GoDaddy vs. FatCow: Melyiket kell használni?

Megpróbálta kiküszöbölni az összes zavart, és megtalálta-e az Ön weboldalainak megfelelő web hosting szolgáltatót? Itt van egy összehasonlítás két olyan vállalkozásról, amelyek az 1990-es évek óta működnek – a GoDaddy 1997-ben kezdődött, a FatCow 1998-ban..


A GoDaddy egy jól ismert domain regisztrátor, de 13 millió ügyfelet is üzemeltet. A FatCow arra összpontosít, hogy egyszerűbbé tegye a dolgokat az ügyfél számára azáltal, hogy kiküszöböli azt, amit „techno-babble-nek” hívnak. Mind a GoDaddy, mind a FatCow megosztott tárhelyet, felügyelt WordPress-t, VPS-t és dedikált szerverterveket készített. A GoDaddy Linux és Windows lehetőségeket kínál minden tervhez; A FatCow Linux alapú. A GoDaddy és a FatCow megosztott tárhelyet, menedzselt WordPress tárhelyet, valamint VPS-t és dedikált szerverterveket biztosítanak. Az Arvixe mind Linux, mind Windows opciókkal rendelkezik, míg az iPage csak Linux.

A GoDaddy számos „legjobb” díjat nyert és hírhedt lett ellentmondásos hirdetési kampányaival. 2012-ben a Fortune 100 „Legjobb társaság, amelynek dolgozni kell” nevet kapta. A FatCow számos díjat is nyert – bár a „best of” kitüntetések nagy részét a 2000-es évek elején – közepén ítélték oda..

1997-ben a Jomax Technologies, a Go Daddy 1999-ben, majd 2006-ban GoDaddy-ként (a két név kombinálva) a GoDaddy magánbefektetési csoport tulajdonában van – bár az alapító Bob Parsons továbbra is a legnagyobb részvényes. A FatCow-t az Endurance International Group (EIG) 2007-ben vásárolta meg.

Az EIG számos webtárhely-szolgáltatóval rendelkezik, de saját eredeti névvel üzemelteti őket. Bár nem klónok, hasonlóak, és ha problémája merült fel egy EIG tulajdonában lévő gazdagéppel, ugyanazok a problémák lehetnek egy másik EIG tulajdonában lévő gazdagéppel.

Hasonlítsa össze a GoDaddy és a FatCow teljesítményét

Contents

Uptime és megbízhatóság

Uptime monitor

üzemidő. Az Uptime az egyik legfontosabb dolog, amelyet egy webgazda nyújthat. Ha szervereik nem működnek, akkor a webhely nem működik, és elveszítik a nézőket és az ügyfeleket. A GoDaddy garantálja az üzemidő legalább 99,9% -át. Ha a webhely legalább 1% -ot esik egy hónap alatt a 99,9% -ról, akkor az adott hónap hostolási díjának 5% -át jóváírják. A FatCow nem garantálja az üzemidőt.

Teljesítmény. A GoDaddy a Core i7 processzorokat használja a megosztott terveiben, a Xeons a VPS és a dedikált tervekben. A FatCow SSD tárolást használ a WordPress Essentials tervében.

A GoDaddy-on tárolt hely tesztelésekor a terhelési idő 2,91 s volt, ez gyorsabb, mint a Pingdom-nal tesztelt webhelyek 56% -a. Egy hasonló FatCow webhely 2,54 másodperc alatt töltődött be, ami a tesztelt helyek 62% -ánál gyorsabb.

Megbízhatóság. A GoDaddynek van egy adatközpontja, amelynek tulajdonában van az arizonai Phoenixben, és bérel két másik arizonai központot, Mesát és Scottsdale-t. A GoDaddy más adatközpontokkal rendelkezik Chicagoban, Los Angelesben és Ashburnben (Virginia). Az európai központ Amszterdamban, az ázsiai központ pedig Szingapúrban található. Az adatközpontok tápellátása és hűtése redundáns és dízel biztonsági mentésekkel történik.

