Топ 5 Отзиви за софтуер за електронна търговия за пазаруване през 2016 г.

Така че имате изключителен продукт или услуга и трябва да го продадете. И не просто да го продадете, но да намерите най-ефективния възможен начин. Как ще го направите??


Е, един от ключовите компоненти на успеха тук е избора на правилната количка за пазаруване или софтуерната платформа за електронна търговия. Разбира се, продуктът и вашата маркетингова стратегия също имат значение. Но всичко ще бъде безполезно, ако не сте в състояние да представите своя продукт или услуга в най-добрата светлина.

Топ пет колички за пазаруване

В тази статия ще разберете всичко, което трябва да знаете за наличните видове софтуер за електронна търговия, ще научите съвети как да изберете правилната количка за вашите нужди, както и да откриете най-добрите хоствани колички за пазаруване, най-добрите самостоятелно хоствани колички софтуер за електронна търговия с отворен код и най-популярната приставка за електронна търговия WordPress.

С помощта на тази статия ще намалите до минимум времето, необходимо за намиране на най-ефективния начин да продадете продукта си. Как? Ще знаете какво точно да търсите, след като прочетете тази публикация, така че нека се потопим право в нея.

Contents

ВИДОВЕ СОФТУЕРИ ЗА МАГАЗИН ЗА МАГАЗИН НА КОМПАНИЯТА

И така, на какво точно е способен софтуерът за електронна търговия? Тя ви позволява лесно да управлявате продуктите си (да ги добавяте и премахвате), да изчислявате данъци и това е почти сърцевината на всеки онлайн магазин.

Софтуерът за електронна търговия осигурява удобен за потребителя интерфейс и улеснява контрола на пълноценното функциониране на магазина, дори и за хора без дълбока техническа подготовка.

Ето четирите най-популярни типа софтуер за електронна търговия. Ще разгледаме малко по-подробни подробности за някои конкретни софтуерни продукти малко по-късно, така че продължете да четете.

 • 1. Самостоятелно хостван софтуер за електронна търговия. С този софтуер за електронна търговия вие инвестирате парите си в първоначалната покупка на продукта – в хардуер и инсталационни услуги. Той осигурява много по-голяма гъвкавост и дава възможност да актуализирате и управлявате цялата система самостоятелно.
 • 2. Софтуер като услуга (SaaS) електронна търговия. Решенията на SaaS са базирани на облачната технология. Те също са известни като „домакини“. С този тип софтуер за електронна търговия вие плащате за абонамент за услугата, която доставчиците ви доставят от техния център за данни. Въпреки че е по-достъпен, липсва свободата, която предлага самостоятелно направеният софтуер за електронна търговия. Доставчиците все още актуализират своите продукти, предлагат нови функции и се справят с отстраняване на проблеми.
 • 3. Софтуер за електронна търговия с отворен код. Платформите за електронна търговия с отворен код позволяват на потребителите да инсталират, управляват и конфигурират необходимия софтуер на собствените си сървъри. Промяна на кода на програмата е възможна. Това обаче изисква определено ниво на технически познания и опит в развитието. Той позволява огромно разнообразие от добавки и плъгини за разширяване на функционалността, а самият софтуер е безплатен.
 • 4. Добавка или плъгин. Този тип работи като перфектна алтернатива за тези, които вече притежават блог платформа или уебсайт, базиран на WordPress, който позволява плъгини. Добавките и плъгините практически превръщат вашия сайт в онлайн магазин за няколко клика. Има голям избор на приставки, включително двата плъгина, които трябва да закупите, и такива, които са напълно безплатни.

Съвети за избор на правилната количка

Изборът на пазарска количка определя начина, по който ще вървят продажбите ви. Изберете тази, която отговаря на вас и вашите нужди и скоро ще видите колко бързо ще достигнете успеха.

Ако обаче изберете този, който не отговаря на вашите изисквания, ще трябва да се справите с трудностите и да трябва да отделите повече време, за да поправите грешките си.

25-те съвета, описани по-долу, ще ви помогнат да избегнете грешки и да изберете пазарската количка, която ще бъде най-добрата за вас.

 • 1

  Тип софтуер за електронна търговия – Преди да започнете да търсите софтуер за електронна търговия, решете кой тип искате. Например, ако сте съществуващ потребител на WordPress, тогава приставката за електронна търговия в WordPress (например, WooCommerce) е чудесна опция.

