GoDaddy vs. DreamHost: Melyik webhelyet kell választania?

Ez az egy-egy összehasonlítás folyamatban van, így könnyebben kikerülheti a zavart, és megtalálhatja az igényeinek megfelelő web hosting szolgáltatót. Nézzük meg két olyan dolgot, amelyek az 1990-es évek vége óta működnek az üzleti életben – a GoDaddy és a DreamHost.


A GoDaddy-nek közel 13 millió ügyfele van, a DreamHostnak pedig több mint 1,5 millió webhelye van. Mind a GoDaddy, mind a DreamHost megosztott tárhelyet, kezelt WordPress-t, VPS-t és dedikált szerverterveket biztosít. A GoDaddy Linux és Windows lehetőségeket kínál minden tervhez, míg a DreamHost Linux alapú terveket kínál.

A GoDaddy-t 2012-ben a Fortune 100 „Legjobb Vállalatnak” nevezték el, számos „best of” díjat nyert, és elismertségbe került ellentmondásos hirdetési kampányaival. A DreamHost számos díjat is nyert – többek között a PCMag „Legjobb üzleti házigazda díja” 2014-ben és 2015-ben

A GoDaddy 1997-ben Jomax Technologies néven indult, és 1999-ben Go Daddy néven vált át. 2006-ban a két név egyesült, és a márka GoDaddy lett. Egy magánbefektetési csoport tulajdonosa a GoDaddy. Bob Parsons, az alapító azonban továbbra is a legnagyobb egyedi részvényes. A DreamHost-ot négy főiskolai hallgató indította 1997-ben, és továbbra is magántulajdonban van, székhelye Los Angelesben, Kaliforniában található.

Hasonlítsa össze a GoDaddy és a DreamHost teljesítményét

Contents

Uptime és megbízhatóság

Uptime monitor

üzemidő. Az egyik legfontosabb dolog, amelyet egy webtárhely-szolgáltatónak biztosítania kell, az üzemidő. Amikor a szerverek nem működnek, webhelyét nem lehet megtekinteni, és elveszítheti a nézőket és az ügyfeleket. A GoDaddy garantálja az üzemidő legalább 99,9% -át. Ha a webhely legalább 1% -ot esik egy hónap alatt a 99,9% -ról, akkor az adott hónap hostolási díjának 5% -át jóváírják. A DreamHost valamivel jobb 100% -os rendelkezésre állási garanciát kínál, egy-egy napos visszatérítéssel minden leállási órára, miután a problémát bejelentették.

Teljesítmény. A GoDaddy a Core i7 processzorokat használja a megosztott terveiben, a Xeons a VPS és a dedikált tervekben. A DreamHost AMD processzorokat és SSD tárolókat használ.

A GoDaddy-on tárolt hely tesztelésekor a terhelési idő 2,91 s volt, ez gyorsabb, mint a Pingdom-nal tesztelt webhelyek 56% -a. Egy hasonló DreamHost-oldal 2,10 másodperc alatt töltődött be, ami a tesztelt webhelyek 70% -ánál gyorsabb.

Megbízhatóság. A GoDaddy rendelkezik adatközponttal, amelyet tulajdonában tart az arizonai Phoenixben, és két másik arizonai központot bérel: Mesát és Scottsdale-t. A GoDaddy más adatközpontokkal rendelkezik Chicagoban, Los Angelesben és Ashburnben (Virginia). A nemzetközi igényeket kielégítik egy amszterdami európai központ és egy szingapúri ázsiai központ. Az adatközpontok tápellátása és hűtése redundáns és dízel biztonsági mentésekkel történik.

A DreamHost adatközpontokkal rendelkezik Los Angelesben és Irvine-ben, Kaliforniában, Portlandben, Oregonban és Ashburnben (Virginia). A tervek szerint a kaliforniai adatközpontokat konszolidálni kell a Portland Centerbe. Az energiaellátás és a hűtés redundanciája, valamint a nap 24 órájában nyitott biztonság létezik a DreamHost adatközpontjában.

