Weebly vs WordPress: Cilin duhet të zgjidhni?

A jeni një pronar i ri i biznesit me durimin dhe kohën për të ndërtuar faqen tuaj të internetit? A jeni një bloger i mprehtë i kompjuterit që ka nevojë për një platformë më të mirë për administrimin e përmbajtjes? A jeni një teknik i zgjuar që mund të krijojë shumë faqe për agjensi ose individë? Nëse bini në një nga këto kategori, ne mendojmë se Weebly ose WordPress thjesht mund të jenë zgjidhja për ju.


Pra, cili është problemi? Zgjedhja midis një ndërtuesi të pritur të faqes në internet ose sistemit të menaxhimit të përmbajtjes të vetë-pritur (CMS) nuk duhet të merret lehtë, veçanërisht nëse po ndërtoni një biznes. Bërja e zgjedhjes së duhur mund t’ju kursejë kohë, para dhe zhgënjim nëse e dini se çfarë po hidhni përpara.

Edhe pse këto zgjedhje për ndërtimin e një faqe në internet ju japin rezultate të ngjashme përfundimtare, ka një ton konsiderimesh për t’u përfshirë në planin tuaj të biznesit. Po, duhet të keni një plan biznesi në internet që përcakton nevojat tuaja dhe përfshin një seksion për praninë tuaj në internet, sitinap, arkitekturën e sitit dhe navigimin (në minimum).

Hapi i parë në zgjedhjen e një krijuesi të faqes në internet Weebly ose një WordPress CMS të vetë-pritur, është të lexoni të gjitha vlerësimet që mund të gjeni. Para se të ngacmoheni për ndonjë produkt të vetëm, mbani në mend se shumica e tyre përfshijnë një plan fillestar falas ose një periudhë prove, në mënyrë që të mund të shihni ndërfaqen, të shikoni modelet, dhe të vendosni nëse platforma i plotëson nevojat tuaja dhe përshtatet me aftësitë tuaja dhe përvoja.

Në këtë përmbledhje, ne kemi zgjedhur dy produkte të fuqishëm por të ndryshëm në internet për t’ju ndihmuar të mbështillni kokën rreth opsioneve të ndryshme në këtë klasë. Para se të filloni, ajo që është e rëndësishme të theksohet është se platformat në uebfaqe janë të famshëm për morfimin dhe transformimin pasi përparimet e teknologjisë dhe klientët japin reagime të vlefshme. Ne do ta shohim këtë duke ndodhur në një farë mase me Weebly dhe WordPress.

Vini re se Weebly është në një klasë të bërë vetë-organizuar pritës të faqeve të internetit, ndërsa Word-Press në një platformë të vetë-programeve me burim të hapur CMS. Ndërsa i krahasojmë këto dy, do të filloni të shihni dallimet. Shpresojmë të kuptoni më mirë se cili produkt i faqes në internet bën çfarë.

Popullariteti i Weebly dhe WordPress

Popullariteti i një krijuesi të faqes në internet shpesh vendoset bazuar në numrin e pajtimtarëve të faqes dhe vizitorëve. Kjo është pak mashtruese për tre arsye.

Së pari, përveç nëse një kompani tregtohet publikisht, është e vështirë të gjurmohen këto shifra. Abonentët që regjistrohen mund të braktisin, të krijojnë faqe të shumta ose të braktisin faqet e tyre krejtësisht. Gjithashtu, herët, abonimet për web hosting dhe emrat e domain u ofruan përmes një kompanie të ndryshme se krijuesi i faqes në internet, ndërsa tani ai shërbim zakonisht ofrohet. Kjo e vështirëson gjithashtu ndjekjen.

Së dyti, numrat e reklamuar në faqet Rreth për shumicën e këtyre produkteve në internet janë të mbivlerësuara dhe zakonisht nuk janë të sakta. Shikuesit mund të keqkuptojnë numrin e “pajtimtarëve” (përdoruesit), vizitorët dhe faqet e internetit të vërtetë. Numra të ndryshëm ngatërrojnë ata në kërkim të zgjidhjes perfekte.

Së treti, pasi platformat e ndërtimit të uebfaqeve evoluojnë dhe ndryshojnë për të përmbushur kërkesat e biznesit, popullariteti i tyre rritet ose zvogëlohet, dhe këto të dhëna zakonisht nuk reflektohen.

