Scoop REAL në krijimin e një faqe në internet me pamje profesionale

Ju keni afërsisht shtatë sekonda për të bindur një vizitor që ia vlen koha për të qëndruar në faqen tuaj të internetit. Nëse keni një problem në kërcimin e trafikut, pavarësisht nëse ju pëlqen apo jo, është koha që të bëni një vështrim të ftohtë dhe të vështirë në faqen tuaj të internetit pasi SOMETHING po i bën vizitorët tuaj të shkojnë drejt kodrave menjëherë pasi të zbarkoni atje.


A është kopja juaj? A është grafika juaj? A është modeli i përgjithshëm? A janë të tre? Ka vetëm një mënyrë për ta zbuluar.

Hapni prapa dhe hidhni një sy të mirë, në mënyrë që të mund të vidhni përsëri peshoret në favorin tuaj. Në fund të fundit, a doni vërtet të humbni para konkurrencës tuaj? Nëse jo, vazhdoni të lexoni.

Bazat e Dizajnit të Uebit

E vërteta e pakëndshme është që faqja juaj e internetit është një pasqyrim i drejtpërdrejtë i cilësisë së biznesit, shërbimit ose individit që përfaqëson. Dizajni themelor i faqes tuaj mund të drejtojë menjëherë një vizitor rreth asaj nëse një amator e ka krijuar atë apo një profesionist.

Shkronjat, hartimi i paraqitjes së përmbajtjes dhe madje skemat e ngjyrave mund të bërtasin se kunati juaj, i cili ka njohuri të mirë në krijimin e faqeve të Blogspot, krijuan uebfaqen tuaj më të fundit. Nëse dëshironi të ngrini praninë tuaj profesionale në hapësirën dixhitale, këtu janë disa praktika themelore më të mira për të cilat dëshironi të përqendroheni.

Mbajini faqosjet e thjeshta

Ju nuk keni nevojë të bashkoni sa më shumë kolona ose korniza në një faqe të jetë e mundur. Duket klunky dhe e pakëndshme. Një plan urbanistik i thjeshtë ka më shumë të ngjarë të marrë një përgjigje dhe nuk kërkon nga vizitorët të lëvizin në anët për të parë të gjithë faqen. Një dizajn i mirë bazë për të filluar është një plan urbanistik me tre kolona. Visitorsshtë e lehtë për vizitorët të skanojnë dhe të gjejnë shpejt atë që kërkojnë në faqen tuaj.

Përqafoni gërmat e lexueshme

Një nga shenjat kryesore të një siti në kërkim profesional është se është e lehtë për tu kuptuar. Pasi të përcaktoni një ngjyrë të mirë për tekstin, shikoni tuajin fonts dhe madhësive të fontit. Kontrolloni faqen tuaj në pajisje të ndryshme. Shtë e rëndësishme të përdorni një font që do të shfaqë të njëjtën gjë për platformat më të përdorura.

Vizitorët tuaj duhet të shijojnë një përvojë duke parë faqen tuaj përmes pajisjeve celulare sa më shumë në një desktop. Një font i mirë për t’u përdorur është çdo font serif (ato me etiketat e vogla në skajet e shkronjave) për tekst më të madh si titujt. Sans fontet serif (pa etiketat e vogla) janë disa nga më të lehtat për të lexuar fontet në çdo ekran.

Përdorni madhësi të përshtatshme grafike

Ndërsa është e rëndësishme të përdorni grafikat më të mira që i përshtaten përmbajtjes tuaj, gjithashtu duhet t’i mbani ato të vogla për një ngarkim të shpejtë dhe të pastër. Mos harroni, sa më i madh të jetë imazhi, aq më i ngadalshëm është faqja.

Përqendrohuni në qëndrueshmërinë e markës

Branding është shenja dalluese e një uebfaqeje profesionale. Sigurohuni që logoja dhe etiketa juaj janë qartë të dukshme në çdo faqe. Ky është hapi themelor themelor i njohjes së vizitorëve me markën tuaj dhe mesazhin tuaj.

Përfshini terma të qartë

Sigurohuni që faqja juaj të përfshijë një politikë të privatësisë, kushtet e shërbimit dhe gjithashtu çdo njoftim tjetër të veçantë për të cilin mendoni se vizitorët tuaj mund të interesohen. Jini sa më transparent të jetë e mundur me atë që bën faqja juaj me informacionin e vizitorëve, edhe nëse nuk bëni asgjë.

