19 неща, които трябва да вземете предвид преди избора на платформа за електронна търговия

Онлайн купувачите очакват бързи, персонализирани и безпроблемни преживявания. Ако вашият онлайн магазин не се доставя, вие губите от продажбите, които ще достигнат 414 милиарда долара до 2018 г.. Загубата на продажба е само върхът на айсберга с лошите новини.


Подпийте се за въздействието на неблагоприятните отзиви. Или още по-лошо, оплакванията в социалните медии, които стават вирусни. „Всичко, което ми е необходимо, за да ме накарат клиентите ми да ме обичат?“

Това е основната причина за избора на платформа за електронна търговия, но и вие трябва да я обичате. Преди да вземете решение за създателя на онлайн магазин, уверете се, че той надхвърля продажбата.

Как да изберем правилния софтуер за електронна търговия

Купувачите правят списъци за пазаруване. Това е интелигентен подход и за избор на платформа за електронна търговия. Това, от което се нуждаете, зависи от това, което продавате, но има ключови характеристики, които принадлежат в горната част на списъка. Ето какво трябва да вземете предвид преди да изберете:

1. Характеристики

Всяка от най-добрите платформи за електронна търговия предлага широка гама от звънци и свирки. Само шепа са от решаващо значение. Съсредоточете се върху тях.

 • Приставки и добавки за кошницата за колички. Сайтът за електронна търговия без пазарска кошница е като магазин без касови апарати.
 • Начини на плащане. Могат ли вашите клиенти да плащат по начина, по който искат? Ами чуждите клиенти?
 • Шаблони и теми. Не само много от тях, но и добри, които се свързват с дизайна на вашия собствен сайт. Първото впечатление на купувача прави или нарушава продажбата.
 • Сигурност на сайта. Потърсете платформи, които надхвърлят основните положения. Предлагат ли защита от измами и мониторинг срещу хакери?
 • Създаване на съдържание. Слаба платформа за управление на съдържанието (CMS) може да осакати силната платформа за електронна търговия. Google популяризира онлайн магазините със съдържание, което помага на хората да намерят неща.

2. Опции за ценообразуване

Един размер не отговаря на всички. Нито една цена. Изберете платформа за електронна търговия, която ви позволява да добавяте или изваждате това, което ви трябва. Но как те измислят цените си? Най-добрите и гъвкави платформи го основават по този начин:

 • Планиране, хостинг и инструменти
 • Функции за пазаруване и маркетинг
 • Back Office и сигурност
 • Помощ и подкрепа

Светът работи на месечни цикли на фактуриране и това правят повечето платформи за електронна търговия.

3. Шаблони (теми)

Можете да проектирате от нулата, но не бихте ли по-скоро да се съсредоточите върху продажбата? Доставчиците на софтуер за електронна търговия предлагат шаблони, за да улеснят това.

Ползата от използването на шаблон е, че вече знаете, че той работи с вашата платформа. Недостатъкът е, че някои платформи имат само няколко теми.

Вижте форумите на онлайн общността на платформата, за да научите какво работи за другите. Ще намерите безплатни или евтини теми, създадени от други потребители. Посетете техните сайтове и вижте темата в действие.

Независимите дизайнери предоставят още повече избор на шаблон. Те често се фокусират върху създаването на теми за конкретни платформи.

4. Гъвкавост на дизайна

Правилният софтуер за електронна търговия може да бъде стартиран и стартиран за няколко часа. Бързото разполагане може да дойде с жертва. Можете да се откажете от гъвкавостта на дизайна.

Според VeoPix 94% от първите впечатления на потребителя идват от вашия дизайн.

Това не винаги е целта на платформата за електронна търговия. Те се фокусират върху това да улеснят създаването на магазина. Резултатът е пазаруване на дежа за клиенти, които си задават въпроса: „Не съм ли виждал това преди?“

Вашата платформа за електронна търговия трябва да може да интегрира елементите на дизайн на идентичността на вашата марка. Повечето шаблони са достатъчно гъвкави за това. Попитайте дали не сте сигурни.

5. Функционалност

Вашият онлайн магазин е най-важната връзка, която клиентите имат с вашата марка. Лошият опит при покупка може да повреди това.

Може ли софтуерното решение за електронна търговия да се справи с количеството клиенти, които идват в вашия онлайн магазин? Капацитетът е важна функция.

Най-добре проектираните платформи за електронна търговия предлагат тази гаранция, но това не е достатъчно. Клиентите очакват персонализирани преживявания. Искат ли да видят продукти въз основа на географското си местоположение? Те оценяват имейлите въз основа на предишни покупки.

Функционалността създава това.

