BigCommerce vs. Magento: Коя платформа за електронна търговия трябва да изберете?

Докато Bigcommerce и Magento са доста различни, и двамата имат силно следване в общността на онлайн магазините.


Bigcommerce е основана от двама австралийци като Interspire Shopping Cart през 2003 г. и трансформирана в Bigcommerce през 2009 г. С 50 000+ търговци днес и 4 милиарда долара продажби можете да заключите тяхната популярност в пространството за електронна търговия.

BigCommerce срещу Magento

Culver City, базираната в Калифорния, Varian, Inc., разработи Magento през 2008 г. Magento има почти 30% от пазарния дял сред своите конкуренти, като 150 000+ търговци, включително някои търговци на големи имена, и около 50 милиарда долара брутна стока сделка на година.

Като сериозен собственик на магазин, който е готов да продава стоки и услуги онлайн, има повече възможности за проектиране на уебсайта ви за електронна търговия от всякога, а Bigcommerce или Magento може би две, които искате да разгледате.

Contents

Основни разлики между двете платформи

BigCommerce Bigcommerce попада в клас на платформите за електронна търговия, който предлага хоствано, базирано на шаблони решение за настройка и управление на уебсайта на вашия магазин. Той е създаден за начинаещи потребители, които искат бързо и лесно да създадат магазин, да управляват продукти и да популяризират марката си. Той предлага някои опции за персонализиране. Моделът на ценообразуване за този тип платформа се основава на месечен абонамент и обем на продажбите.

Magento Magento е здрава, самостоятелно хоствана система за управление на съдържанието (CMS), която ви позволява (или вашият опитен разработчик) да използвате кода с отворен код за изграждането на сайта. Той е направен за опитни програмисти или разработчици, които искат висока гъвкавост на дизайна. Изтегляте софтуера безплатно и добавяте приложения за създаване на среда за пазаруване или можете да инвестирате в по-скъп корпоративен план, предназначен за огромни обеми на продажби.

За кого се препоръчва всяка платформа

BigCommerce Платформата Bigcommerce е предназначена за бизнес с голям обем, който продава стоки и услуги онлайн. Повечето начинаещи потребители могат да научат как да настроят и управляват магазин в Bigcommerce.

Magento Платформата Magento е предназначена за още по-големи магазини за електронна търговия с мащабируемост, за да побере всякакъв мащаб на бизнеса. Той се харесва на напреднали потребители с техническите умения за HTML програмиране.

Има някои фактори, които трябва да вземете предвид при избора на перфектната платформа: големината и потенциала за растеж на вашия бизнес, нивото на вашите умения, времето и усилията, които искате да вложите в него, и самата платформа.

В това цялостно сравнение ще разгледаме както Bigcommerce, така и Magento по отношение на:

Сравнете настройката на магазина

Инсталиране и настройка на магазина

Сравнена инсталация на онлайн магазин

Повечето потребители, които поемат проекта за създаване на уебсайт за електронна търговия, искат опит, съвместим с техния набор от умения и резултат, който включва всичко, от което се нуждаят (или нуждите на клиента им) за успешното решение за продажба. Инсталацията и настройката за Bigcommerce и Magento са различни, но резултатите произвеждат еднакво стабилен онлайн магазин и положително клиентско изживяване.

Приготвяме се да започнем

BigCommerce С тази платформа за електронна търговия не се изисква инсталация. Регистрирате се за акаунт в уебсайта на Bigcommerce с потребителско име и нова парола. След това ще бъдете подканени да изберете мобилен шаблон и да започнете да изграждате вашия сайт с помощта на екранен редактор. Ще трябва да се абонирате за име на домейн за вашия уебсайт, от трета страна или от BigCommerce.

Компанията заявява на своя уебсайт, че препоръчват да се използва компания от трети страни, ако се нуждаете от „пренасочване или поверителност на домейна в бъдеще“. Уеб хостингът е включен в ценовите планове на Bigcommerce.

Magento Тази платформа за електронна търговия изисква да се абонирате с трета страна както за име на домейн, така и за уеб хостинг, за да започнете с (eHost, iPage, Web.com и т.н.) и след това можете да изтеглите Magento софтуера безплатно и да го инсталирате на вашия хостван акаунт. Имате няколко опции за мобилни шаблони в Magento и след това процесът е да изградите сайта от нулата (освен ако не инвестирате в Enterprise план).