A FatCow két adatközpontot használ a Bostonban, Massachusetts körzetében. Az adatközpontok 24 órás, 7 órás felügyelettel rendelkeznek a biztonság és kezelés érdekében. Teljes redundáns és megbízható redundáns internetkapcsolatokkal is. Az adatközpont-kiszolgálók terheléselosztással rendelkeznek, és NetApp-fürtöket használnak, ami javítja a sebességet és a megbízhatóságot.

Vélemény a GoDaddy és a FatCow teljesítményről

A FatCow nem rendelkezik uptime garanciával, ami aggodalomra adhat okot, bár a FatCow valamivel gyorsabb, mint a GoDaddy, a betöltési idő és a válasz tesztjén.

A GoDaddy és a FatCow jellemzői

Hasonlítsa össze a legfontosabb szolgáltatásokat

A főbb jellemzők összehasonlítása

Jegyzet: Sajnos, bár ezek a web hosting cégek körében népszerű szavak, a „Korlátlan” vagy a „nem mérhető” nem azt jelenti, hogy „minden felhasználható”. Ehelyett arra utal, amit a fogadó cég „ésszerű használatnak” tart.

Domain regisztráció. Míg mindkét host domain regisztrátor, a GoDaddy az iparág legnagyobb regisztrálója, több mint 60 millió kezelt domain mellett. A GoDaddy egyéves ingyenes domain regisztrációt kínál kezdeti időtartamra, amikor a lejárat 12 hónap vagy annál hosszabb.

A FatCow egy évre ingyenes domain regisztrációt és ingyenes domain-átadást is kínál, ha máshol regisztrált, és át akarja helyezni a FatCow-ba..

Weboldal-készítő. A GoDaddy rendelkezik a Webhely készítővel, amelynek drag-and-drop interfésze van, havonta 1 dollár promóciós árral kezdve. A FatCow ingyenes Weebly Basic szolgáltatást kínál, amely ötoldalas webhelyekre korlátozódik. A Pro verzió felár ellenében elérhető.

adatbázisok. A választott tervetől függően a GoDaddy 10-től korlátlan MySQL-adatbázisokat kínál. A FatCow korlátlan MySQL adatbázisokkal rendelkezik minden tervében.

E-mail fiókok. A GoDaddy 100–1000 fiókot kínál 100 MB – 1 GB tárhellyel, a tervtől függően. A FatCow korlátlan e-mail fiókkal és e-mail továbbítással rendelkezik minden tervében.

WordPress tárhely. A GoDaddy és a FatCow felügyelt WordPress-terveket kínálnak. Noha a kezelt WordPress tervek általában egy kicsit többet fizetnek, a műszaki oldalt, például a szoftver frissítését és javítását, a házigazda végzi Önnek – ez lehetővé teszi, hogy a webhely tartalmára összpontosítson..

Hajrá apuA GoDaddynek négy WordPress-terve van. A Basic, amely egy webhelyre korlátozódik, havi 25 000 látogató és 10 GB SSD tárhely. Deluxe egy weboldallal, 100 000 látogató és 15 GB tárhely. Végső soron két hely, 400 000 látogató és 30 GB-os SSD tárhely; és a Fejlesztő akár 5 webhelytel, 800 000 látogatóval és 50 GB SSD tárhellyel. Minden tervhez ingyenes domain tartozik, ha éves időtartamra rendel meg. A két legfelső szint szintén egy évig ingyenes SSL tanúsítvánnyal rendelkezik, és az Ultimate terv ingyenes siteLockot is tartalmaz.

