29 Gjërat që duhet të merren parasysh para se të ndërtoni një faqe të shkëlqyeshme

Shtë komplekse por jo e komplikuar. Si është kjo për një mënyrë për të përmbledhur atë që shkon në ndërtimin e një faqe në internet? Falë teknologjisë dhe inovacionit, aspektet teknike të ndërtimit të faqes në internet janë lehtësuar. Theshtë planifikimi që është ende pengesa juaj.


Uebfaqet e reja shpesh bëhen të komplikuara para se të fillojnë. Ndërtuesit i afrohen asaj duke menduar se duhet të jenë gjithçka për të gjithë njerëzit. Nuk është kështu. Njerëzit duan më pak, jo më shumë. Këtu janë 29 gjëra që duhet të merren parasysh para se të ndërtoni një faqe në internet.

Mësoni të ardhmen e projektimit në internet nga ekspertët

Contents

1. Qëllimi i Uebsajtit tuaj

Përzierja dhe përputhja e qëllimeve bën më shumë dëm sesa mirë. Uebfaqet fituese ndërtohen dhe tregtohen me një fokus të veçantë.
Merre me buzeqeshje. Zgjidhni nga tre opsione strategjike:

 • 1. Shes produkte dhe sherbime. Një faqe eCommerce mund të gjenerojë të ardhura dhe fitime, por shpesh kërkon një buxhet të madh për ta krijuar dhe drejtuar atë.
 • 2. Gjenerojnë drejtime. Ju mund të zhvilloni dhe tregtoni këtë lloj faqe interneti për më pak para. Mos u kujdesni për atë që ju nevojitet për të prodhuar rezultate të kualifikuara dhe të ndjekshme.
 • 3. Vendosni letrat kredenciale. Këto janë më pak të shtrenjtë për t’u ndërtuar. Përdorni një për të ndërtuar vetëdijen, por mbani në mend se nuk mund ta përdorni për të shitur gjëra ose për të gjeneruar plumb.

2. Përcaktimi i një audiencë të synuar

Ka vetëm një mënyrë për të krijuar një faqe interneti ose blog të suksesshëm. Ju duhet të jeni më të mirët në atë që bëni brenda industrisë tuaj ekzistuese.
Nëse nuk jeni më të mirët në botë brenda tregut tuaj, merrni një qasje më të ngushtë për përcaktimin e tij. Në cilën vend keni më mirë (ose mund të bëheshit më i mirë) sesa çdo konkurrent tjetër?
Për të gjetur këtë vend, bëni këto tre pyetje:

 • 1. A ka tregu juaj një dhimbje urgjente apo një pasion irracional?
 • 2. A ka prova që ata po kërkojnë të zgjidhin këtë dhimbje ose pasion?
 • 3. A keni një zgjidhje unike për të?

Përgjigjet pozitive për të tre pyetjet do të thotë që ju keni përcaktoi audiencën tuaj të synuar.

3. Hulumtimi i konkurentëve tuaj

Para se të filloni edhe me këtë përpjekje, sigurohuni që të kuptoni pse është thelbësore. Ti deshiron hulumtim konkurrues kështu që ju mund të bëni atë që nuk po bëjnë konkurrentët tuaj.
Ju e përcaktuat tregun tuaj të synuar në hapin e mëparshëm. ’Shtë koha për të parë se si uebfaqet e tjera i tërheqin ato. Përdorni këto mjete.

 • Alexa: Ky shërbim do t’ju ndihmojë të analizoni trafikun në dyqanin e konkurrencës tuaj elektronike. Alexa do t’ju japë gradën e tyre globale të trafikut dhe depërtimin e audiencës. Do të paguani për disa raporte të përparuara të saj.
 • Libri SEO: Vegla e krahasimit të ngjashmërisë së faqes: Përdorni këtë shërbim për të krahasuar titujt e faqeve të konkurrencës tuaj, informacionin meta dhe frazat e zakonshme.
 • Vegla e Fjalë kyçe e Google AdWords: Mos e kalo këtë shërbim. Përdorni atë për të analizuar fjalët kyçe dhe sasinë e trafikut të krijuar nga ato fjalë kyçe. Ju mund ta përdorni atë për të vlerësuar se sa po paguan konkurrenca juaj për klikim për reklama.
 • DomainTools: Whois: Gjithçka që ju nevojitet është URL e një konkurrenti. Do të merrni një rekord gjithëpërfshirës të këtij domeni.
 • SpyFu: Ky shërbim i paguar ju lejon të shihni cilat AdWords dhe fjalët kyçe funksionojnë për konkurrencën tuaj. Ju mund të shmangni gabimet që ata bënë. Dëshironi që të gjithë konkurrentët tuaj të bëjnë testimin e tregut për ju për 79 dollarë në muaj.

