • Urejanje komponent (premikanje, spreminjanje velikosti in urejanje). Urejanje komponent se izvede prek nadzorne plošče in / ali kode.
 • Arhitektura strani / navigacija. Medtem ko lahko postavitev spletnega mesta in navigacija temelji na predlogi v Magentu, jih je mogoče spremeniti s kodo.
 • Dostop do kode HTML / CSS. Magento je odprtokodna platforma na osnovi kode HTML / CSS.

Integracija z eBay in Amazon

BigCommerce S to platformo dobite vgrajen vtičnik za eBay. Trgovina z aplikacijami Bigcommerce ponuja na desetine nakupovalnih kanalov. Za integracijo z Amazonom boste morali izbrati izdelek drugega proizvajalca, kot je Connector for Bigcommerce, ChannelUnity ali SolidCommerce. Pričakujte, da boste plačali za katerega koli od teh dodatkov, ki jih izberete.

Magento Nekoč je bil Magento v lasti eBayja, zato je ta integracija na voljo, ali lahko obiščete tržnico Magento in izberete med stotimi drugimi nakupovalnimi kanali, vključno z Amazonom. Omejitev ni, razen stroškov in potrebe po programiranju.

Jezikovna podpora

BigCommerce Na tej platformi lahko svojo trgovino naredite večjezično s pomočjo aplikacije, imenovane Transifex Live, skupaj z izrezkom JavaScript. Ta postopek lahko zahteva nekaj dodatnih raziskav. Dodate lahko tudi jezikovne možnosti, kot je Google Translate.

Magento Ta program naloži z nekaj jezikovnimi možnostmi, poleg tega pa lahko dodate nekatera jezikovna orodja za podporo več trgovin in številnih jezikov. Za to nalogo bo potrebnih več korakov in nekaj kode.

Varnostne kopije in izvoz spletnih mest

BigCommerce Če želite izvoziti izdelke, Bigcommerce ponuja “hiter uvoz / izvoz izdelkov” za vse načrte cen skupaj z rednimi varnostnimi kopijami. Ko gre za izvoz celotnega spletnega mesta, obstajajo mešani pregledi, saj te vrste e-trgovinskih platform niso zasnovane zanj.

Magento Ker ta sistem za upravljanje vsebine (CMS) uporablja odprtokodno kodo, imate izjemno veliko možnosti za izvoz podatkov kamor koli, kamor koli. To morate vedeti ali ugotoviti. Magento podpira vgrajeno orodje System Backup za konfiguracijo.

Mnenje o namestitvi in ​​nastavitvi

Zagon na kateri koli od teh platform e-trgovine je preprost del. Bigcommerce je že na gostovani platformi, zato potrebujete le račun. Magento zahteva prenos in namestitev, saj ga gostite na svojem strežniku.

Obe platformi obravnavata integracijo aplikacij in kanalov, večjezične možnosti z neko dodano konfiguracijo, varnostno kopiranje in izvoz do neke mere. Če želite čarovnika za nastavitev, ki vas bo pozval k intuitivnim poljem za nastavitev trgovine, boste na Bigcommerceu lažje.

Pri nastavitvi trgovine se Magento bolj ukvarja, če potrebujete popolno funkcionalnost in možnost prilagoditve kode. Bigcommerce je primeren za prodajo majhnih in velikih, Magento pa fantastična rešitev za veliko e-trgovino.

Primerjajte enostavnost uporabe

Enostavnost uporabe

Kako enostaven za uporabo vmesnika

Primerjava enostavnosti uporabe teh dveh najbolj uspešnih platform e-trgovine ima veliko veze z vašo stopnjo usposobljenosti. V prvi vrsti pomislimo na enostavnost uporabe pri zagonu, izgradnjo trgovine, dodajanje izdelkov, trženje in SEO ter dolgoročno vzdrževanje spletnega mesta..

BigCommerce Začetniki in uporabniki na srednji ravni se bodo v Bigcommerceu dobro odrezali in se jim zdi precej nezapleteno. Bigcommerce ponuja uporabne predloge, vadnico, namige orodij in pol-interaktivni vmesnik in nadzorno ploščo, ki vam bo pomagal zgraditi trgovino.

Oddelek za upravljanje izdelkov je razdeljen na priročne zavihke. Več tehničnih znanj, tem bolje. Če lahko upravljate, imate nekaj dostopa do HTML-ja za prilagajanje po meri. V mobilni napravi sprememb spletnih strani ni enostavno. Podpornih virov je veliko, tudi vaje za pomoč, in storitev za stranke je odlična v plačanih načrtih. Bigcommerce je razmeroma enostaven za nove in srednje uporabnike.

