Опитайте плюсове и минуси, за да стартирате уебсайта си за електронна търговия

Ако сте пазарували наоколо за най-добрата платформа за електронна търговия, за да захранвате вашия магазин, вероятно продължавате да попадате на Shopify. Това е лидер в индустрията и последователно класиран сред първите три платформи.


Въпреки че Shopify със сигурност е впечатляващ инструмент, може да има повече възможности за избор, за да отговорим на вашите нужди. Научете повече за плюсовете и минусите на софтуера за електронна търговия, за да можете да вземете най-доброто решение за покупка.

Шофирайте предимствата и недостатъците на строителя на магазина за електронна търговия

МАГАЗИН ЗА ПРОИЗВОДСТВО

Не може да се отрече, че платформата за електронна търговия Shopify идва с дълъг списък от плюсове. Ето само няколко от акцентите.

Решение до ключ: Shopify не е готов. Не е нужно да се притеснявате да инвестирате време и пари в процеса на настройка. След като се регистрирате, можете да започнете да проектирате и изграждате магазина си.

Бързата и лесна настройка също означава, че можете да започнете да продавате и да печелите приходи възможно най-скоро. Няма да ви се налага да прекарвате месеци или дори години в изграждането на сайта си.

Важни вградени функции

хостинг: Shopify използва техните мощни сървъри, за да управлява вашия магазин. Това също означава, че те се справят с всякакви технически проблеми. Не е нужно да се притеснявате от стартирането и отстраняването на проблеми със собствените си сървъри. За начинаещи това е огромен плюс.

Сигурност: Shopify е PCI DSS съвместим. Това означава, че те отговарят на индустриалните стандарти за сигурност на кредитни и дебитни карти. Вашите клиенти могат да се чувстват уверени, че тяхната финансова информация е защитена.

Shopify е съвместим с PCI DSS

В допълнение, вашият магазин се предлага с безплатен SSL сертификат. Този слой защита работи за криптиране на чувствителни данни. Това е друг начин за защита на информацията за купувачите. Някои строители на уебсайтове за електронна търговия ще ви накарат да закупите сертификат и да платите, за да го инсталирате.

SEO: Лесно е да си SEO експерт с Shopify. Техните вградени функции правят електронна търговия SEO практически глупаво. Програмата автоматично създава сайт, интегрира се с всякакви допълнителни програми за анализи и ви позволява да актуализирате мета описания и тагове. Всичко, което трябва да направите, е попълването на заготовки и вашият сайт ще се стартира като приятелски търсачка.

Опишете подробности за екрана на SEO на уеб страницата

Лесен за използване интерфейс: Високите оценки за лесна употреба надхвърлят дизайнерските характеристики. Макар че редакторът е чудесен за начинаещи, такава е и останалата част от таблото за управление. Всеки може лесно да се ориентира. Организацията има смисъл и настройката е както визуално привлекателна, така и ясно подписана.

App Store: Магазинът за приложения Shopify има хиляди добавки, които можете да използвате за разширяване на функциите на вашия сайт. Докато някои от тях изискват еднократна такса или месечен абонамент, голяма част от тях са абсолютно безплатни. С непрекъснатото добавяне на нови приложения няма ограничения за това, което можете да правите.

Shopify App Store

Shopify POS App: Shopify надхвърля онлайн продажбите. С POS приложението можете лесно да продавате продукти на събития на живо. Занесете своите стоки на пазари, панаири, изскачащи прозорци и други събирания. Приложението улеснява извършването на транзакции в движение.

скорост: Бързите времена на натоварване са важни поради няколко причини.

 • 1. Търсачките възнаграждават сайтове с по-бързо време за зареждане. Бавните сървъри всъщност могат да повлияят негативно на вашата класация.
 • 2. Онлайн купувачите са нетърпеливи. Не отнема много, за да накарате потенциален клиент да напусне страницата ви. Налагането на чакане на вашия уебсайт може да ги прогони.
 • 3. Изглежда непрофесионално. Имате само един шанс при добро първо впечатление. Муден сайт няма да внуши доверие в него.

Поддръжка на клиенти: Като клиент на Shopify имате 24/7 достъп до поддръжка на клиенти. Можете да се свържете с тях чрез:

 • телефон
 • електронна поща
 • Чат на живо
 • кикотене
 • Facebook

Оформете отлични възможности за поддръжка на клиенти.

Също като собственик на бизнес ще имате достъп до различни CRM инструменти. Можете да ги използвате, за да създадете приятно преживяване при пазаруване и да управлявате поръчки. Всички тези функции са вградени и готови за използване от първия ден.

