6 начина да увеличите аудиторията си в електронната търговия и да започнете да печелите пари онлайн

Тъй като броят на предприятията, създаващи онлайн магазин, продължава да се увеличава, компанията за проучване на пазара Forrester оценява това 17% от всички продажби на дребно ще бъдат генерирани чрез електронна търговия до 2022 г.. Купувачите все по-често правят онлайн транзакции, а услуги като Shopify, Wix и други правят възможно бързото и лесно създаване на магазин. Ако още не сте намерили бизнеса си онлайн, има вероятност да мислите за това.


Поставянето на инвентара ви онлайн обаче не е достатъчно, за да направите вашия бизнес онлайн успешен. Освен че прави вашите продукти привлекателни, вашият уебсайт трябва да бъде привлекателен, сигурен и лесен за навигиране.

Съвети за отглеждане на аудитория за електронна търговия src=

Наличието на висококачествен уебсайт, който предоставя на посетителите приятно изживяване при пазаруване, е от първостепенно значение за реализацията на продажбите чрез електронната търговия – това е подобно на създаването на магазин за тухли и хоросан, който кара хората да искат да продължават да пазаруват. Разгледайте тези шест съвета за превръщане на посетителите в купувачи и оптимизиране на вашия онлайн магазин за най-добра възвръщаемост на инвестицията.

1.  Уверете се, че имате солидна фондация за електронна търговия

Първата стъпка при създаването на онлайн магазин е инвестирането в платформа за електронна търговия, която ще улесни клиентите да намерят и закупят вашите продукти. Shopify е едно от най-признатите имена в бранша, но има много други платформи за електронна търговия, които предлагат сравними услуги. Имайте предвид тези качества, когато проучвате какъв софтуер искате да се доверите на вашия онлайн бизнес:

 • Надежден уеб хостинг: В зависимост от това коя платформа изберете, магазините за електронна търговия се предлагат в напълно хоствани и самостоятелно хоствани пакети. Напълно домакин означава, че компанията ще се грижи за всички технически аспекти на вашия сайт за вас, но обикновено е по-скъпа; самостоятелно хостваните планове ви дават пълен контрол, но изискват повече търпение и желание да научите как да управлявате хостинг акаунта.
 • Персонализиращ дизайн: Има повече от един начин да представите инвентара си във вашия онлайн магазин. Може да си представите опростен, елегантен дизайн с големи изображения и минимален текст, или може би искате да прилича повече на каталог за печат. Разгледайте възможностите за дизайн в платформата, включително безплатни и платени теми, за да видите дали тя може да побере вашата визия.
 • Сигурност: Като онлайн търговец, ваша отговорност е да спазвате Стандарти за защита на данните на PCI за запазване на данните на клиентите и транзакциите. Висококачествената сигурност е задължителна. Потърсете платформи, които предлагат SSL сертификати – които позволяват на браузъра да обработва сигурно транзакции – както и допълнителни мерки за сигурност, като мониторинг на сървъра, сканиране на злонамерен софтуер и защита от измами.
 • Поддръжка и документация: Особено ако сте нови в електронната търговия, неизбежно възникват въпроси за това как да правите определени неща в платформата. Ще искате да се уверите, че има налична ясна и обстойна документация, както и поддръжка за клиенти, които могат да ви прегледат по-предизвикателните аспекти на управлението на онлайн магазина.
 • Стая за растеж: Един онлайн магазин може да започне от малък, но като всеки бизнес, надеждата е, че той ще нарасне с течение на времето. Важно е да изберете платформа, която ви дава опции за мащабиране нагоре или надолу според нуждите и добавяне на нови функции и съдържание без ограничения.

Независимо дали сте избрали да започнете от нулата с уеб хостинг и онлайн платформа за електронна търговия или сте избрали изцяло хоствана система, много атрибути на успешните магазини остават същите. Не забравяйте да направите своите изследвания, за да видите кой път има най-смисъл за вашия магазин и бюджет.