4. Hulumtimi i një strategjie të fitimit të parave

A është e ardhura një nga masat e suksesit për faqen tuaj të internetit? Shqyrtoni njërën nga këto tre strategji:

 • 1. Një sit anëtarësie. Vizitorët regjistrohen për të hyrë në përmbajtjen tuaj. Ata blejnë produkte ose shërbime specifike.
 • 2. Abonimet ose një paywall. Vizitorët paguajnë një tarifë të përsëritur që u jep atyre qasje në të gjithë përmbajtjen deri sa skadon pajtimi i tyre.
 • 3. Shitet permbajtje. Ajo duhet të ketë vlerë dhe të jetë e rëndësishme. Ju ende mund të shesni produkte në faqen tuaj, edhe nëse nuk keni tuajën. Bëhuni një bashkëpunëtor për produktet e një marke tjetër. Ju fitoni një komision për çdo shitje të bërë. Nëse thjesht po filloni të fitoni para nga faqja juaj e internetit, ky opsion mund të jetë i duhuri për ju. Shtë e thjeshtë për të gjetur programe të bashkëpunimit. Drejtoni një kërkim me temën thelbësore të faqes suaj të internetit, e ndjekur nga fjalët “programi i bashkëpunimit”.

5. Përcaktimi i Buxhetit tuaj

Vendosja e një buxheti real fillon me një ide se çfarë doni të bëni faqja. Shikoni tre fusha kryesore:

 • dizajni. Sa personalizim dëshironi? A do të funksionojë një temë standarde WordPress? Keni nevojë për një dizajn me porosi nga toka lart? Drejtuesi kryesor i buxhetit këtu ka të ngjarë të jetë nevoja për grafikë.
 • përmbajtje. Sa përmbajtje unike do t’ju duhet? Përmbajtja është shkruar me shkrime.
 • funksionaliteti. Bëni vetes këto pyetje për të përcaktuar kostot për të funksionuar faqen tuaj të internetit:

Keni nevojë për më shumë sesa një formë themelore kontakti?
A doni të ofroni shkarkime?
A doni të gjurmoni rezultatet nga format?
A do të keni nevojë për tregti elektronike, dhe nëse po, çfarë lloj opsionesh pagese?
A doni të zgjedhni faqen tuaj për motorët e kërkimit (SEO)?
A do të keni nevojë për W3C ose përputhshmëri tjetër?

Shtoni artikujt e linjës së buxhetit nga këto tre fusha në këtë listë shtesë të komponentëve bazë të internetit dhe kostot:

 • Emri i Domainit – $ 10 / vit
 • Hosting – 10 deri 100 $ në vit (në varësi të trafikut dhe shërbimeve të pritjes)
 • Koha e Planifikimit, Dizajnit dhe Zhvillimit të Uebit – 60 orë e më shumë
 • Mirëmbajtja e vazhdueshme e faqes në internet – 500 dollarë në vit e më shumë
 • Marketingu në Uebfaqen Tuaj Online – 750 dollarë në muaj dhe më shumë

Totali i këtyre kostove do t’ju japë një ide të përgjithshme se çfarë do të kushtojë për të krijuar dhe mirëmbajtur faqen tuaj të internetit. Do të kesh buxhetin tënd.

6. Regjistrimi i një Domain

Marrja e një emri domain përfshin regjistrimin e emrit me një organizatë të quajtur ICANN. Ju përdorni një regjistrues të emrave të domain për këtë. Do t’u paguani atyre një tarifë regjistrimi që kushton rreth 10 deri në 35 dollarë për atë emër.
Regjistruesi që ju zgjidhni është çështje e zgjedhjes personale. Pyesni njerëzit që i njihni për rekomandime. Sigurohuni që ata janë të akredituar nga ICANN.

