GoDaddy vs. hálózati megoldások: melyiket érdemes használni?

Hasonlítsa össze a GoDaddy és a Network Solution hosting szolgáltatásait


A webtárhely-szolgáltató kiválasztása gyakran az utolsó lépés a webhely felállításának és működtetésének folyamatában, de nem szabad, hogy csak az első olyan webhelyet választja ki, amely az internetes keresés során felmerül. A web hosting szolgáltatások jelentősen különböznek az általuk kínált szolgáltatások között, ezért fontos, hogy kitaláljuk, ki szállíthatja csak azt, amire szüksége van.

Itt végezzük a munkát az Ön számára, miközben két nagy webtárhely-szolgáltatót – GoDaddy és Network Solutions – kutatunk és hasonlítunk össze. Feltesszük a fontos kérdéseket, és részletezzük azokat a funkciókat, amelyeket meg kell keresnie.

Mind a GoDaddy, mind a Network Solutions közismert cégek, amelyek hasonló szolgáltatási körrel rendelkeznek: domain név regisztráció, weboldalak, e-kereskedelem, web hosting, professzionális e-mail és online marketing.

A Network Solutions tárhelyszolgáltatása vállalkozásokat és szervezeteket céloz meg, és ezek középpontjában a weboldal első és középpontjában állnak. A GoDaddy piaca általánosabb, és mindenkire kiterjed, akik szeretnének webhelyet létrehozni.

Nincs valódi különbség a GoDaddy időtartamában, és a Network Solutions működött az üzleti életben: a GoDaddy-t 1997-ben alapították, míg a Network Solutions 1993-ban költözött az internetes arénába..

Körülbelül 730 000 webhelyet üzemeltetve a GoDaddy csaknem kétszer akkora, mint a Network Solutions, alig több mint 440 000 webhellyel – de ezek mindkettő szignifikánsan nagy számú, összehasonlítva e társaságok néhány versenytársával.

Hasonlítsa össze a GoDaddy és a Network Solutions teljesítményét

Contents

Uptime és megbízhatóság

Uptime monitor

üzemidő. Az üzemidő és a megbízhatóság két olyan funkció, amelyekkel nem kérdőjelezi meg, amíg a webhely le nem áll, és az olvasók vagy az ügyfelek nem tudják elérni. Mind a GoDaddy, mind a hálózati megoldások meghaladták a reklámozást, és az iparági szabvány 99,9% -os üzemidejét tették elérhetővé. A Network Solutions gyenge szélű, a hat hónapos időszak alatt egy független ellenőrző cég által megfigyelt, mért 100% -os üzemidővel rendelkezik.

Teljesítmény. A szakértők nagyra értékelik a GoDaddy-t a harmadik féltől származó mérési teszteknél; A felhasználói értékelések azonban vegyesek, és nagyon lassú és gyors töltési sebességeket is tartalmaznak. A GoDaddy mindegyik tárhely-terve korlátozott hozzáférést biztosít az adatok tárolására szolgáló gyors Solid State Device kiszolgálókhoz.

A Network Solutions a Professional Hosting és a Professional Plus csomagokkal kétszer olyan rendszeres feldolgozási sebességet kínál.

Megbízhatóság. Több adatközpont, lehetőleg különböző országokban, lehetővé teszi a webtárhely-szolgáltatás számára a webhelyek helyének megváltoztatását a kisebb terhelések, valamint az áram és más áramkimaradások előnyeinek kihasználása érdekében..

A GoDaddy hét adatközponttal rendelkezik az Egyesült Államokban, egy pedig Európában és egy Ázsiában. A Network Solutions nem az adatközpontok elhelyezkedésével, sem a karbantartásuk számával várható. A megbízhatóságot mindkét vállalat biztosítja redundáns energiaellátással, hűtéssel, izolált elektromos rendszerekkel és épület-megfigyelő rendszerekkel adatközpontjaikban.

Vélemény a GoDaddy és a hálózati megoldások teljesítményéről

Itt döntetlen – a Network Solutions pontokat szerez a sebességért, a GoDaddy pedig a világméretű adatközpontokért.

A GoDaddy és a hálózati megoldások jellemzői

Hasonlítsa össze a legfontosabb szolgáltatásokat

A főbb jellemzők összehasonlítása

Jegyzet: Noha a web hosting szolgáltatások széles skáláját kínálják, a web hosting sikere szempontjából kiemelten fontos szerepeinkre koncentrálunk.

