39 Ствари које треба знати прије него што покренете интернетску трговину еЦоммерце

Интернет продавнице су једноставан начин зарадити новац. Водеће платформе за е-трговину могу вам помоћи у постављању интернетске продавнице у року од неколико сати. Не морате бити геније за кодирање.


Технологија чини неке делове некомплицираним, али још увек није лако. Ако немате солидан план, можете пропасти. Направите тај план пре него што кренете даље. Поставите себи ових 39 питања о покретању посла путем е-трговине.

Contents

1. Како да направим пословни план е-трговине?

Постоји шест елемената:

Резиме пословног плана – Овај део ћете написати последњи. Он сумира осталих седам елемената. Упркос томе, то припада на почетку вашег процеса планирања.

Опис компаније – То је преглед ваше компаније на високом нивоу. Које производе и услуге ћете понудити? Ко су вам купци? Које су конкурентске предности ваше интернет продавнице? За одговоре је потребно дубоко заронити за детаље. Затим, збројите их у параграфу или два. Имаћете дизало лифта.

Анализа тржишта – Шта знате о вашој индустрији и циљном тржишту? То не могу бити осећаји црева. Бесплатни ресурси на Интернету уклањају изговор да не морате имати чињенице и бројке.

Производи и услуге –Шта ће понудити ваша интернет продавница? Приступите томе из перспективе купца. Да бисте то учинили, морате знати и објаснити зашто ћете понудити ове производе и услуге.

Маркетинг и продаја –Какав је ваш приступ достизању купаца? Само зато што градите интернетску трговину, то не значи да ће доћи. Или чак купити ствари. Истражите аспект „зашто“ помоћу својих стратегија. Дефинишите како ћете доћи до свог циљаног тржишта.

Финансијске пројекције –Не можете се надати приходима од продаје на мрежи. Морате да то учините. Ако сте успешни, да ли ћете видети профит? Оперативне чињенице и бројке су основне тачке које вам помажу да прогнозирате. Колико ћете требати продати да бисте покрили операције? Успоставите циљеве уместо да само видите шта се дешава.

2. Како да изаберем нишу за своју интернет продавницу?

Одговорите на то питање постављајући себи питање. Шта је твоја страст?

Дланови имају кратак век трајања. Имаћете велику конкуренцију ако направите интернетску трговину само да бисте продали оно што је данас најдраже. Такође ћете им се придружити ако вам производ више није врућ.

Изаберите производ или услугу коју страсно продајете. Производ волите јер знате све о њему. Људи желе да купују ствари од стручњака. Да ли га траже на мрежи? Дознајте истраживањем кључних речи помоћу Гоогле-овог бесплатног алата за кључне речи.

Можете бити страствени у вези нечега, а још увек не зарадити новац продајући га. Одаберите тржишни сегмент са простором за раст. Тржиште мора бити довољно велико да бисте могли да искористите и поседујете одређени одељак. У томе је ниша.

Тешко је пронаћи нишне производе и услуге. Оскудност ствара вредност. Још је боље ако производ или услуга имају велике марже. Можете да продате мање и даље да зарађујете.

3. Како оценим тржишну потражњу за својим производима?

Сада када сте одредили своју нишу, време је да дубље зароните. Морате сазнати потенцијал тржишта.

Одредите потенцијал. Користите методу омјера ланца. Започните са великом групом и детаљно проучите карактеристике које одговарају вашем производу. Да ли то тржиште расте? Да ли ће им требати образовање да буду пријемчиви за ваш производ? Прецена вашег тржишног потенцијала је једноставна. Можете одредити да милиони људи желе ваш производ. Али можда има на хиљаде мрежних предузећа која се већ такмиче са вама. Укључите у конкуренцију потенцијал.

Ко су вам конкуренти и где су они? Ако не знате ко је такмичење, морате да сазнате. Како досежу купце? Испитајте њихове следбенике на друштвеним мрежама. Даће вам увид у начине на који свој производ можете издвојити од конкуренције.

Користите Гоогле. Користите Гоогле-ове Алат за планирање кључних речи за утврђивање потражње производа. Унесите кључне речи које описују ваш производ или услугу. Гоогле ће вам рећи колико је људи претраживало те кључне речи. Алат такође показује конкуренцију овој кључној речи. Можете сазнати колико других предузећа користе кључне речи да би привукли купце.

Шта ако вам Гоогле каже да нико не тражи ваше кључне речи? То је снажан знак да бисте требали поново размотрити продају тог производа или услуге.

4. Како да развијем јединствени предлог продаје?

Ово вам помаже да се одвојите од конкуренције. Омогућује вам да енергију усмјерите на напоре који пружају само вашим идеалним купцима. Морате им рећи да знате како то урадити. То је ваш јединствени предлог продаје.

Апел идеалном купцу. Постоји ризик да покушате бити свима свима. Идентифицирајте савршене изгледе постављањем ових питања:

 • Шта жели ваш савршен купац?
 • Како ваш производ или услуга могу решити њихов проблем?
 • Који фактори мотивишу њихове одлуке о куповини?
 • Зашто би изабрали тебе уместо некога другог?

Када сазнате ове ствари, можете да креирате предлог. Мора вам објаснити како ћете решити њихов проблем. Људи купују производе да би решили своје проблеме. Да ли вам ваш јединствени предлог продаје нуди решење?

5. Како могу да набавим производе за своју интернет продавницу?

Осим ако производ сами не креирате; вам требају добављачи. Где их можете наћи?

Истраживање трговинских и индустријских организација повезаних са вашим производом. Ове организације имају мисије да успоређују купце и продавце. Погледајте ове ресурсе за помоћ у проналажењу одговарајућих канала:

6. Како препознати своје циљно тржиште?

Ваше циљно тржиште представља колекција ваших идеалних купаца. Морате разумети њихово понашање. Који су њихови разлози да желе ваш производ или услугу? Сазнајте зашто постављањем ових питања:

Ко ће користити мој производ? Ово су демографске информације.

Када ће купци купити мој производ? Мало људи жели божићно дрвце у јулу. Да ли ваш производ има сезонске могућности? Чак и производи који немају врхунски период куповине. Морате знати када је ово.

Зашто то требају купци? Развијте дубоко разумевање проблема који решава ваш производ или услуга.

7. Како да нађем поуздане добављаче за своју интернет продавницу?

Како да нађем поуздане добављаче за своју интернет продавницу?

То зависи од тога што тражите. Да ли вам требају постојећи брендови и производи које ћете сами испоручити? Или, тражиш отпремника капи? Они испоручују производе и испуњавају наруџбе постојећих марки и производа.