2.  Изберете силен уеб-домакин, който подчертава бързината и надеждността

Избраният от вас уеб хост може да определи много неща за вашия уебсайт, които влияят на опита на клиента, от времето на зареждане на вашите страници до сигурността на транзакциите. Не всички уеб хостинг планове са направени в подкрепа на малкия бизнес или електронната търговия, така че потърсете тези качества, когато пазарувате за домакин:

 • скорост: По-бързите уебсайтове печелят и поддържат повече клиенти – това е толкова просто. Постоянно бърз уеб хост е най-подходящ за бизнеса и за поставяне в резултатите от търсачките. Погледнете в плановете, които идват с твърди дискове, които често могат да се похвалят със скорост до 20 пъти по-бърза от традиционните твърди дискове.
 • Надеждност: За сайтовете за електронна търговия, колкото по-малко време сайтът намалява поради грешки в сървъра, толкова по-добре. Намерете уеб хост, който може да гарантира продължителност от 99,9% или повече, за да гарантирате, че клиентите винаги могат да имат достъп до вашия уебсайт и да правят покупки.
 • Поддържа: В идеалния случай, уеб хост за малък бизнес ще предложи 24/7 поддръжка чрез множество канали, за да ви помогне при различни предизвикателства. Винаги, когато има проблем, уверете се, че можете да разчитате на своя домакин незабавно да отговори на вашето телефонно обаждане, чат или имейл – без значение от времето.
 • съхранение: Дори за малък или среден бизнес ограничаването на обема на съхранение (всички неща, които се намират на вашия сайт, от текстови файлове до видеоклипове) може да задържи бизнеса ви. Значителните и бързи устройства за съхранение ще ви дадат капацитет да изградите своя бизнес, без да се придържате към ограниченията на производителността.
 • Достъпност: Когато стартирате чисто нов бизнес, минимизирането на разходите ви е от решаващо значение за изграждането на доходи и надеждни приходи. Предприемачите обаче трябва да бъдат внимателни, за да пропуснат опциите за изгодни сделки за хостинг пакет, който предлага повече пари за цената им – не жертвайте функции, производителност или сигурност в името на спестяването на няколко долара на месец.

Най-добрият уеб хостинг и уебсайтове за електронна търговия съчетайте най-доброто от двата свята, като предоставяте на потребителите високоефективен хостинг с удобни за работа шаблони и интерфейси за плъзгане и пускане, които правят безпроблемното изграждане на уебсайт.

3.  Намерете удобен за дизайн дизайн, който увеличава максимално реализациите

Посетителите на онлайн бизнес очакват всичко да е ясно и ясно, откъде да намерят продукти и как да се свържат с магазина. Ясно обозначените бутони, изпъкнали заглавия и интуитивна навигация всички допринасят за гладкото пазаруване. Много сайтове за електронна търговия все още пропускат този знак, но вашият не трябва да бъде един от тях.

Има много, много онлайн магазини и можете да очаквате, че хората, посещаващи вашия сайт, вече са посетили няколко други. Това означава, че те вече имат представа за това какво е добро онлайн пазаруване. Експертите в дизайна на потребителския опит определиха тези черти като едни от най-важните за потребителите:

 • Бутони с призив за действие: Независимо дали искате клиент да купи продукт или да се регистрира за вашия бюлетин, връзката или бутона трябва да бъдат ясно видими, обикновено в горната част на страницата. Използвайте цвят, който се откроява, за да привлечете вниманието им. След като щракнете върху него, полученият процес на плащане или регистрационна форма не трябва да затрупва потребителя; вместо това просто дайте или поискайте основната информация.
 • Лента за търсене: Потребителите не трябва да се оглеждат за лента за търсене. Критично важната функционалност трябва да бъде силно видима и да може бързо да насочи купувачите към точно продукта или страницата, която търсят. В идеалния случай, намерете решение, което автоматично допълва потребителските заявки, за да оптимизира допълнително тяхната работа.
 • Меню и навигация: Направете навигацията си лесна за разбиране с ясно изразени заглавия. Ще искате да балансирате простотата и ефективността, така че да не затрупвате клиентите или да ги оставяте изгубени. Създайте категории и подкатегории, които имат смисъл за клиентите, дори и да се различават от това как организирате продуктите си вътрешно. Включете галета, за да могат потребителите да запомнят пътя, който са следвали.

Съсредоточете се върху потребителските преживявания и функционалността, вместо да се затъвате с пръсти чрез различни шаблони на онлайн магазина. Разбира се, ще трябва да обмислите цветови схеми тъй като те се отнасят до вашата марка и реакцията, различни оттенъци подсъзнателно предизвикват в крайна сметка, но препоръчваме първо да се грижите за гайките и болтовете.

