39 неща, които трябва да знаете, преди да стартирате онлайн магазин за електронна търговия

Онлайн магазините са лесен начин да печелите пари. Водещите платформи за електронна търговия могат да ви помогнат да създадете онлайн магазин за няколко часа. Не е нужно да сте кодиращ гений.


Технологията прави някои части несложни, но все още не е лесно. Ако нямате солиден план, можете да се провалите. Направете този план, преди да продължите по-нататък. Задайте си тези 39 въпроса относно стартирането на бизнес в електронната търговия.

Contents

1. Как да изградя бизнес план за електронна търговия?

Има шест елемента:

Резюме – Ще напишете тази част за последно. Той обобщава останалите седем елемента. Въпреки това, той принадлежи в началото на вашия процес на планиране.

Описание на компанията – Това е общ преглед на вашата компания. Какви продукти и услуги ще предлагате? Кои са вашите клиенти? Какви са конкурентните предимства на вашия онлайн магазин? Отговорите се нуждаят от дълбоко гмуркане за подробности. След това го обобщете в параграф или два. Ще имате асансьор.

Анализ на пазара – Какво знаете за вашата индустрия и целевия пазар? Това не могат да бъдат чувства на червата. Безплатните ресурси в Интернет премахват всякакво извинение, за да не разполагате с факти и цифри.

Продукти и услуги –Какво ще предложи вашият онлайн магазин? Подхождайте към това от гледна точка на клиента. За да направите това, трябва да знаете и да обясните защо ще предлагате тези продукти и услуги.

Маркетинг и продажби –Какъв е вашият подход за достигане до клиенти? Само защото създавате онлайн магазин, това не означава, че ще дойдат. Или дори да купувате неща. Разгледайте аспекта „защо“ със своите стратегии. Определете как ще достигнете целевия си пазар.

Финансови прогнози –Не можете да се надявате на приходи от продажби онлайн. Трябва да го направите. Ако имате успех, ще видите ли печалба? Оперативните факти и цифри са базовите линии, които ви помагат да прогнозирате. Колко ще ви трябва да продадете, за да покриете операции? Поставете цели, вместо просто да виждате какво се случва.

2. Как да избера ниша за моя онлайн магазин?

Отговорете на този въпрос, като си зададете въпрос. Каква е твоята страст?

Прищявките имат кратък период на живот. Ще имате голяма конкуренция, ако създадете онлайн магазин само за да продадете най-горещото днес. Вие също ще се присъедините към тях при неуспех, когато този продукт вече не е горещ.

Изберете продукт или услуга, които страстно продавате. Обичате продукта, защото знаете всичко за него. Хората искат да купуват неща от експерти. Търсят ли го онлайн? Разберете, като проучите ключовите думи, като използвате безплатния инструмент за ключови думи на Google.

Можете да бъдете страстен за нещо и все още да не печелите пари от продажбата му. Изберете пазарен сегмент с възможност за растеж. Пазарът трябва да е достатъчно голям, за да можете да използвате и притежавате определена секция. В това е ниша.

Като цяло ниши продукти и услуги е трудно да се намери. Оскъдността създава стойност. Още по-добре е, ако продуктът или услугата имат високи маржове. Можете да продавате по-малко и все пак да печелите.

3. Как да оценя търсенето на пазара на моите продукти?

Сега, когато сте определили своята ниша, е време да се потопите по-дълбоко. Трябва да разберете потенциала на пазара.

Определете потенциала. Използвайте метода на съотношението на веригата. Започнете с голяма група и разгледайте характеристиките, които съответстват на вашия продукт. Пазарът расте ли? Ще имат ли нужда образованието да бъде възприемчиво към вашия продукт? Преоценяването на вашия пазарен потенциал е лесно. Може да определите, че милиони хора искат вашия продукт. Но може би има хиляди онлайн фирми, които вече се състезават с вас. Факторизирайте конкуренцията си в потенциала.

Кои са вашите конкуренти и къде са те? Ако не знаете кой е конкуренцията, трябва да разберете. Как достигат до клиентите? Прегледайте техните последователи в социалните медии. Той ще ви даде представа за начините да позиционирате продукта си, за да се откроява от конкурентите си.

Използвайте Google. Използвайте Google Инструмент за планиране на ключови думи за определяне на търсенето на продукти. Въведете ключови думи, които описват вашия продукт или услуга. Google ще ви каже колко хора са търсили тези ключови думи. Инструментът също така показва конкуренция на тази ключова дума. Можете да разберете колко други фирми използват ключовите думи, за да привлекат клиенти.

Ами ако Google ви каже, че никой не търси вашите ключови думи? Това е силен знак, че трябва да преразгледате продажбата на този продукт или услуга.

4. Как да разработя уникално предложение за продажба?

Това ви помага да се отделите от конкурентите. Тя ви позволява да фокусирате енергия върху усилията, които се грижат само за вашите идеални клиенти. Трябва да им кажете, че знаете как да направите това. Това е вашето уникално предложение за продажба.

Обръщение към идеален клиент. Има риск да се опитате да бъдете всичко на всички. Определете перфектната перспектива, като си зададете тези въпроси:

 • Какво иска вашият перфектен клиент?
 • Как вашият продукт или услуга може да реши проблема им?
 • Какви фактори мотивират решенията им за покупка?
 • Защо трябва да те избират вместо някой друг?

След като знаете тези неща, можете да създадете предложението. Трябва да обясни как ще решите проблема им. Хората купуват продукти, за да решат проблемите си. Дали вашето уникално предложение за продажба им дава решение?

5. Как да си набавя продукти за моя онлайн магазин?

Освен ако не създадете продукта сами; имате нужда от доставчици. Къде ги намерите?

Изследователски организации за търговия и промишленост, свързани с вашия продукт. Тези организации имат мисии, които да отговарят на купувачите и продавачите. Вижте тези ресурси за помощ при намирането на подходящите канали:

6. Как да идентифицирам целевия си пазар?

Вашият целеви пазар колекцията на вашите идеални клиенти. Трябва да разберете тяхното поведение. Какви са причините им да искат вашия продукт или услуга? Разберете защо като задавате тези въпроси:

Кой ще използва моя продукт? Това е демографска информация.

Кога клиентите ще купят моя продукт? Малко хора искат коледно дърво през юли. Продуктът ви има ли сезонен прозорец с възможности? Дори продукти, които нямат пикови периоди на покупка. Трябва да знаете кога е това.

Защо клиентите имат нужда от това? Развийте дълбоко разбиране на проблема, който вашият продукт или услуга решава.

7. Как да намеря надеждни доставчици за моя онлайн магазин?

Как да намеря надеждни доставчици за моя онлайн магазин?

Това зависи от това, което търсите. Имате ли нужда от съществуващи марки и продукти, които сами ще изпратите? Или търсите доставчик на капки? Те доставят продукти и изпълняват поръчки на съществуващи марки и продукти.