Vélemény a GoDaddy és a DreamHost teljesítményről

A DreamHost valamivel jobb rendelkezésre állási idővel és gyorsabb terhelési és válaszidővel rendelkezik, mint a GoDaddy a tesztekben.

A GoDaddy és a DreamHost jellemzői

Hasonlítsa össze a legfontosabb szolgáltatásokat

A főbb jellemzők összehasonlítása

Jegyzet: A „korlátlan” vagy a „nem mérlegelt” népszerű szavak a web hosting cégeknél. Sajnos, ez nem azt jelenti, amit gondol – „minden, amit tudsz használni”. Ehelyett arra utal, amit a fogadó cég „ésszerű használatnak” tart.

Domain regisztráció. Miközben mindkét host domain regisztrátor, a GoDaddy a világ legnagyobb regisztrálója, több mint 60 millió kezelt domain mellett. A GoDaddy egyéves ingyenes domain regisztrációt kínál kezdeti időtartamra, amikor a lejárat 12 hónap vagy annál hosszabb. A DreamHost egy évig ingyenes domain regisztrációt is kínál.

Weboldal-készítő. A GoDaddy rendelkezik a drag-and-drop felülettel a Webhely-készítővel, havonta 1 dollár promóciós árral kezdve. A DreamHostnak nincs integrált webhely-készítője a terveiben.

adatbázisok. A választott tervetől függően a GoDaddy 10-től korlátlan MySQL-adatbázisokat kínál. A DreamHost korlátlan adatbázisokkal rendelkezik minden tervében.

E-mail fiókok. A GoDaddy 100–1000 fiókot kínál 100 MB – 1 GB tárhellyel, a tervtől függően. A DreamHost korlátlan e-mail fiókot és e-mail továbbítást nyújt minden tervében.

WordPress tárhely. Mind a GoDaddy, mind a DreamHost kínálják a kezelt WordPress terveket. A kezelt WordPress programban a webhelyen a biztonsági mentések és a frissítések az Ön számára készülnek, ami lehetővé teszi, hogy a fontos dologra összpontosítson – a webhely tartalmának felépítésére..

Hajrá apu.A GoDaddynek négy WordPress-terve van. Az alapterv, amely egy helyre korlátozódik, havi 25 000 látogatóra és 10 GB SSD tárhelyre korlátozódik. Deluxe terv, egy webhellyel, 100 000 látogatóval és 15 GB tárhellyel. Végső terv, két oldallal, 400 000 látogatóval és 30 GB-os SSD tárhellyel. Fejlesztői terv, legfeljebb 5 hely, 800 000 látogató és 50 GB SSD tárhely. Mindegyik egy ingyenes domainvel rendelkezik, ha éves időtartamot rendel meg. A két legfelső szint szintén egy évig ingyenes SSL tanúsítvánnyal rendelkezik, és az Ultimate terv ingyenes siteLockot is tartalmaz.

DreamHost A DreamHost egy felügyelt WordPress-tervet kínál, amely a sebességet és az értéket tartalmazza. A VPS-en üzemel, és tartalmaz 30 GB SSD tárolást, ingyenes SSL-t, gyorsítótárazást, külön tárhelyet a MySQL adatbázis számára, korlátlan számú látogatót, és a plug-inek korlátozása nélkül.

e-kereskedelem megoldás. A GoDaddy és a DreamHost egyaránt ingyenes bevásárlókocsikat kínálnak, mint például a Magneto, ZenCart, PrestaShop és mások, a vezérlőpulton keresztül. A DreamHost támogatja a Café Commerce-t is, a kereskedelmi e-kereskedelem webhely-készítőjét. A WordPress üzlet beépülő moduljai, például a WooCommerce, mindkét állomástól elérhetők a WordPress webhelyek számára.

mentések. A GoDaddy webhelyről biztonsági másolatot készít és helyreállítási tervet készít havi díj ellenében megosztott terveivel, valamint ingyenes napi biztonsági másolatot készít a WordPress, VPS és dedikált tervekkel. A DreamHost irányelve tiltja a webhely biztonsági másolatának a megosztott terveiben történő tárolását a kiszolgálón – a biztonsági másolatot a létrehozásuk után a lehető leghamarabb le kell tölteni a gazdaszerverről. A webhely adatai és adatbázisai automatikusan biztonsági másolatot készítenek, de a biztonsági másolatok garantálása nem garantált.

