GoDaddy vs. SiteGround: Melyik webhelyet kell választania?

Frusztráló lehet olyan webhely-szolgáltatót találni, amely leginkább megfelel az Ön igényeinek. Az egyik módja annak, hogy megkönnyítsék, a host-társaságok összehasonlítását egy-egy-egyben. Nézzük meg két jól ismert web hosting vállalkozást, amelyek mindegyike évek óta működik, a GoDaddy és a SiteGround.


Mind a GoDaddy, mind a SiteGround teljes körű szolgáltatást kínál, amelyek vonzóak a webmesterek számára. A GoDaddy-nek közel 13 millió ügyfele van, a SiteGround majdnem 500 000-et ad otthont. Mind a GoDaddy, mind a SiteGround megosztott tárhelyet, menedzselt WordPress tárhelyet, valamint VPS-t és dedikált szerverterveket biztosít. A GoDaddy Linux és Windows lehetőségeket kínál minden tervhez, míg a SiteGround csak Linuxot kínál.

A GoDaddy-t 2012-ben Fortune 100-nak nevezték el “Legjobb Vállalatnak, amelyben dolgozhatnak.” A GoDaddy ellentmondásos hirdetési kampányairól is ismert – különösen a legutóbbi Super Bowls során. A SiteGround-t a magazinok és a webes szervezetek elismerték, és számos „legjobb” díjat nyert.

1997-ben a Jomax Technologies nevű tanácsadó társaságként kezdték el, és 1999-ben Go Daddy néven átalakították. 2006-ban a két név egyesült, és a márka GoDaddy lett. A GoDaddy magánbefektetési csoport tulajdonában van, bár az alapító, Bob Parsons továbbra is a legnagyobb egyedi részvényes.

A SiteGround-et 2004-ben alapították, és egy magántulajdonban lévő társaság, amelynek székhelye Bulgáriában, Szófiában található – bár mint amint később a felülvizsgálatban látni fogja, világszerte jelen van.

Hasonlítsa össze a GoDaddy és a SiteGround teljesítményét

Contents

Uptime és megbízhatóság

Uptime monitor

üzemidő. Uptime számít. Ha webhelyét nem lehet megnézni, mert egy szerver nem működik, akkor elveszíti a nézőket.

A GoDaddy garantálja az üzemidő legalább 99,9% -át. Ha a webhely legalább 1% -ot esik egy hónap alatt a 99,9% -ról, akkor az adott hónap 5% -át jóváírják.

A SiteGround még erősebb garanciát nyújt legalább 99,9% -os rendelkezésre állásra. Ha a webhely 99,9% és 99% közé esik, akkor egy hónapos tárhely ingyenes; minden 99% alatti 1% -ért további egy hónap ingyenes.

Teljesítmény. A GoDaddy a Core i7 processzorokat használja a megosztott terveiben, a Xeons a VPS és a dedikált tervekben. A SiteGround kiszolgálók megváltoznak, mert évek óta nem ülnek ugyanazon a technológián. Az új módszerek vagy a gyorsabb technológiák bevezetésekor a SiteGround frissíti adatközpontjait – és nem csak az új felhasználók számára. Teljes frissítést végeznek, amikor frissítik. A megosztott tárhelyen ritkán hallunk arról is, hogy a SiteGround a Supercache-t használja minden tervéhez, nem csak a WordPress által kezelt webhelyhez, mint a legtöbb cég..

A GoDaddy-on tárolt hely tesztelésekor a terhelési idő 2,91 s volt, ez gyorsabb, mint a Pingdom-nal tesztelt webhelyek 56% -a. A SiteGround webhely tesztelésével a terhelési idő 1,2 s volt, ami a tesztelt helyek 87% -ánál gyorsabb.