След като решите вашия тип доставчик, трябва да вземете решение за тяхното местоположение. Отвъдморските доставчици са склонни да предлагат по-ниски цени. Цената не трябва да бъде единственият ви решаващ фактор. Помислете и за тези:

Отвъдморски източници

Предимства

 • Ниски производствени разходи
 • Висок избор

Недостатъци

 • По-ниско възприемано качество от клиентите
 • Потенциал за езикови и комуникационни бариери
 • По-дълго време за доставка
 • По-малко сигурност на плащанията и регрес

Вътрешен източник

Предимства

 • По-високи стандарти за качество на производството
 • По-лесна комуникация без езикова бариера
 • По-лесно да се провери надеждността
 • По-бързо време за доставка
 • По-голяма сигурност на плащанията и регрес

Недостатъци

 • По-високи производствени разходи
 • По-малък избор

Много собственици на онлайн магазини търсят препоръки към своята мрежа. Не подценявайте силата на приятелите и семейството. Те може би вече знаят надежден източник.

8. Как да проуча моята конкуренция?

Ако искате да знаете какво прави вашата конкуренция, отидете в техните онлайн магазини и разберете. Това, което не можете да направите сами, е да разберете къде предлагат маркетинг на клиентите. Технологиите предлагат мощни инструменти, за да разберете това. Ето няколко от най-популярните:

AdGooroo

AdGooroo

Следете реклами на до 10 конкуренти. Вижте къде са поставени рекламите им. Тази платена услуга осигурява дълбока конкурентна интелигентност. Той дори може да оцени маркетинговите бюджети на конкуренцията.

заграждам с ров

заграждам с ров

Първото ниво на техните услуги е безплатно. Можете да използвате инструмент за търсене на реклама, за да показвате скорошни реклами от вашите конкуренти. Виждате размера и местата, на които рекламите бяха наскоро.

KeywordCompetitor

ключ

Проверете органичните и платените ключови думи на вашите конкуренти, целевите страници и рекламите. Ще видите класиране на позициите на ключовите думи за хиляда конкретни ключови думи. Тази услуга е безплатна за първите 30 дни.

Това не е толкова високотехнологично, колкото тези три предложения, но помислете да помолите приятели и семейство да ви помогнат в конкурентните изследвания. Дайте им маркетинг имейл, който получават. Те получават много от това!

9. Как да създам уебсайт за електронна търговия?

Вие създадохте продуктовата си линия и определете целевия пазар. Знаете кои са вашите конкуренти и къде търсят клиенти. Сега е време да създадете вашия онлайн магазин.

Ако не сте сигурни откъде или как да започнете, вие сте добър кандидат за платформа за електронна търговия. Можете да изградите онлайн магазин с такъв, дори да нямате технически умения.

Но кой? Повечето се хвалят с това колко лесно е да създадете онлайн магазин с техния софтуер. Има два основни начина за изграждане на уебсайт за електронна търговия.

 • Хостван софтуер за електронна търговия (по-лесен за използване)
 • Самостоятелно хостван софтуер за електронна търговия с отворен код (по-напреднал)

Помислете за домакинско решение за електронна търговия, ако искате да се съсредоточите върху продажбата на вашия продукт. Той премахва техническите аспекти на изграждането и функционирането на онлайн магазин. Това са готови решения, готови за употреба. Интегрираното управление на продуктите и платежните процесори са част от пакета. Можете да изградите вашия онлайн магазин с проста технология за плъзгане и пускане. Не са необходими умения за кодиране. Ползите са много, но може да се натъкнете на гъвкавост.

Самостоятелно хостваният софтуер с отворен код има смисъл, ако сте квалифициран уеб разработчик. Разходите за създаване са значителни. Също така ще имате постоянна поддръжка за разработка.

10. Как да избера правилната платформа за електронна търговия?

Вашият избор изисква внимателно обмисляне. Не правете избор, докато не сте уверени, че ще останете с това решение. Промяната на мнението ви е скъпа и отнема време.

Техническата способност е основен фактор при този избор. Ако се съмнявате в своите умения, изберете платформа, предлагаща инструментите и поддръжката, от които се нуждаете, за да имате успех. Това е също толкова важно за вашите клиенти, колкото и за вас. Те очакват оптимално изживяване.

11. Как да избера шлюз за плащане?

Портал за плащане е вашият онлайн касов апарат. Вашият онлайн магазин не може да приема пари в брой. Трябва да приемете кредитна карта или други видове онлайн финансови транзакции. Ето някои съображения:

цена. Ще платите за шлюз за плащане. Има първоначална цена за стартиране за покриване на настройка на сметка на търговец. Има и цена за конфигуриране на шлюза на вашия уебсайт. Други разходи са в ход. Продавачът на шлюз за плащане може да ви таксува за транзакция или като фиксирана месечна такса. Ще ви струва пари, за да печелите пари.

Съвместимост с това как вашите клиенти искат да ви платят. Не всеки използва кредитни карти. Много хора използват дебитни карти или дори PayPal. Тези транзакции се обработват по различен начин от кредитните карти. Уверете се, че вашият шлюз за плащания работи за клиентите толкова, колкото и за вас.

Сигурност. Кражбата на информация за онлайн плащания нараства. Осигурете една зона, където е невъзможно да бъдете прекалено внимателни. Помолете доставчиците да обяснят как решението им за шлюзови плащания се доближава до сигурността и криптирането на данните.

Поддръжка на клиенти. В този случай вие сте клиентът. Ако имате проблеми с портата за плащане, не можете да продадете нищо. Искане за 24/7 подкрепа не означава, че някой ще отговори на телефона, ако се обадите. Това може да означава нищо повече от имейл отговор. Трябва да знаете това преди време.

12. Как да избера изгодно име на домейн?

Помислете за най-популярните търговски марки в света. Те са кратки, подходящи за това, което продават, лесни за запомняне и лесни за изказване. Следвайте това упражнение за брандиране на името на вашия домейн.

Доме на име на домейни

Използвайте името на вашия бизнес или продукт. Това не винаги е възможно. Проверете дали можете да регистрирате име на домейн, което съответства на името на вашия онлайн магазин. Направете това, преди да стигнете твърде далеч в някакви упражнения за брандиране.

Създайте име на домейн от ключови думи, ако търсенето е ваш приоритет. paintbrushes.com не е достъпен за вашия магазин за четки. Повечето общи имена на домейни ги няма. Клиентите днес използват по-конкретни термини при търсене. Помислете за вашата ниша и целевия пазар. Може да има по-голям смисъл домейнът на вашия онлайн магазин да бъде lefthandedpaintbrushes.com. Изберете име на домейн, което указва какво продавате.

Останете с домейн от най-високо ниво. Ако можете да получите .com, направете го. Хората ще го запомнят. Ако знаят името на вашия бизнес, но не и URL, .com ще опитат първо.

Името на домейн не прави

Необичайни изписвания. Искате име на домейн, което да се запомня и предава лесно. Ако е лесно да се изпише грешно, хората ще го объркат погрешно. Ще загубите продажба. Или биха могли да попаднат на сайта на вашия конкурент.

Дълги имена. Трудно ли е да запомните и лесно ли е да пишете грешно? Може да е забавно име, но няма да ви привлече, клиенти. Горната дължина на домейн е 63 знака. Опитайте се да го поддържате под 25 години.

