GoDaddy vs. Bluehost: Melyiket kell használni?

GoDaddy és Bluehost összehasonlítás


A digitalizálás ebben a korában nagyon gyakori, hogy online jelen van egy weboldal formájában – függetlenül attól, hogy Ön egyéni szakember, induló vállalkozás vagy közép- vagy nagyvállalat – e.

Mivel a webhely karbantartása és tárolása speciális készségeket igényel, nem szeretne aggódni ezekben a dolgokban, ha ezt egy harmadik fél szolgáltatója végzi el..

Ön nagyobb valószínűséggel egy olyan webtárhely-szolgáltatóval is együtt jár, amely már jó ideje üzleti tevékenységet folytat az iparágban, és világszerte sok vállalkozás jól ismert és megbízható.

Itt jönnek be két népszerű tárhely-szolgáltató – a Bluehost és a GoDaddy.

A Bluehost (1996-ban alapított) és a GoDaddy (1997-ben alapított) több mint 19 éve foglalkoznak az iparral. Ezért nehéz választani e két webtárhely között, hatalmas tárhelyi tapasztalatuk miatt.

Ezért meg kell ismernie az egyes funkciók és funkciók mindegyikét, hogy megalapozott döntést hozzon az Ön hostolási igényei alapján.

Míg a Bluehost a neves Endurance International Group (EIG) tulajdonában van, a GoDaddy nem tartozik ilyen csoportba..

Az EIGről ismert, hogy hatalmas webtárhely-készlettel rendelkezik, beleértve más népszerű neveket, például az iPage és a Hostgator.

Az a tény, hogy a Bluehost eddig több mint kétmillió webhelyet üzemeltetett, annak bizonysága, hogy a hosting szolgáltatásokra összpontosított.

A GoDaddy kiemelkedő név a domain regisztrációval kapcsolatban is. 2014-ben a GoDaddy jelentős mérföldkövet ért el azzal, hogy több mint 59 milliárd domain nevet kezelt a kezedben, és ezzel a világ legnagyobb ICANN által akkreditált regisztrátorává vált..

A GoDaddy olcsó megosztott tárhely-terveiről is ismert, míg a Bluehost nem messze elmarad a megosztott tárhely-tervek megfizethetőségétől..

Mindkét internetes házigazda VPS-tárhelyet, WordPress-tárhelyet, dedikált szerver-tárhelyet és így tovább kínál.

Míg a Bluehost csak Linux-tárhely-szolgáltatásokat kínál, a GoDaddy lehetőséget ad választani a Linux-tárhely vagy a Windows-tárhely között.

Ezenkívül a GoDaddy számos díjat nyert a szolgáltatásaiért, például a számítógépes szolgáltatásokért járó Arany Stevie-díjat (2012-ben) és a Bulby-díjat az egybetűs domain legjobb felhasználásáért..

A Bluehost néhány díjat is nyert, mint például a legjobb költségvetési tárhely, a legjobb webtárhely-szolgáltató és a legjobb megfizethető tárhely a HostReview-tól..

Mivel mindkettő hatalmas tapasztalattal rendelkezik, és hasonló díjnyertes szolgáltatásokat kínál, segítünk jobban megérteni ezeket a szolgáltatókat, és egyszerűsítjük döntését, összehasonlítva a Bluehost és a GoDaddy által nyújtott tárhely-szolgáltatásokat és szolgáltatásokat, valamint a különféle tárhely-terveket ebben a cikkben.

Hasonlítsa össze a Bluehost és a GoDaddy teljesítményét

Contents

Uptime és megbízhatóság

Uptime monitor

üzemidő. Az online üzleti vállalkozások sikerének egyik kulcsa a webhely és a kapcsolódó szolgáltatások állandó rendelkezésre állása.

Noha a GoDaddy 99,99% -os rendelkezésre állási garanciát ad, a Bluehost nem ad ilyen időbeli garanciát.

És miután a Bluehost-ot néhány weboldalon használtuk, elmondhatjuk, hogy a rendelkezésre álló idő ténylegesen 99,99% körül van valós időben. A GoDaddy tényleges rendelkezésre állási aránya gyakran kissé elmarad a 99,99% -ról, de még mindig ilyen jó.

Megbízhatóság. A GoDaddy hatalmas adatközponttal rendelkezik Phoenixben, míg a Bluehost adatközpontja Utahban található.