Ndërsa lexoni më tej, vini re se popullariteti i një platforme është mbresëlënëse, por mos i kushtoni shumë peshë kësaj kategorie të veçantë kur vendosni për një krijues të faqes në internet kundrejt një sistemi të menaxhimit të përmbajtjes.

WordPress

Popullariteti i WordPress

Një nga platformat e para të blogerisë, e themeluar në San Francisko në 2003, ky version i WordPress përcaktohet si një sistem i menaxhimit të përmbajtjes me burim të hapur (CMS) i cili bazohet në PHP dhe MySQL.

WordPress përbën 37.3 milion site të vetë-pritur (dhe që shumë më tepër në faqet e pritura). Në shërbimin e WordPress plotësisht të vetë-pritur, me anë të të cilit një faqe në internet WordPress mund të ruhet në serverin e vetë të një përdoruesi, kjo shton deri në gati 25% të të gjitha faqeve të internetit. Po, kjo është e njohur!

Weebly

Popullariteti i Weebly

Weebly, një ndërtues i faqeve të internetit tërheqëse dhe tërheqëse, e themeluar në Silicon Valley në 2006, është një shërbim i pritur me të cilin të dhënat tuaja ruhen në serverin e Weebly. Weebly shkoi nga 80 punonjës në 2014 në mbi 600 në 2016. Weebly pretendon se njerëzit po vizitojnë mbi 30 milion faqet e internetit të Weebly çdo muaj.

Do të duhet të bëni matematikën në atë. Weebly po fiton rregullisht popullaritet dhe renditet shumë e lartë në mesin e ndërtuesve të faqeve të pritura vetë. Weebly është gjithashtu popullor!

Opinioni Përfundimtar

Ndërsa WordPress ka më shumë abonentë ndërmjet platformave të tyre të pritura dhe atyre që nuk janë të pritur, Weebly është menjëherë pas tyre. Ndërsa popullariteti ka rëndësi për disa, me këto dy platforma ne po krahasojmë mollët me portokall. Kaloni më shumë kohë duke përcaktuar nevojat tuaja dhe duke i krahasuar ato me platformën e duhur dhe të harroni numrat.

Krahasuar Dizajnin dhe Përshtatjen

Dizajnimi dhe përshtatja krahasuar

Kur krahasoni tiparet e dizajnit dhe personalizimit në këto dy platforma të ndryshme, ai i referohet modeleve të dizajnit dhe opsioneve për faqen tuaj të internetit, aftësinë për të redaktuar në HTML, integrimin e aplikacioneve dhe përgjigjen e celularit.

Rezultatet përfundimtare në përdorimin e një CMS kundrejt një krijuesi të faqes në internet do të jenë shumë të ngjashme, por mënyra se si të arrini atje është shumë e ndryshme. Le të bëjmë një vështrim më të afërt në secilën platformë për sa i përket opsioneve të projektimit dhe personalizimit:

WordPress

Dizajnimi dhe Përshtatja e WordPress

Bukuria e WordPress është aftësia që ju të punoni në një sistem me burim të hapur për funksionalitet masiv, personalizim dhe programim kompleks. Do të duhet ta instaloni, dhe më pas do të merrni një shumëllojshmëri të shtojcave (si në 37,000 prej tyre) dhe mjetet për t’ju dhënë shumë opsione të projektimit dhe personalizimit..

Ju mund të zgjidhni nga mijëra shabllone dhe tema, ose mund të hartoni vetë. Ju keni akses të plotë në redaktimin e HTML dhe CSS. Integroni aplikacionet e zgjedhura dhe zgjidhni ose ndërtoni një temë që është bërë për pajisjet mobile. Ju lehtë mund të shkëmbeni tema.

Weebly

Dizajnimi dhe Përshtatja e Weebly

Weebly ofron qindra “tema” për tu lidhur me çdo entitet personal ose biznes, dhe temat e tyre janë përgjegjëse për pajisjet e lëvizshme. Weebly siguron funksionalitet në lidhje me tërheqjen në sy, por opsionet e dizajnit dhe përshtatjes do t’ju ndihmojnë të kapërceni çdo të metë të projektimit, dhe duket se Weebly ka modernizuar kohët e fundit.