Основни маркетингови инструменти: След като имате сайт, е време да започнете да пускате на пазара вашите продукти. Shopify улеснява оптимизирането на вашите страници с Sitemaps, мета тагове, описания и интеграция в социалните медии. Други маркетингови инструменти включват:

 • Проследяване и отчитане на клиенти
 • Възможност за създаване на промоции и предлагане на отстъпки
 • Шаблони за бюлетин и имейл
 • Блог възможности
 • Отзивчив дизайн за мобилни устройства
 • Обширен магазин за приложения

Имате всичко необходимо за провеждане на цялостна маркетингова кампания. Всякакви допълнителни инструменти могат да се добавят чрез магазина за приложения. Има много безплатни и на разумни цени опции.

Дизайн

Магазин за шаблони на Shopify

Един от най-големите разходи за стартиране на онлайн магазин е наемането на програмист, който да проектира вашия сайт. Часовите ставки могат да започват от 100 долара и да надхвърлят 200 долара. Не отнема много време, за да натрупате огромна сметка. Това извежда персонализиран дизайн извън ценовия диапазон на много стартиращи компании.

За щастие, с Shopify няма да ви трябва професионален разработчик. Всеки може да създаде сайт. WYSIWYG редакторът улеснява персонализирането на страниците. Не е нужно да знаете как да кодирате, за да направите промени.
Ако имате проблеми, можете да се свържете с поддръжката на клиенти или да използвате техните инструменти за ресурси. Те осигуряват:

 • Обширни страници с често задавани въпроси
 • Форум на общността
 • База от знания
 • Университет за изграждане на уебсайтове.

Платформата е идеална за начинаещи, но достатъчно гъвкава за по-опитните предприемачи.

Чувствителен уебсайт дизайн

Шофирайте отзивчиви шаблони.

По-голямата част от купувачите използват мобилните си устройства, за да разглеждат и правят покупки. Ако уебсайтът ви не отговаря, ще се борите да конвертирате продажби. Shopify предлага теми с отзивчив дизайн, така че вашият уебсайт да изглежда добре на телефони, таблети и лаптопи. Клиентите могат лесно да преглеждат вашите продукти и да плащат където и да са.

Изобилие от безплатни теми

Платформите за електронна търговия варират доста силно в броя на безплатните теми, които предлагат. Shopify попада в средата на диапазона в тази категория. В момента можете да избирате от 10 безплатни теми. Премиум темите варират в цената от $ 80 до $ 150. Въпреки че 10 може да не звучат много, качеството на безплатните им теми е много над конкуренцията.

Shopify Шаблони на уебсайтове

Също така помага безплатни теми за Shopify да са добре проектирани и лесно персонализирани. Редакторът на WYSIWYG ви позволява да правите прости промени при плъзгане и пускане. Можете също така да получите достъп до кода на темата и да персонализирате детайли чрез HTML или CSS. Регулирайте оразмеряването, разменяйте цветовете и добавяйте изображения с лекота.

Добавките,

Друго предимство на софтуера Shopify е, че те непрекъснато разширяват своя магазин за приложения. Ако не можете да намерите определен инструмент или приложение, има вероятност скоро да бъде наличен. Те непрекъснато търсят начини да подобрят и задоволят нуждите на клиентите.

Shopify гъвкава софтуерна платформа ще продължи да расте с вас и на променящия се пазар. В момента има хиляди плъгини, от които да избирате и този брой продължава да расте всеки ден.

Shopify също оптимизира процеса на интеграция. След като закупите или изтеглите приложение, ще бъде лесно да стартирате веднага. Обикновено не се включва никаква настройка. Разширяването на функционалността на вашия магазин отнема само няколко кликвания.

МАГАЗИН КОНС

Ценообразуване

Може би сте забелязали, че на пазара има доста безплатни опции за самостоятелно хостване: Magento, Zen Cart, PrestaShop. Въпреки че маркерът Free може да звучи привлекателно, има уловка. Трябва да владеете кодирането, за да използвате тези колички за електронна търговия. В противен случай ще трябва да наемете програмист, който да проектира вашия магазин. В този случай “безплатният” разход бързо изчезва.

В допълнение, опциите за самостоятелно хостване могат да се предлагат и със скрити такси. Може да се наложи да доплатите за шлюзове за плащане, сертификати за сигурност и други функции, вградени в Shopify.

По същество опциите за самостоятелно домакинство са най-добри за тези с технически познания. Ако сте начинаещ, тогава Shopify все още е голяма ценност. Добре е месечният абонамент, за да можете бързо да проектирате свой собствен сайт.

Трудности при персонализиране

Някои потребители се оплакват, че Shopify темите са трудни за персонализиране. Shopify изобретил свой собствен кодиращ език, наречен Liquid. Ако сте свикнали с други езици, ще има крива на обучение.

