Squarespace vs WordPress: Cilin duhet të zgjidhni?

Zgjedhja e një krijuesi të faqes në internet është një detyrë e mjaftueshme, dhe krahasimi i krijuesit të faqes në internet Squarespace dhe programit të vetë-pritur të WordPress (WordPress.org) shton një nivel tjetër të ndërlikueshmërisë në zgjedhjen e krijuesit të faqes tuaj, atë të përkatësisht të pritur ose të vetë-pritur.


Një ndërtues i pritur i faqes në internet është ai në të cilin kompania drejton faqen tuaj në kompjuterët e tyre; një ndërtues i vetë-pritur i faqes në internet siguron programin për të ndërtuar faqen tuaj, por ju duhet të kujdeseni për të gjetur një shërbim të mbajtjes së faqes në internet për të drejtuar faqen tuaj për ju.

Kjo ndërlikim zgjeron pyetjet e zakonshme për të pyetur veten në lidhje me faqen tuaj të internetit – çfarë doni nga ajo dhe sa kohë dhe përpjekje jeni të gatshëm të investoni në realizimin e asaj ëndrre – dhe prezanton një tërësi të re.

Tani, më shumë se kurrë, është e rëndësishme të jesh i sinqertë me veten për sa komplekse dëshiron të jetë faqja juaj e internetit, sa i gatshëm të jeni në krijimin dhe mirëmbajtjen e tij, cili është buxheti juaj me të vërtetë dhe nëse mund t’i përmbaheni asaj sasie dollari.

Rishikimi ynë i Sheshes kundrejt vlerësimit të WordPress.org ju udhëzon përmes këtij procesi të vendimmarrjes duke nënvizuar ngjashmëritë dhe ndryshimet midis Squarespace të pritur dhe WordPress.org të vetë-pritur, duke ju treguar se cili produkt është më i miri.

Gjatë rrugës, përgjigjet tuaja për pyetjet do t’ju ndihmojnë në zgjedhjen e krijuesit më të mirë të faqes në internet për uebfaqen tuaj të ëndrrave.

Kjo nuk është një lojë me numra

Ka dy arsye kryesore pse shikimi i numrave për Squarespace dhe WordPress.org nuk ndihmon vërtet në zgjedhjen midis tyre. Së pari, Squarespace është një produkt krijues në internet, i cili ju lejon të krijoni faqe në internet me pamje të bukur.

WordPress.org është kryesisht një sistem i menaxhimit të përmbajtjes i cili, ndërsa akoma mund të krijoni uebfaqe jashtëzakonisht tërheqëse, gjithashtu ju lejon të menaxhoni sasi të mëdha të të dhënave në mënyrë efektive dhe efikase.

Pra, Squarespace dhe WordPress.org mund të plotësojnë nevoja të ndryshme. Së dyti, numrat e WordPress.org godasin të gjithë të tjerët larg.

Squarespace ka pak më shumë se 700,00 faqe në internet në Internet (në kohën e shkrimit); kjo përkthehet në 0.2% të të gjitha faqeve të internetit atje, dhe 0.4% të 10,000 faqeve më të larta të internetit siç përcaktohet nga Quantcast.

Me interes këtu është që të gjithë këta uebfaqe kanë paguar abonime pasi që Squarespace nuk ka një plan falas. Në të kundërt, WordPress.org ka rreth 17 milion faqe interneti për rreth 5% të tërë Internetit.

Nga 10,000 faqet e internetit më të mira, rreth 27% janë krijuar me WordPress.org, dhe këto janë kryesisht në fushat e biznesit dhe teknologjisë. Deri tani, WordPress.org ka vendet më të mëdha të çdo sistemi të menaxhimit të përmbajtjes atje.

Popullariteti ynë i Ndërtuesve të Merrni në Uebfaqe:

Numrat janë interesantë dhe tregojnë se një numër mahnitës i njerëzve dhe bizneseve përdorin WordPress.org dhe një numër i respektueshëm i njerëzve kanë krijuar faqet e tyre të internetit duke përdorur Squarespace. Kjo eshte.

Krijimi i një uebsajti të bukur

Sa zgjedhje shablloni ju nevojitet?

Ne do të shkojmë drejtpërdrejt në pikën për numrin e shablloneve në dispozicion:

 • Squarespace: 52 (gjithsej)
 • WordPress.org: mijera

Vetëm në numra, WordPress.org fiton nga duart poshtë. Modelet WordPress.org, të quajtura tema, janë zhvilluar nga stafi i kompanisë, nga zhvilluesit e palëve të treta dhe nga dizajnerë të pavarur që ngarkojnë shabllonet e tyre në faqen WordPress.org.