Do të jeni në gjendje të përfitoni nga një redaktues tërheqës për të rregulluar faqen tuaj me përmbajtje, kolona, ​​imazhe dhe video, për të përmendur disa. Ka shumë mundësi për opsione të integrimit të aplikacioneve dhe pak aftësi për një element të kodit HTML. Temat e ndërrimit janë të thjeshta.

Opinioni Përfundimtar

Këto dy platforma të ndërtimit të uebfaqeve ofrojnë një dizajn dhe personalizim të gjithanshëm, por mënyra se si e realizoni është krejtësisht e ndryshme. Me WordPress, qielli është kufiri, por ju do të keni më mirë aftësinë për të punuar me të ose durimin për ta mësuar atë.

Ka shumë burime, klasa në internet dhe mundësi të ndihmës. Me Weebly, pothuajse kushdo mund të krijojë një faqe interneti themelore të përshtatshme për biznesin e vogël, tregtinë elektronike, blogjet, dhe më shumë. Kurba e të mësuarit është shumë më e shkurtër, por nuk mund të bësh aq shumë (dhe mbase nuk do të të kesh nevojë).

Ndërfaqja / Lehtësia e përdorimit e krahasuar

Sa e lehtë për të përdorur ndërfaqen

Ndërfaqja i referohet stilit dhe funksioneve të redaktimit të programit të uebfaqes, navigimin e faqes dhe opsionet e arkitekturës së faqes. Kur krahasoni ndërfaqen midis WordPress dhe Weebly, lehtësia e përdorimit varet shumë nga niveli i aftësive të përdoruesit. Këto dy platforma janë kafshë të ndryshme të dizajnuara për lloje të ndryshme të zhvilluesve të faqes në internet, edhe pse rezultati mund të jetë i ngjashëm. Ja pse:

WordPress

Ndërfaqja WordPress

Ndërfaqja WordPress ofron faqe dhe postime në një redaktues në stilin e kontejnerëve, në të cilin vendosni elementë dhe pastaj shikoni rezultatet. Me disa njohuri HTML, ju mund të menaxhoni faqet dhe postimet tuaja në mënyrë efektive dhe përfundimisht të merrni rezultatet që dëshironi.

Avantazhi i platformës me burim të hapur të WordPress është që ju mund të modifikoni dhe ndryshoni kodin. Ajo që shihni në ekran nuk është përgjithësisht ajo që merrni për rezultate. Arkitektura e sitit dhe navigimi mund të planifikohen dhe dizajnohen në specifikime, por jo pa ndonjë njohuri teknike.

Weebly

Ndërfaqja Weebly

Ndërfaqja Weebly është një pult intuitiv për hartimin dhe redaktimin e faqeve, dhe ajo që shihni në ekran është më afër asaj që merrni në faqen tuaj të internetit. Ka shumë mundësi të ndihmës brenda ndërfaqes në formën e butonave, pop-ups dhe listave të kontrollit. Weebly përdor kontejnerë për elementët e përmbajtjes, i cili paraqet disa kufizime. Lundrimi i faqes dhe arkitektura e sitit varen kryesisht nga temat e shablloneve.

Opinioni Përfundimtar

WordPress është një funksion, plug-in dhe një burim i hapur me burim të hapur për ata që kanë një përvojë dhe duan të hartojnë një faqe interneti mjaft të komplikuar. Nëse jeni një teknik ose programues që dëshiron opsione në një ndërfaqe të përparuar për aftësi të plotë të projektimit, WordPress i vetë-pritur është i përshtatshëm për pothuajse çdo uebfaqe apo blog biznesi.

Weebly është i përshtatshëm për fillestarët ose projektuesit që kanë nevojë për një uebfaqe të shpejtë DIY, e cila është e thjeshtë për tu vendosur, e thjeshtë për tu menaxhuar dhe e pritur plotësisht për ju.

Karakteristikat kryesore të krahasuara

Karakteristikat kryesore të krahasuara

Si pronar biznesi ose bloger, ka shumë karakteristika kryesore për të cilat dëshironi të dini më shumë. Pavarësisht nëse jeni duke krijuar një faqe interneti nga e para me WordPress ose duke zgjedhur një shabllon biznesi nga ndërtuesi i faqes në internet Weebly, ka disa veçori kryesore për të cilat do t’ju duhet..