Настройка на магазина

Bigcommerce

BigCommerce

 • Лекота на интерфейса. Създаден за простота, интерфейсът на Bigcommerce предлага меню на таблото за настройка и редактиране на екранен магазин, включително много вградени модули и опция за добавки.
 • Инструменти за влачене и пускане. Тази платформа предлага частичен интерфейс за влачене и пускане.
 • Редактиране на компоненти (преместване, оразмеряване и редактиране). Редактирането на страниците ви до голяма степен се основава на избрания от вас шаблон и много от шаблоните могат да се редактират.
 • Архитектура на сайта / навигация. Архитектурата на сайта и опциите за навигация отново се основават до голяма степен на избрания от вас шаблон на Bigcommerce.
 • Достъп до HTML / CSS код. Имате ограничен достъп до HTML / CSS код за определени персонализации.

Magento

Magento

 • Лекота на интерфейса. Magento не е в класа на лесните платформи за електронна търговия, освен ако не сте опит като разработчик.
 • Инструменти за влачене и пускане. Magento не е редактор за плъзгане и пускане, а по-скоро базирана на код програма, в която можете да препозиционирате съдържание и елементи в стиловите таблици.
 • Редактиране на компоненти (преместване, оразмеряване и редактиране). Редактирането на компоненти се извършва чрез табло и / или код.
 • Архитектура на сайта / навигация. Докато оформлението и навигацията на сайта могат да се базират на шаблон в Magento, те могат да бъдат променяни чрез код.
 • Достъп до HTML / CSS код. Magento е платформа, базирана на код / ​​HTMLS с отворен код.

Интеграция с eBay и Amazon

BigCommerce С тази платформа получавате вграден плъгин за eBay. Магазинът за приложения на Bigcommerce осигурява десетки канали за пазаруване. За да се интегрирате с Amazon, ще трябва да изберете продукт на трета страна като Connector за Bigcommerce, ChannelUnity или SolidCommerce. Очаквайте да платите за някоя от тези добавки, които сте избрали.

Magento По едно време Magento беше собственост на eBay, така че тази интеграция е достъпна или можете да посетите пазара Magento, за да изберете от стотици други канали за пазаруване, включително Amazon. Няма ограничение, с изключение на разходите и необходимостта от програмиране.

Езикова поддръжка

BigCommerce На тази платформа можете да направите своя магазин многоезичен, като използвате приложение, наречено Transifex Live, заедно с фрагмент на JavaScript. Този процес може да изисква някои допълнителни изследвания. Можете също да добавите езикови опции като Google Translate.

Magento Тази програма изтегля с някои езикови опции и можете да добавите към някои езикови инструменти, за да поддържате множество магазини и много езици. Тази задача ще изисква няколко стъпки и някакъв код.

Архивиране и експортиране на сайтове

BigCommerce Ако трябва да експортирате продукти, Bigcommerce предлага „бърз внос / износ на продукти“ на всички ценови планове, заедно с редовни резервни копия. Що се отнася до експортирането на цял сайт, има смесени отзиви, тъй като тези видове платформи за електронна търговия не са предназначени за него.

Magento Тъй като тази система за управление на съдържанието (CMS) използва код с отворен код, имате изключителна гъвкавост да експортирате данни почти навсякъде за всякакви цели. Трябва да знаете как да го направите или да го разберете. Magento поддържа вграден инструмент за архивиране на системи, който можете да конфигурирате.

Становище относно инсталирането и настройката

Започването на всяка от тези платформи за електронна търговия е лесната част. Bigcommerce вече е на хоствана платформа, така че всичко, от което се нуждаете, е акаунт. Magento изисква изтегляне и инсталиране, тъй като го хоствате на вашия сървър.

И двете платформи се справят с интеграцията на приложения и канали, многоезични опции с добавена конфигурация, архивиране и експортиране до известна степен. Ако искате съветник за настройка, който ви подканва заедно с интуитивни полета за настройка на вашия магазин, ще имате по-лесно време в Bigcommerce.

Конфигурирането на магазин е по-ангажирано с Magento, ако имате нужда от пълна функционалност и възможност за персонализиране на кода. Bigcommerce е подходящ за малки и големи продажби, докато Magento е фантастично решение за голяма електронна търговия.

Сравнете лесността на употреба

Лесно използване

Колко лесен за използване интерфейс

Сравняването на лекотата на използване за тези две най-добре работещи платформи за електронна търговия има много общо с вашето ниво на умения. Основно мислим за лекота на използване по отношение на стартирането, изграждането на магазин, добавянето на продукти, маркетинга и SEO и поддържането на сайта в дългосрочен план.

BigCommerce Начинаещите и потребителите на средно ниво ще се справят добре в Bigcommerce и ще намерят това за доста неусложнено. Bigcommerce предлага полезни шаблони, урок, подсказки и полуинтерактивен интерфейс и контролен панел, който да ви помогне да изградите магазин.