Regjistruesit i fitojnë paratë e tyre duke ngarkuar shërbime me vlerë të shtuar. Merrni kohën për të kuptuar se çfarë ofrohet. Regjistruesit me reputacion:

 • Asnjëherë mos i fshi tarifat.
 • Ju japin qasje të drejtpërdrejtë në regjistrimet e këajve, bravat e regjistrave dhe kodet e autorizimit.
 • Siguroni cilësimet totale të DNS si regjistrimet e emrave të hostit, shkëmbyesit e postave dhe serverat e emrave.
 • Ofroni një shërbim falas për privatësinë e emailit të Whois.
 • Asnjëherë mos i shisni të dhënat tuaja tek një palë e tretë.
 • Janë të arritshme me telefon në rast se keni probleme teknike.

7. Web Hosting

Mendoni për mbajtjen në internet si transmetimin e faqes tuaj. Nëse shërbimi juaj i pritjes nuk bën një punë të mirë, përvoja reflekton tek ju. Mund edhe të nënkuptojë të ardhura të humbura. Disa vjet më parë, faqja e internetit e Amazon zbriti për 40 minuta për shkak të problemeve të mbajtjes në internet. Estimatedshtë vlerësuar se u kushtoi atyre mbi 4,7 milion dollarë në shitje të humbura.
Asnjë kompani pritëse nuk mund të garantojë 100% uptime, por duhet të ofrojë të paktën 99% kohë mesatare.

Ofruesi juaj i web hosting duhet të jetë në gjendje të shkallëzojë për të akomoduar rritjen e trafikut. Ju mund të filloni me një server të përbashkët dhe pastaj të kaloni në serverë të dedikuar, pasi të keni tërheqje.

Ju dëshironi përgjigje të shpejtë dhe mbështetje nëse keni probleme teknike. Shikoni për një ofrues më të mirë të mbajtjes në internet i cili ofron akses 24/7. Bëni një kontroll të sfondit. Shikoni reagimet e klientëve. Bëni pyetje nëse nuk kuptoni asgjë në marrëveshjen tuaj të nivelit të shërbimit.

Ju merrni atë që paguani. Ofruesi më pak i shtrenjtë i pritësit të uebit mund të mos jetë zgjidhja më e mirë.

8. Përdorimi i sistemeve të menaxhimit të përmbajtjes me burim të hapur (CMS)

Disa nga faqet e internetit më të mëdha në botë funksionojnë me sisteme të menaxhimit të përmbajtjes. Shtë një aplikim kompjuterik që lejon botimin dhe mirëmbajtjen e përmbajtjes nga një ndërfaqe qendrore.
Qëllimi kryesor i faqes tuaj do të përcaktojë nëse keni nevojë për një CMS. A do të kontribuojë një ekip në faqen e internetit? Sistemet CMS lejojnë bashkëpunim dhe menaxhim të rrjedhës së punës. Këtu janë 4 kryesorët më të njohur siç vlerësohen nga Google.

 • WordPress. Pothuajse një e katërta e të gjitha faqeve të internetit në internet funksionojnë në këtë CMS. Pothuajse në lidhje me çdo faqe interneti mund të përdorni WordPress CMS. Temat me burim të hapur e lehtësojnë integrimin e funksionaliteteve të tjera. Ka shumë shtojca për të zgjeruar veçoritë.
 • joomla. Kjo platformë CMS me burim të hapur është e bazuar në PHP dhe përdor bazën e të dhënave MySQL për të ruajtur përmbajtjen. Ashtu si WordPress, ka mijëra shabllone për përdorime të personalizuara.
 • Magento. Kjo platformë funksionon më së miri për faqet e internetit të eCommerce. Magento përdor bazën e të dhënave të Zend PHP dhe MySQL. Shumë ndërtues të faqeve të internetit përdorin Magento sepse krijon faqe për pajisjet e lëvizshme.
 • Drupal. Ky CMS është fleksibël dhe i preferuar nga njerëzit që duan faqet e internetit me porosi. Shtë mjaft e sigurt dhe e besueshme për Shtëpinë e Bardhë dhe NASA. Një pengesë është se nuk është aq miqësore sa WordPress ose Joomla.

9. Eksplorimi i Ndërtuesve të Uebfaqeve të Pritura

Ka shumë ndërtues të faqeve të internetit në treg. Mund të marrë dërrmuese për të vendosur. Përqendrohuni në vlerësimin tuaj se cila prej tyre është më e përshtatshme për nevojat tuaja bazuar në:

 • Whatfarë lloj pamjeje, ndjenje dhe tipare që dëshironi.
 • Sa kohë, përpjekje dhe para keni.
 • Nëse eksperimentoni ose dëshironi diçka të qëndrueshme.