Kövér tehén.A FatCownak két WordPress-terve van, a Starter és az Essential. Mindkettőnek korlátlan tárhely, korlátlan számú webhely megengedett és korlátlan sávszélesség. A fő különbség az, hogy az Essential storage SSD (a Starter nem), és az Essential fokozott biztonságot tartalmaz.

e-kereskedelem megoldás. A GoDaddy ingyenes bevásárlókocsikat kínál, mint például a Magneto, ZenCart, PrestaShop és mások, a kezelőpanelen keresztül. A FatCow ingyenesen kínálja a ShopSite Basic alkalmazást, és haladó díjakért fejlettebb ShopSite terveket kínál.

mentések. A GoDaddy webhelyről biztonsági másolatot készít és helyreállítási tervet készít havi díj ellenében megosztott terveivel, valamint ingyenes napi biztonsági másolatot készít a WordPress, VPS és dedikált tervekkel. A FatCow napi szerver biztonsági mentéseket készít. További havi díj ellenében webhelyről készít biztonsági mentéseket és visszaállítást, amelyek automatikus biztonsági másolatot készítenek, és lehetővé teszik a fájl szintű visszaállítást..

Hosting biztonság. A GoDaddy beolvassa és proaktívan fellép a DDoS fenyegetések ellen, és biztosítja azt, amit „CageFS-nek” hív. A CageFS lehetővé teszi felhasználói jogosultságok beállítását a tartalomhoz való hozzáférés korlátozására. A GoDaddy SpamAssasin-ot, valamint a BoxTrapper szolgáltatást nyújt az e-mail szűréshez. A FatCow e-mailekhez is spamszűrést végez.

A FatCow ingyenes megosztott SSL-t kínál, és megvásárolható a privát SSL. A GoDaddy ingyenes megosztott SSL-t biztosít a terveihez, a legfontosabb szinteken pedig a privát SSL ingyenes.

A GoDaddy Windows vagy Linux lehetőségeket kínál minden tervéhez; A FatCow Linux alapú.

Vezérlőpult. A GoDaddy a cPanel-t használja, de elvégzett néhány testreszabási lehetőséget, ami ismeretlenné teheti a rendszeres cPanel-felhasználók számára. A FatCow a vDeck-et használja. A legújabb 4-es verzió erősebbé tette, de a cPanel hiánya problémát jelenthet a webhely átadásakor, ha később megváltoztatja a gazdagépet.

Zöld. A FatCow szélenergia-felhasználással teljesíti 100% -át. Ha hirdetni akarja ezt a tényt, a FatCow jelvényeket szállít, amelyeket feltehet weboldalára.

Extrák. A tárhelyi tervek mellett a GoDaddy SEO, online marketing és tervezési szolgáltatásokat is kínál díjakért. Mind a GoDaddy, mind a FatCow viszonteladói terveket és társult programokat működtet. A FatCow 100 dolláros hirdetési jóváírást nyújt a Bing / Yahoo-nak és 100 dolláros jóváírást a Google AdWordsnek.

Vélemény a GoDaddy és a FatCow főbb jellemzőiről

A GoDaddy az iparág domain-regisztrációjára szánt webhelye, ám a FatCow korlátlan sávszélessége, adatbázisai és e-mail funkciói minden tervhez előnyt jelentenek, és a FatCow szerint a kisvállalkozásokra koncentrál. A GoDaddy azonban jobb biztonsági jellemzőkkel rendelkezik, és az iparági szabványos cPanel-t használja.

Hasonlítsa össze a GoDaddy és a FatCow web hosting terveit és árait

Hosting tervek & Árazás

Az árazási tervek összehasonlítása

Jegyzet: A versenyképesség megőrzése érdekében az iparban gyakori a speciális árazási promóció. Az itt alkalmazott árazás az, amit ezen összehasonlítás idején kínáltak. Meg kell jegyeznie, hogy a promóciós árak csak az első szolgáltatási időszakra jók, és a megújítási árak gyakran sokkal magasabbak, így a hosszabb távra történő feliratkozás nagyobb megtakarítást jelent. Valójában a hosszabb távra történő feliratkozás, a folyamatban lévő promócióktól függetlenül, általában áratörést eredményez.

