Shopify Plus: Преглед на софтуер за корпоративна електронна търговия

Shopify Plus е хоствана, облачна базирана платформа за електронна търговия, предназначена за онлайн търговци на дребно с голям обем, които трябва да са в крак с нуждите на своите клиенти. Shopify Plus осигурява мащабируемост и гъвкавост в пакет, който позволява на клиентите да се съсредоточат върху страната на търговията, а не върху техническите нужди на нейното управление. Сегашните клиенти на Shopify Plus включват Red Bull, Budweiser и General Electric.


Shopify Plus платформа за електронна търговия

Напълно хостван преглед на платформата за електронна търговия SaaS

Ако имате или изграждате, онлайн магазин и сте много по-заинтересовани от частта от магазина, отколкото от онлайн частта; напълно хоствана платформа за електронна търговия SaaS може да бъде точно това, от което се нуждаете.

SaaS означава Софтуер като услуга. С това получавате достъп до целия софтуер, който ви е необходим за стартиране на вашия магазин, плюс компютърните сървъри, от които се нуждаете за стартиране на софтуера за електронна търговия на.

Това се предлага като пакет за месечна такса, заедно с хора, които поддържат ефективно функционирането на компютрите, сигурността се актуализира, за да се запазят вашите данни, и поддръжка и актуализации на софтуера; накратко, техническата онлайн страна. Тази услуга е известна и като абонаментна услуга, тъй като плащате месечна такса.

Остава ви да се съсредоточите върху страната на магазина – създаване на онлайн магазин, маркетинг, реклама, поддръжка на клиенти, контрол на инвентара и всичко останало, свързано с търговията на дребно. Участието ви онлайн е да актуализирате съдържанието на уеб страниците в магазина си за електронна търговия, всичко, което клиентът вижда, и да следите как работи вашият бизнес..

Електронна търговия на предприятия

Електронната търговия на предприятия се отнася до онези търговци на дребно, чиито продажби са повече от около 500 000 долара годишно. Някои софтуерни компании за електронна търговия поставят тази стойност на долара още по-висока.

Ключът към обозначаването на нивото на предприятието е голям обем на трафика и очакван силен растеж. Тези търговци на дребно се нуждаят от решение за електронна търговия, което ще нараства бързо с тях и може да се справи с честите скокове в бизнеса им.

Преимущества на Shopify Plus

Килим и домашен сайт, работещ на Shopify Plus

развитие & Разходи за поддръжка

Това е просто: всички разходи за разработка и поддръжка не са задължителни. Екипът на Shopify Plus се грижи за техническата страна на управлението на вашия онлайн магазин – сигурността, поддръжката, актуализациите, ефективността на системата и съхранението на вашата информация се грижат и оптимизират..

Вашите незадължителни разходи за разработка са, ако искате да наемете някой, който да настрои или прехвърли вашия онлайн магазин в Shopify Plus за вас. Имаме поредица от статии, които идентифицират Shopify Plus Experts, които са акредитирани от компанията, които могат да направят това за вас.

Предвидими цени

Знаете колко струва да ви струва онлайн магазина Shopify Plus на месец. Вашите месечни ценови планове са предвидими и предварително договорени с компанията. Няма определена цена, но различни доклади показват, че началната цена е около 1200 долара на месец и се повишава оттам в зависимост от това от какви услуги и нива на трафик се нуждаете.

Предсказуемостта на месечните Ви разходи продължава, тъй като планът Shopify Plus няма такси за транзакционни продажби. Разбира се, все пак ще трябва да плащате такси с кредитната си карта, но няма допълнителна такса, наложена от Shopify Plus.

Сравнете това с непредсказуемостта на неприемана опция, при която плащате хостинг такса плюс транзакционните такси на вашия шлюз за плащания плюс наистина непредсказуемите такси на вашия програмист, който се опитва да бъде в крак с всички промени в софтуера и се уверете че всичко все още работи заедно.

И каква цена е спокойствието за безгрижна техническа среда, която ви струва?

Shopify предлага безплатна пробна версия за 14 дни за които не е необходимо да им давате номера на кредитната си карта.