Domain regisztráció. Itt nem lehet választani a GoDaddy és a Network Solutions között. A domain nevet mindkét vállalattól megvásárolhatja, és mindkettő lehetővé teszi a már meglévő domainek átvitelét.

Ezen felül mindegyik egy ingyenes domain nevet ad neked egyéves szerződéssel. Ne felejtsd el, hogy a domain névnek a Network Solutions általi megújítási ára hihetetlenen 37,99 USD évente fizeti a .com címet.

Weboldal-készítő. Ha a Network Solutions vagy a GoDaddy szolgáltatást használja, nem kell másutt mennie a webhely felépítéséhez.

A hálózati megoldásokhoz tartozó weboldalkészítő ingyenes, és ezzel meglehetősen kifinomult és vonzó webhelyet hozhat létre. A legtöbb ingyenes weboldal-készítő eszközzel ellentétben ezzel az eszközzel beilleszthet egy kódot a JavaScriptre és az alap HTML-re az oldalon.

A GoDaddy Weboldal-készítője (az a valódi neve) nagyon népszerű és jól áttekintett, hogy vonzó webhelyeket biztosítson. Havi díjat számít fel.

adatbázis. A GoDaddy SQL adatbázisokat kínál minden tervvel. A legmagasabb szintű GoDaddy Windows terv (az Ultimate) korlátlan MySQL adatbázisokkal rendelkezik. Nem világos, hogy a Network Solutions tervhez mely SQL-adatbázisok kapcsolódnak.

WordPress tárhely. A teljesen menedzselt WordPress-tárhely a GoDaddy és a Network Solutions oldalán is elérhető.

A GoDaddy lehetővé teszi a WordPress webhely létrehozását a GoDaddy környezetben, vagy a meglévő WordPress webhely beillesztését. A kezelt WordPress tárhely ingyenes napi biztonsági másolatot nyújt (egy kattintással visszaállítással) a WordPress webhelyekről, valamint interaktív áttekintéseket és oktatóvideókat..

Jelenleg 4 WordPress-terv van a GoDaddy-vel. Az alapterv egy WordPress webhellyel havonta 3,99 dollárra kezdődik, a legfejlettebb terv, a Fejlesztő pedig öt webhelyet és 800 000 látogatót kezel, havi 13,99 dollárért. A két első terv tartalmaz egy SSL tanúsítványt (70 dolláros érték). A szokásos tárhely-tervekhez hasonlóan az ingyenes domain tizenkét hónapos vagy annál hosszabb szerződésekkel is elérhető.

A WordPress beállítása a hálózati megoldásokon meglehetősen egyszerű: van egy ADD gomb az alkalmazás számára, és végigvezeti a beállítóvarázslón. A felhasználók azonban azt állítják, hogy nehéz megtalálni ezt a lehetőséget.

A Network Solutions rendelkezik a WordPress Secure szolgáltatással, amely kiszolgálókat használ, amelyek a WordPress maximális teljesítményéhez vannak konfigurálva. A WordPress Secure nagyon magas szintű biztonságot nyújt, amely megkeresi és eltávolítja a rosszindulatú programokat, és napi biztonsági másolatot készít. Ezenkívül biztonsági frissítéseket nyújt a WordPress platformhoz és a bővítményekhez.

A WordPress Secure tervekhez tartozik SSL tanúsítvány, korlátlan tárolási és sávszélesség, valamint 60 napos beállítási támogatás. A költség havi 35 dollárnál kezdődik egy éves szerződés esetén, bár kedvezményes, ha éves kapcsolattartót vesz.

e-kereskedelem megoldás. A Network Solutions Hosting és a GoDaddy az e-kereskedelemhez kissé eltérő módon közelít meg.

