Shopify Pricing: Сравнете и изберете най-добрия план за вашия онлайн магазин

Докато пазарът на софтуер за електронна търговия може да се почувства малко пренаселен, едно от предимствата е, че компаниите са принудени да определят продуктите си конкурентно. Дори индустриалният гигант Shopify не е изключение.


Това е добра новина за клиентите, които търсят наистина мощен софтуер за създаване и управление на магазини, опакован в един приемлив пакет.

Оптимизирайте ценовите планове

Сравняване на планове за ценообразуване на Shopify

Shopify предлага няколко различни ценови планове, които са предназначени да отговорят на нуждите на различни по големина предприятия.
Може би най-важното е, че те предлагат безплатен пробен период от 14 дни. Нямате нужда дори от кредитна карта, за да се регистрирате. Това е често срещана практика сред софтуерните компании днес.

Така че, пазете се от всеки продукт, който не ви позволява да го изпробвате първо. Ако продавачът не ви позволи да летите, преди да купите, той не е толкова уверен в качеството на предлаганото решение.

След като изпитанието ви от 14 дни приключи, можете да изберете правилния ценови план, който да отговаря на вашия бюджет и вашия бизнес.

Shopify Lite – $ 9 / месец

Дори и с този евтин план с голи кости, все пак можете да се насладите на силата на Shopify. Тя ви позволява да продавате във Facebook и да добавяте бутони за „купуване“ към всеки съществуващ уебсайт. Можете бързо да осигурите приходи от сайт и да започнете да продавате.

Shopify Light план решение за продажба във Facebook

Характеристика

 • Създавайте атрактивни продуктови витрини във Facebook
 • Добавете бутони „купете“ към всеки сайт
 • Приемете кредитни карти на панаири и други събития
 • Създавайте фактури и фактурирайте клиенти
 • Автоматични актуализации
 • Маркетингови ресурси
 • 24/7 поддръжка на клиенти чрез имейл или чат на живо
 • Неограничени списъци с продукти

Ограничения

Основното ограничение на Shopify Lite е, че не ви позволява да създавате самостоятелен сайт от нулата. Той е наистина създаден за тези, които вече имат сайт и не искат да превключват. Можете да мислите за това като подобно на добавяне на бутон PayPal към вашия сайт.

Shopify планове

Основна Shopify – $ 29 / месец

Следващата стъпка е Basic Shopify. Тази версия ви позволява да създадете свой собствен, напълно хостван уебсайт. Той се предлага с всички инструменти, които ще ви трябват, за да започнете нов бизнес. Всъщност той е проектиран и е ценен, като се имат предвид предприемачите. Ето някои акценти:

Характеристика

 • Две сметки на персонала. Те могат да се използват за ограничаване на достъпа до определена информация и са полезни при управлението на вашия сайт.
 • Неограничен брой продукти и място за съхранение
 • SSL сертификат за сигурност и сигурни плащания
 • Блог
 • Възможност за създаване на кодове за отстъпки
 • Ръчно създаване на поръчка

Опции за поддръжка на клиенти

Голяма част от успеха на Shopify може да се отдаде на отличното им обслужване на клиенти. Можете да се свържете с поддръжката 24/7. С основния план имате различни опции, когато става въпрос за връзка с помощ, включително:

 • телефон
 • електронна поща
 • Чат на живо
 • кикотене
 • Facebook

Също така, не забравяйте да проверите тяхната база знания, раздел с често задавани въпроси и уроци. Шансовете са, че ще можете да отговорите на собствения си въпрос. Те редовно публикуват информационни статии и винаги изглеждат нетърпеливи да подобрят потребителското изживяване.

Шофирайте такси

В допълнение към месечната такса има и някои други разходи, свързани с използването на Shopify.

Тарифи за кредитни карти и такси за транзакции: С основния план ще плащате 2,9% ставка на кредитната карта плюс 30 ₵ такса за всяка онлайн покупка. В личен план покупките са 2,7%, а допълнителната такса отпада. Освен това, ако решите да използвате външен шлюз за плащания, има такса за транзакция 2.0%.

Месечни цени: При $ 29 на месец, Shopify Basic е на конкурентни цени. Ще откриете, че повечето от останалите основни играчи са в същия топ. Shopify обаче е една от шепата, която предлага неограничен продукт и място за съхранение на тази ценова точка.

Опции за спестовни спестявания: За да спестите пари, можете да платите за година или две предварително. Закупете годишен план и спестете 10% или 20% за двугодишен план.

