25 Ndikuesit e Dizajnit në Ueb që duhet të dini dhe ndiqni

FAR M B AN DIZAJNIN E MIR WEB?

Përgjigja sot është e ndryshme nga sa ishte vetëm disa muaj më parë. Teknologjia dhe përvoja e përdoruesit kërkojnë që faqet e internetit të pësojnë ndryshime dhe azhurnime të vazhdueshme. Mënyra e vetme për të qëndruar aktuale është të dini se çfarë po udhëheq trendin e ardhshëm të projektimit.


Disa njerëz kanë aftësinë të parashikojnë se çfarë po vijnë. Të tjerët i marrin ato prirje dhe shkruajnë kodin për ta bërë atë të ndodhë. Ata njihen si ndikues.

Mësoni të ardhmen e projektimit në internet nga ekspertët

Këtu është një listë e ndikuesve të projektimit të uebit që janë mjaft bujarë për të ndarë atë që po vjen. Ndiqni ato dhe ngasin valën e dizajnit aktual të uebit. Ajo që do të mësoni është e mirë për vizitorët e faqes në internet, dhe madje edhe më mirë për biznesin tuaj.

Jeffrey Zeldman

Fotografi Jeffrey Zeldman

Pse ai është një ndikues: Zeldman u quajt “Mbreti i Standardeve të Uebit” nga Java e biznesit. Ai ishte personi i parë që u përfshi në Salla e Famës Interaktive SXSW në vitin 2012. Ndiqni blogun e tij për të parë se cilat tendencat aktuale të projektimit të industrisë duhet të merren seriozisht. Ai është i shpejtë për të theksuar se çfarë është e rëndësishme, dhe cilat janë thjesht një trill.

Gjeni atë në internet në: zeldman.com
Ndiqe ate: @zeldman

Vitaly Friedman

Fotografia e Vitaly Friedman

Friedman është kryeredaktori i Revista Smashing, ku ai shkruan për atë që e bën të bukur përmbajtjen. Shikoni postimet e tij në Magazine Smashing nëse doni të keni njohuri mbi UX, front-end dhe çështje të performancës. Vitaly vrapon gjithashtu seminare në internet të projektimit.

Gjeni atë në internet në: Revista Smashing
Ndiqe ate: @smashingmag

Chris Coyier

Fotografia e Chris Coyier

Nëse ka të bëjë me modelimin e gjeneruar nga CSS, Chris Coyier është në të. I pëlqen të ulet dhe të kontribuojë në CodePen. Ai themeloi faqen e internetit me Alex Vazquez dhe Tim Sabat. Shikoni këtë faqe nëse dëshironi të ndihmoni në nxjerrjen e gabimeve nga kodi juaj.

Gjeni atë në internet në: CodePen
Ndiqe ate: @chrisCoyier

Mike Monteiro

Foto Mike Monteiro

Imazhet e gjalla që ju përshëndesin Dizajni i mushkës janë prova që ky grup është serioz në lidhje me hartimin e uebit. Kontribuesit e Mule shkruajnë për dizajnin me të njëjtin entuziazëm. Kjo është kompania e dizajnit e Mike, dhe ai është një nga kontribuesit kryesorë. Mos prisni të shihni mësime. Majk dhe shkrimtarët e tjerë përqendrohen në përvojën e projektimit për në internet.

Gjeni atë në internet në: Dizajni i mushkës
Ndiqe ate: @monteiro

Chris Spooner

Fotografia e Chris Spooner

Spooner filloi këtë blog për të ndihmuar njerëzit të përmirësojnë aftësitë e tyre të projektimit. Ju do të gjeni 3 llojet kryesore të përmbajtjes. Artikujt e tij janë shkruar për të shkëmbyer teori dhe frymëzim. Mësimet me shkrim dhe video ofrojnë udhëzues hap pas hapi. Ka edhe freebies bujare për t’u përdorur në hartimet tuaja.

