Squarespace vs Wix Krahasimi: Cilin ndërtues i faqes në internet për të zgjedhur?

Diqka që mund ta kuptoni, menjëherë pasi të vendosni të filloni faqen tuaj të parë, është që të zgjidhni krijuesin e duhur të uebfaqes është më e rëndësishme dhe sfiduese sesa që keni menduar më parë.


Me kaq shumë mundësi në dispozicion, shumica e të cilave me sa duket duken të njëjta në shikim të parë, është e vështirë të dihet se cilën të zgjidhni. Ju nuk dëshironi të zgjidhni një të gabuar, të humbni kohë për të ndërtuar faqen tuaj të internetit, dhe përfundimisht, të zbuloni se duhet të ndryshoni në një ndërtues tjetër të faqes në internet. Pra, sigurohuni që të lini mënjanë disa kohë për të parë të gjitha opsionet tuaja me kujdes.

Nëse jeni ngecur duke provuar të zgjidhni midis Wix dhe Squarespace, ju keni ardhur në vendin e duhur. Ne e dimë që hulumtimi dhe krahasimi i opsioneve tuaja mund të jetë mjaft i lodhshëm dhe kërkon shumë kohë, kështu që ne kemi bërë punën e vështirë për ju.

Krahasimi i katrorit dhe Wix

Në këtë postim, ju do të gjeni atë që duhet të dini për të dy Squarespace dhe Wix për të marrë vendimin tuaj. Filloni nga fillimi ose hidheni te pjesët që janë më të rëndësishme për ju.

1. Pasqyrë e përgjithshme e Sheshit Hapësirë ​​dhe Wix

Për t’ju dhënë një ide se çfarë mundet dhe nuk mund t’ju ofrojë çdo ndërtues i faqes në internet, këtu është një krahasim i shpejtë i të mirat dhe të mirat për Squarespace dhe Wix:

Ndërtuesi i faqes Squarespace

ProCONS
Modelet shumë profesionale, me cilësi të lartë

Platformë e përparuar e Blogimit

Planet e mira të tregtisë elektronike në dispozicion

Paneli i integruar i analitikës

Modele të përgjegjshme për optimizimin e celularit

Asnjë version falas në dispozicion

Jo aq e thjeshtë për tu personalizuar sa disa ndërtues të tjerë të faqeve të internetit

Numri i ulët i modeleve në dispozicion

Vetëm një nivel navigimi

Mungon integrimi me PayPal – Vetëm shirit

Ndërtues i faqes në internet

ProCONS
Ndërfaqe e lehtë, intuitive

Asnjë njohuri teknike apo dizajn nuk është e nevojshme

Numri i madh i modeleve të dizajnuara profesionalisht për të zgjedhur

Pamje e veçantë e optimizimit të celularit

Treg i gjërë i aplikacioneve për funksionalitet të shtuar

Nuk mund të kalohet nga modeli i zgjedhur

Nuk ka qasje në një kod burimi

Opsione të kufizuara të platformave të blogjeve

Funksionaliteti i dobët i e-commerce

Cila është pjesa më e mirë e Squarespace dhe Wix?

Përdorimi i Squarespace ka shumë avantazhe të mëdha, siç janë planet e tij të tregtisë elektronike dhe platforma e përparuar e blogjeve, kështu që është e vështirë të mendoni vetëm për një arsye pse duhet ta përdorni. Por, nëse ju duhet ta zvogëloni atë në karakteristikën e tij më të mirë, ekziston një nga ato: Modelet moderne të Squarespace.

Shumica e njerëzve pajtohen që zgjedhja e Sheshit hapësinave të modeleve të modeleve me cilësi të lartë është një pjesë e madhe pse ata e zgjodhën atë mbi krijuesit e faqeve të tjera të internetit, sepse ju mund të krijoni një uebfaqe të bukur, profesionale, të përgjegjshme, edhe pa ndonjë njohuri teknike apo dizajn.

Modelet e modeleve Wix janë gjithashtu një tipar i shkëlqyeshëm, por pjesa më e mirë e Wix është që është aq e lehtë për t’u përdorur. Sshtë një ndërtues i thjeshtë i faqeve të internetit tërheqëse dhe tërheqëse që është më e lehtë për tu përshtatur sesa Squarespace, dhe nuk ju nevojitet njohuri teknike ose dizajnuese për ta përdorur atë.

Pra, si e dini cilat forca janë më të mira për t’u pasuruar? Sheshi i hapësirës apo Wix’s? Epo, gjithçka varet nga ajo që po kërkoni në një krijues të faqes në internet.

Për shembull, njerëzit që janë të ri për ndërtimin e faqeve në internet dhe thjesht duan diçka që është e thjeshtë dhe e lehtë për t’u përdorur, priren të preferojnë Wix. Dhe individët që duan një faqe interneti profesionale për të filluar një dyqan të vogël në internet priren të preferojnë Squarespace.

Sa e thjeshtë është të përdorësh hapësirën katror dhe Wix?