тирета. Можете да получите името на домейна, което искате, стига да включвате тире. Предай на него. Те правят ключовите думи да се открояват, но лесно се забравят. Искате ли тире да застане между вас и вашите клиенти?

Изпълнете избора на име на домейн от хора, които познавате. Вижте какво мислят. Кажете им какво е. Вижте дали могат да го заклинаят. Това ще ви уведоми, ако сте на правилния път.

13. Как да избера хостинг доставчик?

Грешният доставчик на хостинг услуги за електронна търговия може да потопи вашия магазин. Ето някои функции, които да използвате в процеса на оценка.

Не се спирайте на инфраструктурата. Най-добрите доставчици на хостинг услуги в електронната търговия също предлагат инструменти и персонализирана поддръжка. Те съсредоточени ли са върху растежа си, или вашият? Потърсете компания, която желае да бъде партньор, а не само вашия доставчик.

Управлявани услуги. Маркетингът и разработването на продукти нарастват онлайн продажбите. Може ли вашият доставчик на хостинг услуги за електронна търговия да ви помогне в това?

поддържа. Скимпването тук е опасно. Инвестирайте в гарантирана помощ веднага щом възникне проблем.

14. Как да управлявам поддръжката и актуализациите на сайта?

Най-добрият начин да ги управлявате е да не го правите сами. Хостваната платформа за електронна търговия се грижи за това за вас. Поддръжката и актуализациите се случват на заден план. Те са невидими за вас и вашите клиенти. Нищо не пречи на продажбата на вашите продукти и услуги. Хостваните платформи също предлагат:

 • Автоматизирани ежедневни архиви на вашия сайт
 • Съставни площадки или зони за разработка за тестване
 • поддържа
 • sFTP достъп

Има някои неща, които все още може да решите да направите сами. Ако не можете да си позволите да загубите данните си, не можете да си позволите да сложите всичките си яйца в една кошница. Помислете за вторично архивиране. Какво боли? В крайна сметка това е ваш бизнес.

15. Как да настроя моя онлайн магазин да приема плащания с кредитни карти?

Вашият онлайн магазин ще се нуждае от акаунт на търговец или акаунт за плащане. Интернет акаунт на търговец ви позволява да обработвате кредитни карти. Банките издават тези сметки. Те разглеждат вашата търговска сметка като кредитна линия, предоставена на вас. Кандидатствате за такъв, какъвто кандидатствате за заем.

Започнете с вашата банка, докато търсите сметка за търговец. Това е голям плюс, ако имате дългосрочни отношения с вашата банка. Ако ви отхвърлят, опитайте други местни банки. Предложете да преместите всичките си акаунти там. Често пъти е пътят към фалшифициране на сметка на търговец.

Това е първата стъпка Ще ви трябва и сметка за шлюз на плащания. Порталът е манипулаторът, който свързва кредитните карти на купувачите с вашата търговска сметка. Той се грижи за заявките за проверка и трансфер.

Като малък търговец трябва да помислите за комбинирането на тези две изисквания. Продавачите могат да настроят търговски акаунт за вас и да предоставят шлюз за плащания като пакет.

16. Как да защитя информацията за клиентите?

Най-добрият начин да запазите хакерите далеч от данните на клиентите е да не разполагате с никакви данни за кражба. Оставете доставчиците на трети страни да обработват информация за кредитни карти. Те разполагат със сигурността и технологичните мускули, за да обработват данните на клиентите по безопасен начин.

Използвайте SSL криптиране на страници, които имат информация за клиента. Това включва страници за регистрация, страници за плащане и страници за вход на клиенти. SSL криптирането ще попречи на хакерите да откраднат съхранените данни на уебсайта Ви. Допълнителният слой сигурност увеличава доверието на вашите купувачи. Те са се научили да свързват „https“ с висока сигурност.

Въоръжете сайта си с допълнителна защита. Защитна стена на уеб приложение и други решения за сигурност при поискване осигуряват увереност. Мрежата за доставка на съдържание помага да се блокират заплахите. Това ще ускори времето за зареждане на вашия уебсайт за купувачи.

Encrypt. Винаги криптирайте паролите на клиента и друга чувствителна информация. Считайте цялата информация, която вашите клиенти споделят с вас, като чувствителна.

Образовайте клиентите си. Помогнете им да поемат активна роля за запазване на личната информация в безопасност. Кажете им каква информация събирате и как. Помолете ги да съобщят за подозрително поведение на вашия сайт.

17. Как да събирам данък върху продажбите?

По-важно е първо да се определи кога и защо. Как го правите често е функция на платформата за електронна търговия, която използвате.

Определете къде имате връзка. Почти всички щати упълномощават онлайн търговците да събират данък върху продажбите от купувачите. Трябва да събирате данък върху продажбите в тези държави, само ако имате нещо, наречено „данък върху продажбите“. Трябва да имате значително бизнес присъствие в това състояние. Тя включва неща като:

 • Имайки офис
 • Да имаш служител
 • Имате склад
 • Имайки филиал
 • Съхранение на инвентара
 • Дропшипинг от доставчик на трета страна

Използвайте това интерактивно ръководство, за да определите къде имате връзка с данък върху продажбите. Вашият онлайн магазин ще събира данък върху продажбите въз основа на тази информация. Трябва да се регистрирате в държавите, за които ще събирате данъка.

Вашият доставчик на платформа за електронна търговия е ваш партньор в това задължение. Използвайте техните ресурси, за да се образовате за основите на данъка върху продажбите. Потърсете тяхната подкрепа, за да потвърдите, че имате правилна и спазваща процедура за събиране на данъци от самото начало.

18. Как да настроя изпълнението на поръчката за електронна търговия?

След като клиент купи нещо от вашия онлайн магазин, трябва да му го предоставите. Може да не ви е необходим склад за съхранение на вашите продукти, но трябва да се отнасяте към изпълнението, сякаш имате нужда от такъв. Той ви настройва за времето, когато може да ви потрябва. Или когато трябва да си партнирате с фирма за изпълнение.

Направете тези неща сега, за да можете да мащабирате по-късно:

Организирайте продукти. Етикетирайте всичките си продукти с SKU, баркод или UPC. Още по-добре е, ако пристигнат по този начин от вашия производител.

Поддържайте проста идентификация на продукта. Направете информацията за SKU кратка и уникална. Може да има смисъл за вас днес, но какво ще кажете за няколко години от сега? Ами ако преместите инвентара си в огромен склад? Ще бъде ли вашият настоящ SKU смисъл за бъдещите служители?

Управление на количеството на продукта. Колко продукт да запазите? Фокусирайте се върху това, което е известно като постна инвентаризация. Но бъдете внимателни, че не разочаровате клиентите, които не искат да чакат твърде дълго за вашите продукти. Това е акт на балансиране.

Следете избора на продукти. Това може да не е проблем за вас, ако започнете от малък. Докато растете, ще искате да предлагате повече възможности за избор на клиентите. Възможно е да имате ограничено пространство за съхранение. Има смисъл да предлагаме по-голям избор само за продукти, които се продават добре.