Megbízhatóság. A GoDaddy fő adatközpontja az arizonai Phoenixben található, és két másik arizonai központot bérel a Mesában és a Scottsdale-ben. A GoDaddy más adatközpontokkal rendelkezik Chicagoban, Los Angelesben és Ashburnben (Virginia). Az európai központ Amszterdamban, az ázsiai központ pedig Szingapúrban található. Az adatközpontok tápellátása és hűtése redundáns és dízel biztonsági mentésekkel történik.

A SiteGround világszerte adatközpontokkal is rendelkezik, hogy jobban kiszolgálja nemzetközi ügyfeleit. Adatközpontok vannak Chicagóban, Londonban, Amszterdamban és Szingapúrban. Az adatközpontok tápellátása és hűtése redundáns és dízel biztonsági mentésekkel történik. 2015-ben a megosztott szervereket továbbfejlesztették a Linux-tárolók használatára, amelyek egyesítik a kiszolgálókat a hozzáférés felgyorsítása és a nagyobb megbízhatóság érdekében, és minden terv átváltott SSD-re tárolásra, valamint a MySQL-adatbázisokra.

Vélemény a GoDaddy és a SiteGround teljesítményről

Noha az üzemidő garantált mindkettőn, a GoDaddy ügyfelek nagy száma panaszkodik a leállásokról. A SiteGround jobb üzemidőgaranciával rendelkezik, és sokkal gyorsabb a terhelés és a válaszidő alatt az elvégzett tesztek során. A technológiának élvonaluk is van, mivel a jobb kiszolgálók fejlesztésekor teljes átalakításokat végeznek.

A GoDaddy és a SiteGround jellemzői

Hasonlítsa össze a legfontosabb szolgáltatásokat

A főbb jellemzők összehasonlítása

Jegyzet: Sokszor látni fogja a „korlátlan” vagy „nem mérlegelt” szót a fogadási tervben. Ne feledje, hogy ez nem azt jelenti, hogy „minden, amit tudsz használni”, hanem a host szolgáltató ezt ésszerű használatnak ”.

Domain regisztráció. Miközben mindkét host domain regisztrátor, a GoDaddy a világ legnagyobb regisztrálója, több mint 60 millió kezelt domain mellett. A GoDaddy egyéves ingyenes domain regisztrációt kínál kezdeti időtartamra, amikor a lejárat 12 hónap vagy annál hosszabb. A SiteGround egy évre ingyenes domain regisztrációt is kínál.

Weboldal-készítő. A GoDaddy rendelkezik a drag-and-drop felülettel a Webhely-készítővel, havonta 1 dollár promóciós árral kezdve. A SiteGround ingyenes és drag-and-drop interfész-webhely-készítőt is biztosít a Weebly Basic-hez.

adatbázisok. A választott tervetől függően a GoDaddy 10-től korlátlan MySQL-adatbázisokat kínál. A SiteGround korlátlan adatbázisokkal rendelkezik minden tervében.

E-mail fiókok. A GoDaddy 100–1000 fiókot kínál 100 MB – 1 GB tárhellyel, a tervtől függően. A SiteGround korlátlan e-mail fiókot és e-mail továbbítást biztosít minden tervében.

WordPress tárhely. Mind a GoDaddy, mind a SiteGround kínál kezelt WordPress terveket. A kezelt WordPress tervek általában többet fizetnek, mint egy szokásos megosztott terv. A biztonsági mentéseket és a frissítéseket azonban az Ön számára készítik el, ami lehetővé teszi, hogy a fontos dologra – a webhely tartalmára – összpontosítson.

Hajrá apuA GoDaddy négy tervvel rendelkezik. Ezek Basic, amely egy webhelyre korlátozódik, havi 25 000 látogató és 10 GB SSD tárhely. Deluxe egy weboldallal, 100 000 látogató és 15 GB tárhely. Végső soron két hely, 400 000 látogató és 30 GB-os SSD tárhely; és a Fejlesztő akár 5 webhelytel, 800 000 látogatóval és 50 GB SSD tárhellyel. Minden tervhez ingyenes domain tartozik, ha éves időtartamra rendel meg. A két legfelső szint szintén egy évig ingyenes SSL tanúsítvánnyal rendelkezik, és az Ultimate terv ingyenes siteLockot is tartalmaz.