Disa tema themelore janë falas ndërsa shumë kanë një çmim të bashkangjitur, zakonisht midis 50 – 100 $. Kostoja mund të mbulojë karakteristika shtesë, mbështetje nga zhvilluesi ose përmirësimet. Ka tema WordPress.org për çdo lloj biznesi, industri dhe nevoja personale.

Disa recensentë paralajmërojnë se cilësia e shablloneve falas shpesh mungon dhe zhvilluesit e këtyre nuk kanë asnjë nxitje për t’i mbajtur ato azhurnuar ose për të rregulluar defektet në to. Temat me pagesë më të lartë, megjithatë, janë tërësisht profesionale, të sofistikuara dhe ndër faqet e internetit më të mira, ju do të shihni ndonjëherë.

Modelet e pesëdhjetë e dy shesheve janë ndarë në dy grupe. Njëzet e gjashtë modele janë në dispozicion për faqet e internetit të rregullta dhe njëzet e gjashtë për faqet e mbulesës. Faqet e mbulesës janë faqe të vetme që mund të përdoren për faqet e uljes ose faqet me një faqe ose bloget.

Të gjitha shabllonet janë krijuar nga ekipi i Squarespace dhe janë të dizajnuara për përvojë vizuale, kështu që ju duhet të keni fotot tuaja të harlisura për të importuar në to ose për t’u përgatitur për të blerë imazhe të aksioneve. Rishikuesit entuziazmojnë për pamjen me cilësi të lartë dhe të sofistikuar të modeleve të Squarespace.

Sjellja e projektuesit në ju

Ndoshta ju nuk mund të gjeni një temë ose një model që ju flet plotësisht dhe doni të ndryshoni disa prej tij. WordPress.org është një platformë me burim të hapur që do të thotë që kodet e tyre janë të hapura për të gjithë për t’i përdorur dhe rregulluar. Thënë kjo, janë kryesisht zhvilluesit e temave dhe mjeteve që shfrytëzojnë këtë.

Në varësi të temës që zgjidhni, mund të ndryshoni shpejt tiparet standarde, shkronjat, ngjyrat dhe elementët e tjerë me mundësi të përparuara të stilimit. Përshtatja më e avancuar e temave kërkon një njohuri themelore, të paktën, për kodimin HTML dhe modifikimin CSS.

Hapësira katror është shumë më e kufizuar në opsionet e saj të personalizimit. Ekziston një redaktues i fuqishëm i stilimit që ju lejon të ndryshoni shkronjat, ngjyrat, mprehtësinë e figurave, imazhet e sfondit dhe disa elementë të tjerë pa qenë e nevojshme të njihni një copëz të kodimit. Nëse dini pak rreth kodifikimit, funksioni i Zhvilluesit të Squarespace ju lejon të redaktoni CSS për të rregulluar më tej faqen tuaj të internetit.

Duket mirë në celularët

Shumica e faqeve të internetit që shikojnë sot kryhen në një pajisje celulare, më së shpeshti një celular. Ndërtuesit e truallit të internetit krijojnë një pamje të faqes së tyre të internetit të përshtatshme për këto pajisje. Squarespace e bën këtë automatikisht për ju pasi të gjitha shabllonet e tyre janë të përgjegjshëm për celular.

Disa tema të WordPress.org ofrojnë një pamje miqësore me celularin, ndërsa me të tjerët ju duhet të përdorni një plug-in për të siguruar që uebfaqja juaj të funksionojë në mënyrë të duhur në një pajisje mobile. Ju mund të pyesni nëse madje duhet të shqetësoheni për këtë, prandaj vini re se Google favorizon faqet miqësore për celularët në rezultatet e kërkimit për kërkimet e nisura nga pajisjet celulare.

Marrja jonë:

Me të vërtetë zbret për të kontrolluar kundrejt komoditetit. Të dy WordPress.org dhe Squarespace prodhojnë faqe të bukura në internet; është e gjitha çështje se sa kohë dhe përpjekje dëshironi të bëni në këtë mënyrë dhe sa të vendosur jeni që faqja juaj e internetit të duket saktësisht se si e parashikoni atë.

Mijëra tema të WordPress dhe personalizimi i hapur sigurojnë që ju të mund të keni uebfaqen e ëndrrave tuaja nëse jeni të gatshëm të punoni për të ose t’i paguani dikujt tjetër për ta bërë këtë.