A GoDaddy segítségével havonta díj ellenében hatékonyan vásárolhatja meg az e-kereskedelem üzletét dobozban – egy weboldalon, a webhelyen és a QuickCart-on (saját védett kosár). Boltja a GoDaddy-nél maradhat, miközben növekszik, korlátlan számú termékkel, saját kuponokkal és azzal a lehetőséggel, hogy üzletet nyithasson a Facebookon,

A Network Solutions három e-kereskedelmi csomagot kínál, amelyek havi 7,89 dollárral kezdődnek, és tartalmaznak egy vezérlőpanelt, ahonnan mindent kezelhet. Mindhárom terv korlátlan adatátvitellel rendelkezik, tökéletesen akkor, amikor az üzlet tranzakciói növekednek. Különböző fizetési lehetőségek vannak, például a Paypal és a Google Checkout. A kirakat-készítő eszköz nem olyan felhasználóbarát, mint a Network Solutions web-készítő eszköz.

mentések. Bármit is nyújt a web hosting szolgáltatása a biztonsági mentések készítéséhez, határozottan azt tanácsoltuk, hogy Ön felelős a saját webhelyének a saját módján történő biztonsági mentéséért. (Csak azt szeretnénk, ha ragaszkodnánk hozzá!).

A GoDaddy és a Network Solutions mindazonáltal nyújt néhány biztonsági mentési szolgáltatást az Ön számára.

A GoDaddy felszámolja a biztonsági mentési és helyreállítási szolgáltatásokat. Automatikus napi biztonsági másolatot kap, a rendelkezésre álló adatmennyiséggel.

A Network Solutions ingyenes éjszakai biztonsági másolatot nyújt, de megismétli, hogy mennyi adatot tárolhat a folyamat során. Ezeket a biztonsági mentéseket hét napig őrzik. Havi díjért hozzáférhet az AnyTime On Demand biztonsági másolathoz, amely lehetővé teszi három további biztonsági másolat tárolását, maximum 5 GB lemezterületre..

Hosting biztonság. A biztonság a web hosting szempontjából komoly szempontot jelent, és a vállalat adatközpontjában lévő szerverek fizikai biztonságán túl az ön adatai felé is átkerül.

A GoDaddy havi díj ellenében biztosítja a SiteLock szolgáltatást a webhelyén található minden rosszindulatú program keresésére és eltávolítására. SSL-tanúsítványt is megvásárolhat a webhelyére bevitt érzékeny adatok védelme érdekében.

A Network Solutions biztonsága (havi) árat is fizet. Csak a legmagasabb szintű Professional Plus tárhelytervhez tartozik ingyenes SSL tanúsítvány; minden más vásárlónak saját magát kell megvásárolnia a Network Solutions segítségével.

A TRUSTe havi díj ellenében is elérhető, ha adatvédelmi irányelvet szeretne, és névleges díj ellenében hozzáadhatja a SiteLock-ot, ha éves szerződése van. A Network Solutions havi díj ellenében nsProtect Safe-t is kínál hackerek ellen; Ez a szolgáltatás a szerver üzemidejének figyelését is biztosítja 5 perces időközönként.

Vezérlőpult. A GoDaddy és a Network Solutions egyaránt az iparági szabványos cPanel változatát használják vezérlőpanel-interfészként Linux webtárhelyükhöz. A GoDaddy az Odin Plesk vezérlőpultját is biztosítja a Windows web hosting lehetőségéhez.

Vélemény a GoDaddy és a hálózati megoldások főbb jellemzőiről

A GoDaddy megnyeri a szolgáltatások osztályát. Weboldal-készítője egyszerűen használható, és néhány gyönyörű oldalt készíthet; e-kereskedelmi megoldása egy egyszerűen beállítható üzlet a dobozban.

Hasonlítsa össze a GoDaddy és a Network Solutions webtárhely-terveit és árait

Hosting tervek & Árazás

Az árazási tervek összehasonlítása

Jegyzet: Azt tanácsoljuk, hogy az árak összehasonlításakor mindig olvassa el a finomnyomást. A legtöbb hálózati szolgáltató kedvezményes árakat kínál az Ön kezdeti időszakára, de az alacsony árak általában két- vagy hároméves szerződésre vonatkoznak. Az árak ekkor felmegynek a szokásos költséghez, amely gyakran meglehetősen magas is lehet. Vigyázzon a kiegészítőkre is, mint például a biztonság és a weboldalkészítő eszköz.

Hajrá apu. A GoDaddy három Linux webtárhely-tervet kínál, az Alap, a Deluxe és az Ultimate szoftvert, és mindegyik alapértelmezett szerződése 36 hónap. Az összes itt megadott ár a három éves futamidő kedvezményes ára.