SiteGround.A SiteGround három tervvel rendelkezik; Indítás, amely egy webhelyre és 10 GB tárhelyre korlátozódik, GrowBig 20 GB tárhellyel és GoGeek 30 GB tárhellyel. A GrowBig és GoGeek tervek korlátlan webhelyeket, ingyenes SSL-t biztosítanak egy évre, és prioritási státuszt biztosítanak a támogatási jegyeknél. A GoGeek terv hozzáadja a Git-et, kiszolgálónként kevesebb felhasználóval rendelkezik. Mindhárom tervhez tartozik egy ingyenes domain, ingyenes CDN, WordPerfect támogatás és korlátlan forgalom. A SiteGround nem korlátozza a látogatók számát. Ehelyett a CPU használatát a SiteGround méri, és figyelmeztetéseket küld a túlzott használat miatt.

e-kereskedelem megoldás. Mind a GoDaddy, mind a SiteGround ingyenes bevásárlókocsikat kínál a cPanel telepítőin keresztül, mint például a Magneto, a ZenCart, a PrestaShop és mások. A WP e-kereskedelem bővítményei, például a WooCommerce, mindkét állomástól elérhetők a WordPress webhelyek számára.

mentések. A GoDaddy webhelyről biztonsági másolatot készít és helyreállítási tervet készít havi díj ellenében megosztott terveivel, valamint ingyenes napi biztonsági másolatot készít a WordPress, VPS és dedikált tervekkel. A SiteGround napi mentéseket készít, amelyeket 30 napig tart, és azt is ajánlja a felhasználóknak, hogy készítsenek saját biztonsági mentéseket, és tárolják azokat webhelyen kívül.

Hosting biztonság. A GoDaddy ellenőrzi és proaktív módon cselekszik a DDoS fenyegetések ellen, és biztosítja azt, amit „CageFS-nek” hív. A CageFS lehetővé teszi felhasználói jogosultságok beállítását a tartalomhoz való hozzáférés korlátozására. A GoDaddy SpamAssasin-ot, valamint a BoxTrapper szolgáltatást nyújt az e-mail szűréshez.

Az e-mail szűrésére a SiteGround SpamAssasin szolgáltatást is biztosít. A SiteGround olyan egyedi szoftverrel rendelkezik, amely elkülöníti a problémákat okozó fiókokat. Ez megóvja webhelyét akkor is, ha a rossz webhely ugyanazon a megosztott szerveren található. A SiteGround a szervereket is valós időben figyeli, és szoftvere automatikusan reagál a legtöbb problémára emberi beavatkozás nélkül.

A GoDaddy ingyenes megosztott SSL-t biztosít a terveihez, a legfontosabb szinteken pedig a privát SSL ingyenes. A SiteGround legalacsonyabb szintű tervei kivételével az SSL tanúsítvány egy évre ingyenes.

A GoDaddy Windows vagy Linux lehetőségeket kínál minden tervéhez; A SiteGround szigorúan Linux-alapú.

Vezérlőpult. A SiteGround az ipari szabvány cPanel-t használja. A GoDaddy szintén használja a cPanel programot, de elvégezte a testreszabást, ami ismeretlenné teheti a rendszeres cPanel felhasználók számára.

Vélemény a GoDaddy és a SiteGround főbb jellemzőiről

Mindkét hosting cég olyan szolgáltatásokat nyújt, amelyekért számíthat arra, hogy sokkal többet fizet. A GoDaddy a domain regisztráció go-site. A SiteGround jobb tulajdonságai vannak a WordPress terveiben, és a korlátlan sávszélesség, az adatbázisok és az e-mail funkciók minden tervhez előnyt jelentenek a közepes és nagyobb méretű vállalkozások számára, valamint a nagy forgalmú webhelyekkel rendelkező egyének számára..