Ajo që është interesante është që këto tipare ndryshojnë midis produkteve dhe planeve të çmimeve. Do të gjeni disa plane të përfshijnë veçori dhe të tjerët përdorin çmime shtesë për veçoritë. Le të shohim se si WordPress dhe Weebly ndryshojnë në grupe karakteristikash:

WordPress

Karakteristikat kryesore të WordPress

Mjetet e ndërtimit të faqes në internet. WordPress ofron kontroll të shkëlqyeshëm në ndërtimin e faqes në internet sepse dizajnerët kanë mundësinë të punojnë me tema ose të punojnë në një kanavacë të hapur për të hartuar, rregulluar dhe menaxhuar një faqe në internet. Në të dy faqet dhe postimet, WordPress ka fleksibilitet ekstrem për ata që nuk frikësohen.

Temat mund të modifikohen, navigacioni mund të ndryshohet, faqet mund të shtohen dhe kodi mund të redaktohet për të marrë rezultatet që dëshironi. Të gjitha mjetet e ndërtimit të faqes në internet janë në dispozicion, dhe më shumë, për ata me aftësi aftësie të kuptojnë se si t’i përdorin ato.

Domain me porosi. Me WordPress, duhet të gjeni një burim nga i cili mund të blini një emër domain dhe pritës.

SEO. WordPress ofron hënën në lidhje me shtesat për SEO dhe renditjen e rritur, përfshirë WordPress SEO nga Yoast. Nuk ka veçori të integruara të automatizuara. Do të duhet ta planifikoni.

eCommerce. WordPress ofron programe të fuqishme eCommerce për dyqanet në internet: Wooommerce, shkëmbim iThemes, Shkarkime të Lehta Dixhitale, dhe më shumë. Mund të shtoni kuponë, faturë, karroca blerëse dhe përbërës të tjerë që ju nevojiten për të shitur produkte.

Shtimi i një Blogu. WordPress mund të jetë një mbingarkesë përveç nëse jeni një bloger serioz, në këtë rast ju drejtoheni te WordPress.com, bërë për Blogging.

Integrimi i Aplikacionit. Nuk ka kufi për integrimin e aplikacioneve në WordPress. Duhet të themi më shumë?

Eksporti i sitit. Për shkak të platformës me burim të hapur në WordPress, mund të eksportoni të dhëna pothuajse kudo, në disa formate duke përfshirë XML, bazën e të dhënave dhe më shumë.

Weebly

Karakteristikat kryesore të Weebly

Mjetet e ndërtimit të faqes në internet. Weebly ofron elemente themelore dhe stilim minimalist në një grup bujar të modeleve të projektimit. Ndërsa nuk do të gjeni gamën e opsioneve të personalizimit siç do të bëni në një platformë me burim të hapur, shumica e përdoruesve mund të gjejnë mjetet dhe të rregullojnë faqet për t’iu përshtatur nevojave të tyre. Po ashtu, disa kod HTML janë të mundshëm.

Domain me porosi. Weebly ofron tre plane çmimesh, secila të përfshijë një emër domain të rinovueshëm për një vit.

SEO. Weebly ofron një mjet të gjerë mjetesh të nevojshme për të përmirësuar renditjen e kërkimit së bashku me skedarët e ndihmës se si të optimizoni faqet tuaja.

eCommerce. Weebly është krijuar për dyqane të vogla dhe të mesme në tregtinë elektronike me shumë mundësi opsionesh integruese. Do të gjeni të instaluar disa nga mjetet e tregtisë elektronike të Weebly, ose mund të shtoni para-funksionim dhe funksionalitetin e portës. Disa kod HTML / CSS mund të përdoren gjithashtu për këtë.

Shtimi i një Blogu. Weebly është një tjetër platformë e destinuar për Blogging. Redaktori i zvarritjes është i përsosur për menaxhimin e thjeshtë të blogut, dhe do të keni kontrollin në mediat sociale.

Integrimi i Aplikacionit. Ashtu si WordPress, Weebly ka Qendrën e saj të App, ose ju mund të prishni aplikacionet që dëshironi të integroni.