Në krahasim, numri i kufizuar i temave dhe tipareve të personalizimit të Squarespace shkurtojnë në mënyrë drastike opsionet tuaja të projektimit, por mund të keni faqen tuaj të internetit me pamje të mbarë dhe të funksiononi vetë, pa ditur asgjë rreth kodimit.

Kurba e të mësuarit

Interface

Si në Squarespace ashtu edhe në WordPress, qasja në faqen tuaj të internetit për ta krijuar dhe mirëmbajtur atë është nga pulti. Dallimi kryesor është në atë se si duket çdo pult. Pulti i hapësirës Squarespace është i pastër dhe elegant, duke pasqyruar bazën e tij të përdoruesve të njerëzve me teknikë jo-teknologjikë. Gjithçka është e arritshme nga ky vend i vetëm.

WordPress.org ofron një tabelë më pak të rafinuar, por gjithçka që mund të bësh në faqen tuaj të internetit, përfshirë ndryshimin e kodimit, është në dispozicion prej andej.

Tërhiq dhe lësho

Zvarritja dhe rënia është mënyra më e lehtë për të ndërtuar një faqe në internet. Ju mund të poziciononi kutitë për tekst, imazhe, video, grafikë dhe kështu me radhë. Sidoqoftë, disa shabllone janë më kufizues sesa të tjerët se ku mund t’i vendosni këto elemente.

Të gjitha shabllonet e katrorit kanë këtë aftësi tërheqëse dhe tërheqëse, kështu që ju të mund të luani me paraqitjen sa i përket modelit që ju lejon.

Me WordPress.org gjithçka varet nga tema që po përdorni; në përgjithësi, WordPress.org nuk është një krijues i faqeve të internetit tërheqëse dhe tërheqëse. Disa nga temat premium kanë funksionalitet zvarritës, por ju po paguani për këtë lehtësi.

Por kjo është WordPress, dhe kështu ju drejtoheni në shtojcat për të zgjidhur problemin tuaj. Ekziston një përzgjedhje e shtojcave të ndërtuesve të faqeve tërheqëse dhe tërheqëse, me komente për suksesin e përzier. Zakonisht duhet të paguani për to, por ato janë të pavarura nga tema.

WYSIWYG çfarë?

Një “ajo që shihni është ajo që merrni” redaktori vizual “është ai në të cilin menjëherë shihni rezultatin e çdo ndryshimi që bëni në tekstin tuaj, imazhet, grafikët ose ndonjë element tjetër të faqes tuaj të internetit. Në këtë mënyrë, ju shikoni se si do të shikohet faqja juaj e internetit e publikuar dhe mund të rregullojë ndryshimin tuaj nëse është e nevojshme.

Squarespace ka një redaktor WYSIWYG, dhe kështu mund të bëni fat të mirë ndryshime në përmbajtjen tuaj dhe t’i rishikoni ato, të gjitha në të njëjtin ekran.

Me WordPress, është pak më ndryshe. Për të parë ndryshimet që bëni, duhet të klikoni në butonin Preview dhe të shkoni në një ekran të ndryshëm për të parë faqen e internetit të ndryshuar. Ju ktheheni përsëri në ekranin e redaktimit për të rishikuar ndryshimet tuaja, duke e përsëritur këtë si të nevojshme.

mirëmbajtje

Të dyja Squarespace dhe WordPress.org po azhurnojnë vazhdimisht platformat e tyre për të rritur sigurinë, rregulluar gabimet dhe, në rastin e Squarespace, për të përmirësuar performancën. Dallimi midis tyre është sa ju jeni të vetëdijshëm për këtë.

Squarespace i bën të gjitha këto prapaskenat, dhe nuk keni pse të shqetësoheni për asgjë – të gjitha ndryshimet që ata bëjnë janë të provuar paraprakisht dhe futen automatikisht në sistemin Squarespace.

WordPress.org është po aq i ndërgjegjshëm për të bërë ndryshime të tilla, por ju keni njëfarë përfshirje këtu. Ju merrni një mesazh në Panelin tuaj kur ndryshimet janë gati për t’u përdorur dhe pastaj klikoni një buton për t’i instaluar ato.

Por ky është vetëm fillimi. Tema juaj dhe të gjitha shtojcat tuaja gjithashtu duhet të azhurnohen për këto ndryshime, dhe zhvilluesit e këtyre (veçanërisht nëse ata ishin të lirë) mund të mos e bëjnë këtë për ju në mënyrë që të mund të ishit vetë atje. Mos implementimi i këtyre ndryshimeve mund të ekspozojë faqen tuaj te internetit për çështje të sigurisë ose performancës.