A Bluehost adatközpont támogatja a tükrözött adattárolást, az UPS tápellátását, a dízelgenerátort és számos más, az energiával kapcsolatos funkciót.

A GoDaddy adatközpont támogatja a dízelgenerátorokat és a megszakítás nélküli áramellátást is, és biztosítja a nagy sebességet (kb. 20 gigabites másodperc) azáltal, hogy csatlakozik egy optikai szálas DWDM Ethernet gerinchez..

Teljesítmény. A weblapja betöltéséhez szükséges idő szintén kritikus fontosságú, hogy pozitív benyomást keltsen a webhelyről.

Megállapítottuk, hogy a GoDaddy által üzemeltetett szerver által az oldalbetöltési kérelemre adott válasz maximális időtartama meghaladja a BlueHost által üzemeltetett szerverhez képest, különösen a webhely forgalmának növekedése során..

A kisméretű forgalmi helyekkel végzett tesztelés során kiderült, hogy a Bluehost 2,4 másodpercnél rövidebb betöltési időt képes megadni, míg a GoDaddy 2,6 másodpercnél haladja meg ugyanazt.

A Bluehost kiszolgálók az AMD erőműveken futnak, míg a GoDaddy szerverek az Intel Core i7 processzorokon. Mindkettőnek sikerül jó teljesítményt nyújtania a saját webhelyein.

Vélemény a Bluehost és a GoDaddy Performance témáról

Mivel a Bluehost szerverek képesek kezelni a nagy oldalbetöltési sebességet, még a megnövekedett forgalom esetén, és valamivel magasabb rendelkezésre állási időt, az üzemidő, a sebesség és a megbízhatóság szempontjából inkább a Bluehost szolgáltatást részesítjük előnyben.

A Bluehost és a GoDaddy tulajdonságai

Hasonlítsa össze a legfontosabb szolgáltatásokat

A főbb jellemzők összehasonlítása

Weboldal-készítő. Webhely felépítéséhez a Bluehost a Weebly webhely-készítőt vagy a goMobi mobil weboldal-készítőt kínálja Önnek. A Weebly drag and drop funkciójával könnyen létrehozhat webhelyet kódolási ismeretek nélkül.

A Weebly felhasználásával ingyenesen is létrehozhat egy egyszerű, legfeljebb hat oldalas weboldalt. Ha azonban olyan speciális funkciókat szeretne, mint például a weblapok jelszavas védelme és az egyedi témák, akkor frissítheti Weebly eszközét havi 8,99 dolláros fizetős csomagra..

A GoDaddy nem kínál weboldalkészítő eszközének ingyenes verzióját, az árak havonta 1 dollártól kezdődnek (egy nagyon olcsó személyes tervhez).

A GoDaddy weboldal készítője rendkívül népszerű számos lenyűgöző, könnyen használható funkcióval, és az ebből következő webhely valószínűleg vonzóbb lesz, mint amit a Bluehost webhely készítőjével építhetsz fel..

Biztonság. A Bluehost lenyűgöz bennünket az átfogó biztonsági szolgáltatásokkal, amelyek hotlink védelmet és különböző anti-spam eszközöket tartalmaznak, például az Apache Spam Assassin, a Spam Experts és a Spam Hammer..

Felkínálja a CloudFare-t is, hogy fokozott biztonságot nyújtson SSL formájában és védelmet az elosztott szolgáltatásmegtagadási (DDoS) támadásokkal szemben.

A Bluehost támogatja a jelszóval védett könyvtárakat, az IP-cím feketelisták létrehozását, az e-mail fiókok és a felhasználók szűrőinek létrehozását, valamint a digitális tanúsítványok és a magánkulcsok kezelését. És a webhely adminisztrátorai biztonságosnak érzik magukat a konfigurációs fájlokhoz való hozzáférésben a Secure Shell (SSH) hozzáférés biztosításával.

Használhatja még a SiteLock Domain Security szolgáltatást is, amely havi 1,67 dollár körül kezdődik.

A GoDaddy esetében a biztonság többletköltséggel jár a SiteLock formájában, amely évente körülbelül 17,88 dollárra indul. Ezzel a beállítással jogosult az alkalmazás szkennelésére, a spam és a rosszindulatú programok megfigyelésére, valamint a webhely-ellenőrző tanúsítványra. Még elősegíti a hálózati sebezhetőségek azonosítását és a rosszindulatú programok eltávolítását.