Gjeni atë në internet në: Grafikë me lugë
Ndiqe ate: @chrisspooner

David Walsh

Foto e David Walsh

“Unë nuk krijoj site,” thotë Walsh, “unë i bëj ata të punojnë.” Ai ju tregon se si në blogun e tij, ku ju fton të vini së bashku me të ndërsa shkruan për eksperimentet në dizajn. Ekspertiza e Davidit vjen nga koha e kaluar ashtu si Zhvilluesi i lartë i uebit i Mozilla-s. Do të gjeni demonstrime dhe mësime, si dhe postimet e tij në blog.

Gjeni atë në internet në: DWB
Ndiqe ate: @davidwalshblog

Dave Shea

Fotografi Dave Shea

Farë bëni me përvojën e fituar nga puna në projekte për Universitetin Google, CNet dhe New York? Nëse jeni bujar si Dave Shea, e ndani me të tjerët. Ai i ka mbledhur projektet e tij dhe i rendit sipas temës. Do të dëshironi të përqendroheni në dy temat e tij më të fundit dhe të vazhdueshme. Ata janë më të rëndësishëm për hartimin.

Gjeni atë në internet në: Dave Shea
Ndiqe ate: @mezzoblue

Steven Snell

Fotografia e Steven Snell

Pak faqe në internet janë aq bujare me mjetet që ju nevojiten për të bërë suksesin e biznesit tuaj në internet. Steven Snell dhe ekipi përdorin blogun dhe fusha të tjera për të ofruar këshilla për dizajnin. Do të gjeni gjithashtu burime që variojnë nga modelet e dizajnit deri në kod. Përdorni navigimin në krye për të shfletuar të gjitha temat.

Gjeni atë në internet në: Dizajni i Vandelay
Ndiqe ate: @stevensnell

Ronald Bien

Foto e Ronald Bien

Bien është CEO dhe themeluesi i faqes në internet Naldz Graphics. Mbi 41,000 ndjekës vijnë në faqen e internetit për këshilla dhe mësime mbi hartimin e uebit. Ronald dhe një ekip shkrimtarësh mbulojnë të gjithë fushën e dizajnit, por ata kanë një fokus në temat e WordPress. Artikujt janë të mbushur me shembuj grafikë, dhe shkrimi nuk është i mbushur me zhargon.

Gjeni atë në internet në: Grafika Naldz
Ndiqe ate: @naldzgraphics

Jason Santa Maria

Fotografia e Jason Santa Maria

Kjo është uebfaqja personale e Vox Media drejtori ekzekutiv i projektimit. Jason beson se përmbajtja duhet të diktojë dizajnin. Uebfaqja e tij është një eksperiment në drejtimin e artit në internet. Ai është një adhurues i dizajnit tradicional të shtypjes, kështu që faqja e internetit e tij ka një ndjenjë konservatore. Mos lejoni që t’ju mashtrojë. Jason dhe shkrimtarët e tij të ftuar trajtojnë të gjitha temat më të fundit të projektimit.

Gjeni atë në internet në: Jason Santa Maria
Ndiqe ate: @jasonsantamaria

Doug Bowman

Foto Doug Bowman

Flisni për një prejardhje. Bowman ishte udhëheqësi i dizajnit vizual të Google dhe më pas drejtori krijues i Twitter. Sot, ai është kreu i Stopdesign. Ai e përdor blogun e tij për të shkruar në lidhje me modelimin, tipografinë dhe mjetet e nevojshme për ta bërë atë në Web. Shumica e postimeve kanë të bëjnë me zgjidhjet e projektimit dhe rezultatet që ai dhe ekipi i tij kanë dalë me klientët.

Gjeni atë në internet në: Stopdesign
Ndiqe ate: @stop

Mark Ford

Fotografia e Mark Fordit

Do të keni shumë të përbashkëta me Mark Ford nëse jeni një sipërmarrës aktivizues. Kjo është mënyra që ai filloi përsëri në 2007 me biznesin e tij të parë në internet. Sot, ai ka mbi 1.000 klientë që përdorin shërbimet e tij të internetit. Marku përdor të tijin blog për të ndarë atë që kompania e tij ka mësuar në lidhje me hartimin e faqes në internet. Përdorni navigacionin në krye për të kërkuar tema specifike.