Након што одредите врсту добављача, морате одлучити о њиховој локацији. Прекоморски добављачи имају тенденцију да нуде ниже цене. Трошак не би требао бити ваш једини одлучујући фактор. Узмите у обзир и ово:

Оверсеас Соурцинг

Предности

 • Ниски трошкови производње
 • Велики избор

Недостаци

 • Нижи запажени квалитет купаца
 • Потенцијал за језичке и комуникацијске баријере
 • Дуже време испоруке
 • Мање сигурности плаћања и регреса

Домаћи извор

Предности

 • Високи стандарди квалитета производње
 • Лакша комуникација без језичке баријере
 • Лакше за провјеру поузданости
 • Брже време слања
 • Већа сигурност плаћања и регреса

Недостаци

 • Већи трошкови производње
 • Мање избора

Многи власници интернетских продавница траже препоруке у својој мрежи. Не подцењујте снагу пријатеља и породице. Можда већ знају поуздан извор.

8. Како истражујем своју конкуренцију?

Ако желите да знате о чему се ради у вашој конкуренцији, идите до њихових онлајн продавница и сазнајте. Оно што не можете сами јесте да сазнате где они продају купцима. Технологија нуди моћне алате за то. Ево неколико најпопуларнијих:

АдГоороо

АдГоороо

Пратите огласе до 10 конкурената. Погледајте где се постављају њихови огласи. Ова плаћена услуга пружа дубоку конкурентну интелигенцију. Чак може да процени маркетиншке буџете конкуренције.

Јарак

Јарак

Први ниво њихових услуга је бесплатан. Можете да користите алатку за претраживање огласа за приказивање последњих огласа ваших конкурената. Видите величину и места која су недавно виђена.

КеивордЦомпетитор

кључ

Проверите органске и плаћене кључне речи конкуренције, одредишне странице и огласе ваших конкурената. Видећете рангирање позиција кључних речи за хиљаду одређених кључних речи. Ова услуга је бесплатна првих 30 дана.

Нису тако високе технологије као што су ова три предлога, али размислите да тражите пријатеље и породицу да вам помогну у конкурентном истраживању. Нека им проследе маркетиншку е-пошту коју добију. Добијају пуно тога!

9. Како да направим веб локацију за е-трговину?

Осмислили сте своју линију производа и одредили циљно тржиште. Знате ко су вам конкуренти и где траже купце. Сада је време да направите своју онлајн продавницу.

Ако нисте сигурни где или како започети, добар сте кандидат за еЦоммерце платформу. Можете изградити интернетску трговину са њом чак и ако уопште немате техничке вештине.

Али који? Већина се хвали како је лако успоставити интернетску трговину са својим софтвером. Постоје два главна начина да се направи веб локација за е-трговину.

 • Софтвер за е-трговину са хостом (једноставнији за кориснике)
 • Самостални домаћин е-цоммерце софтвера отвореног кода (напреднији)

Размислите о хостованом рјешењу за е-трговину ако се желите фокусирати на продају свог производа. Уклања техничке аспекте изградње и покретања интернетске продавнице. Ово су решења “на кључ” спремна за употребу. Интегрисани менаџери производа и процесори плаћања су део пакета. Своју интернетску трговину можете изградити једноставном технологијом повлачења и падања. Нису потребне вештине кодирања. Предности су бројне, али можете се суочити са флексибилношћу.

Селф-хостинг опен соурце софтвер има смисла ако сте вешт веб програмер. Трошкови постављања су значајни. Такође ћете имати трајно одржавање развоја.

10. Како да изаберем праву платформу за е-трговину?

Ваш избор захтева пажљиво размишљање. Не правите избор све док нисте сигурни да ћете остати са тим решењем. Промјена мишљења је скупа и троши вријеме.

Техничка способност је главни фактор у овом избору. Ако сумњате у своје вештине, изаберите платформу која нуди алате и подршку која су вам потребна да бисте били успешни. Ово је подједнако важно за ваше купце, колико и за вас. Очекују оптимално искуство.

11. Како да одаберем приступник плаћања?

Приступ за плаћање је ваша мрежна благајна. Ваша интернетска продавница не може примити готовину. Морате прихватити кредитну картицу или друге врсте финансијских трансакција на мрежи. Ево неких разматрања:

Трошак. Платићете за приступ врата. Постоје почетни трошкови покретања рачуна како бисте покрили подешавање рачуна трговца. Постоји и цена за конфигурисање пролаза на вашој веб локацији. Остали трошкови су у току. Продавац на мрежном пролазу може да вам наплати по трансакцији или као мјесечну накнаду. То ће вас коштати новца да зарадите новац.

Компатибилност са начином на који купци желе да вам плате. Не користе сви кредитне картице. Многи људи користе дебитне картице или чак ПаиПал. Овим трансакцијама се рукује на другачији начин од кредитних картица. Проверите да ли ваш приступник плаћања функционише за купце онолико колико и вама.

Сигурност. Крађа података о плаћању путем интернета је у порасту. Осигурајте једну област у којој је немогуће бити превише пажљив. Затражите од добављача да објасне како њихово решење за приступ плаћања приступа безбедности и шифрирању података.

Подршка муштеријама. У овом случају сте купац. Ако имате проблема са вратима плаћања, не можете ништа да продате. Тврдња за подршку 24 часа не значи да ће се неко јавити на телефон. То не може значити ништа више него одговор е-поштом. То бисте требали знати унапријед.

12. Како да изаберем профитабилно име домена?

Размислите о најпопуларнијим робним маркама на свету. Они су кратки, релевантни за оно што продају, лако се памте и лако је рећи. Слиједите ту вјежбу робне марке за име вашег домена.

Име домена дос

Користите назив вашег предузећа или производа. То није увек могуће. Проверите да ли можете да региструјете име домена које одговара имену ваше веб продавнице. Учините то пре него што се превише удаљите у било какве вежбе маркирања.

Изградите име домена из кључних речи ако је претрага ваш приоритет. паинтбрусхес.цом није доступан за вашу продавницу четкица. Нема већине генеричких имена домена. Купци данас користе конкретније изразе за претрагу. Размислите о својој ниши и циљном тржишту. Можда би имало смисла да домен ваше веб продавнице буде лефтхандедпаинтбрусхес.цом. Изаберите име домена које одређује шта продајете.

Останите уз домен највишег нивоа. Ако можете добити .цом, учините то. Људи ће га сећати Ако знају име вашег предузећа, али не и УРЛ, .цом ће прво покушати.

Име домена не

Необични правописи. Желите да се име домена лако памти и преноси. Ако је лако погрешно написати, људи ће то погрешно схватити. Изгубићете продају. Или би могли завршити на сајту вашег конкурента.