Elementet e dizajnit të mirë të uebit

Ka faktorë shumë themelorë që të gjithë faqet e internetit në kërkim profesional kanë të përbashkët, dhe është shumë më tepër sesa thjesht të kesh një dizajn të pastër dhe grafikë të mirë. Përdorimi i praktikave më të mira të dizajnit do të rezultojë në një sit të ndërtuar për të kënaqur vizitorët dhe motorët e kërkimit.

Përqendrohuni te lundrimi

Kur jeni duke dizajnuar navigacionin, mbajeni atë të pastër dhe të drejtpërdrejtë. Gjëja kryesore që përdoruesit tuaj do të duan nga navigimi juaj është një kornizë që u tregon atyre se ku janë dhe u jep atyre një mundësi të lehtë për t’u rikthyer në faqen kryesore. Vendosni menunë tuaj të navigimit në një vend të zakonshëm siç është afër majës ose shiritit anësor.

Ndani informacionin e kontaktit

Sa më shumë mënyra t’i tregoni përdoruesve ata mund të lidhen me ju, aq më shumë rehati do të kenë ata në bashkëveprimin me kompaninë ose organizatën tuaj në internet. Shtoni adresën tuaj fizike nëse e keni të lidhur me sitin. Gjithashtu, është e përshtatshme që vizitorët tuaj të kenë një formular kontakti për të plotësuar.

Maksimizoni informacionin e futbollit

Një footer është një vend i shkëlqyeshëm për të vendosur lidhje dhe informacione të tjera të dobishme për përdoruesit. Ju gjithashtu mund të përdorni footer për elementët e projektimit që mund të mos kenë një vend në paraqitjen më të lartë në faqe. Shumë kompani vendosin informacionin e tyre të kontaktit fizik në një pjesë të futbollit.

Përdorni stilet e duhura për butonat

Sytë e përdoruesve tuaj do të mësojnë shpejt hartimin e butonave të faqes tuaj dhe do t’i shikojnë ato si elementin e veprimit në hartimin tuaj. Sigurohuni që çdo buton i përdorur për navigim të jetë i qëndrueshëm në të gjithë faqen tuaj.

Thuaj kush je

Bëni faqen tuaj “Rreth” informuese dhe tërheqëse. Trego entuziazëm. Mos jep vetëm faktet e thata. Ky është vendi për të treguar se kush jeni dhe cili është misioni i kompanisë ose organizatës suaj. Imazhet e njerëzve të përfshirë do t’i japin faqe, madje edhe më shumë, personalitet.

Përqafoni hapësirën e bardhë

Hapësira e bardhë nuk ka pse të jetë e bardhë. Entiallyshtë në thelb vetëm “dhoma për të marrë frymë” themelore në një faqe. Shtë një zonë ku nuk ka asnjë tekst, imazhe ose grafikë. Këtë e gjeni shpesh në vendet me dizajn të sheshtë të zhvilluar profesionalisht.

Sajti i Amazon është një shembull i mirë se si funksionon kjo. Do faqe ka sasi të mëdha informacioni për të transmetuar, por asnjë prej tyre nuk është mbizotëruese për shkak të përdorimit të zgjuar të hapësirës së bardhë.

Bëni më lehtë gjetjen e informacionit

Vizitorët e kthyer mund të dëshirojnë të lokalizojnë informacionin që ata panë më parë. Bëni më të lehtë për ta me një veçori kërkimi. Përdorni një kuti kërkimi seamless që shkrihet në hartimin tuaj. Vendndodhja më e zakonshme është në këndin e sipërm të djathtë të faqes.

Praktikat më të mira për krijimin e faqeve në internet për një faqe të shkëlqyeshme

Nuk është sekret që elementët e projektimit kanë evoluar me kalimin e viteve, por një gjë është e sigurt: Ju nuk mund të gaboni me një dizajn të faqes që është e thjeshtë. Dizajni Profesional i Uebit nuk ka të bëjë vetëm me rrëshqitësit ose cilado qoftë këmbanat dhe bilbilat e fundit. Ai zvogëlohet për të lehtësuar navigimin dhe përgjegjshmërinë e faqes dhe elementëve në sit.