Разделът за управление на продукта е разделен на удобни раздели. Колкото повече технически умения имате, толкова по-добре. Ако можете да го управлявате, имате някакъв достъп до HTML за персонализиране. Промени в уебсайтове не се правят лесно на мобилно устройство. Има много ресурси за поддръжка, включително помагала и обслужването на клиентите е отлично в платените планове. Bigcom търговията е сравнително лесна за нови и средни потребители.

Magento Програмистите и напредналите потребители ще намерят Magento управляем и някак лесен за използване. Начинаещите няма. След като софтуерът Magento бъде изтеглен, отнема известно време и усилия, за да настроите цял магазин, използвайки страница за конфигурация, въз основа на вашите способности. Трябва да сте в състояние да създадете и модифицирате HTML / CSS код и отнема време да разберете менютата, опциите и слоевете и къде да намерите настройките, които търсите.

Magento предлага по-висока степен на персонализиране на дизайна и неограничен капацитет за продажба с натоварена крива на обучение. Постоянната поддръжка също изисква технически познания, но има добра мрежа за поддръжка. Magento е умерен до труден, създаден за програмисти и разработчици.

Становище относно лесната употреба

Лесността на използване зависи от нивото на опит, който носите на проекта. Bigcommerce е проектиран да бъде по-лесен, като се използва по-интуитивно табло за управление и онлайн помощ. Magento е мечта за напреднали кодери, с възможности за изграждане на магазин от нулата и адаптиране към желаните спецификации.

Сравнете наличните опции за дизайн и персонализиране

Уеб дизайн и персонализиране

Сравнен дизайн и персонализиране

Възможността за проектиране и след това по-нататъшно персонализиране на вашия уебсайт е задължително условие за мърчандайзерите с голям обем.

Вие сте потребител за първи път, който ще се опитва да научи инструментите по пътя, или сте технически умел дизайнер? Наемате ли дизайнер? Някои от ограниченията идват под формата на вашите способности, разходи и това, което платформата ви позволява да направите. Нека сравним опциите за уеб дизайн и персонализиране на тези две платформи:

Шаблони на уебсайтове

BigCommerce Ще можете да изберете от 42 шаблона за теми, от които 16 са безплатни. За електронната търговия ще искате да изберете мобилна отзивчива тема, която се адаптира към всяко устройство. Ще платите повече за по-добрите шаблони на Bigcommerce (между 129-250 долара), но те са по-подходящи за продажба и се предлагат в различни цветове и стилове, за да съответстват на вашата марка. Шаблоните не са толкова модерни, колкото биха искали някои потребители.

Magento Създайте тема на шаблона си, намерете тази, която е споделена на Magento Theme Marketplace, или я закупете от трета страна. Очаквайте да платите между 50 и 100 долара.

При толкова много опции за осигуряване на шаблон, няма ограничения за цветове и стилове, ако сте достатъчно квалифицирани, за да промените кода. Има и някои предварително проектирани опции в магазина Magento Connect или в ThemeForest. Magento предоставя някои правила за шаблони на уебсайта си, които няма да искате да пренебрегвате.

Персонализиране на дизайна

BigCommerce Ще харесате таблото за помощ и таблото на екрана, за да персонализирате страниците си в магазина. Съветникът ви подканва чрез дизайнерските функции и елементите на страницата. Само конкретни шаблони на Bigcommerce предлагат персонализиране и трябва да отделите известно време, за да намерите елементите на страницата, от които се нуждаете. Имате някакъв достъп до HTML / CSS код за персонализиран дизайн и можете да персонализирате страниците си, за да включите вашата марка.

Magento Не с изключение на полезен съветник за проектиране на уебсайта Ви, но Magento използва табло за управление. Темите и страниците са напълно адаптивни, но трябва да знаете нещо или две за това как да използвате менюто на таблото за персонализиране и персонализиране на съдържанието си. Няма край на това, което можете да направите, ако сте избрали редактируема тема и следвате някои правила, базирани на кода.

Услуги за персонализиран дизайн

BigCommerce Тази платформа е за изграждане на вашия сайт за електронна търговия с ръководството за екранни и уебсайтове за поддръжка. Bigcommerce не е дизайнерска фирма, в която уебсайтът е създаден за вас, но планът на ниво бизнес ниво се предлага с допълнително ниво на поддръжка.

Magento Magento е платформа за електронна търговия, направена за изграждане на уебсайта ви от нулата или получаване на помощ от външен уеб програмист. Обществото за онлайн поддръжка е доста обширно, но отнема време, за да намерите статиите, видеоклиповете и публикациите, които ще ви водят през процеса. Magento вероятно ще бъде техническо предизвикателство за непрограмистите.