Намалете разходите за опаковане. Apple ни научи, че опаковането е част от марката. Високите цени на продуктите увеличават очакването за качествено представяне. Повечето хора, които купуват продукти от онлайн магазина, се грижат повече за получаването на най-добрата цена. Можете да задържите опаковката, като намалите разнообразието от кутии и опаковъчни материали. Ако използвате маркови кутии, разберете свързаните с тях разходи спрямо стойността, която предоставя.

19. Как да определя разходите за доставка?

Вашата стратегия за доставка трябва да се намали във вашите маржове възможно най-малко. Тя все още трябва да остане привлекателна за клиентите. Проучванията показват, че таксите за доставка и обработка водят до изоставяне на количката. Обмислете следните опции:

Безплатна доставка. Привлича вниманието на клиента. Това обаче може да се превърне във вашите печалби. Безплатната доставка е значително предимство пред конкурентите, които не я предлагат. Определете дали увеличеният обем на продажбите покрива удара на печалбата.

Предлагайте безплатна доставка с минимална поръчка. Той увеличава средната стойност на поръчката. Можете да го приложите срещу цената на доставката. Елементите с висока цена се нуждаят от допълнителна работа. Клиентите очакват това. Конкурентната стока на ниски цени е различна история.

Заредете това, което ви таксува. Вашите клиенти повече или по-малко плащат това, което бихте платили, за да изпратите вашите продукти. Няма същото въздействие като безплатната доставка. Това не ви пречи да се храните с печалбите си. Умните клиенти разбират, че получават възможно най-добрата сделка.

Единични ставки. Тази опция изисква подготовка. Трябва да измислите предварително средната цена за изпращане на пакет. Важно е да знаете, така че да не претоварвате или претоварвате клиентите си. Въоръжени с обхвата на разходите, можете да зададете многостепенни, атрактивни опции. Времето за доставка диктува цената.

20. Как да управлявам инвентара?

Колко ви трябва под ръка? Инвентарът е актив, но обвързва пари, докато не се продаде. Вашият магазин за електронна търговия трябва да оптимизира инвентара, като го поддържа постно. Той трябва да направи това, без да рискува разочарованието на клиента.

Ето начини за този акт на жонглиране:

Бъдете организирани. А? Не е ли очевидно? Може и да не е така. Уверете се, че вашият инвентар е очевиден. Организирано ли е, така че е лесно да разберете какво е поставено къде?

Изберете персонализирана система. Потърсете решение за пазарска количка, което интегрира управлението на инвентара и счетоводните услуги. Може ли да изважда продадените артикули всеки път, когато има продажба? Може ли да изтласка имейли, когато запасите са ниски?

Бъдете бдителни. Вече може да сте малки, но не е ли целта ви мащабът? Отнасяйте се днес като към бъдещето. Водете точни записи и следете инвентара по всяко време. Инвестирайте в софтуер за управление на инвентара, който може да ви помогне в момента и когато сте толкова голям, колкото Amazon.

21. Как да изградя доверие в моя онлайн магазин?

Фишинг измами, злонамерен софтуер и лошо обслужване на клиентите правят онлайн купувачите предпазливи. Показателите за доверие на вашия уебсайт са от решаващо значение. Ето пет неща, които можете да направите, за да изградите доверие и увереност:

Направете го лично. Хората не вярват на страници или уебсайтове. Те се доверяват на хората. Вашият уебсайт има човешки фактор? Те искат да видят лица и имена. Използвайте страницата си за нас, за да покажете вашия екип. Избройте имена и дайте информация за контакт.

Вижте професионално. Всичко е във вашата презентация. Вие не сте виртуални. Ти си истински. Докажи го. Направете обслужването на клиентите силна зона на вашия уебсайт. Обяснете вашата политика за връщане и друга поддръжка на обикновен английски.

Споделете, че другите ви се доверяват. Препоръчани отзиви от клиенти. Текстовата основа е наред. А видео е още по-добре. Похвалете се с отразяване в печата. Показвайте логата на медийното покритие, което ви покрива.

Докажете, че уебсайтът ви е защитен. Този символ на катинара е ценен. Показва ли вашето решение за електронна търговия известие, че клиентите използват защитен сървър? Дори и да го направи, направете крачка напред и им напомнете.

Облекчаване на рисковете. Какво е залог за вашите клиенти? Те са притеснени, че ще бъдат залепени с вашия продукт, ако не им харесват. Увеличете доверието си. Отговорете с безпокойството си отпред. Обяснете политиката за доставка и връщане. Тук става въпрос за управление на очакванията.

Клиентите ви преценяват веднага щом кацнат на вашата индексна страница. Те решават дали да ви се доверят за няколко секунди. От вас зависи да спечелите доверието им.

22. Как да привлека купувачи в моя онлайн магазин?

Няма край на онлайн съветите за SEO и да накарате вашия онлайн магазин да се показва в търсенията. Роботите обаче не пазаруват на вашия сайт. Хората са.

Единственото нещо, което онлайн магазините забравят е, че всички искаме човешка връзка. Може да звучи като урок по граматика, но започва с правилната употреба на местоименията. Направете фокуса върху клиента. Това означава използването на местоимението „ти“. Избягвайте фокус върху себе си. Използвайте малко местоимението „ние“.

Включете блог на вашия уебсайт. Не забравяйте, клиентите, идват при вас за решение на проблем. Продуктите и услугите, които продавате, са тези решения. Говорете за тези неща. Цената и продуктът не са единствените неща, които се продават.

23. Как да привлека купувачи в моя онлайн магазин?

Ето някои отрезвяващи статистики.

 • 78% от потребителите отменят транзакция заради лошо обслужване на клиентите.
 • Американците разказват средно девет души за добри преживявания. Ще кажат на 16 души за бедни.
 • Необходими са 12 положителни отзива, за да се компенсира един нерешен отрицателен отзив.
 • 59% от купувачите в САЩ биха изпробвали нова марка за по-добро обслужване.

Социалните медии усилват това. Това е и най-добрият ви инструмент. Това прави обслужването на клиентите съвместни усилия. Социалните медии предлагат онлайн инструменти на общността, които дават възможност на клиентите да намерят отговори и да помагат на другите. Използвайте форуми за самопомощ и общност на вашия уебсайт. Не пренебрегвайте силата на прякото ангажиране за справяне с проблеми с обслужването на клиентите.

Ето начини, по които вашият онлайн магазин може да използва поддръжката на клиенти, за да повиши нивата на удовлетвореност:

Бъди полезен. Това не е толкова очевидно, че звучи. Да бъдеш на разположение не е същото като полезно. Отвъд това е някой, който ще разговаря на живо или по телефона. Качеството на помощта е вашата цел. Предоставяте ли на поддръжката на клиентите си правомощия за решаване на проблеми?

Бъди честен. Клиентите не очакват от вас да бъдете перфектни, но те очакват да притежавате грешка. Вашата поддръжка на клиенти трябва да се чувства комфортно при това. Никой не очаква от вас да знаете всички отговори. Онлайн купувачите, които се нуждаят от обслужване на клиенти, очакват да чуят, че ще откриете отговор за тях. И „не“ е подходящ отговор, ако означава, че сте обещали твърде много и ги разочаровате.