Magento Programerji in napredni uporabniki bodo Magento našli obvladljiv in nekoliko enostaven za uporabo. Začetniki ne bodo. Ko se programska oprema Magento naloži, potrebuje nekaj časa in truda, da na strani konfiguracije na podlagi vaših sposobnosti nastavite celotno trgovino s pomočjo konfiguracijske strani. Morate biti sposobni ustvariti in spremeniti kodo HTML / CSS, potreben pa bo čas, da razumete menije, možnosti in plasti ter kje poiščete nastavitve, ki jih iščete.

Magento ponuja zajetnejšo oblikovalsko prilagoditev in neomejeno prodajno zmogljivost z zajetno krivuljo učenja. Tekoče vzdrževanje zahteva tudi tehnično znanje, vendar obstaja dobra podporna mreža. Magento je zmeren do težaven, narejen za programerje in razvijalce.

Mnenje o enostavni uporabi

Enostavnost uporabe je odvisna od stopnje izkušenj, ki jih prinesete s projektom. Bigcommerce je zasnovan tako, da je preprostejši z uporabo bolj intuitivne nadzorne plošče in spletne pomoči. Magento je sanje naprednega koderja, z možnostmi gradnje trgovine iz nič in prilagajanja želenim specifikacijam.

Primerjajte razpoložljive možnosti oblikovanja in prilagoditve

Spletno oblikovanje in prilagajanje

Primerjava oblikovanja in prilagoditve

Možnost oblikovanja in nadaljnje prilagoditve vašega spletnega mesta je nujna za trgovce z veliko količino.

Ste prvi uporabnik, ki se bo skušal orodja naučiti na poti ali ste tehnično dober oblikovalec? Ali najamete oblikovalca? Nekatere omejitve so v obliki vaših sposobnosti, stroškov in tega, kar vam omogoča platforma. Primerjajmo možnosti spletnega oblikovanja in prilagajanja na teh dveh platformah:

Predloge spletnega mesta

BigCommerce Izbirali boste lahko med 42 tematskimi predlogami, od tega 16 brezplačnih. Za e-trgovino boste želeli izbrati temo z odzivom na mobilnikih, ki se prilagaja kateri koli napravi. Za boljše predloge za Bigcommerce boste plačali več (med 129 in 250 dolarji), vendar so te bolj primerne za prodajo in so na voljo v različnih barvah in slogih, da se prilagodijo vaši blagovni znamki. Predloge niso tako moderne, kot bi si želeli nekateri uporabniki.

Magento Ustvarite temo predloge, poiščite tisto, ki je v skupni rabi na tržnici tematik Magento, ali jo kupite pri tretji osebi. Pričakujte, da boste plačali med 50 in 100 dolarjev.

Pri tako številnih možnostih za zaščito predloge ni omejitev glede barv in slogov, če ste dovolj spretni, da spremenite kodo. V trgovini Magento Connect ali na spletnem mestu ThemeForest obstaja tudi nekaj vnaprej oblikovanih možnosti. Magento na svojem spletnem mestu ponuja nekaj pravil o predlogah, ki jih ne želite prezreti.

Prilagoditev oblikovanja

BigCommerce Všeč vam bo besedilo pomoči na nadzorni plošči in zaslonskem zaslonu za prilagajanje strani v trgovini. Čarovnik vas bo pozval skozi oblikovne funkcije in elemente strani. Prilagoditve ponujajo samo določene predloge Bigcommerce, zato morate porabiti nekaj časa, da najdete elemente strani, ki jih potrebujete. Imate nekaj dostopa do HTML / CSS kode za oblikovanje po meri in svoje strani lahko prilagodite tako, da vključujejo vašo blagovno znamko.

Magento Pri oblikovanju spletnega mesta ne uporabljajte samo čarovnika, ampak Magento uporablja nadzorno ploščo. Teme in strani so popolnoma prilagodljive, vendar morate vedeti nekaj ali dve o tem, kako uporabiti meni na nadzorni plošči, da prilagodite in prilagodite svojo vsebino. Kaj lahko storite, če ste izbrali urejeno temo in ne upoštevate nekaterih pravil, ki temeljijo na kodi, ni konca.

Storitve oblikovanja po meri

BigCommerce Ta platforma je namenjena gradnji spletnega mesta za e-trgovino z vodenjem virov na zaslonu in za podporo spletnemu mestu. Bigcommerce ni podjetje za oblikovanje, kjer je spletno mesto izdelano za vas, toda načrt višjega cenovnega nivoja podjetja ima dodatno raven podpore.