Hosting biztonság. A GoDaddy ellenőrzi és proaktív módon cselekszik a DDoS fenyegetések ellen, és biztosítja azt, amit „CageFS-nek” hív. A CageFS lehetővé teszi felhasználói jogosultságok beállítását a tartalomhoz való hozzáférés korlátozására. A GoDaddy SpamAssasin-ot, valamint a BoxTrapper szolgáltatást nyújt az e-mail szűréshez. A DreamHost anti-spam szolgáltatást nyújt a Spamhaus e-mailjeinek, és az Arbor Networks szolgáltatásai révén DDoS védelmet nyújt..

A GoDaddy ingyenes megosztott SSL-t biztosít a terveihez, a legfontosabb szinteken pedig a privát SSL ingyenes. A DreamHost SSL-t kínál a Let’s Encrypt segítségével a terveihez.

A GoDaddy Windows vagy Linux lehetőségeket kínál minden tervéhez; A DreamHost csak Linux-alapú.

Vezérlőpult. A GoDaddy a cPanel-t használja, de elvégzett néhány testreszabási lehetőséget, ami ismeretlenné teheti a rendszeres cPanel-felhasználók számára. A DreamHost szabadalmaztatott vezérlőpanelt használ. Funkcióban gazdag, de bárki, aki rendelkezik a cPanel tapasztalattal, először zavarba ejtheti.

Zöld. A DreamHost megújuló energiahiteleket vásárol, és azt mondja, hogy lábnyoma szén-dioxid-semleges.

Extrák. A host tervek mellett a GoDaddy SEO, online marketing és tervezési szolgáltatásokat is kínál felár ellenében. A GoDaddy viszonteladói tervei is vannak. Mind a GoDaddy, mind a DreamHost kapcsolt programokkal rendelkezik. A DreamHost 100 dolláros hirdetési jóváírást is nyújt a Bing / Yahoo számára.

Vélemény a GoDaddy és a DreamHost főbb jellemzőiről

Lehet, hogy a GoDaddy az iparág által a domain regisztrációhoz használt webhely, ám a DreamHost korlátlan sávszélessége, adatbázisai és e-mail szolgáltatásai minden tervéhez előnyt kínálnak közép-nagyobb méretű vállalkozások és nagy forgalmú webhelyekkel rendelkező egyének számára. A DreamHost egyszerûsíti a kezelt WordPress-t is egy tervvel, amelynek jellemzõi megegyeznek a GoDaddy terveivel vagy javítják azokat. A GoDaddy előnyös azok számára, akik Windows-t igényelnek, mivel a DreamHost csak Linux.

Hasonlítsa össze a GoDaddy és a DreamHost webtárhely-terveit és árait

Hosting tervek & Árazás

Az árazási tervek összehasonlítása

Jegyzet: Az árképzés a web hosting cégek számára mozgó célpont. A versenyképesség megőrzése érdekében egész évben különleges promóciókat kínálnak. Az itt alkalmazott árazás az, amit ezen összehasonlítás idején kínáltak. Felhívjuk figyelmét, hogy a promóciós árak csak az első szolgáltatási időszakra jók, így a hosszabb távra történő feliratkozás magasabb megtakarítást jelent. Általában a hosszabb távra történő feliratkozás, függetlenül a folyamatban lévő promóciótól, valószínűleg árat eredményez.

Közös Webtárhely.