Ndërtues i faqes në internet Squarespace ju lejon të krijoni një uebfaqe në kërkim profesional pa ndonjë njohuri teknike, por nuk është krijuesi më i lehtë i faqes në internet për t’u përdorur. Issueështja kryesore është se edhe pse nuk keni nevojë të dini se si të kodoni nëse thjesht përdorni modele siç janë, ju do të duhet të dini se si të kodoni nëse doni të rregulloni ndonjë gjë.

Sigurisht, ka mësime për fillestarët që mund t’ju ndihmojnë, por nëse ndërtimi i faqes tuaj në internet përfshin shumë personalizim, dhe nëse akoma po përpiqeni të përdorni Squarespace pas provës falas, është ndoshta më mirë të kaloni në diçka më të lehtë, si Wix.

Ndërtues i faqes në internet është një nga programet më të thjeshtë në internet për të krijuar një faqe në internet dhe është tepër i lehtë për t’u përdorur. Nuk duhet shumë kohë për të mësuar bazat, kështu që ju do të jeni në gjendje të krijoni një faqe në internet në kërkim profesional në asnjë kohë. Ju nuk keni nevojë për ndonjë njohuri teknike për të përdorur ndërfaqen e tij të thjeshtë të tërheqjes dhe rënies.

Nëse dëshironi diçka pak më të përparuar, atëherë mund të preferoni Squarespace. Por, për sa i përket lehtësisë së përdorimit, Wix është qartë opsioni më i mirë.

Kush duhet të përdorë hapësirën katror dhe Wix?

Squarespace është një mundësi e shkëlqyeshme për ndërmarrjet tregtare, si faqe interneti të vogla dhe të mëdha private, dhe bizneset e vogla që duan një dyqan në internet. Particularlyshtë veçanërisht e dobishme për faqet e ngjarjeve, restorantet dhe krijuesit (p.sh., fotografë, artistë, stilistë, muzikantë, etj.). Platforma e blogjeve njihet që është e dyta më e mirë pas WordPress, kështu që është gjithashtu një mundësi e shkëlqyeshme për blogerët. Nuk është për bizneset e mesme apo të mëdha që kërkojnë një platformë shumë të personalizueshme.

Wix është një mundësi e shkëlqyeshme për fillestarët, profesionistët e lirë dhe bizneset e vogla. Particularlyshtë veçanërisht e dobishme për krijuesit që duan të krijojnë një portofol në internet, hobiistët dhe bizneset e vogla që nuk kanë nevojë për një dyqan në internet. Sigurisht, ju mund të përdorni ende Wix për të krijuar një dyqan në internet, por nuk do të merrni aq shumë sa do të bëni me Squarespace, i cili ka plane më të përparuara në tregti elektronike.

Sa të shkallëzueshme janë Squarespace dhe Wix?

Të gjitha planet e Sheshit të hapësirës përfshijnë një gjerësi të pakufizuar dhe ruajtje. Nëse dëshironi të shisni produkte dixhitale (p.sh., libra elektronikë, skedarë audio, etj.), Kufiri i madhësisë së skedarit është 300MB, me skedarë audio të kufizuar në 160MB dhe ngarkimet e skedarëve të kufizuara në 20MB. Uebfaqja juaj është e kufizuar në 20 faqe në një Plan Personal ose 1000 faqe në të gjitha planet e tjera. Nëse po planifikoni të shtoni një sasi të madhe informacioni në faqen tuaj të internetit, Squarespace rekomandon të përdorni një blog në vend të faqeve.

Për dallim nga Squarespace, Wix nuk përfshin ruajtje të pakufizuar, si shumën më të madhe që ofron 20 GB në Planin e e Tregtisë dhe Planin VIP; megjithatë, ai përfshin faqe të pakufizuara në të gjitha planet Premium. Ai gjithashtu përfshin gjerësi bande të pakufizuar, por vetëm për Planin e Pafund dhe Planin VIP.

Kindfarë lloj reputacioni kanë Sheshet dhe Wix Kanë?

Squarespace dhe Wix të dy kanë reputacion të fortë dhe kryesisht vlerësime pozitive në komunitetin e biznesit dhe në mesin e përdoruesve, por ato janë të njohura për gjëra të ndryshme. Ndërsa Squarespace ka fituar një reputacion për modelet e saj mahnitëse dhe për kurbën e të mësuarit që përdoruesit e përjetojnë në fillim, Wix ka fituar një reputacion për mbajtjen e të dhënave tuaja të sigurta dhe për të qenë tepër i lehtë për t’u përdorur.

A Sheshet dhe Wix kanë garanci për kthimin e parave?

Provoni provën 14-ditore falas para se të vendosni për një plan sepse Squarespace nuk ka një garanci për kthimin e parave. Ata supozojnë se gjykimi falas do t’ju japë kohë të mjaftueshme për ta provuar atë dhe të vendosni nëse doni të vazhdoni ta përdorni apo jo.

Për dallim nga Squarespace, Wix ka një garanci për kthimin e parave për të gjitha planet Premium. Nëse shqetësoheni nëse nuk keni kohë të mjaftueshme për ta provuar më parë, Wix mund të jetë opsioni më i mirë sepse nuk ka ndonjë afat kohor në Planin e Lirë të Wix. Por, nëse keni vendosur të përdorni Squarespace, sigurohuni që të shfrytëzoni sa më shumë provën falas.