Magento Magento je platforma za e-trgovino, izdelana za izdelavo vašega spletnega mesta iz nič, ali za pomoč zunanjega spletnega razvijalca. Spletna skupnost podpor je precej obsežna, vendar je potreben čas, da najdete članke, videoposnetke in objave, ki vas bodo vodili skozi postopek. Magento bo verjetno netehniki tehnični izziv.

Mnenje o spletnem oblikovanju in prilagajanju

Obe priljubljeni platformi za e-trgovino ponujata široko paleto možnosti spletnega oblikovanja in prilagajanja, vključno z mobilnimi predlogami in dostopom do HTML / CSS kode, toda način upravljanja strani je razlika med preprostim in naprednim.
Kodiranje HTML / CSS je pri Bigcommerceu neobvezno, vendar je potrebno v Magentu. Za lastnike manjših podjetij boste v Bigcommerceu našli veliko prilagodljivih možnosti prilagajanja za prodajo od srednje do visoke ravni.

Če potrebujete podjetniško e-trgovino s pričakovanjem milijardnih prodaj, boste želeli, da se Magento prilagodi na vse načine.

Če imate oblikovalske izkušnje ali lahko pridobite pomoč razvijalca, je Magento narejen za rast, razširljivost in uspeh. Obe sta neverjetni platformi z veliko sredstvi, ki vam pomagata na poti.

Primerjajte funkcije plačila in plačila

Ključne lastnosti blagajne, plačila in pošiljanja

Naročilo programske opreme, plačila in pošiljanje

Ko začnete s svojim podjetjem, pridobivanje potencialnih strank in promocijo vaše blagovne znamke, izkušnja strank pomeni veliko. Brezhibne funkcije nakupovanja, plačil in pošiljanja so nujno potrebne. Katera koli od teh platform lahko opravi nalogo, vendar so nastavitve, upravljanje trgovine in integracije aplikacij pri vsaki popolnoma drugačni:

Obdelava plačil

BigCommerce Ta platforma ponuja tako imenovane predintegrirane možnosti plačila, ki vključujejo PayPal, Square in Stripe, s posebnimi cenami za plačane načrte. Prav tako lahko dodate vtičnike za druge plačilne prehode, vendar nastanejo stroški glede na izbrane ponudnike. Ko uporabljate privzete nosilce Bigcommerce, so znižane transakcijske provizije.

Magento Obiščite tržnico Magento in izberite med desetimi brezplačnimi ali plačanimi rešitvami prehodov (ali razširitve). Mnoge od teh aplikacij so ocenjene in vključujejo oceno priljubljenosti za pregled. Brezplačne rešitve za plačilo vključujejo Skrill (z 20 ali več načini plačila), razširitev WorldPay, ePay in še več.

Vtičniki in dodatki za nakupovalno košarico

BigCommerce Dobili boste precej solidne funkcije nakupovalnega vozička z rešitvijo, ki je gostila Bigcommerce, in privzetimi predlogi, kar vam lahko prihrani stroške prenosa aplikacij in vtičnikov. Dobite popuste za stranke, poročanje o zaledju, možnosti plačila in drugo.

Možnosti so tudi vtičniki in dodatki in mnogi od njih so brezplačni. Edina težava je, da morate iskati trgovino z aplikacijami Bigcommerce po kategorijah in to lahko traja nekaj časa, da najdete tisto, kar iščete.

Magento Izberite med stotimi temami, razširitvami, vtičniki in dodatki za nakupovalne vozičke na tržnici Magento. Ti vključujejo prenose na gostovano spletno mesto za dodatne stroške in običajno vključujejo nekaj kodiranja. Sestavite nakupovalni voziček, ki bo usklajen z vašim podjetjem, in poiščite vse, kar potrebujete: maloprodajne rešitve, pravila cen, orodja za pošiljanje, promocije, diagnostiko in drugo.

Upravljanje z naročili in zalogami

BigCommerce Izberite med velikim številom vgrajenih možnosti upravljanja zalog na zaslonu Product, zavihek. Sledite zalogam, posodobite ravni zalog in zaženite poročila. Na voljo imate nekaj možnosti prilagajanja. Iz shrambe aplikacij Bigcommerce lahko dodate tudi aplikacije za upravljanje naročil in zalog, kot so Salesforce, ReadyToShip, MinMax Omejitve naročil, in še veliko več, in to še precej več, z relativno nizkimi stroški.