Eksporti i sitit. Weebly ofron një veçori të thjeshtësuar të eksportit të faqes.

Opinioni Përfundimtar

Grupet e veçorive si për WordPress ashtu edhe për Weebly janë goxha të pajtueshme edhe pse procesi i përfshirë në punën me ta është krejtësisht i ndryshëm. Nëse jeni pronar i e-commerce, WordPress ka disa përparësi dhe funksionalitete serioze që ju nevojiten. Për blogerët dhe projektuesit fillestarë të DIY, Weebly është i lehtë për t’u përdorur dhe mjaft i fortë për sa i përket tipareve.

Krahasuar çmimet

Planet e çmimeve të krahasuara

Një tjetër cilësi tërheqëse si në WordPress ashtu edhe në Weebly janë opsionet me kosto të ulët-pa-kosto. Ekzistojnë disa ndërtues të shtrenjtë të internetit në treg, dhe nëse dikush krijon një faqe në internet për ju, mund të kushtojë një pasuri e vogël. Këto platforma janë disa nga opsionet më të arsyeshme në treg. Këtu është një vështrim më i afërt i çmimeve për WordPress dhe Weebly:

WordPress

Pmimi i WordPress

WordPress është falas për tu instaluar, por do t’ju duhet të regjistroheni në partnerin e tyre Bluehost ose në një palë tjetër për mbajtjen në internet dhe një emër domain. Nëse keni nevojë për tema dhe shtesa, prisni kosto të shtuara që mund të shtohen, megjithëse disa shtesa janë falas.

Mundësia për të ndërtuar faqen tuaj falas është e ngjashme me planet e llogarive falas të ndërtuesve të faqeve të internetit DIY, përveç që ju merrni mjetet, funksionalitetin dhe personalizimin në një CMS të nivelit të lartë.

Weebly

Mimi Weebly

Weebly ofron çmime të bazuara në pajtime në një plan falas ose tre plane të arsyeshme. Do të paguani 8, 12 dollarë ose 25 dollarë në varësi të nevojave tuaja. Ashtu si WordPress, mund të krijoni një llogari falas por me aftësi të kufizuara. Planet Weebly janë Starter, Pro dhe Business dhe përfshijnë një emër domain falas për një vit. Mund të shkoni me një pritje gjithëpërfshirëse të Weebly ose të zgjidhni opsionin Bluehost të rekomanduar nga WordPress.

Opinioni Përfundimtar

Kur dëshironi vlera, WordPress u jep projektuesve një dyqan për karamele falas, por mbani në mend disa prej shtojcave mund të shtohen shpejt, dhe prapëseprapë do të keni nevojë për një host të uebit dhe një emër domain. Prmimi mujor i Weebly është konkurrues midis krijuesve të tjerë të faqeve të internetit në klasën e tij, dhe ju mund të merrni tiparet që ju nevojiten për ndonjë uebfaqe themelore ose një dyqan të madhësive të vogla dhe të mesme.

Shtë e vështirë të krahasosh të dy, por një sit themelor në secilën platformë është falas. Shumica e tarifave të mbajtjes së faqeve në internet janë të arsyeshme nga 3 deri në 10 dollarë në muaj.

Përkrahja e përdoruesit krahasuar

Mbështetja e përdoruesit krahasuar

Niveli i mbështetjes së përdoruesit është mjaft i ngjashëm për WordPress dhe Weebly, i cili është tipik në arenën e ndërtimit të faqes së internetit. Këtu është shtypja e mirë në opsionet e mbështetjes së përdoruesit për secilën:

WordPress

Ndihma e përdoruesit të WordPress

Meqenëse WordPress është një program falas, ju mbështeteni në YouTube, forume dhe përmbajtje në internet për mbështetjen e përdoruesit. Ka shumë burime në internet, dhe përdoruesit kanë kuptuar pothuajse gjithçka. Vetëm Google ka nevojë për mbështetjen tuaj.

Weebly

Ndihma për përdoruesit Weebly

Weebly prezantoi disa mbështetje telefonike dhe ato sigurojnë një funksion bisede live gjatë orëve të rregullta të ditës në SHBA. Ndihma për Weebly ndryshon sipas planit, por përfshin email, chat live, mbështetje telefonike dhe një bazë njohuri.