Kanë fituar ata ndonjë çmim?

Squarespace fitoi Innmimet Innovation By Design 2015 për Web Design dhe u emërua nga shumë si një nga kompanitë më të mira për të punuar në NYC në 2015. Ajo gjithashtu fitoi katër çmime në 18-vjetorin vjetor të Webby Awards në kategoritë e mëposhtme: Shërbimet Ueb & Aplikime, Dizajni më i mirë Vizual – Uebfaqja Estetike, Shërbimet Ueb & Aplikime (Zëri i Njerëzve), Faqja kryesore / Mirëseardhja (Zëri i njerëzve).

2. Modelet dhe Modelet e disponueshme

Këtu është një përmbledhje e shpejtë e Karakteristikat dhe modelet e projektimit të Sheshit:

 • Mbi 40 shabllone dhe mbi 20 faqosje të faqeve të mbulimit për të zgjedhur
 • Modele të përgjegjshme për optimizimin e celularit
 • Ju mund të kaloni në një shabllon tjetër kur të doni, dhe të punoni në dizajne të shumëfishta në të njëjtën kohë

Shembull galeri me shabllone të shablloneve

Jo vetëm që janë modelet e bukura, me pamje profesionale dhe të përgjegjshme nga Sheshi i Hapësirës, ​​ato janë gjithashtu të përshtatura për të përmbushur nevoja specifike. Tre lloje të ndryshme janë në dispozicion: shabllone në uebfaqe, shabllone dyqanesh dhe faqosje faqesh.

Modelet e faqes në internet të Squarespace përqendrohen së pari në shfaqjen e biznesit ose idenë tuaj, dhe së dyti në shfaqjen e produkteve tuaja. Modelet e dyqaneve janë dizajnuar posaçërisht për dyqanet në internet, por gjithashtu mund të zgjidhni nga modelet e faqes në internet nëse jeni në një Plan Tregtie. Nëse jeni në një Plan të Cover Faqja, ju mund të zgjidhni nga mbi 20 faqosje të dizajnuara posaçërisht për faqet e kopertinës.

Këtu është një përmbledhje e shpejtë e Karakteristikat dhe modelet e projektimit të Wix:

 • Mbi 510 shabllone për të zgjedhur
 • Modelet nuk janë përgjegjëse, por Wix ka një faqe të veçantë të redaktimit celular
 • Ju nuk mund të kaloni në një shabllon tjetër pasi të keni zgjedhur një model

Simbol Galeria e modeleve Wix

Wix ofron një larmi të gjerë modelesh në kërkim profesional për industri të ndryshme, me kategori dhe nën-kategori për t’ju ndihmuar të gjeni një të duhurin. Për shembull, nëse klikoni në kategorinë e Biznesit, atëherë mund të zgjidhni nga nën-kategoritë e mëposhtme: Këshillim & Trainimi, Shërbimet & Mirëmbajtja, Reklamimi & Marketingu, Automotiva & Makina, pasuri të paluajtshme, financa & Ligji, Teknologjia & Aplikacionet dhe kafshët shtëpiake & kafshët.

Cila është më e mirë për ju?

Pra, cili është më mirë? Modelet e Sheshit dhe shablloneve ose Wix’s?

Epo, le t’i krahasojmë ato. Së pari, Wix ka shumë modele të tjera në dispozicion sesa Squarespace, kështu që ju mund të keni një shans më të mirë për të gjetur modelin e përsosur me Wix. Por, edhe pse nuk ka aq shumë mundësi, modele mahnitëse të Squarespace janë të vështira për t’u injoruar. Ndërsa Wix fiton për sa i përket sasisë, Squarespace fiton për sa i përket cilësisë.

Së dyti, mund të keni modele të përgjegjshme që janë optimizuar automatikisht për celular nëse përdorni Squarespace, ndërsa nuk mund të përdorni nëse përdorni Wix, megjithëse mund të përdorni faqen e veçantë të redaktimit celular të Wix. Prandaj, pyesni veten këtë: A doni të shpenzoni më pak kohë në optimizimin e celularit, apo doni opsione të përparuara të redaktimit celular që ju japin më shumë kontroll mbi atë që shohin klientët tuaj?

Së treti, Squarespace ju lejon të ndryshoni shabllone, kështu që të mund të eksperimentoni për të parë se cili funksionon më mirë. Por, Wix nuk e lejon këtë. Fatkeqësisht, nëse ndryshoni modele në Wix, do të humbni të gjithë përmbajtjen tuaj dhe duhet të filloni përsëri.

Wix dhe Squarespace kanë të mirat e tyre, por nëse po kërkoni tiparet dhe modelet më të mira të dizajnit me cilësi të lartë që do të dalin nga turma, atëherë duhet të përdorni Squarespace.