Hajrá apu. A GoDaddy három megosztott tervet kínál mind a Windows, mind a Linux opcióival kapcsolatban. A gazdaságosság egy helyet, korlátlan sávszélességet és 100 GB tárhelyet tesz lehetővé 3,99 USD-ért. A Deluxe havonta 4,99 dollár, az Ultimate pedig 7,99 dollár havonta korlátlan weboldalt, korlátlan sávszélességet és korlátlan tárhelyet kínál. Minden tervhez tartozik egy ingyenes regisztrációs év az éves tervben. Az e-mail fiókok száma 100, 500 és 1000 lehet. Az Ultimate terv hozzáad egy ingyenes SSL tanúsítványt egy évre.

DreamHost. A DreamHost egyszerűvé teszi egy megosztott tervvel. A terv korlátlan mindent tartalmaz – korlátlan tárhely, korlátlan sávszélesség, korlátlan e-mail fiókok és korlátlan domain. Hároméves időtartamra az ár havi 7,99 USD. A tervhez egy ingyenes domain regisztráció egy évre, valamint ingyenes SSL tartozik. Egy külön IP elérhető további 5,95 USD havi díj ellenében.

Kezelt WordPress tárhely

Hajrá apu. A GoDaddy négy tervet kínál. A legalacsonyabb kettő lehetővé teszi az egyik webhelyet, míg a másik a felső lehetővé teszi két webhelyet, és a felső szint lehetővé teszi az 5. webhelyet. A GoDaddy a terv alapján havonta korlátozza a látogatók számát, és az SSD tárhely mennyisége tervtől függően változik. A GoDaddy ára havi 3,99, 4,49, 7,99 és 13,99 dollár.

DreamHost. A DreamHostnak egy terve van, havonta 19,95 dollár, tehát valamivel magasabb, mint a GoDaddy legmagasabb szintje. A DreamHost WordPress-terve azonban külön dedikált IP-vel érkezik, SSD-infrastruktúrát használ, havonta korlátlan látogatót tesz lehetővé, és a VPS-kiszolgálókon található. Egy webhelyre és egy MySQL adatbázisra korlátozódik.

VPS és dedikált szerver tárhely. A GoDaddy több VPS-tervet kínál, öt Linux-ra és öt Windows-ra – a Windows-tervek havi 10 dollárba kerülnek. A GoDaddy tervek korlátlan sávszélességet és 40–250 GB tárhelyet kínálnak (a rétegtől függően). A DreamHost négy tervet kínál, amelyek ára nagyon hasonló a GoDaddy árazásához hasonló funkciókért. A DreamHost tervei azonban korlátlan sávszélességet és korlátlan SSD tárolást kínálnak.

A DreamHost egy dedikált tervet kínál, amely testreszabható további havi díjakért. A GoDaddy öt dedikált tervet kínál Linuxra és 5 Windows-ra. A GoDaddy Windows tervei körülbelül 30 dollárral futnak, mint a Linux tervei. A GoDaddy és a DreamHost tervei korlátlan sávszélességet kínálnak.

Credits. A GoDaddy különböző marketing krediteket kínál a helyétől függően. A DreamHost ingyenes marketingt kínál 100 dolláros hitellel a Bing / Yahoo számára. Mindkettő domainneveket árusít, és a DreamHost és a GoDaddy egy ingyenes regisztrációs évet biztosítanak az új regisztrációhoz.

Pénzvisszafizetési garancia. A GoDaddy és a DreamHost pénzvisszafizetési garanciákat kínálnak. A GoDaddy a szokásos 30 napos garanciát nyújtja éves és annál hosszabb időtartamra. Havi tervek esetén a GoDaddy teljes visszatérítése 48 órára korlátozódik, és ezt követően arányos. A DreamHost iparágvezető 97 napos garanciával rendelkezik (megosztott tervein, ha hitelkártyával vásárolják meg). Ha ingyenes domain regisztrációval rendelkezik a GoDaddy vagy a DreamHost webhelyen, akkor visszatartják a domain regisztrációs díját, és Ön megtartja a domain nevet.