Допълнителни разходи

Не забравяйте, че ще трябва да закупите и име на домейн. Това е годишна такса, която обикновено работи около 10 долара.

Shopify store позволява да имате персонализиран домейн

Може също да откриете, че искате да разширите магазина си, като закупите конкретни приложения. Въпреки че това със сигурност не е необходимо, те могат да ви бъдат полезни от време на време. Цените варират от еднократна такса до месечни абонаментни планове.

Кой е Основен план Най-добър за?

Ако едва започвате бизнеса си, тогава основният план предлага повече от достатъчно, за да ви помогне. С развитието на бизнеса ви може да искате да надстроите. В противен случай Shopify Basic осигурява здрав и мощен инструмент. Не трябва да се сблъсквате с никакви реални ограничения, докато стартирате магазина си и работи.

Shopify – $ 79 / месец

Най- Shopify план е за разрастващ се бизнес, който се нуждае от място за разширяване. Той също така предлага някои по-модерни функции за електронна търговия, които ще ви помогнат в отношенията с клиентите и управлението на бизнеса.

Характеристика:

Всички функции на Shopify Basic, плюс

 • Възможност за създаване, продажба и приемане на карти за подаръци
 • Професионални доклади
 • Изоставено възстановяване на количката

Опции за поддръжка на клиенти

24/7 поддръжка за клиенти е достъпна чрез:

 • телефон
 • електронна поща
 • Чат на живо
 • кикотене
 • Facebook

Шофирайте каналите за поддръжка на клиенти

Такси

Тарифи за кредитни карти и такси за транзакции: За онлайн транзакции на клиентите на Shopify ще бъдете таксувани 2,6% + 30 rate ставка на кредитната карта. Ако покупките се извършват лично, този процент пада до 2,4% + 0 ₵. Ако използвате Shopify плащания, не е нужно да се притеснявате за таксите за транзакции. Въпреки това, шлюзовете на трети страни идват с 1,0% такса за транзакция.

Месечни цени: За повечето установени фирми 79 долара е номинална такса. Това е особено вярно като се има предвид колко можете да направите с този план. Той предоставя повече от достатъчно за подкрепа на излъскан, професионален и разрастващ се бизнес.

Опции за спестовни спестявания: За да спестите пари, можете да платите за година или две предварително. Закупете годишен план и спестете 10% или 20% за двугодишен план.

Допълнителни разходи: Потенциалът за допълнителни разходи е един и същ за всички планове на Shopify. Няма да се налага да купувате приложения, за да имате напълно функционален магазин. Може обаче да откриете, че определени приложения ще са от полза за вашия бизнес.

Ценообразуването на приложенията варира доста широко. Не забравяйте да направите своите изследвания, така че да намерите най-добрата сделка, която да отговаря на вашите нужди.
И накрая, не забравяйте за цената на име на домейн. Обикновено един домейн ще струва около 10 долара годишно.

Кой е Shopify Plan Best For?

Планът Shopify е най-подходящ за установени фирми, които са фокусирани върху растежа. Планът предоставя всички функции, които ще трябва да разширите бързо и да се адаптирате към променящите се нужди.

Advanced Shopify – $ 299 / месец

Въпреки че усъвършенстваната версия на Shopify не е напълно неограничена, тя идва доста близо. Ето и допълнителните функции, които се предлагат с разширения ценови план Advanced Shopify:

Характеристика:

Всички функции на Shopify, плюс

 • 15 сметки за персонала
 • Разширен съставител на отчети
 • Доставка в реално време на превозвача

Опции за поддръжка на клиенти

Както при всички планове на Shopify, клиентите се радват на превъзходна поддръжка. Можете да търсите в базата знания или да се свържете директно с представител. Форумите на общността също са много активни и полезни. И накрая, не забравяйте да се възползвате от техния университет за електронна търговия. Тази безплатна услуга ще ви помогне да подобрите вашия сайт и маркетинговите си стратегии.

Свържете се с поддръжката на клиенти чрез:

 • телефон
 • електронна поща
 • Чат на живо
 • кикотене
 • Facebook

Такси

Тарифи за кредитни карти и такси за транзакции: С Advanced Shopify ще плащате процент на кредитна карта от 2,4% + 30 ₵ за онлайн покупки. Всички покупки в личен план идват с такса от 2,2% + 0 ₵. Както винаги, няма такси за транзакции, когато използвате Shopify Payments. За външни шлюзове за плащания бъдете готови да платите такса за транзакция от 0,5%.

Месечни цени: Advanced Shopify струва $ 299 на месец. Това очевидно е план, предназначен за установени предприятия, които се нуждаят от мащабируемо решение.