3. mimi

Këtu është një përmbledhje e shpejtë e planeve të ndryshme në dispozicion me Squarespace dhe Wix:

Pasqyrë e Sheshit Hapësirë ​​dhe Planet e Wix

Squarespace:

 • Asnjë version falas (vetëm një provë falas 14-ditore)
 • Plani i faqes mbuluese
 • Uebfaqet – Plani Personal dhe Plani i Biznesit
 • Dyqanet Online – Plani Themelor i e-Tregtisë dhe Plani i Avancuar i Tregtisë së Tregtisë

Wix:

 • Plan falas
 • Planet Premium – Lidhni Planin e Domainit, Combo Planin, Planin e Pafund, Planin e Tregtisë, Planin VIP

Mimet e hapësirës katror

Themimi është i rëndësishëm të merret në konsideratë para se të merrni vendimin tuaj, kështu që le të shohim më nga afër secilin plan.

Të gjitha planet.

Të gjitha planet e Squarespace përfshijnë një bandë të pakufizuar dhe ruajtje, një domain falas me porosi (me blerje vjetore), një uebfaqe të optimizuar për celular, analiza të fuqishme të faqes në internet dhe mbështetje 24/7 të klientit.

Plani i faqes mbuluese. Duke filluar me 3 $ / muaj.

Plani i faqes së Shefit të Sheshit të Sheshit është i përsosur për ata që thjesht duan një faqe të thjeshtë. Ai përfshin një faqe me një plan urbanistik të personalizueshëm, dy kontribues (përfshirë pronarin e faqes), dizajnin e brendshëm të integruar dhe një domain falas me porosi për një vit.

Detajet e planit të mbulimit të hapësirës katror

Plani Personal. 12 $ / muaj në vit, ose 16 $ muaj për muaj.

Plani Personal i Squarespace është një opsion i shkëlqyeshëm për ata që duan një uebfaqe të vogël dhe kanë nevojë për më shumë se sa mund të ofrojë Plani i Faqes Cover. Me këtë plan, ju mund të shtoni 20 faqe, galeri dhe blog. Ju keni qasje në të dy modelet e faqes në internet dhe faqosjet e faqeve të mbulimit. Ju gjithashtu mund të pranoni dhurime dhe të shesni produkte të pakufizuar me një tarifë të transaksionit të shitjeve 3%.

Plan biznesi. 18 dollarë / muaj në vit, ose 26 dollarë muaj për muaj.

Nëse doni të përqendroheni së pari në idenë ose biznesin tuaj dhe së dyti në shfaqjen e produkteve tuaja, atëherë Plani i Biznesit i Squarespace është për ju. Shtë më mirë për bizneset sesa Plani Personal, por është më i thjeshtë se sa Planet e Tregtisë Tregtare. Ju mund të shtoni faqe të pakufizuara, galeri dhe blogje dhe të keni kontribues. Ju gjithashtu mund të shesni produkte të pakufizuar me një tarifë të transaksionit të shitjeve 2%, si dhe të keni akses në Platformën e Zhvilluesit, një kredi 100 $ Google AdWords dhe një email profesional falas nga Google.

Detaje të planit të biznesit në katror

Plani Themelor i e Tregtisë. $ 26 / muaj në vit, ose 30 $ muaj për muaj.

Plani Themelor i e-Tregtisë i Squarespace përfshin gjithçka në Planin e Biznesit, përveç tij, përfshin analiza të fuqishme të tregtisë, shtypjen e etiketave përmes Shipstation, kontabilitetin e integruar përmes Xero, dhe asnjë tarifë transaksionesh. Gjithashtu ju lejon qasje në inventarët e avancuar, porositë, taksat dhe opsionet e zbritjes. Ky plan është një mundësi e shkëlqyeshme për ata që po planifikojnë të rritin biznesin e tyre.

Plani i Avancuar i e-Tregtisë. $ 40 / muaj çdo vit ose 46 $ muaj për muaj.

Për dyqanet më të mëdha në internet, ju mund të dëshironi të përmirësoheni në këtë plan. Përveç çdo gjëje në Planin Themelor të e-Tregtisë në Squarespace, Plani i Avancuar i Tregtisë së Tregtisë përfshin rimëkëmbjen e braktisur të automjeteve të braktisur dhe transportin në kohë reale.

Ixmimet e Wix

Tani, le të shohim më nga afër secilin nga planet e Wix.

Detaje të planifikimit të çmimeve Wix

Të gjitha planet.

Të gjitha planet e Wix përfshijnë faqe të pakufizuara dhe qasje në Redaktorin Mobile. Të gjitha Planet Premium të Wix përfshijnë Google Analytics, hostim falas, mbështetje premium, lidhje domain, favicon të personalizuar dhe redaktim celular.

Plan falas.

Plani Falas i Wix është një mundësi e shkëlqyeshme nëse doni të provoni Wix para se të vazhdoni ose nëse dëshironi thjesht një uebfaqe personale, por jo aq shumë nëse dëshironi një uebfaqe profesionale të biznesit, sepse Wix shfaq reklama të markës në faqen tuaj dhe URL-ja juaj është gjithashtu Wix-quajtur. Ju keni faqe të pakufizuara dhe qasje të plotë në redaktorin Wix dhe modelet, por kufiri i ruajtjes është 500MB, dhe kufiri i gjerësisë së bandës është 1 GB.