 • 2

  Съвместимост – Проверете съвместимостта. Вашата кошница трябва да работи добре с наличния хардуер, вашата операционна система и със софтуера за уеб сървър.

 • 3

  Импортиране на данни – Потърсете способност за импортиране на данни. Това е особено важно, ако притежавате голяма база данни с продукти. Ако го направите, със сигурност ще се нуждаете от лесен начин за прехвърляне на всички тези данни.

 • 4

  Мащабируемост – помислете за потенциала за растеж. Ако възнамерявате да развивате бизнеса си, уверете се, че сте избрали софтуер, който ще ви помогне да постигнете целите си. Например, допуска ли поне един от ценовите планове неограничени продукти.

 • 5

  Приоритетни функции – Решете какви основни функции трябва да има вашата количка. Това ще ви помогне да стесните търсенето по-лесно.

 • 6

  Изчисляване на данък върху продажбите и разходите за доставка – Възможността да се правят всички необходими изчисления значително подобрява потребителското изживяване. Затова е по-добре да разполагате с тази функция, вместо да изпращате разходи за доставка до международни клиенти.

 • 7

  Различни методи на плащане – Вашата кошница трябва да поддържа различни методи на плащане. Трябва да предоставите на клиентите си свобода на избор и да включите възможно най-много начини на плащане.

 • 8

  Международни клиенти – Ако искате да продавате на клиенти по целия свят, потърсете софтуер, който поддържа различни езици, приема всякакви валути и предлага международни опции за доставка и данъци..

 • 9

  Сигурност – Изберете сигурна количка за пазаруване, която отговаря на PCI DSS (Стандартите за защита на данните за индустрията на платежните карти) и разполага със сертификати SSL (Secure Sockets Layer)..

 • 10

  Персонализиране – Ако вашият софтуер за електронна търговия има набор от предварително направени шаблони и инструменти за персонализирането им, ще ви бъде по-лесно да създадете свой собствен магазин.

 • 11

  Промени в цените – Трябва да можете да привличате клиенти, като им предлагате специални промоции и отстъпки за конкретни покупки. Така че възможността за бърза промяна на цената на продуктите също е плюс.

 • 12

  Сигнали за продукта и възстановяване на изоставена количка – Потърсете способността да използвате сигнали, като например да предупреждавате клиентите, когато вече е наличен продукт на склад, или да ги предупреждавате, когато са изоставили пазарската си количка, и да ги насърчавате да я попълнят, както това може да помогне за увеличаване на вашите продажби.

 • 13

  Анализ и отчитане – За да можете да подобрите ефективността си и да увеличите максимално размера на продажбите, важно е да имате достъп до статистически данни. Уверете се, че вашият софтуер може да генерира подробни отчети за дейността на клиентите във вашия онлайн магазин.

 • 14

  Виртуална количка – Друго нещо, което ще подобри потребителското изживяване за вашия магазин е виртуална количка. Тя дава на вашите клиенти възможността да продължат да пазаруват около вашия магазин и да направят поръчката в самия край, след като са намерили всичко необходимо.

 • 15

  Оптимизация за мобилни устройства – Уверете се, че е удобно за мобилни устройства, за да не губите клиенти, които са потребители на мобилни устройства.

 • 16

  Време за бързо зареждане – Проверете времето за зареждане, за да се уверите, че то се зарежда достатъчно бързо. Според Kissmetrics, “47% от потребителите очакват уеб страница да се зареди за 2 секунди или по-малко”, така че можете да загубите клиенти, ако е твърде бавно.

 • 17

  Лесна употреба – Софтуерът, който е лесен за използване и няма стръмна крива на обучение, е особено важен, ако нямате знания за кодиране.

 • 18

  Ниво на поддръжка – Разберете колко подкрепа предлага софтуерът, тъй като трябва да знаете, че можете да намерите помощ, ако имате нужда от нея, особено ако не сте запознати със софтуера за електронна търговия.

 • 19

  Ресурси – Потърсете софтуер, който предлага широка гама от полезни ресурси, които можете да използвате за самостоятелно решаване на проблеми.

 • 20

  Инструменти – Потърсете вградени инструменти, които да ви помогнат да развиете бизнеса си (например инструменти за анализи, SEO инструменти, маркетингови инструменти и т.н.).

 • 21

  Настройка – Решете колко време сте готови да отделите за настройката. Ако искате бърза, лесна настройка без стрес, избягвайте софтуер със сложни и отнемащи време настройки.