Дуга имена. Да ли је тешко запамтити и лако је уписати погрешно? То би могло бити забавно име, али неће вас добити, купци. Горња дужина домена је 63 знака. Покушајте да будете испод 25 година.

Хифени. Име домене можете добити ако желите да додате цртицу. Пренесите то. Они чине кључне речи истакнутим, али их је лако заборавити. Да ли желите да цртица стане између вас и ваших купаца?

Покрените одабир имена вашег домена од стране људи које познајете. Погледајте шта они мисле. Реци им шта је то. Погледајте да ли могу то да напишу. То ће вас обавестити да ли сте на правом путу.

13. Како да изаберем пружатеља услуга хостинга?

Погрешан добављач услуга е-трговине може да потоне вашу продавницу. Ево неких функција које ћете користити у процесу евалуације.

Не заустављајте се на инфраструктури. Најбољи пружаоци услуга е-трговине нуде и алате и прилагођену подршку. Да ли су фокусирани на њихов раст или на ваш? Потражите компанију спремну да буде партнер, а не само ваш провајдер.

Управљане услуге. Маркетинг и развој производа расту путем интернета. Да ли вам ваш пружатељ услуга е-трговине може помоћи у томе?

Подршка. Прескакање овде је опасно. Уложите у гарантовану помоћ чим се појави проблем.

14. Како управљам одржавањем и ажурирањима сајта?

Најбољи начин да их управљате је да то не урадите сами. Платформа е-трговине са домаћинима брине се за то за вас. Одржавање и ажурирања се дешавају у позадини. Они су невидљиви за вас и ваше купце. Ништа вам не смета да продајете своје производе и услуге. Хостиране платформе такође нуде:

 • Аутоматске дневне сигурносне копије ваше веб локације
 • Место за постављање или развојна подручја за тестирање
 • Подршка
 • сФТП приступ

Неке ствари ћете можда још увек одлучити да урадите сами. Ако не можете да приуштите да изгубите своје податке, не можете себи да приуштите да ставите сва јаја у једну корпу. Размотрите секундарну резервну копију. Шта боли? На крају крајева, то је ваш посао.

15. Како да поставим своју интернетску трговину да прихвата плаћање кредитном картицом?

Ваша интернетска продавница ће вам требати рачун трговца или рачун приступника плаћања. Рачун путем Интернет продавнице омогућава обраду кредитних картица. Банке издају ове рачуне. На ваш рачун трговца виде кредитну линију која вам је дата. Пријављујете се за једног попут вашег који добијате кредит.

Започните са својом банком док тражите рачун трговца. Велики је плус ако имате дугорочну везу са банком. Ако вас одбију, покушајте са другим локалним банкама. Понудите да тамо преселите све своје рачуне. Пут је често до кривотворења рачуна трговца.

То је први корак. Такође ће вам требати и приступни рачун за плаћање. Приступник је уређај који повезује кредитне картице купаца са вашим рачуном трговца. Води рачуна о захтевима за верификацију и пренос.

Као мали трговац, требали бисте размотрити комбиновање ова два захтева. Продавци могу да поставе рачун трговца за вас и да вам обезбеде гатеваи за плаћање као пакет.

16. Како штитим информације о клијентима?

Најбољи начин да се хакери сачувају од података о клијентима није прво имати крађу. Нека трећи добављачи обрађују податке о кредитним картицама. Имају сигурносне и технолошке мишиће за сигурно руковање подацима купаца.

Користите ССЛ шифрирање на страницама које имају информације о клијентима. Ово укључује странице за пријаву, странице за одјаву и странице за пријаву корисника. ССЛ шифрирање ће спречити хакере да украду похрањене податке ваше веб локације. Додатни ниво сигурности повећава поверење ваших купаца. Научили су да повезују „хттпс“ с великом сигурношћу.

Наоружајте своју веб локацију са додатном заштитом. Ватрозид веб апликација и друга безбедносна решења на захтев пружају поверење. Мрежа за испоруку садржаја помаже у блокирању претњи. Убрзаће време учитавања веб локације за купце.

Шифрирај. Увек шифрирајте корисничке лозинке и друге осетљиве информације. Сматрајте све информације које ваши клијенти деле са вама као осетљиве.

Едуцирајте своје купце. Помозите им да преузму активну улогу у очувању личних података. Обавестите их о томе које информације прикупљате и како. Замолите их да пријаве сумњиво понашање на вашој веб локацији.

17. Како наплаћујем порез на промет?

Важније је прво утврдити када и зашто. Начин на који то радите често је функција платформе еЦоммерце коју користите.

Одредите где имате везу. Скоро све државе обавештавају онлине трговце да наплаћују порез на промет од купаца. Порез на промет у овим државама морате да наплаћујете само ако имате оно што се назива „порез на промет пореза“. Морате имати значајно пословно присуство у тој држави. То укључује ствари попут:

 • Имати канцеларију
 • Имати запосленог
 • Имати складиште
 • Имати подружницу
 • Складиштење инвентара
 • Достава од трећег добављача

Помоћу овог интерактивног водича утврдите где имате везу пореза на промет. Ваша интернетска продавница ће наплаћивати порез на промет на основу ових информација. Морате се регистровати у државама за које ћете убирати порез.

Ваш добављач платформе за е-трговину ваш је партнер у овој обавези. Искористите своје ресурсе да се едукујете о основама пореза на промет. Затражите њихову подршку да потврде да имате правилан и усклађен поступак наплате пореза од почетка.

18. Како да поставим испуњење налога за е-трговину?

Једном када купац купи нешто од ваше интернетске продавнице, то морате да им дате. Можда вам неће требати складиште да бисте чували своје производе, али испуњење треба да третирате као да вам треба. Поставља вас за време када ће вам можда затребати. Или када требате да сарађујете са компанијом која испуњава захтеве.

Урадите ово сада, тако да ћете касније моћи да скалирате:

Организујте производе. Означите све своје производе СКУ-ом, бар кодом или УПЦ-ом. Још је боље ако пристижу на тај начин од вашег произвођача.

Једноставна је идентификација производа. Учините СКУ информације кратким и јединственим. Можда би вам то данас имало смисла, али шта је за пар година од сада? Шта ако преместите свој инвентар у огромно складиште? Да ли ће ваш тренутни СКУ имати смисла будућим запосленима?

Управљајте количином производа. Колико производа да држите на лагеру? Усредсредите се на оно што се назива мршави инвентар. Али будите опрезни да не фрустрирате купце који не желе предуго да чекају ваше производе. То је чин равнотеже.

Пазите на избор производа. Ово можда није проблем за вас ако започнете с малом. Како растете, желећете да понудите више избора за купце. Можда имате ограничен простор за складиштење. Има смисла понудити више избора само за производе који се добро продају.

