19 coses a considerar abans de triar una plataforma de comerç electrònic

Els compradors en línia esperen experiències ràpides, personalitzades i sense problemes. Si la vostra botiga en línia no es lliura, perdreu les vendes que arribaran 414 mil milions de dòlars el 2018. Perdre la venda és només la punta de l’iceberg de males notícies.


Prepareu-vos per l’impacte de crítiques desfavorables. O encara pitjor, queixes a les xarxes socials que es tornen virals. “És tot el que necessito perquè els meus clients m’estimin?”

Aquesta és la raó principal per escollir una plataforma de comerç electrònic, però també t’hauria d’encantar. Abans de decidir un fabricant de botigues en línia, assegureu-vos que vagi més enllà de la venda.

Com triar el programari de comerç electrònic adequat

Els compradors fan llistes de compres. És també un enfocament intel·ligent per triar una plataforma de comerç electrònic. El que necessiteu depèn del que vengueu, però hi ha funcions clau que es troben a la part superior de la llista. Aquí hi ha què cal tenir en compte abans de triar:

1. Característiques

Les millors plataformes de comerç electrònic ofereixen una àmplia gamma de campanes i xiulets. Només un grapat és crucial. Centra’t en ells.

 • Complements i complements del carretó de la compra. Un lloc de comerç electrònic sense carro de la compra és com una botiga sense caixes registradores.
 • Opcions de pagament. Els vostres clients poden pagar com vulguin? Què passa amb els clients estrangers?
 • Plantilles i temes. No només molts, sinó bons que coincideixen amb el disseny del vostre lloc. La primera impressió del comprador fa o trenca la venda.
 • Seguretat del lloc. Busqueu plataformes que vagin més enllà del bàsic. Ofereixen protecció contra el frau i vigilància contra els pirates informàtics?
 • Creació de contingut. Una plataforma de gestió de contingut feble (CMS) pot inutilitzar una forta plataforma de comerç electrònic. Google promou les botigues en línia amb contingut que ajuda la gent a trobar coses.

2. Opcions de preus

Una mida no s’adapta a tots. Tampoc un preu. Opteu per una plataforma de comerç electrònic que us permeti sumar o restar allò que necessiteu. Però, com poden arribar als seus preus? Les millors i més flexibles plataformes es basen d’aquesta manera:

 • Pla, allotjament i eines
 • Característiques de compres i màrqueting
 • Back Office i seguretat
 • Ajuda i suport

El món funciona en cicles de facturació mensuals, i també ho fan la majoria de plataformes de comerç electrònic.

3. Plantilles (Temes)

Podeu dissenyar des de zero, però no us centrareu en vendre? Els proveïdors de programari de comerç electrònic ofereixen plantilles per facilitar-ho.

L’avantatge d’utilitzar una plantilla és que ja sabeu que funciona amb la vostra plataforma. L’inconvenient és que algunes plataformes tenen alguns temes.

Consulteu els fòrums de la comunitat en línia de la plataforma per saber què ha funcionat per a altres. Trobareu temes gratuïts o de baix cost creats per altres usuaris. Visiteu els seus llocs i vegeu el tema en acció.

Els dissenyadors independents ofereixen encara més opcions de plantilla. Sovint se centren a crear temes per a plataformes específiques.

4. Flexibilitat del disseny

El programari de comerç electrònic correcte pot estar en funcionament en poques hores. El desplegament ràpid pot comportar un sacrifici. Pot acabar rendint la flexibilitat del disseny.

Segons VeoPix, el 94% de les primeres impressions d’un usuari provenen del vostre disseny.

Aquest no és sempre l’objectiu d’una plataforma de comerç electrònic. Es centren a facilitar-vos la creació de la botiga. El resultat és comprar déjà vu per als clients que es pregunten: “No ho he vist abans?”

La vostra plataforma de comerç electrònic ha de poder integrar els elements de disseny de la vostra identitat de marca. La majoria de les plantilles són prou flexibles per això. Pregunta si no estàs segur.

5. Funcionalitat

La vostra botiga en línia és la connexió més important dels clients amb la vostra marca. Una mala experiència de compra pot danyar-la.

La solució de programari de comerç electrònic pot gestionar la quantitat de clients que vénen a la vostra botiga en línia? La capacitat és una funcionalitat crucial.

Les plataformes de comerç electrònic millor dissenyades ofereixen aquesta garantia, però no és suficient. Els clients esperen experiències personalitzades. Volen veure productes en funció de la seva ubicació geogràfica? Agraeixen els correus electrònics en funció de compres anteriors.

La funcionalitat crea això.

Poseu en pràctica la plataforma de comerç electrònic que esteu considerant per demostrar que poden personalitzar l’experiència del client.