 • 22

  Мобилно приложение – Ако искате възможността лесно да управлявате вашия онлайн магазин навсякъде по всяко време, тогава потърсете софтуер, който включва мобилно приложение, така че да можете да го управлявате в движение.

 • 23

  Бюджет – Преди да започнете да търсите софтуер за електронна търговия, не забравяйте да решите колко пари сте готови да отделите всеки месец. Например, ако имате малък бизнес, корпоративният софтуер за електронна търговия може да не е най-добрият за вас.

 • 24

  Безплатна пробна версия – Ако има безплатна пробна версия, безплатна версия или демонстрация, опитайте първо преди да вземете своето решение. Това може да ви даде по-добра представа дали софтуерът е подходящ за вас.

 • 25

  Обратна връзка от потребители и експерти – Прочетете прегледите на софтуера, преди да вземете своето решение. Разберете какво казват потребителите и експертите, особено за всички проблеми, които срещат, защото може да срещнете същите проблеми.

Големи колички за пазаруване

Shopify

Основана през 2004 г., Shopify вече разполага с над 300 000 онлайн магазина. Потребителите последователно класират Shopify като една от най-добрите хоствани колички за пазаруване.

Shopify уебсайт

Основните функции.

 • Включва набор от функции за електронна търговия, за да помогнете за създаването на професионален магазин.
 • Включва търговски инструменти, отчети и инструменти за анализ.
 • Интегрира се с Google Analytics и предоставя отчети за продукти.
 • Интегрира се с над 70 шлюза за плащане – можете да приемате кредитни карти, PayPal плащания и автоматизация на продажбите.
 • Позволява ви да създавате купони, кодове за отстъпки и персонализирани карти за подаръци.
 • Позволява ви да изпращате имейли, за да напомняте на хората дали са изоставили количката си.
 • Интегрира се със социалните мрежи.
 • Включва вградена пазарска количка за мобилна търговия.
 • Включва богат пазар на приложения.
 • Съвместим ли е с PCI DSS и има наличен SSL сертификат.

Дизайн.

Shopify предоставя значителен набор от над 1000 чисти и функционални теми, които са удобни за мобилни устройства и са персонализирани, включително теми, създадени от световноизвестни дизайнери като Happy Cog, Pixel Union и Clearleft. Тя ви позволява да избирате между безплатни и платени теми, които могат да отговорят на изискванията на повечето потребители.

Ако намерите тема, която ви харесва, но не е точно тази, която искате, можете да наемете експерт по дизайн на Shopify, който да я настрои за вас или дори да създадете изцяло нов персонализиран дизайн само за вас.

Ценообразуване.

Опитайте първо за 14-дневния безплатен пробен период на Shopify, за да получите по-добра представа дали това е най-подходящото за вас.

Ценовите планове на Shopify варират от 29 долара на месец за основния план и до 299 долара на месец за Premium план. Стандартният план струва $ 79 на месец. 1-годишни и 2-годишни абонаменти ще ви спестят съответно 10% и 20%.

Основният план е най-подходящ за нови фирми, които тепърва започват, но Стандартният план или планът Премиум може да бъде по-добра опция, ако възнамерявате да разширите бизнеса си допълнително.

Има и план Shopify Lite, който ви позволява да продавате продуктите си във Facebook само за 9 долара на месец. Има Shopify Plus, която е платформа за електронна търговия SaaS за търговци с голям обем. Това е чудесен вариант за големи фирми, които търсят решения за бизнес клас.

Можете да закупите и допълнителни функции, като например пакета за продажба на дребно, който може да надгради вашия POS Shopify POS (Point Of Sale) за $ 40 на месец.

Професионалисти & Против.

Професионалисти:

 • Лесен за използване, приятелски интерфейс.
 • Неограничена честотна лента, съхранение на файлове и продукти.
 • Широка гама от безплатни шаблони.
 • Вградени маркетингови инструменти.
 • Проста интеграция на PayPal.
 • Поддържа приложения на трети страни за разширяване на функционалността.
 • Интегрира се с WordPress, Wix и Squarespace.
 • Отлична денонощна поддръжка на клиенти.
 • Всички планове включват безплатен SSL сертификат.