Opinioni Përfundimtar

Ndërtuesit e faqes në internet nuk janë të famshëm për mbështetje. Projektuar si platforma të vetë-mjaftueshme, mbështetja me të vërtetë e mirë e përdoruesit është e vështirë për t’u marrë. Ju duhet të keni mendje të hapur dhe të gatshëm të kërkoni ndihmë në forume të përdoruesve dhe bazave të njohurive për të marrë atë që ju nevojitet. Përsëri, Google është një burim i jashtëzakonshëm për të kthyer rezultate në detyrën e saktë që po përpiqeni të përmbushni, qoftë për WordPress ose Weebly.

Rekomandime për përdorimin e Weebly dhe WordPress

rekomandime

Ndërsa të dyja WordPress CMS dhe krijuesi i faqes së internetit Weebly mund të strehojnë nevojat e secilit që ka nevojë për një uebfaqe, secila kompani shpall një audiencë të veçantë për platformën e tyre.

WordPress

Për kë është rekomanduar WordPress?

WordPress rendit ata që dëshirojnë të krijojnë faqe interneti, blogje ose aplikacione të bukura. Nuk është për fillestarët nëse nuk jeni mjaft teknik. E përkryer për stilistë dhe programues të aftë, kjo platformë mund të bëjë pothuajse çdo gjë kur bëhet fjalë për aftësinë në internet. WordPress përdor shtesa për opsione shumëgjuhëshe.

Weebly

Për kë rekomandohet Weebly?

Weebly përmend një restorant, mësues, site, biznes të vogël dhe site fotografish, për të krijuar faqe interneti, bloge ose dyqane online me cilësi të lartë. Projektuar për fillestarët, Weebly është i përshtatshëm për kompani të vogla dhe tregti të mesme. Weebly si WordPress përdor shtesa për opsione shumëgjuhëshe.

Opinioni Përfundimtar

Merrni gjithçka që ju nevojitet për një faqe në internet dhe më shumë me WordPress, por përgatituni të mësoni litarët (përveç nëse tashmë keni përvojë). Presin të kaloni disa ditë në javë për të ngritur një faqe në WordPress. Merrni gjithçka që ju nevojitet pa ton shtesë në Weebly, dhe vendosni faqen tuaj në internet për disa ditë (ose më pak). Shtë e thjeshtë për tu vendosur dhe e thjeshtë për tu menaxhuar.

Dallimet kryesore midis Weebly dhe WordPress

Dallimet kryesore midis platformave

Ndërsa të dyja këto platforma marrin vlerësime të shkëlqyera (së bashku me disa të këqija) dhe kanë një pasues të mahnitshëm, çdo program vjen me disa pro dhe kundër për të marrë parasysh:

WordPress

Pro dhe kundër të WordPress

rekuizitë

 • Renditet e lartë në popullaritet midis CMS-ve të sofistikuara
 • Fleksibilitet i fuqishëm i dizajnit, temat, shtojcat, widget dhe SEO
 • Shkarkim falas WordPress; paguani vetëm për emrin e domain dhe hostin
 • Përdor faqe dhe postime për të menaxhuar informacionin
 • E shkëlqyeshme për tregtinë elektronike
 • E shkëlqyeshme për Blogging
 • Komuniteti i mbështetjes online është i madh
 • Mund të shkëmbejnë tema
 • Përmbajtja e eksportueshme
 • HTML / CSS miqësore
 • Lehtë për programuesit

Cons

 • Temat e paracaktuara dhe të përgjegjshme kushtojnë ekstra
 • Shumë shtesa dhe shtesa kushtojnë ekstra
 • Jo një redaktues i lehtë zvarritës (megjithëse kjo mund të shtohet)
 • Vështirë për fillestarët pa përvojë
 • Ajo që shihni nuk është me të vërtetë ajo që merrni
 • Mbështetje e kufizuar telefonike në platformën e vetë-pritur