Смањите трошкове паковања. Аппле нас је научио да је паковање део бренда. Високе цене производа повећавају очекивање квалитетне презентације. Већина људи који купују производе из интернетске продавнице брине више о постизању најбоље цене. Паковање можете одложити тако што ћете смањити разноликост кутија и амбалажног материјала. Ако користите брендиране кутије, схватите трошкове који су укључени у односу на вредност коју пружа.

19. Како могу да одредим трошкове слања?

Ваша стратегија отпреме требало би да се смањи на ваше марже што је мање могуће. И даље мора да остане привлачна купцима. Студије показују да накнаде за отпрему и руковање узрокују напуштање колица. Размотрите ове опције:

Бесплатна достава. Привлачи пажњу купца. Међутим, то може резити у вашу зараду. Бесплатна поштарина је значајна предност у односу на конкуренте који је не нуде. Утврдите да ли повећани обим продаје покрива ударни профит.

Понудите бесплатну доставу уз минималну поруџбину. Повећава просечну вредност наруџбе. То можете применити против трошкова отпреме. Предмети високих трошкова захтевају додатно руковање. Купци то очекују. Конкурентна роба ниске цене је другачија прича.

Наплатите оно што вам се наплати. Ваши купци мање или више плаћају оно што бисте платили за отпрему својих производа. Нема исти утицај као бесплатна поштарина. То вас спречава да не поједете профит. Паметни купци разумију да добијају најбољу могућу понуду.

Фиксне стопе. Ова опција захтева припрему. Морате унапријед схватити просјечне трошкове за отпрему пакета. Важно је знати, зато не претјерујте и не преоптерећујте своје купце. Наоружани распоном трошкова, можете поставити привлачне опције у облику слојева. Време испоруке диктира цену.

20. Како могу да управљам залихама?

Колико вам треба при руци? Инвентар је имовина, али веже новац док се не прода. Ваша продавница е-трговине мора да оптимизира огласни простор задржавајући га витким. То мора учинити без ризика разочарања купаца.

Ево начина за овај жонглирајући чин:

Останите организовани. А? Није ли то очигледно? Можда и није. Проверите да ли је ваш инвентар очит. Да ли је то организовано, лако је знати шта је где?

Изаберите прилагођени систем. Потражите решење за корпу за куповину које интегрише управљање залихама и услуге књиговодства. Да ли може одузети продате ствари сваки пут када постоји продаја? Могу ли да избаци е-пошту када је залиха мала?

Бити опрезан. Можда сте сад мали, али зар вам није циљ да скалирате? Понашајте се данас као да је будућност. Водите тачне евиденције и пратите залихе у сваком тренутку. Уложите у софтвер за управљање залихама који вам може помоћи тренутно и када сте велики као Амазон.

21. Како да изградим поверење у своју интернет продавницу?

Лажне преваре, злонамјерни софтвер и лоша услуга купцима чине купце на мрежи опрезнима. Показатељи поверења на вашој веб локацији су пресудни. Ево пет ствари које можете да учините на изградњи поверења и поверења:

Учините то личним. Људи не верују страницама или веб локацијама. Они верују људима. Да ли ваша веб локација има људски фактор? Желе да виде лица и имена. Употријебите своју страницу о нама да бисте приказали свој тим. Листа имена и давање контакт података.

Изгледа професионално. Све је у вашој презентацији. Нисте виртуелни. Ти си прави. Докажи. Учините сервис за кориснике робусним делом ваше веб странице. Објасните своју политику повратка и другу подршку на обичном енглеском језику.

Поделите да вам други верују. Представите изјаве купаца. Текст је у реду. Видео је још бољи. Похвалите се праћењем штампе. Прикажите логотипе медија који вас покривају.

Докажите да је ваша веб локација сигурна. Тај симбол локота је вредан. Да ли ваше решење за е-трговину приказује обавештење да купци користе заштићени сервер? Чак и ако то учини, направите корак даље и подсетите их.

Ублажити ризике. Шта је у питању за ваше купце? Они се брину да ће бити заглављени с вашим производом ако им се не свиђа. Повећајте свој кредибилитет. Исправи своју забринутост унапред. Објасните политику отпреме и враћања. Овдје се ради о управљању очекивањима.

Ваши купци вас оцењују чим слете на вашу индексну страницу. Они одлучују да ли ће вам веровати за неколико секунди. На вама је да стекнете њихово поверење.

22. Како да привучем купце у своју интернет продавницу?

Саветима о СЕО-у и томе да се ваша веб продавница прикаже у претрагама није крај. Али роботи не купују на вашој веб локацији. Људи су.

Оно што у мрежним продавницама највише заборавља је то што сви желимо људску везу. Можда звучи као лекција из граматике, али почиње правилном употребом заменица. Усредсредите се на купца. То значи употреба изговора „ти“. Избегавајте фокус на себе. Мало искористите изговор „ми“.

Укључите блог на своју веб локацију. Запамтите, купци вам се обраћају за решење проблема. Производи и услуге које продајете су та решења. Причај о тим стварима. Цена и производ нису једине ствари које се продају.

23. Како да привучем купце у своју интернет продавницу?

Ево неколико података о отрежњу.

 • 78% потрошача отказује трансакцију због лошег сервиса за кориснике.
 • Американци просечно причају девет људи о добрим искуствима. Рећи ће 16 људи о сиромашнима.
 • За нерешен негативан преглед потребно је 12 позитивних критика.
 • 59% америчких купаца испробало би нови бренд за боље сервисно искуство.

Друштвени медији то појачавају. То је уједно и ваш најбољи алат. Служба за кориснике чини колаборативни напор. Друштвени медији нуде алате за заједницу на мрежи који оснажују купце да пронађу одговоре и помогну другима. Користите форуме самопомоћи и заједнице на својој веб локацији. Немојте превидјети моћ директног ангажмана у рјешавању проблема са корисницима.

Ево начина на које ваша интернет продавница може користити корисничку подршку за повећање нивоа задовољства:

Бити од помоћи. То није очигледно како звучи. Бити доступан није исто што и бити корисно. То превазилази могућност некога ко ће уживо разговарати или разговарати телефоном. Квалитет помоћи је ваш циљ. Дајете ли својој корисничкој подршци овлашћења за решавање проблема?

Буди искрен буди искрена. Купци не очекују да будете савршени, али очекују да ћете погрешити. Ваша корисничка подршка требало би да се осећа угодно у томе. Нико не очекује да знате све одговоре. Интернетски купци којима је потребна корисничка услуга очекиват ће да ће чути одговор на њих. А „не“ је одговарајући одговор ако значи да сте претерано обећали и разочарали.