Marrja jonë:

Squarespace është krijuesi më i lehtë i faqeve në internet, me një kurbë të vogël të të mësuarit; zvarritet dhe bie vërtet bën një ndryshim. Ndërsa është e mundur të krijoni një faqe interneti themelore në WordPress.org shpejt, sigurisht që nuk do të ketë të njëjtin faktor wow.

Karakteristikat e secilit

Duke parë grupet e veçorive të Squarespace dhe WordPress.org thekson origjinën e tyre. Squarespace u krijua nga toka deri në një platformë botuese dixhitale të pasur me veçori, duke mbuluar pjesën më të madhe të gjithçkaje që dikush mund të dëshirojë të bëjë në një uebfaqe.

Në të kundërt, WordPress.org evoluoi nga një aplikacion shumë i suksesshëm i blogeres dhe hapi kodin e tij burimor për publikun, duke inkurajuar zhvilluesit të shkruajnë shtojcat e nevojshme për evolucionin e tij tek një krijues i faqes së internetit që ju nevojitet-ju duhet..

Fleksibiliteti i mjeteve

Ndryshimi në filozofi midis Squarespace dhe WordPress.org shihet në fleksibilitetin e mjeteve të tyre të ndërtimit të faqes në internet.

Sheshi hapësinor ofron një përzgjedhje të mirë të aplikacioneve në shtëpi dhe widget që ata ndërtojnë, provojnë dhe instalojnë. Këto janë mjetet që ju përdorni për të rregulluar faqen tuaj të internetit, dhe ato funksionojnë mirë – por këto janë mjetet e vetme që mund të përdorni.

WordPress.org gjithashtu vë në dispozicion disa mjete themelore por përtej këtyre janë dhjetëra mijëra shtesa (falas dhe pa pagesë) në dispozicion për të ndërtuar faqen tuaj të internetit. Kjo mund të duket si liri e pandreqshme, por kini kujdes: jo të gjitha shtojcat luajnë mirë së bashku dhe një konflikt midis tyre, ose me temën tuaj, mund t’ju marrë mjaft kohë për të kuptuar.

Pritja dhe Siguria

Kjo është ajo ku ndryshimi i pritur kundrejt vetë-pritjes është më i dukshëm.

Squarespace pret faqen tuaj te internetit e cila përfshin sigurimin e funksionimit në serverat e tyre dhe kujdesin për sigurinë, fizike dhe dixhitale. Squarespace siguron që modelet e tyre janë të azhurnuara me standardet e fundit të uebit, që faqja juaj e internetit të mos hakohet, dhe të menaxhojë platformën e tyre, kështu që të gjitha faqet e internetit janë përhapur në të gjithë rrjetin e serverëve të tyre.

Me WordPress.org jeni përgjegjës për të gjetur shërbimin e mbajtjes së faqes në internet për faqen tuaj. Ju duhet të regjistroheni për një llogari të mbajtjes në internet përpara se të shkarkoni programin WordPress.org.

Shumica e ofruesve të web hosting kanë një buton të instaluar 1-klik për WordPress që e bën të lehtë ta bëni këtë. Për këshilla mbi zgjedhjen e shërbimit më të mirë të mbajtjes në internet për ju, shikoni vlerësimet tona të ofruesve të tillë.

Domeni personal

Ju nuk keni nevojë të keni një emër domain porosi nëse zgjidhni Squarespace si ndërtues të faqes suaj të internetit, pasi ju keni mundësinë për të patur një nën-domain të tipit Yoursitename.squarespace.com.

Sidoqoftë, nëse keni shkuar në telashe për të hartuar një faqe në internet të mrekullueshme, duhet të merrni parasysh një domen të personalizuar, i cili vjen falas me një plan vjetor të Squarespace.

Shërbimi juaj i mbajtjes së faqes në WordPress do të presë që të keni emrin tuaj të domain por mund të ofroni një zbritje apo edhe një emër domain falas me plane të caktuara.

SEO

Edhe një herë, WordPress siguron një funksionim serioz përmes përdorimit të shtojcave, këtë herë në fushën e optimizmit të motorëve të kërkimit. Nëse SEO është një përparësi për biznesin tuaj, atëherë merrni parasysh opsionet më të përparuara që ju kujtojnë se cilat fjalë kyçe po synoni dhe sigurohuni që faqet tuaja të jenë kaq të optimizuara.

Funksionet SEO të Squarespace janë më themelore. Ata ju lejojnë të zgjedhni të gjitha bazat për faqen tuaj të përgjithshme dhe çdo faqe, kështu që ato mund të indeksohen lehtë nga motorët e kërkimit. Një shtesë e dobishme është që Squarespace automatikisht krijon një sit sit për t’iu dorëzuar Google.

e-Commerce

Dallimi midis ofertave elektronike të WordPress dhe Squarespace mund të vijë nëse ju e shihni veten në krye të një megastori të madh apo një ndërmarrje më modeste të dyqaneve qoshe.