Magento Na trgu Magento je na voljo več deset možnosti za upravljanje naročil, nekatere pa so brezplačne. Te razširitve vključujejo MagPleasure, ShippingEasy, Amasty in še veliko več. Aplikacije ERP lahko vgradite, da vam pomagajo pri nakupu, zalogah in logistiki ali v realnem času preverite stanje izdelka.

Zapuščeni vozički

BigCommerce Kot skladiščnik boste našli zapuščene podatke vozičkov zelo potrebno orodje za doseganje potencialnih strank in zavajanje le-teh, da obiščejo vaše spletno mesto. Podatki o ukinitvi košarice so vključeni v vse tri načrte za določanje cen na višji ravni. Uporabite Zapuščeno varčevanje z vozički za avtomatizacijo obvestil in vključitev kuponov kupcev v več e-poštnih odgovorov. Plačate lahko tudi za povezane aplikacije.

Magento Na voljo boste imeli veliko možnosti za pridobivanje podatkov o zapuščanju vozička in po potrebi lahko dodate vtičnike za napredno poročanje. Tržnica Magento ponuja dragocena orodja za opuščanje vozičkov za sledenje in poročanje o podatkih strank ter avtomatizacijo odgovorov strank. Na voljo so brezplačne ali plačljive možnosti, ki vključujejo obvestila o opuščenih vozičkih, moje zapuščene vozičke, maloprodajne rešitve Listrak in še več.

Certifikacija plačilnih kartic (PCI)

BigCommerce Kot druge platforme za e-trgovino v tem razredu je tudi Bigcommerce združljiv s PCI, kar pomeni, da izpolnjujejo zahteve za varno obdelavo kreditnih kartic, ki jih delijo na njihovi strani centra za podporo. Podatki o strankah se ne shranjujejo ali delijo.

Magento Skladnost Magento PCI temelji na integriranih plačilnih operaterjih na dva različna načina: Direct Post in Hosted, oba poteka skozi prehod za plačilo. Podatki se hranijo zunaj strežnika Magento, tako da podatki o strankah niso shranjeni ali deljeni. Obstaja tudi veliko aplikacij za podporo skladnosti s PCI.

Davki in odprema Kalkulatorji

BigCommerce Pod upraviteljem pošiljanja na nadzorni plošči obstajajo ponudbe za pošiljanje v realnem času za različne načine pošiljanja, vključno s FedEx, UPS in mednarodnimi podjetji. Bigcommerce ponuja vključujoče davčne nastavitve in dobivate davčna poročila in druge povezane funkcije. Priročni videoposnetki opisujejo, kako nastaviti te funkcije.

Magento Samodejni davek in pošiljanje je mogoče doseči z enim od številnih dodatkov na trgu Magento, nato pa jih lahko konfigurirate za kupčevo nakupovalno košarico. Izberite med aplikacijami, ki so jim všeč SwipeZoom Global Payments and Shipping, Premius Simple Shipping in še več.

Sledenje pošiljkam

BigCommerce Računajte na standardno sledenje pošiljk v meniju Nastavitve blagajne, Nastavitve naročila v Bigcommerceu. Med drugimi nastavitvami je 12 e-poštnih obvestil o strankah, ki jih lahko izberete na podlagi različnih stanj naročil. Nato za poročanje o naročilih uporabite Bigcommerce Analytics.

Magento Ta platforma združuje številne aplikacije, ki ponujajo sledenje naročil in pošiljk. Na tržnici Magento poiščite sledenje pošiljk in poiščite brezplačne in visoko uvrščene brezplačne možnosti, kot so Packpin, stanje naročila & Sledenje pošiljanju Plumrocket, AfterShip in še veliko več. Obstaja veliko plačljivih možnosti z več funkcijami.

POS zmogljivosti

BigCommerce Nekoliko se lahko zanesete na vgrajen sistem prodajnega mesta (POS), ki se integrira s Square, PayPal in Stripe, ali pa lahko namestite druge dodatke. Bigcommerce zahteva račun pri operaterju za sinhronizacijo zalog izdelkov med platformo in prevoznikom.

Magento Za Magento izberete pripono POS, kot sta prodajna točka (POS) ali virtualna myPOS, in jih lahko prilagodite rezultatom. Veliko je tudi plačljivih možnosti, vendar so nekatere drage. Te aplikacije se pogosto nalagajo z dodatnimi orodji za upravljanje POS, prodajno analizo in možnostmi poročanja.