Недостатъци:

 • Липсва свобода на персонализиране.
 • Не поддържа няколко езика.
 • Родната платежна система е ограничена да работи само с определени държави.
 • Такси за транзакции за шлюзове за плащания на трети страни.
 • Може да има проблеми с правилното показване на изображения. Понякога, за да избегнете това, е по-добре да ги подрязвате предварително.

Обслужване на клиенти.

Shopify има екип за поддръжка, който е на разположение 24/7. Можете или да им се обадите, да напишете имейл или да говорите с тях в чат на живо. Ако имате нужда от помощ в конкретна област, имате достъп до различни Shopify експерти, включително експерти по настройка, експерти по дизайн, експерти в уеб разработчици, маркетингови експерти и експерти по фотография.

Shopify разполага с библиотека от ресурси за тези, които искат сами да решават проблеми. Тя включва колекция от ръководства и ръководства за потребители, подкасти, бизнес енциклопедия, база от често задавани въпроси и дискусионен форум, както и селекция от видеоклипове, казуси, електронни книги и уебинари в техния „Университет за електронна търговия“.

Можете също така да намерите Shopify срещи и събития, на които да присъствате чрез техния „Университет за електронна търговия“.

BigCommerce

Основана през 2009 г., BigCommerce вече захранва около 100 000 онлайн магазина и има средно време на работа от 99,99%. Търговците му растат 28% годишно, което е почти двойно по-голямо от средното за индустрията, а BigCommerce Enterprise над 1 милион долара продажби годишно.

Уебсайт на BigCommerce

Потребителите последователно класират BigCommerce като една от най-добрите хоствани колички за пазаруване. Наред с другите награди, тя спечели наградата Gold Stevie за 2014 г. за компания на годината.

Основните функции.

 • Позволява ви да продавате цифрови и физически стоки, да ги разделяте на категории и да използвате собствените си тарифи за доставка.
 • Интегрира се с PayPal и многобройни шлюзове за плащане.
 • Предоставя опции за оптимизация на търсачките и пълна функционалност за управление на съдържанието.
 • Може автоматично да изпраща имейли, за да напомня на хората, ако са изоставили количката си.
 • Позволява ви да създадете акаунти, които дават на персонала разрешение за изпълнение на конкретни задачи (например, само вашият екип по продажбите може да променя цените на продуктите и т.н.).
 • Позволява на потребителите да настройват CSS и HTML.
 • Включва богат пазар на приложения.
 • Предоставя възможност за създаване на карти за подарък и купони по подразбиране.
 • Съвместим ли е с PCI DSS и има наличен специален SSL.

Дизайн.

BigCommerce предлага селекция от 7 безплатни и почти 80 платени шаблона за теми. Цените за платени шаблони варират от 145 до 235 долара. Повечето от тях обаче са от $ 170 до $ 195.

Можете да избирате от различни теми за различни отрасли, с категории, които да ви помогнат да намерите най-добрата. И както беше споменато по-рано, BigCommerce ви позволява да модифицирате HTML и CSS кодове, за да направите вашия магазин да изглежда уникален.

BigCommerce също е удобен за мобилни устройства, тъй като включва вграден мобилен магазин, както и отзивчиви теми, които автоматично ще се настройват, за да отговарят на всеки размер на екрана – настолни компютри, лаптопи, таблети и мобилни телефони.

Ценообразуване.

BigCommerce предлага четири плана за ценообразуване с различен набор от функции. Всеки план за ценообразуване също има годишен лимит за продажби. Ако превишите този лимит, BigCommerce ще изисква да преминете към друг план за ценообразуване. Едногодишни абонаменти ще ви спестят 10%.

 • BigCommerce Standard. $ 29.95 на месец с 50 000 долара годишен лимит за продажби.
 • BigCommerce Plus. $ 79,95 на месец с 125 000 долара годишен лимит за продажби. Този план и стандартният план са проектирани както за нов, така и за бързо развиващ се бизнес.
 • BigCommerce Pro. 199,95 долара на месец с лимит на продажби в размер на 1 000 000 долара годишно. Този план е предназначен за бизнес с голям обем.
 • BigCommerce Enterprise. Този план е съобразен с вашия бизнес. Цената за него варира и зависи от изискванията на вашия бизнес. Той е създаден за утвърдени онлайн магазини с високи продажби и напреднали нужди.

Ако не сте сигурни кой план да изберете, опитайте първо техния 15-дневен безплатен пробен период, за да го изпробвате и да разберете дали в него има всичко необходимо.

Професионалисти & Против.