Дръжте го лесно и лесно. Поддръжката на клиентите не е разход за правене на бизнес. Това е инвестиция. Укрепва отношенията ви с вашите купувачи и насърчава повторните продажби. Доволните клиенти споделят своите открития. Това е целта ви с обслужване на клиенти. Улеснявайте намирането на критична информация. Поставете политиките за ценообразуване, доставка и връщане там, където могат да го намерят.

24. Как да създавам изображения и описания на продуктите?

Вашият онлайн магазин е визуален носител, допълнен с думи. Използвайте и двете в своя полза.

По-големите изображения увеличават продажбите. Направете ги с висока разделителна способност и включете различни ъгли. Нека клиентите увеличават подробностите.

Не спестявайте описанията на продуктите. Опишете ползата от продукта, като използвате неговите характеристики. Намерете „защо“.

Бъдете щедри с детайли. Направете ги на разположение. Ако вашият продукт има 37 изцяло натурални съставки, предоставете линк към изображенията от тях. Клиентите оценяват това. Стават удобни с решенията си за покупка.

25. Как да се справя с размяната и връщането?

На първо място, насърчете ги. Показва купувачите, които сте ангажирани с обслужването на клиентите. Ако не са доволни, вземете го обратно. Край на дискусията. Това каза, че можете да намалите възвръщаемостта с цялостна политика, която споделяте с клиенти. Управлявайте техните очаквания.

Продажбата не е окончателна. Застанете зад продукта си. Не им затруднявайте връщането на нещата. Ако го направите, никога повече няма да ги видите.

Намалете разочарованието.Точните описания на продуктите и добрите снимки на продукта намаляват възвръщаемостта.

Използвайте обикновени английски съкращения и жаргонът управляват нашия свят. Пазете ги извън диалоговия прозорец. Улеснявайте намирането на вашата информация за борсите и връщанията. Ако не е лесно да се намери, клиентите ви мислят, че имате какво да скриете.

Не добавяйте скрити разходи и не скривайте ограниченията на времето. Уведомете клиентите дали трябва да плащат за обратната доставка. Пояснете дали купувачите имат определено време, за да върнат или заменят нещо, което купуват. Нищо не е по-лошо от това да бъдете ударени от скрити разходи. Не крийте нищо. Ще трябва да намерите нови клиенти.

26. Как да проследя работата на магазина си?

Основните показатели за ефективност (KPI) измерват как се справяте. Проследявайте тези точки от данни и ще знаете:

Трафик на сайта – Той ви казва колко хора посещават. Няколко дни по-популярни ли са от други? Може би са тези дни, когато имате специални стимули за купуване.

Средно време на сайта – Той измерва ангажираността. Ниските пъти означават, че клиентите не могат да намерят това, което искат. Или нямате това, което искат. И двете са лоша новина за вас.

Изход от страниците –Показва ви къде сте загубили интерес. Използвайте тези данни, за да прецизирате вашия сайт и да запазите вниманието на клиентите.

Референции –Как новите клиенти намериха вашия онлайн магазин? Това ви помага да потвърдите маркетинговите си стратегии.

Реализации – Посещението на вашия онлайн магазин е хубаво. Купуването на нещо е по-добре. Този процент на конверсия ви помага да решите дали трябва да прилагате повече натиск върху продажбите.

Доходност – Посетителите на връщане са страхотни. Купувачите на връщане са страхотни. Разгледайте процента на възвръщаемост, за да видите как се справяте, когато получавате повторен бизнес.

Средна стойност на поръчката – Това ви помага да разберете навиците за харчене. Големите харчи на вашия сайт заслужават допълнително внимание.

27. Как да изградя марка за моя онлайн магазин?

Всяка марка има основни елементи. Вашият онлайн магазин също.

 • Logo
 • Цветове
 • книгопечатане
 • Икони

Накарайте всички тези елементи да работят заедно. Познайте ги всички, преди да започнете. Те са взаимозависими. Ето какво трябва да направите, за да създадете елементите.

Решете какъв сте. Стратегията на марката включва вашите ценности, вашата визия. Той изразява какво искате за вашите клиенти и какво искате хората да мислят за вас. Преобразувайте това в ключови думи.

Проектиране към цел. Ограничете вашата цветова палитра и шрифтове. Изберете шрифт за заглавия и един за копие на тялото. Не забравяйте своите мобилни клиенти. Четет ли се шрифтовете при малки размери?

Разберете какво комуникира вашата марка. Всички части на вашия магазин отразяват ли една и съща тема? Вашата марка е за спокойствието. Вашите бизнес практики са по-скоро като мач по борба. Това изпраща смесени съобщения до клиентите. Всичко трябва да подсили това, което решите.

28. Как да създам програма за лоялност на клиентите?

Какво е възнаграждение за усложненията? Той побеждава целта. Премахнете сложността. Намалете го и го превърнете в приятното изживяване, което трябва да бъде за купувач. В крайна сметка това е награда. Не трябва да отнеме много време, за да разберем Трябва да отнеме по-малко време, за да се присъедините.

Това не е програма за лоялност на клиентите, ако има пречки за присъединяването. Можете ли да го направите толкова лесен като запис в имейл? Могат ли да се присъединят или да влязат на вашия сайт със своите идентификационни данни за социалните медии?

Успешните програми за лоялност позволяват на клиентите да печелят награди без усилия. Не трябваше ли да купиш нещо от теб? Ако вашата програма за лоялност изисква много повече от вход, тя е твърде сложна. Наградите ви са толкова щедри, че се надявате клиентите да не вземат участие? Спрете да бъдете толкова щедри.

От друга страна, наградите за вашата програма за лоялност са повърхностни? Ако клиентите не виждат стойността, програмата ще се провали.

Най-успешните програми за лоялност повишават наградите за продължителна дейност. Това мотивира и генерира многократни покупки. Вашите най-лоялни клиенти са мощни маркетингови агенти за вас. Дайте им начини да споделят своя опит и насърчете и другите да се присъединят. Социалните икони трябва да са навсякъде на страниците на вашата програма за лоялност.

29. Как да накарам клиентите да пишат отзиви?

Попитай ги. Всеки разбира важността на добрите отзиви. Тези положителни думи са най-добре поискани веднага.

Улеснете клиентите си да оставят отзиви за вас на вашия сайт. Ако не е очевидно, те няма да го търсят. Поставете връзки към профилите за преглед на повече от едно място. Включете ги във вашите бюлетини и имейли.

Дайте на клиентите причина за преглед. Покажете им своята оценка с стимул. Бъдете ясни обаче, че става дума за честен преглед.

30. Как да промотирам своя онлайн магазин?

Най-добрият ви промоционален инструмент е имейл. Изпратете съобщение до вашата база данни. Уверете се, че има призив за действие за споделяне на имейла.

Вашата електронна поща база данни ще расте след стартирането. Използвайте го, за да изпращате седмични съобщения, които подчертават вашите продукти. Включете изображения и директни връзки за покупка. Прекарайте допълнителното време за форматиране на съобщението, така че да изглежда добре на мобилни устройства. Имейлът генерира нормален прилив на трафик.