Mnenje o funkcijah za plačilo, plačilo in pošiljanje

Obe platformi bosta zanesljivi za te obvezne funkcije e-trgovine. V Bigcommerceu bo postopek bolj intuitiven, vendar še vedno potrebuje čas za učenje in konfiguriranje. Na Magentu načrtujte nekaj časa za prenos pravih aplikacij.

Število dodatkov in vtičnikov, ki jih lahko kupite, ni omejitev, zlasti v Magentu. Bigcommerce prihaja iz škatle s številnimi vtičniki, vendar vam bo Magento dal še več možnosti in jih lahko prilagodite.

Odločilni dejavnik je lahko v prodaji, ki jo pričakujete za vaše podjetje. Za prodajo srednje velikih velikosti je Bigcommerce enostaven in poln ponudbe. Magento bo morda dolgoročno zaželen za veliko e-trgovino.

Primerjajte marketinške funkcije

Marketinške značilnosti

Digitalni marketing

Funkcije trženja in napovedovanja za vašo spletno trgovino so bolj kritične in bolj dosegljive kot kdaj koli prej. Ko upoštevate moč socialnih medijev, bloganje, promocije strank in analitiko, je možnost, da dosežete svoje potencialne stranke, skorajda prepričana. Poglejmo, kako dobro se obe platformi stojita drug proti drugemu:

SEO

BigCommerce Ta izdelek dobi odlične ocene za vgrajena orodja in aplikacije za SEO, s katerimi lahko dosežete potencialne stranke. Medtem ko lahko optimizirate svojo vsebino s pomočjo Bigcommerce’s Guide to SEO, obstajajo možnosti za spreminjanje metapodatkov, iskalnih povezav, strani izdelkov, opisov slik in še več. Če želite izboljšati zaupanje kupcev / SEO v načrtu Bigcommerce Pro, lahko plačate več za HTTPS.

Magento Ta platforma omogoča večji nadzor glede SEO, če imate tehnične izkušnje. Prenesite brezplačne ali plačljive aplikacije s tržnice Magento, kot so CreareSEO, plastna SEO navigacija ali URL kategorije SEO BREZPLAČNO in nato spremenite kodo, da povečate rezultate iskalnikov. Metapodatke boste lahko uredili na skrbniški plošči, Magento pa se lahko integrira s svojim WordPress blogom za dodatne prednosti SEO.

Blogging

BigCommerce Prejeli boste celotno stran spletnega dnevnika s katerim koli od načrtov cen Bigcommerce. Privzeti blog ni obsežen, vendar lahko obiščete trgovino z aplikacijami Bigcommerce in se odločite za bolj namensko platformo za bloganje, če želite. Blogger ali WordPress vključuje veliko prilagoditev, podporo več jezikov in samodejnih funkcij za usmerjanje prometa.

Magento Razširitev spletnega dnevnika Magento vam bo omogočila nastavitev in komunikacijo na samostojni spletni strani spletnega dnevnika. Medtem ko ni bloga s prenosom Magento, je na trgu Magento veliko možnosti.

Bloganje je ključni del vsebinskega marketinga. Blog Magento – izdaja skupnosti je brezplačna razširitev ali pa jo želite prenesti. Razmislite o brezplačnem spletnem dnevniku. Integrirate se lahko tudi z vrhunskim blogom WordPress-a, vendar pričakujte, da boste plačali več.

Vgrajene možnosti promocije

BigCommerce Izkoristite promocije na kupcu, s katerimi se soočajo stranke, vključno s kodami kuponov, popusti, skupnimi cenami in drugimi ponudbami. Bigcommerce ponuja nekaj možnosti v meniju Marketing za podporo zvestobe kupcev. Če ne najdete vsega, kar potrebujete, je trgovina z vsemi brezplačnimi ali plačanimi možnostmi, kot so promocijska vrstica, podružnica, upsell in desetine drugih.

Magento Promocije ne boste našli vgrajene, vendar tržnica Magento vključuje vsako promocijo, ki jo potrebujete za ustvarjanje zvestobe strank. Poiščite kupone, ponudbe in popuste z razširitvijo Magento Multi Coupons med toliko drugimi.

Lepota v Magentu je, da lahko dostopate do skrbniške plošče in določite pravila za delovanje svojih promocij. Na voljo je na stotine razširitev za vsako vrsto darila, kupona, posla, oglaševanja, darila in še več. Če jih naštejemo, si oglejte te brezplačne aplikacije: Socialne promocije, NextPromote in Promocija.

