6 načinov za povečanje občinstva e-trgovine in začetek denarja prek spleta

Ker število podjetij, ki vzpostavljajo spletno trgovino, še naprej narašča, podjetje za tržne raziskave Forrester to ocenjuje 17% vseh prodaj na drobno bo do leta 2022 ustvarjenih s pomočjo e-trgovine. Kupci vse pogosteje opravljajo spletne transakcije in storitve, kot so Shopify, Wix in druge, omogočajo hitro in enostavno nastavitev trgovine. Če svojega podjetja še niste povezali po spletu, verjetno razmišljate o tem.


Kljub temu pa dajanje zalog v spletu ni dovolj, da bi bilo vaše spletno poslovanje uspešno. Poleg tega, da bodo vaši izdelki privlačni, mora biti vaše spletno mesto privlačno, varno in enostavno za krmarjenje.

Nasveti za rast občinstva e-trgovine src=

Imeti visokokakovostno spletno mesto, ki obiskovalcem ponuja prijetno spletno nakupovanje, je najpomembnejše za prodajo prek e-trgovine – podobno je postavljanju okolja za opeke in malte, zaradi katerega bodo ljudje želeli še naprej nakupovati. Oglejte si teh šest nasvetov za pretvorbo obiskovalcev v kupce in optimizacijo vaše spletne trgovine za najboljši donos naložbe.

1.  Prepričajte se, da imate trdno fundacijo za e-trgovino

Prvi korak pri postavitvi spletne trgovine je vlaganje v platformo za e-trgovino, ki bo kupcem olajšala iskanje in nakup vaših izdelkov. Shopify je eno najbolj priznanih imen v panogi, vendar obstaja veliko drugih platform e-trgovine, ki ponujajo primerljive storitve. Pri preiskovanju programske opreme, ki ji želite zaupati svojemu spletnemu podjetju, upoštevajte te lastnosti:

 • Zanesljivo spletno gostovanje: Trgovine za e-trgovino odvisno od platforme, ki jo izberete, prihajajo v popolnoma gostih in samostojnih paketih. Popolnoma gostovanje pomeni, da bo podjetje poskrbelo za vse tehnične vidike vaše strani za vas, vendar je običajno dražje; samoplačniški načrti vam omogočajo popoln nadzor, vendar zahtevajo več potrpljenja in pripravljenosti, da se naučite upravljati račun za gostovanje.
 • Prilagodljiv dizajn: Obstaja več kot en način predstavitve zalog v vaši spletni trgovini. Morda si zamislite preprost, eleganten dizajn z velikimi slikami in minimalnim besedilom ali pa morda želite, da bi bil bolj podoben tiskanemu katalogu. Oglejte si možnosti oblikovanja na platformi, vključno z brezplačnimi in plačanimi temami, da vidite, ali lahko ustreza vaši viziji.
 • Varnost: Kot spletni trgovec je vaša odgovornost, da izpolnjujete zahteve Standardi varnosti podatkov PCI za varovanje podatkov o strankah in transakcijah. Vrhunska varnost je nujna. Poiščite platforme, ki ponujajo SSL certifikate – ki brskalniku omogočajo varno obdelavo transakcij – pa tudi dodatne varnostne ukrepe, kot so spremljanje strežnika, pregled zlonamerne programske opreme in zaščita pred goljufijami.
 • Podpora in dokumentacija: Še posebej, če ste novi v e-trgovini, se neizogibno pojavijo vprašanja, kako narediti določene stvari na platformi. Želeli boste zagotoviti, da sta na voljo jasna in temeljita dokumentacija ter podpora strankam, ki vas bo vodila skozi zahtevnejše vidike upravljanja spletne trgovine.
 • Soba za rast: Spletna trgovina se bo morda začela majhno, vendar kot vsako podjetje upamo, da bo sčasoma rasla. Pomembno je, da izberete platformo, ki vam ponuja možnosti, da po potrebi prilagodite lestvico navzgor ali navzdol in dodate nove funkcije in vsebino brez omejitev..

Ne glede na to, ali se boste odločili za začetek s spletnim gostovanjem in spletno platformo za e-trgovino ali se odločili za sistem, ki je v celoti gostovan, mnogi atributi uspešnih trgovin ostajajo enaki. Bodite prepričani, da opravite svoje raziskave, da vidite, katera pot je najbolj smiselna za vašo trgovino in proračun.