Nëse ëndërroni të keni hipermarketin tuaj në internet, të plotë me produkte të panumërta të pallogaritshme, të gjitha të organizuara dhe të etiketuara mirë dhe të gatshëm për të dërguar në të gjitha cepat e botës, atëherë WordPress ka shtesa që mund ta bëjnë këtë për ju.

Filloni duke zgjedhur një temë që është krijuar posaçërisht për e-Tregtinë dhe shkoni prej andej, marrjen e marketingut të anëtarëve, menaxhimin e inventarit, faturimin dhe shtesat e transportit dhe çdo procesor pagese që dëshironi..

Për të ngritur një dyqan në Squarespace thjesht tërhiqni dhe lëshoni një element të Bllokut të Produkteve në uebfaqen tuaj të Squarespace. Shporta e blerjeve e Squarespace është plotësisht e integruar në uebfaqe, si në pamjen, ashtu edhe në funksionalitetin; klientët qëndrojnë në faqen tuaj gjatë procesit të arkëtimit, kështu që ju të mund të kontrolloni tërë përvojën e tyre të blerjeve.

Sidoqoftë, planet e biznesit me kosto më të ulët kufizojnë numrin e produkteve që mund të shesni në dyqanin tuaj dhe mund të përdorni vetëm Stripe si ofruesin e shërbimeve të pagesave.

Platforma e Blogjeve

Ndërsa mund të krijoni blog tërheqës dhe funksional në WordPress dhe Squarespace, WordPress e filloi jetën si një platformë e rishikimit dhe e përdorur gjerësisht.

Squarespace bën mirë në ofrimin e të gjitha blloqeve standarde të përmbajtjes së blogerave (imazh, video, tekst, audio, etj.) Dhe ka mbështetje Podcast, si dhe mbështetje për kategorinë dhe kategorinë. Ju gjithashtu mund të importoni blogun tuaj ekzistues në Squarespace. Sidoqoftë, WordPress fiton duart me dorë me shumë karakteristika të saj të blogezimit, plus që ka të gjitha llojet e shtojcave që i shtrijnë këto dhe shtojnë shumë më të reja.

Menaxhimi i përmbajtjes

Edhe një herë, kjo është ajo ku WordPress.org shkëlqen pasi origjina e saj ishte në menaxhimin e përmbajtjes. Nëse merreni me një sasi të madhe të përmbajtjes, rishikoni përmbajtjen si pjesë të një ekipi ose keni nevojë për të mirëmbajtur faqen e internetit së bashku me njerëzit e tjerë, atëherë WordPress.org është zgjidhja më e mirë për ju.

Squarespace ofron të njëjtin funksionalitet të administrimit të përmbajtjes si çdo ndërtues tjetër i rregullt i faqes në internet, por nuk është krijuar për të trajtuar një sasi të madhe informacioni.

Shtesa dhe aplikacione

Duke shkuar përsëri në numra, për plug-in dhe aplikacionet kësaj here:

Squarespace: 0         WordPress.org: dhjetëra mijëra

Sheshi i hapësirës nuk është një zgjidhje me burim të hapur, kështu që vetëm ekipi i zhvillimit i vetë Squarespace është përgjegjës për shabllonet dhe mjetet e tyre. Dobësia është se ju mund të përdorni vetëm ato që ju japin; rritja është se të gjitha mjetet janë me cilësi të lartë, të testuar mirë dhe do të punojnë në platformën Squarespace. Ju nuk duhet të shqetësoheni për konflikte ose përplasje.

Si një platformë me burim të hapur, WordPress.org ka një bibliotekë me lidhje me dhjetëra mijëra aplikacione të të gjitha llojeve. Për më tepër, ju jeni të lirë të shkruani dhe zbatoni tuajin, madje t’i shesni ato (ose t’i jepni ato) përmes faqes së tyre.

Përmbysja është se ka të paktën një, nëse jo edhe më shumë një aplikacion për çfarëdo që të ëndërrosh të bësh, dhe kjo është gjithashtu një dobësi. Shtë e thjeshtë të shpërndahesh dhe të ndërtosh një faqe në internet me kambana dhe bilbila që mund të degradojnë performancën e saj.

Një dobësi tjetër është se cilësia e këtyre mjeteve është shpesh e panjohur, megjithëse leximi i vlerësimeve të përdoruesve të tyre do të ndihmojë.