Предизвикайте платформата за електронна търговия, която обмисляте да покажете, че те могат да персонализират клиентското изживяване.

6. Лесно използване

„Платформата за електронна търговия“ и „софтуер за количка“ са две различни неща. И двамата ви помагат да стартирате вашия онлайн магазин и да обработвате плащания, но едното е подмножество на другото. Уверете се, че знаете кой от тях имате нужда.

Ако се нуждаете от цялото решение, искате платформа за електронна търговия. Тя включва хостинг, шаблони за дизайн, обработка на плащания, търговски инструменти, маркетинг, сигурност и други.

Ако вече имате уебсайт, може да се нуждаете само от начин за осъществяване на бизнес с клиентите си. Софтуерът за пазаруване е най-добрият избор.

Има доста доставчици, които предлагат и една от двете опции. Изборът се основава на честен отговор на този въпрос. Колко лесно трябва да бъде интерфейсът, за да стартирате вашия онлайн магазин? След това се поставете в обувките на клиента. Лесно ли ще бъде и избраното от вас решение?

7. Каталог на продуктите

Вашият продуктов каталог е онлайн хранилище за всеки продаден артикул. Той трябва да популяризира предметите, които искате да натиснете. В същото време тя трябва да помогне на клиентите ви да намерят това, което търсят.

Инвестирайте навреме, за да разгледате полетата за данни, предоставяни от платформата за електронна търговия. Гъвкави ли са? Ще трябва ли да правите замествания? Това е решение, което ще работи срещу вас, а не за вас. Правилният избор също отговаря на тези въпроси:

 • Може ли каталогът да представлява продукт с различни атрибути? Има ли ограничения?
 • Колко категории продукти и подкатегории може да поддържа каталогът?
 • Можете ли да поставите продукт или подкатегория в повече от една категория без дублиране на данни?
 • Можете ли да свържете аксесоари и да създадете пакети?

8. Размер на магазина

Магазините за тухли и хоросани имат ограничения за размера, но вашият онлайн магазин не е така?

На теория, не. Но все пак трябва да проследите инвентара. Това ви помага да разберете капацитета, от който се нуждаете. Тя е малко по-сложна, отколкото може би си мислите.

Ако продавате пет продукта, всеки от които се предлага в 20 различни цвята, трябва да идентифицирате и проследявате 100 артикула. Ще присвоите всеки артикул с буквено-цифров SKU (склад за съхраняване).

Най-популярните платформи за електронна търговия имат плъзгащи се цени според размера на магазина. Например месечният ценови ред на входно ниво в Shopify е $ 14, като предлага 25 артикули. Изглежда щедър, но не би било достатъчно за петте ви продукта в 20 цвята.

Проверете дали платформата, която планирате да използвате, е мащабируема. Повечето предлагат неограничен брой, така че няма да се налага да се притеснявате от изчерпването им.

9. Изпълнение

Скоростта има значение и Aberdeen Group разполага с данните, за да го докаже. Закъснението с една секунда във времето за зареждане означава:

 • 11% по-малко преглеждания на страници
 • 16% намаление на удовлетвореността на клиентите
 • 7% загуба при реализации

Онлайн магазините използват много изображения. Отнемат време за зареждане. Партнирайте с вашата платформа за електронна търговия, за да оптимизирате тези изображения, така че те да се зареждат бързо. Започва с вас, но и вашият партньор трябва да помогне. Ще повишат ли производителността с инструменти като мрежи за доставяне на съдържание (CDN)?

Базата данни на вашия онлайн магазин също може да бъде тясно място. Особено ако имате голям избор. Попитайте платформата за електронна търговия как те подхождат към това. И докато имате тяхното внимание, попитайте ги за техния престой. Трябва да е нещо, с което искат да се похвалят.

10. Open Source срещу хоствано решение

Отворен код също се нарича Self Hosted. Хостваните решения са известни още като SAAS (Software As A Service). Това е ваш избор, но кое е точно за вас?

Зависи от три основни фактора:

 • Вашият бюджет
 • Вашият талант за програмиране
 • Характеристиките на функциите на вашия магазин

Въз основа на тези три съображения, ето защо хората избират хоствано решение:

 • Разходи за настройка. Ниско е. Персонализирането на разходите е умерено.
 • умения. Можете да го стартирате и поддържате, стига да имате прилични компютърни умения.
 • Хостинг. Той е включен в цената.
 • поддържа. Помощта е телефонен разговор.
 • ъпгрейд. Няма работа за вашия край. Избута се от програмиста.

Ето защо хората избират Open Source:

 • Характеристика. По-добра гъвкавост за персонализиране.
 • Софтуерна интеграция на трети страни. Имате достъп до главните файлове. Вие сте свободни да работите с всеки, който харесвате.