MySQL adatbázis A GoDaddy hozzáférést biztosít korlátozott MySQL adatbázisokhoz, megosztott tárhelyterveivel, míg a Bluehost korlátlan MySQL adatbázisokhoz biztosít hozzáférést minden tervéhez.

A GoDaddy emellett sokkal kevesebb e-mail fiókot kínál, különféle hostolási terveivel, mint a Bluehost.

biztonsági mentés. Bár mindkét tárhelyszolgáltató lehetővé teszi, hogy manuális biztonsági másolatot készítsen a tárhelyfiók részeként, az automatizált biztonsági mentési lehetőségeket tekintve különböznek. A Bluehost lehetőséget ad arra, hogy automatikus biztonsági másolatot készítsen a cPanel-ből (standard vezérlőpult).

Ilyen lehetőség a GoDaddy esetén nem érhető el.

Menedzselt WordPress tárhely. Sem a GoDaddy, sem a Bluehost nem követeli meg a WordPress Tartalomkezelő Rendszer (CMS) telepítését, mert előzetesen telepítve vannak.

Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan elinduljon a WordPress platformon, és oldalakat, hozzászólásokat, galériákat hozzon létre és így tovább. Mindkettő automatikus szoftver- és plug-in-frissítéseket kínál, éjjel-nappal támogatást és így tovább.

Mindkét internetes házigazda négy különféle WordPress-tárhely-tervet kínál. Ezeket alább hasonlítják össze:

GoDaddy Basic – havonta 3,99 USD, 10 GB tárhellyel és IP-cím nélkül, egy weboldalon, és kb. 25 000 havi látogatót képes kezelni.

GoDaddy Deluxe – havonta 4,49 USD, 15 GB tárhellyel és IP-cím nélkül, egy weboldalon, és mintegy 1,00 000 havi látogatót képes kezelni.

GoDaddy Ultimate – havonta 7,99 USD, 30 GB tárhellyel és IP-cím nélkül, két webhelyen, és kb. 4 000 000 havi látogató kezelésére.

GoDaddy fejlesztő – havonta 13,99 USD, 50 GB tárhellyel és IP-cím nélkül, öt webhelyen, és kb. 8 000 000 havi látogató kezelésére.

Bluehost Blogger – havonta 24,99 USD (csak az első hónapban 12,49 USD), 30 GB tárhellyel és 1 IP-címmel, öt weboldalon, és mintegy 100 millió havonta látogató számára.

Bluehost Professional – havonta 74,99 USD (csak az első hónapban 37,50 USD), 60 GB tárhellyel és 1 IP-címmel, tíz weboldalon, és mintegy 300 millió havonta látogató számára.

Bluehost Business – havonta 119,99 USD (csak az első hónapban 60 USD), 120 GB tárhellyel és 1 IP-címmel, 20 webhely számára, és mintegy 600 millió havonta látogató kezelésére.

Bluehost Enterprise – havonta 169,99 USD (csak az első hónapban 85 USD), 240 GB tárhellyel és 1 IP-címmel, 30 webhely számára, és korlátlan havi látogatók kezelésére.

Nyilvánvaló, hogy a GoDaddy WordPress tárhely-tervei olcsóbbak, mint a Bluehost. A Bluehost tervek azonban jobban megfelelnek a nagyobb forgalomhoz.

E-kereskedelmi megoldásokA GoDaddy online áruház funkcióval felveheti termékeit a listába, és gyorsan elkezdi azokat eladni. Lehetőség van témák használatára és testreszabására, mobilbarát online áruház felépítésére, bevásárló kosár létrehozására, marketing eszközök használatára, SEO képességek használatára stb..

Számos fizetési módot is támogat, például hitelkártyákat, nettó banki, betéti kártyákat és pénztárcákat. A GoDaddy online prémium üzlete havonta 19,99 USD (éves előfizetés) vagy 29,99 USD (havi előfizetés) elérhető..

A Bluehost hozzáférést biztosít az e-kereskedelem hasonló szolgáltatásaihoz is. A Magneto alkalmazás segítségével létrehozhatja online áruházát, használhatja a TransFirst fizetési átjárót az ügyfelek fizetésének elfogadására, és bármelyik különféle bevásárlókocsit, például Agora, Cube Cart, Zen Cart és OS Commerce felhasználhatja..