Lidhni Planin e Domainit. 4 dollarë në muaj për 2 vjet, 4,50 $ / muaj në vit, ose 7 dollarë muaj për muaj.

Plani i Lidhjes së Domenit është Plani më themelor Premium i Wix. Dallimi midis këtij plani dhe Planit të Lirë është se ai ju lejon të transferoni fushën tuaj aktuale në Wix.

Plani i kombinuar. 8 dollarë në muaj për 2 vjet, 8,50 $ / muaj në vit, ose 12 dollarë muaj për muaj.

Wix rekomandon Planin Combo për projektet personale sesa për bizneset. Ai përfshin gjithçka në Connect Domain Plan, së bashku me gjerësinë e bandës 2 GB, ruajtje 3 GB dhe një domain falas për një vit. Ai gjithashtu heq reklamat Wix.

Plani i Pafund. 11,50 $ / muaj për 2 vjet, 12,50 $ / muaj në vit, ose 16 dollarë muaj për muaj.

Sipas Wix, Plani i Pafund është i përsosur për sipërmarrësit dhe profesionistët e pavarur që nuk kanë nevojë për një dyqan në internet. Përveç gjithçkaje në Planin Combo, përfshin 10 GB ruajtje dhe bandë të pakufizuar. Ai gjithashtu përfshin dy aplikacione të shkëlqyera biznesi: aplikacionin Form Builder (vlera 48 dollarë) dhe aplikacionin Booster Site (vlera 60 $).

Plani i Tregtisë. 15 dollarë në muaj për 2 vjet, 16,50 $ / muaj në vit, ose 20 dollarë muaj për muaj.

Plani i Tregtisë me Wix përfshin gjithçka në Planin e Pafund, si dhe gjerësinë e bandës 10 GB, ruajtjen 20 GB dhe një dyqan në internet. Ky është plani më i mirë për bizneset e vogla.

Plani VIP. 23 $ / muaj për 2 vjet, 24,50 $ / muaj në vit, ose 30 $ muaj për muaj.

Ky është plani përfundimtar. Plani VIP i Wix përfshin gjithçka në Planin e e Tregtisë, si dhe një bandë të pakufizuar, 20 fushata emaili në muaj, dhe një përmbledhje profesionale të faqes.

Cila është më e mirë për ju?

Pra, cili ofron plane më të mira? Hapësirë ​​katror ose Wix?

Përgjigja për këtë do të ndryshojë në varësi të asaj që ju doni të bëni specifikisht me faqen tuaj të internetit. Por, le të krahasojmë pikat më të rëndësishme.

Së pari, ndryshimi i qartë është se Wix ka një Plan të Lirë dhe Squarespace nuk ka; megjithatë, kjo nuk do të thotë se Wix është opsioni më i mirë. Në qoftë se faqja juaj e internetit nuk është vetëm për përdorim personal, Plani Falas i Wix nuk është një zgjedhje e shkëlqyeshme, sepse reklamat e markës së tij do të dëmtojnë nga faqja e internetit e biznesit tuaj profesional. Hapësira e Sheshit, nga ana tjetër, është pa reklama.

Së dyti, ekziston diferenca aktuale e çmimeve. Nëse jeni duke kërkuar opsionin më të lirë, atëherë Wix mund të duket si opsioni më i mirë. Por, edhe pse Squarespace kushton më shumë, ai vjen me karakteristika të shkëlqyera që ia vlen edhe kostoja shtesë.

Për shembull, nëse krahasojmë Planin e Biznesit të Squarespace (18 $ / muaj në vit) me Planin VIP të Wix (24.50 $ / muaj në vit), plani i Squarespace është në të vërtetë më i lirë dhe gjithashtu përfshin më shumë avantazhe.

Së treti, Squarespace ju ofron më shumë gjerësi bande dhe ruajtje sesa Wix. Ndërsa të gjitha planet e Squarespace përfshijnë një bandë të pakufizuar dhe ruajtje, Wix ofron vetëm një bandë të pakufizuar dhe vetëm në Planin e Pafund dhe Planin VIP. Kjo mund të mos jetë alternativa më e mirë nëse planifikoni të rriteni biznesin tuaj.

Bazuar në këto pika, Squarespace duket se është opsioni më i mirë nëse dëshironi një uebfaqe profesionale të biznesit me potencial të rritet. Por, përsëri, gjithçka varet nga ajo që ju nevojitet. Për shembull, mund të preferoni Wix nëse thjesht keni nevojë për një plan të thjeshtë për një projekt personal dhe nuk keni nevojë për një bandë të pakufizuar dhe ruajtje.

Pavarësisht nëse zgjidhni Wix ose Squarespace, është më mirë të kuptoni më herët nëse dëshironi t’i përkushtoheni apo jo, atëherë i përmbaheni. Moreshtë më kosto-efektive në këtë mënyrë.