Az alapterv havonta 3,99 USD csak egy weboldalra és 100 e-mail címre – ez jó a kezdéshez. Felmegy a Deluxe havonta 4,49 dollárral, korlátlan webhelyekkel és 500 e-mail címmel. Az erősen meglátogatott webhelyek vagy az e-kereskedelemmel foglalkozó üzletek esetében érdemes megnézni a havi 7,99 dolláros Ultimate-ot. Minden terv korlátlan sávszélességgel és ingyenes domainnel rendelkezik éves, vagy hosszabb szerződéssel.

A Windows webtárhely-tervei a GoDaddy-vel hasonlóak, de mindegyik csomaghoz különféle számú SQL és MYSQL adatbázist tartalmaznak. Itt újra érvényes kedvezményes árak és hároméves szerződések. Az egyik weboldal gazdasági terve havi 3,99 dollár, a Deluxe terv (korlátlan helyek, sávszélesség és tárolás) pedig havonta 4,49 dollár. Korlátlanul minden az Ultimate terv jellemzője, havonta 7,99 USD. Mint korábban, minden tervnek van egy ingyenes domainje, legalább 12 hónapos szerződéssel.

A GoDaddy a VPS, a Cloud és a Dedikált webtárhely-terveket kínálja webhelyének Pro szakaszán keresztül.

Hálózati megoldások. Három Linux hosting csomag választhat a Network Solutions segítségével. Az alapterv, a Webtárhely, havi 9,96 dollár egyéves időtartamra. A lemezterület korlátozott, és 1000 e-mail fiókja van. A professzionális tárhely havonta 15,78 USD (egyéves szerződés) korlátlan lemezterületet és e-mail mezőket és gyorsabb sebességet eredményez. A legfontosabb terv a Professional Plus, havi 21,62 dollárért (ez egy évre szól), amely éppen hozzáad SSL tanúsítványt. Minden csomaghoz tartozik egy ingyenes (helyesírási) műszaki tanácsadója, aki segítséget nyújt a műszaki FTP és biztonsági ügyekben.

De itt nagyon zavaros a hálózati megoldások. A GYIK oldalon található tárhely-csomagok Essential, Professional és Premium kategóriákban vannak azonosítva, valamint azok a árak, amelyek sokkal drágábbak, mint a honlapon szereplők..

A három terv összekapcsolt összehasonlítási táblázata azonban a havi árak újabb változatát mutatja. Lehet, hogy ezek az Advanced Hosting tervek, de ez nem túl világos. A Legjobb ajánlatok oldalon van még egy ár, magyarázat nélkül a különbségre.

A Network Solutions két VPS-tárhely-csomagot kínál: az Essential Hosting kezdő webhelyekhez, a Professional Hosting pedig jobb a nagy forgalmú webhelyekhez.

Pénzvisszafizetési garancia: A GoDaddy jól megfogalmazott visszatérítési politikával rendelkezik a web hosting előfizetők számára. A GoDaddy előfizetői előfizetőknek 48 órája van a visszatérítés igénylésére. Az éves szerződéssel rendelkezőknek viszonylag nagylelkű 45 napjuk van az összes pénzük visszatérítésére; ezt követően visszatérítésük arányos. Meg kell indokolnia, hogy elmondja a szerződését.

A Network Solutions visszatérítési politikája nem érhető el a weboldalán, és az a vevőszolgálati személy, akivel kapcsolatba léptünk, sem az információt sem találta..

Vélemény a tárhely-tervek árképzéséről

A GoDaddy a vitathatatlan nyertes, pontos információkkal az árairól és politikájáról. A Network Solutions információ ellentmondásos és még nem is létezik, ezért nehéz megtudni, hogy mennyit tartozol nekik, vagy hogy visszatérítheti-e pénzét, ha meggondolja magát..

Milyen egyszerű a GoDaddy és a Network Solutions használata

Egyszerű használat

Mennyire könnyű kezelni a felületet

Vezérlőpult. A Network Solutions és a GoDaddy vezérlőpaneleit mind az ipari szabvány cPanelre alapozták.

A Network Solutions verzió alapos, de összetett felületet biztosít. A kezelőpanel speciális funkciói túl zavaróak lehetnek az újszülöttek számára, és annyira tele van olyan dolgokkal, amelyeket tehet, hogy néha nehéz bármit megtalálni: maga az alkalmazás-könyvtár négy kattintást temetett el.