Përqendrohuni në konsistencën e faqes

Paraqitja juaj duhet të mbetet e njëjtë në të gjithë faqen tuaj. Mos i fshini paraqitjet e faqeve të papritura për përdoruesit tuaj. Shtë në rregull të shkoni nga tre kolona në një kolonë të vetme në faqet e thirrjes për veprim, por sigurohuni që navigimi, futbolli dhe elementët e tjerë të qëndrojnë, kështu që përdoruesit nuk ndihen kurrë “të mbërthyer” në një faqe.

Balanconi përdorimin e ngjyrës

Shtë po aq e rëndësishme të rregulloni ngjyrat në paraqitjen tuaj, siç është të zgjidhni një gamë plotësuese të ngjyrave.

Organizoni përmbajtjen tuaj në kategori

Kategoritë janë të mëdha për njerëzit dhe motorët e kërkimit. Qëndroni sa më shumë të organizuar me përmbajtjen tuaj. Shtë gjithashtu një ide e mirë të vendosni një element navigimi në shiritin anësor, në mënyrë që një vizitor që dëshiron të shohë vetëm një kategori të veçantë produktesh ose informacionesh, mund ta bëjë këtë me një klik të vetëm.

Sigurohuni që faqja juaj të jetë e arritshme për të gjithë

Sigurohuni që të zgjedhni faqen tuaj të internetit për të gjithë vizitorët tuaj. Ai duhet të mbështesë tipare për personat me aftësi të kufizuara, si dhe të ketë karakteristika që shfaqin imazhet më të fundit me rezolucion të lartë.

Pranvera për certifikatën SSL

Nëse mbledhni informacione për pagesa, merrni një çertifikatë SSL për faqen tuaj. Shtë një proces i shkurtër dhe ndihmon për të mbrojtur vizitorët tuaj kur ata bëjnë një transaksion në faqen tuaj. Bothshtë edhe joprofesionale, por patjetër jo brenda sferës së praktikave të mira të Ueb-it, për t’i kërkuar dikujt të futë informacionin e kartës së kreditit në një mjedis jo të sigurt.

Trendet e Dizajnit në Ueb

Për shkak se ka kaq shumë platforma të ndryshme për të ndërtuar një faqe në internet, spektri i modeleve me të vërtetë është hapur. Modelet e sheshta dhe gjysëm të sheshta janë duke u bërë më të zakonshme në faqet profesionale, si dhe në faqet e fillimit të ngritur pasi këto lloje të modeleve ndihmojnë për të përmbushur kërkesën në rritje për faqet e internetit të përgjegjshme që përshtaten me çfarëdo lloj pajisjeje që faqja shfaq në.

Këtu janë disa nga gjërat kryesore për tu mbajtur në mend:

Dizajni i sheshtë ngarkon më shpejt nga të gjitha

Shumë kompani të mëdha kanë kaluar në modele të sheshta dhe gjysëm të sheshta pasi ato ngarkojnë më shpejt. Dizajni i sheshtë është pikërisht ajo që tingëllon si duket i sheshtë, pa ndonjë veçori tre-dimensionale.

Shenjat e tjera të dizajnit të sheshtë janë skajet e freskëta me hije minimale-pa-hi. Një sit i ngarkimit të shpejtë jo vetëm që do të duket më profesional, por gjithashtu do t’i mbajë vizitorët tuaj në faqe derisa të përfundojnë veprimin e dëshiruar.

Sigurohuni që faqja juaj të jetë e përgjegjshme

Kjo është diçka që nuk mund ta anashkaloni. Kur përcakton se ku renditet një faqe në internet, Google tani penalizon faqet që nuk janë miqësore me celularin. Pra, nëse doni të renditeni mirë, duhet të shkoni në celular. Shtë e domosdoshme që të siguroni që dizajni që përdorni tregon në mënyrë të duhur, në varësi të pajisjes së përdorur për të hyrë në faqen tuaj.

Përdorni kartat për navigim

A keni parë Pinterest? Ajo bazon kunjat e saj në një element të projektimit që zakonisht quhen kartat. Përdorimi i kartave me imazhe me cilësi të lartë në navigacionin tuaj krijon një faqe profesionale të pastër që po tërheq për vizitorët.

Kjo është veçanërisht tërheqëse për faqet e produkteve ose shërbimeve, ose kur keni shumë artikuj ose përmbajtje që dëshironi të organizoni. Përdorni imazhe tërheqëse dhe do të keni vend në kartë për të shkruar një titull dhe mbase edhe një tekst të vogël për të tërhequr një klik.