Këtu janë disa zgjedhje më të mira të krijuesit të uebfaqes:

Drejtohuni në mënyrë të mrekullueshme nëse doni të krijoni një faqe interneti falas. Createsuditërisht krijon faqe të bukura, të thjeshta. Përditësoni në një version të paguar për të hequr reklamën. Krijoni një faqe interneti të bazuar në blog falas në WordPress. Në të dy rastet, faqja juaj do të miratojë një nënfushë. Shtë një çmim i vogël për një faqe interneti falas.

Nëse sapo filloni të shisni nga faqja e internetit tuaj, vendosni për Weebly ose SquareSpace. Weebly është më e lirë, por shabllonet nuk janë dizajnuar mirë. Hapësira katror kushton më shumë, por shabllonet evokojnë sofistikimin dhe luksin.

Nëse jeni serioz në lidhje me dyqanin tuaj online, eksploroni Shopify. Shtë e shkallëzueshme dhe mbështet rritjen.

10. Dizajnimi me porosi i Uebit vs Modelet e Uebfaqeve

Një uebfaqe me porosi është zhvilluar nga e para. Specifikimet tuaja unike përcaktojnë arkitekturën e informacionit, grafikat, funksionet dhe përfundimin administrativ. A keni udhëzime të krijuara mirë të markave që pasqyrojnë se kush jeni si kompani? Një zgjidhje me porosi është për ju.

Zgjidhjet që përshtaten me porosi kanë nevojë për muaj për tu vendosur. Kjo mund të mos jetë e realizueshme nëse doni të filloni menjëherë, ose nëse keni një buxhet të kufizuar. Një sit model mund të ofrojë një alternative të mirë.

Nëse sapo po filloni, mund të mos keni nevojë për pjesë të caktuara të një faqe në internet. Një sit i par-ndërtuar ose bazuar në shabllon është një zgjedhje e shkëlqyeshme. Për dallim nga homologët e tyre me porosi, shabllonet përfshijnë vetëm funksione themelore. Disa personalizime janë të mundshme.

Nëse vlerësoni ndikimin e një identiteti të fortë në internet, marka juaj përfiton më shumë nga një dizajn i zakonshëm në internet. Modelet me porosi mund të jenë të shtrenjta në shkallë. Shumica e modeleve janë të lehta në shkallë.

11. Dizajn i pastër

Modelet e guximshme dhe të pastra tërheqin vëmendjen dhe e bëjnë shfletimin e lehtë për përdoruesit. Bold bën një deklaratë. Uebfaqet e rrëmujshme i bëjnë përdoruesit të kërcejnë para se të merrni mundësinë t’i tregoni atyre se për çfarë jeni gjithçka. Dizajn i thjeshtë i pastër gjithashtu ndihmon që gjërat e duhura të dallohen.

Dizajni i pastër ndjek një parim të thjeshtë: më pak është më shumë. Shmangni përdorimin e shumë informacioneve të paraqitura në mënyra të ndryshme. Thuaj çfarë ke për të thënë – por thuaj mirë.

 • Përdorni hapësirë ​​të bardhë. Përqendrohuni te elementet kryesore dhe hiqni pjesën tjetër. Hapësira e bardhë e bën përdoruesin të tretet më lehtë përmbajtja.
 • Mblidhni të gjitha idetë tuaja në një ose dy grafika për faqe. Imazhet duhet të kenë një ndikim të fortë vizual, pavarësisht nëse bëhet fjalë për ngjyrën ose mesazhin që ata dërgojnë.
 • Luaj me kontraste. Mund të ju ndihmojë të tregoni informacione. Shtoni kontrast nëse përdorni hapësirë ​​të bardhë për një dizajn të pastër.

12. Zgjedhja e një Skeme Ngjyrash

A ekziston marka juaj tashmë? Ju tashmë keni tuaj skema e ngjyrave. Nëse nuk ka, ju keni më shumë mundësi.
Ngjyra ndikon në psikologjinë. Përdorni këtë udhëzues për të vendosur se cila ngjyra kryesore do të funksionojë për ju.