Gjeni atë në internet në: hartimi i faqes së kuqe të internetit
Ndiqe ate: @RedWebDesign

Cameron Moll

Foto e Cameron Moll

Të gjitha punët dhe asnjë lojë nuk na kthejnë të gjithë në drone. Bëni një pushim nga përpjekjet tuaja të projektimit dhe shijoni pak gjallëri. Cameron Moll krijon një model nga lloji. Ai ka pak për të thënë në faqen e tij të internetit. Shtë gjithçka për fotografitë e krijuara me tekst të stilizuar. Ju mund të blini shumë nga ato që ai shfaq në faqen e tij. Disa nga pjesët më të njohura janë shitur.

Gjeni atë në internet në: Strukturat në lloj
Ndiqe ate: @cameronmoll

Nicholas Felton

Fotografia e Nicholas Felton

Felton ishte një nga projektuesit kryesorë të Afati kohor i Facebook. New York Times dhe Wall Street Journal e kanë profilizuar atë në botimet e tyre. E gjithë kjo vëmendje është për shkak të talentit të Feltonit për përkthimin e të dhënave në një dizajn kuptimplotë. Vizitoni faqen e tij të internetit për të parë koleksionin e tij të punës për klientët. Disa prej tyre janë pjesë e koleksionit të përhershëm të MoMA.

Gjeni atë në internet në: Felton
Ndiqe ate: @feltron

Ethan Marcotte

Fotografia e Ethan Marcotte

Marcotte është një autor i frytshëm i librave dhe artikujve. Ai gjithashtu shkruan një blog të quajtur Robot Ninja i pandalshëm, Ueb-Gjërat Online e Ethan Marcotte. Artikujt që do të gjeni në faqen e internetit dhe blogun e tij mund t’ju ndihmojnë në kryqëzimin e kodit dhe dizajnit. Ai beson se të dy duhet të jenë elegante.

Gjeni atë në internet në: Ethan Marcotte
Ndiqe ate: @beep

Karen McGrane

Fotografi e Karen McGrane

McGrane ka punuar në faqet e internetit që nga 1995. Ajo ishte arkitekti i parë i informacionit i punësuar në Razorfish. Pastaj ajo u zhvendos nëpër radhët për t’u bërë nënkryetar dhe udhëheqës kombëtar për ndarjen e përvojës së përdoruesit të kompanisë. Sot, ajo është themeluesi dhe drejtuesi i Bond Art + Science. Blog-u i Karen-it ka të bëjë me atë që do të dëshironi të jeni një dizajnues i faqes në internet. Drejtohu këtu nëse dëshiron njohuri.

Gjeni atë në internet në: Karen McGrane
Ndiqe ate: @karenmcgrane

Dan Cederholm

Fotografia e Dan Cederholm

Cederholm është bashkëthemelues dhe projektues i Dribbble. Ai ka shkruar 5 libra, 3 nga të cilët kanë të bëjnë me CSS. Dan përdor blogun e tij për të shkruar në lidhje me projektimin, CSS, shënjimin dhe standardet e uebit. Nëse ka një temë për shkrimin e tij, është se ai beson në krijimin e uebit të bazuar në standarde.

Gjeni atë në internet në: Copa të thjeshta
Ndiqe ate: @simplebits

Andi Clarke

Foto Andy Clarke

Clarke është një nga projektuesit më të njohur të internetit në Mbretërinë e Bashkuar. Ai ka shkruar dy libra në hartimin e faqes në internet. Ai gjithashtu ka një Podcast përveç postimeve, ai kontribuon në blogun e studios së tij në internet.

Gjeni atë në internet në: Gjëra & marrëzi
Ndiqe ate: @Malarkey

Sarah Parmenter

Foto Sarah Parmenter

.Revista neto e emëroi Modelen e saj të Viti në vitin 2011. Sara është një individ multitalent. Ajo shkruan në lidhje me hartimin e faqes në internet dhe bashkë-pret një podcast popullor të dizajnit javor. Nëse nuk do të mjaftojë, ajo është gjithashtu një këngëtare dhe aktore profesioniste. Postimet e saj në blog janë argëtuese dhe biseduese. Do të mësoni për dizajnin dhe botën profesionale të stilistëve në internet.