Statistika spletnega mesta in Analytics

BigCommerce Vsi načrti za ceno Bigcommerce vključujejo analitiko in statistiko, ki vam bo pomagala pri razvoju podjetja, ali pa lahko dodate zunanje orodje za analitiko. Bigcommerce se Jirafe zanaša na orodja za interno poročanje, statistiko obiskovalcev, trende naročil in podatke tržne strategije. Če niste zadovoljni, obiščite trgovino z aplikacijami in prenesite Google Analytics, eno najbolj priljubljenih orodij na trgu.

Magento Orodje za skrbnike na nadzorni plošči Magento vključuje dodajanje storitve Google Analytics ali pa si oglejte tržnico Magento in izberite analitično aplikacijo po izbiri, med katerimi je večina brezplačnih. Potrebovali boste nekaj orodij za sledenje e-trgovine, prepoznavanje trendov nakupa strank, pregled transakcij in zaslužka, upravljanje komunikacije s strankami in še več.

Mnenje o marketinških značilnostih

Obe platformi sta ključni vidik e-trgovine, zato ponujata vse možnosti za produktivno trženje in napovedovanje. To je ena od funkcij, ki jih morajo te platforme ponuditi, da bodo podjetja lahko konkurenčna.

Razlike med temi platformami glede trženja se spet zmanjšajo na “preprosto in intuitivno” ali “napredno in celovito.” Če želite postaviti hitro in enostavno trgovino, vam bo všeč vgrajena funkcionalnost Bigcommercea. Če želite nadzirati vsako funkcijo in imate programske sposobnosti, je Magento bolj prilagodljiv.

Primerjajte načrte in cene

Primerjajte načrte & Cenitev

Primerjava načrtov cen

Cene med Bigcommerceom in Magento niso ravno primerljive. Pri Bigcommerceu izbirate med strukturiranimi načrti cen, ki opredeljujejo funkcije, ki jih prejmete. V Magentu brezplačno prenesete programsko opremo in spletno mesto razvijete s stroškovnimi dodatki in vtičniki ali pa izberete dodatni načrt e-trgovine z velikimi stroški.

Večje kot je vaše podjetje, več boste verjetno plačevali za različne funkcije na kateri koli platformi.

Stroški nastavitve

BigCommerce Začnete z enim od štirih načrtov poštenih cen, ki jih mesečno zaračunavate. Ti načrti temeljijo na vaši prodaji na leto. Če se odločite za plačilo letno, lahko prihranite 10%. Pričakujte, da boste plačali provizije za plačilne prehode, nakupovalne kanale, imena domen itd. Privzeti prehodi Bigcommerce imajo 2,9% plus 30 centov na transakcijo na najnižje plačanem načrtu, za nekaj prihrankov pri stroških.

Magento Magento se odločite brezplačno prenesti in plačati za dodatke in vtičnike. Pričakujte, da boste plačali provizije za ponudnike plačil, druge nakupovalne kanale, ime domene tretjih oseb in gostovanje. Imate možnost plačila v Magentovi podjetniški rešitvi za e-trgovino tudi za veliko letno pristojbino.

Mesečni načrti za določanje cen

Bigcommerce

Bigcommerce

Standardno. Prejmite vse potrebne prodajne komponente, neomejeno pasovno širino in neomejene izdelke za do 50.000 USD prodaje na leto. 29,95 USD / mesečno

Plus. Prejmite značilnosti standardnega načrta, opuščene podatke o vozičkih in skupine strank / pravila cen za do 125.000 USD prodaje na leto. 79,95 USD / mesec

Pro. Na leto prejmite funkcije načrta Plus, SEO, spremljanje goljufij in Google Stores za do 3 tisoč naročil. 199,95 USD / uro

Enterprise. Obrnite se na podjetje za določitev cen nabora funkcij po meri in 1 miljon USD ali več prodaje na leto.

Magento

Magento

Skupnost (CE). Prenesite in namestite Magento in kodirajte svoje majhno ali srednje veliko spletno mesto za e-trgovino. Brezplačno za prenos.

Enterprise (EE). Obsežna, vseobsegajoča rešitev e-trgovine za resne trgovce na drobno, ki pričakujejo milijonsko prodajo. 18.000 USD na leto

Brezplačne preizkušnje

BigCommerce Lahko se prijavite na 15-dnevno brezplačno preskusno obdobje brez kreditne kartice in jo preizkusite.

Magento Brezplačna preizkusna različica ni na voljo, ker je prenos Magento brezplačen.