4. Popullariteti

Për të përcaktuar popullaritetin e Wix dhe Squarespace, le të shohim numrat:

Pasqyrë e faqeve të Squarespace dhe Wix

Squarespace:

 • Squarespace u themelua në 2003
 • Ka mbi 500,000 site të pritura
 • Ka mbi 1 milion klientë që paguajnë

Wix:

 • Wix u themelua në vitin 2006
 • Ka mbi 87 milion përdorues
 • Ka 2.12 milion klientë që paguajnë

Shtë gjithashtu e rëndësishme të merret parasysh se çfarë mendojnë përdoruesit për Wix dhe Squarespace, kështu që këtu është një përmbledhje e pikave më të zakonshme që ato ngrenë:

Shqyrtime në katror dhe Wix

Squarespace:

 • Gëzoi duke përdorur redaktorin e fuqishëm të Squarespace për të krijuar faqe interneti tërheqëse dhe komplekse
 • Vlerësoi se si imazhet e ngarkuar janë përplasur menjëherë në madhësi, dhe si zhvilluesit kanë qasje në CSS dhe HTML
 • E gjetën më të lehtë për t’u përdorur me përvojën e mëparshme, por nuk është miqësore për fillestarët
 • Jepën vlerësime kryesisht pozitive, por jo ato perfekte për shkak të shërbimit të dobët të klientit dhe shumë mendimeve
 • Do t’u rekomandoja të tjerëve kryesisht për shkak të këtyre karakteristikave: mjete të fuqishme për tregtinë elektronike, nuk keni nevojë për ndonjë njohuri kodimi, model dhe model të bukur, fleksibël dhe të shkallëzuar – për çdo lloj biznesi ose madhësi

Wix:

 • E donte redaktorin jashtëzakonisht të lehtë për t’u përdorur dhe zvogëluar
 • Kënaqeshi duke krijuar faqe interneti tërheqëse pa ndonjë njohuri kodimi
 • Gëzuan mbështetjen e shkëlqyeshme të klientit, aftësitë e projektimit dhe karakteristikat e përpunimit të pagesave
 • Kritikët e gjetën atë aq miqësor, sa e përshkruanin si argëtim për t’u përdorur
 • Ankesat ishin të rralla, deri në ndryshimin në redaktorin e ri, i cili është i ngadaltë dhe frustrues për t’u përdorur

Cila është më e mirë për ju?

Popullariteti nuk do të thotë domosdoshmërisht që diçka është më mirë, por mund të ju ndihmojë të merrni vendimin tuaj. Vetëm mbani në mend se numrat mund të mos jenë të sakta, pasi ato ndryshojnë gjithmonë. Dhe gjithashtu mbani në mend se 87 milion përdoruesit e jashtëzakonshëm të Wix përfshijnë ata që regjistrohen në Planin Falas dhe ata që nuk e përdorin atë në mënyrë aktive.

Të dy Wix dhe Squarespace kanë fituar një sasi të drejtë të popullaritetit dhe reagime pozitive që nga fillimi. Megjithëse ankesat janë të rralla, është e rëndësishme të merren parasysh reagimet negative sepse mund të përfundoni të hasni në të njëjtat probleme që kanë të tjerët.

Issuesështjet kryesore që njerëzit kanë pasur me Squarespace janë që nuk janë miqësore për fillestarët dhe mbështetja e klientit nuk është më e mira. Këto dy probleme të kombinuara nuk frymëzojnë shumë besim për fillestarët, sepse ata mund ta gjejnë veten duke luftuar të përdorin Sheshin e hapësirës dhe të mos jenë në gjendje të gjejnë ndihmën që u nevojiten kur kanë nevojë për të.

Ështjet kryesore që njerëzit kanë pasur me Wix kanë të bëjnë me ndryshimin në redaktorin e ri, të cilin përdoruesit i kanë përshkruar si të ngadalta dhe zhgënjyese për t’u përdorur, ndryshe nga redaktori i vjetër. Por, edhe pse ekspertët kanë qenë gjithashtu kritikë për të, ata besojnë se Wix do t’i adresojë këto çështje.

Bazuar në këto pika, si dhe reagimet pozitive nga përdoruesit, Squarespace duket se është më popullor tek ata që tashmë kanë një përvojë teknike dhe nuk u duhet shumë ndihmë, ndërsa Wix duket se është më popullor me ata që duan një më të thjeshtë dhe platformë më e lehtë.

Pra, nëse jeni fillestar, do të preferoni më shumë Wix me ndërfaqen e tij për t’u përdorur lehtë. Dhe nëse keni një njohuri për kodimin ose përvojë tjetër në ndërtimin e faqes në internet, me shumë mundësi do të preferoni Squarespace me opsionet e tij më të avancuara.