Професионалисти:

 • Един от най-лесните за използване, със строител на магазини, с който някой без умения за уеб разработка лесно може да се справи.
 • Всички планове включват неограничени продукти, съхранение на файлове, честотна лента и акаунти на персонала.
 • Автоматизирани имейли и маркетингови функции.
 • Анализ и отчитане, създадени специално за електронна търговия.
 • Вграден блог.
 • Без такси за транзакции.
 • По-ниски такси за транзакции на PayPal.
 • Отлична денонощна поддръжка на клиенти.

Недостатъци:

 • Годишно ограничение на продажбите с необходимо надграждане до по-скъп план за ценообразуване.
 • Липса на мобилни приложения, които ви позволяват да управлявате магазина си в движение.
 • По-малко безплатни шаблони в сравнение с конкурентите и малко по-високи цени.
 • Доста трудна персонализация. Въпреки че можете да ощипвате кодовете му, трябва да имате определено ниво на опит. И няма толкова много добавки да избирате.

Обслужване на клиенти.

BigCommerce имаше няколко проблема, свързани с обслужването на клиентите, но изглежда, че те вече са изчезнали. Той осигурява денонощна поддръжка чрез телефон, имейл и чат на живо.

Освен това, той има портал за поддръжка, който включва статии за инструкции и отстраняване на проблеми, ръководства, видеоклипове от техния „BigCommerce University“, форум на общността и партньорски пазар, където можете да намерите помощ от експерти, ако имате нужда от него (например дизайнери , уеб разработчици, консултанти за електронна търговия, агенции за маркетингови услуги и др.).

Volusion

Volusion е основана през 1999 г. и сега има над 21 милиарда долара търговски продажби, а над 40 000 онлайн магазина използват софтуер Volusion. Потребителите последователно класират Volution като една от най-домакините колички за пазаруване и тя спечели наградата Stevie 2011 за екип на годината за Frontline Customer Service.

Уебсайт за Volusion

Основните функции.

 • Позволява ви да изброите неограничено количество продукти с план Premium.
 • Можете да създадете имейл адреси на компанията с вашето име на домейн.
 • Работи с редица валути и има вградена функция за изчисляване на данъка.
 • Поддържа набор от мобилни устройства за управление на вашия магазин, включително таблети за смартфони и смарт часовници.
 • Предоставя набор от инструменти за SEO, маркетинг и RMA (Returned Merchandise Authorization).
 • Позволява ви да изпращате имейли, за да напомняте на хората дали са изоставили количката си.
 • Позволява ви да създавате кодове на купони и карти за подаръци.
 • Интегрира се с eBay, Amazon и Facebook.
 • Включва Merchant Marketplace, богат пазар на приложения.
 • Съвместим ли е с PCI DSS и има ли SSL сертификати.

Дизайн.

Volution има богат избор от шаблони за дизайн, разделени в следните категории: дом и градина, спорт и на открито, облекло и аксесоари, храна, хоби, здраве и красота, авто и индустрия и електроника.

Той предлага повече от 80 безплатни шаблона, над 20 от които са мобилни. Има около 277 платени шаблона, като цените варират от 50 до почти 900 долара. Има и вграден редактор на шаблони, в който можете да персонализирате CSS и HTML. Въпреки че има и графичен редактор, той няма функционалност.

Ако искате персонализиран дизайн, можете да закупите един от пакетите за уеб дизайн. Пакетът Starter струва 4000 долара; пакетът за растеж струва 5300 долара, а разширеният пакет струва 6500 долара. Всички те включват адаптивен дизайн на начална страница, адаптивен дизайн на шаблони, UI дизайн на тема, адаптивно оформление на категорията и техническо SEO.

Ценообразуване.

Volusion има безплатен 14-дневен пробен период, за да предостави на своите клиенти възможност да тестват платформата. Съветниците за електронна търговия също са на разположение, за да разговаряте за помощ при решаването на кой план е най-подходящият за вас.

Той предоставя четири плана за ценообразуване с месечни плащания и предлага 10% отстъпка, ако решите да закупите 1-годишен абонамент. Ако купувате няколко магазина с Volusion, тогава получавате и 10% отстъпка за всеки допълнителен магазин.