Нека буде равно и лако. Подршка корисницима није трошак пословања. То је инвестиција. Јача ваш однос са купцима и подстиче поновну продају. Задовољни купци деле своја открића. То је ваш циљ са службом за кориснике. Олакшајте проналажење критичних информација. Ставите смернице за цене, отпрему и повратак тамо где их могу пронаћи.

24. Како могу да створим слике и описе производа?

Ваша интернетска продавница је визуелни медиј употпуњен речима. Користите обоје у своју корист.

Веће слике повећавају продају. Учините их високом резолуцијом и укључују разне углове. Нека купци зумирају детаље.

Не штедите са описима производа. Опишите предност производа користећи његове карактеристике. Пронађите „зашто“.

Будите великодушни са детаљима. Учините их доступним. Ако ваш производ садржи 37 природних састојака, додајте линк до њихових слика. Купци ово цене. Они постају лагодни својим одлукама о куповини.

25. Како се бавим размјенама и повратком?

Пре свега, охрабрите их. Показује купцима да сте посвећени пружању услуге купцима. Ако нису задовољни, узмите је назад. Крај дискусије. Поред тога, приносе можете смањити свеобухватном политиком коју делите са купцима. Управљајте њиховим очекивањима.

Ниједна продаја није коначна. Станите иза свог производа. Не отежавајте им враћање ствари. Ако то учините, више их никада нећете видети.

Смањите разочарање.Прецизни описи производа и добре фотографије производа смањују поврат.

Користите обичне енглеске кратице и жаргон владају нашим светом. Не чувајте их из дијалога. Олакшајте проналажење информација о разменама и повратима. Ако то није лако пронаћи, ваши купци мисле да имате шта да сакријете.

Не додајте скривене трошкове нити сакривајте временска ограничења. Обавестите купце да ли морају да плате повратну пошиљку. Објасните да ли купци имају одређено вријеме да врате или размијене нешто што купе. Ништа није горе од ударања скривеним трошковима. Не сакривај ништа. Мораћете да пронађете нове купце.

26. Како могу да пратим перформансе своје продавнице?

Кључни показатељи перформанси (КПИ) мере како се понашате. Пратите ове тачке података и знаћете:

Сајт саобраћај – То вам говори колико људи посећује. Да ли су неки дана популарнији од других? Можда су они дани када имате посебне подстицаје за куповину.

Просечно време на сајту – Она мери ангажман. Ниска времена значе да купци не могу пронаћи оно што желе. Или немате оно што желе. Обоје су за вас лоше вести.

Излазне странице –Показује вам где сте изгубили интересовање. Користите ове податке да бисте прочистили веб локацију и задржали пажњу корисника.

Препоруке –Како су нови купци пронашли вашу интернет продавницу? Ово вам помаже да потврдите своје маркетиншке стратегије.

Конверзије – Лепо је посетити вашу интернет продавницу. Куповати нешто је боље. Ова стопа конверзије помаже вам да одлучите да ли требате да примените већи продајни притисак.

Стопа повратка – Посетиоци у повратку су сјајни. Купци који се враћају су сјајни. Испитајте повратну стопу да бисте видели како идете на понављање посла.

Просечна вредност налога – Ово вам помаже да разумете навике трошења. Велики потрошња на вашој веб локацији заслужује додатну пажњу.

27. Како да изградим бренд за своју интернет продавницу?

Сваки бренд има основне елементе. И ваша интернетска продавница.

 • Лого
 • Боје
 • Типографија
 • Иконе

Нека сви ти елементи раде заједно. Знајте их све пре него што почнете. Они су међузависни. Ево шта треба да урадите да бисте створили елементе.

Одлучите какав сте. Стратегија марке укључује ваше вредности, вашу изјаву о визији. Оно изражава шта желите за своје купце и шта желите да људи мисле о вама. Претворите ово у кључне речи.

Дизајн ка циљу. Ограничите палету боја и фонтове. Изаберите фонт за наслове и један за копију тела. Не заборавите своје купце мобилних уређаја. Да ли су фонта читљиви у малим димензијама?

Схватите шта ваш бренд комуницира. Одговарају ли сви делови ваше продавнице исту тему? Ваш бренд говори о спокојству. Ваше пословне праксе више личе на хрвачку утакмицу. Ово купцима шаље мешовите поруке. Све би требало да појача оно за шта се одлучите.

28. Како да креирам програм лојалности купаца?

Шта се исплати од компликација? Побија сврху. Уклоните сложеност. Смањите је и претворите у угодно искуство које би требало бити купцу. На крају крајева, то је награда. Не би требало дуго да се схвати Требало би мање времена да се придружиш.

То није програм лојалности купаца ако постоје препреке за придруживање. Можете ли олакшати унос е-поште? Могу ли се придружити или се пријавити на вашу веб локацију својим поверљивим подацима на друштвеним мрежама?

Успешни програми лојалности омогућују купцима да зарађују награде без напора. Зар не би требало да купи нешто од тебе? Ако ваш програм лојалности захтева много више од пријаве, то је прекомпликовано. Да ли су ваше награде толико издашне да се надате да купци не учествују? Престани бити тако великодушан.

Да ли су награде за ваш програм лојалности површне? Ако купци не виде вредност, програм неће успети.

Најуспешнији програми лојалности подижу награду за континуирану активност. То мотивише и генерира поновљене куповине. Ваши највернији купци су снажни маркетиншки агенти за вас. Дајте им начине да подијеле своје искуство и охрабрите и остале да се придруже. Друштвене иконе треба да буду свуда на страницама вашег програма лојалности.

29. Како навести клијенте да пишу рецензије?

Замолите их. Сви разумеју важност добрих критика. Те позитивне речи најбоље је затражити одмах.

Олакшајте својим купцима да остављају рецензије за вас на вашој веб локацији. Ако то није очигледно, неће га потражити. Поставите везе за преглед профила на више места. Укључите их у своје билтене и е-поруке.

Дајте купцима разлог за преглед. Покажите им своје захвалност подстицајем. Будите јасни, ипак, да је реч о поштеном преиспитивању.

30. Како могу да промовишем своју интернет продавницу?

Ваш најбољи промотивни алат је е-пошта. Пошаљите поруку својој бази података. Уверите се да постоји позив на акцију за дељење е-поште.

Ваша база података е-поште ће расти након покретања. Користите га за слање недељних порука у којима се истичу ваши производи. Укључите слике и директне везе за куповину. Потрошите додатно вријеме за форматирање поруке да би она изгледала добро на мобилним уређајима. Е-пошта генерише нормалну плиму промета.

Постаните лидер у својој индустрији помоћу блога. То је моћан, али индиректан начин промовисања ваше веб продавнице. Ваши постови на блогу требају бити корисни и информативни. Пишите са неутралног становишта. Упућивање на вршњаке и такмичаре. Одржавајте везе до блога минималним и релевантним.