Hasonlítsa össze a GoDaddy és a SiteGround web hosting terveit és árait

Hosting tervek & Árazás

Az árazási tervek összehasonlítása

Jegyzet: Az árak folyamatosan változnak, mivel a promóciókat gyakran a hosting cégek üzemeltetik, hogy versenyképesek maradjanak. A promóciós árak általában csak az első szolgáltatási időszakra jók, így a hosszabb távra történő feliratkozás magasabb megtakarítást jelent. Általában a hosszabb távra történő feliratkozás, függetlenül a folyamatban lévő promóciótól, valószínűleg árat eredményez.

Hajrá apu. A GoDaddy három megosztott tervet kínál mind a Windows, mind a Linux opcióinál, és a szolgáltatások mindkettőnél hasonlóak. A gazdaságosság egy helyet, korlátlan sávszélességet és 100 GB tárhelyet tesz lehetővé 3,99 USD-ért. A Deluxe havonta 4,99 dollár, az Ultimate pedig 7,99 dollár havonta korlátlan weboldalt, korlátlan sávszélességet és korlátlan tárhelyet kínál. Minden tervhez tartozik egy ingyenes regisztrációs év az éves tervben. Az e-mail fiókok száma 100, 500 és 1000 lehet. A végső terv ingyenes SSL-t biztosít egy évre.

SiteGround. A SiteGround három közös tervet kínál. Az indítás lehetővé tesz egy helyet és 10 GB tárhelyet. A GrowBig és a GoGeek korlátlan számú webhelyet kínál, illetve 20 GB és 30 GB tárhelyet. Minden tervhez tartozik egy ingyenes domain regisztráció év, korlátlan e-mail fiókok, korlátlan forgalom, napi mentés és ingyenes CDN. A GrowBig és a GoGeek tervek prioritást élveznek a technikai támogatás és az ingyenes SSL egy évre. A GoGeek-terv kiszolgálónként kevesebb fiókot, a PCI-megfelelést és a Git-t tesz hozzá. Noha a SiteGround nem számolja a látogatókat az Ön sávszélesség-felhasználásával, megméri a CPU-felhasználást, és figyelmeztetést fog kiadni a CPU-erőforrások túlzott felhasználása miatt..

Kezelt WordPress tárhely

GoGaddy. A GoDaddy négy tervet kínál, az alsó kettő egy helyre korlátozódik, a két legfelső pedig 2 és öt megengedett. A GoDaddy a terv alapján korlátozza a látogatók számát havonta, és az SSD-tárhely mennyisége tervtől függően változik.

SiteGround: A SiteGround korlátlan látogatókkal és korlátozott tárhellyel rendelkezik három tervében. A GoDaddy ára 3,99 USD, 4,49 USD, 7,99 USD és 13,99 USD, míg a SiteGround ára hasonlóan 3,95, 7,95 és 14,95 USD..

VPS és dedikált szerver tárhely A GoDaddy több VPS-tervet kínál, öt Linux-ra és öt Windows-ra – a Windows-tervek havi 10 dollárba kerülnek. A SiteGround négy VPS-tervet kínál, az árak magasabbak, mint a GoDaddy. Mindkét házigazda a tervek egyedi konfigurálását kínálja. A GoDaddy tervek korlátlan sávszélességet kínálnak, míg a SiteGround tervek 5 TB sávszélességet kínálnak.

A SiteGround kevesebb dedikált tervet kínál, mint a GoDaddy, és ezek jelentősen magasabbak. A GoDaddy Windows tervei körülbelül 30 dollárral futnak, mint a Linux tervei. A SiteGround dedikált tervei gyorsabb kiszolgálókkal rendelkeznek, de a tervek kisebb sávszélességet tesznek lehetővé. A GoDaddy terveinek korlátlan sávszélessége van.