 • Мини план струва $ 15 на месец. Този план включва 100 продукта, 1 GB честотна лента и онлайн поддръжка.
 • Плюс планът струва $ 35 на месец. Този план включва 1000 продукта, 3 GB честотна лента и онлайн и телефонна поддръжка.
 • Про планът струва 75 долара на месец. Този план включва 10 000 продукта, 10 GB честотна лента и приоритетна поддръжка.
 • Премиум планът струва $ 135 на месец. Този план включва неограничени продукти, 35 GB честотна лента, приоритетна поддръжка и специализиран мениджър на акаунти.

Програмите Pro и Premium включват функции „План за лоялност на клиентите“ и „Сделка за деня“, които ви позволяват да предоставяте на клиентите си отстъпки и да насърчавате лоялността към марката..

Професионалисти & Против.

Професионалисти:

 • Всички ценови планове включват неограничено пространство за съхранение, както и отзивчиви шаблони, мобилна търговия, магазин във Facebook, автоматични данъчни ставки.
 • Безплатно мобилно приложение Volusion, което ви позволява лесно да управлявате магазина си в движение.
 • Бърза и лесна настройка.
 • 99,99% гаранция за продължаване.
 • Без такси за транзакции, независимо от ценовия план.
 • Автоматични ежедневни архиви и автоматични актуализации на платформата.
 • Предлага набор от функции за електронна търговия, маркетингови и SEO инструменти.
 • Има отзивчива техническа поддръжка.
 • Интегрира се с доставчици за доставка на трети страни.

Недостатъци:

 • Всички планове за ценообразуване имат ограничена честотна лента със средни такси от 7 долара на GB.
 • Няма вградена платформа за блогове.
 • Не поддържа няколко езика и предлага превод на страници ръчно.
 • Не поддържа персонализиране на имейл. Технически е възможно, но само чрез настройване на код.

Обслужване на клиенти.

Всички планове за ценообразуване, започващи от плана Plus, предлагат 24/7 лична поддръжка. Можете да получите достъп до него чрез телефон, чат на живо или имейли, а също така можете да се свържете с Volution в Twitter и Facebook. Pro и Premium плановете също имат приоритетна поддръжка с по-бързо време за реакция.

Имате достъп до многобройни ресурси, включително база от знания, блог Insights за електронна търговия на Volution, отзиви на клиенти, видео уроци, често задавани въпроси, ръководства, уебинари и wiki уики.

Можете също да намерите помощ от сертифицирани експерти по Volution в различни области, като графичен дизайн, уеб дизайн, маркетингови услуги, настройка и управление на магазина, качване на продукти и миграция на магазини.

Най-добрият софтуер за електронна търговия с отворен код с отворен код

Magento

Стартиран през 2007 г., Magento е най-добрата платформа за електронна търговия с отворен код с над 50 милиарда долара брутен обем стоки, сключен на платформата годишно. Тя захранва над 250 000 онлайн магазина. Потребителите последователно класират Magento като най-добрия софтуер за електронна търговия с отворен код.

Уебсайт на Magento

Основните функции.

 • Богат избор от теми е наличен от Magento и доставчици на трети страни, за да персонализирате вашия магазин.
 • Той разполага с функция за виртуална количка с плащане за плащане и доставка.
 • Работи с PayPal, Simple Pay, Amazon Payments, Google Checkout и други шлюзове за плащане.
 • Той проследява информация за текущите поръчки и предоставя история на покупките, което позволява на клиентите да запазват продукти в списък с желания.
 • Той има откриване на браузър и автоматично персонализира страницата за определено устройство.
 • Разполага с набор от инструменти за управление на продукти, маркетинг и SEO. Също така може да ви предостави анализи и отчети.

Дизайн.

Има много места, където можете да намерите предварително изработени шаблони за дизайн за вашия онлайн магазин Magento. Това са магазините на доставчици на трети страни.

Има много за избор, включително огромно разнообразие от безплатни шаблони. Цените за платени шаблони варират от магазин до магазин. Разбира се, можете да създадете свой собствен дизайн от нулата.

Ценообразуване.

Общностното издание на софтуера Magento е достъпно безплатно.

Има обаче и Enterprise Edition на софтуера. Той разполага с отворена архитектура, цялостно персонализиране, внедряване на сървър и достъп до сертифицирани разработчици и партньори, които могат да помогнат при настройката на магазина. Можете да получите всичко това за 17 900 долара годишно с основния пакет.

Има и Enterprise Cloud Edition, което е платформа като услуга, както и пакетът за управление на търговски поръчки, който ви позволява да управлявате операциите си с универсални канали..