Pastaj, ndiqni Rregullën 60-30-10. Ajo punon për stilistët e brendshëm dhe të modës, dhe po aq mirë në krijimin e faqeve në internet. Zgjidhni tre ngjyra të ndryshme dhe përdorni ato në raportet përkatësisht 60%, 30% dhe 10%.

 • 60% do të jetë ngjyra kryesore e faqes tuaj dhe do të vendosë tonin.
 • 30% duhet të jenë në kontrast me 60% për të krijuar një efekt të mrekullueshëm.
 • 10% është ngjyra juaj e theksit. Plotëson ose ngjyrën primare ose sekondare.

Bëni ose 60% ose 30% një ngjyrë neutrale. Kjo ju jep numrin më të madh të opsioneve të zgjedhjes për dy ngjyrat e tjera.

13. Zhvillimi i një identiteti të markës

Mendo për identiteti i markës si bashkësia e vlerave dhe ideve që dëshironi që njerëzit të lidhen me faqen tuaj të internetit. Dizajni mund t’ju ndihmojë të shprehni këto ide.

Cilësia e përmbajtjes tuaj pasqyron markën tuaj. Investoni në grafikë dhe fotografi të mira. Mos u lejoni të shkruani mirë.

A pasqyrojnë shkronjat personalitetin e markës tuaj? Zgjidh jo më shumë se tre stile fontesh. Ata do të shoqërohen me markën tuaj.

Identiteti juaj nuk është një gjë e menjëhershme. Evoluon me kalimin e kohës. Por ju nuk dëshironi të largoheni nga ajo pasi të jetë në vend. Krijoni një udhëzues stili për të mbajtur gjurmët e të gjitha vendimeve tuaja për ngjyrat dhe modelin. Referojuni tij sa herë që krijoni përmbajtje të re.

14. Tipografia në internet

Shumica e informacioneve që gjenden në internet janë tekst, kështu që është e rëndësishme të kuptoni se si i paraqet ato.
Ka një shkencë të tërë pas tipografisë. Veçanërisht për faqet e internetit. Shkronjat sillen në ekrane në mënyra të ndryshme sesa ato në letër. Lexoni më shumë rreth saj këtu.

Këtu janë disa tipografia praktikat më të mira:

 • Për titujt përdorni një ekuilibër të barabartë të shkronjave serif dhe sans-serif.
 • Përdorni më shumë shkronja sans-serif në kopjen e trupit.
 • Kufizoni linjat e tekstit në 84 karaktere.
 • Përdorni tipografi të përgjegjshme.

15. Karakteristikat dhe funksionaliteti

Ju mund ta ktheni këtë në një listë të lartë 10. Sigurohuni që faqja juaj e internetit i bën këto gjëra:

 • 1. Përgjegjës. Ekrani duhet të kompensojë madhësinë e ekranit.
 • 2. Lehtë për t’u përdorur. Mos u zgjo me navigacionin. Bëni atë të thjeshtë dhe të qartë.
 • 3. Përditësoni përmbajtjen rregullisht. Një mënyrë e thjeshtë për ta bërë këtë është me një blog.
 • 4. Mbani elementet më të rëndësishëm të çdo faqe sipër lëvizjes.
 • 5. Përdorni magnet me plumb. Ju dëshironi adresën e postës elektronike, kështu që jepini vizitorëve diçka për këtë.
 • 6. Optimizoni për shpejtësinë. Vizitorët tuaj nuk do të presin për të ngarkuar faqet e ngadalta. Google do t’ju dënojë edhe me një gradë më të ulët.
 • 7. Përdorni CMS për të kursyer kohë dhe për të ndërtuar përmbajtje më shpejt.
 • 8. Përfitoni nga analitika. Përdorimi i të dhënave në lidhje me faqen tuaj të internetit është mënyra e vetme që mund ta përmirësoni.
 • 9. Drejtoni vizitorët tuaj. Mos supozoni se dinë çfarë të bëjnë. Nëse dëshironi që ata të klikojnë ose lëvizin, njoftoni ata.
 • 10. Integroni median sociale. Këto faqe janë aq të fuqishme sa Google. Ju nuk mund të përballoni që të mos i përfshini ato në faqen tuaj të internetit.