Обратите се другим блогерима у вези са вашом мрежном продавницом и производима. Захтева мало истраживања. Морате да читате њихове постове да бисте утврдили везу. Онда их контактирајте. Објасните зашто је ваш производ погодан за преглед на њиховом блогу. Будите усредоточени на промоцију и понудите узорак за поклон.

Помоћу тог истраживања на блоговима направите другу листу. Контактирајте их и понудите гостујућем блогу. То неће бити самопромоција Ови блогери очекују промишљени коментар који пружа решења која њихови читаоци могу да користе. Ваша награда је веза са вашом биолошком продавницом.

Видео привлачи гледаоце. Они су поделљиви и додају дубину вашој веб продавници. Покажите своје производе на делу. Људи такође воле садржаје иза сцене. Забавите се и поделите неке блооперс! Креирајте ИоуТубе налог за своју веб продавницу и тамо објавите своје видео записе. Укрштајте ове две странице.

Друштвени медији су од суштинског значаја. Учинковито коришћење друштвених медија за промоцију ваше интернет продавнице ће вам требати времена и труда. Потребан вам је распоред редовних постова. То значи дневно или чак више, у зависности од броја пратилаца. Слике привлаче пажњу и деле их. Укључите директну везу да бисте је купили у својој онлине продавници.

Многи сајтови на друштвеним мрежама нуде својој публици плаћено циљано оглашавање. Фацебоок и Твиттер имају моћне интерфејсе који вам омогућавају да будете конкретни. Обавезно одредите дестинацију ваше интернетске продавнице, а не страницу ваше компаније на њиховим веб локацијама.

Оптимизирајте називе и описе производа у вашој интернетској трговини. Свеобухватни описи пружају више могућности за СЕО. Учините исто са фотографијама. Дајте им описна имена. Додајте феед производа у Гоогле куповину. Ова три СЕО покушаја ће помоћи новим купцима да вас пронађу.

31. Како да направим ефикасан маркетиншки план?

Ваш план почиње тако што ћете знати коме желите да продате и како желе да купе. Утврдите ко су ваши купци и њихово понашање у куповини. Те информације вас припремају за следећи корак.

Учините своју интернетску трговину видљивом тамо гдје су то купци. Тражилице, друштвени медији и блогови могу вам их послати директном везом. Проверите да ли сте спремни за њих пре њиховог доласка. Употријебите претраживаче да бисте пронашли своју интернетску трговину. Ове везе на претраживаче направиће први утисак на ваше купце. Да ли је то онај кога желиш?

Успешан маркетинг је ефикасна комуникација. Ревизирајте своју веб локацију. Да ли свака страница саопштава своју јасну сврху? Пронађите најмање 10 људи који се подударају са вашом циљном демографском категоријом. Замолите их да купују у вашој интернетској продавници. Гледајте како пролазе кроз процес. Затражите од њих повратне информације и предузмите мере како бисте побољшали искуство куповине у вашој интернетској продавници.

Вредност је оно што маркетиншка комуникација треба да пружи. За купце на мрежи то значи да ће им показати да ће наћи оно што желе да купе. Повећајте продају свог производа информацијама које је лако конзумирати.

Ефикасна комуникација је интерактивна. Усредсредите се на своју могућност да двосмерно разговарате са клијентима на мрежи. Маркетинг се такође бави управљањем очекивањима. Не претпостављајте да купци знају шта треба да раде или шта да очекују док купују са вама. Помозите им у упутама. То могу бити позиви на акције који воде ка продаји.

32. Како доделити буџет за е-трговину?

Користите свој алокација за куповину клијента. Иако имате бренд, приходи од вашег прихода су појединачни производи или услуге. То је оно што желите да изађете пред људе.

Чини се логичним да сав свој буџет уложите у најмање скупи канал. Можда ћете видети почетни одговор, али то не може издржати. Понашање и поставке на мрежи су изванредни. Тамо где су људи данас нису сутра. Стопе канала се могу повећати и постати неприступачне за вас. Боља стратегија је да свој буџет расподелите на више канала. Ево општег рашчлањивања на који начин друге веб локације за е-трговину приступају додељивању:

Уложите 10 до 30% у СЕО канале. Планирајте трајну примену за оптималне резултате. СЕО ће генерисати стални саобраћај. Лоша страна је та што неће остварити брзи поврат инвестиције (РОИ) онако како би то могли други канали. То је дужи циклус.

Уложите 10% до 20% у канале друштвених медија. Три великана друштвене мреже (Фацебоок, Твиттер и ЛинкедИн) очигледни су избори. Имају огромну публику. Циљање је лако. Не искључујте друге друштвене мреже. Ваши производи или услуге могу бити погодни за мање и специјализоване друштвене мреже. Интернет куповина је визуелно искуство. Пинтерест и Инстаграм су визуелне друштвене мреже.

Уложите 20% до 40% у СЕМ. Ако је ваша интернетска продавница нова, ово је једини начин да се добије видљивост у претрагама. Више потрошње није увек боље. Резултати потичу из тога да ваш оглас буде релевантан за публику за коју сте питали Гоогле да циља. Ако не видите резултате, више новца неће помоћи. Често мењајте копију огласа да бисте одредили шта одјекује претрагом. Ваше кључне речи су можда исправне, али копија се не претвара у клик.

Уложите 10% до 20% у ретаргетинг.Ако тек покрећете сајт за е-трговину; можда имате малу корисничку базу. Поновно усмеравање истих је ограничена прилика. Ти купци су били у вашој интернет продавници. Додирнути их поново маркетингом начин је да их позовете да се врате и купе. Сачекајте ретаргетинг док ваш месечни број посетилаца не оправда инвестицију.

Уложите 5% до 25% у перспективу користећи приказне огласе. Они повећавају свест бранда на циљаним веб локацијама.

Уложите 5 до 10% у маркетинг путем е-поште. Већ дуго је ту јер ради. Кампање билтена су ефикасни покретачи промета на сајту и конверзија. Е-поруке о напуштању кошарице могу оживјети изгубљену продају. Укрштање е-поште може повећати потрошњу постојећих купаца.

Задржите издвајање течности. Како сазрева ваша интернет продавница, а публика расте, ваши циљеви ће се мењати. Канали за изградњу бренда постају важнији. Ако канал не даје резултате, немојте га напустити. Прво тестирајте различите креативне огласе за то.

33. Како да развијем СЕО стратегију за своју интернет продавницу?

Успешне СЕО стратегије врте се око шест елемената.