2.  Izberite močnega spletnega gostitelja, ki poudarja hitrost in zanesljivost

Izbrani spletni strežnik lahko določi veliko stvari o vašem spletnem mestu, ki vplivajo na izkušnjo vaše stranke, od časa nalaganja vaših strani do varnosti transakcij. Vsi načrti za spletno gostovanje niso narejeni za podporo malim podjetjem ali e-trgovini, zato pri nakupovanju gostitelja poiščite te lastnosti:

 • Hitrost: Hitrejša spletna mesta pridobivajo in ohranjajo več strank – to je tako preprosto. Stalno hiter spletni strežnik je najboljši za podjetja in umestitev v rezultate iskalnikov. Oglejte si načrte, ki prihajajo s SSD diski, ki se pogosto pohvalijo s hitrostmi do 20-krat hitreje od običajnih pogonov trdega diska.
 • Zanesljivost: Na spletnih straneh za e-trgovino, manj ko bo spletnega mesta zaradi napak na strežniku manj, tem bolje. Poiščite spletnega gostitelja, ki vam lahko zagotovi več kot 99,9% več, da lahko stranke vedno dostopajo do vašega spletnega mesta in kupujejo.
 • Podpora: V idealnem primeru bo spletni gostitelj za majhno podjetje ponudil 24-urno podporo prek več kanalov, da vam pomaga pri različnih izzivih. Kadar koli je težava, se prepričajte, da se lahko zanesete na svojega gostitelja, da bo takoj sprejel telefonski klic, klepet ali e-pošto – ne glede na čas.
 • Shranjevanje: Tudi za majhna ali srednje velika podjetja lahko omejitev količine prostora za shranjevanje (vse stvari, ki se nahajajo na vašem spletnem mestu, od besedilnih datotek do videoposnetkov). Pomembne in hitre naprave za shranjevanje vam bodo omogočile gradnjo vašega podjetja, ne da bi se spopadle z omejitvami uspešnosti.
 • Ugodnost: Pri zagonu povsem novega podjetja je zmanjšanje stroškov ključnega pomena za ustvarjanje dohodka in zanesljivih prihodkov. Podjetniki pa bi morali biti previdni, da bi preskočili možnosti ugodne ponudbe za paket gostovanja, ki ponuja več denarja za svoj dolar – ne žrtvujte funkcij, uspešnosti ali varnosti v imenu privarčevanja nekaj dolarjev na mesec.

Najboljši eCommerce web hosting in gradbeniki spletnih mest združijo najboljše iz obeh svetov, tako da uporabnikom zagotavljajo visoko zmogljivo gostovanje z uporabnikom prijaznimi predlogami in vmesniki povleci in spusti, zaradi katerih je gradnja spletnega mesta neboleča.

3.  Poiščite prijazen dizajn, ki maksimira pretvorbe

Obiskovalci spletnega podjetja pričakujejo, da bo vse jasno in preprosto, od kje poiskati izdelke in kako vzpostaviti stik s trgovino. Jasno označeni gumbi, izstopajoče naslove in intuitivna navigacija vse prispevajo k nemoteni izkušnji nakupovanja. Številna spletna mesta za e-trgovino še vedno pogrešajo to oznako, toda vaše ni treba biti eno od njih.

Obstaja veliko, veliko spletnih trgovin in lahko pričakujete, da bodo ljudje, ki obiščejo vašo spletno stran, obiskali že več drugih. To pomeni, da že imajo predstavo o tem, kakšna je dobra spletna nakupovalna izkušnja. Strokovnjaki za oblikovanje uporabniške izkušnje so te lastnosti opredelili kot nekatere najpomembnejše za uporabnike:

 • Gumbi s pozivom k dejanju: Ne glede na to, ali želite, da stranka kupi izdelek ali se prijavi na vaše novice, mora biti povezava ali gumb jasno viden, običajno na vrhu strani. Uporabite barvo, ki izstopa, da pritegnete njihovo pozornost. Ko kliknete, posledični postopek odjave ali registracijski obrazec ne bi smel preplaviti uporabnika; namesto tega samo podajte ali prosite za osnovne informacije.
 • Vrstica za iskanje: Uporabnikom ne bi smelo iskati iskalne vrstice. Kritično pomembna funkcionalnost bi morala biti zelo vidna in imeti možnost, da kupce hitro usmerijo na točno izdelek ali stran, ki jo iščejo. V idealnem primeru poiščite rešitev, ki samodejno dokonča uporabniške poizvedbe in tako izboljša njihovo izkušnjo.
 • Meni in navigacija: Olajšajte svojo navigacijo z jasnimi naslovi. Enostavnost boste želeli uravnotežiti z učinkovitostjo, da ne boste preplavili strank in jih izgubili. Ustvarite kategorije in podkategorije, ki so smiselne za stranke, tudi če se razlikujejo od notranjega organiziranja izdelkov. Vključite drobtine, da si bodo uporabniki zapomnili pot, ki so ji šli.

Osredotočite se na uporabniške izkušnje in funkcionalnost, namesto da bi se dolgočasili po različnih predlogih spletnih trgovin. Seveda, boste morali razmisliti o barvnih shemah saj se nanašajo na vašo blagovno znamko in reakcijo, se na koncu podzavestno pojavljajo različni odtenki, vendar priporočamo, da najprej poskrbite za matice in vijake.