Vélemény a Bluehost és GoDaddy főbb jellemzőiről

A MySQL-adatbázisok, az e-mail fiókok és a WordPress által kezelt webhelyek számának jobb biztonsági funkciói és kevesebb korlátozása (vagy felső korlátja) miatt a Bluehost itt bólint.

Hasonlítsa össze a Bluehost és a GoDaddy web hosting terveit és árait

Hosting tervek & Árazás

Az árazási tervek összehasonlítása

Jegyzet: Csak a kettő által kínált Linux-tárhely-terveket fogjuk összehasonlítani, mivel a Bluehost nem kínál Windows-tárhely-terveket. Meg kell jegyezni, hogy a GoDaddy Windows host-terveket kínál.

A legolcsóbb GoDaddy tárhely-terv havonta körülbelül 2,24 dolláron elérhető (GoDaddy Starter), míg a legolcsóbb Bluehost tárhely-terv havonta 3,95 dolláron elérhető (Bluehost Starter). Mindkét terv elegendőnek bizonyulhat, ha Ön kezdő, és először próbálkozik ki bármilyen internetes házigazdával.

A fogadási tervek típusai

Közös tárhely tervek Összehasonlítjuk a A GoDaddy megosztotta a tárhely-terveket és A Bluehost megosztott tárhely-terveket készített lent:

A Bluehost összes megosztott terve a cPanelt használja a Linux tárhelyének vezérlőpultjaként, míg a GoDaddy megosztott tervei a cPanelt használják a Linux tárhelyéhez és a Plesk a Windows tárhelyéhez..

A Bluehost megosztott tárhelyével havonta 1,99 dollárral vásárolhat SiteLock Security-t (éves előfizetés), a GoDaddy megosztott tárhely mellett pedig havonta 1,49 dollárral (egyéves előfizetés) is választhat..

Bluehost Starter – havonta 3,95 dollár (hároméves előfizetés) vagy havonta 4,95 dollár (kétéves előfizetés) vagy havonta 5,95 dollár (egyéves előfizetés), 50 GB lemezterülettel, 5 e-mail fiókkal és korlátlan MySQL adatbázisokkal, egy weboldalon.

Bluehost Plus – havonta 6,95 dollár (hároméves előfizetés) vagy havonta 7,95 dollár (kétéves előfizetés) vagy havonta 8,95 dollár (egyéves előfizetés), 150 GB lemezzel, 100 e-mail fiókkal és korlátlan MySQL adatbázisokkal 10 webhelyen.

Bluehost Business Pro – havonta 14,95 dollár (hároméves előfizetés) vagy havonta 16,95 dollár (kétéves előfizetés) vagy havonta 19,95 dollár (egyéves előfizetés), mérhetetlen lemezterülettel, korlátlan e-mail fiókokkal és korlátlan MySQL adatbázisokkal, korlátlan webhelyeknél.

GoDaddy Starter – havonta 2,24 dollár (hároméves vagy kétéves vagy egyéves előfizetés) vagy 2,49 dollár havonta (egyhavi előfizetés), 30 GB lemezterülettel, 10 e-mail fiókkal és 1 x 1 GB MySQL adatbázisokkal, egy webhelyért.

GoDaddy Economy – havonta 3,99 USD (3 éves előfizetés) vagy 4,49 USD havonta (2 éves előfizetés) vagy 4,99 USD havonta (1 éves előfizetés) vagy 6,99 USD havonta (3 hónapos előfizetés), 100 GB lemezterülettel, 100 e-mail fiókkal, és 10 x 1 GB MySQL adatbázis 1 webhelyre.

GoDaddy Deluxe – havonta 4,49 USD (3 éves előfizetés) vagy 4,99 USD havonta (2 éves előfizetés) vagy 5,99 USD havonta (1 éves előfizetés) vagy 8,99 USD havonta (havi előfizetés), korlátlan lemezterülettel, 500 e-mail fiókkal és 25 x 1 GB MySQL adatbázis, korlátlan webhelyek számára.

GoDaddy Ultimate – havonta 7,99 USD (3 éves előfizetés) vagy 8,99 USD havonta (2 éves előfizetés) vagy 9,99 USD havonta (1 éves előfizetés) vagy 14,99 USD havonta (havi előfizetés), Korlátlan lemezterülettel, 1000 e-mail fiókkal és korlátlan (x 1 GB) MySQL adatbázisok, korlátlan webhelyek számára.