Кључне речи – Урадите истраживање. Схватите шта људи траже. СЕО је оно што повезује са овим кључним речима. Погледајте како конкуренција изгледа помоћу Гоогле АдВордс алата за кључне речи. Неке кључне речи ће бити превише конкурентне у вашој ниши. Уместо тога, изаберите кључне речи са дугим репом (између две и пет речи). Мање предузећа ће се такмичити за ове дуже кључне речи. Они ће вам дати виши положај за пласман.

Мета ознаке –Они су витални. Ваше најважније кључне речи припадају насловима ваше странице. Мета ознаке су оно што Гоогле тражи и рангира. Исто важи и за наслове описа страница.

Садржај – Квалитетан садржај ствара позитивно корисничко искуство. Садржај је најбоље место за становање ваших кључних речи. Учините свој садржај блиставим и користите га за едукацију ваших купаца.

Повратне везе –Они су готово једнако важни као и садржај. Квалитетна количина адута је. Размислите о својој стратегији садржаја. Структурирајте га према релевантним везама натраг на вашу веб локацију. Култивирајте блогове вршњака из истог разлога. Продајте ствари које људи воле. И они ће вам помоћи у томе.

Друштвени медији –Нема тога. Морате успоставити снажно присуство на друштвеним медијима или нећете успети. Веб локације попут Фацебоока имају тако огромну публику да га чланови много користе попут претраживача.

Слике производа –Слике играју пресудну улогу у СЕО. Резултати претраге враћају слике, као и веб локације. Продајете производе на својој веб локацији. Слике тих производа морају бити што боље колико их можете направити. Међутим, постоји нешто једнако важно. Имена датотека са сликама морају да садрже релевантне кључне речи. На њиховим претраживачима ћете видети виши ранг.

Ниједна СЕО стратегија не би била потпуна без конкурентске анализе. Које су друге странице е-трговине попут вашег?

34. Како да користим друштвене медије да бих пласирао на своју интернет продавницу?

Маркетинг путем друштвених медија довест ће купце у вашу интернетску продавницу. Требају вам бројеви да то докажете? Е-трговина Схопифи прегледала је податке са преко 37 милиона посета друштвеним медијима. Посете су резултирале 529.000 наруџби. Ево шта треба да урадите да бисте започели.

Направите Фацебоок страницу за своју веб продавницу. Не користите личну Фацебоок страницу у ову сврху. Позовите своје Фацебоок пријатеље да деле и свиде вашу страницу. Причекајте више од само ваше нове Фацебоок странице компаније која их чека када стигну. Проверите да ли постоји садржај који ће их конзумирати и делити. Стално додавајте нови садржај. Требало би да буде релевантно и довољно занимљиво да се дели. Позив на акцију је посета вашој интернет продавници.

Твеет о својој интернет продавници. Осмислите ексклузивне попусте за своје пратиоце. Дајте им подстицаје да посегну за својим следбеницима. Не заборавите да ову понуду укључите у своју Фацебоок мрежу. Пратите своје купце. Пратите своје продавце. Користите Твиттер да бисте ступили у контакт са утицајним блогерима, новинарима, аналитичарима из индустрије. Имају велика праћења. Ви желите ту пажњу. Повежите их са сликама и видео записима.

Подесите Гоогле+ компанијску страницу. Гоогле производи раде заједно. Профил предузећа на Гоогле+ помаже вам да боље ради у Гоогле претрагама. Ево где можете да имате занимљиву интеракцију. Направите Гоогле+ Хангоут и повежите се са клијентима и потенцијалним клијентима у реалном времену. Пронађите одговарајуће Гоогле+ заједнице и почните са доприносом.

Направите ИоуТубе канал. Овде се већина предузећа забавља. То је твој избор. Можда желите да представите само видео записе о томе како користити своје производе или услуге. Или, помешајте га са неком чистом забавом. Оно што је важно јесте да наставите да долази видео садржај.

Креирајте ЛинкедИн профил. ЛинкедИн је место где ћете расти и одржавати професионално умрежавање. Додајте везе до ваше веб продавнице. Помоћу функције ажурирања информишите људе о пословним аспектима ваше е-трговине. Пронађите и пратите своје продавце. Придружите се њиховим групама и учествујте у дискусијама. Затражите од мреже да дода препоруке свом профилу.

Подесите Пинтерест профил. Пинтерест се односи на слике, зато овде искористите своје производе. Направите тематске табле како бисте приказали своју робу и / или услуге. Ваша веб продавница треба да поред сваког производа има дугме Пинтерест Пин Ит како би посетиоци могли да га деле. Они видео снимци које сте направили за ИоуТубе такође могу овде да обављају двоструку обавезу.

35. Како да направим листу е-трговине путем е-трговине?

Е-адресе су неке од највреднијих ствари које купци могу да вам дају, осим новца. Олакшајте да поделите те информације са вама. Затим га користите за креирање дијалога.

Е-адресе су толико вредне јер показују да неко жели да чује шта имате да кажете. Дали су вам дозволу да их тргујете. Ево како да добијете те адресе е-поште.

Користите оглашавање да бисте људе пребацили на одредишну страницу. Ваша одредишна страница мора понудити јасну корист у замену за адресу е-поште. То може бити посебан попуст или бесплатно преузимање. Чак и ако посетилац не купи ништа, ипак профитирате од добити друге адресе е-поште.

Одржавајте такмичења и поклони на друштвеним медијима. Нека људи који уђу знају да могу повећати своје шансе за победу. Све што треба да ураде је да поделе такмичење са својом Фацебоок мрежом пријатеља. Слике привлаче пажњу. Ако је награда поклон картица за вашу интернет продавницу, направите колаж од најпопуларнијих производа за које могу да их користе.

Свугде ставите кутије за пријаву путем е-поште. Свако место које ставите у своју интернет продавницу прилика је за прикупљање адресе е-поште. Не заборавите свој блог. Квалитетан садржај блога природни је магнет за адресе е-поште. Људи се претплаћују да знају када желите да објавите нешто ново.

36. Како да поставим билтен о е-трговини?

Билтени су вриједан извор конверзије. Људи који су се пријавили изјавили су да желе да знају више о вашем предузећу. Сада можете да их контактирате са учесталошћу и дајете им више разлога за куповину. Садржај вашег билтена мора бити релевантан и пружати вредност.

Ви сте интернетска продавница. Слике покрећу вашу продају. Имајте то на уму приликом планирања садржаја вашег билтена. То је вест, не реклама. Ваш садржај треба да буде о ономе што се дешава са вашом веб продавницом. Ово је прилика да се фокусирате на своје људе. Тешко је продати своје пословање, уз меку продају ваших производа. И ваши купци желе да знају за вас.