5. Karakteristikat kryesore dhe mbështetja e klientit

Për t’ju dhënë një ide mbi ndryshimin midis tipareve kryesore të Squarespace dhe tipareve Wix, këtu është një përmbledhje e shpejtë:

Karakteristikat kryesore të ndërtuesve të faqes në internet

SQUARESPACEWIX
 • Modelet Moderne
 • Redaktori i stilit
 • Uebfaqet e integruara mobile
 • Ndërrimi i modeleve
 • Paraqitjet e përmbajtjes së personalizueshme
 • Menaxher imazhi
 • Përfshirë CDN
 • Loader Imazhi i Përgjegjshëm
 • Integrimi i Getty Images
 • Imazhi SEO
 • Blloqe galerie
 • Video në Galeri
 • Koleksione audio
 • Lidhur nga shoqëria
 • Importim i lehtë
 • Redaktor personal WYSIWYG
 • Modele automatikisht të përgjegjshme
 • Redaktimi në ekran të plotë
 • Mbledhja e të dhënave të përdoruesit
 • Kontrolli i sitit
 • Redaktues Intuitiv i Drag and Drop
 • Mobile Friendly
 • Hosting falas
 • Domain me porosi
 • Mbi 500 modele të bëra nga stilistë
 • Më shumë se 40 galeri unike
 • Efektet paralele 3D
 • Faqet e internetit të pakufizuara
 • Kodi HTML Embed
 • Aplikacionet në Facebook
 • Kuti postare e personalizuar e Google
 • Faqet e internetit private dhe të mbrojtura

Krahasimi i Karakteristikave të Wix dhe Sheshit dhe Mbështetjes së Klientit

SQUARESPACEWIX
Konfigurimi – Marrja e një faqe në internet Squarespace është e thjeshtë. Thjesht duhet të shtoni emrin dhe adresën tuaj të postës elektronike.Konfigurimi – Marrja e një faqe në internet Wix është gjithashtu e thjeshtë. Ju mund të përdorni adresën tuaj të postës elektronike ose një llogari sociale (Facebook ose Google).
Emri i domain-it personal – Të gjitha planet përfshijnë një domen falas me porosi për vitin e parë.Emri i domain-it personal – availableshtë i disponueshëm vetëm me Plane Premium.
Siguria në uebfaqe – PCI në përputhje dhe SSL e aktivizuar. Të gjitha të dhënat ruhen në serverët e sigurt të Squarespace.Siguria në uebfaqe – PCI në përputhje dhe SSL e aktivizuar. Uebfaqet janë ruajtur në serverat e sigurt të Wix. TRUSTe çertifikuar. Pajtohet me Kornizën e BE-së dhe Harbour Safe Harbour.
Optimizimi i celularit – Modelet janë automatikisht të përgjegjshëm dhe funksionojnë në çdo pajisje mobile.Optimizimi i celularit – nuk optimizon automatikisht për celular, por ka një faqe të dedikuar për redaktimin e celularit.
SEO – SEO-miqësore. Etiketimi dhe XHTML në dispozicion. Ju mund të rregulloni URL-në e secilës faqe.SEO – SEO e kufizuar. Ju mund të zgjedhni titujt e faqeve, përshkrimet e meta dhe etiketat alt.
Integrimi i Portës – Vetëm hyrja e pagesës në Rrip.Integrimi i Portës – PayPal, WebMoney, Skrill, Authorize.Net, PayU Latam (vetëm në Amerikën Latine), ose opsioni i Pagesës Offline.
Integrimi i mediave sociale – Integrohet me një gamë të gjerë të opsioneve të mediave sociale.Integrimi i mediave sociale – Ka një bar shoqëror dhe aplikacione të ndryshme.
Tregti elektronik – Të gjitha planet përfshijnë një dyqan në internet dhe ju lejojnë të shesni produkte të pakufizuar. Planet e Uebsajtit kanë tarifa të transaksioneve të shitjeve, por planet e e-commerce nuk kanë asnjë të tillë.Tregëtia elektronike – Plani i e-commerce përfshin një dyqan online; megjithatë, ne nuk ju rekomandojmë të përdorni Wix nëse dëshironi të shisni në internet. Ështja kryesore është se ekziston vetëm një mundësi e sheshtë e nivelit të transportit. Nëse akoma doni të përdorni Wix, provoni një aplikacion shtesash si Ecwid për të rritur funksionalitetin.
Blog – Platforma e blogjeve është mjaft gjithëpërfshirëse. Ju mund të planifikoni postime dhe të importoni përmbajtje në blog nga Blogger, Tumblr, Squarespace 5 dhe WordPress.Blog – Platforma e blogjeve është themelore, dhe jo miqësore me SEO. Mund të planifikoni postime, por nuk mund të importoni përmbajtje në blog.
Web hosting – Të gjitha planet përfshijnë mbajtjen plotësisht të menaxhuar të cloud.Web hosting – Wix gjithashtu pret në serverët e tyre.
Aplikacionet dhe widget – Blloqe të dobishme për gjëra të tilla si OpenTable dhe BandsInTown. Për gjithçka tjetër që nuk është e përfshirë, mund të shtoni kodin tuaj in. Mund të përdorni gjithashtu veçori shtesë, të tilla si veglat e galerisë dhe widget e mediave sociale.Aplikacionet dhe widget – Tregu Wix App përmban mbi 260 aplikacione dhe widget.
Thellësia e lundrimit – Vetëm një nivel i thellësisë.Thellësia e lundrimit – Një maksimum prej dy niveleve.
Paraja – Shtoni reklama Google AdSense, AdWords, Overture ose banner.Fitimi i parave – Shtoni Google AdSense, reklamat e banderolave ​​ose lidhjet e bashkëpunimit.
Mjet Newsletter – Ju duhet të lidheni me një llogari MailChimp.Mjeti Newsletter – Mund të përdorni ShoutOut të Wix.
Forma e kontaktit – Ndërtuesi i formës së kontaktit të personalizueshme në dispozicion.Forma e kontaktit – Ndërtues i formës së thjeshtë të kontaktit në dispozicion.
Forum – Mund të shtoni një forum Muut përmes kodit HTML.Forum – Mund të përdorni një aplikacion.
Redaktori HTML – Blloku i redaktorit të kodit HTML në dispozicion.Redaktori HTML – Mund të përdorni një aplikacion.
Mbrojtja e fjalëkalimit – Ju mund të mbroni secilën faqe në internet me një fjalëkalim individual.Mbrojtja e fjalëkalimit – Ju gjithashtu mund të mbroni secilën faqe në internet me një fjalëkalim individual.
Hapësira e ruajtjes – Pafund për të gjitha planet.Hapësira e ruajtjes – 500MB deri në 20 GB, në varësi të planit ku jeni.
Statistikat e vizitorëve – Përdorni aplikacionin Squarespace Analytics ose vendosni Google Analytics.Statistikat e vizitorëve – Aplikacioni Web-Stats është në dispozicion në Planin e Lirë. Google Analytics është në dispozicion në Plane Premium.
Gjuhë të shumta – Mund të futni të gjitha gjuhët në redaktor, por ndërfaqja është vetëm në anglisht.Gjuhë të shumta – Teksti në internet mund të futet në të gjitha gjuhët që përputhen me UTF8. Redaktori është në dispozicion në 15 gjuhë.
Mbështetja e klientit – Pa mbështetje telefonike. Mbështetja e postës elektronike është në dispozicion me një kthesë prej një ore. Biseda live është në dispozicion 24/7, por ndonjëherë ka radhë të gjata. Një bazë e gjerë njohurish, përparime, tutoriale video dhe një Q&Një pjesë janë gjithashtu në dispozicion. Një herë në muaj, ka punëtori një-për-një me ekipin në NYC.Ndihma për klientët – Asnjë mbështetje e bisedës live. Një bazë e gjerë njohurish, përparime, tutoriale video, forume dhe një qendër ndihme 24/7 janë në dispozicion. Ndihma telefonike është në dispozicion nga e hëna deri të premten në mes të orës 6 e mëngjesit dhe 5 pasdite Koha Standarde e Paqësorit. Plani VIP ju lejon qasje në një ekip VIP i cili do t’ju përgjigjet thirrjeve tuaja.