Közös Webtárhely

Hajrá apu. A GoDaddy hat megosztott tervet kínál – három Windows és három Linux szerverek számára. A gazdaságosság egy helyet, korlátlan sávszélességet és 100 GB tárhelyet tesz lehetővé 3,99 USD-ért. A Deluxe havonta 4,99 dollár, az Ultimate pedig 7,99 dollár havonta korlátlan weboldalt, korlátlan sávszélességet és korlátlan tárhelyet kínál. Minden tervhez tartozik egy ingyenes regisztrációs év az éves tervben. Az e-mail fiókok száma 100, 500 és 1000 lehet. Az Ultimate terv hozzáad egy ingyenes SSL tanúsítványt egy évre.

Kövér tehén. A FatCow azon a meggyőződésen működik, hogy egyszerűen jobb. Egy közös tervet kínálnak évente 49 dollárért (a megújítás ára közel háromszor magasabb). Ingyenes domain regisztrációval jár egy évre. Korlátlan sávszélességet, e-mailt, MySQL adatbázisokat és tárolót kínál.

Kezelt WordPress tárhely A GoDaddy négy tervet kínál. Ez lehetővé teszi az egyik webhelyet a két alsó rétegben, míg a felső szint öt webhelyet tesz lehetővé. A GoDaddy a terv alapján korlátozza a látogatók számát havonta, és az SSD-tárhely mennyisége tervtől függően változik. A GoDaddy ára 3,99 USD, 4,49 USD, 7,99 USD és 13,99 USD havonta. A FatCow két tervet kínál, mind korlátlan tárhelyet, mind sávszélességet. Az indító havi 3,75 dollár, az Essentials pedig 6,95 dollár havonta – azzal a különbséggel, hogy a sebesség és a biztonsági funkciók jobban megfelelnek az Essentials tervnek.

VPS és dedikált szerver tárhely A GoDaddy több VPS-tervet kínál, öt Linux-ra és öt Windows-ra – a Windows-tervek havi 10 dollárba kerülnek. A GoDaddy tervek korlátlan sávszélességet és 40–250 GB tárhelyet kínálnak (a rétegtől függően). A FatCow három tervet kínál, amelyek ára kissé alacsonyabb, mint a GoDaddy ára. A FatCow tervei azonban korlátozott sávszélességet és tárhelyet tartalmaznak.

A GoDaddy öt dedikált tervet kínál Linux-ra és 5-et Windows-ra. A GoDaddy Windows tervei körülbelül 30 dollárral futnak, mint a Linux tervei. A GoDaddy dedikált tervei korlátlan sávszélességgel rendelkeznek. A FatCow három speciális kínálatot kínál. A FatCow tervei valamivel alacsonyabbak, mint a GoDaddyé, de kevesebb tárhely és korlátozott sávszélesség.

Credits A GoDaddy különböző marketing krediteket kínál a helyétől függően. A FatCow ingyenes marketingt nyújt 100 dollár hitellel a Bing / Yahoo számára és 100 dollár hitelt a Google AdWords számára. Mindkettő domainneveket árusít, és a FatCow és a GoDaddy egy ingyenes regisztrációs évet biztosít az új fiókokhoz.

Pénzvisszafizetési garancia: A GoDaddy és a FatCow pénz-visszafizetési garanciákat kínálnak. A GoDaddy a szokásos 30 napos garanciát nyújtja éves és annál hosszabb időtartamra. Havi tervek esetén a GoDaddy teljes visszatérítése 48 órára korlátozódik, és ezt követően arányos. A FatCow ipari szabvány 30 napos garanciával rendelkezik (amennyiben hitelkártyával vásárolják meg). Ha ingyenes domain regisztrációval rendelkezik a GoDaddy vagy a FatCow szolgáltatásban, akkor visszatartják a domain regisztrációs díját, és Ön megtartja a domain nevet.

Vélemény a tárhely-tervek árképzéséről

Az promóciós árképzésnél a FatCow élvonalbeli az árazásban. Még a megújítási árképzésnél is a FatCow terve kevesebb, mint a GoDaddy hasonló tervei (de csak kissé). Ha azonban nem gondolja a korlátozott funkciókat, a GoDaddy a FatCow egyetlen csomagjánál kevesebb rétegszintet kínál. A Window felhasználóinak a GoDaddy-t kell választaniuk, mivel a FatCow csak Linux.