Изградите ове односе укључивањем других информација које ће ваши купци сматрати вредним. Да ли сте посетили продавца који живи у узбудљивом месту? Напишите кратак чланак о томе и укључите везе до атракција у околини. Предложите друге компаније које надопуњују ваше производе или услуге. Обавестите те компаније. Могу вратити услугу. Додаје се у вашу мрежу веза.

Креирајте посебне понуде или попусте за претплатнике на билтен. Људи воле ексклузиву. Обавестите их о будућим продајним догађајима пре него што буду најављени на другом месту.

Друштвене везе у вашем билтену помажу претплатницима да их деле са другима. То је начин да се направи листа претплате. Обавезно објавите своје друштвене мреже новим када објавите нови број билтена.

Ваш билтен о е-трговини није блог. Међутим, они се могу међусобно позивати. Употријебите обје за цросс промоцију.

37. Како заштитити своју веб локацију е-трговине од хакирања?

Сигурност је главна брига од самог почетка. Нека буде велики део вашег размишљања при одабиру платформе за е-трговину. Припазите на ПЦИ усаглашеност и ССЛ цертификате. Питајте о заштити од нежељене поште ако планирате да користите њихов систем е-поште.

Ваша платформа за е-трговину нуди заштиту од хаковања, али то није искључива одговорност продавца. Вас двоје сте партнери. Питајте их како можете да им помогнете да прате сумњиве активности у вашој интернетској продавници. Знајте које знакове да тражите. Инсталирајте заштиту од вируса и злонамјерног софтвера на било који рачунар који се повезује са вашим добављачем.

Купци ваше интернет продавнице можда никада неће знати да имате платформу за е-трговину. Имају однос с тобом. Ви сте коме верујете, а не добављач ваше платформе. Кривицат ћете само вас ако дође до кршења сигурности. Будите сигурни да можете да верујете да ће вам добављач помоћи да задржите поверење тог купца.

38. Како да оптимизирам своју интернетску трговину како бих повећао стопе конверзије?

Стопе конверзије темељ су за велику количину продаје. Погледајмо математику. Ако бисте желели повећати продају за 50%, како бисте то урадили? Повећање вашег буџета за оглашавање од 50%?

То је скупа инвестиција.

Лакше је поставити циљ повећати стопу конверзије за један проценат. Тај 1% представља пораст продаје од 50%. Како то радиш?

Понекад само мали подешавање може довести до значајног побољшања стопа конверзије. Много малих подешавања у комбинацији могу донијети драматично повећање ваших резултата.

Урадите А / Б тестирање. Креирајте две алтернативне верзије страница производа. Сваки добија другачији опис производа или слику. А / Б софтвер за тестирање усмери половину долазног промета на сваку страницу. На једној страници ће се видети више конверзија. То је онај који ћете користити. Веће стопе конверзије резултат су константног А / Б тестирања. Гоогле нуди бесплатно А / Б тестирање као део свог пакета Гоогле Аналитицс.

Имајте јасан и убедљив предлог вредности. Можете ли навести свој предлог вредности у 10 речи или мање? Дођите до те тачке ако не можете. Зашто би купци купили од вас? Кад то јасно и саопштите, повећаћете стопе конверзије. Ни ваши приједлози вриједности не би требали бити изузети од мало А / Б тестирања.

Направите лијак продаје. Да ли превише брзо тражите продају? То може утицати на вашу стопу конверзије. Људи неће куповати ако нису спремни. Ово се време повећава како производи постају скупљи или компликованији. Продајни ток развија поверење. Успорите ствари да бисте повећали темпо продаје. Прво повећајте свест са вредности. Помозите клијентима да разумеју резултате које ће добити. Затим питајте за продају. Ако све што добијете од првог посетиоца буде адреса е-поште, они су у вашем продајном току. Добили сте привилегију да наставите да разговарате са њима.

Решите се жаргона. Користите разговорни језик свуда у својој интернет продавници. Укључите резиме ако желите да прикажете потребне правне напомене.

Повећајте поверење купаца. Зашто купци верују вашој интернетској продавници? Упознајте их са поузданим људима који стоје иза ваше веб странице са фотографијама особља и биолошким подацима. Имајте јасне и једноставне методе контакта. Не само адреса е-поште. Укључите број телефона и адресу физичке локације. Докажите да сте професионалци са дизајном и изгледом веб локације. Једна погрешка при упису је све што је потребно да се убије продаја.

Олакшајте куповину од вас. Може потрајати неколико посета, али људи желе да купују за неколико минута када су спремни. Ријешите се непотребних поља. Додајте пријаве помоћу акредитација друштвених мрежа. Додајте филтере како бисте уклонили сувишне опције како бисте могли нула у оно што желе пронаћи. Не претпостављајте да купци знају шта да раде. Реците им следећи корак.

Уклоните дистракцију. Желите да купци купују ствари. Како им можете помоћи да се фокусирају на ово? Уклоните све што није релевантно за ту радњу. Да, желе приступ свеобухватним информацијама о томе шта купују. Омогућите приступ, али не приказујте то све одједном. Ово ствара могућност преоптерећења. Умањује стопе конверзије.

Упоредите производ или услугу са конкуренцијом. Ово звучи контратужно. Зашто уопће говорити о конкуренцији? Ваши купци ће обавити истраживање пре него што купе. Зашто им дати прилику да оду и то ураде? Кад им дате поређење, имате предност. Да ли вам је цена виша? Објаснити зашто. Подесите поређења у табелама како би купци могли видјети све одједном.

Додајте подстицај за куповину одмах. Овај посао сте видели ако сте отишли ​​на веб сајтове авиокомпаније. Они прате седишта. Можете видети да је остало неколико лета. Знате да се морате одлучити на куповину или губитак. Стварање оскудице. Учините ограничену количину или додајте цену ограниченом времену.

39. Да ли сте спремни да радите на дугорочном пројекту?

Ако је креирање интернет продавнице нешто што желите да урадите данас. Да ли је то нешто што видите како радите од сада? Не бисте могли да отворите физичку продавницу и покренете је месец дана или недеље. Ни ваша е-трговина трговина неће радити тако.

За покретање ваше интернетске продавнице може бити потребно само мало новца. Дан покретања је само почетак. Успех захтева раст. То долази временом.

Сада сте спремни за почетак! Креирајте контролну листу и направите одговоре на свако питање. Нема дефинитивних одговора. Међутим, већина ових предмета има најбоље праксе. Проведите вријеме онлине куповине у вашим омиљеним продавницама е-трговине.

Шта им се свиђа код њих? Шта те фрустрира? Осмислите боља решења и поставите их да раде за вашу интернет продавницу.

Пазите да поделите које је најтеже питање одговорити и зашто?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map