Credits. A GoDaddy különböző marketing krediteket kínál a helyétől függően. A SiteGroundnek nincs marketing kredite. Mindkettő domainneveket árusít, és a SiteGround és a GoDaddy egy ingyenes regisztrációs évet biztosítanak az új regisztrációhoz.

Pénzvisszafizetési garancia A GoDaddy és a SiteGround nem kérdéses pénz-visszatérítési politikákat kínál. A GoDaddy a szokásos 30 napos garanciát nyújtja éves és annál hosszabb időtartamra. Havi tervek esetén a GoDaddy teljes visszatérítése 48 órára korlátozódik, és ezt követően arányos. A SiteGround 30 napos pénz-visszafizetési garanciával rendelkezik minden tervéhez. Ha ingyenes domain regisztrációval rendelkezik a GoDaddy vagy a SiteGround szolgáltatásban, akkor visszatartják a domain regisztrációs díját, és Ön megtartja a domain nevet.

Vélemény a tárhely-tervek árképzéséről

Kizárólag az ár alapján a GoDaddy él. Az árak alkalmassá teszik a személyes oldalra vagy a blogra, vagy a kisvállalkozások számára. A SiteGroundnek jobb kiszolgáló-specifikációkkal és SSD-tárolással rendelkezik a terveihez, de korlátozott tárhely van a megosztott terveiben, ami visszatarthatja a nagyobb webhelyekkel rendelkező ügyfeleket.

Milyen egyszerű a GoDaddy és a SiteGround használata

Egyszerű használat

Mennyire könnyű kezelni a felületet

Vezérlőpult. Mind a GoDaddy, mind a SiteGround hasonló vezérlőpaneleket használ. A cPanel felhasználóbarát grafikus felülete az iparági szabvány, és rendelkezik a legtöbb olyan funkcióval, amely a webhely adminisztrációjához szükséges, könnyen azonosítható ikonok segítségével. A GoDaddy a legtöbb szokásos cPanel funkcióval rendelkezik, de egyéni felületet használ. A GoDaddy az ipari szabvány Plesket használja a Windows tervekhez.

Egy kattintással a Telepítő. A GoDaddy egyetlen kattintással telepíti az alkalmazásokat több száz alkalmazás számára a vezérlőpulton keresztül. A SiteGround több száz egy kattintással rendelkező alkalmazást is tartalmaz a Softaculous segítségével. Mindkettő egy kattintással telepíti a WordPress programot.

Weboldal navigáció. Mind a GoDaddy, mind a SiteGround weboldala tartalmazza az összes információt, amelyet tudnia kell a különböző tervek megismeréséhez. Mindkettő kényelmes táblázatokat tartalmaz a tervekben szereplő szintek összehasonlításához. A GoDaddy további termékeket kínál a tárhelyen kívül, így kissé zavaró a navigáció, és oldalain sok a görgetés.

Vélemény a könnyű használatról

Az egy kattintással rendelkező telepítők nagyon hasonlóak, mindkettő cPanel-t kínál (bár a GoDaddy módosítva van), és mindkét weboldal felhasználóbarát. Ezt hívhatja döntetlennek.

A GoDaddy és a SiteGround támogatása

Műszaki és ügyfélszolgálat

A felhasználói támogatás összehasonlítva

Az ügyfelek áttekintése alapján a GoDaddy nem jobb az átlagnál. Az ügyfelek véleménye alapján a SiteGround kiváló támogatást nyújt. A SiteGround államok várakozási ideje a támogatási jegyeken csak 10 perc. Mindkettőnek támogató személyzete van, amelyet barátságosnak és hozzáértőnek tekintnek.

Mind a GoDaddy, mind a SiteGround telefonnal, e-maillel és élő csevegéssel rendelkezik a nap 24 órájában. Mindkettőnek széles ismerete van oktatóanyagokkal és videókkal, és mindkettőnek van egy blogja. A GoDaddy a „GoDaddy garázsban” található blogja mellett informatív cikkeket is közöl.