Опции за спестовни спестявания: Спестете пари, като плащате за цяла година напред. Shopify предлага 10% отстъпка при едногодишен план. Това е спестяване от над 350 долара. Ако закупите двугодишен план, можете да спестите почти 1500 долара с 20% отстъпка.

Допълнителни разходи: Независимо дали купувате име на домейн чрез Shopify или друг доставчик като BlueHost, можете да очаквате да плащате около $ 10 на година.

Можете също така да искате да добавяте приложения, докато разширявате уебсайта си и се нуждаете от по-специфични функции. Имайте предвид, че ценообразуването на приложението може да бъде еднократна такса или месечен абонамент. Не забравяйте да направите своите изследвания, преди да инвестирате в приложение.

Кой е Advanced Shopify Plan Best For?

Advanced Shopify е най-подходящ за големи фирми, които се нуждаят от мащабируемо решение, което може бързо да се адаптира към тяхната компания. Той е предназначен да се развива с вашия бизнес и да ви предостави инструментите, които ще ви трябва за разширяване.

Shopify Plus

Shopify Plus е корпоративно софтуерно решение за магазини с голям обем транзакции. Някои от най-големите световни марки използват Shopify Plus, за да захранват своите онлайн магазини. Той идва с неограничени продажби, продукти и честотна лента.

Shopify Plus Plan

Основната цел е да се осигури достъпно решение, което позволява на бизнеса да се съсредоточи върху пускането на продукти и насочването към нови пазари. Здравите инструменти улесняват управлението на магазина ви и намаляват разходите за ИТ. Специализирана 24/7 поддръжка също ще ви помогне да стартирате магазина си по-бързо

Shopify Plus Ограничения и изисквания

Shopify Plus не идва с никакви реални ограничения. За да започнете, ще трябва свържете се с Shopify. Те ще създадат персонализиран план за вас заедно с индивидуализирано ценообразуване.

Кой е Shopify Plus Plan Best For?

LA Lakers и Dodocase са двама клиенти на Shopify Plus. И двамата се гордеят с разпознаваеми марки и международен обхват. Те също са търговци с голям обем с уникални нужди. Shopify Plus е идеален за справяне с техните нужди.

Shopify цени в сравнение с техните най-големи конкуренти

Magento

Magento е друго голямо име в софтуерните платформи за електронна търговия. Голямата разлика е, че Magneto CE е услуга с отворен код. Това означава, че е технически безплатен. Хората от цял ​​свят доброволно допринасят за изграждането на програмата чрез създаване на добавки и приложения.

За съжаление, безплатно идва с много струни, прикачени. За един, ще трябва да осигурите хостинг на вашия собствен сървър. Освен това ще трябва да сте доста опитни, когато става въпрос за кодиране. Ако някое от тези изисквания е твърде техническо, за да се справите, ще трябва да наемете някого. Точно тогава разходите наистина започват да се сумират.

Дизайнерите и разработчиците обикновено таксуват в диапазона от 100 до 250 долара на час. Ако създавате сайт от нулата, часовете могат бързо да се добавят. Също така, не всички добавки са безплатни. Цените за разширенията могат да започнат от 99 ₵ и да достигнат нагоре от 8 000 долара.

Magento също така предлага много ограничено обслужване на клиентите. Можете да разглеждате форуми на общността. Въпреки това, в повечето случаи ще трябва да се консултирате с човека, който е създал вашия сайт. Това означава повече хора-часове за отстраняване на проблеми.

В обобщение, ето само някои от допълнителните разходи:

 • Сигурност
 • Име на домейн
 • Хостинг
 • Дизайнерски такси
 • Такси за разработчици
 • ИТ поддръжка
 • Добавки и разширения

Както можете да видите, „безплатната“ цена на Магнето може бързо да излезе от употреба.

Кой е Magento Best for?

Въпреки скъпата цена за стартиране, Magento предлага някои истински позитиви. Това е сложна и мащабируема програма, която ви позволява да персонализирате сайта си напълно. Ценовият етикет обаче го прави най-подходящ за по-утвърдени компании. Успешните бизнеси с широка аудитория и стотици продукти може да се възползват от Magneto.

BigCommerce

Що се отнася до ценовите планове и наличните функции, BigCommerce най-много прилича на Shopify. Стандартният им план е $ 29,95 на месец. Подобно на Shopify, тя предлага:

 • Инсталация с едно щракване
 • Безплатни теми
 • 15-дневна безплатна пробна версия – не се изисква кредитна карта
 • Хостинг
 • Сигурност
 • Неограничено съхранение и честотна лента
 • Бързо време на натоварване
 • Автоматични актуализации
 • 10% отстъпка при закупуване на годишен абонамент предварително

Кой е BigCommerce Best For?