Gjeni atë në internet në: Sazzy
Ndiqe ate: @sazzy

Paul Boag

Foto Paul Boag

Boag ofron të tijin talentet e projektimit kryesisht për organizatat jofitimprurëse. Ai është një ekspert i përvojës së përdoruesit, i cili ka ndihmuar organizatat siç janë Komisioni Evropian, UCAS dhe Doktorët pa Kufij të përshtaten në botën tonë dixhitale në ndryshim. Pali nuk i thotë fjalët. Këshillat e tij janë të rëndësishme, dhe ai nuk ka frikë të japë mendimin e tij.

Gjeni atë në internet në: boagworld
Ndiqe ate: @boagworld

Brad Frost

Fotografia e Brad Frost

Frost është një strateg i suksesshëm në internet për celular dhe dizajner i pararojë. Ju keni parë punën e tij nëse keni qenë ndonjëherë në faqen e celularit Entertainment Weekly. Ai është krijuar gjithashtu elementë mobil për MasterCard, Verizon dhe Nike. Brad pëlqen të blog, dhe shumë nga postimet e tij të fundit ju trajtojnë me copra të librit të tij të ardhshëm të ri, Dizajni Atomik.

Gjeni atë në internet në: acar brad
Ndiqe ate: @bradfrost

Paul Irlandez

Foto irlandeze Paul

Nëse e përdorni Shfletuesi Chrome i Google, keni përdorur disa nga veprat e Palit. Ai është një zhvillues i përparësisë i cili ka një të dashur të vetë-profesuar për të bërë faqe interneti të lëmuara dhe sexy. Disponimet e blogut të Palit me biseda të vogla. Ai futet drejt kodit që qëndron pas modelit. Nuk është një vend i mirë për fillimin e fillestarëve. Do të jeni në parajsë nëse jeni të njohur dhe të qetë me kodimin CSS ose WebKit.

Gjeni atë në internet në: Paul Irlandez
Ndiqe ate: @paulirish

Jonathan Snook

Foto Jonathan Snook

Snook i ka dhënë hua talentet e tij të përvojës së përdoruesit për Xero, Shopify dhe Yahoo! Tani ai preferon të punojë për veten e tij. Kur ai nuk po këshillohet me klientët, ai ndan këshilla për dizajn dhe truket në blogun e tij. Përdorni të tijin Arkivi lidhje për të gjetur tema specifike.

Gjeni atë në internet në: SNOOK
Ndiqe ate: @snookca

Christian Heilmann

Fotografia e Christian Heilmann

Heilmann është një bloger tjetër që nuk ka frikë ta thërrasë atë ndërsa e sheh atë. Ai është i apasionuar pas HTML5. Shumë nga postimet e tij janë copa kodesh që ai po ofron për një përvojë më të mirë të përdoruesit. Christian është gjithashtu një poster i zjarrtë në YouTube. Shumë nga këto kontribute kanë të bëjnë me hartimin e uebit. Dhe, nëse thjesht nuk mund të merrni mjaftueshëm nga postimet dhe videot e tij në blog, ai gjithashtu është i përshtatshëm për të ndarë jetën e tij brenda Fotografitë.

Gjeni atë në internet në: Christian Heilmann
Ndiqe ate: @ codepo8

Jeremy Keith

Fotografi Jeremy Keith

Keith është një bashkëpunëtor i bazuar në Mbretërinë e Bashkuar Clearleft Agjensia për krijimin e faqeve në internet. Kompanitë nga BBC në Mozilla kanë përdorur ekspertizën e tij të projektimit. Jeremy mban një blog që është pjesë ditar jete, dhe një pjesë Këshilla për krijimin e faqeve në internet.

Gjeni atë në internet në: adactio
Ndiqe ate: @adactio

Ndiqni, mësoni dhe fitoni!

Këta ndikues i mbajnë sytë dhe veshët e tyre të hapur për tendencat e reja të dizajnit, kështu që ju nuk duhet. Këshillat, mësimet dhe shembujt e tyre janë të paçmueshme. Ajo që mësoni mund të pozicionojë faqen tuaj te internetit në ballë të performancës dhe dizajnit.

Burimet që ata ofrojnë janë falas. Regjistrohuni në bloget e tyre ose lidheni me ta në Twitter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map