6. Facilitat d’ús

La “plataforma de comerç electrònic” i el “programari del carretó de la compra” són dues coses diferents. Els dos us ajuden a gestionar la vostra botiga en línia i processar pagaments, però un és un subconjunt de l’altre. Assegureu-vos de saber quina és la que necessiteu.

Si necessiteu tota la solució, voleu una plataforma de comerç electrònic. Inclou allotjament, plantilles per al disseny, processament de pagaments, eines per a comerciants, màrqueting, seguretat i molt més.

Si ja teniu un lloc web, potser només necessitareu una forma de fer negocis amb els vostres clients. El programari del carretó de la compra és la millor opció.

Hi ha molts venedors que ofereixen qualsevol de les dues opcions. Basa la selecció en una resposta honesta a aquesta pregunta. Quina facilitat ha de ser la vostra interfície per executar la vostra botiga en línia? A continuació, poseu-vos a les sabates del client. La solució que trieu serà fàcil per a ells també?

7. Catàleg de productes

El vostre catàleg de productes és el dipòsit en línia de tots els articles que vengueu. Ha de promoure els elements que voleu empènyer. Al mateix temps, ha d’ajudar els vostres clients a trobar el que busquen.

Invertiu temps per mirar els camps de dades que proporciona una plataforma de comerç electrònic. Són inflexibles? Haureu de fer substitucions? És una solució que funcionarà en contra vostra, no per a tu. L’opció correcta també respon a aquestes preguntes:

 • El catàleg pot representar un producte amb diferents atributs? Hi ha limitacions?
 • Quantes categories i subcategories de productes poden suportar el catàleg?
 • Podeu posar un producte o subcategoria en més d’una categoria sense duplicar les dades?
 • Podeu associar accessoris i crear paquets?

8. Mida de la botiga

Les botigues de maons i morters tenen limitacions de mida, però la vostra botiga en línia no és correcte?

En teoria, no. Però encara cal fer un seguiment de l’inventari. Això us ajuda a esbrinar la capacitat que necessiteu. És una mica més complex del que podríeu pensar.

Si venen cinc productes que presenten 20 colors diferents, heu d’identificar i fer un seguiment de 100 articles. Assignareu cada element amb un SKU alfanumèric (unitat de conservació de magatzem).

Les plataformes de comerç electrònic més populars tenen preus lliscants en funció de la mida de la botiga. Per exemple, el nivell mensual de preus d’entrada a Shopify és de 14 dòlars, que ofereix 25 SKU. Sembla generós, però no n’hi hauria prou amb els vostres cinc productes en 20 colors.

Comproveu que la plataforma que voleu utilitzar és escalable. La majoria ofereix un número il·limitat, de manera que no us haureu de preocupar de quedar-vos sense.

9. Actuació

La velocitat i la importància Grup Aberdeen té les dades per demostrar-ho. El retard d’un sol segon en el temps de càrrega significa:

 • 11% menys de visualitzacions de pàgines
 • Disminució del 16% en la satisfacció del client
 • Pèrdua del 7% en les conversions

Les botigues en línia utilitzen moltes imatges. Es triga un temps a carregar-se. Associa’t amb la teva plataforma de comerç electrònic per optimitzar aquestes imatges, de manera que es carreguin ràpidament. Comença per vosaltres, però la vostra parella també us ha d’ajudar. Augmentaran el rendiment amb eines com les xarxes d’entrega de contingut (CDN)?

La base de dades de la botiga en línia també pot ser un coll d’ampolla de rendiment. Sobretot si teniu una gran selecció. Pregunteu a una plataforma de comerç electrònic com s’acosten a això. I, tot i que poseu l’atenció, pregunteu-los sobre la seva taxa d’aturada. Hauria de ser una cosa amb la qual volen presumir.

10. Solució de codi obert vs allotjament

El codi obert també s’anomena allotjament independent. Les solucions allotjades també es coneixen com SAAS (Programari com a servei). És la vostra elecció, però és la vostra adequada?

Depèn de tres factors principals:

 • El vostre pressupost
 • El vostre talent en la programació
 • Els requisits de la vostra botiga

A partir d’aquestes tres consideracions, aquí teniu per què la gent tria una solució allotjada:

 • Cost de la configuració. És baix. Els costos de personalització són moderats.
 • Habilitats. Podeu llançar-lo i mantenir-lo sempre que tingueu coneixements informàtics dignes.
 • Hosting. S’inclou en el cost.
 • Assistència. L’ajuda és una trucada telefònica.
 • Actualitzacions. No hi ha cap treball al final. El desenvolupador l’ha impulsat.

Aquí és per què la gent opta per Open Source:

 • Característiques. Millor flexibilitat per a la personalització.
 • Integració de programari de tercers. Teniu accés als fitxers arrel. Ets lliure de treballar amb qualsevol persona que t’agradi.