Vélemény a tárhely-tervek árképzéséről

A megosztott tárhely érdekében a DreamHost előnye a korlátlan funkciókkal és az egyszerű csomagkészítés egyszerűségével – bár ha kevesebb szolgáltatást akar alacsonyabb áron, a GoDaddy megadja ezt a lehetőséget. A DreamHost leginkább kis- és középvállalkozások számára alkalmas.

Milyen egyszerű a GoDaddy és a DreamHost használata

Egyszerű használat

Mennyire könnyű kezelni a felületet

Vezérlőpult. A GoDaddy és a DreamHost különféle vezérlőpaneleket használ. A GoDaddy cPanel-t használ, de kissé módosítja az interfészt. A cPanel felhasználóbarát grafikus felülete az iparági szabvány, és rendelkezik a legtöbb olyan funkcióval, amely a webhely adminisztrációjához szükséges, könnyen azonosítható ikonok segítségével. A GoDaddy az ipari szabvány Plesk programot használja a Windows tervekhez. A DreamHost szabadalmaztatott kezelőpanelje felhasználóbarát és hatékony, ha megszokja. Zavaró lehet, ha valaki a cPanelből érkezik.

Egy kattintással a Telepítő. A GoDaddy egyetlen kattintással telepíti az alkalmazásokat több száz alkalmazás számára a vezérlőpulton keresztül. A DreamHost egyes alkalmazások egyetlen kattintással történő telepítését biztosítja a vezérlőpulton keresztül. Mindkettő egy kattintással telepíti a WordPress programot.

Weboldal navigáció. Mind a GoDaddy, mind a DreamHost weboldala rengeteg információt nyújt, ha megtalálja. A GoDaddy további termékeket kínál a tárhelyen kívül, így kissé zavaró a navigáció, és oldalain sok a görgetés. A DreamHost megnehezíti bizonyos információk megtalálását anélkül, hogy igénybe vennénk a Google-t vagy átolvasnánk a wikiket.

Vélemény a könnyű használatról

A DreamHost megkönnyíti a megosztott tárhely-terv választását, amint csak lehetséges – csak egy csomag létezik. A GoDaddy azonban olcsóbb (bár kevésbé kiemelt) lehetőségeket kínál. A GoDaddy kezelőpanelje az iparági szabványos cPanelre épül, és további alkalmazásokat kínál az egyetlen kattintással történő telepítéshez.

A GoDaddy és a DreamHost támogatása

Műszaki és ügyfélszolgálat

A felhasználói támogatás összehasonlítva

A GoDaddy-t nem az átlagosnál jobbnak kellene tekinteni, az ügyfelek áttekintése alapján. A DreamHost ügyfelek magasra értékelik az ügyfélszolgálatot. Mindkettőnek támogató személyzete van, amelyet barátságosnak és hozzáértőnek tekintnek.

A GoDaddy telefonnal, e-maillel és élő chat-kel rendelkezik a nap 24 órájában, valamint kiterjedt tudásbázissal, oktatóanyagokkal és videókkal. A GoDaddy a „GoDaddy garázsban” található blogja mellett informatív cikkeket is közöl. A DreamHostnak van egy kapcsolattartó oldala, ahol kérdéseket küldhet e-mailben. A DreamHost további támogatási lehetőségeket kínál, miután megvásárolta tőlük, de a telefon nem egy közülük. A DreamHost rendelkezik egy egyedi wikival, amelyet szükség szerint frissítünk, és rengeteg információt tartalmaz, hasonlóan egy tudásbázishoz. A DreamHostnak van egy fóruma és blogja.

Vélemény a felhasználói támogatásról

A GoDaddy többféle kapcsolatfelvételi módszert kínál, beleértve a telefont is, így a segítség megszerzése egyszerű. A GoDaddy támogatást átlagosan értékeli az észrevételeket tevő ügyfelek többsége, míg a DreamHost ügyfelek az átlagnál jobb támogatásról beszélnek. A telefon vagy az élő csevegés hiánya (kivéve, ha be van jelentkezve egy fiókba) a DreamHost számára előnyt jelent a GoDaddy számára.