Утвърдете се лидер във вашата индустрия с блог. Това е мощен, но непряк начин за популяризиране на вашия онлайн магазин. Вашите публикации в блога трябва да са полезни и информативни. Пишете от неутрална гледна точка. Позовавайте се на връстници и конкуренти. Поддържайте връзки към блога обратно до вашия магазин минимални и уместни.

Свържете се с други блогъри относно вашия онлайн магазин и продукти. Това изисква малко проучване. Ще трябва да прочетете публикациите им, за да определите връзка. След това се свържете с тях. Обяснете защо вашият продукт е подходящ за преглед в техния блог. Бъдете настроени към промоцията и предлагайте проба за раздаване.

Използвайте това проучване на блоговете, за да създадете втори списък. Свържете се с тях и предложите на блога за гости. Няма да бъде самореклама. Тези блогъри ще очакват обмислен коментар, който предоставя решения, които техните читатели могат да използват. Вашата награда е линк към вашия магазин в био.

Видео привлича зрителите. Те са сменяеми и придават дълбочина на вашия онлайн магазин. Покажете продуктите си в действие. Хората също обичат задкулисното съдържание. Забавлявайте се и споделете малко блъф! Създайте YouTube акаунт за вашия онлайн магазин и публикувайте вашите видеоклипове там. Крос-промотирайте тези два сайта.

Социалните медии са от съществено значение. Ефективното използване на социалните медии за промотиране на вашия онлайн магазин ще отнеме време и усилия. Имате нужда от график на редовни публикации. Това означава ежедневно или дори повече, в зависимост от броя ви последователи. Изображенията привличат вниманието и се споделят. Включете директна връзка, за да го закупите във вашия онлайн магазин.

Много сайтове за социални медии предлагат платна насочена реклама на своята аудитория. Facebook и Twitter имат мощни интерфейси, които ви позволяват да бъдете конкретни. Не забравяйте да посочите, че дестинацията е вашият онлайн магазин, а не фирмената ви страница в техните сайтове.

Оптимизирайте имената и описанията на продуктите във вашия онлайн магазин. Изчерпателните описания дават повече възможности за SEO. Направете същото и със снимките си. Дайте им описателни имена. Добавете вашата емисия към Google Пазаруване. Тези три SEO усилия ще помогнат на новите клиенти да ви намерят.

31. Как да създам ефективен маркетингов план?

Вашият план започва с това, че знаете на кого искате да продадете и как искат да купят. Определете кои са вашите клиенти и тяхното поведение при пазаруване. Тази информация ви подготвя за следващата стъпка.

Направете своя онлайн магазин видим там, където търсят тези клиенти. Търсачките, социалните медии и блоговете могат да ви ги изпратят с директна връзка. Уверете се, че сте готови за тях, преди да пристигнат. Използвайте търсачките, за да намерите вашия онлайн магазин. Тези връзки към търсачките ще направят първото впечатление за вашите клиенти. Искаш ли това??

Успешният маркетинг е ефективната комуникация. Одитирайте уебсайта си. Всяка страница ли съобщава ясното си предназначение? Намерете поне 10 души, които съответстват на целевата ви демографска. Помолете ги да пазаруват във вашия онлайн магазин. Наблюдавайте как преминават през процеса. Попитайте за тяхната обратна връзка и предприемете действия, за да подобрите опита на пазаруването във вашия онлайн магазин.

Стойността е това, което маркетинговата комуникация трябва да осигури. За онлайн купувачите това означава, че им показват, че ще намерят това, което искат да купят. Увеличете продажбите на вашия продукт с лесна за консумация информация.

Ефективната комуникация е интерактивна. Съсредоточете се върху способността си да провеждате двупосочен разговор с клиенти онлайн. Маркетингът също е свързан с управлението на очакванията. Не приемайте, че клиентите знаят какво да правят или какво да очакват, докато пазаруват с вас. Помогнете им с подкани. Това могат да бъдат призиви за действие, които водят до продажби.

32. Как да разпределя бюджета за маркетинг в електронната търговия?

Използвайте разпределението си за придобиване на клиенти. Въпреки че имате марка, вашите индивидуални продукти или услуги водят до приходи. Това е, което искате да направите пред хората.

Изглежда логично да инвестирате целия си бюджет в най-малко скъпия канал. Може да видите първоначален отговор, но той не може да го поддържа. Онлайн поведението и предпочитанията са нестабилни. Там, където хората са днес, не е мястото, където те ще бъдат утре. Честотата на канала може да се увеличи и да стане недостъпна за вас. По-добрата стратегия е да разпределите бюджета си по много канали. Ето обща разбивка на начина, по който другите сайтове за електронна търговия подхождат към разпределението:

Инвестирайте 10% до 30% в SEO канали. Планирайте устойчиво приложение за оптимални резултати. SEO ще генерира постоянен трафик. Недостатъкът е, че няма да доведе до бърза възвръщаемост на инвестицията (ROI) по начина, по който могат да се използват други канали. Това е по-дълъг цикъл.

Инвестирайте от 10% до 20% в каналите за социални медии. Трите гиганта в социалната мрежа (Facebook, Twitter и LinkedIn) са очевиден избор. Те имат огромна публика. Насочването е лесно. Не изключвайте други социални мрежи. Вашите продукти или услуги може да са подходящо за по-малки и специализирани социални мрежи. Онлайн пазаруването е визуално преживяване. Pinterest и Instagram са визуални социални мрежи.

Инвестирайте 20% до 40% в SEM. Ако вашият онлайн магазин е нов, това може да е единственият начин да получите видимост при търсенията. Повече разходи не винаги са по-добри. Резултатите идват от това, че вашата реклама е подходяща за аудиторията, за която сте помолили Google да насочи. Ако не видите резултати, повече пари няма да помогнат. Променяйте рекламното си копие често, за да определите какво резонира с търсенията. Вашите ключови думи може да са правилни, но вашето копие не се преобразува в кликване.

Инвестирайте от 10% до 20% в ретаргетинг.Ако току-що стартирате сайт за електронна търговия; може да имате малка клиентска база. Пренасочването им е ограничена възможност. Тези клиенти са били във вашия онлайн магазин. Докосването им отново до маркетинг е начин да ги поканите да се върнат и да купят. Изчакайте да пренасочите, докато месечният ви брой посетители не оправдае инвестицията.

Инвестирайте от 5% до 25% в проучването, използвайки дисплейни реклами. Те увеличават информираността за марката на целевите уебсайтове.

Инвестирайте от 5% до 10% в имейл маркетинга. Това е отдавна, защото работи. Кампаниите за бюлетини са ефективни двигатели на трафика на сайта и реализациите. Имейлите за изоставяне на кошницата могат да съживят загубена продажба. Е-мейлите с кръстосана продажба могат да увеличат разходите от съществуващите клиенти.

Поддържайте течността си. Тъй като вашият онлайн магазин узрява и аудиторията расте, целите ви ще се изместват. Каналите за изграждане на марка стават по-важни. Ако канал не дава резултати, не го изоставяйте. Първо, тествайте различни рекламни послания за него.

33. Как да разработя SEO стратегия за моя онлайн магазин?