Weebly

Pro dhe kundër të Weebly

rekuizitë

 • Renditur lartë në popullaritet së bashku me Squarespace, Wix dhe ndërtuesit e tjerë të faqeve të internetit
 • Fleksibilitet i mirë i dizajnit, shabllone temash dhe shtesa
 • SEO e mirë
 • Redaktues i lehtë zvarritës dhe lëshues; zakonisht ajo që shihni është ajo që merrni
 • Llogari falas në dispozicion, dhe plane çmimesh të arsyeshme me një emër domain
 • E shkëlqyeshme për tregtinë themelore
 • E shkëlqyeshme për Blogging
 • Mund të shkëmbejnë tema
 • Përmbajtja e eksportueshme
 • HTML / CSS miqësore në një shkallë
 • Lehtë për fillestarët
 • Mbështetje telefonike për plane të caktuara dhe një komunitet i madh mbështetës

Cons

 • Temat e shablloneve janë minimiste
 • Ndërfaqja është disi e kufizuar në aspektin e dizajnit dhe përshtatjes (mbështetet në shabllonet)
 • Asnjë shërbim emaili, krijuesi i buletinit ose import i blogut
 • Kufizuar për sa i përket funksionimit të përparuar që një programues mund të dëshirojë

Opinioni Përfundimtar

Të mirat dhe të këqijat e këtyre opsioneve për ndërtimin e një faqe interneti superiore janë pak të vështira për t’u krahasuar pasi këto produkte janë në klasa të ndryshme. WordPress është një CMS i vetë-pritur me një platformë të lartë bazuar në një platformë me burim të hapur ndërsa Weebly është një ndërtues i thjeshtë i faqeve të internetit të pritur DIY.

Sidoqoftë, të dyja këto ofrojnë mundësi të mahnitshme që i përshtaten pothuajse kujtdo që ka nevojë për një uebfaqe. Vendimi tani duhet të jetë mjaft i qartë por le ta përfundojmë.

Përfundim: Cila platformë është e drejtë për ju Weebly ose WordPress?

Zgjedhja e platformës më të mirë

Kur bëhet fjalë për platformën që ju zgjidhni për ndërtimin e uebfaqes tuaj të biznesit ose imazhin tuaj profesional, WordPress ose Weebly mund t’ju japin rezultatet që dëshironi. Ndërsa shumë përdorues shikojnë karakteristikat, çmimin dhe aftësitë e personalizimit, në rastin e këtyre mjeteve të ndryshme, unë do të shikoja aftësitë dhe përvojën time në kompjuterë dhe mjedise të lidhura me Internetin.

WordPress

Arsyet për të zgjedhur WordPress

Nëse keni nivelin e përvojës, doni të bëni gjithçka që është e mundur për të mbështetur një uebfaqe të përparuar të eCommerce ose Blogging, dhe e kuptoni kodimin e burimit të hapur për fleksibilitet të plotë, zgjidhni WordPress.

Weebly

Arsyet për të zgjedhur Weebly

Nëse jeni pronar i një biznesi të vogël ose bloger me disa aftësi kompjuterike dhe ju, dëshironi të dizajnoni shpejt një faqe në internet në një ndërfaqe të lehtë për t’u përdorur, me shumë mundësi të tregtisë elektronike, zgjidhni Weebly. Mund të bëni pak nga kodi HTML nëse duhet.

Alternativa për WordPress dhe Weebly

Ka shumë mundësi për sa i përket platformave CMS dhe platformave ndërtuese të faqes në internet. Këtu janë disa nga konkurentët e rangut më të lartë:

Ndërtuesit e faqeve të internetit DIY të pritura: Wix, Squarespace

Platformat CMS të Vetë-Pritura: Drupal, Joomla, Magento

Ka shumë mësime, video dhe vlerësime të përdoruesve për këto programe. Merrni kohën për të eksploruar dhe gjetur platformën që është e përshtatshme për aftësitë tuaja dhe të përshtatshme për nevojat e faqes tuaj. Në rastin e këtyre dy produkteve, WordPress dhe Weebly, vendimi duket mjaft i thjeshtë, pasi shkalla juaj e përvojës në kompjuter është e jashtëzakonshme. Shpresojmë që ky përmbledhje të ndihmojë.

Lexuesit, nëse kanë pyetje, mendime ose ide që dëshirojmë të dëgjojmë nga ju. Ne i njohim këto platforma që ndryshojnë dhe përmirësohen në mënyrë të rregullt, dhe ne jemi të hapur informacion të ri. Nëse keni përvoja personale me WordPress ose Weebly, ju lutemi ndani ato me ne.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map