17 Mjete Falas Testimit të Shpejtësisë së Uebfaqeve për të Përmirësuar Performancën e sitit tuaj

Si një webmaster, mbase statusi më i rëndësishëm që ju hasni është ai që pasqyron padurimin e përdoruesit mesatar të Internetit: kohën e ngarkimit të faqes tuaj të internetit. Më pak se disa sekonda është gjithçka që ju merrni.


Në të vërtetë, nëse ndonjë prej faqeve të Internetit tuaj kërkon më shumë se tre sekonda për të ngarkuar, ka të ngjarë që ju po humbni biznesin sepse shumica e njerëzve thjesht do të godasin butonin e pasëm ose do të mbyllin skedën.

Meqenëse krijon një përshtypje negative për faqen tuaj, shumë prej këtyre përdoruesve me siguri nuk do të shqetësojnë të kthehen.

Shpejtësia e faqes në internet gjithashtu ka një ndikim të rëndësishëm në renditjen e motorit të kërkimit të faqes suaj, me Google duke përdorur herë ngarkesën e faqes në internet si një nga parametrat e renditjes së kërkimit. (Ju mund të lexoni më shumë për këtë me fjalët e Google këtu.)

Pra, nëse faqja juaj kërkon më shumë se zakonisht për të ngarkuar, gjigandi i motorit të kërkimit do të renditet në faqet e internetit më të shpejtë përpara faqes tuaj. Dhe siç mund ta merrni me mend, kjo do të thotë që nuk përfitoni nga prania në internet që keni punuar kaq shumë për ta vendosur!

Prandaj, performanca dhe aftësia e përgjithshme e faqes tuaj për të dhënë shpejt është e domosdoshme jo vetëm për përdoren, por edhe suksesin e saj. Ndërsa e mbani në mend këtë, është ide e mirë të përdorni mjete të testimit të shpejtësisë për të marrë një pamje më të mirë të çdo çështje të shpejtësisë së faqes që mund të keni.

Mjetet e testimit do t’ju bëjnë të ditur për shpejtësinë e faqes tuaj, si dhe të ofrojnë të dhëna dhe raporte të hollësishme se si mund t’i zgjidhni ato probleme. Heck, ata janë të lirë, kështu që pse jo?

1. Google PageSpeed ​​Insights

Zhvilluar nga Google, Njoftime PageSpeed është një mjet falas që ju lejon të analizoni performancën e faqes tuaj si në desktop ashtu edhe në pajisjet mobile. Ajo rendit faqen tuaj me një rezultat që varion nga 0 dhe 100 pikë. Një rezultat më i lartë, mundësisht mbi 85, është një tregues që faqja po performon jashtëzakonisht mirë.

Sidoqoftë, gjithçka më e ulët se kjo do të thotë se ka vend për përmirësime. Edhe pse PageSpeed ​​Insights nuk do t’ju ofrojë në të vërtetë kohën e saktë të ngarkimit të faqes tuaj, ajo që bën është të gjenerojë rreth 30 sugjerime të ndryshme në lidhje me atë se si mund ta bëni atë faqe më shpejt.

2. WebPagetest

Një tjetër mjet falas online, WebPagetest ju lejon të ekzekutoni teste të thjeshta për të përcaktuar kohën e saktë të ngarkimit të faqeve tuaja në internet. Sidoqoftë, mund të kryeni një provë më të personalizuar duke konfiguruar cilësimet e përparuara, ku mund të gjeni opsione për bllokimin e përmbajtjes, bllokimin e videove, transaksionet me shumë hapa dhe më shumë.

Pasi të bëni një provë, zgjidhni “Shpejtësinë e faqes” dhe do të merrni një notë të përgjithshme, si dhe një listë kontrolli të plotë të disa sugjerimeve për të përmirësuar shpejtësinë e faqes tuaj. Një veçori tjetër që vlen të përmendet është aftësia për të zgjedhur vende të shumta dhe një shumëllojshmëri të shfletuesve para se të filloni provën tuaj.