Функции на ниво клас

Shopify има всички функции, които очаквате в корпоративна платформа за електронна търговия. Те включват автоматизирана доставка, печат на поръчки и директни емисии в счетоводни, инвентарни и други системи за управление.

Някои от най-забележителните функции са:

 • 99,9% продължителност на сървъра; 200 терабайта за съхранение и над 7000 ядра на процесора
 • неограничена честотна лента и неограничен брой продукти и обеми на продажби
 • 70 шлюза за плащане, включително биткойн
 • над 1000 приложения в App Store
 • възможност за създаване на собствени приложения и разширения чрез API и инструменти за разработка
 • поддържа подобрения механизъм за електронна търговия в Google

Управление на профила

Shopify Plus премахва неудовлетвореността от работата с множество членове на екипа за поддръжка на клиенти, като ви назначи собствен специализиран мениджър на акаунти. Този човек е вашата точка за контакт за всички ваши въпроси, притеснения и нужди с вашия магазин Shopify Plus.

Shopify Plus Бяла ръкавична услуга

Мениджърът на вашия акаунт научава вашия бизнес и знае историята на вашия магазин. Те също ще работят с вас, за да направят персонализиране на магазини, които не са налични в стандартния софтуер.

Абонатите на Shopify Plus също имат достъп до поддръжката на телефона на Shopify 24/7, заедно с телефонния номер и имейл адреса с приоритетна поддръжка на Shopify Plus..

Една единствена точка на фокус е също друго предимство на използването на хоствана платформа за електронна търговия. Екипът за разработка има само един фокус – Shopify Plus върху една платформа. Може да не изглежда като голяма работа, но много фирми за уеб разработки работят на различни платформи и езици, което разделя времето, фокуса и таланта им.

Времето на екипа на Shopify Plus е еднофокусно и те са много опитни в това, което правят. Това води до по-бързи корекции и разрешаване на вашите проблеми.

Мащабируема платформа

Целият смисъл на електронната търговия на предприятията е да подпомага бизнеса, който има висок трафик, а компютърните сървъри трябва да работят ефективно и надеждно, за да се справят с това. Не искате да се притеснявате за това; притеснението ви трябва да бъде дали вашият бизнес процес и инвентаризация могат да се справят с всички тези нови клиенти и транзакции.

Shopify Plus разполага с хардуерната и поддържаща инфраструктура, за да може да обработва сигурно голям брой транзакции в електронната търговия за всички свои клиенти. Те могат да се справят със стотици хиляди транзакции наведнъж и да имат цифра на надеждност 99,9% време на работа.

Shopify Plus не ограничава обема на продажбите, честотната лента или редица продукти, които можете да имате, така че можете просто да продължите да нараствате. И колкото и да растете, сайтът ви няма да се срине.

Интегрирана и изключително адаптивни

Shopify Plus интеграции и персонализиране

Не е нужно да имате преглед на бисквитки към вашия магазин на Shopify Plus, тъй като можете да персонализирате шаблоните по какъвто и да е начин. Същото важи и за функционалността. Shopify Plus не разполага с всеки инструмент, който всеки клиент би трябвало да бъде вграден точно в него – това би направило изключително нелека платформа.

Нуждаете се от целенасочена маркетингова кампания по имейл или програма за възнаграждение на клиенти? Лесно е да разширите Shopify Plus с разширения и интеграции от трети производители. NetSuite и SAP, например, осигуряват лесно интегриран софтуер.

Можете също така да добавите функционалност към вашия магазин Shopify Plus чрез разширения, които са малки парчета код, поставени в основния код.

Shopify Plus разполага с App Store с добре подбран избор от над 1000 приложения, от които да избирате. Някои приложения и разширения са достатъчно прости, за да се инсталират сами, но за други може да е необходима помощта на програмист.

Shopify Plus пусна Scripts, което позволява на разработчиците да напишат собствени персонализации за платформата. Така че, ако можете да го сънувате и да намерите програмист, можете да имате функционалността, която искате.