A GoDaddy saját cPanelt készített, módosítva a megjelenést, hogy megfeleljen a GoDaddy stílusának, és egyéni ikonokkal egészítette ki a felületet, hogy könnyebben használható legyen..

Egy kattintással a Telepítő. A GoDaddynek több mint 125 Linux és 50 Windows alkalmazásja van, mindegyik egy kattintással telepíthető. De ezeknek az alkalmazásoknak a teljes listája nem érhető el, mielőtt feliratkozik a web hosting szolgáltatásra. A Network Solutions egy kattintással történő telepítést hirdet a WordPress számára.

Weboldal navigáció. Sem a GoDaddy, sem a Network Solutions webhely nem tartalmaz információs felületet és központot az olvasás megkönnyítése érdekében. A GoDaddy webhelye rendetlen, de a lapok egyértelműen vannak megcímkézve, és az információ ott van, annak ellenére, hogy le kellene fúrnia a keresést..

Ezzel szemben a Network Solutions webhely ellentmondásos információkat tartalmaz, különösen a tervekről és az árakról, és hiányzik néhány lényeges információ, ideértve az egyes csomagok teljes listáját is..

Vélemény a könnyű használatról

A GoDaddy ismét előjön itt. A webes terv kiválasztása egyszerű, és tudja, mit kap. Miközben a GoDaddy cPlanelje nem szabványos, a tanulási görbe enyhe, és az egyéni ikonok meglehetősen intuitívak. Ezzel szemben nagyjából sötétben van a Network Solutions szolgáltatással, amit vásárol, mennyit fog kerülni, és hogyan használja fel azt, amit kap.

A GoDaddy és a hálózati megoldások támogatása

Műszaki és ügyfélszolgálat

A felhasználói támogatás összehasonlítva

Sajnos, sajnos, az ügyfélszolgálati csoport tagjai az új legjobb barátokvá válnak, ezért alapvető fontosságú, hogy elérje és megértse őket, amikor erre szükség van. Sem a GoDaddy, sem a Network Solutions nem rendelkezik csillagközi ügyfél-támogatási lehetőségekkel.

A GoDaddy támogatási csoportjának eléréséhez használhatja a telefont, vagy elérheti az élő csevegési funkción keresztül – és a telefonszám nem díjmentes. A GoDaddy összes támogató csoportja USA-ban található, Iowában és Arizonában. A támogatás minősége meglehetősen magas, különösen egyértelmű és kevésbé összetett problémák esetén. A GoDaddy viszonylag kiterjedt tudásbázissal és video oktatóanyagokkal is rendelkezik.

A Network Solutions telefonos támogatást is kínál, ezúttal ingyenes telefonszámmal az Egyesült Államokban és Kanadában; Egyes vonalak csak korlátozott ideig állnak rendelkezésre. A telefonhívások az Egyesült Államok és Kanada ügyfelei számára ingyenesek. Ha segítségre van szüksége e-mailben, akkor már ügyfélnek kell lennie. A tudásbázison számos GYIK és video oktatóprogram található, és havi díjért megvásárolhatja a MyTime támogatást fejlett web-szakértőktől..

Vélemény a felhasználói támogatásról

A kettő közül a GoDaddy jobb ügyfél-támogatási lehetőségeket kínál, egy élő csevegési funkcióval azok számára, akik nem kényelmesek angolul beszélni egy műszaki támogató személlyel. Egyik cég sem ismert kiváló támogatásáról.

A GoDaddy és a Network Solutions felhasználói áttekintése

felhasználói visszajelzések

A felhasználói értékelések összehasonlítva

Jegyzet: A webtárhely-szolgáltatók jelenlegi felhasználói belső története meghallgatása segít azonosítani a szolgáltatások erősségeit és gyengeségeit. Ne feledje, hogy az emberek inkább a problémákra panaszkodnak, mint azokért, amelyek jól működnek számukra.

Negatív vélemények a GoDaddy és a Network Solutions számára

Hajrá apu. Az állásidő és a „weboldal nem érhető el” problémák a GoDaddy számára a legkisebb figyelmet. Az embereket is idegesítő tényező a néha zavaros számlázási gyakorlat, valamint az a nehézség, hogy az embereket elérjék a kettős díjak visszavonására vagy a szerződések felmondására. A GoDaddy webhely kissé agresszív eladási technikái szintén panaszokat vetnek fel.