Felhasználói vélemények a GoDaddy-ről és a DreamHost-ról

felhasználói visszajelzések

A felhasználói értékelések összehasonlítva

Jegyzet: Noha az értékelések soha nem lehetnek az egyetlen meghatározó tényező a házigazda megválasztásában, ha valami következetesen felmerül az ügyfelek véleményeiben, fontolóra kell venni.

Az értékelők a szenvedélyes vásárló, tehát a legtöbb vélemény erős negatív vagy erős pozitív vonallal rendelkezik.

Negatív vélemények a GoDaddy és a DreamHost számára

Hajrá apu. A GoDaddy legtöbb negatív véleménye a rossz ügyfélszolgálatról, az egyes tervekre szigorú korlátozásokról és a leállásokról szól.

DreamHost. Gyakori panasz a telefonos támogatás és a foltos csevegési támogatás hiánya. Ezen túlmenően egy ilyen erős üzemidő-garanciával rendelkező társaság számára meglepő számú leállási panasz érkezik.

Pozitív vélemények a GoDaddy és a DreamHost számára

Hajrá apu. A GoDaddy vásárlóinak pozitív véleményei kommentálják a domain regisztrációs szolgáltatásait és árait.

DreamHost. Az ügyfél-támogatással kapcsolatos vélemények többsége pozitív. A DreamHost szinte „korlátlan mindenért” kap raveket ilyen alacsony áron.

Vélemény a felhasználói véleményekről

A vélemények általában azt jelzik, hogy a GoDaddy arra összpontosít, hogy domain regisztrátor legyen, és a tárhely utógondolat. Összességében több pozitív vélemény van a DreamHost vásárlóitól.

Következtetés a GoDaddy és a DreamHost összehasonlításáról

Melyik tárhely a legjobb az Ön számára?

A legjobb platform kiválasztása

Ezen hosting cégek mindegyikének megvan az előnye és hátránya.

A DreamHost kiválasztásának okai a GoDaddy felett:

 • Egyszerű a terv megválasztása
 • Több korlátlan szolgáltatás a tervekben
 • Hosszabb pénz-visszafizetési garancia
 • 100% garantált üzemidő

A GoDaddy választásának okai a DreamHost felett:

 • Több webes terméket értékesít a tárhelyen kívül
 • Linux és Windows opciók minden tervhez
 • További szintek a további lehetőségekhez a tervekben
 • Ipari szabvány cPanel (bár módosítva)
 • Ingyenes telefon és chat 24/7

A GoDaddy lehet a legmegfelelőbb kezdőknek, mivel minden webes vonatkozású, a domain névtől az SSL-ig, a marketing- és SEO szolgáltatásokig, valamint az online könyvelésig, egy webhelyről származhat..

A DreamHost vonzó azok számára, akik csak „korlátlan mindent” szeretnének, anélkül, hogy a megosztott tárhely lehetőségein át kellene mozdulniuk. Lehet, hogy nem felel meg a kezdőnek, mivel nincs weboldal készítő és nincs telefonos támogatás. A kisvállalkozások számára a korlátlan sávszélesség és a tárolás vonzó. Azok a vállalatok, amelyek VPS-t vagy dedikált szervereket igényelnek, a DreamHost-ot is vonzó választásnak fogják találni.

Az InMotion Hosting alternatívája az internetes házigazda vásárlásakor végzett vizsgálatoknak. Noha az InMotion pénz-visszafizetési garanciája kevesebb, mint a DreamHosté, az iparág egyik legjobbja – 90 napos pénz-visszafizetési garancia – a GoDaddy 30 napos garanciájához viszonyítva. Azok számára, akik nem törődnek azzal, hogy csak egy kicsit töltsék el a költségvetés-tárhelyet, hogy prémium funkciókat és gyors töltési és válaszidőt kapjanak, a SiteGround egy olyan hosting cég, amelyet érdemes fontolóra venni.

Van kérdése a GoDaddy-ról vagy a DreamHost-ról? Mi volt a web hosting tapasztalata? Hagyja meg észrevételeit, és tudassa velünk.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map