El pressupost és el factor decisiu per a la majoria. Els costos de configuració d’Open Source en fan l’opció més cara. Afegiu més costos per al desenvolupament continu. No deixa de ser una opció millor per a la flexibilitat total.

11. Integracions de tercers

Pot ser que la vostra solució de programari de comerç electrònic no ofereixi totes les funcions o funcions que necessiteu. Si no ho fa, haureu de connectar-lo a una solució que proporciona una altra persona. Les solucions de tercers afegeixen o amplien aquestes funcionalitats:

 • Sistemes de gestió de continguts. Gestiona l’experiència del client.
 • Gestió empresarial. Gestiona les dades de monstres.
 • Proveïdors de pagament. Gestiona la forma en què els clients et paguen.
 • Analytics i proves. Gestioneu com comercialitzeu als vostres clients.
 • Geolocalització. Gestiona l’experiència del client en funció de la ubicació.
 • Enviament i validació de l’adreça. Gestiona la logística de compliment.
 • Càlcul d’impostos. Gestioneu la vostra conformitat tributària local o global.
 • Compartició i ressenyes socials. Gestioneu com els clients difonen la paraula i us valoren.
 • Cerca. Gestioneu la manera en què la gent troba les coses a la vostra botiga en línia.
 • Màrqueting per correu electrònic. Gestiona la forma de mantenir-se en contacte amb els clients.

No sempre hi ha una coincidència perfecta. Podeu fer-lo perfecte sempre que sabeu que la plataforma de comerç electrònic que trieu funciona bé amb altres.

12. Màrqueting

ECommerce no vol vendre més. Les botigues en línia amb èxit creen relacions personalitzades amb els seus clients. La vostra plataforma de comerç electrònic us ha d’ajudar a proporcionar un valor més profund als compradors. Ha de passar abans, durant i després de la seva experiència de compra en línia.

Per això, necessitareu les eines adequades. Pot la vostra plataforma de comerç electrònic atraure més trànsit de llocs? També pot convertir els visitants en clients i augmentar les compres repetides? A més, pot analitzar com contribueixen els dòlars de màrqueting a la línia de fons?

Centreu-vos en aquestes tres àrees per saber-ho amb seguretat:

 • Conversió de clients. Nou de cada 10 visitants no van comprar res a la primera visita. Pot la vostra solució optimitzar les pàgines de productes o enviar correus electrònics per obtenir una experiència de retorn convincent?
 • Remàrqueting personalitzat. Pot utilitzar el comportament del lloc web i les dades d’usuaris individuals? Voleu que aquesta informació personalitzi les campanyes de correu electrònic. També us ajuda a combatre els carretons abandonats.
 • Seguiment i reconeixement d’ingressos. Pot connectar els punts entre els esforços de màrqueting i els dòlars gastats reals?

13. Passarel·les de pagament

Aquest és un servei que automatitza la transacció de pagament entre vosaltres i els vostres compradors. L’elecció és adequada si confia amb les respostes d’aquestes preguntes:

Com penseu demanar als clients que introdueixin les dades de pagament al vostre lloc?

Tens tres opcions.

 • A
  Un formulari de pagament al vostre lloc amb detalls publicats al vostre servidor. És la vostra experiència de checkout més suau per als vostres clients, però amb les precaucions de seguretat obligatòries. Això és perquè no és segur.
 • B
  iFrame o redirigeix. Es tracta d’un formulari segur emmarcat dins d’una pàgina del vostre lloc o redirigeix ​​els clients a una pàgina de pagament allotjada. Aquesta és l’opció més segura.
 • C
  Un formulari de pagament allotjat en un lloc remot. Les dades de pagament enviades des del navegador a una passarel·la de pagament segura (no a través del servidor).

Necessiteu un proveïdor de serveis de pagament o simplement una passarel·la de pagament i un compte de comerciant?

Obtenir un compte amb un proveïdor de serveis complets té dos avantatges. És més fàcil que obtenir un compte de comerciant. També hi ha menys despeses d’instal·lació i mensuals. Les taxes de transacció solen ser més elevades. Vés amb això si ets un petit comerciant.

Si sou un venedor més gran, podeu tenir un compte de comerciant. Necessiteu la tecnologia que es troba entre la vostra botiga en línia i les xarxes de pagament. Només heu d’anar a l’opció de passarel·la.

Enteneu els honoraris?

Les passarel·les de pagament i els comptes de comerciant tenen tarifes de servei. No tot és evident. Demaneu una programació completa perquè no us sorprengui.

La passarel·la de pagament fa el que necessita?

Diguem que vens alguna cosa que requereix pagaments recurrents dels clients. Algunes passarel·les de pagament no us poden ajudar. Assegureu-vos que la passarel·la de pagament que considereu us ajudarà als vostres clients.