4.  Напишете ясно и ангажиращо съдържание

Магазинът за електронна търговия трябва да бъде нещо повече от просто място за преследване на вашите продукти: това е онлайн пространство за провеждане на постоянен разговор с вашата клиентска база за вашата марка. Съдържанието на вашия сайт – независимо дали блог или описание на продукта или отзиви на клиенти – играе голяма роля в това, което купувачите мислят за вашия бизнес. Положете съгласувани усилия да разберете кои са вашите клиенти и какво ги мотивира да купуват, за да можете да приспособите съдържанието си към техните интереси.

Маркетингът на съдържанието е един от най-ефективните начини за ангажиране на клиенти и да ги привлечете към вашия бизнес. Въпреки че е важно непрекъснато да актуализирате своя блог и социални медии, тук важи правилото за качество и количество. Не публикувайте само стотици думи, за да запълните място – уверете се, че вашите съвети, новини или забавление са ценни за клиентите и подкрепят както техните цели, така и най-долния ред. Блогът е чудесен начин за популяризиране на вашия бизнес и получаване на отзиви от клиенти (плюс това помага при класирането на търсачките – повече за това по-късно).

Когато избирате платформа за електронна търговия, проверете дали тя има надеждна система за управление на съдържанието, която ви позволява лесно да актуализирате и добавяте съдържание. Наличието на инструменти за поставяне на текст, изображения и дори видеоклипове ще ви даде възможност да държите хората да се интересуват от това, което предлагате.

5.  Привлечете повече купувачи със силно изследване на ключовите думи

Способността на вашия онлайн магазин да бъде открит в мрежата зависи до голяма степен от това колко видима е в резултатите от търсенето. Близо 40% от трафика на електронната търговия идва от търсачките, което прави Google, Bing, Yahoo и други подобни критично важни за вашия бизнес успех.

Изкуството на оптимизация на търсачките или SEO, съчетава тактики за създаване на съдържание, което обслужва как хората биха търсили вашите продукти, услуги и бизнес онлайн. Една Основен компонент на SEO е изследването на ключови думи, което включва откриване на най-добрите думи и фрази, които да опишат вашите продукти и бизнес. По случайност тези ключови думи биха съвпадали с това, което хората най-вероятно използват търсенето с Google, за да ви намерят. Тези думи и фрази могат да бъдат използвани във всяко съдържание на вашия уебсайт, от описанията на вашите продукти до публикациите в блога ви.

Доброто използване на ключови думи в SEO включва съставяне на първоначален списък с думи и фрази, за да стимулирате вашите усилия. Безплатни онлайн инструменти, като например Google Analytics и MozBar, може да ви помогне да проследите напредъка си. Не се страхувайте да бъдете конкретни в своите изследвания – ключовите думи с дълга опашка, които съдържат най-малко три думи, представляват по-голямата част от търсенията и е по-вероятно да конвертирате.

6.  Разгледайте допълнителни потоци от приходи

Въпреки че основният начин, на който се надявате да спечелите пари, е чрез продажбата на вашите продукти, не отстъпвайте други начини за внасяне на пари в своя уебсайт. Възможно е да генерирате друг доход, за да дадете своя онлайн бизнес в началото и да добавите доходите си, след като го извадите от земята.

На следващо място, за електронната търговия, рекламата е един от най-често срещаните начини да печелите пари онлайн. Поставянето на реклами за свързани продукти на вашия уебсайт ще доведе до допълнителни пари и може да помогне на клиентите ви да намерят продукти, които харесват. По подобен начин помислете дали да използвате своя блог и съдържание за маркетинг на съдържание, за да приемате спонсорирани публикации на гости – или да разраствате мрежата си, като добавяте статии в други магазини.

Освен директните продажби, две от най-добрите стратегии за увеличаване на приходите от вашия магазин включват поставяне на съдържание с добавена стойност или абонаментни услуги на вашия сайт, които дават на клиентите допълнителна информация, свързана с начина на живот или културата около вашите продукти.

Помислете да предлагате първокласно съдържание на разумна цена в допълнение към безплатното съдържание в блога си, независимо дали чрез цифрово изтегляне или регистрации. Друг модел, който си струва да проучите, е да предлагате абонаментна услуга, която доставя продуктите Ви на клиентите редовно – или конкретни артикули, които те избират, или селекция от продукти, които са курирани за тях.

Печеленето на пари онлайн никога не е било по-лесно с всички налични днес инструменти. Това изисква всеотдайност и постоянство, с постоянна работа за привличане на трафик към вашия сайт и придобиване на последователи. Прилагайки шестте стратегии, подробно описани по-горе, обаче, можете да се настроите за успех.

>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me