Vélemény a felhasználói támogatásról

Mind a GoDaddy, mind a SiteGround többféle kapcsolatfelvételi módszert kínál, így a segítség megszerzése egyszerű. A GoDaddy támogatást az észrevételeket tevő ügyfelek többsége átlagosan vagy annál alacsonyabbnak értékeli, míg a SiteGround vélemények szerint a kiváló támogatás.

Felhasználói vélemények a GoDaddy-ről és a SiteGround-ről

felhasználói visszajelzések

A felhasználói értékelések összehasonlítva

Jegyzet: Soha ne használja az ügyfél-értékeléseket az egyetlen vagy legfontosabb forrásként annak eldöntéséhez, hogy melyik gazdagépet vegye igénybe. Annak ellenére, hogy ha valami folyamatosan felmerül az ügyfelek véleményében, érdemes fontolóra venni. A véleményeket általában szenvedélyesen teszik közzé, tehát a véleményeket közzétevő vásárlóink ​​többsége erős negatív vagy erős pozitív hozzáállással rendelkezik.

Negatív vélemények a GoDaddy és a SiteGround számára

Hajrá apu. A GoDaddy legtöbb negatív véleménye az ügyfélszolgálattal, az egyes tervekre szigorú korlátokkal és az állásidővel kapcsolatos panaszokról szól.

SiteGround. A SiteGround legtöbb negatív véleménye panaszkodik az automatikus megújításról szóló irányelvekkel és a figyelmeztetés hiányával kapcsolatban, mielőtt bezárná a webhelyet a CPU-használat fölösleges felhasználása miatt..

Pozitív vélemények a GoDaddy és a SiteGround számára

Hajrá apu.. A GoDaddy vásárlóinak pozitív véleményei kommentálják a domain regisztrációs szolgáltatásait és árait.

SiteGround. A SiteGround vásárlóinak pozitív véleményei dicsérik a támogatás gyorsaságát és hasznosságát, valamint a megbízhatóságot.

Vélemény a felhasználói véleményekről

A vélemények azt mutatják, hogy a GoDaddy úgy tűnik, hogy a domain regisztrátorra koncentrál, és a tárhely utógondolat. Összességében több pozitív vélemény van a SiteGround vásárlóitól.

Következtetés a GoDaddy és a SiteGround összehasonlításáról

Melyik tárhely a legjobb az Ön számára?

A legjobb platform kiválasztása

Mindkét hosting cégnek megvannak a jó vonásai és hátrányai.

A webhely kiválasztásának okai a GoDaddy felett:

 • Biztonság
 • Minden terv gyorsítótárazást használ
 • Ingyenes CDN

A GoDaddy kiválasztásának okai a SiteGround felett:

 • Alacsonyabb árak
 • Több webes terméket értékesít a tárhelyen kívül
 • Linux és Windows opciók minden tervhez

A GoDaddy lehet a legmegfelelőbb kezdőknek, mivel a webhelyhez kapcsolódó minden, a domain névtől az SSLig, a marketing és a SEO szolgáltatásokig, valamint az online könyvelésig, egy webhelyről származik. A tapasztaltabb webmesterek számára a GoDaddy túlságosan korlátozott lehet.

A SiteGround szintén korlátozza a tervben lévő tárolást, ami problémát jelenthet, de ez kis- és közepes méretű vállalkozások számára jól alkalmazható, különösen a kezelt WordPress tervekkel.

Alternatív megoldás, amelyet fontolóra kell venni egy webtárhely vásárlásakor az InMotion Hosting. A kezelt WordPress tervei olcsóbbak és gyorsabbak, mint a GoDaddy vagy a SiteGround tervek. Az InMotion 90 napos pénz-visszafizetési garanciát kínál, összehasonlítva a GoDaddy és a SiteGround 30 napos garanciáival..

Van kérdése a GoDaddy-ről vagy a SiteGround-ről? Mi volt a web hosting tapasztalata? Hagyja meg észrevételeit, és tudassa velünk.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map