Сигурност (съвместим с PCI)

Shopify Plus има същото ниво на сигурност като това, използвано от банките – ниво 1 PCI DSS. Това е златният стандарт за сигурност. Shopify Plus прилага непрекъсната оценка на риска на своите данни и годишни оценки на място.

Клиентите се чувстват специални

Стандартната платформа Shopify насочва клиентите да извършват плащане под уеб домейн Shopify, който няма вид на онлайн магазина; това е без марката на магазина или навигацията в уебсайта. Това в най-добрия случай обърква клиентите и в най-лошия случай ги плаши да не завършат покупката си.

От друга страна, пазаруващите от Shopify Plus остават в магазина ви, за да могат да казват, така че да имат сигурност и увереност да видят, че купуват от вас.

Друг начин, по който клиентите се чувстват специални, е скоростта, с която можете да разрешите всякакви оплаквания или проблеми, които имат с вашия магазин. Вашата пряка връзка с мениджъра на вашия акаунт е жизненоважна част от това и може значително да ви помогне да създадете положително клиентско изживяване със собствените си клиенти.

Функционалност на многоканални продажби

С Shopify Plus продавайте навсякъде

Независимо дали разширявате своя магазин за тухли и хоросан в онлайн сферата или преминавате от съществуващ онлайн магазин, възможността да продавате в няколко канала често е ключ към растежа на бизнеса на ниво бизнес.

Shopify Plus има функция за продажба, която позволява връзки до магазини в реалния свят, за да можете да продавате онлайн във вашия физически магазин. Можете също така да продавате в социални медийни платформи като Facebook и Pinterest, за да разширите маркетинговия си обхват.

Тези търговци на дребно, които обмислят глобална експанзия, ще се интересуват от повече от 70 различни шлюза за плащане, които Shopify Plus предлага, включително биткойн, който ви позволява да продавате в множество географски региони.

Маркетинг дружелюбност

Имате достъп до всички теми на Shopify, за да създадете вашия магазин Shopify Plus, и всички теми са мобилни. Това означава, че темите откриват размера на екрана на мобилното устройство и коригират собствения си размер, за да съответстват. Това е добре за всички ваши клиенти и за търсачките, които дават приоритет на резултатите от търсенето на уебсайтове с тази функция.

Shopify Plus е създаден, за да улесни живота на маркетолозите. Създаването и актуализирането на страницата на магазина, насочена към клиентите, е просто и ясно и всичко, от което се нуждаете, е достъпно от таблото за управление.

Зад кулисите е също толкова лесно да се направи анализи, за да се смаже статистиката за посещенията и реализациите, както и данните за продажбите; и имате разнообразен избор от отчети, които да използвате.

Международно разполагане

Много предприятия за електронна търговия на корпоративно ниво навлизат на световния пазар, а Shopify Plus прави това лесно. Вградените функции за международен маркетинг включват гео-насочване, езикови и валутни инструменти.

Shopify Plus недостатъци

API или персонализирани ограничения за Backend

С всяка хоствана платформа, вие винаги се сблъсквате с ограничения относно промените, които можете да направите. Shopify Plus предлага голямо количество персонализиране от страна на клиента, но ограничена възможност за промяна на задния край. Нямате достъп до FTP или базата данни – всичко трябва да минава през интерфейса или API.

Ако например използвате конкретен доставчик на инвентара, а софтуерът не се интегрира лесно с Shopify Plus, ще трябва да наемете програмист, който да работи усилено, за да може интеграцията да работи.

Платформа за заключване

След като сте разработили магазина си Shopify Plus или мигрирате магазина си Shopify там, вие сте заключени, независимо какво се случва с Shopify като компания. Ако решите да преместите магазина си някъде другаде, можете да вземете само информацията, която Shopify Plus ви позволява да експортирате.

Всъщност това са всичките ви данни, но все още не е същото като да имате достъп до FTP и всички бази данни на вашите собствени сървъри.

Вие също трябва да разработите някои познания за използването на Shopify Plus. Персонализирането на вашия магазин и поддръжката му изисква някой да научи постъпленията на Shopify Plus и да развие някои специфични за платформата знания. Shopify използва свой собствен кодиращ език, Liquid, така че познаването на HTML или CSS не помага тук.