4.  Napišite jasno in vključeno vsebino

Trgovina z e-trgovino bi morala biti več kot le prostor za lov na vaše izdelke: to je spletni prostor za stalni pogovor z vašo stranko o vaši blagovni znamki. Vsebina na vašem spletnem mestu – naj bo to blog ali opis izdelkov ali ocene strank – igra veliko vlogo pri tem, kaj kupci mislijo o vašem podjetju. Skupno se potrudite, da boste razumeli, kdo so vaše stranke in kaj jih motivira za nakup, da lahko svojo vsebino prilagodite njihovim interesom.

Vsebinski marketing je eden najučinkovitejših načinov za sodelovanje strank in jih pritegnite k svojemu poslu. Čeprav je pomembno nenehno posodabljati svoj spletni dnevnik in družabne medije, tukaj velja pravilo kakovosti nad količino. Ne objavite samo sto besed, da zapolnite prostor – poskrbite, da bodo vaši nasveti, novice ali zabava dragoceni za stranke in podpirajo tako njihove cilje kot spodnjo vrstico. Blog je odličen način za spodbujanje vašega podjetja in pridobivanje povratnih informacij strank (poleg tega pomaga pri uvrstitvi iskalnikov – več o tem kasneje).

Ko izberete platformo za e-trgovino, preverite, ali ima zanesljiv sistem za upravljanje vsebine, ki vam omogoča enostavno posodabljanje in dodajanje vsebine. Če imate orodja za postavitev besedila, slik in celo videoposnetkov, boste lahko ljudi zanimali, kaj ponujate.

5.  Privabite več kupcev z močnim raziskovanjem ključnih besed

Zmožnost odkrivanja vaše spletne trgovine na spletu je v veliki meri odvisna od tega, kako vidna je v rezultatih iskanja. Skoraj 40% prometa v e-trgovini prihaja iz iskalnikov, zaradi česar so Google, Bing, Yahoo in podobno kritični za vaš poslovni uspeh.

Umetnost optimizacije iskalnikov ali SEO združuje taktiko za ustvarjanje vsebine, ki skrbi za to, kako bi ljudje iskali vaše izdelke, storitve in podjetja v spletu. An Bistvena sestavina SEO je raziskovanje ključnih besed, kar vključuje odkrivanje najboljših besed in stavkov, s katerimi opišete svoje izdelke in poslovanje. Po naključju bi se te ključne besede ujemale s tistimi, ki jih ljudje najverjetneje uporabljajo v Googlovem iskanju. Te besede in besedne zveze se lahko uporabljajo v kateri koli vsebini na vašem spletnem mestu, od opisov izdelkov do objav v blogu.

Dobra uporaba ključnih besed SEO vključuje oblikovanje začetnega seznama besed in besednih zvez, s katerimi boste lahko poskušali prizadevati. Brezplačna spletna orodja, kot so Google Analytics in MozBar, lahko pomaga slediti vašemu napredku. Ne bojte se natančno opredeliti svojih raziskav – ključne besede z dolgimi repi, ki vsebujejo vsaj tri besede, predstavljajo večino iskanj in bolj verjetno bodo pretvorbe.

6.  Raziščite komplementarne tokove prihodkov

Čeprav je osnovni način, za katerega si upate zaslužiti, s prodajo izdelkov, ne popustite drugih načinov vnovčenja na svojem spletnem mestu. Ustvarite lahko drug dohodek, s čimer lahko vaše spletno podjetje na začetku spodbudite in svoj dohodek dopolnite, ko ga boste spravili s tal.

Poleg tega je e-trgovanje oglaševanje eden najpogostejših načinov zaslužka na spletu. Če postavite oglase na sorodne izdelke na svojem spletnem mestu, boste prinesli nekaj denarja in strankam lahko pomagali najti izdelke, ki so jim všeč. Podobno razmislite o uporabi spletnega spletnega dnevnika in trženja vsebin, da sprejmete sponzorirane objave gostov – ali razvijte svoje omrežje tako, da prispevate članke v drugih trgovinah.

Dve najboljši strategiji za povečanje prihodka iz vaše trgovine poleg neposredne prodaje vključujeta dodajanje vsebine z dodano vrednostjo ali naročnine na vaše spletno mesto, ki strankam omogočajo dodatne informacije, povezane z življenjskim slogom ali kulturo, ki obdaja vaše izdelke.

Razmislite o ponujanju vrhunskih vsebin za primerno ceno poleg brezplačnih vsebin na vašem spletnem dnevniku, bodisi z digitalnim prenosom bodisi z registracijo. Drug model, ki ga je vredno raziskati, je ponuditi naročniško storitev, ki strankam redno ponuja izdelke – bodisi določene izdelke, ki jih izberejo, bodisi izbor izdelkov, ki jih izberejo..

Z vsemi orodji, ki so danes na voljo, zasluženje preko spleta nikoli ni bilo lažje. Zahteva predanost in vztrajnost, z nenehnim delom, da privabite promet na svoje spletno mesto in pridobite privržence. Z uporabo zgoraj opisanih šestih strategij pa se lahko postavite za uspeh.

>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map