Milyen egyszerű a GoDaddy és a FatCow használata

Egyszerű használat

Mennyire könnyű kezelni a felületet

Vezérlőpult. A GoDaddy és a FatCow különböző vezérlőpaneleket használnak. A GoDaddy cPanel-t használ, de kissé módosítja az interfészt. A cPanel felhasználóbarát felülete az iparági szabvány, és rendelkezik a webhely adminisztrációjához szükséges legtöbb funkcióval. A Windows terveihez a GoDaddy a Plesket használja. A FatCow biztosítja a kevésbé használt vDeck-et, amely szintén ikon alapú, de ésszerűbb. Testreszabható.

Egy kattintással a Telepítő. A GoDaddy egy kattintással telepít alkalmazást több száz alkalmazás számára a cPanel segítségével. A FatCow egyes alkalmazások egyetlen kattintással történő telepítését biztosítja a MOJO Marketplace segítségével. Mindkettő egy kattintással telepíti a WordPress programot.

Weboldal navigáció. Mind a GoDaddy, mind a FatCow weboldalai biztosítják az Ön igényeinek megfelelő tervek kiválasztásához szükséges információkat. A GoDaddy további termékeket kínál a tárhelyen kívül, így kissé zavaró a navigáció, és oldalain sok a görgetés. A GoDaddy honlapja inkább a domain regisztrációját, mint a tárhelyet foglalja magában. A FatCow ravasz a tehénhez kapcsolódó témájával, ám az információk világosan bemutatottak és könnyen megtalálhatók.

Vélemény a könnyű használatról

A FatCow-nak és a GoDaddy-nek egyaránt van plusza. A FatCow egyszerűvé teszi a megosztott tárhely-terv választását – csak egy csomag létezik. A GoDaddy azonban olcsóbb opciókat kínál (bár kevesebb funkcióval). A GoDaddy kezelőpanelje az ipari szabvány cPanel-en alapul. A FatCow webhelyén könnyebb navigálni.

A GoDaddy és a FatCow támogatása

Műszaki és ügyfélszolgálat

A felhasználói támogatás összehasonlítva

A GoDaddy-t nem az átlagosnál jobbnak kellene tekinteni, az ügyfelek áttekintése alapján. A FatCow magas színvonalú támogatást ígér és kijelenti, hogy ha nem teljesítik ígéreteiket, akkor egy hónap ingyenes tárhelyet kap. Mindkettőnek támogató személyzete van, amelyet barátságosnak és hozzáértőnek tekintnek.

Mind a GoDaddy, mind a FatCow rendelkezik telefonnal, e-maillel és élő chat-kel 24/7, valamint széleskörű tudásbázissal rendelkezik. A GoDaddy a „GoDaddy garázsban” található blogja mellett informatív cikkeket is közöl. A FatCow-nak van egy közösségi könyvtára, amely műfaj szerint sorolja fel a FatCow-on tárolt webhelyeket. Mind a GoDaddy, mind a FatCow rendelkezik bloggal (bár a FatCowban az utolsó bejegyzés 2015 októberében volt).

Vélemény a felhasználói támogatásról

Mindkettő számos módszerrel felveszi a kapcsolatot, így a segítség megkönnyítése egyszerű. A GoDaddy támogatást átlagosan az ügyfelek többsége értékeli, akik kommentálják. Mindazonáltal bármelyik vállalat megfelelő támogatást és ügyfélszolgálatot nyújtana.

Felhasználói vélemények a GoDaddy-ről és a FatCow-ról

felhasználói visszajelzések

A felhasználói értékelések összehasonlítva

Jegyzet: Soha ne használja az értékeléseket az egyetlen meghatározó tényezőként a gazda kiválasztásakor. Ha azonban valamit folyamatosan felvesznek az ügyfelek áttekintéseiben, akkor esetleg ki kell vizsgálni. Ne feledje, hogy azok, akik időt vesznek igénybe vélemények írására, általában a szenvedélyes vásárló – tehát a legtöbb vélemény erősen negatív vagy erősen pozitív.