Бюджетът е решаващият фактор за повечето. Разходите за настройка на Open Source го правят по-скъпата опция. Добавете още разходи за текущо развитие. Все още е по-добър избор за пълна гъвкавост.

11. Интеграция на трети страни

Вашият избор на софтуерно решение за електронна търговия може да не предлага всяка функция или функционалност, от която се нуждаете. Ако това не стане, ще трябва да го свържете с решение, което някой друг предоставя. Решенията на трети страни добавят или разширяват тези функционалности:

 • Системи за управление на съдържанието. Управлявайте опита на клиента.
 • Управление на предприятието. Управлявайте данни на чудовища.
 • Доставчици на плащания. Управлявайте начина, по който клиентите да ви плащат.
 • Анализ и тестване. Управлявайте как търгувате на клиентите си.
 • геолокация. Управление на клиентското преживяване въз основа на местоположението.
 • Доставка и валидиране на адреса. Управление на логистиката за изпълнение.
 • Данъчно изчисление. Управление на местното или глобалното спазване на данъците.
 • Социално споделяне и прегледи. Управлявайте как клиентите разпространяват думата и ви оценяват.
 • Търсене. Управлявайте как хората намират нещата във вашия онлайн магазин.
 • Маркетинг по имейл. Управлявайте как поддържате връзка с клиентите.

Не винаги има перфектно съвпадение. Можете да го направите перфектен, стига да знаете, че избраната от вас платформа за електронна търговия играе добре с другите.

12. Маркетинг

ECommerce вече не е само за продажба. Успешните онлайн магазини създават персонализирани взаимоотношения със своите клиенти. Вашата платформа за електронна търговия трябва да ви помогне да осигурите по-голяма стойност за купувачите. Това трябва да се случи преди, по време и след тяхното онлайн пазаруване.

За това ще ви трябват правилните инструменти. Може ли вашата платформа за електронна търговия да привлече повече трафик на сайта? Може ли също така да превърне посетителите в клиенти и да увеличи повторните покупки? И може ли да анализира как маркетинговите долари допринасят за крайния резултат?

Съсредоточете се върху тези три области, за да знаете със сигурност:

 • Преобразуване на клиенти. Девет от 10 посетители не купуват нищо при първото си посещение. Може ли вашето решение да оптимизира страници с продукти или да изпраща имейли за завладяващо изживяване?
 • Персонализиран ремаркетинг. Може ли да използва поведението на уебсайта и данните на отделните потребители? Искате тази информация да персонализира имейл кампании. Освен това ви помага да се борите с изоставените колички.
 • Проследяване на приходите и приписване. Може ли да свърже точките между маркетинговите усилия и реално изразходваните долари?

13. Порти за плащане

Това е услуга, която автоматизира платежната транзакция между вас и вашите купувачи. Изборът е подходящ, ако сте уверени в отговорите на тези въпроси:

Как планирате да помолите клиентите да въведат данни за плащане на вашия сайт?

Имате три възможности.

 • А
  Формуляр за плащане на вашия сайт с подробности, публикувани на вашия сървър. Това е най-гладкото изпитване за вашите клиенти, но заредено с необходимите предпазни мерки. Това е, защото не е сигурно.
 • B
  iFrame или пренасочване. Това е защитена форма в рамка на страница на вашия сайт или пренасочва клиентите към хоствана страница за плащане. Това е най-сигурният вариант.
 • ° С
  Формуляр за плащане, хостван на отдалечен сайт. Данните за плащане, изпратени от браузъра до защитен шлюз за плащания (не чрез вашия сървър).

Имате ли нужда от доставчик на платежни услуги или просто шлюз за плащания и търговска сметка?

Получаването на акаунт при доставчик на пълни услуги има две предимства. По-лесно е от получаването на търговска сметка. Също така има по-малко настройки и месечни такси. Таксите за транзакциите са по-високи. Вървете с това, ако сте малък търговец.

Ако сте по-голям продавач, може вече да имате сметка на търговец. Имате нужда от технологията, която се намира между вашия онлайн магазин и платежните мрежи. Просто отидете за опцията шлюз.

Разбирате ли хонорарите?

Платежните шлюзове и търговските акаунти имат такси за обслужване. Не всички са очевидни. Поискайте пълен график, за да не сте изненадани.

Прави ли шлюзът за плащания това, което трябва?

Да речем, че продавате нещо, което изисква периодични плащания от клиенти. Някои шлюзове за плащане не могат да ви помогнат в това. Уверете се, че шлюзът за плащания, който обмисляте, ви помага да помогнете на клиентите си.