Становище относно уеб дизайн и персонализиране

И двете популярни платформи за електронна търговия предлагат широк спектър от възможности за уеб дизайн и персонализиране, включително мобилни шаблони и достъп до HTML / CSS код, но начинът, по който управлявате страниците си, е разликата между лесни и напреднали.
HTML / CSS кодирането не е задължително за Bigcommerce, но е необходимо за Magento. За собствениците на по-малък бизнес ще намерите много гъвкави опции за персонализиране в Bigcommerce за продажба от средно до високо ниво.

Ако имате нужда от корпоративна електронна търговия с очаквания за милиарди продажби, ще искате възможността да персонализирате по всякакъв начин в Magento.

Ако имате опит в проектирането или можете да придобиете помощ от разработчик, Magento е създаден за растеж, мащабируемост и успех. И двете са невероятни платформи с много ресурси, които да ви помогнат по пътя.

Сравнете функциите за плащане и плащане

Основни функции на касата, плащането и доставката

Софтуер за плащане, плащания и доставка

Когато започнете да работите с вашия бизнес, да улавяте водещи и да популяризирате вашата марка, клиентското изживяване означава много. Функциите за безпроблемно пазаруване, пазаруване и доставка са необходими като минимум. Всяка от тези платформи може да свърши работата, но настройките, управлението на магазина и интеграциите на приложения са напълно различни за всяка:

Обработка на плащанията

BigCommerce Тази платформа предлага това, което наричат ​​предварително интегрирани опции за плащане, които включват PayPal, Square и Stripe, със специални тарифи за платените планове. Освен това можете да добавите плъгини за други шлюзове за плащане, но таксите се правят въз основа на избраните от вас оператори. Има дисконтирани такси за транзакциите, когато използвате стандартните вградени оператори на Bigcommerce.

Magento Посетете Magento Marketplace, за да изберете от десетки безплатни или платени шлюзови решения (или разширения). Много от тези приложения са оценени и включват оценка за популярност за вашия преглед. Безплатните решения за разплащане включват Skrill (с 20+ начина на плащане) WorldPay Extension, ePay и др.

Приставки и AddOns за количка

BigCommerce Ще получите доста солидни функции на количката с хостваното решение на Bigcommerce и шаблоните по подразбиране, което може да ви спести разходите за изтегляне на приложения и плъгини. Получавате отстъпки от клиенти, отчитане на резервни дни, опции за плащане и други.

Плъгините и добавките също са опция и много от тях са безплатни. Единственият проблем е, че трябва да търсите магазина за приложения на Bigcommerce по категории и това може да отнеме известно време, за да намерите това, което търсите.

Magento Изберете от стотици теми, разширения, плъгини и добавки за колички за пазаруване на пазара на Magento. Те включват изтегляния на вашия хостван сайт за допълнителни разходи и обикновено включват известно кодиране. Създайте кошница за пазаруване, която е съобразена с вашия бизнес и намерете всичко необходимо: решения за търговия на дребно, правила за цените, инструменти за доставка, промоции, диагностика и други.

Управление на поръчките и запасите

BigCommerce Изберете от голям брой вградени опции за управление на запасите в екрана с продукти, раздел Инвентар. Проследявайте запасите, актуализирайте нивата на запасите и изгответе отчети. Имате някои опции за персонализиране. Можете също така да добавяте приложения за управление на поръчки и запаси като Salesforce, ReadyToShip, MinMax Ограничения за поръчки и много повече от магазина за приложения на Bigcommerce със сравнително ниска цена.

Magento Пазарът Magento предлага десетки алтернативи за управление на поръчки, а някои от тях са безплатни. Тези разширения включват MagPleasure, ShippingEasy, Amasty и много други. Можете да вграждате ERP приложения, за да ви помогне при закупуване, инвентар и логистика или да проверите състоянието на продукта в реално време.

Изоставени колички

BigCommerce Като магазинер ще намерите изоставените данни от количката, изключително необходим инструмент за достигане до потенциални клиенти и примамване към тях да преразгледат вашия сайт. Данните за изоставяне на количките са включени във всичките три ценови планове на Bigcommerce. Използвайте изоставена кошничка за автоматизиране на известията и включване на купони на клиенти в множество отговори по имейл. Можете също да плащате за свързани приложения.

Magento Ще имате много възможности за извличане на данни за изоставяне на количката и можете да добавяте приставки, както е необходимо за разширено отчитане. Пазарът Magento предлага ценни инструменти за изоставяне на колички за проследяване и отчитане на клиентски данни и автоматизиране на отговорите на клиентите. Има безплатни или платени опции, за да изберете от включване на известия за изоставени колички, мои изоставени колички, решения за продажба на дребно Listrak и други.