16. Struktura e sitit

struktura e faqes suaj të internetit ndihmon vizitorët të ndërmarrin hapa për të blerë produktet ose shërbimet që ju ofroni. Bëni më lehtë për ta. Ju e bëni këtë duke krijuar një strukturë të qartë të faqes që është e lehtë për të lundruar. Ndjek një hierarki të përmbajtjes dhe ndjehet e natyrshme dhe intuitive për vizitorët.

Këtu janë disa nga praktikat më të mira për tu mbajtur në mend:

 • Sa më i afërt të jeni në faqen tuaj, aq më të përgjithshme duhet të jenë temat. Seksionet kryesore të faqes tuaj duhet të pikturojnë një tablo të gjerë. Përdorni ato për të filluar bisedën dhe për të tërhequr vizitorët brenda.
 • Seksionet kryesore duhet të korrespondojnë me ofertat, produktet dhe shërbimet tuaja kryesore.
 • Filloni duke etiketuar seksione. Puna për të rafinuar ato gjatë gjithë evolucionit të faqes tuaj. Testoni dhe ndryshoni për të inkurajuar një rrjedhë natyrore. Kryerja e hulumtimit të fjalëve për etiketat optimale.
 • Përdorni analitikë nga kërkimi i faqes në faqen tuaj të internetit për të parë se çfarë po kërkojnë njerëzit. Bëni ato artikuj të arritshëm në mënyrë që përdoruesit të mos kenë nevojë t’i kërkojnë ato.
 • Mos mbivendosni përmbajtjen. Redundancy dëmton përvojën e përdoruesit. Motorët e kërkimit do të ju penalizojnë edhe për këtë.
 • Emrat e seksionit dhe rrjedha e faqes duhet të jenë të qarta dhe të kenë kuptim për të gjithë. Jo vetëm ti.

17. Lundrimi dhe Përdorueshmëria

Shtë kritike. hartimin e navigimit të një faqe në internet ka një ndikim të madh në suksesin ose dështimin. Ndikon në renditjen e trafikut dhe motorëve të kërkimit. Ndikon në shndërrime dhe mirëdashësi të përdoruesit.

 • Përdorni navigimin standard vertikal ose horizontal. Alreadyshtë tashmë e njohur për shikuesit. Ju nuk doni t’i ngatërroni ato.
 • Mos u çmendni me menutë që bien në sy. Ata janë më të mirët për të ndihmuar përdoruesit të zgjedhin nga një listë e madhe.
 • Mos e mbingarkoni navigimin e faqes fillestare. Sshtë konfuze për vizitorët dhe dëmton SEO tuaj.
 • Përdorni linqe teksti në vend të butonave. Ata janë më shumë në kërkim miqësor dhe ngarkohen më shpejt.

18. Dizajn i përgjegjshëm i Uebit

Kjo është një nga gjërat më të rëndësishme që duhet të përfshini në faqen tuaj të internetit.

Dizajn i përgjegjshëm i uebit lejon paraqitjet e faqes në internet të ndryshojnë për ekranin duke e përdorur atë. Ekrani i gjerë i një kompjuteri shfaq shumë kolona. Jo aq me një pajisje të lëvizshme. Dizajni i përgjegjshëm do ta korrigjojë këtë.

Dizajni i përgjegjshëm është i mirë për vizitorët tuaj, dhe është i mirë për ju. Ai e bën Google gjithashtu si ju më mirë, gjithashtu. Google jep grada më të larta në faqet e ndërtuara për mbështetjen e shumë pajisjeve.

19. Thirrje për veprim

A thirrje për veprim (CTA) është një buton ose lidhje në faqen tuaj te internetit. Ajo i shtyn klientët e ardhshëm të bëhen udhëheqës. Ajo i merr njerëzit në përmbajtje që ata duan të shohin.
CTA duhet të jenë:

 • Visual. Një ofertë bindëse përdor grafika.
 • Të shkurtër. Mbajeni atë jo më shumë se pesë fjalë.
 • Action-orientuar. Fillojeni atë me një folje.
 • Në një ngjyrë të kundërta. Bëni të qëndrojë në këmbë.
 • E madhe sa të shihet nga një distancë. Duhet të tërheq vëmendjen.
 • Lehtë për tu kuptuar dhe qartë. Willfarë do të marrë një vizitor nëse klikoni në CTA tuaj?