14. Мащабируемост

Не всеки има нужда от платформа за електронна търговия, която поддържа хиляди артикули. И може би не изпращате задействани имейли въз основа на активността на количката. Поне не днес. Нуждите се променят. Уверете се, че вашата платформа за електронна търговия може да ви помогне да се развивате, защото е мащабируема.

Не винаги става въпрос за растеж. Ако продавате сезонни продукти, можете ли да намалите и да платите по-малко? Мащабируемостта трябва да работи в двете посоки.

15. Отчитане и анализи

Не можете да вземате информирани решения без поглед. Имате нужда от видимост какво се случва на вашия уебсайт. Данните са ваш приятел. Искате платформа за електронна търговия, която е щедра с отчети и инструменти за анализ. Те трябва да ви дадат информация относно:

Отчети за поръчки

 • плащане
 • Повторете покупки
 • Тенденции на продажбите
 • Топ клиенти

Отчети за продуктите

 • Най-гледан
 • продуктивност
 • Топ категории

Доклади за трафика

 • детайл
 • Анализ на ключовите думи
 • Показвания на страници
 • източник

16. Съответствие със сигурността

Този е важен. Сигурността на данните за кредитните карти е сериозен въпрос. Искате да приемете плащане по този начин и трябва да спазвате строги правила за спазване. Ако съответствие с PCI е чужда концепция за вас, научете повече тук.

Вие също трябва да знаете всичко SSL сертификати. Те са малки файлове с данни, които позволяват на браузърите да обработват чувствителни транзакции като онлайн покупки.

Хостваната платформа за електронна търговия се грижи за спазването на PCI за вас. Той също така ще се погрижи за осигуряването на вашия SSL сертификат. И двете стават ваша отговорност, ако отидете на маршрута с отворен код.

17. SEO приятелска архитектура

Вече знаете, че заявките на търсачките са как клиентите намират вашите продукти. Функциите за оптимизация на търсачките (SEO) варират в зависимост от решенията за платформа за електронна търговия. Той варира от никой до всичко, от което се нуждаете, и може да се наложи да доплатите.

Google класира онлайн магазините по-високо, когато ключовите думи помагат на купувачите да намерят продукти. Вашата платформа трябва да улеснява създаването и добавянето на това съдържание към нови или съществуващи страници. Общата SEO поддръжка не е достатъчна. Потърсете тези специфични характеристики:

 • URL адреси на независими страници
 • Независими навигационни връзки
 • Независими заглавия на страниците
 • Независими мета описания
 • Независими изображения ALT тагове
 • Независими H1 заглавия

Повечето от топ платформите предлагат това, но не всички.

18. Подходящ за мобилни устройства

Google обича мобилни устройства. Неговият алгоритъм за търсене сега включва удобни за мобилни устройства като фактор за класиране. Ще ви помогне ли вашата платформа за електронна търговия да приветствате купувачите на мобилни устройства и таблети?

Програмистите създадоха електронна търговия за компютърни уеб браузъри. Тази структура е твърде богата за мобилни браузъри. Отговорът е отзивчив дизайн. Той оптимизира всичко – от информационната архитектура до процеса на касата.

Основните платформи за електронна търговия вече предлагат тези шаблони. За да останат конкурентоспособни, те трябва. Когато преглеждате тези шаблони, потърсете тези отличителни характеристики на дизайна:

 • Големи копчета
 • Проста навигация
 • Рационализирано въвеждане на данни
 • Интуитивно използване на мобилната функционалност

19. Поддръжка

Вашият онлайн магазин е отворен 24/7. Ако нещо не е наред, не правите продажби, докато проблемът не бъде отстранен. Колко бързо можете да получите помощ?

Само защото доставчик казва, че има 24/7 поддръжка, това не означава, че е на живо. И това не означава, че това е и поддръжка по телефона на живо. След работно време това може да означава просто поддръжка за чат.

Не можете да победите незабавна подкрепа от човек, но това не е единственият ресурс. Разгледайте базите знания на платформата Това е често пренебрегван ресурс. Същите са блоговете, форумите и често задаваните въпроси. Форумите също са мястото, където ще намерите оплаквания и разочарования. Голяма зона, посветена на поддържащи проблеми, може да бъде червен флаг.

Подкрепата е едно от онези неща, за които може да не мислите, докато не ви потрябва. Това не е моментът да откриете, че не е наличен след 10:00. или през почивните дни.

Отвъд цената

Онлайн купувачите вече не търсят само цена и продукт. Те очакват пълно обслужване. Очакването е, че трябва да се огледате, когато избирате платформа за електронна търговия. Ще доставите удовлетворение на своите купувачи и това е, което генерира продажби.

Споделете връзката с нас, когато вашият онлайн магазин се отвори за бизнес!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map