Përmbajtje fituese artizanale

Një sit profesional nuk krijon përmbajtje. Përkundrazi, çdo fjalë në faqe është aty për një qëllim. Nuk ka mbushës. Nuk ka gëzof. Dhe nuk ka sigurisht asnjë mbushje fjalen! Një faqe në kërkim profesional mund të transferojë informacion të fortë pa mbingarkesë informacioni. Shfrytëzoni çdo bllok përmbajtjesh në faqen tuaj. Sigurohuni që i shërben një qëllimi.

Përdorni imazhet e heroit në maksimum

Një faqe në kërkim profesional do t’i tregojë një vizitori në asnjë term të pasigurt se për çfarë faqja është në të vërtetë. Një mënyrë për ta arritur me lehtësi këtë është duke përdorur imazhe të heroit sipër palosjes me mbivendosje teksti që shpjegojnë vetë bazat e asaj që ka faqja juaj.

Mos harroni videon

Videot shpejt bëhen duke u bërë imazhi i heroit 2.0. Përdorimi i një videoje sipër palosjes ku tradicionalisht vendosni një imazh yll është një mënyrë e shkëlqyeshme për të tërhequr menjëherë vëmendjen e një vizitori – dhe për ta mbajtur atë.

Sipas një studimi të Psikologjisë Sot, truri i njeriut mund të përpunojë informacione nga një video 60,000 herë më shpejt se sa të lexojë një tekst. Gjëja kryesore kur përfshini një video në faqen tuaj kryesore është ta bëni atë të duket sikur është një pjesë e thjeshtë e pjesës tjetër të dizajnit të faqes. Nëse jeni duke kërkuar ndikim, si dhe një mënyrë të qëndrueshme për të bërë një përshtypje të parë të frikshme, përdorni video.

Përqafoni fuqinë e videos

Një studim bindës nga revista Inc. zbuloi se më shumë se 90 përqind e klientëve të B2B përdorën video në internet për të marrë vendime për blerje. Shtimi i videove në faqet e internetit të brendshme dhe postimet në blog për produktet dhe shërbimet është një metodologji strategjike që funksionon në mënyrë të sheshtë. Por mos u ndal këtu. Shtoni aftësinë që vizitorët të ndajnë këto video me të tjerët për një goditje shtesë.

Gabimet e zakonshme të projektimit në internet

Ju mund të keni paguar dollar të lartë për një profesionist për të zhvilluar faqen tuaj te internetit. Fatkeqësisht, disa gabime të zakonshme në dizajn mund të tërheqin pamjen e tërë të faqes suaj të internetit. Këtu janë disa shkelës kryesorë që duhet të mbani në mend.

Mbingarkesë e informacionit në faqe

Faqja juaj kryesore nuk ka pse të tregojë çdo gjë që bëni të gjitha menjëherë. Në fakt, një sit me çdo inç të hapësirës së ekranit i bllokuar me imazhe dhe tekst është shenjë dalluese e një amatori. Nëse shërbeni shumë informacione, bëhet e madhe dhe gjasat janë që vizitori juaj të largohet.

Sadshtë e trishtueshme të thuash që shumë faqe të produkteve bien viktimë e kësaj. Një faqe e madhe produktesh kërkon moshë për tu ngarkuar, dhe vizitorët do të largohen nëse kanë pritur më shumë se disa sekonda për të dalë informacioni. Një studim i lëshuar nga Shopify zbuloi se dyqanet me një ton të produkteve urdhëruan vëmendjen e vizitorëve për një periudhë më të gjatë, por që shitjet aktuale ishin në thelb më pak. Faqet e ngarkimit të shpejtë të organizuara sipas kategorive janë shumë më të dobishme për t’i lënë vizitorët e faqes tuaj të gjejnë informacionin që dëshirojnë sesa faqet e mbushura në prag me përmbajtje.

Lundrimi frustrues

A keni qenë ndonjëherë në një sit ku informacioni i kontaktit ose lidhjet e mediave sociale ishin gati të padukshme, sepse ato ishin fshehur në këndin e poshtëm të një faqe? Një sit në kërkim profesional inkurajon angazhimin dhe është transparent në politikat e privatësisë, kushtet e shërbimit dhe metodat e kontaktit. Shtë e domosdoshme që ta merrni parasysh këtë kur vendosni menutë për faqen tuaj.