20. Performanca dhe Shpejtësia

Shpejtësia e shpejtë e ngarkesës në faqe forcon angazhimin e vizitorëve. Ajo rrit mbajtjen dhe rrit shitjet. Përgjigja e menjëhershme në uebfaqe çon në norma më të mëdha të konvertimit. Një vonesë me një sekondë në ngarkesën e faqes zvogëlon kënaqësinë e klientit me 16%.
Këtu janë gjërat që mund të bëni për të optimizuar performancën dhe për të rritur shpejtësinë:

 • të gjitha imazhet me formatin, madhësinë dhe kompresimin e duhur.
 • Optimizoni kodin CSS. Më pak linja kodesh nënkuptojnë më pak cikle përpunimi. Ajo rrit shpërndarjen efikase të skedarëve të faqes në internet për të kërkuar shfletues.
 • Përdorni sa më pak shtojca të jetë e mundur. Ata degradojnë performancën.
 • Optimizoni bazat e të dhënave.
 • Përfitoni nga caching i uebit me softuer nëse ofruesi juaj nuk ofron caching të serverit.
 • Përdorni rrjetet e ofrimit të përmbajtjes (CDN). Do të rrisë punën tuaj dhe renditjen e faqes suaj.

21. Blog në vend

Një blog sjell më shumë vizitorë në faqen tuaj të internetit. Postdo postim në blog është një tjetër faqe e indeksuar në faqen tuaj të internetit. Sshtë një mundësi tjetër për tu paraqitur në motorët e kërkimit.

Blogjet janë një gjë e preferuar për tu shpërndarë në mediat sociale. Kjo është më shumë ekspozim për ju.
Blog-u juaj ndihmon për të krijuar ju ose kompaninë tuaj si autoritet. Përmbajtja e dobishme tërheq më shumë klientë.

22. Përmbajtja origjinale

Krijimi i përmbajtjes origjinale është kohë dhe e kushtueshme. Mësoni të ankoheni për këtë, por mos u ndalni kurrë. Ja pse.

Motorët e kërkimit renditin faqen tuaj të internetit sipas rëndësisë së përmbajtjes së vendosur në faqen tuaj. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të vendosni përmbajtje origjinale në faqet tuaja të internetit. Nëse nuk e përditësoni përmbajtjen tuaj, përdoruesit do të humbasin interesin për faqen tuaj. Ndryshoni ose përmirësoni përmbajtjen tuaj rregullisht. Merimangat e motorit të kërkimit do të zvarriten më shpesh me përmbajtjen tuaj. Rezultatet e kërkimit do të përmirësohen.

23. Optimizimi i Motorit të Kërkimit (SEO)

Google dhe motorët e tjerë të kërkimit nuk i publikojnë algoritmet e tyre. Shtë e pamundur të dish saktësisht si të zgjedh faqen tuaj të internetit për ata. Edhe kështu, këtu janë gjërat që mund të bëni për të rritur shikueshmërinë.

 • Përdorni përmbajtje unike, me cilësi të lartë dhe përkatëse në faqen tuaj.
 • Kontrolloni metadatat tuaja. Sigurohuni që të lidhet me fjalët tuaja.
 • Përfshini fjalë kyçe në URL-të e faqes suaj.
 • Shmangni përmbajtjen e kopjuar. Google do të ulë renditjen tuaj.
 • Asnjëherë mos ndaloni së shtoni përmbajtje të reja.

24. Integrimi i mediave sociale

Media sociale dhe faqja juaj në internet duhet të punojnë së bashku për të promovuar markën tuaj në internet.

Bëni përmbajtjen tuaj të ndashme me butonat e aksioneve sociale. Ato ju ndihmojnë të rritni vetëdijen për përmbajtjen tuaj. Ai gjithashtu përmirëson përvojën e përdoruesit. Vizitorët duan të ndajnë.

Shtoni vetëm rrjetet sociale që kanë rëndësi për ju. Do të rrisni mundësinë e ndarjes së përmbajtjes. Vendosni butonat e aksioneve sociale në pjesën e sipërme, në fund ose në anën e faqeve tuaja.

Shumica e përdoruesve preferojnë të hyjnë në një sit me hyrje sociale. Do të rritësh konvertimet dhe ruajtjen e regjistrimit në uebfaqe. Shkurton procesin e regjistrimit. Kjo rrit normat e bisedave.

25. Siguria efektive e sitit

Vjedhësit elektronikë janë të padukshëm dhe të shpejtë. Ata duan detaje të klientit dhe informacione për kartat e kreditit. Ju keni një detyrim ligjor t’i mbroni këto të dhëna nga vjedhjet. Ju duhet të raportoni shkeljet e sigurisë së faqes tuaj që ndodhin.