Tekoči stroški

BigCommerce Pristojbine za ime domene skoraj vedno potekajo. Pristojbina za gostovanje je vgrajena v cenovne načrte. Prevozniki in nakupovalni kanali predstavljajo tekoče pristojbine na podlagi prodaje izdelkov, lahko pa jih prihranite na privzetih plačilnih prehodih Bigcommerce.

Magento Domensko ime in pristojbine za gostovanje skoraj vedno potekajo. Tako kot pri prevoznikih in nakupovalnih kanalih pričakujte, da boste plačevali tekoče pristojbine na podlagi prodaje izdelkov.

Glavne razlike v načrtu cen, ki jih bomo iskali

BigCommerce Ta platforma ponuja načrte cen na podlagi dolarjev prodaje v prvi, drugi in četrti stopnji načrtov. Načrt tretje stopnje temelji na številu oddanih naročil (v skladu s tabelo oblikovanja cen na spletni strani). Glede na enostavno nastavitev, nabore funkcij in vgrajene vloge, je mesečna cena Bigcommercea povsem primerna.

Magento Ta platforma ponuja možnost nastavitve in prodaje skoraj brezplačno, če imate nabor spretnosti za izdelavo spletnega mesta. Za prodajo morate še vedno vključiti nakupovalne dodatke in vtičnike, ki pa stanejo posebej. Če vlagate v načrt e-trgovine za podjetja, je cena visoka, vendar dobite tisto, kar potrebujete za obsežno prodajo.

Mnenje o načrtih cen

Izbrana platforma e-trgovine mora biti združljiva z vašimi poslovnimi potrebami in dolgoročnimi cilji. Kot zagon boste morda želeli razširljivo rešitev, ki se začne z nizkimi stroški in lahko vložite več, kot morate.

Obe platformi ponujata to fleksibilnost, vendar na zelo različne načine. Kar zadeva cene, se vaša rešitev na platformi za e-trgovino na srednji ravni spušča na dva: dovolite, da vas Bigcommerce vodi v nastavitvah vaše trgovine, vložite v dodatke, če jih potrebujete, in plačajte mesečno pristojbino ali pa si sami sestavite brezplačno s stroški za dodatke in krivuljo učenja v Magentu.

Primerjava podpore strankam

Tehnična in uporabniška podpora

Primerjava uporabniške podpore

Uporabniška podpora se pri teh dveh platformah e-trgovine močno razlikuje, ker sta v različnih razredih.

V platformi za e-trgovino, ki jo gosti sam, je večina podpore večinoma vgrajena v platformo. Prejemate priročne čarovnike po korakih, pomoč v urejevalniku in dialog na zaslonu.

Z samostojno platformo za vgradnjo, je več izzivov. Tako Bigcommerce kot Magento imata odlične možnosti za podporo uporabnikom. Tu je nekaj razlik:

BigCommerce Izbrali boste med širokim izborom uporabnih virov, vključno z videoposnetki za usposabljanje na spletnem mestu in s podporo za telefon v živo. Portal za podporo vključuje e-pošto, klepet v živo in telefon. Na Univerzi Bigcommerce uporabniki obožujejo poučne videoposnetke o številnih temah. Enterprise načrt ima svetovalno ekipo in dodatno podporo.

Magento Na tej brezplačni platformi ne dobite podpore za telefon v živo, vendar obstajajo različne možnosti podpore. V spletu so forumi za stranke, nekaj dokumentacije in na stotine videov YouTube. Za dodatno podporo se naročite na cenovno podjetje Enterprise Edition.

Mnenje o podpori strankam

Spletna podporna mreža je precej obsežna tako za Bigcommerce kot za Magento. Uporabite njihove spletne strani ali Google za skoraj vse. Ko vplačate v njihove načrte, imate več možnosti za podporo. Spletni viri so prav tako koristni. Potrebujete potrpljenje in čas, da vse uredite, poiščete temo, za katero potrebujete pomoč, in nato ugotovite, kako jo uporabiti.

Primerjava podpore strankam

Mnenja uporabnikov

Pozitivne ocene

BigCommerce Uporabniki imajo v zvezi z Bigcommerceom vgrajene funkcije SEO, spletne videoposnetke, forum za podporo spletnim mestom, možnost nakupa na eni strani in enostavnost uporabe za nastavitev in upravljanje trgovine z e-trgovino. Drugi pozitivni dejavniki vključujejo trženje, nadzor HTML / CSS, prodajo mobilnih naprav, združljivost z zunanjimi aplikacijami in možnosti za različice izdelkov.