Успешните SEO стратегии се въртят около шест елемента.

Ключови думи – Направете изследвания. Разберете какво търсят хората. Асоциирането на тези ключови думи е това, което SEO представлява. Вижте как изглежда конкуренцията с помощта на инструмента за ключови думи на Google AdWords. Някои ключови думи ще бъдат твърде конкурентни във вашата ниша. Вместо това изберете ключови думи с дълга опашка (между две и пет думи). По-малко фирми ще се състезават за тези по-дълги ключови думи. Те ще ви дадат по-висок ранг на разположение.

Мета маркери –Те са жизненоважни. Вашите най-важни ключови думи принадлежат на заглавията на вашата страница. Мета маркерите са това, което Google търси и класира. Същото важи и за заглавията на описанието на страниците.

Съдържание – Качественото съдържание създава положително потребителско изживяване. Съдържанието е най-доброто място за живеене на вашите ключови думи. Направете съдържанието си блясък и го използвайте, за да образовате вашите купувачи.

Обратни връзки –Те са почти толкова важни, колкото и съдържанието. Качествено количество козове обаче. Обмислете стратегията си за съдържание. Структурирайте го за съответните връзки към вашия уебсайт. Култивирайте блогове на връстници по същата причина. Продайте неща, които хората обичат. Те ще ви помогнат и за това.

Социална медия –Няма заобикаляне на това. Трябва да установите силно присъствие в социалните медии, или няма да успеете. Сайтове като Facebook имат толкова огромна аудитория, че членовете го използват много като търсачка.

Изображения на продукта –Изображенията играят решаваща роля в SEO. Резултатите от търсенето връщат изображения, както и уебсайтове. Вие продавате продукти на вашия сайт. Изображенията на тези продукти трябва да са толкова добри, колкото можете да ги направите. Има обаче нещо също толкова важно. Имената на файловете с изображения трябва да съдържат подходящи ключови думи. Ще видите по-висок ранг за тях в търсачките.

Нито една SEO стратегия не би била пълна без конкурентен анализ. Какви са другите сайтове за електронна търговия като вашите?

34. Как да използвам социалните медии, за да пусна на пазара своя онлайн магазин?

Маркетингът в социалните медии ще доведе купувачите до вашия онлайн магазин. Имате нужда от числа, за да го докажете? Електронната търговия Shopify прегледа данни от над 37 милиона посещения в социалните медии. Посещенията доведоха до 529 000 поръчки. Ето какво трябва да направите, за да започнете.

Създайте страница във Facebook за вашия онлайн магазин. Не използвайте личната си страница във Facebook за тази цел. Поканете приятелите си във Facebook да споделят и харесват вашата страница. Накарайте повече от просто новата ви страница във фирмата във Facebook да ги чака, когато пристигнат. Уверете се, че има съдържание, което те да консумират и споделят. Поддържайте постоянно наливане на ново съдържание. Тя трябва да бъде подходяща и достатъчно интересна за споделяне. Призивът за действие е посещение на вашия онлайн магазин.

Tweet за вашия онлайн магазин. Изберете ексклузивни отстъпки за своите последователи. Дайте им стимули да достигнат до своите последователи. Не забравяйте да включите тази оферта във вашата Facebook мрежа. Следете клиентите си. Следвайте доставчиците си. Използвайте Twitter, за да посегнете към влиятелни блогъри, журналисти, анализатори в бранша. Те имат големи последствия. Искате това внимание. Ангажирайте ги с изображения и видеоклипове.

Настройте бизнес страница в Google+. Продуктите на Google работят добре заедно. Вашият бизнес профил в Google+ му помага да се представя по-добре в търсенията с Google. Ето къде можете да имате интересни взаимодействия. Създайте Google+ Hangout и се свържете с клиентите и потенциалните си клиенти в реално време. Намерете съответните общности в Google+ и започнете да давате своя принос.

Създайте канал в YouTube. Именно тук повечето фирми се забавляват. Ти избираш. Може да искате да представите само видеоклипове за това как да използвате вашите продукти или услуги. Или го смесете с някакво чисто забавление. Важното е да поддържате видео съдържанието.

Създайте профил в LinkedIn. LinkedIn е мястото, където ще развивате и поддържате професионални мрежи. Добавете връзки към вашия онлайн магазин. Използвайте функцията за актуализиране, информирайте хората за бизнес аспекти на вашия магазин за електронна търговия. Намерете и следвайте своите доставчици. Присъединете се към техните групи и вземете участие в дискусиите. Помолете вашата мрежа да добави препоръки към вашия профил.

Настройте Pinterest профил. Pinterest е свързан с изображения, така че се възползвайте от фотографията на вашия продукт тук. Създайте тематични табла, за да покажете вашите стоки и / или услуги. Вашият онлайн магазин трябва да има бутона Pinterest Pin It до всеки продукт, за да могат посетителите да го споделят. Тези видеоклипове, които сте създали за YouTube, също могат да изпълняват двойно задължение.

35. Как да съставя списък с имейли за електронна търговия?

Имейл адресите са някои от най-ценните неща, които клиентите могат да ви дадат, освен пари. Улеснявайте споделянето на тази информация с вас. След това го използвайте, за да създадете диалогов прозорец.

Имейл адресите са толкова ценни, защото показват, че някой иска да чуе какво имате да кажете. Дадоха ви разрешение да ги пускате на пазара. Ето как да получите тези имейл адреси.

Използвайте реклама, за да насочите хората към целевата страница. Вашата целева страница трябва да предлага ясна полза в замяна на имейл адреса. Това може да бъде специална отстъпка или безплатно изтегляне. Дори ако посетител не купи нищо, вие все още печелите от печалбата на друг имейл адрес.

Провеждайте конкурси и раздавания в социалните медии. Нека хората, които влязат да знаят, че могат да увеличат шансовете си за победа. Всичко, което трябва да направят, е да споделят конкурса със своята мрежа от приятели във Facebook. Изображенията привличат внимание. Ако наградата е карта за подарък за вашия онлайн магазин, създайте колаж от най-популярните продукти, за които могат да го използват.

Поставете полета за регистрация по имейл навсякъде. Всяко място, което го поставите във вашия онлайн магазин, е възможност за събиране на имейл адрес. Не забравяйте блога си. Качественото съдържание на блога е естествен магнит за имейл адреси. Хората се абонират, за да знаят кога трябва да публикувате нещо ново.

36. Как да настроя бюлетин за електронна търговия?

Бюлетините са ценен източник на конверсия. Хората, които се регистрират, са посочили, че се интересуват да знаят повече за вашия бизнес. Сега можете да ги достигнете с честота и да им дадете повече причини да купуват. Съдържанието във вашия бюлетин трябва да е подходящо и да предоставя стойност.

Вие сте онлайн магазин. Изображенията стимулират вашите продажби. Имайте това предвид, когато планирате съдържанието на вашия бюлетин. Това е новина, а не реклама. Съдържанието ви трябва да е за това какво се случва с вашия онлайн магазин. Това е възможност да се съсредоточите върху своите хора. Трудно се продава за вашия бизнес, с мека продажба на вашите продукти. Вашите клиенти искат да знаят и за вас.