3. GTmetrix

me GTmetrix, ju mund t’u ofroni vizitorëve tuaj një përvojë më të efektshme, më të shpejtë dhe të përgjithshme të përmirësuar të përdoruesit. Jo vetëm që mjeti falas online ju tregon shpejtësinë e faqeve tuaja në internet, por gjithashtu analizon mënyra të ndryshme për të përmirësuar shpejtësinë dhe performancën e faqes tuaj. Ju gjithashtu duhet të shihni klasën YSlow të faqes tuaj.

Ju mund të regjistroheni për një llogari falas për të përfituar disa nga veçoritë e mjetit, të cilat janë të mjaftueshme për shumicën e nevojave tuaja për testimin e shpejtësisë. Një tipar interesant është aftësia për të ndjekur historinë e raporteve tuaja për deri në pesë uebfaqe të ndryshme. Por për të përfituar nga tiparet e përparuara, duhet të paguani. Planet e paguara fillojnë nga 15 dollarë në muaj, që është një mundësi e mirë duke marrë parasysh rezultatet që merrni.

4. Pingdom

Pingdom është një shërbim i shkëlqyeshëm i monitorimit të internetit, rrjetit dhe serverit që lejon përdoruesit të kryejnë teste me shpejtësi falas. Ajo tregon kohën e ngarkimit të faqes tuaj dhe ju ofron raporte të shumta, të tilla si notat e performancës, bazuar në faktorë të ndryshëm të rëndësishëm, dhe një ndarje e kohëzgjatjes që çdo objekt në faqen tuaj (për shembull bibliotekat, imazhet dhe fletët e stilit) duhet të marrë parasysh ngarkesë.

Gjithashtu ju lejon të ekzekutoni teste nga vende të shumta dhe histori të performancës gjurmë, e cila është e dobishme. Sidoqoftë, nëse doni që ajo të monitorojë performancën, kohën e duhur dhe shpejtësinë e faqes tuaj, 24/7, duhet të blini një plan mujor, duke filluar nga 13.95 dollarë në muaj.

5. Trego ngadalë

Trego ngadalë, një version i bazuar në Web i një aplikacioni të serverit me burim të hapur që shkon me të njëjtin emër dhe monitoron metrikë të shumta të performancës së faqes së internetit me kalimin e kohës. Pasi të shtoni URL-në tuaj, programi monitoron faqen tuaj publikisht duke kapur rezultate nga katër prej mjeteve më të njohura të testimit të shpejtësisë, të cilat përfshijnë Dynatrace, YSlow, WebPagetest dhe PageSpeed ​​Insights.

Rezultatet janë në grafikë për t’ju ndihmuar të kuptoni se si ndryshimet e ndryshme në faqen tuaj kanë një ndikim në performancën e tij. Ju duhet të regjistroheni për të përdorur këtë mjet. Nëse doni që faqja të mbajë matjet tuaja private, duhet të shkarkoni dhe instaloni mjetin në serverët tuaj.

6. Neustar

Ndërsa mjetet e tjera ju ofrojnë vende të shumta për të zgjedhur, përpara se të filloni testin tuaj, Neustar ka një qasje paksa të ndryshme. Pas sigurimit të URL-së tuaj, mjet teston shpejtësinë e faqes tuaj në katër lokacione të ndryshme njëkohësisht. Kjo ju lejon të shihni kohën e saktë që kërkon që faqja juaj të ngarkohet në vende të tilla si San Francisko; Washington DC; Dublin; dhe Singapori.

Kohët përkatëse të ngarkimit janë në një tabelë, kështu që duhet të identifikoni skedarët që ju nevojiten për të optimizuar për të përmirësuar kohën e ngarkesës së faqes tuaj. Ju gjithashtu keni mundësinë për të eksportuar rezultatet tuaja në PDF, të cilat mund t’i shkarkoni dhe shikoni më vonë.

7. Ndikimi i ngarkesës

Ndikimi i ngarkesës është një mjet falas i testimit të performancës në internet dhe i testimit të ngarkesës për aplikacionet tuaja të lëvizshme, aplikacionet në internet dhe faqet e internetit. Ai siguron të dhëna të mjaftueshme në lidhje me aftësinë e faqes tuaj për të trajtuar trafikun e faqes në internet. Gjithashtu, ajo mund të tregojë metrikë të ndryshme si “kërkesë për sekondë” dhe “kohë të ngarkesës së llojit të përmbajtjes” në një grafik.