Novi uporabniki ocenjujejo, da je Bigcommerce razumljivo intuitiven in tudi nakupovalna izkušnja je zelo visoka. Bigcommerce (podobno kot konkurenca, platforma Shopify) ima v svojem razredu skupno oceno med 4 in petimi zvezdicami. Bigcommerce je priljubljena platforma eCommerce, ki je razmeroma enostavna za novince.

Magento Skupnost tehničnih uporabnikov ljubi Magentovo zmogljivost za napredno prilagajanje z brezplačno programsko opremo z odprtim kodom. Tržnica Magento je neverjetna za iskanje in ocenjevanje aplikacij, ki jih lahko prenesete, in obstaja veliko brezplačnih možnosti. Uporabnikom so všeč možnosti SEO, več spletnih mest in možnosti nastavitve domene ter pomoč pri nastavitvi številnih jezikov.

Druge pozitivne vrednosti vključujejo faktor razširljivosti. Napredni uporabniki menijo, da je ta CMS plus za gradnjo spletnega mesta za e-trgovino in dajejo skupno od 3 do pet zvezdic. Magento je visoko rangirana samoplačniška platforma in zahteva programsko izkušnjo, kot nalašč za napredne prilagoditve v prefinjeni trgovini.

Negativne ocene

BigCommerce Medtem ko Bigcommerce ponuja skoraj vse, kar potrebujete v trgovini, se uporabniki pritožujejo zaradi pomanjkanja podpore za živo podporo strankam in iskanja rešitve za njihove težave. Predloge niso tako moderne in privlačne kot nekatere druge platforme, kot je Shopify. Prilagoditve so malce nejasne za začetnike, predloge pa niso tako prilagodljive, kot bi si uporabniki želeli v smislu sprememb.

Medtem ko nekateri uporabniki menijo, da je HTML / CSS kodiranje pozitivno, se to zdi tudi negativno za nekoderje in začetnike. Možnosti večjezičnosti zahtevajo nekaj dela. V trgovini z aplikacijami Bigcommerce ni nobenega iskalnega polja za iskanje določenih aplikacij ali predmetov (kot na primer na tržnici Magento).

Magento Začetniki brez izkušenj s programiranjem se pritožujejo nad Magento, vendar to ni platforma za začetnike. Uporabniki so poročali o počasnejših časih nalaganja in nekateri niso pričakovali, da bodo plačali za tekoče gostovanje, imena domen in pristojbine za plačilo.

Po vseh dodatkih in aplikacijah Free ni bil ravno brezplačen za izdelavo uspešnega spletnega mesta. Sodelovati je bilo brez dela v živo. V skupnosti uporabnikov je bilo zaskrbljujoče, da se mora Magento za skladnost s PCI zanesti na prehode drugih proizvajalcev. Magento potrebuje več časa in truda za gradnjo.

Sklep o primerjavi

Katera platforma je prava za vas: BigCommerce ali Magento?

Izbira najboljše platforme

Primerjava med Bigcommerce in Magento je zanimiva, ker ti dve platformi ne sodita v isti razred. Vendar pa so lahko rezultati enaki.

Razlogi za izbiro ene platforme nad drugo

Razlog za izbiro med tema dvema priljubljenima platformama za e-trgovino mora biti jasen, če ste že prebrali to.

Bigcommerce je gostujoča, vodljiva, enostavno vodljiva platforma e-trgovine, namenjena malim in velikim podjetjem, pri čemer imajo v mislih začetniki. Magento je samozaposlena platforma za e-trgovino, ki jo je sam ustvaril, namenjena velikim korporacijam..

Modeli oblikovanja cen so povsem različni, vendar oba ponujata alternative z nizko do visoko ceno in razširljivost. Pridobite trgovino z vsem, kar potrebujete za prodajo svojih izdelkov in storitev, vendar se odločite, koliko časa, truda in denarja želite nameniti.

Ta primerjava naj bo vaša odločitev precej jasna glede na vaše poslovne potrebe, naloge spretnosti in željo po izdelavi spletnega mesta v primerjavi z iskanjem razvijalca, ki bi to storil namesto vas. Velikost vaše trgovine in pričakovana rast lahko igrata tudi pomembno vlogo.

Bigcommerce posameznikom ponuja možnost, da hitro ustanovijo trgovino in prodajo izdelkov na spletu. Če imate znanje ali vire, ki vam bodo pomagali, je Magento neomejen.

Želimo slišati vaše mnenje. Če imate osebne izkušnje ali vprašanja o Bigcommerceu ali Magentu, jih objavite. Ko se te platforme spreminjajo in izboljšujejo, se spreminjajo tudi naši pogledi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map