Kopje rezervë dhe eksportuese

Pritja kundrejt vetë-pritjes kthehet në lojë në çështjet e rezervimit dhe eksportimit të faqes suaj të internetit. Sheshi i hapësirës rezervon rregullisht faqen tuaj të internetit, si në kohë reale ashtu edhe në mënyrë periodike.

Squarespace gjithashtu siguron mjete për të eksportuar faqen tuaj, dhe jo të gjithë krijuesit e faqeve në internet ofrojnë këtë mundësi. Jo gjithçka mund të eksportohet; për shembull, faqet e produkteve, faqet e albumeve, blloqet e tekstit, audio dhe video nuk do të ndeshen.

Me WordPress, kopjet rezervë dhe eksportimi varen vetëm nga politikat e shërbimit tuaj të shërbimit në internet. Shumë ofrues të mbajtjes së faqes në internet ofrojnë shërbime të kufizuara rezervë, por ne ju kujtojmë se është më e sigurt ta konsideroni përgjegjësinë tuaj për të kopjuar faqen tuaj të internetit në tuaj..

Statistikat e faqes në internet

Të ndërtuara në Squarespace janë analitikë që japin statistikat tuaja në kohë reale në lidhje me trafikun tuaj orë, ditore, javore dhe mujore, përfshirë përdorimin nga njerëzit me pajisje mobile. Ju gjithashtu mund të futni Google Analytics për të përmbledhur figurën me informacione rreth vizitorëve të faqes në internet.

Me faqen WordPress, mirëpo, ka një mori shtojcash për statistikat në internet të pothuajse gjithçka që mund të dëshironi të dini.

Marrja jonë:

Squarespace ka një tërësi karakteristikash të rrumbullakosura dhe të ngurta që mbulojnë më shumë gjithçka që i nevojitet një faqe të rregullt të internetit. Nëse jeni duke kërkuar të gjitha llojet e funksionalitetit dhe të dashurave për faqen tuaj të internetit, atëherë faqja e WordPress, përmes përdorimit të shtojcave, është një shpellë e vërtetë e Aladdin e thesareve.

Dhe kostoja për të gjithë këtë

Kostoja e përfshirë në ngritjen dhe funksionimin e faqes tuaj të internetit është një lojë me numra, në të cilën duhet të jeni shumë të vetëdijshëm për buxhetin tuaj dhe të jeni të zellshëm për t’i qëndruar asaj. Do të fillojmë me opsionin e thjeshtë për tu menaxhuar.

Kostoja e faqes katror

Squarespace ka pesë plane të ndryshme për të zgjedhur, tre për faqet e internetit personale dhe dy planet e-Commerce. Nuk ka një plan falas, por Squarespace ofron një provë falas 14-ditore, në mënyrë që të praktikoni ndërtimin e një faqe, në faqen offline. Për të marrë faqen tuaj të internetit live, duhet të regjistroheni për një plan.

Në kohën e shkrimit, planet shkojnë nga një faqe në internet me një faqe për 7 dollarë në muaj në faqe të pakufizuara për 26 dollarë në muaj, për një abonim nga muaji në muaj. Ju merrni më shumë karakteristika me planet më të shtrenjta.

Dy planet specifike të tregtisë elektronike janë për një dyqan bazë dhe një dyqan më të vendosur, megjithëse ju mund të shesni produkte në të gjitha, por plani më themelor personal.

Nëse paguani paraprakisht për një abonim vjetor, kostot mujore zbresin dhe ju merrni një domain falas me porosi. Mos harroni se pritja përfshihet në këto kosto – pagesa juaj mujore i mbulon të gjitha.

Kostoja e faqes WordPress

Ne hyëm në detaje me Squarespace për të nxjerrë në pah krahasimin me faqen WordPress. Kostoja e WordPress CMS është 0 $. Kjo është e drejtë; është falas – por kjo është vetëm për softuerin.

Ja çfarë tjetër duhet të shpenzoni:

 • Shërbimi i mbajtjes në internet: plane mujore ose vjetore
 • Emri i domain: kostoja vjetore; disa shërbime të mbajtjes në internet e japin këtë falas me një plan vjetor
 • Tema e WordPress: falas ose me një kosto
 • Plug-in: falas ose për një kosto
 • Shtojcat e SEO: e rëndësishme nëse renditja e lartë në motorët e kërkimit është thelbësore për biznesin tuaj
 • Koha juaj: ka një vlerë $ të lidhur me këtë nëse po e kryeni vetë punën, veçanërisht nëse
 • ka një kurbë mësimi
 • Shërbimet e zhvillimit të faqes së WordPress: tarifë për të punësuar dikë për të ngritur dhe drejtuar faqen tuaj (opsionale)
 • Mirëmbajtja: koha juaj ose $ $ për të vazhduar me azhurnimet, për të rregulluar problemet, etj

Marrja jonë:

E gjitha varet nga mënyra sesi e shikoni atë dhe sa teknikisht jeni të aftë në ndërtimin dhe mirëmbajtjen e faqeve të internetit. Payingdo muaj po paguan një shumë të njohur të dollarit me Squarespace ose një tarifë të ulët mujore të pritjes dhe kohën tënde nëse mund të DIY-në në faqen tënde të WordPress.