Ju madje mund të bëni teste nga deri në 10 vende të ndryshme njëkohësisht, dhe mund të shtoni më shumë vendndodhje sipas kërkesës. Ndërsa mund të keni akses në shumicën e veçorive duke përdorur provën falas, duhet të regjistroheni në një nga planet premium nëse dëshironi diçka më të përparuar. Planet fillojnë me 89 $ / muaj.

8. YSlow

Zhvilluar nga Yahoo, YSlow është një plugin falas për shfletuesin tuaj. Shtë në dispozicion për shfletues të ndryshëm të njohur, si Opera, Firefox, Chrome dhe Safari. Mjeti analizon çdo faqe në internet që vizitoni pothuajse menjëherë. Ndërsa nuk ju siguron kohën e saktë të ngarkimit të faqes tuaj, ai ju jep deri në 20 gradë të ndryshme të performancës bazuar në rregullat e Yahoo për faqet me performancë të lartë.

Kjo nuk është e gjitha, sidoqoftë. Ai gjithashtu tregon statistikat rreth faqes, përmbledh përbërësit e faqes, ofron mjete për analizën e performancës dhe ofron sugjerime dhe këshilla të ndryshme për t’ju ndihmuar të përmirësoni performancën dhe shpejtësinë e faqes tuaj..

9. Analizuesi i faqeve në internet

Ndoshta një nga mjetet më të vjetra të testimit të shpejtësisë atje (versioni i tij i parë i lëshuar në 2003), Analizuesi i faqeve në internet mund të ndihmojë përdoruesit të përmirësojnë performancën e faqes së tyre. Pasi të futni URL-në, mjeti i fuqishëm do t’ju ofrojë një analizë përshkruese të faqes tuaj duke llogaritur dhe përmbledhur çdo element të faqes tuaj të internetit.

Mjeti i merr parasysh këto karakteristika dhe më pas vazhdon të ofrojë këshilla të vlefshme se si të përmirësoni kohën e ngarkimit të faqes tuaj. Ai gjithashtu përfshin rekomandimet e tij teknikat dhe praktikat më të mira të optimizmit të faqes.

10.Vendosja e faqes

PageScoring është një mjet tjetër i thjeshtë që ngarkon URL-në e futur dhe ofron një shfaqje të detajuar të kohëzgjatjes së secilës pjesë të përmbajtjes që mori për të ngarkuar. Ai do të tregojë jo vetëm kohën e përgjithshme, por edhe disa procese të tjera transmetuese që ndodhin kur dikush kërkon një sit përmes një shfletuesi Web, përfshirë kohën e shkarkimit, kërkimin e domain, madhësinë e faqes, kohën e lidhjes dhe më shumë.

Mbajtja e faqes është një nga mjetet më efektive kur bëhet fjalë për matjen e performancës së faqes tuaj në kohë reale sepse ofron përdoruesve një raport të performancës të thjeshtë dhe të thjeshtë për të kuptuar me një model minimalist.

11. DareBoost

DareBoost është një mjet relativisht i ri dhe ofron më shumë se 100 pika kontrolli të ndryshme kur analizoni shpejtësinë e faqes tuaj. Ai pastaj e rendit faqen tuaj me një rezultat që varion nga 0 dhe 100. Ju mund të përdorni mjetin për të testuar punën e faqes tuaj si në desktop ashtu edhe në celular, dhe do të zbulojë çështje të cilësisë dhe ngarkimit të kohës nga 10 vende të ndryshme (në varësi të vendndodhjeve ti zgjedh).

Rezultatet janë në një raport, të cilin prioritetet tuaja të përcaktuara do të ndahen. Ju madje mund të eksportoni raportin tuaj në PDF dhe të krahasoni performancën e faqes tuaj kundër të tjerëve. Përvec ofrimit të rekomandimeve për përmirësimin e shpejtësisë së faqes tuaj, mjeti gjithashtu ofron cilësi të kodit, aksesueshmëri dhe këshilla të SEO.

12. Optimizimi i faqeve Varvy

Zhvilluar dhe mirëmbajtur nga Patrick Sexton, Optimizimi i faqeve Varvy lejon përdoruesit të testojnë faqet në internet për çështje të shpejtësisë së zakonshme. Raportet e URL-së së dhënë ndahen në pesë seksione të veçanta, duke përfshirë “shërbimet e përdorura”, “diagramin e burimeve”, “çështjet e shpejtësisë së faqeve të gjetura”, si dhe “përdorimin e JavaScript”.