Сертифициране на индустрията за разплащателни карти (PCI)

BigCommerce Подобно на други платформи за електронна търговия в този клас, Bigcommerce е съвместим с PCI, което означава, че те отговарят на изискванията за сигурна обработка на кредитни карти, както са споделени на страницата на центъра им за поддръжка. Не се съхраняват или споделят данни за клиенти.

Magento Съответствието с PCI на Magento разчита на интегрирани платежни оператори по два различни метода: Директна поща и Хоствано, като и двата преминават през шлюза за плащане. Данните се съхраняват извън сървъра на Magento, така че информацията за клиентите да не се съхранява или споделя. Има и много приложения за поддържане на PCI съответствие.

Данъчни и транспортни калкулатори

BigCommerce Под Мениджъра на доставките на контролния панел има котировки за доставка в реално време за различни методи за доставка, включително FedEx, UPS и международни компании. Bigcommerce предлага включени данъчни настройки и получавате данъчни отчети и други свързани функции. Удобните видеоклипове описват как да настроите тези функции.

Magento Автоматизираният данък и доставка могат да бъдат постигнати чрез една от многото добавки на пазара Magento и след това можете да ги конфигурирате за пазарската количка на клиента. Изберете от приложения, харесвани SwipeZoom Глобални плащания и доставка, Premius Simple Shipping и други.

Проследяване на пратката

BigCommerce Разчитайте на стандартното проследяване на пратки в менюто Настройки за плащане, Настройки за поръчка в Bigcommerce. Има 12 известия за имейл на клиенти сред други настройки, които могат да бъдат избрани въз основа на различни състояния на поръчки. След това използвайте Bigcommerce Analytics за отчитане на поръчки.

Magento Тази платформа интегрира много приложения, за да предложи проследяване на поръчки и пратки. От пазара Magento потърсете проследяване на пратките и потърсете безплатни и високопоставени безплатни опции като Packpin, Статус на поръчката & Проследяване на доставките от Plumrocket, AfterShip и много други. Има много платени опции с повече функции.

POS възможности

BigCommerce Можете да разчитате донякъде на вградена система за продажба (POS), която се интегрира с Square, PayPal и Stripe, или можете да инсталирате други добавки. Bigcommerce изисква акаунт с оператора за синхронизиране на продуктовите списъци между платформата и оператора.

Magento Избирате POS разширение за Magento като Point of Sales (POS) или myPOS Virtual и можете да ги персонализирате за резултати. Има и много платени опции, но някои са скъпи. Тези приложения често се зареждат с допълнителни инструменти за управление на POS, анализ на продажбите и възможности за отчитане.

Становище относно функциите за плащане, плащане и доставка

Ще намерите и двете платформи стабилни за тези задължителни функции за електронна търговия. В Bigcommerce процесът ще бъде по-интуитивен, но все още отнема време за учене и конфигуриране. В Magento планирайте да отделите известно време за изтегляне на подходящите приложения.

Няма ограничение за броя на добавките и плъгините, които можете да закупите, особено в Magento. Bigcommerce излиза от кутията с много плъгини, но Magento ще ви даде още повече опции и можете да ги персонализирате.

Решаващ фактор може да е в продажбите, които очаквате за вашия бизнес. За продажби от среден до голям размер, Bigcommerce е лесен и пълнофункционален. Magento може да се желае за голяма електронна търговия в дългосрочен план.

Сравнете маркетинговите характеристики

Маркетингови функции

Дигитален маркетинг

Функциите за маркетинг и прогнозиране на вашия онлайн магазин са по-критични и по-постижими от всякога. Когато имате предвид силата на социалните медии, блоговете, промоциите на клиентите и анализа, възможността да достигнете до потенциалните си клиенти е почти сигурна. Нека да видим колко добре тези две платформи се изправят една срещу друга:

SEO

BigCommerce Този продукт получава страхотни отзиви за вградени SEO инструменти и приложения, които ви помагат да достигнете до потенциални клиенти. Въпреки че можете да оптимизирате съдържанието си с помощта на Ръководството за SEO на Bigcommerce, има опции за промяна на метаданни, връзки за търсене, страници с продукти, описания на изображения и други. Можете да платите повече за HTTPS функция за подобряване на доверието на купувачите / SEO в плана на Bigcommerce Pro.

Magento Тази платформа позволява повече контрол по отношение на SEO, ако имате технически опит. Изтеглете безплатни или платени приложения от Magento Marketplace, като CreareSEO, пластово навигационно SEO или категория URL БЕЗПЛАТНО и след това променете кода, за да увеличите резултатите от търсачката. Ще можете да редактирате метаданните от административния панел и Magento може да се интегрира с вашия блог на WordPress за повече SEO ползи.