В крайна сметка BigCommerce и Shopify се състезават за една и съща аудитория. И двамата са много подходящи за предприемачи, които стартират първия си уебсайт. Изборът може да се свежда до личните предпочитания. Може да откриете, че темата, която ви харесва най-много, е достъпна само в Shopify. Или може би една особеност, уникална за BigCommerce.

За щастие и двамата предлагат безплатни изпитания. Вземете и двете за въртене, преди да вземете окончателното си решение.

Volusion

Volusion е още една най-висока класация. Само с 15 долара на месец за мини плана може да изглежда много. Той обаче идва с много ограничения. Можете да добавите само до 100 продукта, а капачката на честотната лента е 1 GB. Освен това ще имате достъп само до онлайн поддръжка.

Дори новобранците вероятно ще искат да надстроят до Plus Plan за $ 35 на месец. Функциите на Plus Plan включват:

 • Неограничено съхранение
 • 1000 продукта
 • 3GB честотна лента
 • Поддръжка по телефона
 • Бюлетини
 • CRM
 • Изоставено възстановяване на количката

Имайте предвид, че повечето планове в обхвата от 30 долара идват с неограничена честотна лента.

Досега най-голямото оплакване срещу Volusion са техните ценови практики. Въпреки че рекламират месечните цени на абонамента, те не посочват всички скрити такси. Ето кратък списък с цени, които да очаквате:

 • SSL сертификат – 149 долара
 • Инсталиране на SSL сертификат (не можете да инсталирате самостоятелно) – 99 долара
 • Нов домейн – $ 11,99
 • Превишаваща честотна лента – 7 долара за GB
 • Такси за обработка на плащания от трети страни – 2.0-3.0% на транзакция
 • Такса за обслужване на PCI 1,83 – 3 долара на месец
 • Премахване на връзката „Powered by Volusion“ – 25 долара
 • Такса за прекратяване – 99 долара
 • Месечна такса изявления – 10 долара

Забележете, че цената на премиум теми и добавки дори не се споменава. Volusion е солидна платформа, но ценообразуването им не е прозрачно или конкурентно.

Кой е Volusion Best For?

С две думи: опитни кодери, които знаят за допълнителни такси. Платформата не предоставя редактор на WYSIWYG. Ще трябва да знаете определено количество код, за да персонализирате вашия сайт. Дори и тогава може да не си струва цената. Неочакваните такси могат бързо да се сумират. В сравнение с Volusion, Shopify е по-добрият избор за повечето хора.

Shopify Планове Често задавани въпроси

 • Мога ли да надстроя или понижа плана си по всяко време?
 • Да! Можете да промените плана си по всяко време. Независимо дали искате да намалите разходите или да надстроите за повече възможности, можете да превключвате планове.
 • Мога ли да прекратя абонамента си по всяко време? Какви са наказанията?
 • Можете или да затворите, или да поставите на пауза вашия магазин. Ако решите да го поставите на пауза, магазинът ще продължи да работи, но клиентите няма да могат да правят покупки. Това също ще намали оперативните разходи. Shopify ще поддържа магазина ви на живо и ще прави пауза за $ 14 / месец.
 • Също толкова лесно е да затворите магазина си. Всичко отнема няколко кликвания и можете да закриете акаунта си. Няма санкции за затваряне или пауза на вашия магазин.
 • Трябва ли да въведа информация за кредитната карта за безплатна пробна версия?
 • Не. Можете да започнете безплатната си пробна версия само за няколко минути, без да е необходимо да въвеждате информация за плащане.
 • Как да получа таксуване?
 • Shopify автоматично ще таксува кредитната ви карта на всеки 30 дни. Ще получите фактура, но няма да е необходимо да предприемате никакви действия. Вашата фактура ще включва месечната Ви такса заедно с всички такси за транзакции и приложения.

Заключение относно цените за пазаруване

Shopify е най-популярната платформа за хоствана електронна търговия. Тя осигурява стабилно решение и достъпни ценови планове. Дори предприемачите за първи път могат да използват силата на Shopify за разумна цена.

Изборът на правилния план зависи от това къде сте с вашия бизнес и колко бързо искате да се развивате. Добрата новина е, че можете да надграждате и понижавате плановете според нуждите. Просто няма много платформи, които предлагат една и съща комбинация от цена, гъвкавост и гъвкавост.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map