Опции за ограничени отстъпки

Това е ограничение за това как определяте отстъпки във вашия онлайн магазин. Можете да зададете отстъпка само при едно условие наведнъж: до колекция или продукт или цена. Например, не можете да намалите всички елементи над $ 20 с 10%. В зависимост от това колко съкращения възнамерявате да предложите и как искате да ги структурирате, това може да бъде сериозно притеснение.

Shopify Plus състезатели

Shopify Plus срещу Magento Enterprise

Shopify Plus и Magento Enterprise Edition са преки конкуренти в областта на корпоративната електронна търговия. Основната разлика е, че Shopify Plus е хоствано решение и Magento Enterprise се хоства самостоятелно, така че трябва да намерите уеб хостинг услуга, за да стартирате софтуера за вас.

Надградете до платформата за електронна търговия Shopify Plus

Magento предлага и хоствана версия, Magento Enterprise Cloud Edition. Тази платформа използва същата кодова база и осигурява същата гъвкавост като Magento.

Както Shopify Plus, така и Magento Enterprise са съвместими с PCI сигурността, с ниво 1 PCI DSS сертификат. Основната разлика е, че като хоствана платформа екипът на Shopify Plus се грижи за сигурността за вас.

С Magento вие носите отговорност за поддържането на сигурността на данните и всички нарушения в него са ваша грижа и отговорност. Отнема време и усилия, за да ги наблюдавате и коригирате, да не говорим за всички притеснения.

Актуализирането на вашия онлайн магазин трябва да е лесно и ясно. Описанията на продуктите, редактирането на копието на уебсайта, добавянето на формуляри за клиенти и цялото друго съдържание, насочено към клиента, трябва да бъдат правилни и навременни.

В допълнение, имате нужда от анализи, за да проследите как вървят продажбите ви, какви са процентите на реализация, как се осъществяват вашите кампании в социалните медии и маса друга маркетингова информация.

С Shopify Plus можете да получите достъп до функциите за всичко това от вашия административен панел. Magento Enterprise няма нито една от тези функции по подразбиране, въпреки че можете да ги добавите чрез разширения или да създадете своя собствена. Това, което Magento Enterprise има, обаче са разширения за обработка на реферали или маркетинг на филиали.

Оптимизацията за търсачки е често пренебрегвана част от онлайн търговията на дребно. Над една трета от всички покупки се правят от първоначални търсения в мрежата. С въвеждането на версия 2, а сега версия 2.1, Magento Enterprise е наравно с Shopify Plus, със SEO.

И двете платформи предоставят достатъчно инструменти за повече от адекватно SEO и включително възможност за интегриран бутон за блогове и социални споделяния.

Доставка е от ключово значение за всеки онлайн бизнес и Shopify Plus, и Magento Enterprise се интегрират с повечето основни проблеми, свързани с доставката, включително USPS. Shopify Plus обаче не се свързва с DHL.

Тъй като Magento Enterprise е самостоятелна хоствана платформа, поддръжката и приложенията са от съществено значение за успеха на потребителите му. Съществува силна глобална общност от форумни модератори и сътрудници, както и разработчици, които пишат приложения и разширения.

Shopify Plus има магазин за приложения с над 1000 приложения на трети страни и много силен екип за поддръжка на клиенти, към който имате приоритетен достъп.

Shopify Plus срещу BigCommerce Enterprise

Мигрирайте съществуващия си магазин на BigCommerce към Shopify Plus

BigCommerce е един от основните конкуренти на Shopify в хостваната, облачна област, електронна търговия. BigCommerce Enterprise се идентифицира с бизнеса на дребно, реализирайки 1 милион долара или повече продажби годишно. Техните клиенти включват Toyota, Gibson и Payless Shoesource.

Таблата за управление на Shopify Plus и BigCommerce Enterprise са базирани на съответните им стандартни платформи за електронна търговия – и двете са лесни за използване. (Вижте нашите рецензии на Shopify и BigCommerce.)