Një mënyrë për të përfshirë navigimin e pastër kur keni shumë mundësi në një menu është të përdorni një menu hamburgeri. Ky lloj i menyve grumbullohet derisa të klikohet, dhe pastaj hapet për të zbuluar opsionet e navigimit. Extremelyshtë jashtëzakonisht i pastër, i ngarkuar me shpejtësi dhe i lehtë për t’u përdorur për vizitorët nëpër një sërë pajisjesh të ndryshme, duke përfshirë kompjuterët desktop, tabletët dhe telefonat mobil.

Shumë shumë – ose shumë pak – ngjyrë

Mos harroni ditët e para të dizajnit të Uebit kur ishte e zakonshme të ekzekutonit një faqe në internet që përdorte çdo ngjyrë të kodit hex, ku kishte? Pasi ajo zbehet, skemat e ngjyrave u bënë normë për t’u referuar, dhe disa prej tyre nuk ishin as të menduar mirë. Për shembull, për një kohë, ishte modë të hartosh faqe me tekst gri të lehta në prejardhje të bardha.

Pastaj u bë e qartë se ky nuk ishte një dizajn i mirë pasi ishte jashtëzakonisht e vështirë të lexohej në një monitor desktop dhe akoma më keq në një ekran celular. Përdorni një paletë të kufizuar të ngjyrave të hex-ve dhe përdorni një deri në tre kombinime të kundërta për një pamje të pastër që është klas, jo e trashur.

Imazhe me cilësi të ulët

Një gjë që është e barabartë midis të gjithë faqeve të internetit në kërkim profesional është se ata përdorin imazhe me cilësi të lartë. Shtë e rëndësishme që imazhet tuaja të qëndrojnë të mprehta dhe të mos bëhen pixelated. Sfondet me ngjyra të ngurta dhe të bardha kanë tendencë të shfaqin shumicën e produkteve nën dritën e tyre më të mirë. Nëse vendosni të përdorni imazhe të heroit, sigurohuni që po përdorni një imazh me rezolucion më të lartë të duhur për hapësirën që do të plotësojë imazhi.

Një blog fantazmë

Një sit profesional është i azhurnuar. Nëse vendosni të keni një blog, duhet ta azhurnoni rregullisht. Përmbajtja duhet të përqendrohet në produktet tuaja dhe gjërat që ndikojnë në industrinë tuaj. Ju gjithashtu mund të promovoni listën tuaj të postave dhe ofertat speciale këtu, gjithashtu.

Nëse e shihni që marrja e kohës për të azhurnuar rregullisht blogun tuaj është një sfidë, përdorni talentin brenda kompanisë suaj ose transferoni detyrën. Një blog që papritmas heshtet duket shumë joprofesionale.

Pop-ups

Shmangni pop-ups, nëse mundeni. Shumica e njerëzve nuk i pëlqejnë ata. Në fakt, shumë i konsiderojnë të bezdisshëm. Shtë më mirë t’i jepni vizitorëve një zgjedhje për të klikuar në një reklamë ose të bashkohet me një listë emaili në një element të projektimit në një shirit anësor, në vend që të bllokoni një kuti pop-up para fytyrave të tyre në ngarkesën e faqes.

Reklamat e banderolave

Nëse faqja juaj ka reklama me banderolë, është koha t’i heqni ato. Një studim i bërë nga Solve Media zbuloi se surfers në internet kishin më shumë të ngjarë të mbijetonin nga një përplasje aeroplan ose të fitonin një çmim në lotarinë Mega Millions sesa të klikonin në një shpallje. Sa më shumë reklama të banderolave ​​të ketë faqja juaj, aq më pak profesionale duket faqja.

Mos harroni, faqja juaj e internetit është mënyra e parë që shumë njerëz do t’ju “takojnë” dhe do të njiheni dhe besoni markën tuaj. Sigurohuni që faqja juaj të përdor praktikat më të mira: navigacion të lehtë, reklama dhe video pa probleme, imazhe me cilësi të lartë dhe përmbajtje unike.

Mbajeni faqen tuaj të azhurnuar dhe mos u bashkangjitni me një ide të vetme të projektimit. Ndërsa teknologjia rrotullohet përpara për elementët e projektimit në internet, lëvizni me të për të qëndruar përpara kurbës në mënyrë që faqja juaj e internetit të jetë ajo që përdoret si një shembull i marrjes së duhur të projektimit në internet.

Cili është elementi më joprofesional që keni parë në një faqe në internet?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map