Blogging

BigCommerce Ще получите цяла страница в блога с някой от ценовите планове на Bigcommerce. Блогът по подразбиране не е обширен, но можете да посетите магазина за приложения на Bigcommerce и да изберете по-специализирана платформа за блогове, ако желаете. Blogger или WordPress включва много персонализиране, поддръжка на няколко езика и автоматични функции за задвижване на трафика.

Magento Разширението за блог Magento ще ви позволи да настроите и общувате на самостоятелно направена страница в блога. Въпреки че няма блог с изтегляне на Magento, на пазара Magento има много опции.

Блогът е критична част от маркетинга на съдържанието. Magento Blog – Community Edition е безплатно разширение или може да искате да изтеглите такова. Помислете за безплатния по-добър блог. Можете също да се интегрирате с блога от висок клас на WordPress, но очаквайте да платите повече.

Вградени опции за промоция

BigCommerce Възползвайте се от вдъхновените от клиентите промоции на Bigcommerce, включително кодове на купони, отстъпки, групово ценообразуване и други сделки. Bigcommerce предоставя някои опции в менюто Маркетинг, за да поддържа лоялността на клиентите. Ако не намерите всичко необходимо, магазинът за приложения е пълен със стотици безплатни или платени опции като лента за промоция, партньорска програма, Upsell и десетки други.

Magento Няма да намерите вградени промоции, но пазарът Magento включва всяка промоция, която ви е необходима, за да създадете лоялност на клиентите. Намерете купони, сделки и отстъпки с разширението Magento Multiple Coupons сред толкова много други.

Красотата в Magento е, че можете да влезете в административния панел и да установите правила за това как искате вашите промоции да работят. Има стотици разширения за всеки тип подарък, купон, сделка, реклама, раздаване и други. Помислете за тези безплатни приложения: Социални промоции, NextPromote и Промоция за регистрация, за да посочите няколко.

Статистика и анализи на сайта

BigCommerce Всички планове за ценообразуване на Bigcommerce включват аналитика и статистика, за да ви помогне да развиете бизнеса си, или можете да добавите външен инструмент за анализ. Bigcommerce разчита на Jirafe за вътрешни инструменти за отчитане, статистика за посетители, тенденции за поръчки и данни за маркетингова стратегия. Ако не сте доволни, посетете магазина за приложения и изтеглете Google Analytics, един от най-популярните инструменти на пазара.

Magento Инструмент за администратор на таблото за управление на Magento включва добавянето на Google Analytics или можете да разгледате пазара Magento, за да изберете приложението за анализи по избор, много от които са безплатни. Ще ви трябват някои инструменти за проследяване на електронната търговия, идентифициране на тенденциите при закупуване на клиенти, преглед на транзакциите и приходите, управление на комуникацията с клиенти и други.

Становище относно маркетинговите характеристики

Като жизненоважен аспект на електронната търговия, и двете платформи предлагат всяка възможност за продуктивен маркетинг и прогнозиране. Това е една от функциите, които тези платформи трябва да предлагат, за да могат предприятията да бъдат конкурентоспособни.

Разликите между тези платформи по отношение на маркетинга отново се свеждат до „прости и интуитивни“ или „напреднали и всеобхватни“. Ако искате да създадете бърз и лесен магазин, ще харесате вградената функционалност на Bigcommerce. Ако искате да контролирате всяка функция и имате способности за програмиране, Magento е по-адаптивен.

Сравнете планове и цени

Сравнете планове & Ценообразуване

Сравнени планове за ценообразуване

Цените между Bigcommerce и Magento не са точно сравними. С Bigcommerce избирате от структурирани планове за ценообразуване, които определят функциите, които получавате. В Magento изтегляте софтуера безплатно и разработвате вашия сайт с разходни добавки и плъгини или можете да изберете допълнителен план за електронна търговия със значителни разходи.

Колкото по-голям е вашият бизнес, толкова повече е вероятно да плащате за различни функции на всяка от платформите.

Разходи за настройка

BigCommerce Започвате с един от четирите плана за справедливи цени, които се таксуват месечно. Тези планове се основават на вашите продажби годишно. Ако решите да плащате годишно, можете да спестите 10%. Очаквайте да платите такси на трети страни за шлюзове за плащане, канали за пазаруване, имена на домейни и др. Входните шлюзове по подразбиране на Bigcommerce имат 2,9% плюс 30 цента за транзакция при най-нископлатения план, за някои икономии на разходи.

Magento Вие избирате да изтеглите Magento безплатно и да платите за добавки и плъгини. Очаквайте да платите такси на трети страни за превозвачи на плащания, други канали за пазаруване, име на домейн на трети страни и хостинг. Имате възможност да платите в решението за електронна търговия на Magento за Enterprise, както и за голяма годишна такса.