VPS tárhely-tervek A Bluehost 4 VPS tárhely-tervet kínál a GoDaddy által biztosított 5 VPS-tárhely-tervhez képest, szinte hasonló tárolóhellyel, RAM-mal és árakon. A GoDaddy azonban korlátlan sávszélességet kínál, míg a Bluehost 1 és 4 kt közötti sávszélességet kínál..

Dedikált tárhely-tervek A GoDaddy öt dedikált szerver-tárhely-tervet kínál, míg a Bluehost körülbelül 3-at kínál. A GoDaddy emellett maximálisan 2TB tárhelyet kínál (a Bluehost maximális 1 TB-jához képest), és maximális RAM-ja 32 GB (a Bluehost maximális 16 GB-hoz képest).

Míg a Bluehost 15TB sávszélességet kínál (a Bluehost Prémiummal), a GoDaddy korlátlan sávszélességet kínál az összes dedikált tervével. A két webtárhely árazási tartománya szinte hasonló, bár olcsóbb lehetőségeket kínál a dedikált tárhelyhez a GoDaddy segítségével.

Pénzvisszafizetési garancia Mindkét internetes házigazda pénz-visszafizetési garanciát kínál, ami azt jelenti, hogy bízik benne az általuk kínált szolgáltatásokban.

Míg a GoDaddy lehetővé teszi, hogy 45 napon belül visszatérítse a pénzét, ha elégedetlen, a Bluehost ezt csak 30 napig engedélyezi (arányos visszatérítési politika).

A másik különbség az, hogy a GoDaddy csak az éves előfizetési terveihez nyújtja ezt a pénz-visszafizetési garanciát.

Vélemény a tárhely-tervek árképzéséről

Annak ellenére, hogy a GoDaddy néhány terve olcsóbbnak tűnik, ez csak az első szolgáltatási időszakra érvényes. A terv megújítása során az árak sokkal magasabbak a GoDaddy számára. Tehát nincs sok különbség e két gazdagép között a hostolási tervek sokféleségét és árait illetően. Véleményünk szerint ez a kapcsolat a kettő között.

Milyen egyszerű a Bluehost és a GoDaddy használata

Egyszerű használat

Mennyire könnyű kezelni a felületet

Mindkét internetes házigazda az iparági szabványos cPanel vezérlőpanelként felhasználóbarát felülettel rendelkezik.

A GoDaddy lehetővé teszi a Parallels Plesk Panel használatát is, mivel támogatja a Windows tárhelyet, amelyet a Bluehost nem. Mivel a cPanel egy ipari szabvány kezelőpanel, a felhasználók elég gyorsan hozzászokhatnak a működési stílusához.

Ezenkívül az egyetlen kattintással történő telepítő funkcióval telepítheti a WordPress-t és számos más alkalmazást mindkét szolgáltató számára. (Lásd a Bluejo Mojo piacterét és a GoDaddy GoDaddy piacterét.)

Vélemény a könnyű használatról

Mindkét webhely ugyanazt a vezérlőpanelt és hasonló, egy kattintással telepítőket használja. Még egyszer, mindkettőt egyformán értékeljük a könnyű használat szempontjából.

A Bluehost és a GoDaddy támogatása

Műszaki és ügyfélszolgálat

A felhasználói támogatás összehasonlítva

Mindkét internetes házigazda különféle lehetőségeket kínál, hogy kapcsolatba léphessen az ügyfélszolgálati csapattal nappali vagy éjszakai bármikor.

Ha vészhelyzet van, akkor ingyenesen hívható telefonszám használatával könnyen kapcsolatba léphet a támogatási csoportokkal. És ha nem sietett a probléma megoldásával, továbbra is gyors válaszokat kaphat mindkét internetes házigazda élő csevegési opcióján keresztül..

Alternatív megoldásként használhatja a jegykezelő rendszert is, vagy e-mailben küldheti el mindkét szolgáltatót.

Miután webhelyeket üzemeltetünk mindkét webgazda segítségével, megoszthatjuk azt a tényt, hogy a GoDaddy támogatási csoportjának válaszai már jó néhány alkalommal késnek.