6. Përfundime dhe Rekomandime

Nëse e keni lexuar këtë postim nga fillimi në fund, me siguri tashmë jeni duke u përkulur më shumë drejt Wix ose Squarespace, por këtu janë rekomandimet tona përfundimtare:

Ne rekomandojmë Squarespace për njerëzit që duan të krijojnë uebfaqe mahnitëse për të cilat nuk u duhet shumë personalizim, posaçërisht për portofolet, faqet e ngjarjeve, artistët, projektuesit dhe bizneset e vogla. Planet e e-commerce janë mjaft të kushtueshme, por nëse doni një uebsajt të thjeshtë, me çmim të arsyeshëm, në kërkim profesional, atëherë Cover Page Plani ose Plani Personal është një mundësi e shkëlqyeshme.

Ne ju rekomandojmë Wix për njerëzit që duan të krijojnë faqen e tyre të parë, por nuk kanë njohuri teknike ose teknike. Zgjidhni Wix nëse doni një ndërtues të faqes në internet aq të lehtë për t’u përdorur saqë është më argëtuese sesa zhgënjyese. Nëse jeni duke kërkuar diçka më të përparuar ose me më shumë mjete tregtie, provoni Squarespace ose shikoni mundësi të tjera.

Por, siç vazhdojmë të themi, zgjedhja e një krijuesi të faqes në internet është një vendim i rëndësishëm dhe gjithçka varet nga nevojat tuaja specifike. Pra, përdorni këtë postim si një udhëzues, por mos merrni vetëm fjalën tonë për të. Gjithashtu, ju mund të jeni të interesuar të lexoni krahasimin tonë për ndërtuesin e faqes Squarespace dhe softuerin WordPress.

Ne ju rekomandojmë shumë të provoni gjykimin falas të Squarespace dhe Planin Falas të Wix para se të merrni ndonjë vendim. Hulumtoni, eksperimentoni dhe zbuloni se cili është i duhuri për ju.

Shpresojmë që ta gjesh këtë post të dobishëm dhe fat të mirë me ndërtimin e faqes tënde të internetit!

Preferoni Wix ose Squarespace? A keni ndonjë arsye tjetër për të zgjedhur njërën mbi tjetrën? Ne do të donim t’i dëgjonim, kështu që ju lutemi ndani ato në komentet më poshtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map