Месечни планове за ценообразуване

Bigcommerce

Bigcommerce

стандарт. Получавайте всички необходими компоненти за продажба, неограничена ширина на честотната лента и неограничени продукти за продажби до $ 50 000 годишно. $ 29.95 / месец

плюс. Получавайте функции на стандартния план, изоставена информация за количките и групи клиенти / правила за ценообразуване за продажби до $ 125 000 годишно. $ 79.95 / месец

професионалист. Получавайте функции на план Plus, SEO, мониторинг на измамите и Google Магазини за до 3k в поръчки годишно. 199,95 $ / час

начинание. Свържете се с компанията за ценообразуване на персонализиран набор от функции и 1 милион долара или повече продажби годишно.

Magento

Magento

Общността (CE). Изтеглете и инсталирайте Magento и кодирайте собствения си малък или среден сайт за електронна търговия. Безплатно изтегляне.

Предприятие (EE). Мащабно и всеобхватно решение за електронна търговия за сериозни търговци на дребно, които очакват милиони продажби. 18 000 $ / година

Безплатни проучвания

BigCommerce Можете да се регистрирате за 15-дневна безплатна пробна версия, без да е необходима кредитна карта и да я изпробвате.

Magento Не се предлага безплатна пробна версия, тъй като изтеглянето на Magento е безплатно.

Текущи разходи

BigCommerce Таксите за име на домейн почти винаги продължават. Таксата за хостинг е вградена в ценовите планове. Превозвачите и каналите за пазаруване представят текущи такси въз основа на продажбите на продукти, или можете да спестите някои от шлюзовете за плащания по подразбиране Bigcommerce.

Magento Името на домейна и хостинг таксите почти винаги продължават. Както и при превозвачите и каналите за пазаруване, очаквайте да плащате текущи такси въз основа на продажбите на продукти.

Основни разлики в плана за цените, които да търсите

BigCommerce Тази платформа предлага ценови планове на базата на долара в продажбите през първо, второ и четвърто ниво планове за ценообразуване. Планът за третия ред се основава на броя на направените поръчки (според таблицата за ценообразуване на уебсайта). Предвид лесната настройка, наборите от функции и вградените месечни цени на Bigcommerce е доста разумно.

Magento Тази платформа предлага възможност за настройка и продажба почти безплатно, ако имате набор от умения за изграждане на сайта. Все още трябва да интегрирате добавките и плъгините за пазаруване, които да продавате, и тези да струват индивидуално. Ако инвестирате в плана за електронна търговия на Enterprise, цената е висока, но получавате това, което ви е необходимо за мащабни продажби.

Становище относно ценовите планове

Избраната от вас платформа за електронна търговия трябва да е съвместима с вашите бизнес нужди и дългосрочни цели. Като стартиране може да искате мащабируемо решение, което се стартира на ниска цена и можете да инвестирате повече, колкото е необходимо.

И двете платформи предлагат тази гъвкавост, но по много различни начини. По отношение на цените, вашето решение в платформата за електронна търговия на средно ниво се свежда до две: нека Bigcommerce ви ръководи в настройката на вашия магазин, инвестирайте в добавки, ако имате нужда от тях, и плащайте месечна такса или изграждайте сами безплатно с разходи за добавки, заедно с крива на обучение в Magento.

Сравнение с поддръжка на клиенти

Техническа и клиентска поддръжка

Сравнена поддръжка на потребители

Потребителската поддръжка варира значително за тези две платформи за електронна търговия, тъй като те са в различни свои собствени класове.

В самостоятелната хоствана платформа за електронна търговия голяма част от поддръжката е вградена най-вече в платформата. Получавате удобни съветници стъпка по стъпка, помощ в редактора и диалогов екран.

Със самостоятелна хостинг платформа за изграждане на себе си има повече предизвикателства. И Bigcommerce, и Magento имат отлични възможности за поддръжка на потребители. Ето някои разлики:

BigCommerce Ще изберете от богат избор от полезни ресурси, включително видеоклипове за обучение на уебсайта и поддръжка по телефона на живо. Порталът за поддръжка включва имейл, чат на живо и телефон. В университета Bigcommerce потребителите обичат учебните видеоклипове по много теми. Enterprise планът се предлага с консултантски екип и добавена поддръжка.

Magento В тази безплатна платформа не получавате поддръжка по телефона на живо, но има различни възможности за поддръжка. В интернет има форуми за клиенти, малко документация и стотици видеоклипове в YouTube. Абонирайте се за ценовата Enterprise Edition за добавена поддръжка.

Становище относно поддръжката на клиенти

Онлайн мрежата за поддръжка е доста обширна както за Bigcommerce, така и за Magento. Използвайте техните уебсайтове или Google почти за всичко. Когато платите в техните планове, получавате увеличени възможности за поддръжка. Онлайн ресурсите са също толкова полезни. Имате нужда от търпение и време, за да сортирате всичко, да намерите темата, от която се нуждаете от помощ, и след това да разберете как да я приложите.