Negatív vélemények a GoDaddy és a FatCow számára

Hajrá apu.. A GoDaddy negatív véleményeinek többsége a rossz ügyfélszolgálatra, az egyes tervekre szigorú korlátozásokra és a leállásokra vonatkozik.

Kövér tehén. A FatCow negatív értékeléseket kapott a megosztott tervekben történő túlzott használat kezelésére vonatkozóan. Az ügyfelek úgy érzik, hogy nagyobb átláthatóságra van szükség abban, hogy mi okozza a felfüggesztéseket.

Pozitív vélemények a GoDaddy és a FatCow számára

Hajrá apu.. A GoDaddy vásárlóinak pozitív véleményei kommentálják a domain regisztrációs szolgáltatásait és a host árát.

Kövér tehén. A FatCow pozitív értékeléseket kap az ügyfelek által nyújtott szolgáltatásért és az egytervű hostolás egyszerűségéért.

Vélemény a felhasználói véleményekről

Úgy tűnik, hogy a vélemények azt mutatják, hogy a GoDaddy arra koncentrál, hogy domain regisztrátor legyen, és a webhely hosting utógondolat. A FatCow megkapja a negatív vélemények arányos részét, ám a többség pozitívabbnak tűnik. Egyedül az értékelések alapján mindkettőt kissé átlag felettinek lehet tekinteni a webtárhely területén.

Következtetés a GoDaddy és a FatCow összehasonlításáról

Melyik tárhely a legjobb az Ön számára?

A legjobb platform kiválasztása

Előnyei és hátrányai vannak mindkét hosting szolgáltató számára.

A FatCow választásának okai a GoDaddy felett:

 • Egyszerű a terv megválasztása
 • Több korlátlan szolgáltatás a tervekben
 • SSD tárolás az Essentials WordPress tervben
 • Alacsonyabb árak

A GoDaddy választásának okai a FatCow felett:

 • Több webes terméket értékesít a tárhelyen kívül
 • Linux és Windows opciók minden tervhez
 • További szintek a további lehetőségekhez a tervekben
 • Ipari szabvány cPanel (bár módosítva)
 • Nem az EIG tulajdonában van (ami egyesek számára tényező lehet)

A GoDaddy lehet a legmegfelelőbb kezdőknek, mivel a webhelyhez kapcsolódó minden, a domain névtől az SSLig, a marketing és a SEO szolgáltatásokig, valamint az online könyvelésig, egy webhelyről származik..

A FatCow egy vagy két terv egyszerűségét kínálja, ami megkönnyíti a választást. A kisvállalkozások vonzónak találják a FatCow korlátlan sávszélességet és tárolóhelyet.

Ha úgy érzi, hogy a jövőben áthelyezheti a gazdagépeket, a GoDaddy cPanel megkönnyíti számukra a többi vállalkozáshoz történő portálást, mint a FatCow vDeck.

Ha Windows szervereket igényel, akkor a GoDaddy az egyetlen választás e kettő között, mivel a FatCow csak Linux terveket kínál.

Természetesen vannak más alternatívák is, amelyeket ki kell vizsgálni egy internetes házigazda keresésekor. Az InMotion Hosting az iparág egyik legjobb pénz-visszatérítési garanciáját kínálja – 90 napos pénz-visszafizetési garancia, összehasonlítva a GoDaddy és a FatCow 30 napos garanciáival..

Azok számára, akik nem törődnek azzal, hogy csak néhány dollárral töltenek el költségvetés-tárhelyet, hogy prémium funkciókat és a leggyorsabb betöltési és válaszidőket szerezzenek, a SiteGround egy olyan hosting cég, amelyet érdemes megvizsgálni.

Van kérdése a GoDaddy-ról vagy a FatCow-ról? Mi volt a web hosting tapasztalata? Hagyja meg észrevételeit, és tudassa velünk.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map