 • Qëndroni të azhurnuar me kërcënimet e hakerave.
 • Mbani kontrollin e hyrjes dhe sigurinë e rrjetit sa më të ngushtë të jetë e mundur.
 • Instaloni një firewall të aplikacionit në internet dhe fshihni faqet e administratorit nga motorët e kërkimit.
 • Përdorni një protokoll SSL të koduar për të transferuar informacionin personal të përdoruesve.

26. Ndjekja dhe analitika

Si po përdorin vizitorët tuaj në uebfaqen tuaj? Mënyra e vetme për të ditur është ndjekja e tyre dhe analizimi i të dhënave.

Google Analytics është standardi në mjetet e analitikës në internet për bizneset e çdo madhësie. Më e mira nga të gjitha, është falas. Google Analytics është një nga mjetet më të fuqishme dhe më të fuqishme të analizave në dispozicion. Kjo do t’ju ndihmojë të kuptoni se çfarë po bëjnë vizitorët tuaj në faqen tuaj.

Mjete të tjera të paguara siç është CrazyEgg ofrojnë më shumë njohuri. Ajo që përdorni përtej Google Analytics do të varet nga buxheti juaj.

27. Harta e plotë e sitit

Kjo nuk është për shikuesit tuaj. Por një sit i plotë harte është për dikë po aq i rëndësishëm.
Hartat sigurojnë informacion të vlefshëm për motorët e kërkimit. Nuk e ndihmon renditjen tuaj, por i bën makinat e kërkimit të dinë se çfarë të renditen në radhë të parë.

Uebfaqja juaj duhet të ketë një të tillë Udhëzues XML nëse faqja juaj e internetit është e re dhe dëshironi që motorët e kërkimit t’ju zbulojnë.

28. Imazhe bindëse

Përdorimi i pamjeve të gabuara mund të zvogëlojë lexueshmërinë. Ja si funksionojnë imazhet dhe teksti si partneritet:

 • Vendosni imazhin tuaj mbi titullin. Mund të rrisë lexueshmërinë e një artikulli deri në 10%.
 • Njerëzit lexojnë tituj nën imazhe mesatarisht 300% më shumë sesa vetë kopja e trupit.
 • Imazhet pa rëndësi të qartë janë një humbje e hapësirës. Sigurohuni që është tërheqës për audiencën tuaj të synuar. Imazhet duhet të nënvizojnë aspektin më të rëndësishëm të temës suaj.
 • Fotografitë e aksioneve të dukshme janë kthesa të mëdha për vizitorët e faqes në internet.
 • Studimet tregojnë se shikuesit në uebfaqe nuk u pëlqejnë filmimet nga turma. Ata gjithashtu nuk janë të dashur për fytyrat e zgjeruara përtej madhësisë aktuale.

29. Mirëmbajtja e faqes në internet

Ju merrni mirëmbajtje të rregullt për makinën tuaj. Uebfaqja juaj gjithashtu ka nevojë për këtë. Koha për të planifikuar për mirëmbajtje është para se të filloni. Krijoni një listë kontrolli që përfshin:

 • Rezervime të rregullta.
 • Përditësimet e softuerit, veçanërisht nëse përdorni një zgjidhje CMS.
 • Kontrolloni për lidhje të prishura.
 • Fiksoni format për të punuar ashtu siç duhet.
 • Rishikoni dhe zgjidhni problemet me postat elektronike të dërguara nga serveri në internet.
 • Hiq llogaritë e spamit dhe komentet.
 • Kontrolloni shpejtësinë e ngarkimit të faqes në internet.
 • Rishikoni dukshmërinë e kërkimit.

Merrni kohën për ta bërë atë të drejtë

Sigurisht, ju dëshironi që faqja juaj e internetit të funksionojë sa më shpejt! I gjithë ky planifikim duket sikur thjesht do të ngadalësojë gjërat. Eshte e vertete. Secila prej këtyre 29 gjërave që duhet të merren në konsideratë paraqet javë apo edhe muaj planifikimi.

Është koha e kaluar mirë Konsideroni që ajo të jetë baza e faqes tuaj. Gjërat e mëdha ndërtohen mbi një themel të fortë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me