Изградете тези взаимоотношения, като включите друга информация, която вашите клиенти считат за ценна. Вие посетихте ли продавач, който живее на вълнуващо място? Напишете кратко парче за него и включете връзки към атракции в района. Предложете други компании, които допълват вашите продукти или услуги. Уведомете тези компании. Те могат да върнат услугата. Той добавя към вашата мрежа от връзки.

Създавайте специални оферти или отстъпки за абонати на бюлетини. Хората обичат да се чувстват изключителни. Уведомете ги за бъдещи продажби, преди да бъдат обявени на друго място.

Социалните връзки във вашия бюлетин помагат на абонатите да го споделят с други. Това е начин да се състави списък с абонаменти. Не забравяйте да пуснете новите си социални мрежи, когато изложите друг брой на бюлетина.

Вашият бюлетин за електронна търговия не е блог. Те обаче могат да се позовават един на друг. Използвайте и двете за кръстосана реклама.

37. Как да защитя моя сайт за електронна търговия от хакване?

Сигурността е основна грижа още от самото начало. Направете го голяма част от вашето внимание, когато изберете платформа за електронна търговия. Обърнете внимание на PCI спазването и SSL сертификатите. Попитайте за защита от спам, ако планирате да използвате тяхната електронна система.

Вашата платформа за електронна търговия предлага защита от хакване, но това не е отговорност на продавача. Двамата сте партньори. Попитайте как можете да им помогнете да наблюдават съмнителна активност във вашия онлайн магазин. Знайте какви знаци да търсите. Инсталирайте защита от вируси и злонамерен софтуер на всички компютри, които взаимодействат с вашия доставчик.

Клиентите на вашия онлайн магазин може никога да не знаят, че имате платформа за електронна търговия. Те имат връзка с вас. Вие сте на кого имат доверие, а не на вашия доставчик на платформа. Те ще обвиняват само вас, ако има нарушение на сигурността. Уверете се, че можете да се доверите, че вашият доставчик ще ви помогне да запазите доверието на клиентите.

38. Как да оптимизирам своя онлайн магазин, за да увелича процента на конверсия?

Степента на конверсия е основата за високия обем на продажбите. Нека да разгледаме математиката. Ако искате да увеличите продажбите си с 50%, как бихте го направили? 50% увеличение на рекламния Ви бюджет?

Това е скъпа инвестиция.

По-лесно е да си поставите цел да увеличите процента на реализация с един процент процент. Този 1% се равнява на 50% увеличение на продажбите. Как правиш това?

Понякога само малко ощипване може да доведе до значително подобряване на процента на конверсия. Много малки ощипвания в комбинация могат да донесат драстично увеличение на вашите резултати.

Правете A / B тестване. Създайте две алтернативни версии на страниците си с продукти. Всеки получава различно описание или изображение на продукта. A / B софтуер за тестване насочва половината от входящия трафик към всяка страница. Една страница ще види повече реализации. Това е този, който ще използвате. По-високите проценти на конверсия са резултат от постоянно тестване на A / B. Google предлага безплатни A / B тестове като част от пакета си Google Analytics.

Имайте ясно и убедително стойностно предложение. Можете ли да заявите стойността си с 10 думи или по-малко? Стигнете до този момент, ако не можете. Защо вашите клиенти трябва да купуват от вас? Когато направите това ясно и го съобщите, ще увеличите процента на реализация. Вашето предложение за стойност също не трябва да бъде освободено от малко A / B тестване.

Създайте фуния за продажби. Искате ли продажбата твърде бързо? Това може да повлияе на процента на реализация. Хората няма да купуват, ако не са готови. Това време се увеличава, тъй като продуктите стават по-скъпи или сложни. Търговската фуния развива доверие. Забавете нещата, за да увеличите темповете на продажбите. Първо увеличете информираността със стойност. Помогнете на клиентите да разберат резултатите, които ще получат. След това поискайте продажбата. Ако всичко, което получавате от първи посетител, е имейл адрес, те са във вашата търговска фуния. Спечелихте привилегията да продължите да говорите с тях.

Отървете се от жаргон. Използвайте езика на разговор навсякъде във вашия онлайн магазин. Включете обобщение, ако трябва да покажете необходимите правни откази от отговорност.

Увеличете доверието на купувача. Защо клиентите ще се доверят на вашия онлайн магазин? Представете ги на надеждните хора зад уебсайта ви със снимки на персонала и биографии. Имайте ясни и лесни методи за контакт. Не е само имейл адрес. Включете телефонен номер и адрес за физическо местоположение. Докажете, че сте професионалисти в дизайна и оформлението на сайта си. Еднократна печатна грешка е всичко необходимо за убиване на продажба.

Улеснете закупуването от вас. Може да отнеме няколко посещения, но хората искат да купят в рамките на минути, когато са готови. Отървете се от ненужните полета. Добавете регистрации чрез идентификационни данни на социалната мрежа. Добавете филтри, за да премахнете излишните опции, така че да могат да влязат в нула в това, което искат да намерят. Не приемайте, че купувачите знаят какво да правят. Кажете им следващата стъпка.

Премахнете разсейването. Искате клиентите да купуват неща. Как можете да им помогнете да се съсредоточат върху това? Премахнете всичко, което няма значение за това действие. Да, те искат достъп до изчерпателна информация за това, което купуват. Осигурете достъп, но не го показвайте всичко наведнъж. Това създава опция претоварване. Намалява обменните курсове.

Сравнете продукт или услуга с конкуренцията. Това звучи контраинтуитивно. Защо дори да говорим за конкуренцията? Вашите клиенти ще направят изследването преди да купят. Защо им се дава възможност да напуснат и да направят това? Когато им дадете сравнението, държите горната ръка. По-висока ли е цената ви? Обясни защо. Настройте сравненията в таблици, така че клиентите да виждат всичко наведнъж.

Добавете стимул за покупка в момента. Виждали сте тази работа, ако сте ходили на уебсайтове на авиокомпании. Те проследяват места. Можете да видите, че са останали няколко от полета. Знаете, че трябва да вземете решение за покупка или загуба. Създайте недостиг. Направете количеството ограничено или дайте на цената ограничено време.

39. Готови ли сте да работите върху дългосрочен проект?

Ако създаването на онлайн магазин е нещо, което искате да направите днес. Това е нещо, което виждате да правите години от сега? Не можахте да отворите физически магазин и да го стартирате в продължение на месец или седмица. Вашият магазин за електронна търговия също няма да работи по този начин.

Може да отнеме само малко ангажиране на пари, за да стартирате вашия онлайн магазин. Денят на старта е само началото. Успехът изисква растеж. Това идва с времето.

Сега сте готови да започнете! Създайте контролен списък и изработете отговори на всеки въпрос. Няма окончателни отговори. Повечето от тези теми обаче имат най-добри практики. Прекарвайте време пазарувайки онлайн в любимите си магазини за електронна търговия.

Какво харесваш в тях? Какво те смущава? Изберете по-добри решения и ги накарайте да работят за вашия онлайн магазин.

Внимавайте да споделите кой беше най-трудният въпрос за отговор и защо?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map