И двете платформи се предлагат с функции направо извън кутията и прилагането им е лесно. Shopify Plus използва собствен кодиращ език, наречен Liquid, и има крива на обучение, която участва в избора на това за технически наклонените. Доскоро редактирането на шаблони на BigCommerce Enterprise привлича оплаквания, но новият редактор на теми Stencil опростява процеса.

Shopify Plus и BigCommerce Enterprise имат подобни функции с неограничена честотна лента и мащабируемост и 99,99% време за работа. И двете ви позволяват да продавате в няколко канала и двамата предоставят специализирани мениджъри на акаунти, въпреки че с BigCommerce Enterprise има допълнителна такса за тази услуга.

Shopify Plus продължава напред със своето приложение за трафик за безболезнено прехвърляне на вашите предишни клиенти към новата ви платформа Shopify Plus без спад в SEO. И двете Enterprise платформи печелят с интегрираната си карта за една страница.

Shopify Plus има доста стройна основна платформа, но можете да добавите функционалност и функции чрез избор от над 1000 приложения в магазина за приложения. BigCommerce Enterprise предлага селекция от 265 приложения, но те покриват почти всичко, от което се нуждаете.

Ако имате нужда от нещо, което не можете да намерите, и двете платформи предоставят достъп чрез своя API за разработчици за създаване на нови приложения.

Всички теми на уебсайта с Shopify Plus и BigCommerce Enterprise са мобилни. BigCommerce Enterprise има повече теми, от които да избирате, ако преброите различните възможни варианти за всяка тема.

Входните шлюзове за обработка на плащания могат да предизвикат безпокойство, ако щете глобални. Shopify Plus обхваща света със 70 процесора за плащане, а BigCommerce Enterprise има само 38 – но това може да ви е достатъчно.

заключение

Кой е Shopify Plus Препоръчва се за?

Препоръчваме ви да разгледате Shopify Plus, ако сте търговец на дребно, който иска онлайн магазин и:

 • има голям и нарастващ магазин на дребно (тухли и хоросан или онлайн)
 • има продажби от най-малко 500 000 долара годишно
 • предвижда или планира, че обемът на продажбите ви ще продължи да нараства, като потенциално няма ограничение
 • има периодични скокове във вашите продажби, може би до хиляди поръчки в минута
 • иска да се съсредоточи върху дизайна, маркетинга и търговията на дребно, а не върху вашата техническа онлайн среда
 • иска уникален, персонализиран отпред магазин, автоматично адаптиран за всяка мобилна платформа
 • иска специална поддръжка на клиенти и дългосрочни отношения с вашия доставчик на услуги за електронна търговия
 • предвижда разширяване в световен мащаб, в различни региони и езици
 • вярва в многоканална продажба, за да достигне до повече клиенти

Защо бихте използвали Shopify Plus?

Shopify стартира Shopify Plus през февруари 2014 г., за да задоволи по-големите си клиенти, които надхвърлят оригиналната си платформа за електронна търговия. Shopify успя да се справи с някакъв бизнес с голям обем, но не беше проектиран да го направи.

Ако вече сте клиент на Shopify и не сте сигурни дали сте готови да преминете към Shopify Plus, ето четирите основни екстри, които Shopify Plus има:

 • касата на вашия собствен домейн, със собствена марка и уебсайт
 • специализиран мениджър на акаунти за поддръжка & персонализирано, когато сте на много високи нива на трафик.
 • персонализирана интеграция с платформи за инвентаризация и управление
 • възможност за създаване на клонове на вашите магазини за различни целеви държави

Ако вече имате онлайн магазин на друго място и искате да се преместите на платформа на ниво предприятие, Shopify Plus предлага решение „до ключ“, в което можете да се преместите веднага. Мениджърът на акаунта ви ще работи с вас, за да гарантира, че вашият магазин няма да загуби класирането на страницата ви за търсене при прехода.

Въпреки че е сравнително нов, Shopify Plus вече има някои клиенти с тежък удар и обикновено се споменава в челната тройка на всяка корпоративна платформа за електронна търговия. Прегледите на потребителите на този софтуер са изключително положителни.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map