7 савета за унапређење стратегије е-трговине

Интернет мења начин на који људи купују нове ствари. Дани цигле и малтера изгледају као да су готово прошлост. Данас људи могу званично купити било шта преко интернета, од намирница до медицинских третмана. Са толико много компанија које се појављују на интернету, теже је него икад започети са веб страницама за е-трговину..


Без обзира да ли претварате свој блог у веб локацију за е-трговину или крећете од нуле, морате то да видите. Пуно је буке на Интернету. Просечни Интернет корисник види толико додатака само прелиставањем Фацебоок-а. Како сте примећени са толико конкуренције? Ових 7 савета за побољшање стратегије е-трговине објасниће вам како да вашу веб локацију види права публика.

Опције побољшања стратегије е-трговине

1. Познајте своју публику

Ако не знате са ким разговарате, како ћете знати да ли неко слуша? Први кључ за побољшање стратегије е-трговине значи познавање своје публике. Није довољно да имате грубе претпоставке о старости и интересима ваше публике. Ако желите стварно разумевање своје публике, морате да их знате на интимном нивоу.

Копајте дубље док размишљате о својој идеалној публици. Замислите свог идеалног купца као појединачну особу уместо групе. Ко је он или она? Где он или она купује? Које су његове или њене навике? Раздвојите различите аспекте живота, позадине и куповне навике вашег идеалног купца. Једном када схватите вашег идеалног купца на овом нивоу, можете креирати стратегију осмишљену управо за њих.

2. Тест употребљивости

Ваша веб локација за е-трговину мора бити у могућности да се такмичи са другим веб локацијама. Шта спречава људе да одаберу марку попут Амазона преко ваше? Потребна вам је веб локација која се лако користи за типичне купце. Приликом тестирања употребљивости не можете мислити на власника веб локације, морате размишљати као купца. Шта би тражио ваш идеалан купац? Које информације желе да знају? Да ли се све правилно приказује на различитим величинама екрана? Шта је са мобилним уређајима?

Уђите у навику да редовно тестирате употребљивост. Маркетиншки блог Киссметрицс видели да скоро половина корисника мобилних уређаја очекује да се веб локације учитају у две или мање секунде! Ако ваша веб локација не функционише брзо, изгубићете кориснике. Исто важи и за покварене везе или странице. Ако нешто не ради како треба, корисници се неће задржавати све док се то не поправи.

3. Лако плаћање

Људи доносе одлуке о куповини емоција. Они дјелују брзо и могу купити ствари прије него што их логика захвати. Ово је добра вест за компаније са е-трговином, које могу да убрзају процес одјаве. Ако купац не буде у могућности да брзо плати своју кошарицу, може изгубити интерес. Да бисте купцима олакшали безбедан пренос информација о кредитној картици, понудите различите могућности плаћања. За више помоћи прочитајте овај водич од ЕкпертСуре за подешавање рачуна трговаца.

4. Укључите рецензије

Људи верују другим људима. Одличан начин да побољшате веб локацију за е-трговину јесте да олакшате читање и оставите рецензије производа и ваше компаније. Већина људи лако верује куповини од Амазона само зато што толико много људи користи Амазон. Будући да људи купују ствари на интернету које физички не могу да виде лично, морате да им помогнете да се осећају сигурно у свом избору. Ништа не плаши људе далеко од веб локације за електроничку трговину брже од недостатка прегледа!

Не само да бисте купцима олакшали читање рецензија, већ би требало да подстакнете купце да остављају критике након куповине. То можете учинити путем друштвених медија или путем е-маила за праћење. Ако прихватате рецензије, будите спремни да отклоните свој начин да исправите негативне ситуације. Негативне е-поруке могу убити вашу репутацију предузећа, зато се потрудите да имате позитивне интеракције са купцима.

5. Служба за кориснике

Иако би Интернет требао повезати људе, изгледа да има више зидова него икад. Веб локације за е-трговину понекад се читају као роботске и зато се власници предузећа морају усредсредити на сопствено човечанство. Служба за кориснике је начин да се пробије овај роботски калуп и покаже да иза веб локације стоји људско биће из стварног живота.

Служба за кориснике може направити разлику између куповине или губитка. Када се људи чују, вероватније је да препоручују посао. Зендеск, Једна од водећих платформи за услуге купцима, каже да је 85% људи спремно платити више за сјајно корисничко искуство. Ово је довољан разлог да постане приоритет!

6. Социал Медиа

Није довољно да имате само веб локацију за е-трговину. Ако данас желите бити конкурентни, морате бити активни на друштвеним медијима. Друштвени медији вам пружају још једну прилику за интеракцију са купцима и изградњу односа. Када објављујете на друштвеним мрежама, покушајте да тон буде разговорљив и користан. Избегавајте да звучите као продавач. Нико се не воли осећати као да им неко рецитује текст. Задржите фокус на кориснику, а не на производима.

7. Слушајте повратне информације

Коначно, повратне информације купаца су један од највреднијих алата за веб локације са е-трговином. Уобичајени проблеми са којима се суочавају веб локације за електроничку трговину су напуштене колица, ниске стопе конверзије и техничке пропусте. Можда чак нисте ни свесни проблема док га не питате. Цлиентхеартбеат.цом дели једноставне начине за мерење задовољства корисника. Охрабрите кориснике да дају повратне информације ако не купе или чак и након куповине. Они су заиста ваш најбољи извор информација о томе шта функционише, а шта не!

Закључак

За неколико година веб странице е-трговине вероватно ће бити ново нормално када је у питању куповина. Све више власника предузећа скаче на овај тренд док је вруће. С порастом веб страница за е-трговину у 2018. годину долази до веће конкуренције. На сву срећу, права стратегија ће вас држати одвојено од гомиле. Најважнија ствар коју треба запамтити је да се не ради о вашем послу, већ о купцу. Да ли сте спремни да подижете посао на е-трговини на нови ниво? Започните са 7 горњих савета данас!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map