Професионалисти & Против.

Професионалисти:

 • Едно от най-очевидните предимства е наличието на Community Edition на софтуера безплатно с пълен набор от функции и функции.
 • Той е напълно мащабируем и може да задоволи всички, от собствениците на среден бизнес до големи доставчици.
 • Той е гъвкав и ви позволява да създавате магазини с напълно уникален дизайн и функции.
 • Той може автоматично да интегрира мобилна версия за вашия магазин.
 • Той предоставя набор от SEO инструменти.

Недостатъци:

 • Въпреки че самият софтуер е безплатен, все още има шаблони за платен дизайн, добавки и т.н. За да се справите с отстраняването на неизправности, ще трябва да платите на експертите за помощта им.
 • Понякога магазините, базирани на Magento, страдат от бавно време за зареждане.
 • За да се възползвате максимално от този софтуер, опитът за кодиране е за предпочитане.
 • За да работи правилно, магазин базиран в Magento изисква специален сървър, което означава допълнителни разходи.
 • Има бавно време за реакция за поддръжка.

Обслужване на клиенти.

Тези, които използват Community Edition на софтуера, не получават същата поддръжка, която притежават собствениците на Enterprise Edition, като поддръжка 24/7, достъп до екип от мениджъри и консултанти на акаунти и допълнителни функции за поддръжка на сигурността.

С други думи, вие сте сами и трябва да се обедините с опитни разработчици, в случай че трябва да решите проблеми със своя магазин.

Форумът обаче все още е достъпен и там можете да обсъдите и намерите решения за вашите проблеми.

Има и документация и обща информация, достъпна в мрежата, за да ви помогне да се справите с трудностите.

Можете също така да получите достъп до библиотеката за ресурси на Magento, която включва полезни видеоклипове, уебинари и публикации в следните области: управление на поръчки, маркетинг и стоки, международна експанзия, опит на клиенти, производителност и мащабируемост, иновации на дребно, гъвкавост на бизнеса, мобилна архитектура и технологии , както и сигурност, плащания и измами.

Най-популярният пристав за електронна търговия WordPress

WooCommerce

WooCommerce стартира през 2011 г. и сега е най-популярният пристав за електронна търговия WordPress със 17 098 047 изтегляния по целия свят. Потребителите последователно класират WooCommerce като най-популярната приставка за електронна търговия на WordPress и в момента тя захранва над 37% от всички онлайн магазини.

Уебсайт на WooCommerce

Основните функции.

 • Това е напълно удобно за мобилни устройства, както за търговци, така и за купувачи.
 • Тя ви позволява да продавате физически продукти заедно с цифрови.
 • Той разполага с геолокация, за да улесни изчисленията за доставка и данъци.
 • Той има управление на запасите, за да ви помогне да следите нивото на запасите и да управлявате поръчките.
 • Предоставя възможност за активиране на отзивите на клиентите.
 • Той предлага функции за анализи, както и SEO инструменти.
 • Има над 300 безплатни и платени разширения.
 • Тя ви позволява да преместите съществуващите си данни от друга платформа за електронна търговия в WooCommerce.

Дизайн.

Най-общо казано, WooCommerce няма дизайни по подразбиране.

Въпреки това, той работи чудесно с всички налични теми на WordPress. Има и персонализирани теми, разработени специално за приставката. Някои от тях са безплатни, а други варират в цената от 39 до 139 долара. Те имат пълна персонализация и поддържат целия набор от функции на плъгини.

Например, можете да изтеглите платформата Storefront безплатно, която ви дава достъп до теми на WordPress, които предлагат безпроблемна интеграция с WooCommerce.

Има и визуални редактори и възможност за настройване на CSS и HTML, ако искате да персонализирате дизайна.

Ценообразуване.

WooCommerce плъгинът е безплатен за изтегляне. Той няма такси за транзакции и съхранението и честотната лента зависят от хостинга на вашия сайт.

Разходите могат да включват поддръжка на WordPress сайт, персонализирани теми, допълнителни добавки към сайта за разширяване на функционалността, допълнителни шлюзове за плащания и т.н. Само имайте предвид, че въпреки че WooCommerce е безплатен за изтегляне, най-вероятно ще трябва да похарчите повече, за да имате всички функции, които искате, за да можете да изграждате и отглеждате своя онлайн магазин.

Професионалисти & Против.