A Bluehost támogató csoport válaszideje állandóan jó volt.

Vélemény a felhasználói támogatásról

Jobban szeretnénk a Bluehost támogatási csoport mellett szavazni, pusztán tapasztalataink alapján az évek során számos alkalommal gyorsan megoldásokat kínálunk problémáinkra..

Felhasználói vélemények a Bluehost és a GoDaddyról

felhasználói visszajelzések

A felhasználói értékelések összehasonlítva

Jegyzet: Lehet, hogy nem kiváló ötlet, ha teljes mértékben támaszkodik a különféle ügyfelek által online közzétett véleményekre bármilyen internetes házigazda számára. Segítenek ugyanakkor megérteni, hogy egy adott házigazdának mely kérdéseit vagy előnyeit hívják fel újra és újra.

Negatív vélemények a Bluehost és a GoDaddy számára

A GoDaddy esetében a legtöbb negatív értékelés arra utal, hogy a támogatási csoport jelentős időt vesz igénybe, hogy reagáljon a valós idejű válsághelyzetekben..

És nem csak az első alkalommal történő válaszadás, hanem az ügyfelek problémáinak megoldásához szükséges idő.

A Bluehost esetében sok vásárlói vélemény utal arra a hátrányra, hogy sok funkcióhoz sok kiegészítő telepítése szükséges. Ezenkívül sok ügyfél azt kéri, hogy a Bluehost kezdje el havonta megosztott tárhely-terveket kínálni.

Pozitív vélemények a Bluehost és a GoDaddy számára

Rengeteg pozitív vélemény van olyan kezdőktől, akik rendkívül egyszerűnek találták a webhely felépítését, amikor a GoDaddy webhely-készítőjét használják, és hogy webhelyüket a GoDaddy legalapvetőbb tervével (a kezdő tervvel) gazdagítsák..

A Bluehost esetében a pozitív értékeléseket főként a VPS-re és a dedikált szervertervekre fenntartják. Ezekkel a tervekkel sokat dicsérték a szerver teljesítményét és a korlátlan MySQL adatbázisok és e-mailek elérhetőségét.

A legtöbb véleményben külön megemlítették a Bluehost félelmetes biztonságát és ügyfélszolgálatát is.

Következtetés a Bluehost és a GoDaddy összehasonlításáról

Melyik tárhely a legjobb az Ön számára?

A legjobb platform kiválasztása

A következő okokból választhatjuk a Bluehost alkalmazást a GoDaddy felett:

 • Korlátlan MySQL adatbázisok és e-mail fiókok több tervvel
 • Fokozott biztonság
 • Nagyszerű műszaki és ügyfélszolgálat
 • Képesség magas rendelkezésre állás elérésére, még a megnövekedett forgalom esetén is

A következő okok miatt választhat GoDaddy-t a Bluehost felett:

 • A Windows tárhelyének támogatása
 • Olcsóbb árak
 • További termékek és szolgáltatások
 • Hosszabb pénzvisszafizetési garanciaidő 45 nap

Nyilvánvaló, hogy ha teljesen újszülött vagy, és csak műszaki ismeretek nélkül szeretne elkezdeni egy webhelyet, a GoDaddy sokkal olcsóbb és kényelmesebb lehetőségnek bizonyul..

Továbbá, ha Windows operációs rendszert keres, akkor a GoDaddy kell az egyik.

Ha azonban webhelye sok forgalmat keres és megbízhatóságot és jobb teljesítményt keres, akkor a Bluehost ideális webhálózatnak tűnik az Ön igényeinek.

Ha a Bluehost alternatíváját keresi, akkor nem kell megnéznie annak testvérhelyét, beleértve a Hostgator-ot, amely szintén az EIG tulajdonában van..

A támogatás, a méretezhetőség és a magas forgalomkezelés szempontjából a Hostgator sem rossz. Ha olcsó alternatívát keres a GoDaddy-hez egy alapvető webhely elindításához, akkor szerezheti meg a Dreamhost webhelyén..

Van korábbi tapasztalata a GoDaddy vagy a Bluehost használatával kapcsolatban? Megválaszolta-e ez az összehasonlítás bármilyen kérdését, vagy bármilyen kérdése van? Kérjük, nyugodtan tegye meg észrevételeit, vagy ossza meg tapasztalatait az alábbi megjegyzés szakaszban.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map