Nga ana tjetër, nëse mendoni se ju mungojnë të gjitha aftësitë teknike që ju nevojiten dhe ndonjëherë mund të përfundoni në punësimin e dikujt, ekziston një sasi e panjohur e faqes WordPress ose një shpenzim i parashikueshëm i parave çdo muaj me Squarespace.

Uebfaqe mjaft tërheqëse

Të dy Squarespace dhe WordPress CMS kanë përdorues të profilit të lartë me uebfaqe të dizajnuara në mënyrë profesionale dhe shumë përdorues që kanë hartuar vetë.

Faqet e internetit të katrorit

Uebfaqja zyrtare e Dixie Chicks.
http://www.dixiechicks.com/

mendoni se kafeja përdor faqen e saj të internetit si një vend arsimor dhe një dyqan.
http://www.thinkcoffee.com/

Metali dhe mjalti është një blog që përdor foto të bukura në postimet e tyre.
http://www.metalandhoney.com/

Uebfaqet e WordPress

Ringling Bros. dhe Barnum dhe Bailey Circus përdor një larmi të gjerë elementesh të ndryshme faqesh.
https://www.ringling.com/

TechCrunch është një blog teknologjik.
http://techcrunch.com/

Cutest Paw është një faqe interneti e fotografive të përkëdhelur.
http://www.cutestpaw.com/

Ndihmoni kur të keni nevojë për të

Shtë e pashmangshme që, pa marrë parasysh sa e lehtë është të përdorësh një ndërtues të faqes në internet, do të të duhet ndihmë herë pas here. Ka ndihmë për të dy problemet me WordPress.org dhe Squarespace kur ju nevojiten, por në mënyra të ndryshme.

Squarespace ka një ekip të centralizuar për mbështetjen e klientëve të vendosur në Shtetet e Bashkuara. Ju mund t’i arrini ato përmes emailit 24/7 ose bisedës live nga 3 e mëngjesit deri në 8 pasdite. EST – nuk ka asnjë mbështetje telefonike. Squarespace është e angazhuar t’i përgjigjet pyetjeve të postës elektronike brenda një ore nga marrja e tyre.

Ekipi mbështetës i Squarespace ka bashkuar gjithashtu një bazë të gjerë njohurish mbi mësimet video-hap pas hapi, artikuj dhe ekrane video për t’ju ndihmuar. Ju gjithashtu mund të kërkoni përdorues të tjerë të Squarespace për ndihmë në forumin e komunitetit.

Me faqen WordPress, mbështetja e klientit tuaj është komuniteti i madh i përdoruesve të tjerë të WordPress.org, pasi vetë WordPress.org nuk ofron mbështetje të çfarëdo lloji.

Thënë kështu, ekziston një grup i madh artikujsh, videosh, FAQ-je, forume, udhëzime etj. Ashtë çështje (kërkon kohë) për të gjetur vendin e duhur për të kërkuar përgjigjen e dobishme për pyetjen tuaj.

Ekziston gjithashtu ofruesi juaj i hostimit për çështjet e mbajtjes së faqes në internet, ndoshta zhvilluesit tuaj për probleme me shtesat ose temën tuaj, ose mbase mbështetja e faqes tuaj WordPress nëse keni punësuar dikë që të kujdeset për faqen tuaj të internetit. Mbështetja është atje; është thjesht çështje e gjetjes së personit të duhur në kohën e duhur.

Marrja jonë:

A jeni mjaft i sigurt për ta shkuar atë vetëm ose preferoni të keni mbështetjen e klientit në fund të një kutie telefonike / emaili / bisede live?

Përdoruesit e rekomanduar

Tani, ju keni kuptuar ndryshimet midis krijuesve të faqeve të pritura dhe atyre të vetë-pritur.
Të dy krijuesit e faqeve të internetit thonë se çdokush mund të përdorë me lehtësi produktet e tij.