Горната страна е, че не сте заключени да използвате Liquid. Потребителите все още имат възможност да използват HTML, CSS и JavaScript за извършване на промени. Само тези, които разчитат на PHP, потенциално ще срещнат проблеми.

Маркетинговите инструменти са много основни

Друго често срещано оплакване е, че вградените маркетингови инструменти са твърде основни. Това е тежък аргумент, за да се придържаме. Shopify сайтовете са вградени с всички необходими инструменти. Ако има празнина, всичко, което трябва да направите, е да посетите магазина за приложения. Всеки потребител има неограничен достъп до най-добрите налични маркетингови инструменти.

организация

Shopify направи интересен избор, когато става дума за имена на категории. Те могат да бъдат объркващи и да затруднят навигацията в сайта. Това отнема от потребителското изживяване и създава ненужна крива на обучение. Въпреки че този кон се преодолява лесно, той все още е досаден.

миграция

Ако решите да превключвате платформи, Shopify не улеснява миграцията. Въпреки че това е обичайна практика, това може да означава и загуба на част от информацията в магазина ви. Най-доброто, на което можете да се надявате, е CSV износ на вашия сайт. Това е добра причина да отделите време за избор на платформа за електронна търговия. Възползвайте се от всякакви безплатни изпитания, за да не се налага да се притеснявате от миграцията по пътя.

Кой е Shopify Best For?

Shopify всъщност е много подходящ за повечето хора, които търсят да стартират онлайн магазин. Обслужва огромното мнозинство от хората, които не знаят код. Това означава огромни спестявания при проектиране и разработване на магазин. По принцип всеки може да изгради и пусне магазин в рамките на няколко часа.

Shopify има и един от най-добрите планове за ценообразуване на пазара. Можете да надстроите и понижите при необходимост. Дори основният план идва с всички функции, които ще ви трябват и достъп до магазина за приложения. Въпреки че има такси за кредитни карти, те са стандартни.

Shopify Алтернативи

Докато Shopify е страхотна платформа, която говори пред масивна аудитория, там има и други опции. Volusion, BigCommerce и Magento често са класирани на върха с Shopify. И то с добра причина. Всички тези платформи се състезават за дял от един и същ пазар. Всички работят усилено, за да печелят вашия бизнес.

В крайна сметка обаче софтуерната платформа Shopify все още излиза на върха по няколко причини:

 • 1. Най-добри теми. Докато другите големи играчи може да имат повече теми, темите на Shopify са по-добре проектирани и по-професионално изглеждащи. Разбира се, това е изцяло въпрос на мнение и личен вкус. Ако искате да се убедите сами, използвайте безплатните опити, за да погледнете наоколо.
 • 2. Супер удобни за потребителя. Magento е програма с отворен код, която ще изисква някои технически познания. BigCommerce и Volusion предлагат редактори за плъзгане и пускане, но Shopify получава високи оценки за лесна употреба.
 • 3. Неограничени функции. С Shopify никога не трябва да се притеснявате от преувеличения. Можете да добавяте колкото искате продукти и да се наслаждавате на неограничено съхранение и честотна лента. Не е необходимо да плащате за подобрен пакет.
 • 4. Обслужване на клиенти. Shopify задава стандарта за отлично обслужване на клиентите. Потребителите имат дълъг списък от начини за достигане до представител 24/7. Други платформи ви карат да плащате повече за директен достъп.
 • 5. Постоянни актуализации. Ако погледнете тенденциите на Google, Shopify продължава да придобива сцепление. Неговите конкуренти също не са справедливи. Много от това се дължи на ангажимента на Shopify да подобри своите функции. Shopify продължава да се адаптира към пазара и добавя нови функции, ако е необходимо. Няма да трябва да се притеснявате дали той ще остарее.

Докато Shopify се откроява като най-добрият избор за начинаещи без кодиране, това не означава, че е най-добрият вариант за всички. Ако имате опит с кодирането, може да откриете, че Magento е по-лесно адаптивен. Или може да намерите идеалната тема в BigCommerce.

Shopify има масова привлекателност, но винаги е в най-добрия ви интерес да пазарувате, преди да се ангажирате с платформа.

Заключение: плюсовете превъзхождат ли минусите?

Без съмнение. Всъщност много от минусите, които потребителите споменават, всъщност не притежават сцепление. Всички недостатъци ще засегнат само много малка част от потребителите.

Никога не е било по-лесно за обикновения човек да проектира и пусне онлайн магазин. Това е страхотна новина за предприемачи от цял ​​свят.

Вече няма огромни бариери, що се отнася до техническите познания или бюджета. За около 30 долара на месец всеки с компютър може да изгради професионален уебсайт с Shopify. Чудесно време е да се ударите сами и Shopify е голяма част от това движение.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map