Как да трансформираме своя блог в емпория за електронна търговия

Ако сте блогър, вероятно е вече да положите много усилия за изграждането на вашата аудитория.


Ако публикувате редовно и съдържанието ви е полезно, забавно, информативно или проницателно, вероятно е вече да имате следното, което е перфектната позиция да бъдете, когато стартирате в начинание за електронна търговия.

Независимо дали искате да продавате цифрови или физически продукти и услуги – ето как да превърнете читателската си аудитория в бъдещите си клиенти.

Превърнете блога си в платформа за електронна търговия, за да продавате продукти.

Тъй като знаете целевия си пазар, вече сте с една стъпка напред. Можете да разгледате какви са хората, които четат вашия блог, както и вида продукти и услуги, които можете да предложите, които биха им харесали.

Останете лоялни към аудиторията си

Бъдете лоялни към следващите си и ги обслужвайте с продукти и услуги, от които наистина се нуждаят.

Първият и най-очевидният вариант за осигуряване на приходи от вашия блог е да продавате продукти, които са свързани с вашата ниша, независимо дали е декор за дома, готвене, технологии, домашни любимци или нещо друго.

Започнете, като помислите какъв магазин искате да управлявате и какви продукти или услуги искате да продадете, тъй като това ще информира кое решение за електронна търговия е най-добрият вариант за вас и как в крайна сметка искате да стартирате своя магазин.

Мозъчна буря около вашата ниша и задавайте на аудиторията въпроси за това какви видове продукти биха искали да виждат и защо. Продажбата онлайн е невероятно ръководена от пазара – опирайте се на знанията си за вашата аудитория, за да успеете.

Експериментирайте и вижте какво работи

Забавното е, че можете да продавате почти всичко – ако приемем, че е законно разбира се и има отношение към читателската публикация на вашия блог. (Например, ще изглежда малко странно, ако блогът за преглед на книги започна да се занимава с продажбите на бижута или кафе).

Използвайте въображението си и се опитайте да бъдете изобретателни с новия си продукт или услуга – не се фокусирайте само върху „очевидни“ артикули, които хората могат да получат от големите търговски сайтове.

 • Изберете за продукт или услуга, която точно представя вас и вашата специалност – нещо, към което вие и вашата аудитория сте страстни. Потърсете задълбочени експертни познания и специализация за повърхностни терени за продажби.
 • Що се отнася до доставките на продукти, може да се окаже, че ги купувате от търговец на едро или може да искате да създадете свои собствени продукти, ако това е вашето нещо. Не позволявайте да ви спре липса на средства или място – можете стартирайте бизнес с доставка на капки за ограничен бюджет за броени дни.
 • Струва си да разгледаме какви други подобни блогъри продават онлайн, за да ви помогнат да генерирате идеи.
 • И не се страхувайте да експериментирате – изпробвайте няколко неща и вижте какво е популярно и кое не помага да усъвършенствате предлаганата от вас продукция.

Намерете правилното решение

Изборът на правилното решение за електронна търговия е важен. Трябва да помислите как искате да приемате поръчки и да получавате плащания по начин, лесен както за вас, така и за вашите клиенти.

Можете да изберете платформа за електронна търговия с пълна услуга, която е изцяло изградена с поддръжка на клиенти, или можете просто да добавите разширение за електронна търговия към съществуващия си сайт, което ви позволява стратегически да поставяте функциите на електронния магазин в целия си блог, без да променяте как изглежда. Ето какво Американската асоциация за уебмастъри счита за най-добрите софтуерни платформи за електронна търговия.

Докато решите, помислете за потребителското изживяване на всяка платформа и дали те правят процеса на покупка възможно най-безпроблемен за вашите клиенти. Доброто потребителско изживяване в крайна сметка ще повиши процента на реализация и лоялността на клиентите.

Покажете, че имате доверие

Трябва да си вземете клиентите да ви се доверят – инвестирайте време и пари в качествено съдържание, дизайн и потребителско изживяване, за да не се връщат хората.

 • Ако искате да направите електронния си магазин да изглежда по-надежден, помислете за присъединяване към Надеждни магазини на Google програма. Магазините, които постоянно осигуряват високо ниво на обслужване на клиентите, са възнаградени със значка, която ще позволи на купувачите да знаят, че сте проверен и надежден онлайн магазин – и който ще им предложи 1000 долара за цял живот защита.
 • Показвайте сигнали за доверие във вашия магазин, особено в близост до страниците за каси, за да помогнете за изграждането на доверие и достоверност.
 • Имайте подробни условия & условия и доставка и връща информация на вашия сайт и винаги улеснява контакта с вас.

Улеснявайте плащанията

Предлагането на множество опции за плащане е добър начин да внушите доверие на клиентите си, когато те идват да проверят.

Настройка на вашия магазин с Портал за плащане PayPal е задължително, тъй като това е един от най-популярните сигурни методи за онлайн разплащане. Той може също да предостави полезни функции за пазаруване за вашия сайт, като бутони „купете сега“ и опростени опции за плащане.

Наред с това разрешете на клиентите си да извършват плащания с неплатени плащания чрез PayPal и гарантирайте, че имате функционалността за тях лесно да правят покупки, независимо от това какво устройство използват..

Определете правилно техническите неща

Стартирането на магазин за електронна търговия е различно от воденето на блог – може да се наложи да дадете на сайта си цялостно техническо надграждане.

 • Погледнете сегашния си доставчик на хостинг услуги. Планирате да инсталирате плъгин за WooCommerce във вашия блог на WordPress? Може да се наложи да инвестирате в по-мощно WordPress хостинг решение като WP Engine, за да не забавите сайта си (преглед на WPEngine тук).
 • Обходете URL адресите на вашия сайт с SEO инструмент като Крещяща жаба за да изпуснете всички потенциални проблеми с индексирането.
 • Голям магазин с продукти, които се предлагат и не се предлагат на склад? Винаги пренасочвайте отделните страници с продукти обратно към съответните страници с категории, за да не загубите продажби поради досадни 404 страници.

Някога опитвали ли сте да преобразувате блога си в магазин за електронна търговия? Какви уроци научихте по пътя? Уведомете ни в коментарите.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map