Por përtej pyetjes së aftësisë teknike, ka disa çështje të tjera të rëndësishme që duhet të merren parasysh gjatë zgjedhjes midis Squarespace dhe WordPress CMS.

Modelet e Squarespace janë të rënda në foto dhe grafika. Kategoritë e modeleve të paraqitjeve të Sheshit të hapësirës përfshijnë muzikantë, restorante dhe dasma, të gjithë vizualisht intensivë.

Nëse planifikoni të krijoni një uebfaqe të bazuar në tekst, zgjedhja e kufizuar e modeleve të Squarespace nuk do të jetë ndeshja më e mirë për ju dhe, mbani mend, ka një personalizim të kufizuar. WordPress.org ka një larmi shumë më të gjerë të paraqitjeve dhe modeleve të shablloneve.

Zgjedhja juaj mund të zvogëlohet në sa kontroll dëshironi mbi faqen tuaj të internetit. Kontroll mbi projektimin; kontroll mbi atë që e pret; kontroll mbi sa i madh bëhet dhe çfarë mund të futni në të. Në këtë rast, WordPress.org është rruga për të shkuar.

Nëse lehtësia është më shumë çështje me ju – ndërtoni faqen e internetit shpejt dhe me lehtësi dhe mos u shqetësoni përsëri – atëherë Squarespace është zgjedhja juaj.

Nëse dyshoni në aftësinë tuaj të projektimit ose, anasjelltas, e dini se keni shumë ide dhe keni nevojë të rivlerësoheni, struktura e Squarespace do t’ju përshtatet.

Përndryshe, nëse kënaqeni me lirinë dhe e dini se mund t’i përmbaheni buxhetit tuaj dhe të mos dilni me programet shtesë, WordPress.org është shesh lojërash.

Dallimet kryesore

Nëse jeni akoma grindur midis Squarespace dhe WordPress.org, këtu është një përmbledhje e dallimeve themelore, si të mirat, ashtu edhe të këqijat, midis dy krijuesve të faqeve të internetit.

Squarespace

 • Pricemimi gjithëpërfshirës
 • Të gjitha në një; gjithçka është kujdesur
 • Koherent dhe i kontrolluar
 • Tërhiq dhe lësho
 • Funksionalitet i kufizuar
 • Përshtatshmëri e kufizuar
 • Zgjedhje e kufizuar e shablloneve, të harkuara drejt modelimit vizual
 • Asnjë kodim i përfshirë
 • Mbështetje 24/7
 • Kostot e parashikueshme

WordPress CMS

 • Softueri është falas; pritja kushton para dhe gjithçka përtej asaj falas ose për një tarifë
 • Shtojcat e përzierjes dhe përputhjes; blloqe ndërtimi
 • Kurba e të mësuarit
 • Njohuria për kodimin është një pasuri serioze
 • Kostot jo domosdoshmërisht të parashikueshme
 • Funksionalitet i gjerë përmes prizave
 • Plotësisht i personalizueshëm përmes kodit me burim të hapur
 • Zvarritja dhe rënia varet nga tema ose shtesa
 • Mbështetje nga bashkëmoshatarët; mund të jetë e vështirë për të gjetur përgjigjet që ju nevojiten

Duke bërë zgjedhjen tuaj

Deri më tani mund të jeni duke rrahur dhe të gjithë agravohen me lirinë dhe kontrollin që WordPress.org ju jep në ndërtimin e faqes suaj të internetit, dhe jeni të gatshëm të merrni përsipër të gjitha përgjegjësitë që vijnë me përdorimin e WordPress.org. Ose ndoshta ju jeni më shumë se të sigurt se komoditeti dhe parashikueshmëria janë për ju, dhe ju i doni të gjitha tiparet e Squarespace.

Ose ndoshta ju jeni diku në mes. Ju e dini që nuk jeni një person i WordPress.org, por nuk jeni akoma të sigurt për Squarespace që ne mund t’ju ndihmojmë edhe më tej. Lexoni rishikimin tonë të krahasimit në Wix vs Squarespace, ose Wix vs Weebly, dy ndërtues të tjerë të pritur shumë të internetit që ju ofrojnë shumicën e të njëjtave karakteristika dhe funksionalitet si Squarespace, por janë pak më të ndryshëm, secili në mënyrat e veta.

Nëse jeni një hapësirë ​​Squares ose një përdorues i WordPress CMS, ne do të donim të dëgjonim nga ju për përvojat tuaja. Ose mbase keni pyetje ose mendime në lidhje me ndërtuesit e uebit të hostuar në përgjithësi që dëshironi të drejtoheni nga ne. Dërgoni ata brenda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me