Професионалисти:

 • Самият плъгин е безплатен.
 • Пълна мащабируемост.
 • Подходящо за мобилни устройства.
 • Каса на страница и възможност за създаване на кодове на талони като функции по подразбиране.
 • Широка гама от разширения и добавки, от които да избирате.
 • Разнообразие от теми както за сайта, така и за плъгин.
 • Безплатното приложение за iOS WooCommerce, което ви позволява лесно да сте в крак с вашия магазин на вашия iPhone.
 • Безпроблемна интеграция с WordPress, което го прави чудесен вариант за съществуващите потребители на WordPress.

Недостатъци:

 • Липсват някои от жизнените характеристики. Предлагат се разширения, но трябва да платите за тях, което означава допълнителни разходи.
 • Работи само с WordPress.
 • Не работи толкова добре с някои персонализирани теми или дори с теми по подразбиране WordPress.
 • Трудно се актуализира, ако използвате тема, която не е Woo.
 • Ограничена поддръжка на клиенти.

Обслужване на клиенти.

Личната подкрепа е доста ограничена. Въпреки това можете да изпратите помощен билет и да изчакате представител на WooCommerce да се свърже с вас.

Има раздел с често задавани въпроси, база от знания, WordPress и WooCommerce общности, ръководства, как да направите, други документации и множество видеоклипове. Всички тези алтернативи могат да ви помогнат сами да решите проблемите си.

Ако търсите експертна помощ, можете да намерите проверен WooExpert, който е специализиран в конкретната област, за която имате нужда от помощ.

Извод: Коя количка е по-добра за вас?

Значи там го имате.

За да изберете пазарската количка, която е най-подходящата за вас, трябва да знаете точно какво искате да постигнете с конкретен софтуер. И дали е в състояние да отговори на вашите очаквания.

Сравнете наличните опции, проверете всички плюсове и минуси на всяко решение и вземете своето решение въз основа на събраната информация. Тези типове информирани решения обикновено са тези, които ще ви доведат до успех и ще постигнат целите, които сте си поставили.

За някои последни съвети, които да улеснят търсенето на подходящия софтуер, ето основните въпроси, които трябва да си зададете:

 • Какъв е вашият бюджет?
 • Какви са вашите бизнес цели и какви са функциите на софтуера за електронна търговия, които са ви необходими, за да ви помогне да постигнете тези цели? С други думи, кои функции имат предимство пред останалите?
 • Какъв тип софтуер за електронна търговия искате? Самостоятелен хост, SaaS или софтуер за електронна търговия с отворен код? Или ще ви допадне по-добре добавка или плъгин?
 • Колко мащабируем е софтуерът? Ако имате малък бизнес, това ще ви помогне ли да развиете бизнеса си? Ако имате голям бизнес с високи продажби, предлага ли софтуер софтуерът за корпоративни решения с разширени функции?
 • Колко време сте готови да отделите, за да научите как да използвате софтуера, да настроите вашия онлайн магазин и да го управлявате? И колко време и пари сте готови да отделите за обучение на вашия екип, ако трябва да бъдат обучени?
 • Колко знания за кодирането имате вие ​​и вашите служители? Трябва ли да потърсите лесен за използване софтуер, който не изисква никакви познания за кодиране?
 • Знаете ли за плюсовете и минусите?
 • Какво казват потребителите и експертите за софтуера? Кои са основните проблеми, с които са се сблъскали и ще пречат ли те на растежа на вашия бизнес?
 • Колко подкрепа ви трябва? Например, налична ли е поддръжка 24/7? Има ли чат на живо, имейл и поддръжка по телефона? И има ли ресурси, които можете да използвате за решаване на проблеми сами?
 • Опитали ли сте безплатната пробна версия, безплатната версия или демонстрацията? С други думи, направихте ли всичките си изследвания и първо сте го тествали? По-добре е да отделите време сега, за да вземете правилното решение, вместо да се втурвате в него, само за да разберете по-късно, че не отговаря на всичките ви изисквания и че трябва да губите повече време за промяна на друго.
 • Опитали ли сте повече от един безплатен пробен период? Важно е да разгледате всичките си възможности, така че опитайте няколко от най-добрите си избори, за да разберете кой от тях работи по-добре.

Споделете мислите си за тази статия. Коя количка намерихте най-полезна и подходяща за вашите нужди? Защо? Чувствайте се свободни да оставите вашите коментари.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map