Сравнение с поддръжка на клиенти

Отзиви на потребители

Положителни отзиви

BigCommerce Това, което потребителите обичат за Bigcommerce, са вградените SEO функции, онлайн видеоклиповете, форумът за поддръжка на уебсайтове, опцията за плащане на една страница и лекотата на използване за настройка и управление на магазин за електронна търговия. Други позитиви включват маркетинг, HTML / CSS контрол, мобилни продажби, съвместимост с външни приложения и опции за вариации на продуктите.

Новите потребители намират Bigcommerce за сравнително интуитивен, а опитът при пазаруване също е висок. Bigcommerce (подобно на конкуренцията, платформата Shopify) получава обща оценка от 4 до пет звезди в своя клас. Bigcommerce е популярна хоствана платформа за електронна търговия, която е сравнително лесна за начинаещите потребители.

Magento Техническата потребителска общност обича капацитета на Magento за разширено персонализиране с помощта на безплатен софтуер с отворен код. Пазарът Magento е невероятен за търсене и оценяване на приложения, които можете да изтеглите, и има много безплатни опции. Потребителите харесват SEO опциите, множество сайтове и опции за настройка на домейн и помагат за настройката на многобройни езици.

Други позитиви включват коефициента на мащабируемост. Напредналите потребители намират този CMS плюс за изграждането на сайт за електронна търговия и дават общо между 3 и пет звезди. Magento е високопоставена самостоятелно хоствана платформа и изисква опит в програмирането, идеален за разширено персонализиране в сложен магазин.

Отрицателни отзиви

BigCommerce Докато Bigcommerce предлага почти всичко необходимо в магазин, потребителите се оплакват от липсата на жива поддръжка на клиенти и намирането на решение на техните проблеми. Шаблоните не са толкова модерни и привлекателни, колкото някои други платформи като Shopify. Персонализирането е малко объркващо за начинаещи и шаблоните не са толкова гъвкави, колкото биха искали потребителите по отношение на редакции.

Докато някои потребители намират HTML / CSS кодирането за положително, това също се извежда като отрицателно за некодиращите и начинаещите потребители. Многоезичните опции изискват известна работа. В магазина за приложения на Bigcommerce няма поле за търсене за намиране на конкретни приложения или предмети (като например на пазара в Magento).

Magento Начинаещите без опит в програмирането се оплакват от Magento, но това не е платформа за начинаещи. Потребителите отчитаха по-бавни времена на зареждане, а някои не очакваха да плащат за текущ хостинг, имена на домейни и такси за шлюз.

Безплатни не бяха точно безплатни след всички добавки и приложения за изграждане на успешен сайт. Намираха за безсилно да работят без подкрепа на живо. В общността на потребителите беше известно притеснение, че Magento трябва да разчита на шлюзове на трети страни за PCI съответствие. Magento отнема повече време и усилия за изграждането.

Заключение за сравнение

Коя платформа е подходяща за вас: BigCommerce или Magento?

Избор на най-добрата платформа

Сравнението между Bigcommerce и Magento е интересно, защото тези две платформи не попадат в един и същи клас. Резултатите обаче могат да бъдат същите.

Причини за избор на една платформа над друга

Причината да избирате между тези две популярни платформи за електронна търговия трябва да е ясна, ако сте прочели дотук.

Bigcommerce е хоствана, самоуправляваща се лесна за управление платформа за електронна търговия, предназначена за малки и големи предприятия, като има предвид начинаещите. Magento е самостоятелна хостинг платформа за електронна търговия, създадена сама, предназначена за големи корпорации, като разработчиците имат предвид.

Моделите за ценообразуване са напълно различни, но и двата предлагат алтернативи с ниска до висока цена и мащабируемост. Вземете магазин с всичко необходимо за продажба на продуктите и услугите си, но решете колко време, усилия и пари искате да отделите.

Това сравнение трябва да направи вашето решение доста ясно въз основа на вашите бизнес нужди, умения и желание за изграждане на вашия сайт, в сравнение с намирането на програмист, който да го направи вместо вас. Размерът на вашия магазин и очаквания растеж може също да играят роля.

Bigcommerce предлага на хората възможността бързо да създадат магазин и да продават продукти онлайн. Ако имате знанията или ресурсите, които да ви помогнат, Magento е неограничен.

Искаме да чуем вашето мнение. Ако имате личен опит или въпроси относно Bigcommerce или Magento, публикувайте ги. Тъй като тези платформи се променят и подобряват, нашите възгледи също се променят.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map