14. Escalabilitat

No tothom necessita una plataforma de comerç electrònic que admet milers de SKU. I potser no envieu correus electrònics activats basats en l’activitat del carretó. Almenys no avui. Canvien les necessitats. Assegureu-vos que la vostra plataforma de comerç electrònic us pot ajudar a créixer perquè és escalable.

No sempre es tracta de creixement. Si veneu productes de temporada, podeu baixar i pagar menys? L’escalabilitat ha de funcionar en les dues direccions.

15. Informes i anàlisis

No podeu prendre decisions informades sense coneixement. Necessiteu visibilitat del que passa al vostre lloc web. Les dades són el teu amic. Voleu una plataforma de comerç electrònic generosa amb informes i eines d’anàlisi. Us han de proporcionar informació sobre:

Informes de comanda

 • Pagament
 • Repeteix les compres
 • Tendències de vendes
 • Principals clients

Informes de productes

 • Més vist
 • Productivitat
 • Principals categories

Informes de trànsit

 • Detall
 • Anàlisi de paraules clau
 • Visualitzacions de pàgines
 • Font

16. Compliment de la seguretat

Aquest és important. La seguretat de les dades de la targeta de crèdit és un assumpte greu. Si voleu acceptar el pagament d’aquesta manera, heu de seguir les normes estrictes de compliment. Si el compliment de PCI és un concepte estranger per a vostès, obteniu més informació aquí.

També ho heu de saber tot Certificats SSL. Són petits fitxers de dades que permeten als navegadors processar transaccions sensibles com ara compres en línia.

Una plataforma de comerç electrònic allotjat té cura del compliment de PCI per a vosaltres. També s’ocuparà d’assegurar el vostre certificat SSL. Ambdós esdevenen la vostra responsabilitat si aneu a la ruta del codi obert.

17. Arquitectura amigable amb SEO

Ja sabeu que les consultes del motor de cerca són la forma en què els clients troben els vostres productes. Les funcions d’optimització de motors de cerca varien amb les solucions de plataforma de comerç electrònic. Va des del absolut fins a tot el que necessiteu i potser haureu de pagar més.

Google valora les botigues en línia quan les paraules clau ajuden als compradors a trobar productes. La vostra plataforma ha de facilitar la creació i afegir aquest contingut a pàgines noves o existents. L’assistència general de SEO no és suficient. Busqueu aquestes funcions específiques:

 • URL de pàgina independents
 • Enllaços de navegació independents
 • Títols de pàgina independent
 • Descripcions de metàndols independents
 • Etiquetes ALT d’Imatges Independents
 • Títols independents H1

La majoria de les plataformes més importants ofereixen això, però no totes.

18. Mobile-friendly

A Google li encanta el mòbil. El seu algorisme de cerca inclou ara un dispositiu mòbil favorable com a factor de classificació. La vostra plataforma de comerç electrònic us ajudarà a donar la benvinguda als compradors de dispositius mòbils i tauletes?

Els programadors van crear el comerç electrònic per a navegadors web d’ordinadors. Aquesta estructura és massa rica per als navegadors mòbils. La resposta és un disseny sensible. Optimitza tot, des de l’arquitectura de la informació fins al procés de checkout.

Les principals plataformes de comerç electrònic ara ofereixen aquestes plantilles. Per mantenir-se competitius, ho han de fer. Quan reviseu aquestes plantilles, busqueu aquests distintius de disseny sensibles:

 • Botons grans
 • Navegació senzilla
 • Entrada de dades simplificada
 • Ús intuïtiu de la funcionalitat mòbil

19. Suport

La vostra botiga en línia està oberta les 24 hores. Si alguna cosa va malament, no feu vendes fins que no es resolgui el problema. Què tan ràpid pot obtenir ajuda?

Només perquè un proveïdor digui que tenen suport 24 hores al dia 7, això no vol dir que sigui en directe. I això no vol dir que sigui una assistència telefònica en directe. Després de l’horari comercial, només pot suposar assistència al xat.

No pots pegar suport immediat d’un ésser humà, però no és l’únic recurs. Consulteu les bases de coneixement de la plataforma. És un recurs sovint oblidat. També ho són els blocs, fòrums i preguntes freqüents. Els fòrums també són on trobareu queixes i frustracions. Una àrea reduïda dedicada a donar suport a problemes pot ser una bandera vermella.

El suport és una de les coses en les que potser no us en pensareu fins que no ho necessiteu. Aquest no és el moment de descobrir-lo que no estarà disponible a partir de les 22:00. o els caps de setmana.

Més enllà del preu

Els compradors en línia no tan sols busquen preu i producte. Ells esperen servei complet. És una expectativa que haureu de reflectir quan escolliu una plataforma de comerç electrònic. Obtindreu satisfacció als vostres compradors i això és el que genera vendes.

Comparteix l’enllaç amb nosaltres quan la teva botiga en línia s’obre per negocis!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me