Hálózati megoldások. Az eladás olyan hálózati megoldásokkal szembeni panasz is, akik elégedetlenek abban, hogy meg kell vásárolniuk egy meglehetősen szokásos alapvető csomagot, majd fizetniük kell a szükséges bitek és darabok hozzáadása érdekében. A cPanel felület a fiatal webmesterek kritikájáért is szolgál a hosszú tanulási görbe és a nem intuitív navigáció miatt..

Pozitív vélemények a GoDaddy és a Network Solutions számára

Hajrá apu. Azok az emberek, akik szeretnének egy induló weboldalt, és nem törődnek egy nagyvállalattal, és mindezekkel együtt dicsérik a GoDaddy-t. Az árak versenyképesek, és bárhol mindent meg lehet vásárolni egy helyen, akár csomagba csomagolva is, egyszerűvé teszik web-létrehozó életüket.

Hálózati megoldások. Az értékelők kedvelik a Network Solutions-t, hogy az üzleti tulajdonosokra és az őket irányító szolgáltatásokra összpontosít. Az e-kereskedelem széles skálája különösen lelkes közönséget talál. A WordPress felhasználók nagyra értékelik a Network Solutions által a WordPress gazdagépen elért nagy biztonságot.

Vélemény a felhasználói véleményekről

Mindkét webtárhely-szolgáltató számára vegyes véleményező van, több negatív, mint pozitív. A GoDaddy elleni sok vállalat azt állítja, hogy ez egy nagyvállalat, és az emberek utálják a mindkét weboldalon található eladási figyelmet..

Következtetés a GoDaddy és a hálózati megoldások összehasonlításáról

Melyik tárhely a legjobb az Ön számára?

A legjobb platform kiválasztása

Mindkét hosting cégnek megvannak az előnyei és hátrányai.

A GoDaddy hálózati megoldások közötti választásának okai:

 • Megvásárolhatja az összes webes építési igényt egy csomagban
 • Nagy, bevált, megalapozott cég
 • Linux és Windows web hosting is elérhető
 • A professzionális tárhelycsomagok növekedéshez vezetnek
 • Egy kattintással történő telepítés több száz alkalmazás számára
 • Integrált e-kereskedelmi csomag

A hálózati megoldások tárhelyének kiválasztásának okai a GoDaddy felett:

 • Fókuszban az üzleti
 • Biztonságos, menedzselt WordPress tárhely
 • Nagyon csekély szélű üzemidőben

A Network Solutions az üzleti alkalmazásokkal rendelkező emberekre összpontosít, akik szeretnének létrehozni egy internetes jelenlétét. Ha tapasztalt WordPress-tulajdonos vagy, akkor érdemes megnézni a kezelt WordPress-tárhely biztonságát a hálózati megoldásokon.

Ezen túlmenően, az összehasonlítási áttekintés alapján nem igazán ajánlhatjuk a GoDaddy felett, mint tárhelyszolgáltatónak. A GoDaddy webhelyén található egyablakos vásárlás kényelme egy weboldal létrehozására és működtetésére vonzó lesz a kezdő webhelytulajdonosok számára, valamint azok számára is, akik nem akarnak túl sokat koncentrálni a webmester technikájára..

A GoDaddy tervek szintén olcsóbbak (gondolunk), mint a hálózati megoldásokon elérhető sok változat.

A GoDaddy és a Network Solutions vonzó lehetőségeket kínálnak webtárhely-szolgáltatásként, de egyikük sem nyújthatja meg azt, amire szüksége van. Ha kisebb társaságot és rugalmasabb tárhely-terveket keres, nézd meg a Kis narancs oldalt.

Az összes tárhely-terv korlátlan domainekkel érkezik, de korlátozza a lemezterületet és a sávszélességet, tehát nem fizet az erőforrásokért, soha nem fogja használni. Ezenkívül megkapja a nagyon népszerű és magasra értékelt ingyenes Weebly webes készítő eszközt.

Van kérdése a GoDaddy-vel vagy a Network Solutions-rel kapcsolatban? Különböznek-e tapasztalatai attól, amit kutatásaink mutatnak? Ön valódi kapcsolatai teljesen más szolgáltatóval vannak? Hagyja meg észrevételeit, és tudassa velünk.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map