Ky mjet shpjegon atë që ju mund të rregulloni në faqen tuaj duke përdorur një qasje më grafike, por gjithashtu përfshin dokumentacionin se si mund të zgjedhni faqen tuaj me mësime informuese mbi përdorimin e caching të shfletuesit, duke mbrojtur rrugën kritike të bërjes dhe më shumë.

13. OctaGate SiteTimer

Ky është një mjet i thjeshtë, por i dobishëm që u mundëson përdoruesve individualë ose pronarëve të faqeve të internetit të monitorojnë kohëzgjatjen e nevojshme për përdoruesit për të shkarkuar një (ose më shumë) nga faqet e faqes tuaj. Pasi të siguroni URL-në që dëshironi të testoni, ai paraqet rezultatet në një grafik të shiritit, i cili përmban të gjitha artikujt në faqe dhe përmban informacion të vlefshëm si koha e fillimit të shkarkimit dhe kohëzgjatja e tyre.

Nëse doni të zbuloni objektet e faqes me ngarkim të ngadaltë, OctaGate SiteTimer mund t’ju ​​ndihmojë të identifikoni lehtë ato. Pastaj, nga ana tjetër, mund të zgjedhni ato objekte specifike për të përmirësuar shpejtësinë e faqes tuaj.

14. KeyCDN

KeyCDN është një mjet i lehtë dhe tepër i shpejtë për provën e shpejtësisë që siguron informacion të detajuar se si kryen faqja juaj. Ju mund të zgjidhni nga 10 vende të ndryshme në të gjithë botën dhe gjithashtu mund të vendosni t’i bëni rezultatet tuaja publike ose private. Mjet gjithashtu siguron një pamje paraprake vizuale në internet dhe prishjen e ujëvareve, duke ju lejuar të shihni shpejt kohën e ngarkimit, kërkesat PPTP, si dhe madhësinë e plotë të faqes në internet.

15.-Dotcom-monitor

me dotcom-monitoruar, ju keni shtatë shfletues të ndryshëm në internet dhe 23 lokacione të ndryshme për të zgjedhur, përpara se të filloni testin tuaj të shpejtësisë. Ajo që është unike për këtë mjet është që ju lejon të ekzekutoni të gjitha provat gjeografike njëkohësisht. Kjo, nga ana tjetër, ju kursen kohë pasi shumica e mjeteve të tjera vetëm ju lejojnë të bëni një provë individuale për secilin vendndodhje.

Gjetjet e testit janë në një raport, të cilin siti e ndan në pesë seksione të ndryshme, duke përfshirë “performancën”, “gabimet”, “përmbledhjen”, “hostin” dhe “tabelën e ujëvara”.

16. WebToolHub

Një nga mjetet më themelore të testimit të shpejtësisë, WebToolHub ju lejon të kontrolloni faqen tuaj për çështjet e ngarkimit dhe të sigurojë njohuri të vlefshme, të tilla si shpejtësia mesatare, madhësia e faqes, shpejtësia e shkarkimit dhe koha e ngarkesës në një format tabelar.

17. Zoomph

me Zoomph, mund të analizoni faqen tuaj për më shumë se 400 shkaqe të zakonshme të kohës së ngadaltë të ngarkimit pa pagesë. Ajo do të skanojë faqen tuaj të internetit dhe të paraqesë të dhëna në lidhje me performancën e saj. Sidoqoftë, për të hyrë në karakteristika të tjera, të tilla si monitorimi dhe raportimi, duhet të regjistroheni në një llogari provuese.

Mbi ty

Siç mund ta shihni, ekziston një gamë e tërë e mjeteve online të testimit të shpejtësisë nga të cilat mund të zgjidhni, ku secila ka një sërë karakteristikash të veta. Testimi i faqes tuaj rregullisht mund t’ju ndihmojë në mënyrë të konsiderueshme në zgjidhjen e problemeve të shpejtësisë me të cilat mund të përballeni. Sidoqoftë, duhet të siguroheni që përdorni gjithmonë mjetet e duhura!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map